Всички категории

6-те Най-Добри Панелни Радиатори

На пазара в момента могат да се открият множество разнообразни отоплителни средства. Всяко от тях, разбира се, си има както своите предимства, така също и своите недостатъци.

Отоплението с помощта на панелни радиатори обаче е сред най-ефективните варианти и неслучайно е сред най-популярните отоплителни средства!

Панелните радиатори са изключително продуктивни, използват се изключително лесно и веднъж инсталирани, не изстискват кой знае каква особена поддръжка, а ви гарантират невероятно икономична работа. Тези им качества наред със серия други са ги утвърдили като едни от най-добрите сред различните отоплителни средства.

В същото време панелните радиатори са достатъчно достъпни и могат да се използват за цялостното отопление на едно домакинство. Веднъж настроени, те ще се погрижат за приятната атмосфера във вашия дом през студените зимни месеци.

Въпреки че много от моделите ще ви свършат страхотна работа обаче, някои ще се представят по-добре от други. В случай че не сте наясно с особеностите на различните продукти, можете лесно да попаднете в някой от маркетинговите капани, които различните производители са заложили.

Ако искате да се наслаждавате на перфектни отоплителни резултати, определени си заслужава да знаете какво точно търсите. Подготвили сме това ръководство специално за да ви помогнем да се справите със ситуацията.

В него ще откриете цялата необходима информацията за панелните радиатори и техните особености. Когато се запознаете с нея, ви гарантираме, че ще можете да откриете точния продукт за себе си.

А за да сме ви от максимална полза, в края на статията си дори ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват панелните радиатори?

Панелните отоплителни уреди в повечето случаи работят благодарение на механизмите на конвекцията.

Подобни устройства разполагат с масивно метално тяло и се предлагат в различни размери. Те успяват да ви осигурят желаните приятни температури по следния начин.

В повечето случаи масивното им метално тяло бива загрято с помощта на определена течност (обикновено вода). Едва след като течността достигне определена температура, тя предава топлинната си енергия на тялото на радиатора.

Едва след това горещите метални елементи на тялото затоплят въздуха. Затопленият въздух на свой ред започва да циркулира в помещението и ви предава приятното си температурно въздействие.

Въпреки своето име (думата “радиатор” произлиза от радиация, т.е. лъчение) панелните радиатори отопляват предимно чрез конвекция.

Конвекционната топлина осигурява бързо и ефективно повишаване на температурата в помещенията. Тя, за жалост, обаче е по-малко ефективна от излъчваната топлина.

Това се случва, понеже конвекционната топлина изисква двоен пренос на енергията. На първо време, отоплителното тяло трябва да загрее въздуха, посредством който температурата в помещението се повишава.

Енергията неминуемо се губи, тъй като топлият въздух изтича през теченията и отворените врати. Излъчваната топлина на свой ред нагрява обектите директно, без посредник.

При панелните радиатори температурата се повишава и благодарение на известно лъчение. Те обаче затоплят помещението, в което са инсталирани, предимно чрез средствата на конвекцията.

Така или иначе обаче съвременните панелни радиатори успяват да компенсират недостатъците на конвекцията доста ефективно. Те са напълно контролируеми и предлагат различни термостати, които ви позволяват да поддържате желаната температура без излишно затруднения.

Именно това ги прави чудесен избор за отоплителни уреди, които могат да обслужват необходимостите на вашия дом безпроблемно.

Повярвайте ни, панелните радиатори ще се погрижат за поддържането на идеалната температура във вашия дом. Гарантираме ви, че със сигурност ще останете доволни от тяхната употреба.

Кои са основните предимства и недостатъци на панелните радиатори?

Като всяко друго отоплително средство, панелните радиатори също си имат както своите предимства, така и своите недостатъци. От ключово значение е да бъдете наясно с всички тях, за да бъде вашето решение максимално информирано.

Все пак е важно да знаете какво ще спечелите и от какво се лишавате, насочвайки се към един панелен радиатор.

Предимства

Панелните радиатори са изключително удобни за употреба и в същото време се славят с наистина висока ефективност. Те са се доказали през годините като едно от най-предпочитаните средства за отопление, чието представяне няма нужда от прекалено дълго обговаряне.

