Всички категории

34-те Най-Добри Идеи за Оригинални Подаръци за Всеки Повод

Кой е най-впечатляващият подарък, който сте получавали?

Със сигурност е нещо оригинално, с което сте запомнили подаряващия!

Поводите за празник се редят един след друг и никога нямат край. Освен календарните Коледа и Нова година, годината е пълнa и с лични празненства за рожден и имен ден, годишнини от сватби, абитуриентски балове, прощъпалници на нови рожби и какво ли още не.

Разбира се, всеки повод за малко забавление е добре дошъл. Главният проблем почти винаги е подаръкът, който трябва да изберем.

Макар добре да познаваме близките си, след толкова празненства идеите се изчерпват.

Изглежда сякаш приятелите и роднините ни вече разполагат с всичко необходимо и всеки подарък, за който се сетим, ни се струва излишен.

Понякога дори интернет не може помогне в избора на подарък. Най-вероятно вече сте преровили всички статии с идеи за различни поводи, но все още не сте открили нещо, което да хване окото ви.

Е, имате късмет, защото в следващите редове сме подбрали няколко оригинални и запленяващи идеи за подаръци, от които да почерпите вдъхновение…

Кога и защо да изберете оригинален подарък?

Подаръкът е начин да изразим своята любов и благодарност към човека отсреща.

Независимо дали става дума за близък приятел или роднина или за колега от работа, с когото сте разменили само няколко думи, изборът трябва да се обмисли внимателно.

Разбира се, винаги трябва да се стремим да подберем нещо оригинално, което човекът отсреща все още не притежава.

Доста често, обаче, самият празнуващ ще ни “подскаже” от какво има нужда преди самия празник. Други ще ви затруднят повече, защото самите те не знаят какво точно искат и предпочитат да ги изненадате.

В случай, че се намирате в такава ситуация, отговорността да изберете нещо подходящо се пада на вас, затова трябва да обмислите внимателно покупката.

Оригиналните подаръци ще ви отличат от останалите гости на празненството и ще покажат, че се отнасяте грижливо към всеки детайл и умеете да мислите извън кутията.

Практичните подаръци винаги са безопасен избор, а сантименталните със сигурност ще бъдат оценени.

От друга страна, ако успеете да измислите наистина оригинален и нестандартен подарък, ефектът на изненадата ще ви помогне да впечатлите човека отсреща.

Този вид подаръци са подходящи, когато не познавате добре този, на когото подарявате. Така ще сте сигурни, че сте уцелили десетката, дори да не познавате добре вкуса му.

Разбира се, тези подаръци са от полза и когато няма специален повод, а просто искате да зарадвате човека.

За някои поводи като кръщенета и сватби, например, е по-удачно да заложите на символичен подарък, който да се връзва с темата на празненството.

Все пак, ако нямате такива ограничения, но не ви хрумва идея за запомнящ се подарък, оригиналните продукти са точното решение.

Какво да вземете предвид при покупката на такъв подарък?

Когато подбирате подарък за когото и да било, е добре да помислите доколко приемлив е той.

Ако предположим, че ще подарявате на колега, когото не познавате добре, вероятно не е подходящо да му купувате скъп продукт или нещо, което ще го накара да се чувства неудобно.

В същия смисъл, в случай, че става дума за ваш близък роднина, ви препоръчваме винаги да търсите опция за лично послание или персонализиране на подаръка.

Макар оригиналните подаръци да са идеалното решение, ако не сте наясно с предпочитанията на човека, все пак е добре да разузнаете какъв начин на живот води.

Някои продукти са по-подходящи за феновете на адреналина, докато други ще се харесат повече на любителите на лукса и разкоша.

Освен това, едно от предимствата на оригиналните подаръци, е, че шансът да се повторите с друг от подаряващите е много по-малък.

Все пак ви препоръчваме да разузнаете дали някой друг от поканените не се е спрял на същия продукт, за да избегнете неудобната ситуация. Няма как да сте напълно застраховани, така че по-добре разпитайте останалите.

