Всички категории

6-те Най-Добри Прахоуловители за Нокти

Почти всяка дама обича да ходи маникюр. В замяна на средствата си очаква, че ще получи качествено обслужване и добра хигиена в салона.

Но замисляли ли сте се дали всеки салон може да предостави това?

Маникюрът винаги е истинско удоволствие. С изключение на един досаден както за професионалистите в салоните, така и за любителите на маникюра, фактор – прахът, летящ във въздуха и по цялата работна станция.

В салоните за красота въздухът не винаги е толкова чист, колкото ни се иска. Въпреки че здравните инспектори съобщават, че химикалите, уловени в салоните, не са толкова опасни за здравето, все пак допускането на тези дразнители понякога може да съсипе деня ви.

Частиците на ноктите могат да се реят из салона незабелязано, дори да бъдат навсякъде в пространството. Възможно е дори да бъдат вдишвани от тези в стаята. Звучи доста стряскащо, нали?

За щастие, вече имате алтернатива. Благодарение на прахоуловителите за нокти, които се предлагат на пазара, вече можете да осигурите правилно поддържани колектори за нокти, инсталирани във вашия салон.

Всяко козметично студио трябва да гарантира спокойствие на клиентите си. За целта е нужно хигиената и здравите изисквания да са на високо ниво!

Има различни видове прахоуловители за нокти. Кое би отговаряло най-добре на текущия ви бюджет? Колко от тези продукти трябва да бъдат инсталирани във вашето бизнес пространство, за да изсмуче правилно това, което трябва да бъде премахнато от салона? Лесно ли се почистват или се нуждаете от специално оборудване за това? Продължете да четете, за да получите отговор на всички тези въпроси!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за прахоуловителите за маникюр! А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво представляват прахоуловителите за маникюр и как работят?

Всяка дама, за която ходенето в козметичния салон е присъщо, е запозната с процедурите и уредите на маникюристите. Когато те почистват ноктите, се виждат „изпарения“ във въздуха, които остават в него. Това са частици от нокътната плочка, реещи се в пространството. Определено не звучи приятно!

Тук на помощ идват прахоуловителите за нокти, които ще се превърнат в основно допълнение към вашата маникюрна маса!

Въпреки че няма начин за предотвратяване на прах по време на третиране на ноктите, можете да защитите клиентите си и себе си от тях, ако използвате точния уред!

При пилене на ноктите, в атмосферата се отделят частици прах, химикали, а понякога и гъбични спори (особено от ноктите на краката). Те плуват наоколо, преди да се установят на всяка повърхност, но още по-лошо е, че в крайна сметка вдишваме този вреден облак. Това не е нито приятно, нито здравословно.

Може да имате много различни отговори за това какво е задължително за всеки козметичен салон, но никога не бива да пропускате този – прахоуловител за нокти!

Прахоуловителят за нокти може да не ви помогне директно в завършването на отлична ноктопластика, но определено е необходим, за да ви осигури безпрахова среда, която е полезна както за вас, така и за здравето на клиента.

Частиците прах от нокти се реят във въздуха много време – дълго след като приключите с пиленето. Така че определено е важно да премахнете от пространството колкото се може повече от тях.

Но как всъщност работи прахоуловителя за нокти?

Този уред за нокти използва високоскоростен и мощен вентилатор за изсмукване на прах и други частици от пилене, подрязване и рязане на ноктите, за да поддържа работната зона наоколо чиста.

Използването на прахоуловител за нокти с вентилатор и филтър е изключително ефективно. Този уред за нокти се отървава от праха, причинен от пилене и отстраняване на гел или акрилни нокти.

· Прахоуловителят съдържа вентилатор, който изсмуква праха от въздуха и далеч от ноктите, докато работите.

· Филтрите за прах за нокти също имат филтър, който улавя всеки прах, който се утаява и го задържа на място.

· След това можете да ударите филтъра отстрани на кошчето за боклук, за да го изпразните.