Ще се изненадате обаче колко много чисто екологични предимства имат тези невероятни уреди на фона на другите си конкуренти. Това са качества, които в никакъв случай не бива да се пренебрегват.

Важно е да се отбележи, че панелните отоплителни уреди не отделят почти никакви въглеродни емисии. Използването им е екологически чисто и предлага една наистина невероятна отоплителна система.

В електрическия си вариант подобни модели дори са едни от малкото наистина абсолютно безвъглеродни отоплителни системи на пазара в момента.

Разбира се, трябва да се има предвид, че електрическата мрежа все още разчита до голяма степен на електроцентрали, работещи с изкопаеми горива. Фактически това, че вашият електрически уред не отделя директно въглеродни емисии, не означава, че не го прави косвено.

Минимизирането на употребяваната енергия обаче е чудесен начин да намалите въглеродния си отпечатък върху света. В този ред на мисли най-енергийно ефективните отоплителния решения често се оказват и най-екологичните.

Естествено, сред останалите отоплителни средства също ще попаднете на модели с изключитлено икономични характеристики. В повечето случаи обаче панелните радиатори си остават едни от водачите в класациите по енергийна ефективност.

Не бива да пренебрегваме и факта, че за производството на отоплителни уреди все по-често се използват рециклирани материали. Това включва широка гама от отоплителни продукти, чиято конструкция може да се осъществи изцяло от вторични суровини.

Ние лично ви препоръчваме да си потърсите панелни радиатори, чиито тела са произведени от рециклирана стомана или рециклиран алуминий. Това не са просто преработени материали, а в същото време са варианти, които ви гарантират изключителна устойчивост и дългогодишна служба.

Панелните радиатори са наистина невероятни и готови да задоволят вашите нужди.

Недостатъци

Разбира се, не бива да пренебрегваме факта, че дори в електрическия си варианти панелните радиатори все пак не остават докрай природосъобразни. Колкото и страхотни и енергийно ефективни да бъдат подобни отоплителни средства, те все пак са зависими от все още екологически нечисти източници на енергия.

Така или иначе обаче това не е най-големият недостатък на тези отоплителни средства. Един от най-сериозните минуси на панелните радиатори се отнася до факта, че не работят изцяло посредством средствата на радиацията.

В техния отоплителен механизъм все пак е имплементиран сериозен конвекционен елемент, който дърпа тяхното представяне назад. Именно това ги прави недокрай енергийно ефективни и съответно в някои от случаите сметките ви няма да бъдат сред най-облагодетелстваните.

Както вече ви обърнахме внимание обаче, недостатъците на конвекцията в много от случаите биват компенсирани от други допълнителни екстри.

Подходящите настройки са абсолютно всичко. Те могат да превърнат всеки панелен радиатор в страхотно отоплително средство. Настроен подобаващо, уредът ще изразходва минимално количество енергия, за да поддържа желаната температура в дадено помещение.

Необходимо е обаче да имате предвид още нещо. В много от случаите различните потребители изграждат дома си с отоплителна система в класическия вариант на водната риза от панелни радиатори. Това обаче е сравнително сложна и първоначално неособено изгодна процедура.

За да изградите цялостната система, трябва да прекарате тръби през стените и пода си. Това на свой ред е свързано с допълнителни разходи по сериозната ремонтна дейност, която в някои случаи отнема и немалко време.

Така или иначе обаче, веднъж изградена, подобна система започва само да ви се изплаща. В повечето случаи първоначалната висока инвестиция бива компенсирана в рамките на няколкогодишно високоефективно отопление.

А и не бива да забравяме, че в крайна сметка приятната и всеобхватна топлина на системата от панелни радиатори не може да се сравни с почти нищо друго, така че всяко усилие си струва.

Какво трябва да вземете предвид при избора на панелен радиатор?

Предимствата на панелните радиатори определено натежават над техните недостатъци. Ако искате да се снабдите с възможно най-подходящия за себе си продукт обаче, проучването ви тепърва предстои.

Панелните радиатори си имат купища характеристики и особености, всяка от които играе ключова роля в определянето на даден модел. Определено е необходимо да вземете немалко ключови неща предвид, в случай че искате да откроите възможно най-доброто предложение.

Вид

В сравнение с много от отоплителните тела електрическите панелни радиатори имат сравнително прост дизайн. Външните им повърхности не трябва да бъдат конструирани, за да излъчват топлина, а централните им елементи са леки и незатворени.

