Всички категории

9-те Най-Добри Офис Столове

Търсите ли си нов стол за офиса? Ако отговорът е “да”, вероятно разглеждате различните модели и се чудите на кой от тях да се спрете.


Това е напълно нормално, затова и никой не може да ви обвини в нищо.
Офис столовете, наричани още работни столове, се предлагат в много различни форми, размери, с различни функции и на различни цени.

В това ръководство ще се опитаме да ви помогне в избора като обхванем различни модели и функции, които ще срещнете докато избирате, така че да можете да се спрете на подходящ стол в крайна сметка.

Идеалният стол за офиса трябва да ви предразполага да работите по-добре и да се чувствате по-удобно, затова е важно да избирате внимателно.

Защо са толкова важни офис столовете?

Независимо в коя сфера работите, ако ви се налага да го правите в седнало положение, е от съществено значение какъв стол ще използвате.
Но защо избирането на подобно оборудване за офиса изисква толкова много обмисляне?

Нека обясним по-подробно защо е важно да отделите малко време за избирането на перфектния стол.

Здравето виНе е тайна, че здравето на човек е преди всичко, затова е и толкова важно сами да се грижим за него – това включва и къде седим докато работим.
Истината е, че погрешно избраният стол може да се отрази отрицателно на здравето ви.

Например ако столът не е удобен, можете да изпитвате дискомфорт и дори болка в определени части на тялото.

Също така можете да развиете негативни промени в стойката.
Ако столът не ви предоставя достатъчна упора, за да седите правилно, можете да получите гръбначно изкривяване.

Това може да добави напрежение в кръста, да увеличи натоварването на гърба и да доведе до болки във врата и раменете.

Ако това продължи дълго време, вероятно ще установите, че болката и дискомфортът се задълбочават, което ще се отрази на цялостното ви здравословно състояние и трудоспособността ви.

Нивата ви на продуктивност

Знаете ли, че неправилно подбраният стол може да се отрази негативно и на продуктивността ви?

Истината е, че когато столът е неудобен и некачествен, това може да ви разсейва и пречи като по този начин губите концентрация.
В резултат на това продуктивността ви в работата може да спадне.

Избиране на най-подходящия офис столНа пазара има толкова много модели, от които да се избере, че това може да бъде трудна задача.
Ако не знаете откъде да започнете всичко това може да ви се стори стресиращо.

Именно затова отправната точка може да ви спести много стрес.

За да вземете правилното решение при избора на офис стол, ще ви представим основните неща, които да имате предвид при избора.

Регулиране височината на седалката

Много е важно столът ви да може да се нагажда според индивидуалните ви нужди – особено когато става дума за височина на седалката.
Ако височината на стола ви не е правилна, той може да бъде изключително неудобен и в крайна сметка ще се напрягате да си вършите работата.

С времето това може да доведе до болки във врата и раменете.

В идеалния случай, трябва да можете да си нагласяте височината на седалката, за да бъдат краката ви опрени в пода или на краката на стола и без задната част на бедрата ви да се чувства свита.

Когато променяте височината на седалката, трябва да имате възможността да я фиксирате в позиция, която ви позволява да отпускате предмишниците и китките си на бюрото без да усещате напрежение и да може нивото на очите ви да е равно с горната част на монитора.

Завъртане

Тази функция ви предоставя мобилност, която е важна ако ви се налага да използвате различните части на голямо бюро – например докато работите на компютъра да се завъртите и да вдигнете телефона.

Стол с функция за завъртане означава, че няма всеки път да си завъртате кръста.

Регулиране наклона на облегалката


Избиране на стол с механизъм за регулиране наклона на облегалката може да ви помогне лесно да се мърдате на стола, като ви позволява да се препозиционирате когато не ви е удобно.

Този механизъм ви позволява да регулирате наклона на облегалката на стола, като ви позволява той да е напълно прав или силно наклонен назад.

В най-добрите случаи би трябвало да можете да регулирате облегалката докато ъгълът между бедрата и гърба ви е между 95 и 105 градуса.

Така можете да седите с “отворени” гърди и корем, вместо те да бъдат свити.

Лумбална опора

Лумбалната опора се отнася до формата и извивките на облегалката на стола.
Тази функция е направена, за да поддържа естествената и здравословна позиция на гърба и кръста, както и да предостави добра опора по време на седене.

Без стол с подобна функция можете да навредите на здравето си, затова препоръчваме да потърсите именно такъв модел.

Подплатяване

Ако ще седите дълги часове на стола, препоръчваме да потърсите модел с достатъчно подплатяване.
В най-добрия случай столът трябва да има дебели и добре подплатени седалка и облегалка.