Прахоуловителите за нокти са доста прости машини, които са лесни за използване.

По същество представляват малка, лека кутия с вентилатор вътре и подвижен филтър.

За да използвате прахоуловителя, просто трябва да го включите, уверете се, че филтърът е на правилното място и натиснете бутона за включване.

Кои са основните предимства на прахоуловителите за нокти?

Вече споменахме основната функция на прахоуловителите, но тя съвсем не е единствената!

Тези уреди имат многобройни предимства за вашето здраве и точно затова много хора си ги взимат дори за вкъщи.

Не е нужно да притежавате козметичен салон, за да инвестирате в този продукт. Всяко домакинство може да се възползва от ползите, които предстои да разгледаме!

Грижат се за здравето

Смята се, че един козметик вдишва около 4 кг. вреден прах годишно, като 32% от тях могат да доведат до заболявания на дихателната система.

Прахоуловителят за нокти би помогнал за изсмукването на повечето прахове по време на маникюра, предотвратявайки кихането или кашлянето. Никога не знаеш какви замърсители има във въздуха!

Когато въздухът е пълен с мръсотия, прах, отломки, химикали или газове, това може да засегне белите дробове на всеки, който вдишва от него. Не само това, но тези частици могат да се съберат върху или близо до оборудване, което представлява значителна опасност от пожар. С прахоуловителя тези замърсители се отстраняват от въздуха, почиствайки го и подобрявайки безопасността на всички вътре.

Поддържат работната станция без прах

Вероятно ви се е случвало да отивате на маникюр и козметикът кихне почти в лицето ви. (Ако не сте го изживели, сте истински късметлии)! Прахът, носещ се из помещението, се отразява негативно върху всички вътре, особено за козметиците, които са по цял ден там!

Затова е от голямо значение да поддържате помещението без този неприятен „гост“. Всички прахове, образувани по време на маникюра, отиват директно в прахоуловителя на ноктите. Няма повече почистване на досадния прах, който се озовава във всеки ъгъл на вашата станция.

Увеличава производителността и спестява време

С прахоуловителя за нокти като ваш супер асистент, можете просто да се съсредоточите върху работата си с ноктите и не е нужно да губите време за почистване на работната станция. За собствениците на салони – това ще означава да можете да обслужвате повече клиенти!

Когато мръсотия, прах и отломки се събират върху оборудването, те могат да си проправят път вътре, като пречат на уредите ви. Това може да доведе до доста по-забавено темпо на работа.

Прахоуловителите премахват този риск, позволявайки на техниката ви да работи с оптимална производителност.

Увеличава качеството на работата

Прахът във въздуха може да се събира върху продуктите по време на производствения процес. На клиентите не би им направило добро впечатление да видях прашни шишенца лак за нокти, или пък мръсна работна станция! Това може да повлияе негативно на качеството на маникюра.

Прахоуловителите обаче значително намаляват праха, дима и изпаренията във въздуха, като ги държат далеч от работната маса. По този начин подобряват качеството на работа и повишават удовлетвореността на клиентите.

Помагат да спазвате мерките за безопасност

Съществуват множество закони и разпоредби за безопасност на работното място. Някои от тези разпоредби са свързани с околната среда и качеството на въздуха.

Лошото качество на въздуха може да ви струва много, не само глоби, но и чрез създаване на потенциални опасности, които да засегнат служителите ви.

Прахоуловителите за маникюр ви помагат да спазвате необходимите разпоредби, както и да пазите всички (и всичко) в сградата в безопасност.

Допринася за по-добро настроение

Когато качеството на въздуха е лошо, служителите страдат. В резултат на това те стават нещастни и започват да търсят работа другаде. Недоволните служители не работят добре, а голямото текучество на служителите може да се окаже скъпо.

Поддържането на въздуха чист и здравословен с подходящия прахоуловител подобрява настроението на вашите служители, като ви позволява да задържите страхотни, щастливи хора на работното място.

Какво да имате предвид, когато купувате прахоуловител за маникюр?

