Всички категории

7-те Най-Добри Очила За Виртуална Реалност

Виртуалната реалност несъмнено е бъдещето на нашето ежедневие…

Днес, тя е просто начин за развлечение, но с напредването на технологиите нейното приложение постепенно ще се принесе във всички останали аспекти от нашия живот.

Така, че кажете сбогом на еднообразното всекидневие и се пренесете в нов, много по-вълнуващ, изпълнен с приключения свят още сега…

Очилата за виртуална реалност ще ви осигурят това и то с лекота, а всичко което се изисква от вас е да подходите с интерес към това технологично нововъведение…

Неповторимите и пълноценни мигове и емоции са гарантирани!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за очилата за виртуална реалност, запознали сме ви с някои от най-отличителните предложения за продукти в областта и сме отговорили на най-често задаваните потребителски въпроси по темата.

Какво представляват очилата за виртуална реалност?

Очилата за виртуална реалност, още познати като VR-очила, са устройства, с помощта на които изцяло можете да пренесете действителните си активности и усещания в несъществуваща, компютърно генерирана среда.

Накратко казано – чрез тях виртуално може да се пренесете в изцяло ново измерение!

И докато на външен вид тези очила изглеждат по-скоро като кутия, разполагаща с екран и плътен корпус, вътрешно те са с много фина, високотехнологична механика.

Процесът им на визуализация на 3D-изображение, посредством смартфон, компютър или телевизор, е наистина впечатляващ и им осигурява доста богата функционалност.

За какво може да се използват очилата ли? За какво ли не! Нека ви го докажем…

Разглеждане на панорамни снимки и видеоклипове

Благодарение на очилата за виртуална реалност разглеждането на снимки и видеоклипове става все по-вълнуваща дейност, свързана с още по-специални емоции.

Това е така, тъй като, използвайки това устройство, вие изцяло ще можете да се пренесете в атмосферата на запечатаните кадри. Така, само с леко помръдване на главата си, ще можете да оглеждате детайлно и с лекота всичко случващо се наоколо. Неповторимо!

Гледане на филми

Ерата на 3D-телевизорите постепенно отминава, тъй като VR-очилата предлагат още по-реалистично усещане в гледането на филми у дома.

С тяхна помощ, вие наистина ще се потопите максимално във филмовия сюжет и ще съпреживявате наситените с емоции мигове, редом с главните герои в него.

Виртуални разходки

Какво по-хубаво от това да посещаваш различни кътчета от света, които са ти се стрували непокорими, и то от вкъщи?

Е ето, че благодарение на очилата за виртуална реалност и приложението Google Maps, тази задача е вече лесно достижима. Всичко, което ви трябва е доза любознателност и малко свободно време.

Гейминг

Няма как да не споменем и може би най-популярната функция на VR-очилата…

Технологията се отличава с неповторимо качество, на което се дължи и известността й сред геймърите в цял свят.

С нея вие може не само да се слеете изцяло с атмосферата на играта, която играете, но и по най-пълноценен начин да станете част от нея.

Работа

Това е сравнително нова, но много практична функция на очилата за виртуална реалност, която именно ни кара да се замислим за бъдещата роля на технологиите в нашия живот.

Устройството може да бъде ваш много удобен спътник дори и в професията.

Например, технологията на виртуалната реалност ще бъде несъмнено перфектен избор за вас, ако сте архитект, и желаете да визуализирате проектите си по най-прецизен и реалистичен начин с лекота.

Какво е устройството на очилата за виртуална реалност?

Нормално е да се запитате как такава малка електроника би могла да бъде толкова функционална…

Е, технологичният напредък е факт, тъй като повечето предложения на пазара се отличават с наистина перфектно качество на добавената си визуална среда.

В устройствен план, VR-очилата са съставени от 3 основни части – лещи, сензори и корпус.

Всички те играят имат голям принос към финалното ви изживяване и се отличават със сходни характеристики при абсолютно всички модели.

Асферични лещи

Асферичните лещи са главен елемент от устройството на VR-очилата, правещ изживяването с тях максимално удобно и реалистично.

Тяхната цел е най-вече да фокусират погледа ви в 3D-визуализацията с цел максимално пълноценно създаване на ефекта на добавеното измерение.

Сензори

Когато говорим за конкретното ви позициониране в новото пространство, на помощ идват сензорите на VR-очилата. Тяхната основна цел е да ви придадат максимално действително усещане за принадлежност към виртуалния свят.

В очилата, предназначени за смартфони, те са вградени, а в тези, съвместими с компютри и телевизори са външни (чрез USB-връзка).

Имайте предвид, че според същността им на действие, условно разпознаваме два вида сензори – основни и специални.

