Всички категории

8-те Най-Добри Прахосмукачки без Торба

Погрижете се за идеалната чистота на дома си бързо, лесно и удобно!

Искате ли всички повърхности в дома ви да бъдат идеално почистени, без да ви се налага постоянно да мислите за торбата на прахосмукачката си? Е, в такъв случай една прахосмукачка без торба би била идеална за вас.

Метлата и лопатката далеч не могат да съберат всичката мръсотия от пода, камо ли от мебелите ви. По-старите прахосмукачки пък не са така ефикасни като съвременните си конкуренти, а торбите им са досадни за обгрижване и могат да се окажат причинители на нови замърсявания.

За щастие, вече съществуват достатъчно ефективни съвременни алтернативи – прахосмукачките без торба. С тяхна помощ със сигурност удобно и лесно ще имате възможност да поддържате идеална чистота в дома си.

Дали обаче подобни продукти си заслужават? А на кой от тях точно да се спрете сред многообразието от предложения на пазара в момента?

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се ориентирате. В него ще откриете ключовата информация, която ви е необходима, за да направите възможно най-добрия избор.

А най-долу специално за вас сме подбрали и няколко от най-добрите предложения сред многообразието от продукти на пазара в момента…

Какво представляват прахосмукачките без торба?

Както сами се досещате от името им, прахосмукачките без торба не използват торби за събирането на засмуканата мръсотия.

За сметка на това те са снабдени със специални пластмасови отделения, в които отиват праха, космите, трохите и пр. Освен това, за да предотвратят връщането на прашния въздух обратно в средата наоколо, докато почиствате, те са оборудвани със филтри.

Тъй като тъкмо филтрите играят съществена роля при тези модели, те са онова, което изисква поддръжка.

Ако използвате филтри, които могат да се мият, обаче на практика след първоначалната инвестиция в подобна прахосмукачка няма да имате никакви или почти никакви допълнителни разходи.

Прахосмукачките без торба могат да варират значително по форма и размер.

Производителите са се постарали да ви предложат огромно разнообразие от модели, така че да обслужат потребностите на всеки потенциален клиент.

Разбира се, някои от моделите се справят по-добре с определени видове почиствания, отколкото други.

Подобно на класическите прахосмукачки, тези без торба също вървят заедно с различни приставки, за да достигнат дори и най-закътаните мръсотийки.

Въпреки че са изключително удобни и ефикасни, тези прахосмукачки вероятно не са за всеки. Дали си заслужава или дали ви подхожда да се сдобиете с прахосмукачка без торба, зависи изцяло от вас.

Успяхме ли да провокираме любопитството ви?

В такъв случай ви препоръчваме да продължите да четете, понеже тепърва предстои да научите повече за тези страхотни домакински помощници.

Кои са основните предимства и недостатъци на прахосмукачките без торба?

Въпросът винаги опира до това защо си заслужава да изберем прахосмукачка без торба, след като има достатъчно ефективни алтернативни възможности.

Е, те са едно страхотно съвременно нововъведение сред методите за почистване на дома! С тяхна помощ можете да се освободите от всички недостатъци на прахосмукачките, използващи торби за събиране на мръсотията.

Въпреки че си имат множество преимущества обаче, прахосмукачките без торба далеч не са за всеки. За да разберете дали са подходящи за вас самите, добре е да бъдете наясно с основните им предимства и недостатъци.

Предимства

Може би основната причина хората да предпочитат прахосмукачките без торба се крие тъкмо в това, че не трябва да се занимават постоянно с мръсните торбички.

Не бива да пропускаме обаче, че липсата на необходимост от редовно закупуване на торби със сигурност ще намали разходите ви. Пластмасовият контейнер на подобна прахосмукачка може да се изпразва отново и отново и обикновено съпътства машината през целия ѝ живот.

Друго основно предимство на прахосмукачките без торба отново идва тъкмо вследствие на специалния им контейнер, в който се събира мръсотията.

В повечето случаи той е прозрачен и благодарение на това можете лесно да установите кога е време да го изпразните. Освен това, наблюдавайки го периодично, можете да проверите дали вашата машина работи достатъчно ефективно, или не.

Обща особеност на всички прахосмукачки е, че колкото повече се напълнят, толкова по-малко ефективни ще бъдат в засмукването на мръсотията.

При прахосмукачките без торба обаче това лесно може да се установи и избегне. Не само че можете лесно да проверите точно колко пълен е контейнерът на подобен уред, а и няма да ви коства много усилия да го изпразните.

