Всички категории

7-те Най-Добри Пистолети за Боядисване

Боядисването никога не е било толкова лесно, бързо и ефективно!

Подходящият инструмент може да направи всяко боядисване в пъти по-сполучливо. А днес, в 21-ви век, когато става въпрос за боядисване, няма нищо по-добро от пистолетите за боядисване.

Тези мощни устройства са немислимо по-добри от конвенционалните методи за боядисване с четка и валяк. Подбрани подобаващо, пистолетите за боядисване могат да ви помогнат да се справите със задачите си десетки пъти по-бързо и елегантно.

Да не говорим, че процесът може да се превърне дори и в страхотно забавление!

Независимо дали ви се налага да боядисате ограда, настилка, друг външен обект, или стените и тавана в дома си, тези страхотни приспособления ще ви осигурят фини и съвършени резултати за нула време.

Ако искате да проявите артистизма си в някаква декоративна креативност например, пистолетите за боядисване отново могат да се окажат идеалния инструмент за вас.

Пистолетите за боядисване отнемат досадата и изтощението от работата, която просто трябва да се свърши. На професионалистите пък те могат да спестят значително количество време, а и средства, като междувременно оставят клиентите им напълно задоволени.

Всичко се свежда до това да сте наясно точно от какво имате нужда. На пазара се в момента се предлага сериозно разнообразие от продукти, които могат да се превърнат в същински лабиринт. Това важи особено в случаите, при които не знаете точно какво търсите.

Ние сме тук тъкмо за да ви помогнем да се измъкнете от тази ситуация. Подготвили сме това ръководство, за да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за пистолетите за боядисване. Когато минете през него, ще се изненадате колко лесно е всъщност да подберете точния за себе си инструмент.

А за да сме ви от максимална полза най-долу ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения на пазара в момента…

Какво представляват пистолетите за боядисване?

Пистолетите за боядисване, на които ще попаднете по време на търсенето си, със сигурност ще се различават по своите особености.

Независимо от начина, по който различните видове работят обаче, едно нещо ги обединява.

Общата цел на всички пистолети за боядисване е да постигнат гладки и елегантни резултати, разпръсквайки боята равномерно.

Всички устройства разполагат с резервоар, в който се събира боята, използвана за конкретното боядисване. Освен това всички те разпръскват боята през специализиран флакон, така че да покрият определен обект с нея.

Именно начините, по които боята се извежда извън устройството, довеждат до разликите между различните видове пистолети за боядисване.

Така или иначе, тези инструменти ви осигуряват бързо покриване на определена повърхност с боя или друго защитно покритие като лака или мастилото.

Някои хора смятат, че пистолетите за боя са предназначени само за боядисване на дървени предмети. Истината обаче е, че тези устройства могат да се използват за боядисването на почти всичко, включително метал, тухли, зидария и др.

Тъкмо благодарение на разнообразните възможности, които пистолетите за боя предлагат, те са страхотен избор за всеки, който си има вземане-даване с боядисване.

Надали ще откриете инструмент, който да върши работата по-добре от едно подобно устройство.

Какви пистолети за боядисване съществуват?

Както вече уточнихме, различните видове пистолети за боядисване използват различни методи за извеждането на боята извън себе си. Всички видове могат да ви донесат ефективни резултати, но някои се справят по-добре в определени ситуации от други.

Всеки пистолет за боядисване си има своите особености. Различните устройства определено имат специфични предимства, но ръка за ръка с тях винаги вървят и серия недостатъци.

В тази секция ще ви запознаем по-подробно с основните различия между различните видове пистолети за боядисване. Познавайки ги, със сигурност ще можете бързо да се ориентирате кое устройство е подходящо за вас, и кое не.

Безвъздушни пистолети за боядисване

Безвъздушните пистолети за боядисване изпомпват боята извън резервоара си посредством много високо налягане. По този начин те разпръскват капчици боя през флакона си, за да покрият боядисваната повърхност равномерно.

Тези устройства са особено добри при боядисването на външни обекти като огради, решетки, веранди и пр., но се справят особено добре и с вътрешното боядисване на всякакви стени и тавани.

Безвъздушните пистолети за боядисване се справят по-добре с разпръскването на по-плътна боя от своите конкуренти.

Вътре в устройството се намира хидравлична помпа. Именно тя повишава налягането или чрез електричество, или чрез някакво гориво.

