Всички категории

7-те Най-Добри Прахосмукачки за Кола

Често ли вадите колата от гаража?

Е, в такъв случай задължително ви трябва прахосмукачка, с която да я чистите!

Макар общественият транспорт в днешно време да е значително по-добър от този отпреди 20 години, никой не може да отрече ползите от личното превозно средство!

Удобството да разполагаш със собствен автомобил е незаменима част от живота на повечето хора. Независимо дали сте жител на голям град или предпочитате да живеете на спокойно място, личният транспорт значително улеснява живота.

За сметка на това, обаче, той изисква не само финансови средства, но и усилия за поддръжка. За съжаление мнозина нямат възможността редовно да карат колата си на автомивка и да отделят нужните средства за почистването ѝ.

Тук на помощ идва прахосмукачката за кола!

Този тип продукти набират все повече популярност на пазара, тъй като спестяват всички излишни главоболия на собствениците на автомобили. Вместо да разчитат на фирма да изчисти колата им, мнозина решават проблема като я минават редовно с прахосмукачката.

Ако се чудите дали имате нужда от подобен уред или вече сте решили да си купите такъв, но не знаете откъде да започнете – имате късмет!

В следващите редове ще ви представим най-важната информация за прахосмукачките за кола. Накрая, пък, сме ви подготвили някои от най-добрите продукти на пазара у нас към момента.

Какво представлява прахосмукачката за кола и какви са ползите от нея?

Най-просто казано това е умален вариант на прахосмукачката, която ползвате у дома. Уредът е умален, за да може лесно да боравите с него и да достигате дори до най-тесните и труднодостъпни места в купето на вашия автомобил.

Целта е именно да поддържате добрите външен вид и хигиена на личното ви превозно средство възможно най-лесно и бързо.

Разбира се, прахосмукачката крие още допълнителни предимства, които ви препоръчваме да обмислите.

Чистота

Както вече стана ясно, прахосмукачката на първо място е уред, с който да запазите чистотата на вашата кола.

Така, както външния вид на дома ви говори много за вас като човек, така и купето на автомобила ви не е за подценяване. Представете си какво впечатление ще създадете у вашите приятели или половинка, ако ги поканите да се качат в мръсна и недобре поддържана кола!

Освен че ще ви помогне да премахнете всички мръсотии и прах от седалките, таблото и килимите в купето на колата, прахосмукачката ще помогне и на хората с алергии.

Тъй като често колата се използва за превоз на багаж, а и на хора, облечени с външни дрехи, в купето могат да попаднат всякакви частици. В случай, че вие или някой ваш близък има алергии, това може да се окаже доста опасно.

За щастие прахосмукачката ще ви помогне да се справите с този проблем и да пътувате спокойно и без притеснения от евентуални алергични реакции.

Защита

Прахосмукачката за кола ще ви улесни и в защитата на колата.

Не е тайна, че личният автомобил е сериозна инвестиция, за която се изискват доста финансови средства. Освен за началната покупка вие ще трябва да отделяте и значително количество за гориво, данъци и поддръжка.

Предвид този факт не е изненада, че повечето собственици на автомобили търсят всевъзможни начини да запазят колата си в изрядност за по-дълго време. Така ще избегнат нуждата от покупка на ново превозно средство в близкото бъдеще.

Е, прахосмукачката ще помогне да премахнете всякакви остатъци, които иначе биха оставили петна, ако не ги изчистите веднага. Така тапицерията на колата ви ще изглежда като нова и ще се запази задълго.

Навременното премахване на остатъци от храна и напитки ще помогне да се предпазите и от евентуални вредители и насекоми, които иначе биха налазили в купето на колата ви.

Многофункционалност

Едно от най-големите предимства на прахосмукачката за кола е нейната преносимост.

Поради компактния си размер можете да я държите в колата си и да я използвате по всяко време.

Лекотата и преносимостта я правят подходяща и за почти всяко превозно средство. Независимо дали сте шофьор на малка двуместна кола, микробус или дори камион или тир, ще имате възможността да поддържате купето чисто и спретнато.

Какво да имате предвид при закупуването на прахосмукачка за кола?

Така както всяко превозно средство е различно, прахосмукачките за тях също варират според своите характеристики.