Основните сензори са масово разпространени. Тяхната цел е да улавят изцяло вашите движения – завъртане на глава, поглед нагоре, поглед надолу и т.н.

Специалните сензори, пък, се срещат само при някои по-висококачествени модели очила. Те се грижат за запазването на максималния ви комфорт – акселерометър, жироскоп, сензор за близост и т.н.

Корпус

И естествено, не на последно място по важност, е корпусът на очилата за виртуална реалност.

Външният корпус има най-вече значение за устойчивостта им.

Важно е той да е много здрав и стабилен. В това отношение, имайте предвид, че най-добрите предложения за VR-очила на пазара са тези с външна обвивка, изработена от плътен картон или пластмаса.

Вътрешният корпус на очилата, пък, има значение за функционалността и практичността им.

Най-качествените съставни елементи се изработват от пластмаса или плексиглас и се създават посредством 3D-принтери. Запомнете- колкото по-фина и прецизна е аранжировката на очилата отвътре, толкова по-надеждни за употреба са те.

Какво трябва да имате предвид при покупката на очила за виртуална реалност?

След като ви запознахме накратко с функциите и устройството на очилата за виртуална реалност е време да ви посъветваме и как всъщност да направите най-добрия избор за вас.

Той трябва да е изцяло съобразен с вашите нужди и интереси, като е важно да имате предвид няколко основни неща…

Предназначение

Това за какво ще използвате очилата за виртуална реалност най-ясно ще ви покаже какъв вид устройство е най-правилно да подберете.

Ако планирате да използвате устройството за гейминг или работа, например, ви съветваме да заложите на VR-очила, предназначени за компютър или телевизор. Те са с най-ясна и точна картина и определено ще ви бъдат много практични за употреба.

Ако, обаче, търсите очила, които да бъдат ваш добър приятел в разнообразието и убиването на скуката, то VR-очилата, предназначени за смартфон, определено са най-добрия вариант. Те са наистина многофункционален избор, отличаващ се с удобство и мобилност.

Обхват

Обхватът на очилата за виртуална реалност, още познат като ъгъл на обзор, има много ключова роля за тяхната изразност.

Попринцип, при различните модели той варира между 90 и 360 градуса и съответно колкото по-висока е стойността му, толкова по-обхватна е самата му картина на визуализация.

И все пак запомнете, че прекалено големите ъгли крият и някои рискове, тъй като по-реалистичният им процес на предаване на изображението, може да умори очите ви прекалено бързо.

Именно затова бъдете внимателни в това отношение и преди покупката си помислете от каква изразна обширност точно имате нужда.

Най-класическият избор, който ви съветваме да направите, са предложенията с около 100/120-градусов ъгъл. Те предлагат много добро съотношение между изразност на картината и удобство за потребителя.

Съвместимост

Както вече знаете, очилата за виртуална реалност не работят самостоятелно. Те се свързват към смартфона, компютъра или телевизора ви чрез специални за целта приложения и програми.

Именно затова, трябва старателно да съобразите спецификите на двете устройства и тяхната съвместимост. Важно е да проверите дали VR-очилата и телефона, компютъра или телевизора ви са със сходни системни изисквания, дали поддържат еднаква операционна система и дори дали, в чисто дизайнерски план, могат да си взаимодействат

Ако дори едно от тези условия не съвпада, то тогава двете устройства са несъвместими и няма как да функционират заедно.

Контролен панел

Да не забравяме, че и управлението на очилата също е много важно за вашия комфорт по време на виртуалното изживяване.

Различните модели предлагат три основни типа контрол – с бутони, чрез движение и с глас.

Управлението на VR-очилата с бутони е класически и стандартен вариант, който може да се осъществава директно от техния корпус или чрез дистанционно. Този тип контрол се извършва изключително лесно и удобно, а рискът от бъг в системата е минимален.

Управлението на VR-очилата чрез движение е много популярен напоследък избор. При него контролът се оповава изцяло на сензорите и е много практичен и улеснен. Единствен недостатък при този тип управление, обаче, е фактът, че при софтуерен срив, очилата стават на практика неподатливи на команди.

Управлението на VR-очилата с глас е най-иновативното технологично попълнение. То се отличава с модерен и много удобен процес на задаване на команди. Този контрол, обаче, все още е нов и неусъвършенстван, което крие множество рискове – например, при системна грешка, очилата може да не разпознаят гласа ви или да спрат да изпълняват насоките ви по най-пълноценен начин.