А сега нека преминем и към нашите предложения за оригинални подаръци, с които да зарадвате всеки…

1. Скреч карта


Доста хора обичат да пътуват и мечтаят да обиколят света. Идеален подарък за пътешествениците е скреч картата, на която да отбелязват вече посетените места. Освен допълнителна мотивация, този подарък служи и като интересна декорация за дома или офиса, която ще привлича погледите на посетителите и винаги ще бъде тема за разговор.
Разбира се, може да изберете карта на света, на определен континент или само на България, в зависимост от интересите на човека, на когото ще подарявате. Някои карти разполагат и с допълнителна информация за местата като релефни карти или знамена на държавите.
Купи сега

2. Звезда


Ако знаете, че човекът си пада по символичните подаръци или е суеверен, можете да заложите на късметлийска звезда. Подобни комплекти обикновено включват сертификат за притежание, както и карта с координати на небесното тяло.
Този подарък е универсален и е подходящ за всеки повод. Освен това, бъдете сигурни, че ще се отличите от останалите подаряващи. Все пак, не всеки може да се похвали, че е собственик на истинска звезда.
Купи сега

3. Комплект за отглеждане на растение


Този подарък е подходящ за всички начинаещи и напреднали градинари, които декорират всяко помещение с поне малко зеленина. Всяко растение изисква определени среда и грижи, за да оцелее, затова е удачно да съобразите вида с условията и възможностите на човека отсреща.
Освен това, всяко растение носи конкретна символика, затова потърсете това, което най-много ще подхожда на човека или повода за празненство.
Купи сега

4. Кошница за пикник


Още един подходящ подарък за любителите на природата е кошницата за пикник, която да използват на всеки излет с приятели. Пикникът е идеален за събиране с близките или за романтична среща с любимия човек, а качествената кошница ще бъде от голяма полза за подобни случай.
Препоръчваме ви да се спрете на продукт с много разделения и здрава изработка. В доста случаи кошниците се продават в комплект с няколко чинии, чаши и прибори, затова ако имате такава възможност, най-добре закупете именно такъв продукт, за да улесните максимално човека отсреща.
Купи сега

5. Карикатура


Ако сте сигурни, че получателят на подаръка има чувство за хумор и носи на шеги, карикатурата е страхотен вариант. Картината може да включва всички любими неща на човека или да бъде на определена тематика. Независимо какви са детайлите, важното е карикатурата закачливо да подчертава всички отличителни черти на получателя.
Картината ще бъде както повод за смях на самото празненство, така и идеална декорация на дома или офиса. Със сигурност ще съберете погледите с този подарък, който ще носи и сантиментална стойност за получателя.
Купи сега

6. Бюджетен планер


В днешното забързано ежедневие става все по-трудно да проследим къде отиват средствата ни. Всеки възрастен човек трябва да умее да управлява финансите си, затова и бюджетните планери са толкова популярни. Този подарък е много практичен и със сигурност ще бъде от полза за всеки.
В подобни комплекти обикновено ще откриете не само тетрадка за записки, но и специални бележки и разделители, стикери или предпазители за банковите карти.
Купи сега

7. Кутия за спестявания


Още един подходящ подарък за всеки, който стриктно следи средствата си, е кутията за спестявания. Ако знаете, че човекът отсреща все не успява да спести пари за мечтаното си пътешествие или за желаната придобивка, можете да му помогнете с касичка, в която да трупа нужните средства.
Ако касичката е на леснодостъпно и забележимо място, човекът редовно ще се сеща, че трябва да отдели пари в нея и така ще достигне заветната цел. Освен това, повечето касички са с атрактивен вид и са идеална декорация за всекидневната или работното бюро.
Купи сега

8. Декоративна камина


След като стана дума за декорации, е редно да споменем и декоративната камина, която може да се срещне във все повече модерни домове. Все повече хора живеят в тесни апартаменти в големите градове, отопляват се на парно или климатик и нямат възможност да изградят камина в жилището. А именно топлата камина и игривото пламъче вътре са символ на уютния дом.
Декоративната камина ще донесе чувство на комфорт и ще преобрази обстановката във всяко помещение. Меката светлина ще помогне на човека да се отпусне, а компактните размери на продукта го правят лесно преносим и универсален.
Купи сега