Именно това осигурява на различните производители богати възможности за разработване на панелни отоплителни уреди в широк спектър от разновидности.

Много от различните фирми залагат на достъпността на своите продукти. Те се стремят да поддържат минимални цени и именно затова се ориентират към най-изгодните за производството конструкции.

Модели с подобен дизайн обикновено са с формата на кутия, обемисти са и не са особено тънки. В много от случаите те могат да приличат на по-старомодните отоплителни уреди.

В крайна сметка много от бюджетните панелни радиатори ще ви предложат доста добро съотношение между цена и качество. Рядко обаче това ще се окаже най-стилния и икономичен избор, на който можете да се спрете.

За сметка на това по-внимателно и скъпо конструираните дизайнерски варианти са доста по-интригуващи. Те предлагат на своите потребители по-съвременен дизайн, който често включва плавни извивки, тънък корпус и елегантно бяло покритие.

Отоплителните тела на подобни панелни радиатори изглеждат доста добре, което ги прави особено изкушаващ избор.

Разбира се, цените на тези уреди са по-високи. В същото време обаче трябва да си дадете ясна сметка, че заемат по-малко място и са доста по-атрактивен интериорен елемент. Ако планирате да ги монтирате на стената си за постоянно, това съображение определено не бива да се подминава с лека ръка.

В случай че пространството в дома ви е съвсем ограничено обаче, можете да изберете и свръхтънък панелен радиатор. Така ще можете да оползотворите наличното място максимално ефективно.

Можете да попаднете на модели, чиято дълбочина възлиза едва на 5,5 см. Имайте предвид, че по-тънките панелни радиатори обикновено поддържат по-високи цени. За сметка на това обаче често вървят с доста по-атрактивен дизайн.

Размер

Изпреварихме събитията и вече отворихме дума за свръхтънките панелни радиатори. Така или иначе обаче е добре да сте наясно с особеностите на размера на тези уреди, тъй като от тях до голяма степен ще зависи представянето на новата ви придобивка.

Физическия размер на даден панелен радиатор в общи линии определя неговите отоплителни възможности. Накратко – колкото по-масивен е даден модел, толкова по-висока ще бъде неговата отоплителна сила.

Имайте предвид обаче, че представянето на тези уреди далеч не зависи единствено от техния размер. В крайна сметка материалите, от които са изработени, тяхната конструкция, инсталацията им – всичко това ще окаже влияние върху крайните резултати.

Така или иначе обаче се уверете, че размерите на продукта, на който сте се спрели, не надвишават размерите на помещението, в което имате намерение да го монтирате. Винаги е добре да правите измерванията си поне два пъти, за да сте сигурни, че всичко е наред.

Обърнете специално внимание на дълбочината на панелните радиатори. Това важи особено в случаите, при които монтирате отоплителното тяло в коридор или в близост до врата.

Тук иновативните свръхтънки модели с дълбочина от 5,5 см печелят бонус точки.

Тъй като все пак отоплителните способности на един панелен радиатор са пряко зависими от неговия размер, в описанието на повечето продукти редом до параметрите на уреда ще откриете информация и за какви помещения е подходящ той.

Съветваме ви да се доверите на информацията, която производителят ви предоставя. В крайна сметка той познава своето произведение по-добре от всеки друг.

Бъдете съобразителни своевременно и със сигурност ще останете доволни от решението си.

Форма

Панелните радиатори поначало представляват проста повърхност, която пренася конвективна или лъчиста енергия във вътрешното пространство. Вече знаете, че в повечето случаи отоплението на помещението се реализира преди всичко чрез средствата на конвекцията.

Това, което тепърва ви предстои да научите обаче, е, че тези отоплителни уреди могат да имат един или два панела. В същото време някои модели ви предлагат конструкция със специални ребра, които също могат да бъдат един или два реда.

Разбира се, колкото по-дълъг е даден панел, толкова по-голяма ще бъде площта, посредством която радиаторът може да излъчва топлина. Следователно радиатор с двоен панел със същите размери като еднопанелен радиатор ще отделя по-сериозно количество топлина, тъй като общата му повърхност ще бъде по-голяма.

