Всички категории

8-те Най-Добри Пречистватели на Въздух 2019-2022

С липса на знание и стандартите на индустрията, купуването на пречиствател на въздуха може да бъде сложно.


Има много фактори, които да се вземат предвид, преди да се направи информирано решение за покупка. Не само е важно клиентът да е наясно с определени спецификации, докато купува пречиствател на въздуха, но също е важно и да не бъде повлиян от продавачите.

Използването на пречиствател за въздух ще помогне за създаване на по-чист, по-здравословен въздух в дома или офиса ви, така че да можете да се наслаждавате на по-добро качество на въздуха в помещението.

Докато търсите да закупите пречиствател на въздуха, помислете върху следните въпроси, които ще ви помогнат да намерите точния пречиствател на въздуха за нуждите ви.

Алергени. Алергени Навсякъде!

Светът е пълен с микроскопични вещества, които са почти винаги налична характеристика за пейзажа. С цветя, дървета, животни и живеене в затворено помещение идват алергените, праха, полените и други раздразващи вещества.

С идването на затоплянето и охлаждането на интериора, както с повишеното колективно самосъзнание за енергийната ефективност сме направили домовете си почти херметични.

Докато това е чудесно за спестяване на електричество и задържане на този изключително важен топъл или студен въздух вътре в помещението, това също означава, че раздразващите вещества могат да останат „приклещени“ вътре.

Докато повечето хора разбират, че въздухът навън е вреден, заради видимото замърсяване, много хора не осъзнават колко опасен е въздухът вътре в помещенията.

Прекарваме максимално количество време в затворени помещения – у дома, в кола, в публични сгради и на работа. Замърсители и алергени, като остатъчни вещества, спори на гъбички, почистващи агенти, пушек от готвене, изпарения от бои, лакове, пърхот от домашни любимци и натрупан прах могат да направят въздухът в затворените помещения още по-опасен от външното замърсяване.

Какво са пречиствателите на въздуха?

Накратко, пречиствателите на въздуха вършат точно това, което се твърди, че вършат. Пречистват въздуха.

Когато са включени, пречиствателите постоянно преработват въздуха около тях, премахвайки замърсители и алергени, а после връщат филтрирания въздух обратно в стаята.

После този процес се повтаря, което прави въздухът по-чист с всяко повторение.

Пречиствател на въздуха или овлажнител


Пречиствателите на въздуха и овлажнителите имат различни функции.

Пречиствателите на въздуха пречистват въздуха в затворените помещения, но не вършат нищо за нивата на влага в тези помещения. Те премахват прах и пушек от въздуха, както и алергенни вещества като пърхот от животни и полени.

Овлажнителите добавят вода към въздуха, но не го почистват. Те се използват за облекчаване на здравословни проблеми от сух въздух и помагат за намаляване на статичното електричество у дома.

Кои са най-често срещаните причини за закупуване на пречиствател на въздуха?

Пречиствателите на въздуха за доста разнообразни по вид и функция и, докато всички по същество вършат едно и също нещо, всеки е насочен към различна нужда на домакинството.

Това води до въпроса:

Кой може да извлече преимущество от използването на пречиствател на въздуха?

Страдащите от алергии: Поленът и прахът са два много често срещани алергена, особено през пролетните месеци, когато цветята започват да цъфтят. Поленът може да навлезе у дома ви, докато хората влизат или излизат, или може да бъде вкаран директно в къщата ви чрез прозорците и вратите.

Премахването на тези частици намалява влиянието на трудностите с дишането, кихането, течащите носове, сърбящите очи и раздразнената кожа.

Астматици: Астмата е често срещан проблем с дишането, който засяга хората до различна степен на интензитет. Както със сенната хрема и други алергични реакции, използването на пречиствател на въздуха може да намали количеството раздразващи вещества в областите, в които прекарвате най-много време, като дневната или спалнята ви.

Всъщност страдащите от астма са докладвали, че спят по-добре, ако в стаята им е включен пречиствател на въздуха.

Домакинства с пушачи: Особено важно в домакинства, в които някои от хората са пушачи, а други са не-пушачи. Пречиствателят на въздуха може да улови и рециклира замърсителите, намалявайки влиянието на пасивното пушене.

Може също да предотврати натрупването на интензивни миризми на дим в дома ви.

Собственици на домашни любимци: Животът би бил много по-скучен без пернатите ни, косматите ни и люспестите ни приятели, но наличието на домашни любимци обикновено означава увеличение в космите и пърхота от домашни любимци.

Помислете за куче, което излиза навън и влиза вътре и как тези движения могат да доведат до широко разпространение на замърсители. Домашните любимци също може бързо да „съберат“ полен, пръст и други раздразващи вещества в козината си или върху кожата си и да ги разнесат из цялата къща.

