Всички категории

6-те Най-Добри Подови Климатици

В съвременния свят климатиците са едни от най-добрите отоплителни и охладителни средства. Именно това ги превръща в задължителен елемент на всяко домакинство. Не във всички случаи обаче е възможно да се снабдите с конвенционален модел, който се монтира на стена.

Не се тревожете излишно – подовите климатици са просто прекрасен изход от тази ситуация!

Климатиците се развиха доста през последните години. В момента това са едни от най-ефективните и практични охладителни и отоплителни устройства на пазара.

Те поначало се предлагат във всевъзможни разновидности. Съществуват стенни модели, свободностоящи модели, дори и модели, които се инсталират на тавана и участват в изграждането на цялостна вътрешна климатична система.

Подовите климатици са прекрасно, достъпно и доста гъвкаво решение на ситуациите, при които нямате възможност да монтирате климатик на стената си например. Те се монтират в множество съвременни помещения, в които не остава място за алтернативно климатично устройство.

Подобно на всичко друго обаче и те си имат своите особености. Разбира се, подобни климатици предлагат множество различни предимства, които обаче вървят ръка за ръка с определени недостатъци.

На пазара в момента се предлага страхотно разнообразие от различни модели. Това е колкото страхотно, толкова и плашещо. В крайна сметка огромното многообразие може особено да затрудни избора на много от потребителите.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите в ситуацията. В него ще научите всичко необходимо за подовите климатици и ще имате възможност да прецените дали подобно устройство е подходящо за вашия дом.

Ние ще направим всичко възможно, за да ви помогнем да направите възможно най-добрия избор. Когато изчетете статията ни, ще можете да различите пълноценните предложения от подвеждащите изкушения.

А за да ви улесним максимално, в края на статията си дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални модели в областта

Какво представляват подовите климатици?

Всички стайни климатични устройства работят в общи линии на един и същи принцип. Те понижават (или съответно повишават) температурата в дадено помещение, като засмукват въздуха от помещението и го пропускат през серпентини с хладилен агент, който го охлажда.

Промяната на температурата обикновено се случва посредством конвекционен механизъм на работа. Температурата на дадено количество от въздуха се променя, докато въздухът се върти. Когато температурата се върне към относително естественото си състояние, въздухът бива наново охладен или затоплен.

Всички съвременни стайни климатици работят изключително ефективно и могат да се погрижат за температурата в помещения с наистина огромни размери.

Освен това обаче тези устройства могат още да премахват излишната влага в помещенията и да помагат за филтрирането на въздуха. А централните климатични системи могат да вършат това с цели търговски центрове.

Домашните климатици, разбира се, имат ограничен капацитет. Така или иначе обаче те са значително по-изгодни и удобни за инсталиране, а в крайна сметка вършат работата си повече от добре.

Подовите климатици в никакъв случай не се различават особено от всички останали видове стайни устройства.

Те отново използват два отделни уреда, благодарение на които имат възможност да регулират температурата на въздуха в дадено помещение. В това отношение не се различават особено от класическите стенни климатици.

В режим на охлаждане вътрешното тяло засмуква топлия въздух и го изтласква чрез тръбопроводи към кондензаторното тяло. Кондензаторното тяло на свой ред е монтирано на външната стена и използва хладилен агент, за да охлажда въздуха.

Топлият въздух и влагата преминават навън, докато охладеният въздух се изпраща обратно към основното тяло и се изтласква обратно в помещението.

Въпреки че се наричат “подови”, подовите климатици на практика се поставят близо до пода, а не точно върху него. Това прави смяната на техните филтри особено удобна. Именно заради монтажните си особености те са особено гъвки по отношение на позиционирането си.

Кои са основните предимства на подовите климатици?

Както вече споменахме, всички видове климатици си имат своите предимства. Инсталационните и работните особености на подовите климатици обаче в много от ситуациите ги превръщат в един от най-добрите възможни избори.

Подобни модели носят на своите потребителите редица ползи. Ако имате намерение да се снабдите с подов климатик, е важно да сте добре запознати с тях. Именно затова в тази секция ще ви осигурим възможност да научите повече за тях.