Що се отнася до конвекторните ребра, с които даден модел може да бъде снабден, трябва да знаете следното. Това са зигзагообразни метални ленти, заварени на гърба на еднопанелен модел или в средата на двупанелен модел.

Функцията на ребрата е свързана с допълнително увеличаване на площта на радиатора. Разбира се, това съответно е свързано с повишаване на топлината, която конкретният уред може да отделя.

Както еднопанелните, така и двупанелните радиатори често се предлагат в кръгли (рулонни) или компактни форми. Това включва както моделите със, така и моделите без ребра.

Основната разлика между моделите е преди всичко естетическа. Компактните радиатори имат решетка отгоре и панели отстрани, които закриват гледката към конвекторните ребра. Кръглите радиатори на свой ред не разполагат с решетки или допълнителни панели.

Въпреки че еднопанелните радиатори не отделят толкова много топлина, колкото двупанелните, те все пак могат да бъдат добър избор. В случай че разполагате с ограничено пространство, например малък коридор, или пък държите на естетиката, вероятно може да предпочетете еднопанелен модел.

Крайното решение, естествено, опира преди всичко до вашите лични предпочитания.

Материал

Панелните радиатори във всички случаи се произвеждат от проводящи метали. Четирите основни материала, които се използват в индустрията към момента, са: чугун, мека стомана, неръждаема стомана и алуминий.

Систематизирали сме различните материали според реда на тяхната проводимост и цена. Разбира се, колкото по-проводим е даден материал, толкова по-бързо топлината ще преминава през него.

Чугунените радиатори например се нагряват по-дълго, но в същото време се охлаждат по-бавно. В този ред на мисли те ще съхранят топлината в дома ви за по-дълъг период от време.

Преди модерните изолации подобни характеристики са били просто необходимост. Днес обаче строителството коменсира топлообмена достатъчно добре и подобна функция на материала не се търси изрично.

Важно е също да бъдете наясно, че в основния дизайн на панелните радиатори поначало има достатъчно вложена мисъл. Някои материали обаче работят по-добре при определени форми на фона на други.

Нека отново вземем за пример чугунените радиатори. Не е задължително те да изглеждат старинно. В същото време обаче хората очакват именно това и поради тази причина дизайнерите задоволяват очакванията на своите потребители.

Модели, изработени от почти всички материали, ще ви свършат доста добра работа. Бъдете достатъчно съобразителни, когато правите избора си, и при всички положения ще останете доволни.

Разбира се, всички материали си имат своите предимства.

Чугунените панелни радиатори могат да ви осигурят наистина прекрасен старинен вид. В същото време ще задържат топлината много по-дълго време след своето изключване.

Стоманените модели, от друга страна, са доста добър бюджетен вариант. Те се предлагат в огромно разнообразие от форми, цветове и размери тъкмо благодарение на своята достъпност.

Неръждаемата стомана също е добър вариант. Ако искате дългосрочна инвестиция, която не изисква почти никаква поддръжка, това е вариантът за вас.

Ако имате възможност да инвестирате в алуминиев панелен радиатор обаче, ние ви препоръчваме тъкмо това. Подобни модели ще ви спестят пари в дългосрочен план.

Мощност

Както вече сте наясно, отоплителните възможности на един панелен радиатор до голяма степен зависят от неговия размер. Така или иначе обаче в описанието на всеки продукт би трябвало да е указано с каква мощност разполага.

Мощността, от която вие самите ще имате нужда, зависи преди всичко от начина, по който имате намерение да използвате бъдещата си придобивка.

В много от случаите различните потребители разчитат на панелния си радиатор като основен източник на топлина в дадено помещение. Тогава е необходимо да съобразите мощността с размерите на помещението, което имате предвид.

Разбира се, колкото по-голямо е помещението, от толкова по-мощен уред ще се нуждаете, за да поддържате подходящата температура без проблеми.

За съжаление, не съществуват строги правила, според които да определите необходимата мощност според размера на различните помещения.

Важно е обаче да знаете, че конкурентни продукти с една и съща мощност може и да не предлагат отопление за помещения с еднакви размери. Това е така, тъй като в крайна сметка мощността на даден панелен радиатор ще зависи от всичките му особености.

Така или иначе обаче абсолютно всеки панелен отоплителен уред се проектира за отопляване на помещения с определена площ. Всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че размерът на стаята ви е по-малък от максималната отоплителна площ на набелязания продукт.