Да не говорим, че може да бъде особено удовлетворително да наблюдавате визуалните доказателства за резултатите от прахосмученето.

Не бива да пропускаме и факта, че прахосмукачките без торба са далеч по-екологични от своите конкуренти. Една конвенционална прахосмукачка със сигурност ще изразходи стотици торби по време на работата си.

Ако разполагате с модел без торба, можете да бъдете сигурни, че няма да изхвърлите нищо излишно освен събраната мръсотия. За да бъдете напълно екологични, дори може да разпределите събраното в контейнера спрямо неговата разградимост.

Всички тези обстоятелства правят прахосмукачките без торба толкова популярни днес. О, и нека не забравяме, че ако инцидентно засмучете нещо ценно, то не е изгубено. Трябва само да отворите контейнера и можете да го вземете, без никакви проблеми.

Недостатъци

За жалост, ако някой в дома ви страда от различни алергии, прахосмукачката без торба вероятно не е толкова добра идея.

Прахосмукачките без торба често могат да изложат потребителите си на повече прах и алергени, отколкото класическите модели с торба. Това се случва особено при изпразването на камерата.

При употребата на прахосмукачка без торба прахът, трохите и другите мръсотии влизат директно в херметичен контейнер вместо в херметична торба.

Процесът по изхвърлянето на мръсотията не изисква просто премахване на торбата, а налага отваряне на контейнера. Тъкмо тогава е възможно част от по-леката мръсотия (сред която са и по-леките алергени) да се върне обратно във въздуха.

Разбира се, имайки това предвид, бихте могли да държите лицето си на по-голямо разстояние от контейнера при изпразване.

Препоръчваме ви да изпразвате контейнера на открито, за да избегнете възможността потенциални алергени да се върнат обратно в дома ви. Това обаче, за нещастие, е в общи линии всичко, което можете да направите.

Прахосмукачките без торба си имат и още един доста анекдотичен недостатък, който не засяга само алергичните хора. Заради начина, по който подобен модел събира мръсотията, много потребителите имат чувството, че той е по-мръсен и изисква постоянна поддръжка.

Това обаче е мит. Фактът, че виждате събралата се мръсотия, не прави подобна машина по-мръсна от останалите конвенционални уреди.

Разбира се, както вече и сами сте наясно, при изпразването на контейнера имате по-директен контакт с мръсотията. Когато сте съзнателни за това обаче можете да бъдете достатъчно внимателни и да се предпазите от зловредните ѝ въздействия.

Имайте предвид обаче, че ако решите да насочите вниманието си към прахосмукачка без торба, ще ви се наложи да отделите малко повече средства за първоначалната инвестиция.

Разбира се, те ще ви се изплатят, тъй като няма да ви се налага постоянно да си купувате торбички. Ще ви се наложи обаче да обслужвате редовно филтрите.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате прахосмукачка без торба?

Е, вече познавате основните предимства и недостатъци на прахосмукачките без торба. Тъкмо затова сме сигурни, че сте наясно дали подобна машина ви допада и дали е подходяща за вас.

Щом сте се решили да се сдобиете с такъв уред обаче, проучванията тепърва започват.

Има куп неща, които трябва да вземете предвид по време на търсенето си, за да можете да изберете възможно най-доброто.

Капацитет

Едно от първите неща, за които трябва да помислите, когато си избирате прахосмукачка без торба, е капацитетът на контейнера ѝ.

Ако обемът му е твърде малък, може и да ви се наложи да го изпразните по средата на почистването. Така ще си създадете излишни неудобства, а и ще ви се наложи да отделите повече време на иначе бързата работа.

В случай че контейнерът ви е твърде голям обаче, може да се изкушите и да оставите събралата се мръсотия вътре.

Да, разбира се, с голям контейнер ще имате възможност да използвате машината няколко пъти, преди да се наложи изпразване. Имайте предвид обаче, че прекалено голямото количество мръсотия, струпано на едно място, може да произведе неприятни миризми.

За да останете максимално доволни от новата си придобивка, е добра идея да се насочите към модел с такъв капацитет на контейнера, който ви позволява да почистите добре целия си дом и същевременно ви оставя малко допълнително пространство в аванс.

В повечето случаи при пълноразмерните прахосмукачки това означава да се насочите към продукт с поне един литър капацитет на контейнера. Той би трябвало да е напълно достатъчен за поддръжката на всеки обикновен дом.