9. Лава лампа


Все по-често интериорните дизайнери залагат на няколко малки осветителни тела вместо една голяма лампа в центъра на помещението. Причината е, че така светлината е равномерно разпределена, става по-мека и не натоварва очите.
Чудесен вариант е лава лампата, която разчупва обстановката и внася не само светлина, но и цвят и движение. Този тип осветителни тела са доста атрактивни, защото привличат погледа и успокояват ума. Бъдете сигурни, че подаръкът ви ще влезе в употреба и ще напомня на човека за вас всеки път, когато се вгледа в магмата вътре.
Купи сега

10. Масажен стол


Малко са хората, които ще откажат релаксиращ масаж, който да отпусне тялото им след тежкия работен ден. Ако човекът, на когото ще подарявате, живее сам и няма близък, който да му направи подобна услуга, можете да му подарите масажен стол.
Когато подбирате подаръка, задължително се уверете, че столът разполага с достатъчно опции и режими за масаж. Също така е добре да помислите и за дизайна и да се уверите, че столът ще се впише сред останалия интериор в дома на вашия близък.
Купи сега

11. Одеяло с ръкави


Нищо не може да се сравни с това да се гушнеш с любимата книга на дивана и да се завиеш с меко одеало. Завивката е перфектният подарък през студените месеци, когато всеки търси начин да се затопли, а одеалото с ръкави е още по-атрактивно и удобно.
Този вид завивики покриват цялото ви тяло и позволяват да се движите, без да се “отвивате”. Така можете спокойно да се посветите на четивото си или да се разхождате, а одеалото ще задържи топлината и ще ви донесе несравним комфорт.
Купи сега

12. 3D маска за очи


Маската за очи също е подходящ подарък за всеки, който търси комфорт и релакс в ежедневието си. Превръзката помага за по-спокоен сън и изолира всякаква светлина, без да наранява очите. Препоръчваме ви да заложите на маска с регулируем ремък, за да може човекът, на когото подарявате, да може да нагласи продукта и да го ползва без проблеми.
3D превръзките са изключително удобни, тъй като позволяват да отваряте очите си и да мигате. Те не оказват натиск върху клепачите и са страхотно решение, ако често пътувате и обичате да спите в превозното средство.
Купи сега

13. Табла за закуска в леглото


Един от най-романтичните жестове е закуската в леглото. Мнозина партньори избират да покажат любовта и грижата си именно по този начин, но дори човекът, на когото ще подарявате, да живее сам, таблата е практичен и многофункционален подарък. Освен за закуска през почивните дни, тя ще бъде от голяма полза и когато вашият близък е болен и трудно става от леглото.
Освен това, таблата е подходяща и за работа от леглото, когато нямате енергия да стоите на бюро. Вместо да поставяте лаптопа на самата завивка, което ще пречи на вентилацията, може да използвате таблата и така да предотвратите евентуална повреда на устройството.
Купи сега

14. Уред за бял шум


Мнозина твърдят, че на село се спи далеч по-спокойно и лесно. Все пак, там улиците не са пренаселени с коли и хора, които минават под прозореца на спалнята ви дори в късните часове на нощта. За щастие на хората в градовете, които срещат трудности със съня, на пазара вече се продават уреди за бял шум, които блокират външния свят и помагат със заспиването.
Разбира се, добре е да се поинтересувате колко режима на работа и опции разполага конкретния уред. Някои предпочитат песента на щурците, докато други избират да спят под звуците на вълни или дъжд.
Купи сега

15. Солна лампа


Още един прекрасен начин да разнообразите обстановката у дома е чрез елегантната солна лампа. Този вид осветителни тела се използват от много дизайнери, за да смекчат атмосферата в помещението, а други ги използват за пречистване на въздуха и релакс.
На пазара ще откриете солни лампи с различна големина и в разнообразни цветове, затова подбирайте внимателно. Бъдете сигурни, че лампата ще освежи дома на получателя и повлияе добре на психичното му здраве.
Купи сега

