Всички категории

8-те Най-Добри Памперси и Пелени

Хигиената и здравето на вашето бебе са от най-голямо значение!

Именно затова е изключително важно да подберете тези памперси и пелени, които да отговарят изцяло на неговите нужди и които да могат да му осигурят спокойствие и сигурност във всеки един момент

И тъй като сме наясно, че разнообразието от предложения на пазара е наистина голямо, а избора е трудна и доста отговорна задача, сме насреща, за да ви помогнем да вземете най-пълноценното решение с лекота!

Бъдете внимателни и прецизни в търсенето си и запомнете – комфортът на вашето дете е най-важен!

В това ръководство сме ви запознали с всичко най-важно, което трябва да знаете при избора на бебешки пелени и памперси.

А за да ви улесним максимално, по-долу сме ви представили и някои от най-добрите предложения в областта, които със сигурност ще привлекат вниманието ви.

Кои са основните критерии, с които трябва да се съобразите при избора на памперси и пелени?

Както сте добре запознати, памперсите и пелените са неизменна част от първите години в живота на всяко дете.

Точно затова, за да бъдат максимално пълноценни и спокойни миговете му, се налага да заложите на наистина качествен продукт за повиване и грижа.

И тук идва въпросът – какво всъщност представлява „най-правилната“ пелена?

Е, нека ви представим трите най-основни критерия, на които трябва да отговаря един продукт, за да може да бъде категоризиран като полезен и подходящ избор…

Удобство

Естествено, от най-голяма важност за спокойствието на всяко дете е неговия комфорт.

Това съответно означава да подберете пелени, които да не се впиват в бебешката кожа, да не я протриват и да не оставят каквито и да е белези или наранявания по нея.

Ако евентуално забележите такъв проблем, то значи или сте закупили по-малък размер продукт от необходимото, или сте подбрали некачествена стока.

Сигурност

Най-важната роля на пелената е да предпазва вашето дете и обстановката около него от зацапване в резултат на естествени нужди.

Това означава, че друга ключова характеристика на „правилната“ пелена е това тя да е със здрава кройка и устойчив дизайн, който да не пропуска.

В случай, че ви се случва да откривате влажни следи по бебешките дрешки или забелязвате, че пелената е нестабилна, ви препоръчваме да смените размера или модела на стоката с някоя по-подходяща за нуждите на вашето дете.

Безопасност

И разбира се, перфектната пелена за всяко дете е тази, която най-точно пасва на спецификите на неговата кожа.

Това съответно означава, че трябва да заложите на продукт с кройка и материал на изработка, които да не предизвикват обриви и други алергични реакции върху бебешкото тяло.

А ако сменяте множество и най-разнообразни памперси, но обривите така и не изчезват, ви съветваме да се обърнете към специалист.

Какви видове памперси и пелени съществуват?

Според начина им на употреба, съществуват два вида памперси и пелени – за еднократно използване и за многократно използване.

И двата типа имат своите предимства и недостатъци, а изборът ви в това отношение трябва да е изцяло съобразен изцяло с вашите лични предпочитания като родител.

Еднократни памперси и пелени

Еднократните памперси и пелени са много популярен избор през последните години, характеризиращ се с изключителна практичност.

Този тип памперси и пелени са компактни и фини и могат да се използват в абсолютно всякакви условия с лекота.

Те доказано са много удобни за употреба, но и аналогично, изискват по-редовна смяна и поддръжка. В противен случай, по-недишащата им материя може да предизвика сериозен дискомфорт за детето.

Основен недостатък на този тип памперси и пелени, което ги прави и враг номер едно на много екоактивисти, е фактът, че прекомерната им употреба и изхвърлянето им, неподлежащо на рециклиране, значително вреди на околната среда.

Многократни памперси и пелени

Ако желаете да спасите природата и да заложите на класически и много ефективен вариант, ви съветваме да заложите на многократните памперси и пелени.

Този тип повиване ще гарантира на детето ви сигурност, здраве и комфорт за по-дълъг период от време като едновременно с това ще ви спести много финансови средства.