Инсталация

Може би най-сериозното предимство на подовите климатици е свързано с особеностите на тяхната инсталация. Именно от нея до голяма степен произтичат, ако не всички, то поне една солидна част от преимуществата на тези модели на фона на останалите.

В множество различни ситуации монтажа на конвенционален стенен климатик се оказва невъзможно. От една страна, това може да се дължи на нестандартната форма на стените, на ниските или странно наклонените тавани, на множеството прозорци и врати с особено разположение и др.

Подовите климатици могат да се монтират на места, на които няма място за стенен или таванен климатик. В много от случаите това включва различни кафенета, магазини за хранителни стоки, големи приемни, хотелски фоайета и др.

Важно е да се отбележи, че в много съвременни домове стените доста активно участват в стилистиката на целия интериор. Те се превръщат в удобно място за излагането на различни произведения на изкуството.

В подобни случаи стенният климатик би нарушил естетическия ефект. Именно затова подовият вариант може да се окаже много по-добро решение.

Френските прозорци или стъклените стени например също биха ограничили възможността за инсталация на стенен климатик. Подовото устройство обаче могат да се окажат особено полезни и в подобна ситуация.

Подовите климатици са наистина гъвкави по отношение на своите инсталационни особености. Въпреки наименованието им в никакъв случай не е задължително подобни устройства да бъдат прикрепени към пода. Те могат да се монтират във всяка точка на нивото на земята или на стената.

Единственият потенциален проблем в тази ситуация произтича от наличието на различни мебели, които могат да възпрат въздушния поток. В същото време обаче тази потенциална опасност може да бъде лесно избегната, тъй като подовият климатик може да бъде монтиран почти навсякъде.

Достъпност и поддръжка

В много от случаите достъпът до стенното тяло на съвременните климатици, както и тяхното обслужване се оказват доста трудоемка задача.

Подовите модели са особено подходящи за хора с ограничена подвижност например. За тях може да бъде много по-удобно да взаимодействат с устройство, което е буквално на една ръка разстояние.

Така или иначе подовият климатик се обслужва в пъти по-лесно от повечето конвенционални модели. Благодарение на разположението му до него се стига с лекота, затова почистването на подобно устройство не предизвиква излишни затруднения.

Подовото устройство е много по-близо до вас и затова грижите за него не следва да представляват в общи линии почти никакво усилие. Да не говорим, че много от съвременните модели така или иначе почти не изискват поддръжка от ваша страна.

Сравнително рядкото почистване на филтрите им не представлява кой знае колко сложна задача.

Дизайн

Не знаем дали си давате сметка, но подовите климатици на практика са доста дискретни. Много хора предпочитат да оборудват домакинството си именно с нещо подобно, тъй като устройството не бие на очи и елегантно се слива с интериора.

Сплит системите, които се монтират на стена, са склонни да заемат доста голямо пространство. В същото време на практика не е особено лесно да ги замаскирате, така че в повечето случаи просто се налага да се примирите с тяхното присъствие.

Подовите климатици на свой ред могат да се скрият една идея по-лесно. Само се погрижете да ги маскирате така, че да не възпрепятствате благоприятния ефект на въздушния им поток.

В същото време трябва да си дадем сметка, че много от подовите модели са значително по-компактни на фона на конвенционалните климатици. При някои продукти дори съществуват варианти за полувграждане, което съвсем може да ги слее с интериора ви.

Освен това обаче, дори когато са по-открити, подовите климатици изглеждат доста елегантно. Външният вид на повечето модели е наистина съвременен и в много от случаите дори може да допринесе за разчупването на атмосферата в дадено помещение.

Подбирайте достатъчно разумно и ви гарантираме, че ще останете доволни от направения избор.

Отопление

Със сигурност ще се изненадате колко изкушаващи всъщност са отоплителните възможности на подовите климатици. Подобни модели на практика се справят доста подобаващо с отоплението и могат да предложат някои наистина уникални условия.

Ако планирате да използвате климатика си за отопление с обратен цикъл, устройствата, монтирани на пода, могат да бъдат чудесен избор. Това е така, защото топлият въздух, който те издухват, се разпръсква на нивото на стъпалата ви.

По този начин имате възможност да създадете една изключително приятна, топла, комфортна и уютна атмосфера в абсолютно всички помещения.