Само не забравяйте, когато приключите с почистването, да изпразните контейнера, за да бъде прахосмукачката ви готова за следващото използване.

Мощност

Възможностите за ефективна работа на една прахосмукачка зависят преди всичко от нейната мощност.

Мощността на една машина се определя, на първо място, от силата на нейния мотор (измерва се в ампери или ватове). Имайте предвид обаче, че мощният мотор не е единственото условие за качествено засмукване и почистване.

По-добра идея е при избора на определен модел да насочите вниманието си към неговата сила на засмукване. Би трябвало да я намерите в описанието на продукта, изразена във въздушни ватове.

Повечето пълноразмерни прахосмукачки разполагат със сила на засмукването от 100 или 200 въздушни вата. Някои по-съвременни уреди дори могат да надвишат 300 въздушни вата сила на засмукването.

Макар че обикновено моделите, захранвани с помощта на кабел, достигат и поддържат по-високи мощности, днес много от производителите предлагат достатъчно добри конкурентни варианти, захранвани от литиево-йонни батерии.

Имайте предвид, че качеството на засмукване зависи също до голяма степен от накрайника, който използвате, състоянието на маркуча, уплътненията, както и вида на мръсотията, която искате да почистите.

Бъдете внимателни в търсенето си и запомнете, че голямата мощност на двигателя не означава задължително високо качество на почистването.

Функционалност

Най-вече особеностите на вашето домакинство са онова, което определя от колко функционална прахосмукачка имате нужда.

Производителите са се погрижили да обслужват нуждите на всеки потенциален потребител. Тъкмо затова обикновено предлагат продуктите си заедно с допълнителни инструменти и приспособления за почистването на различни повърхности.

Освен обикновените накрайници за почистване на под и килими, можете да откриете и най-различни приставки за почистването на почти всякакви типове мръсотия и повърхности.

Въпреки че обикновено различни накрайници вървят заедно с продукта, в много от случаите можете да си набавите необходимото допълнително. Просто трябва да знаете точно от какво имате нужда и къде да търсите. А сега ще ви представим някои от най-често срещаните допълнителни инструменти.

Приставката за пукнатини е дълъг и тесен инструмент, който лесно може да достигне различни пукнатини, ръбове и други труднодостъпни зони. Тези накрайници често се комбинират 2 в 1 заедно с четка за прах.

Тя пък се използва за събиране на фини прахови частици и други замърсявания. Докато четката се плъзга по определена повърхност, тя успява да раздвижи праха, така че след това той да бъде засмукан с лекота.

Едно от най-обичаните приспособления сред всички потребители е моторизираният инструмент за домашни любимци. Не се подлъгвайте от името му обаче – този инструмент може да се използва за почистване на всякакви косми и косъмчета, власинки, влакна и други мръсотии, които са се закотвили дълбоко в тапицерията ви.

Моторизираното устройство за домашни любимци разполага с малка четка, която обикновено се задвижва от малка въздушна турбина. Тя се върти и издърпва дълбоко вградената мръсотия от почистваната повърхност, която след това бива засмукана с много сила.

От друга страна, съществуват специални инструменти за тапицерия, матраци, мокет и други. Те са достатъчно ефективни, но същевременно по-щадящи за нежните повърхности от приспособлението за домашни любимци.

Разбира се, онлайн можете да откриете и много други допълните инструменти за различни видове почистване.

Шум

Прахосмученето като цяло не е една от най-безшумните дейности. Често съседите в различни жилищни сгради стават неволни слушатели на нечие почистване с прахосмукачка.

Въпреки че до голяма степен сме се примирили с това, че по време на прахосмученето ще трябва да изтърпим шума на машината, все пак не е лоша идея да обърнете внимание на нивата на шума, които определена прахосмукачка произвежда.

Обикновено би трябвало да ги откриете в описанието на различните продукти, дадени в децибели (dB). Разбира се, колкото по-безшумно, толкова по-добре. Определена мощност на машината обаче може да бъде необходима, което означава неизбежност и на по-високите нива на шума.

Ние така или иначе не ви препоръчваме да се насочвате към нищо, надвишаващо 80 dB, дори 75 dB. Ако прахосмукачката ви звучи като реактивен двигател, дори и да е изключително мощна и достъпна, просто не си заслужава.

Модели с нива на шума под 60 dB не се срещат особено често. Въпреки това, ако попаднете на нещо подобно, имайте предвид, че подобна машина може да работи дори без да възпрепятства съня на останалите хора в домакинството.