Това ще ви гарантира, че независимо колко дълго седите, ще се чувствате комфортно и концентрирани върху работните задачи.

Подлакътници


Въпреки че не са задължителни, офис стол с подлакътници може да бъде много удобен.

Подлакътниците могат да спомогнат за намаляване напрежението на кръста и могат да облекчат напрежението в раменете и врата.

Те са препоръчителни ако прекарвате много време в седене, защото придават допълнителна опора на тялото.
В най-добрия случай подлакътниците трябва да са с подплата и височината им да може да се наглася, за да отговаря на височината ви.

Също е важно подлакътниците да не ви пречат да приближавате стола си към бюрото.
Ако случаят е такъв ще ви се наложи да седите на ръба на стола и гърбът ви няма да се възползва от опората на облегалката.

Колелца

Ако ви харесва идеята да имате свобода на движение, офис стол с колелца е задължителен.
Тази функция ви позволява лесно да се придвижвате наоколо без нуждата да ставате от стола.

Избор на материали


Когато става дума за избиране на стол за офиса, ще видите, че на пазара има голям избор от модели, изработени от различни материали.
За да изберете най-подходящия стол трябва да се запознаете с най-често използваните материали.

Плат

Прост, ясен и мек на допир – платът е популярен избор що се отнася до офис столове.
Този материал се използва в много и различни цветове и обикновено с него се покриват столове, които отдолу имат мека подплата.

Кожа

Офис столовете могат да бъдат облицовани в кожа, която ви осигурява удобно и меко място за сядане.
Материалът е здрав и се износва трудно, а ако се поддържа правилно, може да издържи дълги години.

Мрежа

Позволява на стола и кожата ви да дишат, тъй като позволява свободно движение на въздуха.
В резултат ще се чувствате по-комфортно, по-хладно и по-сухи.
Столовете с мрежа обикновено са и в ергономична форма, така че ще поддържат гърба ви добре изправен.

Кой е най-правилният стол за вас?

Офис столовете са много специфични и трябва да се избират според типа на тялото и предпочитанията на седящия.

Само защото един стол ви изглежда красив, не означава, че ще ви бъде удобен.

Същото важи и за цената – скъп стол не означава, че е правилен за вас.

В един идеален свят, всеки човек щеше да има поръчков стол, изработен специално за неговите нужди, но към момента това е почти невъзможно.
Затова, избирането на стол с възможно най-много функции и възможности за нагласяне би увеличил шанса да бъде удобен и подходящ за вашите нужди.

Разбира се, семпъл стол без много функции и настройки също може да ви допадне и пасне, но рискът е по-голям.
Едва ли ще ви пасне идеално във всяко едно отношение без нуждата от компромис.

Така че, колкото повече възможности за регулиране имате, толкова по-добре би било за вас.

Понякога столовете идват и в различни размери, защото някои издържат до 200 килограма натоварване, а други до 50 килограма.
Уверете се, че избирате подходящ стол за теглото си.

Най-добрите офис столове на пазара

Не всеки от тези столове ще бъде напълно перфектен за всеки потребител, но поне един от предложените ще ви пасне на 99 процента.
Той може да бъде добра отправна точка за евентуално надграждане в бъдеще. Представяме ви няклко от най-добрите модели на пазара.

1. Офис стол Antonio Milano XRW


Откриваме представянето на най-добрите предложения с един невероятно класен и елегантен премиум дизайнерски стол, подходящ за президенти. Усещането за лукс и комфорт се създава от първокачествената телешка кожа, използвана за тапицирането му. Самото седене върху този стол със сигурност ще подхрани авторитета ви, докато ви осигурява максимално удобство и уют. Ергономичната му облегалка в комбинация с оптимизираните подлакътници превръщат този офис стол в идеалното място за тялото ви. Можете спокойно да настроите височината му спрямо особеностите на собственото си тяло. В същото време на ваше разположение е предоставен и регулируем люлеещ се механизъм за максимален комфорт.
Купи сега

2. Офис стол Kring Bokai


Офис столът Kring Bokai може да няма същото излъчване, но все пак изглежда изключително елегантно. Изработен от специална черна еко кожа, той е подходящ за директорското място в някой офис. Това, на което производителите са заложили с този стол обаче, е максималната грижа за вашето удобство, която той ще ви осигури. Двата подлакътника и облегалката на този стол са проектирани така, че постигат максимална ергономичност. Освен това височината и седалката му се регулират, за да предложат на тялото ви най-комфортната възможна позиция. Колелцата и възможността за въртене върху стола пък разширяват потенциала на този стол до предела.
Купи сега