16. Сет сосове


Всяко професионално ястие съдържа няколко задължителни елемента, сред които е и сосът. Именно той завършва чинията и я кара да изпъкне сред останалите. Е, ако човекът, на когото ще подарявате, си пада по кулинарията, може да го зарадвате с комплект от сосове, с които да придаде почерк на ястията си.
Всеки сос крие различна история и подхожда на конкретни продукти. Сдобивайки се с такъв комплект, вашият близък ще може да разнообразява чиниите си и по всяко време да се впусне в следващото кулинарно приключение.
Купи сега

17. Подправки


Още един страхотен подарък за всички готвачи и домакини е комплектът от билки за кухнята. Умението да се използват правилните подправки е на почит от векове и отличава истинският професионалист от посредствените готвачи.
Освен полезни, тези комплекти са и доста атрактивни и често се използват и за декорация на кухнята. Вероятно всички сте виждали снимки на приветливи кухни, в които рафтовете са покрити със сладки бурканчета с надписи за всяка билка. Е, ако вашият близък си пада по това, вече знаете какво ще го зарадва най-много.
Купи сега

18. Комплект за суши


Знаете ли, че японската кухня е призната като световно културно наследство и е част от списъка на ЮНЕСКО? Вероятно най-разпознаваемото японско ястие е суши, което все повече привлича интереса на българите. Ако човекът, на когото ще подарявате, е почитател на японската култура и редовно хапва ястия от тамошната кухня, комплектът за суши със сигурност ще му бъде от полза.
Обикновено тези комплекти включват бамбукова подложка, с която да придадете форма на рулото, както и различни полезни прибори за подготовка на продуктите. Можете да заложите на сет от естествен материал като бамбук или здрави прибори от неръждаема стомана, които ще издържат още по-дълго.
Купи сега

19. Уред за палачинки


Едва ли има някой, който няма да се зарадва, ако се събуди сутрин и го посрещнат с палачинки за закуска. Има причина палачинките да са толкова обичани по целия свят – те вървят добре с всичко, могат да се ядат със солено и сладко и по всяко време от деня.
Ако искате да заложите на сигурно, подарете на вашия човек уред за палачинки. Гарантираме ви, че подаръкът ще влезе в употреба и ще стане повод за много усмивки и споделени моменти с близките.
Разбира се, постарайте се да изберете удобен уред, който е лесен за почистване и предлага повече опции. Така няма да затрудните допълнително човека и ще го снабдите с полезна машина, с която малко домакинства могат да се похвалят.
Купи сега

20. Машина за пуканки


Още един кухненски уред, който ще събере погледите на всички, е машината за пуканки. Все пак, какво е една киновечер без пуканки на микровълнова? Разбира се, не всеки обича да използва микровълнови, а и в нея трябва да се приготвят няколко пакета, за да получите нужното количество за по-голяма компания.
Ако вашият човек често е домакин на филмови вечери у дома, машината за пуканки ще стане неговия най-голям помощник. С нея пуканките се опичат равномерно, а опасността да прегорят е по-малка. Освен това, машината е доста атрактивна и със сигурност ще стане повод за разговори при следващото събиране.
Купи сега

21. Машина за газирана вода


На всяко празненство има гости, които предпочитат да останат трезви и не пият алкохол. В тези случаи газираните напитки са идеалната почерпка. В случай, че получателят на подаръка не обича да купува такива напитки от магазина, можете да го зарадвате с машина за домашна газирана вода.
Предимствата на тези машини са много, но едно е сигурно – домашната газирана вода спестява средства и е далеч по-здравословна от купешката. Именно затова, тази машина е перфектният подарък за всеки, който взима присърце съдържанието на хранителните продукти и внимателно чете етикетите за вредни съставки.
Купи сега