Така или иначе повечето прахосмукачки варират между 65 dB и 75 dB. Това са обичайните нива на шума при подобни дейности.

Изборът си остава ваш, но като цяло не забравяйте, че колкото по-безшумна е една машина – толкова по-добре.

Размер и тегло

Добра идея е предварително да помислите за размера и теглото на определена прахосмукачка. Впоследствие може да се окаже, че новата ви придобивка всъщност е нефункционална и прекалено трудна за използване.

Разбира се, на първо място, трябва да вземете предвид особеностите на собственото си домакинство.

Ако живеете в малък апартамент, надали имате нужда от кой знае колко голяма и тежка машина. Обикновена малка ръчна прахосмукачка на батерии вероятно ще ви свърши достатъчно добра работа. Същевременно обаче подобен уред ще остане лек и удобен за използване.

От друга страна, ако живеете в голяма къща или многостаен апартамент, вероятно не може да си позволите да се грижите за цялостното почистване на домакинството с прекалено малък уред. Тогава ще ви се наложи да се обърнете към някой от по-големите и тежки модели.

Въпреки че тежат повече и са по-тромави за манипулиране обаче, в крайна сметка с подобни прахосмукачки ще свършите работата по-бързо. Имайте предвид, че дори и да тежат няколко килограма, тези модели обикновено са снабдени с колела за по-лесно придвижване.

Така или иначе улесненията понякога не са достатъчни. Прекалено тежката машина ще ви осигури достатъчна мощност и капацитет на контейнера, но може да стане трудна за използване.

Освен това размерът на една прахосмукачка не е определящ единствено за процеса на чистене. Трябва да помислите и дали имате подходящо място за съхранението на една по-голяма машина, или ще се задоволите с по-малка.

Много фактори могат да бъдат определящи за размера и теглото на прахосмукачката, от която се нуждаете. Тъкмо затова е по-добре да бъдете съобразителни предварително, вместо да съжалявате впоследствие.

Дизайн

Разнообразието от модели, които съвременните производители предлагат на своите потребители, е наистина огромно. Вече засегнахме въпроса с размера и теглото на различните модели, но трябва да знаете, че има още много определящи фактори.

Разбира се, всички сме запознати с класическия дизайн на една прахосмукачка. Тя се състои от една голяма кутия, вътре в която се намира моторът, както и контейнерът за събиране на мръсотията. Същевременно зоната на прахосмучене се обслужва от маркуч с различни накрайници, който обикновено се манипулира по-лесно.

Имайте предвид обаче, че това не е единственият дизайн за прахосмукачки. Съществуват множество ръчни модели – някои от които подобни на стирка, докато други направо наподобяват пистолет.

Всички тези устройства имат различни приложения и са удобни в различни ситуации.

Класическият дизайн обикновено се използва за почистване на подовите повърхности в по-големи къщи или многостайни апартаменти. Това е така, тъй като накрайникът обикновено е достатъчно широк, за да прахосмуче бързо и ефективно. Същевременно в по-големи помещения остава достатъчно пространство за обемното “тяло”.

Също толкова ефективни за почистването на подовите настилки обаче могат да бъдат и прахосмукачките, подобни на стирка. В някои от случаите те дори могат да работят и в мокър режим, така че да почистват по-добре всички мръсотии.

Единственият им недостатък обаче произлиза от това, че обикновено при подобни модели контейнерите са по-малоразмерни. Това на свой ред може да означава, че ще се наложи да ги изпразните някъде в процеса на работа.

Най-малките ръчни прахосмукачки пък обикновено се използват за почистване на мебели или салони на различни автомобили. Те са леки, компактни и удобни за манипулиране, така че могат да достигнат много от закътаните точки, събиращи мръсотия.

В някои от случаите захранващият кабел може да се замени от батерии. Те ви осигуряват свобода на движението, но в много случаи могат да се превърнат в ограничение на времето за работа.

Как да се грижите за своята прахосмукачка без торба?

Е, вече сме спокойни, че сте наясно с всичко, което трябва да знаете за прахосмукачките без торба. Сега със сигурност имате необходимата информация, за да направите възможно най-добрия избор.

Имайте предвид обаче, че тези машини могат да изискват малко повече грижа и поддръжка от своите конвенционални конкуренти. Тъкмо затова в тази секция сме ви подготвили няколко основни съвета и насоки за поддръжката на една прахосмукачка без торба.

Знайте, че за да извлечете максималния потенциал от новата си придобивка, винаги трябва да я поддържате добре почистена.