3. Офис стол Antares Legend


Този стол ще се впише страхотно във всеки офис и ще допринесе за освежаването на работната атмосфера в него. Продуктът се предлага опционално с тапицерия от кожа и тапицерия от плат. Вътрешната част на седалката и облегалката му са изработени от ергономично извито дърво, което се грижи за максималния ви комфорт. Същевременно столът си остава мек и удобен за употреба. С помощта на лост имате възможност да контролирате напрежението на осцилационния му механизъм, както и да го заключите в определено положение. Разбира се, можете да регулирате височината на седалката и да се насладите на плавно движещите се колелца.
Купи сега

4. Офис стол vidaXL


Представяме ви един офис стол, произведен от vidaXL, който може да ви предложи нещо повече от просто елегантност и комфорт. Той е проектиран с 6-точкова масажираща и затопляща система, която може да се контролира с помощта на дистанционно управление. Винаги когато имате нужда да отпуснете тялото и да разтоварите главата си, ще имате възможност да се насладите на лек и приятен масаж от негова страна. Междувременно обаче имате възможност да регулирате както височината, така и наклона на облегалката му. На всичко отгоре, този стол успява да се придвижва леко и безшумно, докато се грижи за идеалната позиция на вашето тяло.
Купи сега

5. Офис стол QMOBILI ERGO LINE HI


Офис столът QMOBILI ERGO LINE HI е едно страхотно произведение на съвременната мебелистика. Особената му облегалка може би ще ви озадачи, но имайте предвид, че тя е проектирана така, че да служи като регулируема лумбална опора, която да се погрижи за оптималната здравословна позиция на вашето седнало тяло. Облегалката обаче не е единственото, посредством контролирането на което можете да се погрижите за комфорта си. Този стол ви предлага страхотни възможности за регулиране на седалката, височината и 3D подлакътниците, така че да си създадете възможно най-добрите условия за работа в седнало положение.
Купи сега

6. Офис стол Carmen 6402


Президентският офис стол Carmen 6402 е още едно изключително елегантно и ергономично предложение. Луксозното му излъчване се постига благодарение на страхотния дизайн, който комбинира черна еко кожа и орехово дърво. Изключително стабилен е и е проектиран така, че да осигури оптимална позиция на вашето седнало тяло. Този стол ви дава възможност да регулирате височината му. В същото време разполага с люлеещ се механизъм, който можете да спрете в най-удобната за вас самите позиция. Елегантните му подлакътници допринасят за оптимизирането на вашия комфорт и се грижат за равномерното разпределение на напрежението в тялото ви.
Купи сега

7. Офис стол Grunberg QZY6001


Представяме ви и един офис стол от другата страна на спектъра от предложения на пазара в момента. Той е сравнително семпъл, но същевременно достатъчно елегантен и подобаващо вписващ се във всеки офис. Разполага с плавно подвижни колелца и възможност за 360-градусово завъртане, което ни кара да си представим употребата му в една по-динамична офис атмосфера. Сравнително компактен е, но въпреки това е проектиран така, че да се погрижи за оптималното позициониране на тялото ви върху себе си. Регулируемата му височина и облегалка, както и оптимизираните му подлакътници допълнително ще се погрижат за вашия комфорт.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Офис стол Kring Lincoln


Ето още един офис стол, произведен от Kring. Lincoln е едно страхотно предложение, което може да се погрижи за директорското място в офиса. Естетически издържан, този стол е елегантен, луксозен и функционален същевременно. Бежовата еко кожа, използвана за тапицирането му, е опъната върху не само върху мека и комфортна седалка, но и върху облегалката и подлакътниците на стола. Ергономичната форма на продукта ще се погрижи за максимално комфортната позиция на вашето седнало тяло. В същото време имате възможност да регулирате неговата височина и баланс, така че да оптимизирате докрай собственото си удобство.
Купи сега

9. Офис стол ChairPro 1000 H


Това може би не е един от най-елегантните офис столове, но определено се нарежда на челните позиции по функционалност и ергономичност. Високата му облегалка с регулируема лумбална опора е изработена от лека и приятна материя. Този стол обаче ви дава възможност да постигнете идеалното позициониране на своето седнало тяло благодарение на още няколко фактора. Можете да настройвате не само височината му, но и дълбочината и наклона на седалката, както и височината, дълбочината и ъгъла на неговите подлакътници. Регулируемият подглавник на стола просто допълва цялостната картина. При всички обстоятелства тялото ви ще се радва на своето здраве благодарение на този стол.
Купи сега

Често задавани въпроси

Кои са основните белези, че е време да сменя своя офис стол?