Един пречиствател на въздуха постоянно рециклира въздуха, за да се увери, че можете да прекарате време с най-добрия си приятел и да не се тревожите за качеството на въздуха.

Малки деца: За бебета и малки деца живеенето в незамърсена обстановка е изключително важно, тъй като техните имунни системи не са се развили напълно.

В случая с по-малките деца, постоянното им изследване на средата около себе си и постоянните им пакости могат да донесат потенциални замърсители в дома ви. Един пречиствател на въздуха би осигурил висококачествен въздух, който децата ви да дишат.

Намирането на правилните технологии за филтриране

Може да не е учудващо да научите, че има няколко различни видове пречистватели на въздуха, всеки обслужващ различна функция. Можете да закупите множество видове пречистватели, за да покриете всички потребности, но някои модели включват два или повече филтъра, създавайки уред за множество цели.

Нека се разровим в различните видове пречистватели на въздуха.

HEPA филтри

Съкращението им означава Високо-ефективно спиране на частици. НЕРА филтрите са най-ефикасни в улавяне на алергени. Тези филтри улавят 99,95% от микроскопичните алергени и замърсители, дори и да са големи само 0,1 микрона.

Поради тази причина те се използват в болници и множество други клинични обстановки, където е изключително важно да се поддържа чист въздухът.

Озонови филтри

Озоновите филтри са насочени към миризмите, но не почистват никакви алергени или химични замърсители, които може да са налични във въздуха.

Йонни филтри


Идеални за премахване на малки замърсители от големи пространства, йонните филтри използват малко, но интензивно, електрично поле, познато като коронен разряд, за да придадат положителен или отрицателен заряд към въздушните частици.

После заредените частици биват привлечени към специални плочи в пречиствателя, което ги премахва от въздуха.

Въглеродни филтри

Въглеродните филтри прекарват въздух през екран с активен въздух, което ги прави идеални за почистване на дим, миризми, химикали и всякакви газове от въздуха. Тъй като е изключително порест, актиният въглен улавя преминаващите молекули на замърсителя, преди да ги премахне от въздуха. Но тъй като не задържа алергени и батерии, често се съчетава с НЕРА филтър.

Филтрите с активен въглен са доста полезни, тъй като абсорбират химикали, намиращи се в домакинските продукти за почистване, като препарати за почистване на прозорци, спрейове за множество цели и дезинфектанти.

Ултравиолетови филтри

Въпреки че са неефективни срещу алергени, миризми, дим и химически изпарения, ултравиолетовите филтри „окъпват“ преминаващия въздух в UV светлина.

Това прави бактериите и микробите във въздуха безвредни.

Как да изберете правилния размер за пречиствател на въздуха за определена стая


Един пречиствател на въздуха, който е твърде голям за стаята ви, ще доведе до ненужно висока сметка за електричество, докато уред, който е твърде малък, може да не премахне всички замърсители от помещението.

Намирането на пречиствател с правилната площ започва с измерването на площта на пода. Ако използвате пречиствателя и за съседните стаи, трябва да знаете комбинираната площ (m2) на тези стаи.

За да изчислите площта на пода, просто умножете дължината по ширината.

Повечето модели ще уточнят препоръчваната си площ, който могат да покрият, на опаковката или на самия уред, така че просто трябва да съчетаете размера на стаята си със спецификациите. Добре е да се уверите, че пречиствателят може да се справи със стая, която е поне 1/3 по-голяма по размер от пространството, което пречиствате.

Допълнителни характеристики, които да обмислите

Магията на пречиствателя на въздуха зависи от това какъв вид филтър ви трябва и решите да използвате, но има и различни допълнителни характеристики, които се срещат при пречиствателните уреди, създадени да направят живота ви по-лесен.

Индикатор на живота на филтъра

В зависимост от вида на филтъра, той ще трябва да бъде сменян за осигуряване на постоянно пречистване на въздуха. За да може винаги да сте подготвени, индикаторът за живота на филтъра автоматично ви уведомява кога е време да смените филтъра.

Тихо действие

Тихото като шепот действие на някои модели пречистватели ги прави идеални за бебета, малки деца и хора, които спят леко.

Автоматичен монитор за качеството на въздухаДокато пречиствателят на въздуха работи, специални сензори наблюдават въздуха и автоматично настройват скоростта на почистване съответно.

Антимикробни агенти

Тези агенти предотвратяват растежа на плесен и мухъл върху филтрите.

Светлинен индикатор

Някои модели идват със сензорна светлина, която ви казва, още от пръв поглед, какво е качеството на въздуха в една стая.

Настройване на скоростта

Настройвайте колко бързо искате въздухът да бъде филтриран с множество настройки на скоростта.

Един пречиствател на въздуха е важна инвестиция, която ще намали наличието на раздразващи вещества в дома ви.