Може би, обаче, сами се досещате какъв е недостатъка на многократните пелени… Те са доста по-непрактични и изискват редовно пране, сушене и гладене – нещо доста затормозяващо и дори понякога досадно.

Какво трябва да имате предвид при избора на памперси или пелени?

Наистина, широкото разнообразие от предложения за памперси и пелени на пазара прави избора доста труден.

И за да подберете бързо и лесно възможно най-добрия вариант, ви съветваме внимателно да се съобразите с няколко основни неща…

Размер

Размерът на памперса или пелената е от най-голямо значение за нейната ефективност, практичността й и естествено – комфортът на вашето бебе.

Когато избирате размер се съобразете най-вече с теглото на вашето дете, както и особеностите на неговото тяло (пол, ръст, развитие).

А за ваше максимално улеснение, тук сме ви представили и унифицирана таблица с подходящите размери памперси за всички етапи от растежа на детето:

  • Подберете памперс или пелена с размер 1 за повиване на новородени и бебета до 5 кг.
  • Подберете памперс или пелена с размер 2 за повиване на бебета с тегло между 5 и 7 кг.
  • Подберете памперс или пелена с размер 3 за повиване на бебета с тегло между 7 и 9 кг.
  • Подберете памперс или пелена с размер 4 за повиване на бебета с тегло между 9 и 15 кг.
  • А за всички мъничета с тегло над 15 кг., може свободно да подберете памперс или пелена с размери 5 или 6, съобразявайки се най-вече със спецификите на тялото на детето.

Важно е да отбележим, че това е най-класическия и стандартизиран тип определяне на размер на памперс или пелена. Това, обаче, не означава, че е единствен.

Различните марки се отличават с най-разнообразни модели предложения и е възможно да срещнете определено разминаване в номерациите. Именно затова, винаги четете описанието на продуктите и при колебание не се притеснявайте да се консултирате със специалист в областта.

Дизайн

Изборът на подходящ дизайн памперси и пелени е изключително важен по отношение на тяхната практичност и удобството им.

Тук съобразете избора си най-вече с възрастта и развитието на детето ви, както и, естествено, с вашия личен вкус.

Според модела си, памперсите и пелените биват два вида – тип „велкро“ или тип „гащички“.

Предложенията тип „велкро“ са много удобни, стабилни и лесни за регулиране. Това ги прави практичен избор, препоръчителен най-вече за повиване на деца до 6 месеца. За по-големи бебета, обаче, този тип памперси и пелени са малко по-специфични, тъй като колкото повече се движи детето при преобличане, толкова по-трудна става употребата им.

Точно затова, за подрастващите бебета, най-добрия избор са модерните памперси и пелени тип „гащички“. Те са изключително лесни и удобни за използване. Качеството им на попивателност също не отстъпва по нищо на моделите тип „велкро“, стига естествено да сте подбрали правилния размер. Единствен недостатък на този тип памперси и пелени е, че са една идея по-нестабилни и ако детето ви е малко по-палаво лесно може да ги събуе само.

Сигурно се питате – а има ли всъщност особено значение пола на бебето при избора на дизайн памперси и пелени?

Попринцип през последните години на пазара изникват най-разнообразни предложения, специално приспособени за повиване само на момичета или само на момчета

Истината, обаче, е че този тип продукти попринцип са доста по-скъпи от останалите без да предлагат голяма разлика в качеството. Съответно, цялото това делене на памперсите и пелените по полово предназначение може да се разглежда по-скоро като успешен маркетингов трик.

Точно затова при избора си не се съсредоточавайте прекалено много върху тази характеристика. Дори за ваше максимално спокойствие и улеснение ви препоръчваме да заложите на най-практичният вариант – „унисекс“ моделите. Те са приспособени за повиване и на двата пола и се отличават с практичност и удобство във всички условия.

Материя

Материята на изработка на памперсите или пелените, пък, има пряко значение за спокойствието, здравето и комфорта на вашето дете.