Собствениците на жилища с особено високи тавани в много от случаите дори се оказват принудени да се възползват от подобна функция. Подовият климатик ще разпръсква топлината на нивото, на което ви е необходима.

Само си представете колко бавно би стигнала до вас топлината, ако започне да се спуска от високия ви таван. С подовия климатик ще можете да усетите благоприятното ѝ въздействие значително по-бързо.

Любопитно е още, че с помощта на един подов климатик можете да върнете към живот старата си неизползваема камина. Често срещана практика е подобни устройства да се инсталират в камина, която не се използва, особено в някои от по-старите къщи.

По този начин можете не само да се наслаждавате на топлината, но и да оползотворите пространството, с което разполагате. В същото време обаче така ще осигурите на помещението си по-завършен и свеж вид.

Разбира се, не бива да пренебрегваме и факта, че функционално подовите климатици не се различават особено от класическите стенни устройства. Те могат да ви осигурят прекрасни отоплителни възможности с удобен и многоаспектен контрол. Необходимо е единствено да подберете подходящия модел.

Цена

Подобно на конвенционалните стенни устройства, подовите климатици също се предлагат в широк диапазон от различни цени. Именно затова ви гарантираме, че ще можете да откриете подходящ модел, който да отговаря на ограниченията на вашия бюджет.

Всичко, разбира се, зависи какво точно си търсите. Ако се нуждаете от помощно устройство, което просто да допринася за отоплението в дома ви, надали има смисъл да се ориентирате към най-мощните и сложни модели.

В същото време обаче, ако имате намерение да разчитате на подовия си климатик като основно отоплително средство, би било добра идея да си потърсите подобаващ модел.

Въпреки страхотното многообразие от модели обаче се оказва, че подовите климатици в много от случаите поддържат значително по-ниски цени. Това се дължи на факта, че в някои отношения са доста прости устройства, които в крайна сметка вършат добра работа.

Подбирайте достатъчно разумно и ви гарантираме, че ще откриете точно каквото търсите.

Представяне

Подовите климатици са изключително функционални устройства, които в никакъв случай не отстъпват на конвенционалните модели. В някои случаи дори различните продукти могат да предложат по-високо ниво на оборудване.

Това са си инверторни климатици, които могат да работят както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление. В същото време обаче тяхната въздушна струя се разпределя подобаващо в цялото помещение.

Това, което различава тяхното представяне от това на конвенционалните стенни модели обаче, произтича от факта, че температурата започва да се променя от долу нагоре. И сами се досещате, че по този начин много по-бързо ще усетите въздействието от работата на устройството.

В същото време много от съвременните модели се проектират със система за самопочистване.

Някои устройства пък разполагат с функция за Wi-Fi управление, благодарение на която можете да настройвате климатика си с помощта на специализирано смарт приложение. Необходимо е единствено да имате достъп до интернет.

В същото време ще се изненадате колко безшумно работят подовите климатици. Особеностите на тялото им водят до произвеждането на много по-малко шум. Това ги прави особено подходящи за монтаж в спалнята. Благодарение на тях всяка нощ ще имате възможност да заспивате на подходяща и приятна температура.

Повечето съвременни модели работят благодарение на нов хладилен агент. Той на свой ред е значително по-екологичен от своите предшественици. Ако се стремите да бъдете природосъобразни, определено си заслужава да помислите върху този въпрос.

В същото време обаче един подов климатик има възможност да неутрализира лошите миризми и дори да предотврати появата на мухъл. Техните иновативни филтри улавят праха, както и други алергени, като по този начин практически почистват помещението, в което са инсталирани.

Подовите климатици са иновативни и предлагат висок коефициент на енергийна ефективност. Бърза промяна в температурата за сметка на минимално количество електрическа енергия. Тези устройства предлагат всичко, което можете да поискате от един климатик.

За какво трябва да помислите преди покупката на подов климатик?

Е, вече сме уверени, че и сами виждате колко страхотни могат да бъдат подовите климатици. Тези невероятни устройства предлагат на своите потребители наистина невероятни ползи, от които вероятно и вие искате да се възползвате.

Имайте предвид обаче, че недобре подбраният климатик в крайна сметка няма да си свърши подобаващо работата. Именно затова е необходимо да разполагате с определени критерии, които да навигират вашия избор сред разнообразието от предложения.

