Всички категории

7-те Най-Добри Перящи Прахосмукачки

Ако прахосмукачката, която имате, не ви върши достатъчно добра работа, или пък просто сте решили да я подновите, си струва да помислите за нещо по-интересно и функционално…

Перящите прахосмукачки могат да се използват както в сухи, така и при мокри условия и да върнат блясъка на дома ви за отрицателно време!

Привлякохме ли вниманието ви? Ако отговорът е „да“, то определено трябва да продължите да четете! Прахосмукачките за сухо и мокро почистване са комбинация от два уреда, имащи за цел да се превърнат в най-верния помощник на всяко домакинство.

Обикновените прахосмукачки могат да се справят с ограничено количество сухи материали като прах, трохи, мръсотия и отломки. Но когато нещата се объркат с течности и лепкави разливи, това е мястото, където прахосмукачката за мокро/сухо почистване прави чудеса!

Тези модели са не само стъпка напред от традиционните прахосмукачки по отношение на това, с което могат да се справят, но също така включват страхотни нови технически функции.

При наводнение, независимо дали от спукана тръба или от природно бедствие, бързото извеждане на водата е от ключово значение за възстановяване целостта на дома. Прахосмукачките за сухо и мокро почистване ще са най-верният ви помощник в подобна ситуация. Те ще съберат водата за отрицателно време, без да е нужно да използвате други уреди!

Благодарение на тяхната гъвкавост можете да използвате прахосмукачки за мокро и сухо почистване във всяка ситуация, среда и върху много различни повърхности. Там, където те наистина блестят обаче, е в почистването на големите бъркотии!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за перящите прахосмукачки. А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво представляват перящите прахосмукачки и как работят?

Перящите прахосмукачки, известни още като прахосмукачки за мокро/сухо почистване, правят всяко замърсяване лесно за почистване.

Прахосмукачката за мокро и сухо почистване е проектирана да се справя не само със сух прах и мръсотия, но и с разливи на течности.

Първоначално е била използвана главно за тежки задачи в търговска среда – но през последните години по-компактните модели направиха прахосмукачката за мокро и сухо почистване по-достъпна за употреба в домашни условия.

Прахосмукачките са готови за всякаква употреба, тъй като имат високата мощност на засмукване. Също така са оборудвани с висококачествени материали, като стабилен резервоар от неръждаема стомана и цял набор от аксесоари.

Благодарение на различните дюзи, тапицерията или автомобилните седалки също могат да се почистват качествено с този уред. Всички модели имат и функция обдухване за труднодостъпни ъгли.

Гъвкавостта на прахосмукачката я прави много удобно оборудване, което да имате под ръка за вътрешни и дори външни задачи – от ежедневно почистване до справяне с мокри петна или разливи на течности, почистване на сняг от прага ви, премахване на студена пепел от вашата камина, или дори издухване на градински листа в купчина.

Вместо да включват вакуумна торба, прахосмукачките за мокро и сухо почистване обикновено използват система с две кофи, която разделя течностите от твърдите вещества в две различни камери.

Много модели предлагат и удобна функция за издухване, която може бързо да изтласка въздуха – разширявайки потенциала на вакуума, за да включва издухване/избутване на отпадъци в купчини, готови за събиране и изхвърляне (напр. градински листа).

Нека видим и как всъщност протича процеса на работа в самия уред…

Начин на работа на перящите прахосмукачки

Прахосмукачката за мокро и сухо почистване използва техника с две кофи за съхраняване на течни и твърди отпадъци поотделно.

Тази прахосмукачка събира мръсотия през всмукателен док, който пътува с течности и твърди отпадъци в тръба. След това въздушният поток, който се намира над кофите, намалява.

Това води до разхлабване на въздушното сцепление, което допълнително позволява на течности и големи отпадъци да заобикалят този въздушен поток и да падат направо в кофата.

След това въздушните пари се прехвърлят към моторизирания вентилатор и излизат през изпускателната система.

Въздухът, който се елиминира в прахосмукачките за мокро и сухо почистване, съдържа малко количество мръсотия, ако го сравните с други обикновени прахосмукачки. Това е така, защото този уред разтапя всички отпадъци във водата, която е в кофата.