Информацията в описанието на всички продукти обаче ги характеризира в идеални ситуации. Реалната обстановка винаги е различна, а в крайна сметка всеки дребен фактор оказва влияние върху цялостното представяне на уредите.

Всички останали условия в помещението ще окажат влияние върху ефективността на един панелен радиатор. Лошата изолация, плочките, особеното разположение на уреда – всичко това може да влоши представянето на даден модел.

Имайте предвид също, че ако разчитате на радиатора си единствено като на допълнително отоплително средство, по-малките варианти също ще ви свършат прилична работа.

Отоплителни функции

На пазара в момента се предлага наистина сериозно многообразие от всевъзможни панелни радиатори. Различните продукти могат да варират от модели с функция за включване и изключване до сложни и интелигентни отоплителни уреди, които могат да бъдат програмирани изцяло според вашите собствени предпочитания.

Именно затова, когато си избирате панелен радиатор, си заслужава да обърнете внимание на различните функции, които той е ви предлага.

Термостатът например е сред най-ключовите функции. Той следи температурата в помещението и включва или изключва радиатора, за да поддържа желаната от вас комфортна температура.

Благодарение на него вие имате шанса не просто да се чувствате комфортно независимо от времето. В крайна сметка поддържането на желаната температура ви осигурява възможност да спестите енергия от прекомерното затопляне на помещението.

Таймерът е друга от основните функции на един панелен радиатор. Той ви позволява да настроите отоплителния уред за изключване след определен период от време. По този начин можете лесно да регулирате потреблението на енергия, ограничавайки го.

Това е особено полезно, ако искате да се затоплите, преди да заспите, или пък имате намерение да използвате дадено помещение само в рамките на няколко часа.

Прецизното програмиране на по-скъпите и високотехнологични модели пък ще ви осигури пълен контрол върху отоплението. Благодарение на него можете да създадете персонализиран график за всичките 24 часа в денонощието 7 дни от седмицата.

С много от моделите имате възможност да отоплявате определено помещение само в определен интервал от време. Цифровото програмиране ви дава неограничени възможности и също може да ви помогне да си спестите разходите по излишна енергийна консумация.

Дистанционното управление е друга страхотна екстра, която ще улесни регулирането на различните програми. То е създадено изцяло за ваше собствено удобство.

Разбира се, на пазара съществуват всевъзможни варианти. Запомнете, че уредите, които се контролират изцяло от собственика, се наричат ръчни, а онези, които могат да се програмират – автоматични.

Инсталация

Инсталационните възможности при панелните радиатори са в общи линии две. Бихте могли да монтирате отоплителния си уред директно на стената, или пък да го поставите като свободно стоящ.

Когато говорим за централна отоплителна система, използваща класическите панелни радиатори и изграждаща водна риза, инсталацията на практика не е проста процедура. В подобен случай при всички положения ще се наложи да се обърнете към специалист, който да свърши работата, както подобава.

Ако не става въпрос за инсталирането на централно отопление обаче, ситуацията е малко по-проста. Стенният монтаж на панелен радиатор в този случай е бърза и лесна работа, която не изисква кой знае каква бъркотия или допълнителни разходи.

Съществуват специални панелни радиатори, които се произвеждат с щепсели. Те улесняват монтажа си изключително и с тях можете да се справите в общи линии изцяло сами. Това е десетминутна работа, която изисква минимални познания и умения – завивате към стената и включвате в близкия контакт.

Във всички останали случаи обаче ще ви се наложи да потърсите квалифицирана професионална помощ. Препоръчваме ви внимателно да проучите монтажните особености на продукта, към който сте се насочили. Иначе просто се увеличава шансът да ви се наложи да се справите с непредвидените ситуации в движение.

Свободно стоящите панелни радиатори на свой ред не изискват абсолютно никакъв монтаж. Тяхната инсталация е свързана със самата им конструкция.

В повечето случаи в комплектите са включени специални стойки или крачета. Разбира се, в някои от случаите се налага и допълнително закупуване на инсталационни средства.

Така или иначе обаче всичко, което трябва да направите, е да прикрепите крачетата към основата или тялото към стойката. Лесно ще се ориентирате кога сте готови, повярвайте ни.