За да сте сигурни, че инвестицията ви ще бъде оправдана, ви препоръчваме да обмислите следните спецификации на този тип продукти преди да се запътите към магазина.

Размер и тегло

Както вече стана ясно, прахосмукачките за кола се различават главно със своя малък размер.

Въпреки това е важно да съобразите точно големината на уреда с този на превозното ви средство. Така ще сте сигурни, че прахосмукачката ще успее да достигне дори и най-трудните за почистване места.

Запомнете, че колкото по-малка е машината, толкова по-леснa ще бъде работата с нея. В допълнение тя ще бъде и по-лесна за пренасяне и съхранение в самия автомобил – можете да я държите под седалката, в багажника или дори в жабката.

За сметка на това, обаче, дребните машини са с по-малък мотор и съответно не са толкова мощни. В случай, че искате прахосмукачка, която да обира дори и най-малките прахови частици, ви препоръчваме да се насочите към по-обемна машина, която предлага повече мощност.

Мощност

Всяка прахосмукачка за кола е снабдена с мотор, чиято мощност варира между различните продукти на пазара.

Колкото по-мощна е машината, толкова по-лесно ще ви бъде да почиствате превозното средство.

Максималната мощност на този вид прахосмукачки може да варира между 1200 и 2400W, така че със сигурност може да откриете модел, който да пасва идеално на колата ви.

Редно е да се отбележи, че някои машини са с регулируема мощност. С други думи, сами ще можете да избирате силата, с която да работи прахосмукачката в зависимост от мястото и материята, която третирате.

Други модели, пък, разполагат само с една степен на работа. Те са значително по-лесни за употреба и са подходящи за тези от вас, които рядко вадят колата от гаража.

Когато говорим за силата на работа на прахосмукачката за кола трябва да споменем и силата на засмукване.

Както вероятно се досещате, това е характеристиката, която определя доколко машината ви успява да поеме мръсотията и праховите частици от колата ви.

Повечето прахосмукачки на пазара варират между 250 и 600W за засмукване, но ние ви препоръчваме да се стремите към поне 350W за максимална ефективност.

Захранване

Главното разделение при прахосмукачките за кола е на безжични и с кабел.

Безжичните са значително по-лесни за употреба, тъй като не се налага да се съобразявате с кабел, който може да попречи на почистването.

Недостатъкът на този вид продукти е, че изискват редовно зареждане на батерията. Това означава, че ако забравите да захраните батерията, прахосмукачката може да ви предаде в най-неудобния момент.

Някои шофьори срещат проблем и в издръжливостта на батериите. Все пак за по-обемните купета е необходимо повече време за почистване, а прахосмукачките с ненадеждни батерии понякога не могат да се справят с тази задача.

Препоръчваме ви да се насочите към прахосмукачка с литиево-йонна батерия, тъй като те издържат поне 30 или 40 минути.

Разбира се, на пазара се предлагат и комбинирани модели. Те разполагат с батерия и могат да се откачат от кабела, но при нужда могат да се свързват и със запалката на колата.

Контейнер

Когато избирате прахосмукачка за вашата кола трябва да обмислите и нейния контейнер.

Все пак големината му ще определи колко често ще трябва да почиствате самата прахосмукачка. Ако съдът е по-малък, то той ще изисква по-честа поддръжка, за да не се задръства.

Видът на контейнера също е от значение.

Прахосмукачките с платнени торби се справят сравнително добре с обирането на мръсните частици.

За сметка на това, обаче, те изискват редовно почистване и намаляват ефективността на смукателната система.

Ако държите на мощна и ефективна машина може да се насочите към прахосмукачките с хартиени торби.

Те успяват да уловят дори и най-дребните частици. В допълнение те са и по-плътни, затова не отнемат от мощността и всмукването на уреда. Недостатъкът при тях е, че се налага честа смяна.

На пазара вече се предлагат и прахосмукачки с филтрация, които не изискват торба.

Те са снабдени с пластмасов контейнер, който е изключително лесен за почистване. Така си спестявате всички излишни главоболия около смяната на торбите, какъвто е случаят при останалите модели.

Още едно предимство на този вид уреди е, че работят доста стабилно. Причината се крие в разпределението на вредните частици в контейнера – по-обемните се въртят в крайните части, докато малките остават около филтъра.