Изборът на прахоуловител за маникюр в крайна сметка се свежда до лични предпочитания. Нуждите на всеки дом или салон могат да се различават в зависимост от предоставяните услуги или работната скорост.

Въпреки това, има няколко ключови елемента, за които е препоръчително да следите, преди да инвестирате в тази покупка. Нека разгледаме най-важните от тях.

Дизайн

Когато говорим за дизайн, нямаме предвид само естетиката или визуалното представяне на продукта! Имаме предвид и предназначението, което изпълнява, в този случай като прахоуловител за нокти.

Когато определяте кой прахоуловител да закупите, трябва да разгледате не само дизайна на продукта, тъй като изпълнява предназначението си, но и как ще се впише във вашето пространство.

Ергономичният дизайн би бил удобен за ръцете на клиентите, както и за техниците да вършат работата си.

Вентилация

Може да се наложи колекторите за прах от ноктите да работят, докато се извършва маникюр или педикюр. Няма да мине много време, преди устройството да прегрее, ако няма адекватен или дори малък въздушен поток.

Въздушният поток е количеството въздух, което екстракторът може да привлече и обработи.

За точково (или локализирано) извличане обемът на въздушния поток и налягането трябва да са доста високи, за да се гарантира, че изпаренията или частиците не могат да излязат.

Тук трябва да се отбележи, че тъй като пречиствателите на въздух в цялата стая филтрират целия въздух в стаята, те може да имат висок въздушен поток, но ниско налягане. Това е така, защото местното извличане трябва незабавно да улавя изпаренията и праха, докато въздушният филтър в цялата стая може да отнеме време.

Прахоуловителят за нокти трябва да бъде достатъчно мощен, за да събира по-голямата част от праха. Следователно силната вентилационна мощност е първата грижа за поддържането на вашата работна станция без прах. Когато машината е включена, високата скорост на въртене може бързо да изсмуче праха и фините частици.

Когато определяте марката или модела, който да закупите, проверете отново дали сте разгледали всички характеристики на продукта. Също и дали всяко описание, предоставено в кутията или опаковката, присъства в истинския уред, който ще закупите.

Торбички за прах

Някои прахоуловители използват торбички за прах, за да задържат частиците, преди да ги изхвърлят.

Така че, когато избирате модел, проверете дали торбичките са за многократна употреба или за пране, както и колко са включени във всяка покупка.

Консумация на енергия

Какво е работното напрежение на устройството? Какъв вид мощност е необходима? Когато устройството е включено, колко ефективно е то? Има ли устройство за защита от напрежение, включено в прахоуловителя за нокти? Какъв е най-големият брой завъртания в минута, който може да направи?

Отговорът на тези въпроси за бъдещия ви прахоуловител ще ви позволи да сравните нейната ефективност с тази на други сходни устройства на пазара.

Звук и скорост

Оборудван с мощен мотор, той лесно може да бъде много шумен. И все пак един добър прахоуловител за нокти може да работи добре с нисък шум и по този начин да поддържа релаксираща атмосфера в салона или дома ви.

Не всеки процес на маникюр изисква мощна екстракция. Идеалното устройство за нокти трябва винаги да може да бъде персонализирано. Ако вентилаторът на прахоуловителя на ноктите има регулируема скорост, това определено е плюс.

Филтриране

Филтрирането е много важен аспект на улавянето на прах. Причината за това е, че въздухът се засмуква и почиства, преди да бъде изпомпван обратно в стаята. Ако филтриращата система във вашия прахоуловител не е в състояние да премахне всички замърсители, тя просто ще бъде рециркулирана отново, което прави извличането безсмислено.

Вашето прахоулавящо устройство трябва да има най-малкото H13 високоефективен филтър за твърди частици (HEPA), заедно с въглероден филтър DeepBed за изпарения. Не забравяйте, че тези филтри трябва да се сменят в подходящо време, за да останат ефективни!