 

Представихме ви всичко най-важно, което трябва да знаете за очилата за виртуална реалност…

Сега е време и да ви запознаем с някои от най-впечатляващите предложения за продукти в областта на пазара в момента…

1. Noon VRGТези очила за виртуална реалност с 360-градусов обхват и удобен, стилен дизайн определено ще ви потопят в съвършено ново измерение с лекота. Моделът е съвместим с всички смартфони с дисплей 4.7 или 5.7 инча, разполагащи с операционна система Android, iOS или Windows.
Купи сега

2. Samsung Gear VRТова са високотехнологични очила за виртуална реалност със SuperAMOLED-дисплей, които несъмнено ще ви впечатлят. Те разполагат с високо устойчив корпус и широк интефейс и са съвместими най-вече с Android смартфони от колекцията на Samsung Galaxy (Note 5, S6 edge+, S6 и S6 edge).
Купи сега

3. Zeiss One PlusФункционални и удобни – тези очила за виртуална реалност, предназначени за смартфон са много практичен и качествен избор. Те са съвместими с всички телефони с дисплей 4.7 или 5.5 инча, разполагащи с операционна система Android или iOS.
Купи сега

4. FreeflyVR BeyondТова са интелигентни очила за виртуална реалност, които несъмнено ще ви впечатлят с практичността и функционалността си. Те са идеален избор, съвместим с всички iOS и Android-смартфони с дисплеи в размери 4.7, 5 или 6 инча.
Купи сега

5. Samsung Gear R323Ако разполагате с нов модел Android-смартфон на Samsung (Galaxy 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge), то тези очила за виртуална реалност определено ще са впечатляващ избор за вас. Те са многофункционални и висококачествени и ще ви потопят в нови измерения напълно реалистично и с лекота.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. VR Z4Универсални и много практични – тези очила за виртуална реалност със сигурност ще ви харесат. Те разполагат с интелигентен интерфейс за персонализиране на изображението (настройване на фокус и междузенично разстояние) и са подходящи за всички смартфони с дисплей до 6 инча, разполагащи с операционна система iOS или Android.
Купи сега

7. HTC Vive Cosmos EliteПодбирайки тези очила, вие несъмнено ще си осигурите винаги перфектно виртуално изживяване. Те са съвместими с настолен компютър и разполагат с богат набор от сензори и високо качество на 3D-изображението, което ги прави страхотен избор както за гейминг, така и за работа, гледане на филми и други интерактивни развлечения.
Купи сега

Често задавани въпроси

Каква е разликата в различните ценови класове очила за виртуална реалност?

Все по-богато става разнообразието от предложения за очила за виртуална реалност на пазара, като може да срещнете както много евтини, така и доста скъпи предложения.

Разликата между тях, обаче, е значителна. Тя се отразява в тяхната функционалност, качеството на изображението, проектирано в тях, и безопасността им.

Най-ниските и евтини класове очила нямат напълно реалистичен обхват на проектиране на новото измерение и не винаги са с достатъчно качествена конструкция, което съответно излага на риск и спокойствието ви по време на употреба.

От друга страна, по-високите класове очила ще ви предоставят наистина широк набор от функции и аспекти на проектиране на измерението, отличавайки се с доста по-устойчива и прецизно изработена конструкция, като това съответно изцяло ще оправдае стойността им.

Съществува ли опасност за човешкото здраве при употребата на очила за виртуална реалност?

Попринцип не. Висококачествените предложения очила за виртуална реалност не създават абсолютно никакъв риск за вашето здраве. Стига, естествено, да ги използвате правилно и според предписанието им за употреба.

Важно е да отбележим, обаче, че ако страдате от заболяване на вестибуларния апарат или епилепсия, използването на такива очила действително би било риск за вас.

Но ако организмът ви е напълно здрав, ви гарантираме, че максималният дискомфорт, който може да усетите по време на употребата им е напрежение в очите или главоболие. А това, от своя страна, ще е знак, че е време да дадете на тялото си малко почивка.

Очилата за виртуална реалност подходящи ли са за деца?

Очилата за виртуална реалност са подходящи за лица от всички възрасти. Най-препоръчително и безопасно е, обаче, да се използват от възрастни и деца над 12 години, с вече добре развита вестибуларна система и рефлекси.

Ако носим диоптрични очила, можем ли върху тях да поставим очила за виртуална реалност?

Това също е доста често срещан въпрос с противоречив отговор. Попринцип не е невъзможно – въпрос на адаптация е. Голяма част от моделите, обаче, чисто практически няма да ви предоставят тази възможност. Това се дължи изцяло на плътната им конструкция. Именно затова, нашият съвет към вас е да си закупите диоптрични лещи, които да използвате по време на виртуалното си пътешествие, за да си осигурите максимално пълноценно и ползотворно изживяване с лекота.

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!