Почистване на контейнера

Когато почиствате контейнера на прахосмукачката си, трябва да го отворите и изпразните внимателно. След това го избършете отвътре с микрофибърна кърпа, така че да съберете всичката останала мръсотия.

Най-добре е дори при възможност да го измиете изцяло с топла сапунена вода. Тя възможно най-ефективно ще премахне всички останали прахови частици, влакна, косми и пр.

След това трябва да оставите контейнера да изсъхне на въздух и едва тогава можете да го поставите отново в прахосмукачката.

Имайте предвид, че някои контейнери не е препоръчително да се мокрят или потапят във вода. Запознайте се внимателно с ръководството за употреба на производителя, за да избегнете нежеланите последици от непремерени действия.

Както вече уточнихме, микрофибърната кърпа ще свърши достатъчно добра работа в подобни случаи. За някои от ъглите и каналите можете при нужда да използвате и въздух под налягане. Той със сигурност ще успее да отстрани насъбралата се мръсотия.

И не забравяйте, че не е добра идея да пълните целия контейнер, преди да го изпразните. Всъщност много от производителите предпочитат контейнера да се пълни само до половината. Така той не възпрепятства работата на прахосмукачката и не ограничава нейните смукателни възможности.

Почистване на филтъра

Вашата прахосмукачка без торба почти със сигурност ще бъде оборудвана с няколко филтъра. Сред тях в повечето случаи присъства и HEPA филтър, който е добре да се сменя на всеки 6 месеца.

Някои от филтрите могат да се мият и използват за дълъг период от време. Други обаче просто трябва да бъдат заменяни, когато покажат признаци на износване.

Отново е най-добре да се консултирате с ръководството за употреба на производителя, за да бъдете наясно със спецификите на филтрите.

В случай че филтрите ви могат да се мият обаче, си има специална процедура. Първо, трябва да отстраните всички остатъци от мръсотия по филтъра, като внимателно почукате с него по коша си за боклук. Повечето мръсотия би трябвало да падне и сама.

Едва след това обаче изплакнете филтъра с вода. Дръжте го под течащата струя, докато водата не започне да тече чиста надолу.

Почистване на четката за пода

За да почистите четката за пода качествено, първо, трябва да я отделите от прахосмукачката.

По нея със сигурност ще има насъбрали се косми и други боклуци. Използвайте ножица, за да ги прережете. Така те лесно ще се разплетат и отделят от четката ви.

Преди да поставите четката обратно обаче, трябва да почистите зоната около контактната точка. Избърсването с кърпа е добра идея.

Почистване на приставките и маркуча

Ако вашата прахосмукачка разполага с маркуч, със сигурност в един момент ще ви се наложи да го почистите.

За целта трябва да го отстраните от машината. След това внимателно с четка трябва да минете през него, така че да оберете насъбралата се мръсотия най-добре. Можете да използвате и въздух под налягане. Единствено внимавайте да не повредите маркуча, тъй като това ще ви струва от ефикасността на прахосмученето.

За почистването на всяка от различните приставки си има различен подход. Разбира се, универсално действие, което можете да предприемете спрямо всяка една от тях, е забърсването отстрани и отстраняването на всички възможни за отстраняване замърсявания.

Отново е добра идея да използвате някаква четка, за да оберете мръсотията максимално пълноценно. Въздухът под налягане също може да ви влезе в приложение, но само с някои приставки.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за прахосмукачките без торба и тяхната правилна поддръжка, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред многообразието от продукти на пазара в момента…

1. Прахосмукачка без торба Samsung VCC43Q0V3B


Тази прахосмукачка без торба е страхотен избор за всяко домакинство. Благодарение на HEPA филтъра няма нужда да се тревожите за потенциалните алергени, тъй като той ще успее да събере почти всички от тях. Сравнително лека е, макар и малко по-обемна. Машината обаче разполага с технологията Twin Chamber, която разделя праховия контейнер на две и това прави почистването по-ефективно. Работи при мощност от 850 W и има капацитет на контейнера от 1,3 л. Самоприбиращият се кабел е с дължина 6 метра, а маркучът на прахосмукачката може да се удължи допълнително. В комплекта освен стандартната четка са включени и аксесоари за тесни пространства.
Купи сега