Обикновено филтърът трябва да се сменя на всеки 3-4 месеца, а филтрите за многократна употреба без съмнение са по-удобни, екологични и рентабилни от тези за еднократна употреба. Въз основа на вашите нужди и предпочитания, на пазара има много възможности за избор.

Размер на уреда

Устройството за пречистване на въздуха, което е проектирано да филтрира въздуха в помещението, обикновено е много по-голямо от локализирано решение за извличане. А прахоуловителите, от друга страна, могат да бъдат по-малки, да се поберат под вашата работна маса.

Може да не се нуждаете от голям въздушен филтър за стаята, но трябва да се уверите, че прахоуловителят ви за маникюр върши работата си правилно. Докато уредът може да се справи с въздушния поток и има подходящи филтри, изборът на подходящ размер не би трябвало да е проблем.

Универсалност

Като цяло, прахоуловителят за нокти може да отговаря на всяка редовна употреба за премахване, оформяне и пилене на естествени, гел и акрилни нокти. Междувременно на пазара има много устройства, които са многофункционални, някои са комбинирани с други уреди, а някои дори са оборудвани с LED светлина.

Ако се припознавате в някое от следните условия, то може би трябва да помислите за прахоуловители 2 в 1 или 3 в 1:

  • Вашата маса не е достатъчно голяма за всички тези инструменти и искате да спестите малко място.
  • Търсите и Е-пила и лампа за нокти.
  • Искате по-достъпна цена за закупуване на всичко това заедно.

Бюджет

Вашето благосъстояние е нещо, на което не бихте поставили цена, прахоуловителите са проектирани да защитават вашето здраве. Както се казва, получавате това, за което плащате, и ако изглежда твърде хубаво, за да е истина, вероятно е така.

Когато закупите висококачествен прахоуловител, той ще върши добра работа за вас и вашите клиенти години наред. По-евтините модели не само ще трябва да се сменят по-често, но и няма да получите много защита от изпарения и прах.

Монтаж

Повечето салони за красота не биха гледали с добро око на обемисти и тежки уреди, които да разположат в помещенията си. Именно заради това компактността и лесната преносимост винаги е важна, особено за такава необходима покупка.

Не по-малко важно е и монтажът на този уред да не затруднява потребителите. Козметиците, които се грижат за изяществото на ноктите, не биха могли да губят време в сложно ръководство за употреба! Лесната работа ще ви спести много време и енергия.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за прахоуловители за маникюр на пазара в момента…

1. Прахоуловител за маникюр SunКорпусът на прахоуловителя Sun е изработен от ABS пластмасов материал, с кожена подложка за ръка и вграден вентилатор 30W, който може да изсмуква целия прах по време на маникюр. В същото време има добра производителност на разсейване на топлината, така че да не се нагрява за дълго време. Уредът е много подходящ за начинаещи маникюристи! Използва вграден вентилатор, за да абсорбира остатъците от ноктите. Всеки маникюрист трябва да полира и лакира ноктите на клиентите, което ще генерира отломки. Уредът е идеален, за да поддържате плота чист и да предпазите маникюристката от вдишване на твърде много прах. Розовият прахоуловител за нокти е различен от другите квадратни прахоуловители – може да осигури подкрепа за китката ви. Подходящо е не само за използване в салони за нокти, но и за DIY практика на ноктите у дома. Мощността му е 30W, така че шумът е по-нисък от другите продукти с по-голяма мощност. Може да ви осигури тиха и комфортна среда по време маникюр. Много подходящ за семейна употреба!
Купи сега

2. Прахоуловител за вграждане MAXПрахоуловителят MAX е предназначен за употреба от професионални маникюристи. Производителността на този уред е до 4,5 пъти по-висока от тази на конвенционалния прахоуловител за нокти. Дизайнът му е удобен, както за маникюриста, така и за клиента. Формата на корпуса на прахоуловителя за нокти е уникална и патентована. Според отзивите 90% от клиентите спират да използват маска за лице след закупуване на вентилатор с торбичката за прах MAX. Когато решавате да закупите прахоуловителя за нокти MAX за маникюр и педикюр, вие избирате професионално устройство, което може да ви предпази от прах! Не просто мощен, а специален уред. Формата на перката на вентилатора е уникална! Остриетата стават по-тънки към ръба на работното колело. Ефектът е, че вентилаторът засмуква по-добре сместа прах-въздух.
Купи сега