Тъй като този вид пистолети за боядисване са безвъздушни, при тях не се губи от енергията за задвижване на въздуха. Цялата енергия може да отиде за задвижването на боята и по този начин да се осигури по-висока ефективност на устройството.

Подобни модели се славят с най-високото изходно налягане сред всички пистолети за боядисване. При употреба обаче трябва да бъдете особено внимателни тъкмо поради огромната им мощност. Освен това огромната им мощност понякога може да доведе до известни загуби при разпръскването на боята.

Тези пистолети за боядисване са идеални за по-масивни проекти, но определено изискват внимание от страна на потребителя. Преди работа се изисква специална подготовка, както и редовна грижа за устройството.

Пневматични пистолети за боядисване

Пневматичните пистолети за боядисване работят с помощта на сгъстен въздух за нанасянето на боя върху определена повърхност. Резултатите, които подобни модели ви осигуряват, обикновено се свеждат до гладко и равномерно покритие на боядисваните обекти.

Тези устройства обикновено са особено подходящи за боядисването на различни мебели като шкафове, скринове и други подобни.

Така или иначе обаче пневматичните пистолети за боядисване обикновено водят до малко повече хаос. Те отделят по-голямо количество боя от останалите модели и я разпръскват навсякъде.

Това, разбира се, води до най-голям разход на боя. За сметка на това пък цените на пневматичните устройства обикновено са най-ниски спрямо алтернативните варианти.

Пневматичните пистолети за боядисване изискват отделен компресор, за да се използват по предназначение. Ако обаче вече разполагате с подходящ въздушен компресор, всичко, от което се нуждаете, за да се захване за боядисване, ще бъде само добър маркуч и пистолет, както и боя, разбира се.

Имайте предвид, че необходимият компресор може да направи тези устройства сравнително сложни за пренасяне. Ако обаче имате намерение да използват пистолета за боядисване само в дома си, няма за какво да се тревожите.

Пневматичните модели се славят с най-финото покритие и балансиран контрол сред всички пистолети за боядисване. Въпреки че са малко по-шумни от останалите, тези устройства си остават един страхотен избор, който ви предлага наистина широки възможности.

HVLP пистолети за боядисване

HVLP стои за “high volume low pressure” или “голям обем ниско налягане”. Тези модели използват голям обем от въздух, за да преместят боята в дюзата, и въздушен поток с ниско налягане, за да произведат еднородна мъгла от боя.

Подобни пистолети за боядисване са идеални при по-сложни дейности, които изискват много деликатно нанасяне на боя.

Тъкмо това ги прави най-подходящи за интериорна употреба. Тези устройства са страхотен избор за боядисване на шкафове, облицовки, корнизи, врати и други подобни.

HVLP пистолетите за боядисване пренасят ситни капчици боя с помощта на големия обем от въздух, който изпомпват бавно. Бавното движение на самата боя пък води до прилепването на по-голямо количество капки върху боядисвания обект. Резултатът е фино и гладко покритие.

Въпреки че изразходват значително по-малко боя за постигането на своите резултати, подобни модели си остават сравнително достъпни. Освен това, освен ако не инвестирате в по-специализирано устройство, не бива да ги използвате с прекалено плътна боя.

HVLP пистолетите за боядисване се предлагат в ръчни варианти, както и заедно с допълнително външно устройство. Изключително леки са, а и с тях се работи наистина лесно, което ги прави най-добрия избор за всички начинаещи бояджии.

Повечето устройства ви предлагат възможност за регулиране на мощността. Освен това по-ниското налягане прави тези пистолети за боядисване едни от най-безопасните инструменти в областта.

Какво трябва да вземете предвид при избора на пистолет за боядисване?

Сега сме спокойни, че сте запознати с особеностите на основните видове пистолети за боядисване. След като познавате разновидностите на тези устройства достатъчно добре, вече със сигурност сте се насочили към едни или други модели.

Имайте предвид обаче, че изборът ви далеч не бива да се свежда само до вида на един пистолет за боядисване. Тези устройства си имат още купища характеристики и особености, на които си заслужава да обърнете подобаващо внимание.

Едва когато ги познавате наистина добре, ще имате възможност да подберете точния за себе си пистолет за боядисване.

Мощност и налягане

На пазара ще попаднете на много разнообразни пистолети за боядисване с най-различни мощности. Всички те могат да ви осигурят колкото подобни, толкова и различни резултати в процеса на работа.