Има няколко конкретни неща, за които е добре да помислите, преди изобщо да се насочите към магазина.
Когато ги държите в съзнанието си, докато разглеждате различните продукти, гарантирано ще започнете да отсявате много по-добре.

Става въпрос за следните ключови фактори:

Вашите нужди

Какъвто и продукт да си избирате, винаги е добре да започнете, като си отговорите на следния ключов въпрос. От какво точно се нуждая?

Когато сте наясно с особеностите на собствените си нужди, тогава много по-лесно ще можете да се ориентирате кои продукти отговарят на тях и кои не. По този начин бързо ще отсеете подходящите за вас предложения и ще имате възможност да направите много по-добър избор.

Щом сте наясно от какво точно се нуждаете, трябва да знаете и какво могат да ви предложат конкретните продукти. Не просто какво, но и на каква цена. Засрещането на тези три елемента ще ви помогне да откриете точния модел за себе си.

Що се отнася конкретно до подовите климатици, необходимо е преди всичко да си отговорите на два ключови въпроса. От една страна, трябва да знаете колко често имате намерение да използвате новата си придобивка. От друга страна, бъдете предварително наясно с каква цел ще се възползвате от нейните възможности.

Бихте могли например да използвате подовия си климатик ежедневно, и то като основно отоплително средство. В този случай вероятно е добра идея да се снабдите с оперативен и ефективен модел, който върви заедно с минимални разходи.

Препоръчваме ви да не правите особени компромиси и въпреки високата цена да се насочите към устройствата от по-висок клас. Те ще отговорят на вашите очаквания на ежедневно равнище.

Всеки ден ще имате шанса да се наслаждавате на максимално приятна температура с минимални разходи за електрическа енергия. Мислете за по-високата цена като първоначална инвестиционна вноска.

От друга страна, ако искате само от време на време да включите климатика си, за да “завъртите въздуха”, може би няма нужда да правите кой знае колко висока инвестиция. Някое обикновено устройство ще ви свърши прилична работа.

Ако не използвате високоефективния си климатик ежедневно, надали ще усетите кой знае какво от неговата икономичност.

Вашето домашно пространство

Особеностите на подовия климатик, от който се нуждаете, трябва да бъдат съобразени преди всичко с особеностите на пространството, в което имате намерение да го позиционирате.

В крайна сметка всяко помещение си има своите особености. Тъкмо затова обаче съществуват множество различни модели – за да отговорят на спецификите на различните помещения.

Вече сте наясно, че силата на подовите климатици поначало произтича от уникалните им инсталационни условия. Те са особено подходящи за стаи, в които няма подходящо място за монтирането на стенно тяло.

Странно оформените помещения, помещенията с ниски или скосени тавани, помещенията с особено разположение на вратите и прозорците – във всички тези случаи подовият климатик обикновено се оказва чудесно решение.

Разбира се, необходимо е също да се съобразите с мебелите в дома си. В крайна сметка е възможно всяка от стените ви е заета от диван, маса, скрин, легло или нещо подобно. В този случай подовият климатик просто няма как да си намери място в подобно пространство.

Естествено, можете да скриете устройството под някоя маса например. Припомняме ви обаче, че не бива никакви твърде масивни и плътни мебели да застават на пътя на въздушната му струя. В противен случай охладения или затопления въздух просто няма да стигне до останалата част от стаята.

Разбира се, не на последно място трябва да помислите и за размера на помещението. В крайна сметка е просто задължително възможностите на устройството, към което сте се насочили, да отговарят на размерите на стаята, в която имате намерение да го инсталирате.

Ако се снабдите с твърде малък климатик, последствията ще бъдат изцяло негативни. От една страна, температурата в помещението няма да може да бъде подобаващо регулирана. В същото време обаче климатикът ще се опитва да постигне желаната температура, ще работи постоянно и ще изразходва излишна енергия.

В по-голямо помещение може да се наложи да се снабдите с повече подови климатици.

Вашия бюджет

Едно от най-сериозните ограничения при избора на какъвто и да е продукт на практика произтича от ограниченията на бюджета. Независимо за каква покупка става въпрос, в крайна сметка всеки разход си има граница.