2. Прахосмукачка без торба ROWENTA Swift Power Cyclonic RO2981EA


Тази прахосмукачка без торба е оценена с енергиен клас А и използва мрежово захранване с дължина на кабела от 5 метра. Машината е проектирана с усъвършенствана циклонна технология, която осигурява ефективно разделяне на въздуха от праха за дълготрайни резултати. Контейнерът ѝ е изключително удобен и лесен за почистване, а системата за филтриране филтрира до 99,98% от праховите частици. В комплекта освен стандартната четка са включени и четка за паркет, накрайник за тапицерия и аксесоари за тесни пространства и домашни любимци.
Купи сега

3. Прахосмукачка без торба Star-Light ACVS-720S


Прахосмукачката без торба Star-Light ACVS-720S е високо ефективна, компактна и удобна за употреба. Мощността ѝ е от порядъка на 700 W, докато смукателната ѝ мощност възлиза на 170 W, а нивата на шума не надвишават 75 dB. Оборудвана е с високоефективен HEPA филтър, който се справя с всички ситни частици. Обемът на контейнера ѝ е цели 2 литра, които със сигурност ще бъдат предостатъчни за поддръжката на всяко средно голямо домакинство. В комплекта са включени стандартна четка, удължител и аксесоар за тесни пространства, но всичко необходимо със сигурност можете да си набавите и допълнително.
Купи сега

4. Прахосмукачка без торба Bosch 3A BGS05A220


Това е една страхотна прахосмукачка без торба с голям работен и функционален обхват. Контейнерът ѝ ви предлага обем от 1,5 литра. Същевременно хигиеничният PureAir е оценен с клас на емисиите А и може да се мие. Благодарение на него след първоначалната инвестиция можете в общи линии да забравите за останалите допълнителни разходи. Класът на ефективност на тази машина е А и тя е подходяща за почистване на почти всички кътчета от едно обикновено домакинство. Прахосмукачката разполага с аксесоар за тесни пространства, накрайник за тапицерия и мощност от порядъка на 700 W.
Купи сега

5. Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Compact FC9330/09


Прахосмукачката без торба на Philips PowerPro Compact FC9330/09 е може би едно от най-добрите предложения на пазара в момента. Лека, компактна и удобна за употреба, тази машина се справя бързо и комфортно с почти всички замърсявания в дома ви. Технологията PowerCyclone 5 успява да извлече максималния потенциал от 900-ватовия ѝ мотор. Филтриращата система на прахосмукачката успява да събере до 99,9% от зловредните фини прахови частици и алергени. Същевременно филтърът ѝ се мие, така че може да бъде използван за дълъг период от време без допълнителни разходи. Обемът на контейнера ѝ възлиза на 1,5 литра, а в комплекта има включена освен страхотният TriActive накрайник и аксесоар за тесни пространства.
Купи сега

6. Прахосмукачка без торба Karcher VC 3


Тази прахосмукачка без торба, произведена от Karcher е подходяща за пълноценното почистване на едно по-малко домакинство. Капацитетът на контейнера ѝ възлиза на 900 милилитра, а 700-ватовата ѝ мощност бива максимално оползотворена благодарение на циклонната ѝ система. Прахосмукачката е проектирана с филтър HEPA 12, който се справя с почти всички фини прахови частици и алергени. В комплекта са включени малка четка, аксесоар за тесни пространства и четка за почистване на паркет.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Вертикална прахосмукачка без торба Bosch Athlet BCH6ATH25


Тази вертикална прахосмукачка без торба, произведена от Bosch, пък се захранва с помощта на акумулатор, който може да работи до 60 минути. Машината е едно страхотно оползотворяване на съвременните технологии. Има сензор, който контролират производителността ѝ при минимални усилия, както и такива, които следят състоянието на филтъра и запълването на 900-милилитровия контейнер. Тази прахосмукачка се справя с различните видове мръсотия по всякакви повърхности безпроблемно, удобно и ефикасно.
Купи сега


8. Прахосмукачка без торба Electrolux Ease C4 3A EC41-4T


Това е последната прахосмукачка без торба, която ще ви представим. Тя е сравнително тежка, но си остава достатъчно компактна, маневрена и лесна за употреба. Различните ѝ аксесоари я правят подходяща за почистване на всякакви повърхности и пространства. Машината разполага с Double Step Cyclone система за оптимизиране на 700-ватовата си мощност. 1,8-литровият ѝ контейнер се изпразва с лекота, а 4-степенната ѝ система за филтриране разделя едрите от ситните частици за по-голяма ефикасност. Филтрите ѝ могат да се мият и използват многократно за дълъг период от време. Всичко това превръща тази прахосмукачка без торба в един страхотен избор за всяко домакинство.
Купи сега

5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!