Имайте предвид, че инсталацията в особени помещения понякога може да бъде по-претенциозна. За да бъде подходящ за баня например, даден модел трябва да се характеризира със специален рейтинг.

Качество и цена

За каквато и покупка да става въпрос, всичко винаги опира до взаимодействието между качеството и цената. В крайна сметка всеки иска да сключи възможно най-добрата сделка и да се снабди с възможно най-изгодния и висококачествен продукт.

Случаят с панелните радиатори в никакъв случай не е по-различен. За да ви улесним максимално, имаме няколко ключови препоръки за вас.

Първо, предварително определете тавана на бюджета, с който разполагате. Това ще ви помогне да систематизирате различните предложения значително по-ефективно.

В същото време обаче се постарайте да избягвате маркетинговите капани. В много от случаите триковете на рекламата се опитват да ви убедят, че искате нещо, от което реално нямате нужда.

Тъкмо затова се уповавайте на всичко, което споделихме с вас, и бъдете съобразителни по отношение на своята покупка. Ако подбирате разумно, ви гарантираме, че ще останете доволни.

Надали се нуждаете от някои различни екстри, ако в крайна сметка искате просто да ви е топло. В този ред на мисли от тях можете и да спестите някой-друг лев.

В никакъв случай обаче не си позволявайте да пестите откъм качеството на набелязания продукт. Некачествените модели са просто лоша инвестиция, която се оказва много по-скъпа впоследствие.

Добрият панелен радиатор не само ще ви топли, но и ще пести средствата ви. Подбирайте разумно и сме сигурни, че ще останете доволни от направения избор.

Как да използвате панелния си радиатор възможно най-добре?

Вече сме спокойни, че знаете всичко необходимо за панелните радиатори и техните особености. Сега със сигурност знаете как да се снабдите с точния за себе си продукт с идеалното съотношение между цена и качество.

За да сме ви максимално полезни обаче, искаме да ви дадем и няколко ключови съвети и насоки, свързани с употребата на панелните радиатори. Те ще извлекат максимума от новата ви придобивка, а това може да бъде особено трудно в някои ситуации…

Обезвъздушавайте панелния си радиатор редовно!

Ако радиаторът ви се нагрява само в долната си част, проблемът вероятно се дължи на задържан въздух в системата. За да се отървете и да позволите на уреда да си върши работа, ще се наложи да го обезвъздушите.

Използвайте ключ за радиатори при обезвъздушителния вентил. Завъртете, за да отворите вентила и да позволите на въздуха да излезе.

В никакъв случай НЕ правете това, когато отоплението е включено или радиаторът все още е горещ. Също, винаги използвайте кърпа, за да уловите всички капки, които могат да излязат при изпускането на въздуха.

Когато започне да излиза вода, затворете вентила. Препоръчваме ви поне няколко пъти годишно да обезвъздушавате панелните си радиатори, ако искате те да работят максимално пълноценно.

Погрижете се за разположението на панелния си радиатор!

Добре е да се погрижите за подобаващото разположение един панелен радиатор, ако искате да извлечете максимума от него.

Традиционно тези уреди се поставят под прозорците. Така или иначе обаче трябва да внимавате да не блокирате топлината с прекалено тежки завеси.

Продуктивно е зад радиатора си да монтирате специално фолио за радиатори. То ще отразява топлината обратно в стаята и ще ви спечели малко повече отоплителна мощност.

Имайте предвид обаче, че подобно решение е ефективно само при по-масивните панелни радиатори.

Не използвайте панелния си радиатор за сушене на дрехи!

Не ви препоръчваме да сушите дрехи върху панелния си радиатор. Дрехите при всички положения ще намалят ефективността на уреда. Това се получава, понеже те блокират въздушния поток от радиатора към стаята.

Повярвайте ни, това ще се отрази в сметките ви. Тъкмо затова ви препоръчваме да използвате стандартен сушилник. В крайна сметка, ако сушилникът е позициониран в добре затоплено помещение, прането ви ще изсъхне в рамките на не повече от ден-два.

Възползвайте се от модерните технологии максимално!

Възползвайте се максимално от всички включени функции във вашия панелен радиатор. Комбинацията между термостат, таймер и други контроли може да превърне всеки отоплителен уред в нещо страхотно.

