Всички категории

22-те Най-Добри Идеи за Подаръци за Кръщене

За повечето празници и специални поводи процесът и традициите на подаряване на подаръци и празнуване са доста ясни. Има неписани правила, които всички следваме и нещата са сравнително предначертани.

Изборът на значими подаръци за кръщене обаче може да представлява голяма трудност за повечето от нас.

Появяват се въпроси от различно естество: Подаръците трябва ли да са за бебе? Или пък да са религиозни и отнесени към родителите на детето, което се кръщава? Ако са за бебе – какво точно е удачно да му вземем? Трябва ли да се купи нещо специално за майката?

Нямате идеи? Нека ви помогнем…

Нека първо се фокусираме върху самото кръщене и значението му за християнския свят.

Думата кръщение има гръцки произход и буквално се превежда като „потапям“. Кръщението е церемония, при която новото християнче се потапя във вода пред църквата, за да символизира публично вярата си в Христос. Водата е символ на измиването на греха.

Цялата церемония е наситена с много значение и чистота, но истината е, че всяко семейство празнува този повод по различен начин. И все пак, коренът винаги е общ, а именно благославянето и въвеждането на детето в християнската вяра.

Когато получите покана за кръщене, независимо дали сте баба, дядо, кръстница, кръстник или друг любим човек, е обичайно да носите подарък. Но този подарък трябва да има смисъл, който да отговаря на светлия повод, поради който го подарявате!

Изберете специален дар със значение и послание!

Не се тревожете, защото ние сме тук и ще бъдем вашите помощници в този процес! Има няколко общи правила и напомняния за етикета, които трябва да имате предвид, когато пазарувате подаръци за кръщене.

За ваше улеснение, тук сме подбрали 22 вълнуващи идеи за подаръци за кръщене и сме сигурни, че поне една от тях ще бъде нещото, което търсите! Да започваме…

1. Икона


Иконата е един от най-религиозните подаръци, към които може да се насочите. Подарявайки го на новото християнче, тя ще играе ролята на символ, който да му напомня за вярата и ще бъде негов закрилник през пътя му. В някои поверия се твърди, че ако иконата бъде поставена над леглото на детето, ще го пази от безпокойство през нощта и то ще има само хубави сънища. Бихте могли да изберете икона със светец, ако детето носи неговото име, но и икона на Богородица или Иисус Христос е винаги чудесно решение.
Купи сега

2. Християнско кръстче


Никога не е твърде рано за великолепно бижу и такъв тип златна огърлица с кръст за малки деца е идеалното решение. Освен, че ще остане ценен спомен за цял живот, кръстът също е символ на вярата и, подобно на иконата, ще играе ролята на закрилник на мъничето. Ако искате да мислите и за дългогодишен подарък, този определено е такъв, тъй като може да се носи в зряла възраст.
Купи сега

3. Червено конче против уроки


Вероятно няма човек, който да не е чувал, че червеният конец пази от уроки и „зли очи“ този, който го носи. Това го прави страхотна идея за подарък за едно мъниче, на което всеки ще се радва. Комбиниран с кръст, подаръкът става още по-специален и с по-дълбок символизъм, обвързан с вярата и духовния път на детето.
Купи сега

4. Символична монета или кюлче


Ако сте любители на сантименталните подаръци, никога няма да сгрешите с подаряването на монета или кюлче. Този дар ще остане спомен за цял живот, но и никога няма да загуби стойността си. Обикновено се изработва с християнски символи – кръст или ангел-пазител, който да бди над детето и да го пази от неправилни избори.
Купи сега

5. Комплект за съхранение на спомени от кръщене


Този подарък е колкото за детето, толкова и за неговите родители! Съхранявайки най-ценните първи спомени от живота на мъничето, комплектът ще се превърне в истинска капсула на времето и ще бъде разглеждан години наред. Съществуват най-различни вариации, но почти винаги подаръкът съдържа отделение за акт за раждане, място за съхранение на косичка и първото паднало зъбче.
Купи сега