Ще откриете, че е интересно, че няколко модела прахосмукачки за мокро и сухо почистване са произведени с допълнителна функция за вентилация. Тя им позволява да изпускат, както и да изтеглят въздух бързо.

Различни функции за почистване

Цялостно почистване: Двупосочната система за засмукване и охлаждане на въздуха осигурява отделно охлаждане на двигателя с оптимална производителност на засмукване и филтър на устройството. Моторът остава чист от мръсотия и по този начин има по-дълъг експлоатационен живот и също така издава по-малко шум.

Всмукателна мощност: Всмукателната мощност дава информация за всмукателната сила на прахосмукачката. Това се измерва в mbar (милибари) или mWS (метри воден стълб). Това изразява от колко високо теоретично можете да изсмучете водата. Пример: 220 mbar = 2,2 MWS = водата може да бъде засмукана приблизително от 220 см.

Функция за издухване: Някои прахосмукачки за мокро/сухо почистване са снабдени със специална връзка за издухване. Това позволява лесно и цялостно продухване, дори на труднодостъпни места. Освен това може да помогне и с много други дейности, като издухване на листа в градината.

Какви са основните предимства на перящите прахосмукачки?

Прахосмукачките за сухо и мокро почистване са чудесен уред, за който си струва да помислите. Все пак, обаче, е голяма инвестиция и е естествено да не сте напълно сигурни дали наистина си струва.

Затова сме подготвили списък с някои от предимствата на тази прахосмукачка и ще ви покажем защо тя е един наистина специален уред.

Ще сте винаги подготвени за бъркотията

Бъркотиите вкъщи не предупреждават, а идват неканени и трябва да се справяме с тях. Това може да е в приятелските граници на работното време в офиса, но може да е 3 часа сутринта на Коледа.

Изводът е, че трябва да можете да се справяте с бъркотията… а когато бъркотията е голяма, имате нужда от мощно оборудване.

Висококачествената прахосмукачка за мокро и сухо почистване ви подготвя за всякакви бъркотии!

Вече няма да се притеснявате, че водата от чешмата е преляла, или че детето е съборило кофата за боклук. С този уред всяко почистване ще бъде като детска игра и хаосът вкъщи ще се превърне в ред!

Голяма мощност при почистване

Всеки, който някога е събарял и почиствал течности, знае, че теглото на кърпата нараства експоненциално, когато се намокри. Но вместо кърпа, сега си представете, че това е двуметров килим.

Бъркотията след разливане на течности изисква много повече мощност за справяне, отколкото ако събирате прах от пода. Именно затова прахосмукачките за сухо и мокро почистване са създадени да бъдат достатъчно мощни, за да се справят с тях.

Добавянето на мокра и суха прахосмукачка към вашия арсенал означава, че можете да се справите с цял набор от проблеми, когато възникнат.

Универсалност при почистването

Прахосмукачките за мокро и сухо почистване са невероятно универсални и могат не само да събират сухи отпадъци и да изсмукват течности, но могат да изпълняват и редица други задачи, като например:

Отпушване на мивки и вани: Настройте машината на вентилатор вместо на засмукване и въздушните сили трябва да отпушат канала.

Почистване на сняг или листа на открито: Отново, при настройка на вентилатора можете лесно да почистите снега с помощта на този тип вакуум или да издухате листа и други отпадъци от вашата градина.

Полиране на под: Повечето прахосмукачки от този тип се доставят с определени приставки, включително такива, които могат да почистват и полират подови настилки от твърда дървесина.

Почистване на завеси и тапицерия: Точно като обикновена прахосмукачка, те могат да почистват прах и други отпадъци от различни повърхности и тъкани като завеси и тапицерия.

Почистване на камини: Тези машини лесно ще изсмучат студена пепел от вашата камина.

Отстраняване на вода от наводнение: Ако ви се случи да имате спукана водопроводна тръба или друга битова криза с водата, тази прахосмукачка ще ви позволи да се справите с проблема и да изхвърлите водата.

Почистване на килими: Ако не притежавате машина за почистване на килими, тази прахосмукачка е чудесна алтернатива, за да премахнете петна, следи и, с малко препарат, дори плесен.

