Всички категории

26-те Най-Добри Идеи За Подаръци за Имен Ден

Знаете ли, че България е една от малкото държави в света, където се празнуват именни дни?

Не изпускайте възможността и направете празника още по-специален за вашия човек, като му подарите личен подарък!

Именните дни често се свързват с християнството, затова се празнуват главно в европейските държави.

Това е един от най-специалните дни в годината за всеки българин. Повечето такива дни обикновено произлизат от празници, които се почитат от всички, а не само от именниците.

Тези празници могат да съберат цялото семейство или приятелска компания около трапезата и са повод за безброй положителни емоции.

У нас, а и в другите европейски държави, е прието именникът да почерпи, а близките му да го зарадват с малки подаръци.

По този начин можете да засвидетелствате вашата обич и уважение към човека и да го дарите с нещо, което да му напомня за вас и след празника.

Разбира се, с толкова много именни дни в годината, понякога човек се изчерпва откъм идеи за подходящи подаръци.

И вие ли сте в такава ситуация?

За ваше улеснение сме подготвили няколко предложения за продукти, с които да зарадвате ваш близък или приятел на следващия му имен ден.

1. Икона


Както вече споменахме, повечето именни дни са резултат от християнски празници. Българите масово носят имена на светци, затова един от най-подходящите подаръци за този повод си остава иконата. Можете да купите подаръка директно от някоя църква или да поръчате специална изработка от професионалист. Помислете и дали именникът ще се зарадва повече на голяма икона, която да закачи у дома, или на джобен вариант, който да носи винаги със себе си за късмет.
Купи сега

2. Сувенир, свързан с името


Още един популярен подарък е малка фигурка, която да олицетворява личността, на която е кръстен вашият човек. Така, както гръцките богове са олицетворявали определени обекти, така и християнските светци често са свързани с определени символи – животни, предмети и прочее. Св. Георги например, е покровител на овчарите и стадата, затова и на самия ден е прието да се коли агне. На Никулден, пък, се консумира риба, тъй като според преданията Св. Никола успял да спаси потъваща лодка, като я запушил именно с шаран. Препоръчваме ви да се запознаете със символиката покрай конкретния светец и да подберете сувенир, който да бъде предназначен лично за вашия именник.
Купи сега

3. Символична монета


Монетата за късмет също е предпочитан подарък, тъй като е малък, но символичен жест към празнуващия. Тя може да бъде гравирана с конкретен текст или изображение или да бъде изработена от специален метал. Ако вашият човек е суеверен или вярва в символите, то подобен предмет ще бъде високо оценен.
Купи сега

4. Подаръчна кошница


Ако, пък, не познавате човека достатъчно добре, но въпреки това искате да го зарадвате, можете да подберете и специална кошница с подаръци. Макар и да не знаете какво точно харесва именникът, с подобен комплект може да сте сигурни, че ще уцелите нещо по вкуса му. Кошницата може да включва козметика, сладкиши, хубав алкохол или специална картичка, а освен това може да бъде и тематична за конкретния празник.
Купи сега

5. Букет


Цветята остават класиката в жанра. Старателно подбраният букет може да зарадва всяка дама, а защо не и част от господата? Цветята са подходящи за всеки повод и също носят дълбока символика. Ирисът, например, е знак за вярата и надеждата, а лилиумът показва сила и нежност едновременно. Обърнете внимание и на композицията на букета и не забравяйте, че цветята винаги трябва да са нечетен брой.
Купи сега

6. Плакет


Ако търсите оригинален начин да покажете своето отношение към празнуващия, може да го зарадвате и с личен плакет. Можете да рамкирате пожелание, написано лично от вас, символично изображение или конкретна снимка. Бъдете сигурни, че плакетът ще бъде оценен по достойнство и ще краси дълго време дома или бюрото в офиса на вашия човек.
Купи сега

7. Пари


В днешно време пазарът е залят от продукти, които да подарите на вашите близки. Сред толкова голямо разнообразие става все по-трудно да уцелите нещо по вкуса на именника, затова мнозина избират да дадат пари на човека, за да си купи самият той каквото намери за добре. Въпреки това, да подадете директно парите в ръката на празнуващия се счита за проява на лош вкус, затова е редно да подберете красива картичка или плик, в който да скриете сумата. Помислете кои цветове харесва вашият човек и не забравяйте да допълните подаръка с няколко мили думи по повод празника.
Купи сега