6. Звезда


Ако искате да направите един космически подарък (и то в буквалния смисъл), то звездата е именно това! Посочвайки координати и давайки ѝ име, звездата е може би най-запомнящият се и нетипичен подарък, който мъничето ще получи. Купувайки го, получавате сертификат за автентичност, който да служи за доказателство, че някъде там, високо в космоса, детето притежава звездичка, която да е завинаги негова. Не звучи ли вълшебно? И целият комплект, който е персонализиран спрямо тематиката на повода за подарък, е прекрасно изпипан, за да остави спомен за цял живот.
Купи сега

7. Комплект за кръщене


Такъв тип комплект представлява страшно улеснение, защото съдържа много подаръци, специално подбрани за повода. Може да намерите различни разновидности, но най-често в кутията се открива кърпа, детско сапунче, бутилка и много други полезни неща за малкото създание, които да влязат в употреба дори в деня на самото кръщене. Комплектът несъмнено е практичен, полезен и може да бъде персонализиран, спрямо личните ви предпочитания.
Купи сега

8. Музикална кутия


Има нещо много специално в спомените на едно дете, свързани с музикална кутия от детството му. Вероятно повечето от вас са го изпитвали – детска игра, включваща малка свиреща кутийка, която да озвучава атмосферата. Всеки малчуган заслужава да получи този аксесоар, който да донесе музика в най-ранните му спомени и да украсява детската му стая. А дизайните са най-разнообразни – несъмнено ще откриете онзи, който да пасва на вашия вкус, както и на самото дете.
Купи сега

9. Комплект за отливка на ръчичка и краченце


Ако пък сте в търсене на нещо по-креативно и нестандартно, но комплектът за отливка на краченце или ръчичка на малкото християнче е повече от прекрасна идея. Освен, че е изключително оригинален подарък, той остава и незабравим спомен за цялото семейство. Може да се закачи в рамка на стената, или пък да стои поставен на шкафа, но едно е сигурно – ще се гледа често и ще носи топлина в сърцата на родителите.
Купи сега

10. Касичка


Касичката е един идеен начин да подарите паричен подарък, но не по предвидимия за всички метод в плик. Подарявайки касичка на детето, тя ще влезе употреба, когато то стане малко по-голямо. Но естествено, касичката се подарява „заредена“ с малка финансова помощ за новите родители, които несъмнено ще се възползват от подаръка ви. Интересно, идейно, но и много практично, не мислите ли?
Купи сега

11. Комплект за хранене


Комплектът за хранене може да бъде доста елегантен подарък, който да остави приятен спомен за много години напред. Ако искате да го поднесете по още по-запомнящ се начин, може да гравирате приборите с инициалите на детето, или пък с датата на кръщенето. Дори да не се използват всеки ден, тези подаръци имат голяма сантиментална стойност и биха се оценили, особено от новите родители.
Купи сега

12. Наречена погача


Наречената погача е изключително личен и мил подарък, който показва, че подаряващият е вложил много мисъл в измислянето му. Хлябът винаги е имал голямо религиозно значение в християнския свят, а поднасянето му като подарък в първото християнско събитие за живота на едно мъниче, го прави още по-ценен. Питката може да се декорира по най-разнообразни начини – било то с името на детето или просто захарни фигурки – подаръкът несъмнено ще остави ярко отражение в съзнанието на всички.
Купи сега

13. Мед


Бурканчето с мед е един сладък подарък, който носи именно пожелание за сладък живот. А не е ли това всичко, което трябва да се пожелава на едно новородено създание? Самият буркан може да се персонализира по изцяло ваш вкус и предпочитание, за да добавите лична нотка към този подарък. А в комбинация с наречената погача, ще направите празника истински вълшебен!
Купи сега

14. Фотоалбум


Какво по-сантиментално от бебешкия фотоалбум? Той събира най-любимите и незабравими спомени от първата годинка на мъничето, така че те завинаги да останат „живи“. Разнообразието от тези артикули е изключително богато, но винаги може да заложите и на ръчно изработен модел, ако се стремите към по-персонализиран подарък. Предлагат се и албумчета, в които, освен снимки, родителите да добавят и малки предмети, за още по-запомнящи се моменти.
Купи сега