Точно затова, в това отношение е важно да заложите на продукт, съобразен изцяло със спецификите на бебешката кожа.

Според материята си памперсите и пелените биват три вида – памучни, копринени и целулозни.

Памучните памперси и пелени са най-добрия и практичен вариант. Те се отличават с изключителна мекота, финост и нежност към бебешката кожа. Междувременно, хипоалергенната им същност и перфектни попивателни свойства ги правят най-подходящия вариант за повиване на деца от всички възрасти, като единствения им недостатък е по-високата им цена. Тя, обаче, се оправдава изцяло с качеството.

Копринените памперси и пелени, пък, са много фини и леки. Те се отличават с много луксозен стил и комфортна обвивка. Този тип памперси и пелени определено се отличават със стабилност и устойчивост, което съответно ги прави много популярен избор напоследък. Те, обаче, няма да бъдат добър избор за вашето дете, ако то е с чувствителна кожа или има алергии, тъй като са с плътен, нехипоалергенен състав.

И естествено, няма как да не ви представим и най-широко разпространените памперси и пелени – целулозните. Те са лесни за употреба и се отличават с перфектна попивателност, комфортна структура и винаги стабилни дизайни. Също така, целулозните памперси и пелени се предлагат на доста ниски цени, което съответно ги прави изключително достъпен вариант. Техен единствен недостатък, обаче, е че поради плътния им дизайн, те трябва да се сменят сравнително често, тъй като в противен случай могат да запарят и раздразнят бебешката кожа.

 

Време е и да ви запознаем с някои от най-добрите предложения за памперси и пелени на пазара в момента…

1. Pampers “Fresh Clean”Това са висококачествени пелени-гащички за еднократна употреба, отличаващи се с изключителна еластичност, финост и перфектна попивателност. Те са с изцяло целулозен състав, а практичният им дизайн е препоръчителен най-вече за деца между 12 и 17 кг.
Купи сега

2. Huggies “Pants”Тези еднократни пелени-гащички за момченца несъмнено са удобен и високоефективен избор. Те се отличават с много качествена изработка, страхотна попивателност (подсилена със система DryTouch) и мек, комфортен дизайн, подходящ за деца между 9 и 14 кг.
Купи сега

3. Pufies “Sensitive”Комфортни, леки и качествени – тези бебешки пелени за еднократна употреба ще осигурят перфектна грижа и за най-малките. Те се отличават с фин дизайн, гарантиращ прецизна и нежна обвивка на бебешкото тяло, и са най-подходящи за деца между 10 и 15 кг.
Купи сега

4. Babylino “Sensitive”Това са бебешки пелени с еластичен и практичен дизайн и висококачествена изработка. Те са подходящи както за момчета, така и за момичета с тегло между 9 и 20 кг.
Купи сега

5. Pampers “Active Baby”Тези пелени ще осигурят на бебето ви сигурност, удобство и спокойствие дори и в дните, изпълнени с много игри и движение. Те са с текстилна изработка и практичен дизайн и са най-препоръчителен избор за деца с тегло между 4 и 9 кг.
Купи сега

6. Pufies Pants “Sensitive”Тези текстилни пелени ще предоставят на бебето ви комфорт и сигурност за много дълъг период от време (до 12 часа). Те са с отличителен дишащ и еластичен дизайн, който ги прави страхотен избор за деца между 12 и 18 кг.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Huggies “Elite Soft”Меки и нежни – тези пелени определено ще ви впечатлят. Те са с фина микропорна изработка, имаща за цел да предостави сигурност и спокойствие на всяко бебе, дори и на тези с чувствителна кожа, и са перфектен избор за деца с тегло между 8 и 14 кг.
Купи сега

8. Libero “Up & Go”Ако сте в търсене на икономични пелени, комбиниращи в същността си многоцветен, интересен дизайн, високо качество и перфектна попивателност – то това предложение, подходящо най-вече за деца между 10 и 14 кг., определено ще грабне вниманието и оправдае очакванията ви с лекота.
Купи сега

3.4/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!