Ситуацията с подовите климатици в никакъв случай не е по-различна. Когато определите бюджета си предварително, много бързо ще успеете да стесните иначе огромния хоризонт на своя избор.

Един от продуктите, които се вписват в бюджета ви, в крайна сметка силно вероятно ще се превърне във вашата покупка.

Как да определите бюджета си? На първо време, помислете за средствата, които сте готови да отделите за покупката на подобно устройство.

Постарайте се обаче да бъдете реалистично настроени. В крайна сметка подовите климатици (като всичко друго) си имат някаква начална цена. При определена покупка е практически невъзможно да паднете под определено количество средства, които да отговарят на нея.

Поровете се малко. Проучете как вървят цените на подовите климатици и вижте какви продукти можете да очаквате срещу конкретна сума.

В същото време ви съветваме да си изградите определени критерии. Помислете си за това на какво държите и от какво можете да се лишите.

Възможно е да има определени функции, които за вас са просто задължителни. В същото време обаче много от останалите опции, които така или иначе няма да използвате, ще се окажат излишни.

Приоритизирайте високото качество пред многообразието от високопарни думи и всевъзможни екстри. Ако сте достатъчно разумни, със сигурност ще откриете точния за себе си продукт.

За да ви ориентираме, ще ви кажем, че цените на подовите климатици така или иначе варират значително. Можете да попаднете както на модели, които струват няколко стотин лева, така и на модели, които струват няколко хиляди лева.

Подбирайте внимателно и при всички положения ще останете доволни от направения избор.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на подов климатик?

Тепърва ви предстои да задълбаете в проучването си.

Подовите климатици поначало си имат купища характеристики и особености, на които си заслужава да отделите подобаваща доза от вниманието си. Едва когато се запознаете с всички тях, ще имате възможност да подберете точния модел за себе си.

Въпреки че, разбира се, си имат своите особености, подовите устройства поначало не се различават кой знае колко от конвенционалните климатици.

Всичко, което ги отличава, на практика се свежда преди всичко до специфичната им инсталация и последствията, които произтичат от нея.

Можете да се запознаете с всичко, което трябва да вземете предвид при покупката на един климатик, в нашата статия за Най-Добрите Климатици. В нея е събрана цялата необходима информация, която да направи закупуването на едно климатично устройство максимално целесъобразно.

Необходимо е да обърнете внимание на вида на климатичното устройство, както и механизмът му на работа.

Някои модели са осезаемо по-икономични и енергийно ефективни на фона на други, и то именно заради начина, по който работят.

Помислете си дали искате да инвестирате в инверторен климатик, или сте готови да се задоволите с неинверторния. Обмислете също дали имате намерение да използвате новата си придобивка само за охлаждане, или ще разчитате на нея и за отоплението на дома си.

Със сигурност си заслужава също да помислите за различните функции и режими на работа, които подобно устройство може да ви осигури.

Каквото и да правите обаче, погрижете се да подберете устройство с подходящ капацитет. Необходимата мощност ще зависи от много обстоятелства, свързани с помещението, в което инсталирате климатика си.

Така или иначе обаче, ако устройството ви не е достатъчно мощно, то няма да регулира температурата пълноценно. На всичкото отгоре в същото време ще бъде много по-неикономично и при всички положения ще ви накара да съжалявате за покупката си.

Бъдете достатъчно съобразителни и ще останете доволни от направения избор.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за подовите климатици и техните особености, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Подов климатик Daikin Perfera


Daikin Perfera е един чудесен подов климатик, който е готов да превърне дома ви в приятно и уютно пространство. Устройството разполага с капацитет на охлаждане от порядъка на 4 kWh и капацитет на затопляне от порядъка на цели 5,8 kWh. Неговите възможности обхващат доста широк температурен диапазон, така че можете да постигнете желаната температура с лекота. Енергийната ефективност на машината е доста стабилна и е оценена в на енергиен клас А++. Този климатик може да се справи с регулацията на температурата по изключително бърз и ефективен начин. Разполага с функции за ускорено загряване и допълнителна топлина, които постигат желаната температура за отрицателно време. За да се оптимизира конвекцията, климатикът е проектиран и със специална функция за загряване на пода.
Купи сега