22. Цитрус преса


Друг страхотен подарък за хората, които се стремят към по-здравословен начин на живот, е пресата за плодове. Мнозина избират да се заредят с освежаващ фреш преди работа и го предпочитат пред кафето или чая.
Ако и вашият човек е с такъв вкус, значи пресата ще намери приложение и в неговия дом. Така ще може да комбинира различни плодове и да посреща гостите си с разнообразни напитки, които освен вкусни, се считат и за много полезни.
Купи сега

23. Сет за коктейли


Някои не са толкова надарени в кухнята, колкото зад бара. Умението за приготвяне на коктейли далеч не е за подценяване и изисква добри познания за алкохолите и техниките за смесването им.
Комплектът за коктейли е идеален подарък за всеки любител барман. Подобни сетове обикновено включват шейкър, лъжица за разбъркване, различни мерки, трошачка и всякакви инструменти, които влизат в употреба при приготвянето на повечето традиционни напитки.
Когато подбирате комплекта, се уверете, че той е изработен от качествени и издръжливи материали. Освен това, можете да заложите на сет по поръчка с персонализирана украса или гравюра с инициалите на човека.
Купи сега

24. Глобус-бар


Всеки уважаващ себе си домакин има поне няколко бутилки алкохол, с които да почерпи своите гости. Разбира се, различните напитки изискват конкретни условия за съхранение, а това може да затрудни тези с по-тесни жилища.
Глобус-барът е перфектното решение, когато човекът не разполага с определено място за съхраняване на бутилките. Вместо да ги нарежда на секцията в хола или в шкафа под мивката, той или тя ще може грижливо да ги подреди в глобуса. Така те ще са на показ по време на празненството и ще са леснодостъпни за гостите по всяко време.
Купи сега

25. Аксесоари за барбекю


Ако търсите подарък за някого през по-топлите месеци от годината, сега е времето да го снабдите с комплект аксесоари за следващото барбекю. Истинските повелители на скарата познават добре тънкостите и ползват различни прибори, за да приготвят перфектното късче месо.
В такива комплекти ще откриете най-важните инструменти за всеки собственик на барбекю – шпатула, голяма вилица, остър нож, както и щипка за захващане на храната. Можете да заложите и на по-луксозен комплект, който включва допълнителни аксесоари, като шишчета със сменяеми накрайници например.
Освен това, предимството на подобни комплекти е, че доста от тях идват в специална кутия за съхранение, където приборите ще са винаги под ръка. Препоръчваме ви да подарите комплект от издръжлив материал като алуминий или неръждаема стомана.
Купи сега

26. Персонализирана бутилка


Всеки знае, че приемът на достатъчно вода на ден е задължителен за добро здраве. Въпреки това, хората, които успяват да покрият нужното количество, са доста малко, особено в забързаното ни ежедневие, в което рядко можем да спрем и да си поемем дъх.
Ако знаете, че човекът, на когото ще подарявате, не приема достатъчно вода, можете да му помогнете, като го снабдите с бутилка за многократна употреба. Така той винаги ще има вода със себе си и редовно ще пие от нея.
Предимствата на тези бутилки са доста – можете да поръчате продукт с персонализиран дизайн например. Освен това, те са полезни и за околната среда, тъй като намаляват боклука от пластмасовите бутилки за еднократна употреба.
Купи сега

27. Хладилник за козметика


Доста нестандартен подарък за нежния пол, който обаче ще бъде високо оценен, е хладилникът за козметика. Всяка жена има поне няколко продукта за разкрасяване в арсенала си, но тяхното съхранение понякога се оказва мисия невъзможна.
Освен, че ще запази свежестта на всички лосиони, маски и кремчета, хладилникът е и перфектната защита от палавите детски ръчички и непослушните домашни любимци. В случай, че дамата, на която ще подарявате, е почитателка на красотата, бъдете сигурни, че ще уцелите десетката с подобен подарък.
Купи сега

28. Сауна за лице


Вероятно вече сте чули за корейската мания по грижата за кожата. Южна Корея вече е световноизвестна с дерматологичните си продукти, а тамошните представителки на нежния пол използват всякакви трикове и инструменти, за да поддържат кожата си чиста и свежа.
Един от най-популярните уреди е именно сауната за лице. Горещата пара отваря порите на лицето, за да можете да почистите кожата си в дълбочина. Освен това, сауната е перфектният начин да се справите със сухата кожа и раздразненията. Няма как подобен подарък да не се хареса на всяка дама, която полага грижи за външния си вид.
Купи сега