3. Прахоуловител с 1 вентилаторАко сте в търсене на нещо малко и много по-бюджетно, вероятно ще ви допадне този прахоуловител, който е с един вентилатор. Той е много подходящ за употреба в домашни условия, а не в натоварени козметични салони. Благодарение на малкото си тегло, е лесно преносим и може да бъде поставям във всяка стая, дори прибиран под маси. Има копче за включване и изключване и с това се изчерпва „сложността“ на употреба! Торбичките за прах са лесно сменяеми и още по-лесни за почистване. Има мрежово захранване, а мощността, с която работи е 45 W. Не е много, но пък за употреба в едно домакинство е напълно достатъчно!
Купи сега

4. Професионален прахоуловител за маникюр с 3 вентилатораТърсите бюджетен, но професионален уред за вашия салон? Този продукт е вашият перфектен избор! Има 3 здрави вентилатора, PVC покритие, удобен и лесен за работа. С този уред ще поддържате масата и въздуха чисти, предоставяйки на клиентите си задоволително изживяване в салона. Мощният прахоуловител за нокти е оборудван с 3 силни вентилатора за събиране на прах и други замърсители в торбичката за прах, докато пилите или почиствате нокти. Изключително лесен за използване – просто поставяте ръцете си до отворите за въздух, като същевременно извършвате грижата за ноктите. Прахоуловителят ще поддържа околната среда чиста, така че вече не е нужно да се тревожите за прах. Той е идеален за употреба в дома и в козметичния ви салон! Мощността на уреда е 40W и тежи 1889 гр.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Настолен прахоуловител MAXЗапознайте се с новия MAX Ultimate 4! Вашият перфектен прахоуловител за нокти! Представете си, че току-що сте приключили с корекцията на ноктите на клиент и масата е чиста. Без повече маски, стърготини върху мокра салфетка и други трикове. Просто работете чисто. Харесва ли ви усещането? Тогава изборът е очевиден. Корпусът на прахоуловителя за нокти е удобен както за маникюриста, така и за клиента. Не се огъва и е устойчив на дезинфектанти. Материалът на корпуса е здрава пластмаса. Работата по него е удобна и не е студен дори през зимата, което го отличава от металните му колеги. Прахоуловителят за нокти не се плъзга по масата. Благодарение на специалните гумени крака, той е стабилно фиксиран върху плота. Това прави работата с с него особено удобна. Новата защитна решетка MAX Safe 2 предпазва вентилатора от повреда. Налагало ли ви се е да счупите вентилатора на стария си колектор за нокти, като пуснете пила за нокти в него? Тази история няма да се повтори, ако работите с MAX Ultimate 4!
Купи сега


6. Прахоуловител за маникюр ZenifiqueИ за финал ви представяме последния прахоуловител за нокти – Zenifique! С него няма да имате оплаквания за шума, защото той работи изключително тихо, осигурявайки тиха и релаксираща среда при събирането на прах. Покрит с PVC и пластмасов материал, гладък и мек, ви дава удобство и приятно изживяване на работа. Мощният прахоуловител за нокти е оборудван с 3 силни вентилатора за събиране на прах и други замърсители в торбичката за прах, докато пилите или почиствате нокти. Има вентилатор, който прави цели 4500 об/мин! Прахоуловителят за нокти е издръжлив и лесен за употреба. Просто поставяте ръцете си до отворите за въздух, като същевременно нанасяте лака за нокти. Той ще поддържа околната среда чиста, така че няма да е нужно да се притеснявате за реещ де прах. Подходящ е за домашна употреба и употреба в козметични салони.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!