Изпразване на водни матраци: Ако имате водно легло и се местите, ще трябва да изпразните водния матрак. Можете да използвате перящата прахосмукачка, за да постигнете това, като поставите дюзата й в капака за достъп. Машината ще спре автоматично, след като резервоарът се напълни.

Гъвкавост и мобилност при почистване

Перящата прахосмукачка осигурява гъвкаво почистване. Тези уреди са много ефективни и можете лесно да ги използвате за почистване на сухи и течни отпадъци. Това намалява времето и усилията ви за почистване, както и ненужните тежести.

Ако търсите такъв тип продукт, вероятно се интересувате както от мощност, така и от мобилност. Страхотната новина е, че можете да намерите прахосмукачки с размери и тегло, които са удобни за вас – независимо дали трябва да ги използвате всеки ден или просто при нужда.

Докато претегляте възможностите си, ще намерите компактни и удобни прахосмукачки за мокро и сухо почистване, които са много мобилни и лесни за използване. Производителите разбират, че мобилността може да бъде също толкова важна, колкото мощността, така че те вграждат функции като дръжки за лесно пренасяне и системи с множество колела, за да улеснят маневрирането.

Какви видове перящи прахосмукачки са предлагат и кои са техните предимства и недостатъци?

Възможността за почистване, както на мокри, така и на сухи замърсявания с една и съща прахосмукачка елиминира необходимостта да инвестирате в два различни вида електроуреди.

В малки домове и работилници мястото за съхранение може да е ограничено, така че многофункционалните инструменти за почистване често оставят повече свободно пространство.

В категорията мокри/сухи прахосмукачки се открояват три вида: прахосмукачки за магазини, вакуумни мопове и ръчни модели. Нека разгледаме кое отличава всеки вид от останалите:

Прахосмукачки за магазини

Като опора в индустрията „Направи си сам“, прахосмукачките за магазини имат мощни двигатели и силна засмукваща мощност, за да засмукват всякакъв вид мръсотия и малки строителни отпадъци.

Те разполагат с контейнери във формата на кофа, които побират голямо количество отломки, до 50 литра или повече. Тези модели се доставят с дълъг гъвкав маркуч, няколко различни приставки за прахосмукачка в изправено положение или за изсмукване на отпадъци от тесни пространства.

Тази прахосмукачка също може да се използва за различни задачи за почистване, включително на улуци.

Вакумни мопове

Сравнително нови уреди на пазара, вакуумните мопове съчетават традиционната функция на прахосмукачката със способността за миене на пода.

Те приличат на конвенционалните домакински прахосмукачки, но могат да съдържат както кош за събиране на прах, така и контейнер за събиране на мръсна вода. В зависимост от модела потребителите често могат да превключват между прахосмукачка и миене на пода с натискането на един бутон.

В зависимост от марката и качеството, вакуумните мопове може да се доставят с допълнителни функции, като въртящи се четки, подови светлини и контейнери за лесно изхвърляне. Някои се предлагат и с резервоар за задържане на разтвора за почистване на пода.

Ръчни прахосмукачки

За бързо почистване, ръчната перяща прахосмукачка може да бъде много полезна. Тези компактни малки почистващи уреди се предлагат в различни стилове:

Стил за магазин: Създадени да приличат на по-големите прахосмукачки за магазини, тези миниатюрни варианти разполагат със същата система за събиране като тип кутия, но в много по-малък мащаб. Те включват гъвкави маркучи и понякога няколко приставки. Предлагат се и с дръжка за носене, докато почиствате с прахосмукачка мокри или сухи отпадъци.

Вътрешен стил: Често безжични, тези ръчни прахосмукачки разполагат с моторна основа, която се захваща върху вакуумна фуния, която може да се използва за мигновено събиране на косми от домашни любимци от диван или покрити с килим стълби.

Мини перяща прахосмукачка

Този тип прахосмукачка е най-преносимият, мобилен и най-лекият сред вариантите, предлагани на пазара днес. Техният размер ги прави идеални за автомобили, малки стаи и пространства като апартаменти, кооперации и подобни зони. Ако сте собственик на жилище, който търси прахосмукачка за мокро и сухо почистване, която можете да пренасяте лесно, този вид е за вас.