Дишането лесно и с комфорт е много важно, затова сме подбрали някои от най-добрите пречистватели на пазара за всички видове чувствителност.

1. Пречиствател на въздух Philips AC2887/10


Това е свободно стоящ пречиствател, който е предназначен за пречистване на въздуха. За изработката му е използвана пластмаса.

Максималната мощност на уреда е 60 вата. Има таймер. С включени НЕРА и въглероден пречиствател е.

Препоръчителната му площ за помещение за пречистване е 79 квадратни метра. Има 3 различни степени на скоростта и дигитален контролен панел.
Купи сега

2. Пречиствател на въздух Sharp UA-PG50E-W


Този пречиствател на въздуха е свободно стоящ. Изработен е от пластмаса и включва филтър НЕРА.

Предназначен е за пречистване на въздуха в помещения с площ до 38 квадратни метра. Максималната мощност на уреда е 47 вата.

Имате възможност да избирате измежду 3 различни степени на скоростта. Контролният панел на пречиствателя е дигитален.
Купи сега

3. Пречиствател за въздух Xiaomi Mi Air Purifier 2s


Уредът е компактен и елегантен. Осигурява високо ниво на пречистване, като пречиства въздуха в стая от 21 квадратни метра само за 10 минути.

Можете да следите показателите и да контролирате работата на пречиствателя чрез мобилното приложение.

Пречиствателят е с 360-градусов цилиндричен филтър от 3 слоя – основен филтър РЕТ, филтър ЕПА и филтър с активен въглен за пречистване на миризми, полени, алергени и други замърсители.

Работи тихо и приятно, показва показателите на въздуха (сензори за замърсяване, температура и влага), има няколко режима на работа. Препоръчва се за помещения с размер 21-37 квадратни метра.
Купи сега

4. Пречиствател за въздух Dyson pure cool Air Purifier


Този уред има 360-градусов НЕРА филтър с активен въглен и стъклени влакна, за да осигури премахване на до 99,97% от праха, бактериите, газовете, миризмите, алергените, плесенните спори и кожните частици от домашни любимци.

Има мобилно приложение, чрез което можете да видите данни за пречистването на въздуха.

Разполага с дистанционно управление. Изработен е от Инокс материал. Има дигитален контролен панел и се препоръчва за помещения с размер до 25 квадратни метра.
Купи сега

5. Пречиствател за въздух Attractive Oberon 320


Уредът е с 5-степенна филтрация, заедно със стерилизираща лампа и йонизатор. Високо ефективен е, работи тихо. Има 7-степенна пречистваща система, която включва алуминиев мрежест филтър, филтър за студена катализа, клетъчно-активен карбонен филтър, антибактериален филтър, НЕРА филтър, освобождаване на отрицателни йони и ултравиолетова стерилизираща лампа.

Препоръчва се за помещения с площ 40-60 квадратни метра.

Има контролен канел, дистанционно управление, сензор за замърсяване, индикатор за качество на въздуха, автоматичен режим, бутон за детски контрол, таймер, 3 скорости, цветен дисплей със сензорно управление.
Купи сега

6. Пречиствател и овлажнител за въздух Philips Combi 2 in 1 AC4080/10


Това е свободно стоящ уред, който осигурява овлажняване и пречистване на въздуха. Изработен е от пластмаса. Разполага с таймер, както и с дистанционно управление. Работи чрез НЕРА филтър.

Препоръчва се за помещения с площ до 33 квадратни метра. Има 4 различни степени на скоростта.

Разполага с механичен контролен панел и осигурява тиха и приятна работа.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Пречиствател на въздух Tesy AC 16EHCI


Пречиствателят осигурява 6 нива на пречистване на въздуха, като разполага с карбонен ПРЕ-филтър, НЕРА филтър, филтър от формалдехид с гранулиран чист въздух, фотокаталитичен TiO2 филтър, ултравиолетови лампи и йонизатор.

Разполага с таймер, както и с индикатор за нужда за смяна на филтрите. Препоръчва се за помещения с площ до 16 квадратни метра.
Купи сега

8. Пречиствател и овлажнител 2 в 1 Rohnson R-9550


Уредът е пречиствател и овлажнител, като пречиства от летливи органични съединения, частици по-малки от 2,5 микрометра и т.н. Има технология „студена мъгла“, цифров индикатор за влажността.

Осигурява 6 етапа за пречистване на въздуха: студена катализа, отстраняване на формалдехид, антибактериален филтър, НЕРА филтър, ултравиолетова стерилизираща лампа и йонизатор с отрицателни йони.

Има индикатор за качеството на въздуха, 3 скорости, автоматичен режим, таймер, предпазна решетка, цветен панел (сензорно управление; дистанционно управление).
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!