29. Електрическа четка за зъби


Все повече хора залагат на електрическите четки за зъби, тъй като те почистват зъбите по-добре от обикновените четки и се считат за далеч по-ефективни. Всеки, който се стреми да поддържа безупречна хигиена, ще оцени такъв подарък.
Когато избирате електрическа четка за вашия човек, се уверете, че продуктът е снабден с достатъчно функции. Някои четки са с вградена смарт технология, която засича определено време за миене на зъбите, както и сензори, които сигнализират когато накрайникът се износи.
Купи сега

30. Безжично зарядно


В днешно време всеки се разхожда с поне няколко устройства в чантата – смартфон, лаптоп, смарт часовник и прочее. Разбира се, всяко от тях трябва да се зарежда, а невинаги разполагаме с подходящото зарядно.
Е, безжичното зарядно решава този проблем. Този вид продукти вече са изключително популярни и причината е ясна – те са доста практични и улесняват значително ежедневието. Вместо да търсите кабел с конкретен жак, спокойно можете да оставите телефона си върху поставката и да зареждате устройството дори докато шофирате.
Купи сега

31. Дигитална фоторамка


Ако човекът, на когото ще подарявате, си пада по фотографията или просто обича да пази спомените под формата на снимки, можете да го зарадвате и с дигитална фоторамка. Разбира се, след всяко празненство има поне дузина снимки, които трябва да се съхраняват в албуми, ако бъдат проявени на хартия.
Някои снимки, обаче, са толкова красиви и специални, че заслужават да бъдат изложени на показ у дома или в офиса, а за това е необходима правилната рамка. Предимството на дигиталните продукти е, че позволяват да се изберат повече снимки, които да се сменят на слайдшоу. Някои по-модерни продукти позволяват дори възпроизвеждането на видеоклипове, както и снимки с изключително високо качество.
Купи сега

32. Фотоапарат за моментни снимки


Щом търсите подарък, може би сте поканени на празненство, на което със сигурност ще има много усмивки, а те си струват да се запечатат на снимка. Апаратът за моментни снимки крие огромното предимство, че веднага проявява кадрите и фотографът може да ги раздаде на своите гости.
Освен това, този тип снимки са удобни за закачане като декорация у дома. Също така, те имат и “ретро” вид, който ги прави доста атрактивни. Е, според нас всеки любител фотограф трябва да има такъв апарат в арсенала си, затова не се колебайте и подарете такъв на вашия близък, ако той попада в тази категория.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

33. Проектор


Мнозина ще се съгласят, че има нещо очарователно в това да гледате филм на проектор, вместо на екран. Единственото, което ви е необходимо, е бял чаршаф или свободна стена, на която да проектирате видеото и вече можете да се похвалите с домашно кино!
Това прави проектора чудесен подарък за всеки киноман, който редовно организира филмови вечери за цялата компания.
Купи сега

34. Караоке тонколона


Разбира се, не бива да забравяме и за заклетите меломани, които не прекарват ден без поне малко музика! Ако трябва да измислите подарък за човек, който редовно пее с повод и без повод, можете да го зарадвате с караоке тонколона, която да му бъде от полза за бъдещите празненства.
Този тип устройства вървят в комплект с поне един микрофон, а по-новите модели имат и смарт функционалности, за да ги свържете с телефон или компютър. Някои по-атрактивни тонколони идват и с вградени LED светлини и дистанционно за промяна на цветовете, за да се превърне домашното парти в истинска дискотека!
Купи сега

 
Е, това бяха нашите предложения за оригинални подаръци, с които да зарадвате всеки човек за всякакъв повод!

Ако все още не сте открили перфектния продукт, ви каним да прегледате и другия ни наръчник с идеи за хора, които вече имат всичко.

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!