Тези предимства по отношение на преносимостта, теглото и размера идват с компромиси, разбира се. Мини прахосмукачки са най-малко мощните от групата по отношение на всмукателна мощност и имат най-малките размери на вентилатора.

Не очаквайте да извършвате тежки задачи по почистване с мини модел. За случаен разлив на килим обаче тези прахосмукачки работят чудесно.

Характеристики, за които да следите в мини прахосмукачките:

 • Пластмасов резервоар или кофа за боклук за много по-лесно пренасяне и по-леко телесно тегло.
 • Филтър за мокри и сухи отпадъци.
 • Междинна въздушна мощност за многостранно улавяне на отломки, мръсотия и прах.
 • Лесни за закрепване функции за дюзи и маркуч за много по-бърза настройка и по-лесно съхранение.
 • Стенната скоба ви позволява да окачите прахосмукачката за съхранение на място в шкафове за метли или шкафове за инструменти.
 • Чанта за инструменти прави инструмента изключително преносим и го предпазва.

Малка перяща прахосмукачка

Този тип прахосмукачка предлага донякъде средна мощност на почистване, като същевременно запазва преносимостта и мобилността. Моделите в тази гама също са едни от най-идеалните перящи прахосмукачки, които можете да получите за по-малки видове почистване в домакинството. Те дават широка гама от възможности за избор, а са и по-бюджетни.

Малките прахосмукачки са лесни за съхранение и повечето от тях все още се доставят с горна дръжка за носене в допълнение към колелца, което ги прави изключително преносими. Тези модели също започват да се предлагат с по-дълги дюзи, така че можете да ги използвате за почистване на подове, докато стоите, или за достигане до тавани и рафтове над главата.

Характеристики, за които да следите при малките прахосмукачки:

 • По-съвместими дюзи, приставки за почистване и удължителни накрайници за използване с маркуча, което ги прави малко по-универсални за почистване след всякакви отпадъци и разливи.
 • Ролки или колела за лесно транспортиране и пренасяне.
 • Лесен за отделяне и свиване дизайн за по-лесно съхранение.
 • Ниско до средно налягане за поемане на вода.

Филтърните торбички за събиране ви позволяват да събирате всякакви твърди предмети, които вземете, включително гайки, винтове и камъчета.

Перяща прахосмукачка със среден размер

Средните прахосмукачки разполагат с достатъчна всмукателна мощност, за да почистят всякакви повърхности и да поемат сравнително лесно повечето видове твърди отпадъци.

Те са най-добрият избор за по-големи домакинства или за използване в гаражи.

Устройствата със среден размер също предлагат добър баланс между преносимост и мощност, което ги прави чудесни за големи имоти или фирми. В работилницата ще оцените по-големия капацитет на събирателния резервоар и начина, по който тези прахосмукачки могат да бъдат преобразувани в приличен вентилатор с превключвател на местоположението на маркуча.

Характеристики, за които да следите при средните прахосмукачки:

 • Стоманени или алуминиеви резервоари за допълнителна издръжливост и лесна поддръжка.
 • Издръжливи въртящи се колела за мобилност по време на почистване.
 • Портовете за вентилатор и превключватели ви позволяват да преобразувате прахосмукачката в мощен вентилатор.
 • Енергоспестяващи функции за минимизиране на потреблението на енергия.
 • Функции за лесна смяна на филтъра.
 • Изпускателен клапан за много по-лесно почистване на резервоара.
 • Запечатани от прах двигатели, превключватели и контроли за работа без поддръжка.

Голяма перяща прахосмукачка

Големите прахосмукачки са полезна инвестиция за всеки, който иска да използва прахосмукачка за своя бизнес за почистване или за работа, която изисква голяма всмукателна мощност. Това са едни от най-мощните прахосмукачки за мокро и сухо почистване, които можете да получите, а също така са и едни от най-обемистите.

Те идват с тежки колелца, които ви позволяват да ги карате наоколо, но могат да бъдат много тежки, особено когато резервоарите им за съхранение са пълни с вода. За всички домакинства, с изключение на най-големите домакинства, голямата прахосмукачка може да бъде ненужна.