2. Подов климатик Toshiba RAS-B13J2FVG-E1/RAS-13J2AVSG-E Bi-Flow


Този подов климатик е произведение на Toshiba и разполага с капацитет от цели 13000 BTU. Устройството е доста тихо и капацитетът му на охлаждане възлиза на 3,5 kWh, а капацитетът му на затопляне – на цели 4,2 kWh. Климатикът е достатъчно икономичен, а в същото време работи при доста висока продуктивност. Продуктът рапзолага с уникална хибридна конструкция и именно затова е класифициран в енергиен клас А++, като демонстрира висока енергийна ефективност и в двата си режима на работа. С него можете да избирате между двата въздушни отвора, за да насочвате затопления или охладения въздух в избраната посока. В същото време тази машина е проектирана със специална пречистваща система IAQ. Устройството предлага множество различни функции сред които “топъл под”, “самопочистване”, “Wi-Fi контролер” и др.
Купи сега

3. Подов климатик VIVAX ACP-12CT50AERI


Представяме ви и един климатик за подов монтаж, произведен от VIVAX. Това устройство разполага с капацитет от цели 12000 BTU и може да работи в режим както на охлаждане, така и на затопляне. Въздушната струя и при двата режима на работа може да бъде регулирана и насочена в оптималната посока. Машината може да се погрижи за температурата във всяко помещение с площ от порядъка на около 30 квадратни метра. Климатикът разполага с цели 12 работни скорости и чудесна филтрационна система. При по-интензивна работа може да стане една идея по-шумен от останалите модели, но въпреки това ще останете изключително доволни от неговата употреба. Това устройство се представя чудесно, високо енергийно ефективно е и затова е класифицирано в енергиен клас А++.
Купи сега

4. Подов климатик General AGHG12KVCA/AOHG12KVCA


Инверторният подов климатик GENERAL AGHG12KVCA/AOHG12KVCA е едно прекрасно устройство от енергиен клас А++. Машината разполага с капацитет от 12000 BTU – капацитетът на охлаждане е от порядъка на 3,5 kWh, а на затопляне – от порядъка на 4,5 kWh. Климатикът работи при шум от едва 22 dB, доста елегантен и енергийно ефективен е. Устройството се монтира изключително лесно, а производителят ви гарантира фабрично охлаждане при външни температури до -10 градуса по Целзий. Климатикът може да се управлява от разстояние с помощта на специализирано смарт приложение. Машината дори разполага със специална функция за поддръжка на температурата при по-дълго отсъствие на живущите в жилището.
Купи сега

5. Подов климатик Toshiba Bi-flow RAS-B10UFV-E


Представяме ви още един чудесен инверторен подов климатик, произведен от Toshiba. Bi-flow RAS-B10UFV-E е проектиран за регулирането на температурите в по-малки помещения и разполага с капацитет от порядъка на 9000 BTU. Тялото на климатика е изключително елегантно и компактно и е подходящо както за подов, така също и за нискостенен монтаж. Машината работи при доста ниски нива на шума – едва 23 dB. В същото време енергийната ѝ ефективност е действително впечатляваща. При охлаждане устройстовто е класифицирано в енергиен клас А++, а при затопляне – в енергиен клас А+. Всяко помещение с размери от порядъка на около 15 квадратни метра може да се радва на идеалната температура, благодарение на този климатик.
Купи сега

6. Подов климатик Midea MFAU-12HRFNX-QRD0W


За десерт ще споделим с вас и инверторния подов климатик Midea MFAU-12HRFNX-QRD0W. Това устройство разполага с основен капацитет от 12000 BTU и може да се погрижи за температурите в средно голямо помещение. Машината е от енергиен клас А++ и се справя просто чудесено както при охлаждане, така и при затопляне. Продуктът разполага с множество допълнителни функции, които да направят употребата му максимално удобна и приятна. Сред тях са турбо режим за екстра бързо охлаждане или затопляне, тих режим, нощен режим, автоматичен рестарт, 24-часов таймер и какво ли още не. Производителят е толкова уверен в пълноценната работа на своето произведение, че го предлага заедно с 36-месечна гаранция за безотказно действие. Този климатик в никакъв случай няма да ви разочарова.
Купи сега

3.9/5 - (16 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!