Филтър

Прахосмукачката за кола не би била ефективна ако не разполагаше с филтър, който да улавя и задържа мръсните частици.

Може да се спрете както на уред с един филтър, който изисква редовно почистване, така и на прахосмукачка със сменяеми, еднократни филтри.

Тук оставяме решението на вас, тъй като вида на филтъра зависи до голяма степен от вашата заетост и честотата на почистване.

Ако сте от хората, които редовно използват и почистват колата си, то по-удачно е да се спрете на постоянен филтър, който да почиствате самостоятелно. Така ще си спестите излишните разходи за еднократни филтри, които бързо ще се натрупат ако използвате прахосмукачката всеки ден.

Функции

Прахосмукачките за коли често са снабдени и с допълнителни функции, които да ги различават от останалите продукти на пазара.

Някои уреди могат да се пригодят и за употреба в дома, което е подходящ резервен вариант в случай, че домашната ви прахосмукачка неочаквано ви предаде.

Други продукти, пък, разполагат с различни накрайници, които са с определени степени на всмукване. С тяхна помощ ще можете да третирате всяко място в купето по възможно най-подходящия начин.

Възможно е да срещнете и прахосмукачки, които светят или имат вградено фенерче.

Те са изключително подходящи за тези от вас, които пътуват с кола рано сутрин или късно вечер, тъй като ще могат да я почистват дори и в тъмното.

 

Е, надяваме се предоставената информация да ви бъде от полза при избора на новата ви прахосмукачка за кола.

Ако все още изпитвате колебания ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения….

1. Мини прахосмукачка за кола Black&Decker PD1200AV FlexiТази прахосмукачка за кола е с контейнер с капацитет 560мл. и дължина на кабела 5м. Пасва на автомобила запалка от 12V и може да се използва както като ръчна, така и като традиционна прахосмукачка. Снабдена е и с прозрачен капак, за да следите с точност кога контейнерът има нужда от почистване.
Купи сега

2. Акумулаторна прахосмукачка за колаСледващото ни предложение е безжична прахосмукачка за кола, която е съвместима със запалка от 12V. Захранващият кабел е с дължина 3м., а мощността на работа е между 70 и 100W. Батерията издържа до 30 минути постоянна работа, а филтърът е покрит с обвивка за стабилно засмукване и продължителен живот на уреда.
Купи сега

3. Прахосмукачка за кола Black&Decker ADV1200Този продукт е съвместим със запалка от 12V и е с кабел с дължина 5м. Към елегатния дизайн е прибавени прозрачен контейнер, за да можете винаги да проверявате кога е време да почистите резервоара. Със своето тегло от 1.7кг, тя е идеалното и лесно преносимо решение за вашия автомобил.
Купи сега

4. Прахосмукачка за кола AMIOТази прахосмукачка за автомобил е с мощност от 70W и също е съвместима със стандартната запалка от 12V. Дължината на кабела е 3м., но машината разполага и с удължител, за да достигате до всички места в купето. Снабдена е с лесен контрол – само един бутон за включване и изключване и предлага както сухо, така и мокро почистване.
Купи сега

5. Прахосмукачка за автомобил Yavis TradeСледващото ни предложение е прахосмукачка за кола с мощност от 60 до 80W. Захранва се от запалката на автомобила от 12V и е снабдена с четири накрайника. Освен тях може да избирате и самия вид на третиране, тъй като машината предлага и сухо, и мокро почистване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Прахосмукачка за кола YongerТази прахосмукачка за кола се захранва чрез кабел с дължина 3м. и е с мощност от 60W. Разполага с маркуч от мека пластмаса, която позволява да я огъвате и така да стигнете до най-труднодостъпните места в купето на вашия автомобил.
Снабдена е и със светлина, за да почиствате колата дори когато е тъмно, както и с две приставки. Едната приставка е под формата на четка за третиране на тапицерията на колата, докато другата е издължена и снабдена с тесен край за пролуките в купето.
Купи сега


7. Прахосмукачка за кола Bomann AKS 960CBПоследното ни предложение е безжична прахосмукачка за кола с опции за сухо и мокро почистване. Тежи само 1.1кг., което я прави изключително удобна дори за най-малките автомобили. Разполага и с приставка за прикрепяне към стената в случай на монтажни дейности.
Купи сега

5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!