Обикновено обаче, колкото по-мощен е един пистолет за боядисване, толкова по-голямо налягане може да ви осигури. По-голямото налягане на свой ред води до по-бързото разпръскване на по-голямо количество боя с по-голяма сила.

Имайте предвид, че ако работите със сравнително тежка боя, не можете да избегнете високите мощности и съответно налягане. В противен случай устройството просто няма да се справи с ефективното разпръскване на боята.

Най-определящият фактор, който трябва да ви ръководи в случая, се свежда до особеностите на обекта, който имате намерение да боядисате.

Колкото по-обемна е работата, толкова по-необходим ви става мощният пистолет за боя. Ако не разполагате с достатъчно способен инструмент, боядисването на дворната ограда например може да се окаже доста досадна и неприятна работа.

Толкова досадна, че в крайна сметка може да се запитате защо изобщо сте се сдобили с пистолет за боядисване.

Работата по по-малки обекти обаче има тъкмо противоположните изисквания към инструмента, с който я извършвате. По-маломощните пистолети ще се справят в пъти по-ефективно с фината работа по пребоядисването на шкафовете в дома ви например.

Помислете си внимателно за какво имате намерение да използвате бъдещата си придобивка. Ако съобразите избора на устройството си с това, при всички положения ще останете доволни от постигнатите резултати.

Капацитет

Ситуацията с капацитета на бъдещия ви пистолет за боядисване е в общи линии аналогична с тази на неговата мощност. Обемът на устройството ви трябва да бъде съобразен, на първо място, с това за какво имате намерение да го използвате.

Когато преглеждате различните продукти, задължително имайте едно наум какъв е мащабът на обектите, които имате намерение да обработвате преимуществено.

Ако смятате да се занимавате само любителски или от време на време да осигурявате малко свежест на мебелите в дома си, вероятно ще ви бъде по-добре, ако се насочите към пистолет за боядисване с по-умерен капацитет.

Професионалистите обаче вероятно ще имат нужда от устройства с по-сериозен обем. На тях вероятно обикновено им се налага да боядисват по-мащабни повърхности.

Надали искате да ви се налага да презареждате резервоара на пистолета си за боядисване по средата на работата.

От друга страна, капацитетът на един пистолет за боядисване, често може да определи колко издръжливо е определено устройство. Без значение е дали продуктът е оценен за периодична направи-си-сам майстория, или за ежедневна употреба от професионалисти.

В описанието на много от продуктите, които ще откриете по време на търсенето си, можете да намерите информация за седмичната, месечната или годишната производителност на даден пистолет за боядисване.

Някои от най-добрите устройства могат да се справят с близо 400 литра на седмица. Тъкмо към такива модели е препоръчително професионалистите да насочат вниманието си.

Кабел и маркуч

Рядко се намират пистолети за боядисване, които работят на батерии. Освен това така или иначе в повечето случаи батериите не са особено издръжливи и съответно правят подобни устройства непредпочитани.

Така или иначе повечето продукти, на които ще попаднете по време на търсенето си, ще работят с помощта на кабел.

Имайте предвид, че дължината на кабела и маркуча на един пистолет за боядисване е ключова за оперативността на устройството. Прекалено късата дължина може сериозно да ограничи работния обхват на даден инструмент и така сериозно да затрудни потребителите му.

Колкото по-дълги са маркучът и кабелът ви, толкова по-добре. Така ще имате възможност да работите достатъчно далече, без да ви се налага да се съобразявате с източника на захранване.

Що се отнася конкретно до случая с безвъздушните устройства с външно задвижване, по-дългият кабел означава по-рядка нужда от преместване на захранващия блок.

Имайте едно наум обаче, че прекалено дългият кабел или маркуч също може да се превърне в потенциално препятствие. Има известна доза риск кабелът да се окаже на пътя на боята. Възможно е и вие самите да се препънете в кабела или маркуча, ако не сте достатъчно внимателни, докато работите.

За да направим процеса ви на търсене максимално ефективен, имаме съвет за вас. Когато преглеждате различните продукти, не обръщайте внимание единствено на дължината на кабела и на маркуча.

Добра идея е да проверите каква е максималната дължина на маркуча, с който конкретният пистолет за боядисване е съвместим.