Ако настроите системата си прецизно, ви гарантираме, че ще останете изключително доволни от резултатите. Помислете за ежедневието си и преценете как да разпределите работата на системата възможно най-пълноценно.

Така ще имате възможност да се радвате на невероятно ефективни резултати и осезаемо по-ниски ежемесечни сметки.

При инсталация или актуализация…

Когато подбирате своя модел, можете да се доверите на онлайн калкулаторите. Разработени са специални системи, които ви позволяват да определите категорията на радиатора, от който се нуждаете.

Обикновено се вземат предвид броя на външните стени, посоката на помещението и още куп други фактори. След като системата извърши своите изчисления, ще ви насочи към параметрите, които ще задоволят вашите необходимости.

Това може да бъде особено полезно и при смяна на панелни радиатори. Колкото и устойчиви да са тези уреди, все пак периодично се налага те да бъдат подменяни.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за панелните радиатори и техните особености, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Панелен радиатор COMRAD


Представяме ви страхотния панелен радиатор COMRAD, който работи при напрежение до 10 бара и температура на водата до 90 граудса по Целзий. Моделът е изработен от стомана, което гарантира неговата висока издръжливост и ефективно топлоотдаване. В крайна сметка именно благодарение на стоманата цената на този радиатор е толкова изкушаваща. Моделът е двупанелен, като по цялата дължина на двата панела е интегриран двоен конвектор. Цялата 2000-ватова мощност на този панелен радиатор е готова да ви осигури желаните температури по възможно най-ефективния път.
Купи сега

2. Панелен радиатор Demrad


Този панелен радиатор доста напомня на предходния, който споделихме с вас. Отново става за стоманен модел, благодарение на който можете да се радвате на издръжливост и ефективно топлоотдаване. Този елегантен и продуктивен модел може да се използва в множество различни ситуации и е подходящ за интеграция в серия различни системи. Работното му налягане възлиза на 3 бара, а максималната температура на термичния агент може да достигне до 99 градуса по Целзий.
Купи сега

3. Панелен радиатор Airfel


Представяме ви още един изключително мощен палене радиатор. Airfel разполага с номимална мощност от цели 2446 W, всеки ват от които е готов да ви осигури оптимални приятни и уютни температури. Капацитетът на радиатора възлиза на малко повече от 6 литра, а работното му налягане е от порядъка на 10 бара. Максималната температура на термичния агент, при която този уред оперира, възлиза на 90 градуса по Целзий. Този панелен радиатор е изключително стилен и отново е изработен от ефективен и висококачествен стоманен материал.
Купи сега

4. Панелен радиатор Корадо Кинград


Панелният радиатор Корадо Кинград е един страхотен уред, който разполага с номинална мощност от близо 2000 W. Това е устройство, проектирано за странично свързване и подходящо за използване, както в локални, така и в централни отоплителни системи. Работното налягане на уреда възлиза на 10 бара, а той самият е изработен от стомана, боядисана в бяло. Корадо е най-големия чешки и един от водещите световни производители в сферата. Неговата увереност си позволява да даде на продукта гаранция от цели 10 години безотказна и безаварийна работа.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Панелен радиатор тип 22


Панелните радиатори тип 22 са стандартни уреди. Те са проектирани с 2 панела, в които са интегрирани и 2 конвектора. Моделът, който ви представяме, е абсолютно стандартен и представлява наистина едно стабилно предложение. Проектиран е за позициониране в свободно стояща ситуация, но може да бъде монтиран и в други варианти. Номиналната му мощност възлиза на 4,9 kW. Производителят ви дава гаранция от 5 години за неговата безпроблемна оперативност.
Купи сега


6. Панелен радиатор ECCORAD


За десерт ви представяме още един стоманен панелен радиатор. ECOORAD е ефективен и елегантен отоплителен уред, чиято номинална мощност възлиза на 1437 W. Радиаторът е сравнително масивен, но тъкмо това ще му позволи да отдава по-сериозно количество топлина в помещението, в което бъде инсталиран. Конструкцията му се състои от 2 панела, в които са интегрирани 2 конвектора – стандартен радиатор от тип 22. Производителят е уверен в своето произведение и дава на потенциалните си клиенти гаранция от 10 години за неговото идеално представяне.
Купи сега

3.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!