В промишлени помещения голямата прахосмукачка е най-добрият ви избор, когато става въпрос за почистване след голям проект. От фини отломки и дървени стърготини до метал, по-големият модел ще има способността да събира по-големи парчета отломки. Големите здрави резервоари за съхранение помагат много и могат да съхраняват голямо количество отпадъци.

По-големите прахосмукачки жертват известна преносимост и мобилност за много по-мощни двигатели и цялостна почистваща мощност. Това ги прави идеални за почистване на места, които ежедневно стават мръсни – барове, места за събития, фитнес зали, спортни арени са някои от съоръжениятя, които могат да използват една или две големи мокро-сухи прахосмукачки.

Характеристики, за които да следите при големите прахосмукачки:

 • Резервоари от неръждаема стомана за много по-лесно почистване и поддръжка.
 • Големи, тежкотоварни колела или ролки за лесно транспортиране и мобилност дори с резервоар за съхранение, пълен с вода.
 • Дренажен клапан, съвместим с портовете на помпата за бързо източване на резервоара.

Какво друга трябва да имате предвид, когато купувате перяща прахосмукачка?

Прахосмукачката за мокро и сухо почистване може да бъде сериозна инвестиция и затова е важно да знаете какво точно купувате. Нека разгледаме всички задължителни елементи, за които да следите, преди да направите покупката:

Размер и тегло

От леки компактни модели до търговски модели с големи контейнери, перящите прахосмукачки обхващат широка гама от размери и тегло.

Най-малките модели прахосмукачки може да тежат по-малко от 2 кг и да са около 30 см високи и широки, докато тежкотоварните модели с големи контейнери от неръждаема стомана могат да тежат повече от 15 кг и да са високи около 1 метър или повече.

Като цяло по-големите прахосмукачки по-подходящи за използване в сервиз. Компактните модели са по-подходящи за домашна употреба и транспортиране в багажника или задната седалка на колата.

Домашните прахосмукачки и вакуумните мопове са сравними по размер и тегло с традиционните домакински прахосмукачки и могат да тежат по-малко от 1 кг за ръчни модели или до 8 кг за по-големи изправени модели.

С кабел или безжичен модел

Повечето прахосмукачки за мокро/сухо почистване със среден и тежък режим на работа имат кабели и стига електрическият контакт да е под ръка, те никога не остават без захранване.

Безжичните прахосмукачки са подходящи както за бързо почистване на закрито, така и за ограничени отпадъци, като дървени стърготини, когато дърводелец монтира облицовка около прозорците.

Дължината на кабела на прахосмукачката с кабел може да бъде удължена чрез прикрепване на удължител, но използвайте само вида кабел, препоръчан от производителя на прахосмукачката.

Мощност и производителност

В контекста на прахосмукачки за мокро/сухо почистване, конските сили (hp) на дадена единица се отнасят до мощността на двигателя на прахосмукачката, а не до производителност.

Въпреки че е вярно, че по-високите конски сили означават по-мощен двигател, дължината и диаметърът на маркуча и други фактори влияят на количеството засмукване, което уредът доставя.

Когато става въпрос за безжични прахосмукачки, работещи с батерии, мощността се посочва във волтове (V) вместо в конски сили. Вакуумните мопове с кабел, подобно на традиционните домакински прахосмукачки, обикновено не изброяват конски сили.

Леки условия на работа: Тези прахосмукачки варират от 1 до 4,5 к. с. за прахосмукачки с кабел и приблизително 18 до 20 волта за безжични прахосмукачки. Те са идеални за малки задачи за почистване около къщата или в автомобил.

Средно натоварване: Снабдени с двигатели от 5 до 6 к. с., уредите за среден режим на работа са много подходящи за почистване след домашни и малки строителни проекти. Те също така са от полза за премахването на вода от мазета. Еквивалентната мощност в безжичната прахосмукачка изисква по-мощна батерия със средно 20 до 24 волта или повече.