В много от случаите може да се окаже, че прекалено късият маркуч на някое страхотно устройство е просто дребна пречка, която лесно може да бъде отстранена. Ако сте достатъчно съобразителни, със сигурност ще направите възможно най-добрия избор.

Накрайник

Един пистолет за боядисване може да бъде снабден с множество различни накрайници. Използването на точния накрайник е от основно значение за постигането на желаните резултати.

Типът накрайник, от който имате нужда, ще зависи от повърхността, която искате да боядисате, и боята, която искате да използвате.

Накрайникът е мястото, на което се случва магическото разпръскване на боята. Той определя ширината и интензитета на разпръскване, както и нивото на пулверизиране.

И все пак при всички ситуации си има изключения. Мощните безвъздушни пистолети за боядисване например могат да се справят с разпръскването на изключително плътна боя през забележително малки накрайници.

Размерите на различните накрайници обикновено са идентифицирани с различни числа. 517 например е най-често използваната дюза при безвъздушните устройства.

“5” стои за обозначаване на радиуса на накрайника в инчове. Следващите числа (в случая – “17”) обозначават диаметъра на върха в хилядни от инча (в случая – 0,017 инча).

За по-мащабните проекти обикновено се използват накрайници с по-голяма ширина на пръскане – като 517, 617 или 717. Прецизните финални щрихи обаче в повечето случаи се извършват с помощта на по-малък накрайник – като 217 или 317.

Определено си заслужава да проверите дали пистолетът за боядисване, който сте си набелязали, се предлага с повече от един накрайник. Ако не е така, просто ще ви се наложи да се снабдите с необходимите накрайници допълнително.

Повечето големи производители така или иначе предлагат сериозно разнообразие от опции, така че няма защо да се тревожите.

Приспособления

Сред пистолетите за боядисване има наистина разнообразни предложения. Някои модели ви предлагат значително количество повече екстри и приспособления от други. Сега ще се опитаме да ви запознаем с някои от най-основните приспособления, които могат да улеснят процеса ви на работа.

Някои модели могат да ви предложат възможност за настройване на различни режими на работа. Така можете да адаптирате плътността, скоростта или метода на разпръскване на боята спрямо конкретните ви нужди.

Определено си заслужава да се насочите към моделите, които имат възможност за връзка с градински маркуч. Почистването на тези устройства понякога може да бъде страшно досадно и да помрачи удоволствието от работата и получените резултати.

В много от случаите боядисването на определени кътчета може да се окаже сложно и болезнено за гърба ви например. В тази ситуация удължителите за пистолети са идеалното решение на проблема.

Освен това е почти задължително да работите, снабдени с подходящите филтри. Те са от съществено значение за гладкото и елегантно покритие, към което е силно вероятно да се стремите.

Филтрите премахват остатъците от боя и предотвратяват запушването на накрайника, което в противен случай би могло да доведе до нежелани резултати.

Ако искате да получавате възможно най-добрите резултати за максимално дълъг период от време, най-добре би било да се погрижите добре за състоянието на пистолета си за боядисване.

Тъкмо затова ви препоръчваме да прилагате съответните защитни средства към устройството си. Това обикновено са течни добавки, които могат да предотвратят залепване, замръзване, корозия и пр. По този начин гарантирано ще удължите живота на пистолета си за боядисване.

Разбира се, има още куп приспособления, които да направят процеса на боядисване максимално удобен и ефикасен. Ако се интересувате от тях, със сигурност ще намерите необходимата информация в различни форуми и други подобни.

Качество и цена

Естествено, всички искаме да получим възможно най-качествените резултати срещу усилията, които влагаме в определена дейност. За да ги получим обаче, в случая с боядисването ще имаме нужда от възможно най-качествения пистолет за боядисване.

Неизбежно е цената на продуктите да се повишава заедно с техните възможности и вниманието, което е отделено на тяхното производство.

Наясно сме, че всеки търси възможно най-добрата оферта. Имайте предвид обаче, че понякога е невъзможно да се лишите от способностите на определен пистолет. В противен случай просто няма да постигнете крайните резултати, към които се стремите.

Разбира се, всеки разполага с определен бюджет. Заедно с това обаче всеки има определени изисквания. Когато балансирате двете страни на монетата достатъчно добре, със сигурност ще улесните избора си.