8. Торта


У нас е прието на поводи като рождени и именни дни да има и почерпка. В повечето случай тя включва нещо сладко. Тортата със сигурност ще зарадва почитателите на кулинарията, а ако познавате добре вкусовете на именника, ще уцелите точно в десятката. Някои предпочитат леките десерти, други – силно сиропираните сладкиши, а децата се радват много на декорациите по самата торта. Обмислете внимателно за кого точно е предназначена тортата, както и колко човека ще има на самото празненство.
Купи сега

9. Хубав алкохол


Никоя трапеза не е завършена без чаша хубаво питие. Ако вашият човек е почитател на качествения алкохол, ви препоръчваме да заложите на скъпа бутилка от любимата му напитка. Така именникът ще може да сподели питието със своите близки или да го запази за следващия специален повод. С подобен подарък доказвате, че познавате добре човека и можете да сте сигурни, че той или тя ще си спомни за вас когато дойде моментът да отвори бутилката.
Купи сега

10. Пътешествие


Възможно е именникът ви да е почитател на силните усещания и да е изследовател по душа. В такъв случай ви препоръчваме да вложите средства в специално пътуване, което да го зареди с положителни емоции и да остави у него незабравими спомени. Поинтересувайте се кои места иска да посети вашия близък или кое преживяване все още не е могъл да изпълни. Именникът със сигурност ще бъде благодарен за това, че сте му помогнали за изпълни една от мечтите си.
Купи сега

11. Скреч карта


Още един подходящ подарък за пътешествениците е скреч карта, на която да отбелязват вече посетените места. Картата може да бъде окачена в спалнята, да бъде на показ в хола или да краси стената в офиса на именника. Тя със сигурност ще е повод за много приятни разговори и ще се използва задълго.
Купи сега

12. Картина


Не бива да забравяме и хората на изкуството. Ако вашият близък има любим художник или направление в изобразителното изкуство, можете да го зарадвате и със специална картина. Тя може да стане акцент в дома или офиса му и винаги да напомня за вас. Освен това, картините често са обект на интерпретация и могат да носят специална символика или послание, затова помислете добре какво точно искате да изразите чрез подаръка.
Купи сега

13. Карикатура


Един малко по-разчупен подарък е карикатурата, която да включва всички характерни черти на вашия човек. Разбира се, това е подарък за хора с чувство за хумор и самоирония, затова, ако знаете, че ще подарявате картината на някой, който би се засегнал, внимателно обмислете композицията на рисунката. Можете да поръчате карикатура от професионалисти, които знаят как да предадат образа на именника без да го осмиват.
Купи сега

14. Фотоапарат за моментни снимки


Именният ден е повод за празник, а всеки празник оставя спомени, които можем да запечатаме на снимка. Фотоапаратът за моментни снимки със сигурност ще бъде полезен, тъй като веднага оставя физическо копие на кадъра, който именникът може да прибере в албум или да остави на видно място у дома. Имайте предвид, че този тип устройства работят с ленти, които трябва да се закупуват допълнително, затова се запасете с повече ако планирате голямо празненство с много хора.
Купи сега

15. Бижу


Скъпото украшение е идеален подарък за всяка дама, която обича да завършва тоалетите си с малки детайли. Нежно колие, лека гривна или пък шантави обици – възможностите тук са неограничени. Единственото условие е да познавате по-добре вкуса на именника, за да сте сигурни, че подаръкът ви няма да остане прибран завинаги в кутията за бижута.
Купи сега

16. Парфюм


Още един подарък, който изисква малко повече познания за самия човек, е парфюмът. Бъдете сигурни, че ако уцелите любимия аромат на именника, той ще използва подаръка задълго и ще ви бъде признателен за жеста. Обмислете внимателно дали празнуващият обича по-леки или по-тежки аромати, дали си пада повече по цитрусовите нотки или пък залага често на класиките като ванилия или жасмин.
Купи сега