Тежки условия: Големите мощни прахосмукачки имат двигатели с мощност над 6 к. с. и често са за търговска употреба. Захранваните с батерии версии на тежкотоварни мокри/сухи прахосмукачки са относително редки, но напредъкът в технологиите може да ги направи по-често срещани.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за перящи прахосмукачки на пазара в момента…

1. Перяща прахосмукачка Bosch BWD421PRO


Прахосмукачката Bosch е с мощност от 2100 W. Разполага с миещ се филтър, подвижен воден резервоар, както и автоматично прибиране на кабела. Тежи 10.4 кг. Има капацитет от цели 5 литра, което означава, че не трябва да се почиства прекалено често. При закупуването на този артикул, получавате и стандартна и малка четка за почистване на повърхности, както и аксесоар за тесни пространства. Също така има и специално обособена четка за паркет, която ефективно изсмуква всички деликатни подови повърхности, благодарение на меките си и естествени косми.
Купи сега

2. Перяща прахосмукачка KarcherWD 3 V-17/6/20


Тази прахосмукачка за сухо и мокро почистване е мощна, енергийно ефективна и компактна – с консумация на енергия от само 1000 W. Тя има допълнителна смукателна дюза за автомобили, както и за тесни пространства и смукателна четка с меки и твърди косми. Разполага със здрав и удароустойчив пластмасов контейнер от 17 литра, 6-метров кабел и 2-метров смукателен маркуч с отделяща се дръжка, подова дюза, дюза за тясно пространство, патронен филтър и филтърна торба от полар. Тежи по-малко от 5 кг, което позволява сравнително лесното и пренасяне.
Купи сега

3. Перяща прахосмукачка Arnica Hydra Rain Plus


Този електроуред разполага с максимална мощност от 2400W. Има ергономична удобна ръкохватка и голяма и малка почистваща глава. За ваше улеснение, прахосмукачката е оборудвана с резервоар за вода с обем 2 л за сухо почистване, друг с обем 6 л за почистване с шампоан. Има и трети резервоар за чиста вода с максимален обем 4,5 л за почистване със шампоан. С нея може да почиствате килими, под, твърди повърхности, както и тапицерия и матраци.
Купи сега

4. Прахосмукачкa робот iHunt Robot Vacuum + Mop PRO


Ако сте любители на най-новите технологии, тогава този модел вероятно ще ви допадне най-много. Тази перяща прахосмукачка е подходяща за почистване на килими и пода вкъщи. Роботът има функции като автоматично почистване, гласово разпознаване, скоростомер и акселерометър. Тежи по-малко от 4 кг и е много лесна за транспортиране. Може да се зарежда автоматично, когато батерията й свърши. Уредът може да работи непрекъснато в продължение на два часа, преди да трябва да се зареди отново.
Купи сега

5. Перяща прахосмукачка Fakir Premium SR 9800 S


Този модел прахосмукачка може да бъде използвана за сухо и влажно почистване или почистване с изпиране. Има резервоар за чиста вода от 4,3 литра и друг от неръждаема стомана за използваната вода от 22 литра. Уредът има голяма всмукателна мощност и ЕКО функциониране. Разходът й е от едва 1600 W, но ефикасността се равнява на консумация от 2200 W. Разполага с вграден маркуч за налягане във всмукателната тръба. Почистващата течност се впръсква директно в килима, като така ефикасността от почистването е още по-голяма.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Екстрактор Fantom Promidi 250СP


Ако пък сте в търсене на перяща прахосмукачка за голямо помещение или дори промишлена зона, то този модел е прекрасен вариант. Има капацитет от 25 литра резервоар и 10,5 литров резервоар, 7 литра капацитет на резервоара за чиста вода. Дължината на кабела е цели 10 метра, а торбичката за прах е с обем от 10 литра, осигурявайки наистина дълбоко почистване. Уредът тежи 14,5 кг и не е особено компактен, но както вече споменахме – мощността компенсира за това. Не е за пренебрегване и фактът, че има допълнителна функция – защита против прегряване.
Купи сега


7. Перяща прахосмукачка Clatronic BSS 1309


И последно, но не и по важност, ви представяме перящата прахосмукачка с резервоар за шампоан BSS 1309. Мощността й е 1200 вата и почиства по-големите замърсявания също толкова ефективно, колкото течностите. Има отделен подвижен резервоар за почистващ препарат с обем от 4 литра. Предлага се с уред за източване и за изхвърляне на абсорбираните течности. Прахосмукачката има функция за издухване, изключително подходяща за лесно отстраняване на листата. Обемът на резервоара за мокро почистване е цели 20 литра.
Купи сега

4.4/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!