Много неща могат да ви кажат, че е време да помислите за нов офис стол. Основните от тях обаче винаги се свеждат до това, че старият ви стол започва да ви причинява дискомфорт. Ако изпитвате болки и не можете да осигурите на тялото си идеална позиция върху стария офис стол, значи трябва да си потърсите нов. Ако се чувствате изморени след цял ден, прекаран върху стола си, това също означава, че той не е подходящ за вас.

Множество фактори могат да доведат до това. Един от основните причинители обаче в повечето случаи се оказва неизбежното износване на вашия офис стол. Мебелите не са вечни особено когато ги използваме ежедневно. Козметичните забележки върху стола, които ви карат да променяте позицията си, отслабването на опората, твърдите повърхности – всичко това говори за износване. След петгодишна ежедневна употреба е рядкост един офис стол да се грижи така добре за тялото ви, както в началото.

Мога ли да поправя хидравличния механизъм на офис стола си? Как?

Има много различни начини да поправите хидравличния механизъм на един офис стол. В случай че вашият стол губи височина, когато седнете върху него, можем да ви предложим временно решение на проблема. Добре позициониран изолирбанд би трябвало да задържи избраната от вас позиция без проблем. Бихте могли да използвате и PVC тръба, която да застопори стола ви в определена позиция. Ако обаче искате да се справите с проблема, пред вас остават няколко опции. Ако се усеща известно триене, когато регулирате височината на стола си, например, вероятно на хидравликата ѝ липсва масло. В този случай просто трябва да добавите малко грес и тя би трябвало да реши проблема. В крайна сметка обаче най-ефективното решение на проблем с цилиндъра е неговата замяна. Вероятно можете да се справите със смяната му и сами, но ние ви препоръчваме да потърсите специалист. Той ще се справи с работата бързо и ефикасно.

Как да почистя офис стола си най-добре?

Имайте предвид, че има много начини да почистите офис стола си. Най-подходящите от тях обаче в повечето случаи зависят от особеностите на материалите, от които е изработен той. На първо място, трябва да се запознаете с ръководството за употреба на производителя, което би трябвало да върви към всеки отделен продукт. В него се очаква да имате информация кои са най-ефективните методи за почистването на конкретния офис стол. Естествено, можете да използвате прахосмукачка за периодично почистване на насъбралия се прах. В много от случаите някакъв инструмент, който изтласква въздух под налягане, също би ви свършил добра работа. В повечето случаи пресните петна е препоръчително веднага се подсушават със салфетка, кърпа или друга текстилна материя. Препаратите за съдове би трябвало да се справят с повечето петна. За по-упоритите обаче можете да използвате перилни препарати, някакъв алкохол или оцет. Ние ви препоръчваме да се сдобиете със специален препарат за почистване на определената материя.

Каква е правилната стойка за мен, когато седя върху офис стола си?

Всяка стойка, която ви кара да се чувствате комфортно и не ви носи болки заедно със себе си би трябвало да е подходяща за вас. При всички обстоятелства това означава да имате добра опора под долната част на гърба си. Гърбът ви трябва да е плътно прилепна за облегалката. Би трябвало да сте леко облегнати назад, така че тежестта да се разпределя правилно върху тялото ви. Припомняме ви, че ъгълът между бедрата и гърба ви трябва да бъде между 95 и 105 градуса. Коленете ви трябва да се намират малко под вашия ханш. В същото време ходилата ви трябва да са плътно прилепнали към пода. Ако вашият офис стол не ви позволява това, можете да се сдобиете със специална подложка за краката си. Освен това краката ви трябва да бъдат леко разтворени – всичко около ширината на раменете ви, което ви кара да се чувствате комфортно, би трябвало да ви подхожда.

2.2/5 - (37 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
5 Коментари
 1. Irina пише

  Има ли ергономични офис столове на промоция в метро?

  Търся евтин офис стол за компютър

 2. Силвия пише

  Къде в София мога да купя въртящ сте работен офис стол?

  Има ли такива в икеа, метро или аико?

 3. Трифон пише

  Каква е разликата между президентски офис стол и канцеларски офис стол?

  Виждали ли сте бял офис стол за бюро?

  Търся такъв във Варна или Бургас

 4. Iliyan пише

  Стурва ли си офис стол втора ръка?

  Ако можете да ми кажете къде има на промоция офис столове, за работа ми трябва работен.

  В техномаркет или технополис дали продават?

 5. Кирил пише

  Какви са тия цени бе , гадове !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!