15. Дрехи


Вярно е, че бебетата растат страшно бързо и има дрешки, които ще облекат само веднъж, но именно това ги прави толкова нужен подарък! Колкото повече, толкова по-добре, нали така? Новите родители ще се сблъскат с огромно количество пране и всяка дрешка ще влезе в употреба, дори да е само за една седмица, преди бебето да я израсте. Затова дрехите са подарък, с който просто няма как да сбъркате!
Купи сега

16. Буйки/Обувки


Този подарък има същата практична функция като гореспоменатия, а може би дори още по-голяма! Вярно, че те не се цапат колкото дрехите, но обувките са важни за прохождането и стабилността, която ще има мъничето, докато прави първите си крачки в света. Затова не бива да подхождате с лекота и внимателно да изберете онези обувки, които биха се превърнали в един от най-топлите спомени за родителите на новото християнче, което ще проходи с тях.
Купи сега

17. Одеяло


Одеялото съвсем не е това, което беше! Този, на пръв поглед, невпечатляващ артикул може да се персонализира със снимка на мъничето, с неговите инициали, може да се изработи от дрешки, или пък да бъде с качулка и да играе ролята на наметало! Да, вариантите определено са многобройни, което гарантира, че със сигурност ще намерите модел, който да пасне именно на вашия вкус! А детското одеялце със сигурност ще се превърне в мил спомен и ще топли сърцето на малчугана, дори когато той порасне.
Купи сега

18. Възглавничка


Възглавничката, подобно на одеялото, ще се пази дълги години и ще носи голям сантимент в сърцата на семейството, защото ще се свързва с повода, поради който е подарена. Може да я персонализирате с датата на кръщенето, или пък с името на детето – развихрете въображението си и си измислете дизайна, който ви носи най-много щастие. Това е най-сигурният начин, че ще донесе щастие и на получаващия подаръка!
Купи сега

19. Играчка


Кое дете не би се зарадвало на играчка, особено ако е голяма, плюшена, издава звук, свети… Всъщност, каквато и да е играчката, може да сте спокойни, че ще бъде високо оценена от малкото човече, което ще я получи. Не е нужно всеки подарък да е практичен, защото понякога само усмивката на получаващия е най-ценното признание, нали така? А какво по-ценно от щастливи детски очи и ръце, прегръщащи ново плюшено мече, например?
Купи сега

20. Книжка


Малчуганите обожават книжки, дори когато не разбират съвсем какво пише в тях. Този подарък е не просто интересен за детето, но е и полезен за неговото развитие и израстване. Книжките, от които да избирате, са хиляди, но на каквото и да се спрете, няма да сгрешите! А ако искате да е по-нестандартно, може да изберете книжка, която е водоустойчива и може да забавлява детето, докато е време за баня.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

21. Преживяване


Макар и не често, кръщенето, на което отивате, не е на дете, а на по-голям човек. В този случай гореспоменатите подаръци надали биха били удачни, но ние сме помислили за всички варианти! Ваучерът за преживяване е един от най-прекрасните подаръци, които може да направите за близък човек. Дали ще е летене с балон, скок с парашут, езда или парапланер, едно е сигурно – споменът ще остане за цял живот! А не е ли това идеята на подаряването на подарък – да носи щастие и топлина, дори и като минат години от получаването му?
Купи сега

22. Растение


Макар е на пръв поглед нетипичен, растението е много подходящ подарък за кръщене, независимо дали е на дете или по-възрастен човек. Всяко растение носи атмосфера в помещението, която не се сравнява с никаква друга декорация. А за стаята на едно мъниче е от голяма важност да има зеленина и нещо, което да вдъхва живот от природата! А какво да бъде цветето, може да попитате и родителите, ако се притеснявате за големината или аромата му.
Купи сега

 

Открихте ли подаръка, който ви пасва най-много? Вярваме, че сте!

Все пак обаче допускаме и вероятността да има още идеи, които не са ни хрумнали. А може и да сме ви помогнали да достигнете до друг, не по-малко прекрасен вариант за подарък.

Ако е така, ще сме повече от щастливи да го споделите с нас и останалите ни читатели в коментарите.

Нека си помогнем взаимно, така че всеки да направи най-запомнящия се подарък. Защото ние вярваме, че в повечето пъти радостта, която изпитва подаряващият е по-голяма и от радостта на получаващия!

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!