Нашият съвет е, на първо място, да помислите от какво точно имате нужда. Преценете внимателно за какво искате да използвате бъдещия си пистолет за боядисване, и така със сигурност ще започнете да филтрирате различните продукти с лекота.

В повечето случаи направи-си-сам майсторите надали се нуждаят от нещо твърде специализирано. Ако имате намерение просто да аранжирате определена зона от дома си, да боядисате оградата си или нещо подобно, вероятно и най-обикновеният пистолет за боядисване ще ви свърши добра работа.

Професионалистите обаче не могат да си позволят да правят подобни компромиси. Тъкмо затова те обикновено се насочват към най-висококачествените продукти, независимо от цената.

Ако сте достатъчно съзнателни и съгласувате бюджета и нуждите си подобаващо, със сигурност ще направите възможно най-добрия избор. Така ще си осигурите съвършения пистолет за боядисване с идеалното съотношение между цена и качество.

Как да използвате пистолета си за боядисване възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за пистолетите за боядисване. Сега сме сигурни, че ще подберете точното за себе си устройство.

Покупката обаче далеч не е всичко. Работата с боя по принцип крие своите рискове, а пистолетите за боядисване (подобно на всичко останало) си имат своите особености. Важно е да ги познавате добре, за да постигате желаните резултати ефикасно и безопасно.

В тази секция сме ви подготвили няколко основни съвета и насоки, свързани с употребата на един пистолет за боядисване. Следвайте ги, когато работите, и ви гарантираме, че ще останете доволни.

Запознайте се с ръководството за употреба!

Преди изобщо да се заловите за работа, е задължително да се запознаете подробно с ръководството за употреба към закупения продукт.

В него ще откриете цялата необходима информация за особеностите на конкретния пистолет за боядисване. Освен това ще разберете не само как да използвате устройството ефективно и безопасно, а и как да процедирате в различните ситуации, които могат да възникнат в процеса на работа.

Ръководството за употреба не случайно върви заедно с продукта. Отделете му дължимото внимание и това ще ви се отплати впоследствие.

Винаги носете предпазни средства!

Предпазните средства са просто задължителни, когато работите с пистолет за боядисване. Задължителни са специалните ръкавици, очила, както и маска за уста.

Струята боя при някои устройства е изключително мощна и има шанс да проникне в кожата ви. Това е известно като “инжекционно нараняване”. Целта на предпазните ръкавици е тъкмо да пазят ръцете ви от нещо подобно.

Ако боята проникне в кожата ви, токсините, които се съдържат в нея, ще навлязат в тялото ви. При подобна ситуация задължително веднага потърсете медицинска помощ!

Защитните очила пък ще предпазят очите ви не само от струята боя, която излиза от вашия пистолет за боядисване. Те служат и за предпазване от потенциално рикоширане на боя от боядисвания обект.

Маската за уста е просто задължителна, когато се работи с каквато и да е боя. Тя предпазва дихателните ви пътища, както и белите ви дробове от проникването на боята в тях.

Обезопасете процеса на боядисване!

За да направите процеса на боядисване максимално безопасен, има няколко основни мерки, които можете да предприемете.

Ако използвате пистолет за боядисване на закрито, винаги се грижете помещението да бъде добре проветрено. Отворете всички прозорци, врати и пр. Дори ви препоръчваме да използвате вентилатори, ако се наложи да подпомогнете проветряването. Така ще избегнете задържането на токсичните остатъци от боя в помещението.

Освен това, покрийте всичко около работната си зона. В противен случай може да се окаже, че неволно сте навредили на околната обстановка.

Покрийте всичко в работния район с кърпи. Погрижете се да не забравяте растенията и прозорците наоколо също.

Когато работите на открито, избягвайте да използвате пистолета си а боядисване във ветровито време. Боята не е достатъчно тежка, нито разпръсната с достатъчно голяма сила, че вятърът да не успее да я понесе, накъде поиска. Ако не внимавате за условията, при които работите, се излагате на риск не само от неуспех.

Не на последно място – не бързайте! Отделете си достатъчно време за боядисване и работете внимателно. Повечето инциденти се случват именно заради прекомерно припряни действия.

Не забравяйте: бързата работа – срам за майстора!