17. Портфейл


Практичните подаръци винаги ще бъдат високо оценени, тъй като именниците могат да ги използват всеки ден. Един такъв е именно портфейла, в който вашият човек да съхранява своите документи, карти или пари в брой. Елегантното кожено портмоне е подходящо за всеки бизнесмен или дама и може да се съчетае с много дрехи. Ако, пък, именникът се носи в по-спортни облекла и често е в движение, можете да му вземете и спортен портфейл, който да издържи на тежките условия.
Купи сега

18. Чанта


Още един практичен подарък, който ще издържи изпитанието на времето, е елегантната чанта. В нея именникът ще може да съхранява всички свои лични вещи, които да са му винаги под ръка в забързаното ежедневие. Тук отново трябва да помислите какъв стил дрехи предпочита вашият човек и да изберете чантата, която най-много подхожда на неговия външен вид.
Купи сега

19. Ключодържател с послание


Един малък, но доста символичен подарък е ключодържателят. Всеки модерен човек разполага с връзка ключове, която може да персонализира именно с подобни декорации. Ако вашият подарък е украсен с послание, отправено лично към именника, можете да сте сигурни, че той или тя ще си спомня за вас всеки ден, когато излиза за работа или се прибира у дома.
Купи сега

20. Персонализирана бутилка за вода


В днешното забързано ежедневие мнозина забравят да пият нужното количество вода. Ако вашият човек често попада в подобна ситуация, можете да му помогнете да се грижи за здравето си, като му подарите специална бутилка за течности. Вариантите тук са много – метален контейнер или стъклен продукт с персонализирано защитно покритие. Бутилката със сигурност ще бъде оценена подобаващо и веднага ще влезе в употреба, независимо дали именникът е ученик, активен спортист или зает бизнесмен.
Купи сега

21. Чаша с име


Много хора започват деня с чаша кафе или чай. Направете този момент още по-специален, като подарите на празнуващия чаша с неговото име. Разбира се, името ще направи чашата персонализирана, но ако вашият човек не си пада по такива неща, можете да заложите и на красива картинка или смислено пожелание.
Купи сега

22. Тениска/блуза със забавен надпис


Ако вашият близък има чувство за хумор, можете да заложите и на персонализирана тениска, която е свързана с името му. Освен, че е практична, дрехата може да бъде и скритият коз, с който вашият близък да обере точките на следващото парти с компанията. Освен това, тя ще му напомня дълго за вас и буквално ще ви “носи” със себе си, където и да отиде.
Купи сега

23. Кафемашина


Още един подходящ подарък за почитателите на кафето е кафемашината. Този уред става все по-популярен и може да бъде открит в почти всеки модерен дом. Ако вашият близък набляга на кофеиновите напитки и има критерии за това как да бъдат приготвени те, можете да му спестите доста главоболия, като му дадете възможността да приготвя кафето си у дома така, както го харесва най-много.
Купи сега

24. Машина за газирана вода


Друг уред за напитки, който също намира приложение във все повече домове, е машината за газирана вода. Възможно е именникът да предпочита този тип напитки пред кафето или чая, затова подобна машина може да бъде от голяма полза и да му спести доста парични средства. Вместо да се налага всеки път да купува бутилирана газирана вода от магазина, вашият човек може спокойно да я приготви от удобството на дома си, благодарение на този иновативен уред.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

25. Уред за приготвяне на палачинки или гофретник


Не бива да забравяме и почитателите на кулинарията, които често се подвизават в кухнята. Всеки уважаващ себе си готвач трябва да умее да приготвя палачинки и гофрети, с които да нагости своето семейство или приятелска компания. Ако именникът ви попада в категорията на кулинарите, то този уред ще бъде от огромна полза и със сигурност ще се използва често.
Купи сега

26. Настолна игра


Сред подаръците, подходящи за именни дни, се нареждат и настолните игри, които събират цялата компания. Ако вече сте се изчерпали откъм идеи за забавления, една нова настолна игра може да е точно това, от което имате нужда. Тя е не само средство за прекарване на времето, но е и повод за много споделени мигове с близките, положителни емоции и незабравими спомени.
Купи сега

 

Е, надяваме се да сме ви помогнали в избора на подарък за вашия именник.

Ако нито едно от предложенията ни не ви се струва подходящо, сме ви подготвили още идеи за подаръци за хора, които вече си имат всичко.

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!