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за пистолетите за боядисване и тяхната безопасна употреба, както обещахме, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения на пазара в момента…

1. Пистолет за боядисване Bosch PFS 2000


Пистолетът за боядисване Bosch PFS 2000 е едно страхотно устройство с мощност от 440 W. Подходящ е както за използване вътре, така и на открито. Резервоарът му побира 800 мл течност, а маркучът му е с дължина от 130 см. Това е едно добре балансирано устройство, което няма да ви се пречка излишно и ще си свърши работата ефикасно. Изпомпва боята със скорост от 200 мл в минута, така че вероятно само след няколко-минутна употреба ще ви се наложи да го презаредите.
Купи сега

2. Пистолет за боядисване Steinhaus PRO-SG950


Този пистолет за боядисване е едно от най-достъпните предложения на пазара, а междувременно ви предлага доста прилични работни възможности. Мощността му възлиза на 950 W, а резервоарът му събира 800 мл течност. Дръжката на пистолета е проектирана със система за регулиране, която ви позволява да изберете измежду три степени на пръскане. В комплекта са включени дюзи с размери от 1,8 и 2,6 мм. Устройството ви осигурява фино разпръскване на боята при ниска дисперсия.
Купи сега

3. Пистолет за боядисване Powermat PM-PDM-1200


Хидродинамичният пистолет за боядисване Powermat PM-PDM-1200 е едно страхотно устройство, което ви предлага широки приложения и страхотни възможности. Работи при мощност от 1200 W и разпръсква боята със скорост от до 1,5 литра в минута. Този пистолет не използва въздух при разпръскването на боята и свежда загубите ѝ до минимум. Пистолетът е подходящ за най-различни видове бои и може да се справи подобаващо с всякакви типове боядисване. Кабела и маркуча му са сравнително дълги, така че надали ще ви създават неприятности в процеса на работа.
Купи сега

4. Пистолет за боядисване Raider RD-SGC06 600W


Този пистолет за боядисване, произведен от Raider, е от компресорен тип и работи при мощност от 600 W. Те му осигуряват разпръскване на боята при максимална скорост от 320 мл в минута. Обемът на контейнера му възлиза на 900 мл, така че след няколко минути непрекъснато разпръскване, ще ви се наложи да го презаредите. Маркучът на устройството е с дължина от почти 2 метра, които са достатъчно, за да стигнете навсякъде, без междувременно да се превръщат в препятствие за работата ви. Диаметърът на дюзата при този пистолет възлиза на 2,5 мм.
Купи сега

5. Пистолет за боядисване PREMIUM SPRAY ZOOM 500 W


Този пистолет за боядисване е подходящ за употреба както на закрито, така и на открито. С негова помощ можете да боядисате в общи линии всичко, което пожелаете. Устройството ви позволява прецизно дозиране на боята. Работи при мощност от 700 W, а междувременно контейнерът му събира до 700 мл течност. В процеса на работа можете да регулирате струята на боядисване. Самата тя пък излиза през 1,8-милиметрова дюза, която ще ви свърши работа в много различни ситуации.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Пистолет за боядисване Geko G01191


Особеното при този пистолет за боядисване идва от изключително големия му 8-литров резервоар. Това устройство е предвидено за употреба от професионалистите, на които им се налага да боядисват по-мащабни проекти. 3-метров маркуч се свързва към резервоара и ви осигурява достатъчен обхват, така че да се погрижите за всяка стена в едно средно голямо помещение например. Въздушен регулатор регулира налягането вътре в самия резервоар. Вие в крайна сметка получавате прецизно разпръскване на боята през дюза с размери, възлизащи на 2 мм. Тази композиция е подходяща за използване с почти всички видове бои, лакове, лепила и още какво ли не.
Купи сега


7. Пистолет за боядисване MTX


Пистолетът за боядисване MTX е пневматично устройство с горно казанче. Пистолети от този тип са предназначени най-вече за довършителната работа по различни обекти и нанасянето на защитни, декоративни или изолационни покрития върху повърхности от най-различно естество. Резервоарът му събира до 600 мл течност, които са напълно достатъчни за изпълнението на въпросните задачи. В комплекта са включени няколко различни дюзи с размери съответно от 1,2, 1,5 и 1,8 мм. Пистолетът е доста достъпен и ще служи подобаващо на всеки, който се нуждае от него.
Купи сега

4.7/5 - (3 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. ParkTM пише

    Страхотна статия с много полезна информация!

    Обаче при опит да отворя даден пистолет да го видя или купя, се появява доклад за страницата, че е в Bulgarian AdBlocker List…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!