Всички категории

8-те Най-Добри Препарати за Почистване на Кола

През последните две-три десетилетия автомобилите се превърнаха в неизменна част от ежедневието на всеки съвременен човек. Ако разполагате с автомобил, дори и да не обичате да шофирате, вероятно почти всеки ден прекарвате известно време в него.

Надали искате обстановката в колата ви да бъде нехигиенична и неприветлива. Сигурни сме, че няма човек, който да предпочита да прекарва времето си в мръсни и неприятни пространства.

Ако искате вашият автомобил да блести от чистота и да излъчва свежест, при всички положения ще трябва да отделяте време за неговата поддръжка.

За да почистите автомобила си пълноценно обаче, със сигурност се нуждаете от подходящите препарати за това.

Вярваме, че всеки съвестен собственик се грижи за автомобила си. Това обикновено включва редовна автомивка, обслужване и какво ли още не.

Сигурно си мислите, че след интериорното обслужване в козметичните центрове колата ви е кристално чиста? Повярвайте ни, ситуацията рядко е толкова съвършена.

Често износеният вид се получава вследствие на натрупана мръсотия. Ще се изненадате обаче колко лесно излиза тя, ако разполагате с подходящите средства.

Едно добро почистване с подходящите препарати може да върне стария ви салон към нов живот.

За да постигнете това обаче, трябва наистина да знаете какво да търсите. Това обаче рядко е толкова проста задача, колкото изглежда.

Вероятно неведнъж сте попадали на различни реклами, които искат да ви убедят, че точно този препарат е възможно най-добрия. Как тогава да разграничите добрата оферта от посредствената?

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите с тази ситуация. В него ще откриете цялата необходима информация за препаратите за почистване на кола.

Сигурни сме, че след като се запознаете с нея, ще можете да подберете възможно най-подходящия сред невероятното многообразие от продукти на пазара в момента.

А за да ви улесним максимално, в края на статията си ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Защо е важно да почиствате интериора на автомобила си?

Дори и да не сте най-големият любител на автомобили, със сигурност искате вашето превозно средство да бъде в добро състояние. Защо обаче е толкова важно да почиствате е толкова важно да почиствате интериора на колата си?

Като изключим очевидния факт, че е много по-приятно да прекарвате време в едно чисто купе, детайлите са много повече. Дезинфекцията в дълбочина е също толкова важна, колкото повърхностното почистване.

Дезинфекцията на интериора не се извършва само за да изглежда той по-добре, а и за да избави автомобила ви от всякакви потенциални по-малки и по-големи неприятности.

Изключваме мръсотията, която току-що сте завлекли в колата с обувките си. Забравяме също за трохите, напитките или чипса, оставени отстрани на пътническата седалка.

Именно невидимите замърсители могат да се окажат най-вредни за здравето ви, или най-малкото най-гнусни.

Може би най-големият враг на всеки интериор е прахът. Голяма част от него на практика се състои от микропарченца мъртва кожа. Наистина ли искате да го вдишате?

С течение на времето неизбежно се натрупва прах. Той обаче впоследствие се впива в много материали и дори може да стане абразивен и потенциално да надраска по-чувствителните части.

Ефективното премахване на праха може да се сведе до леко забърсване на тапицериятта и таблото с четка за детайли. В същото време обаче може да се осъществи и чрез разбъркването на специализиран почистващ препарат за кола, който да се погрижи за дълбокото почистване на интериора ви.

Органичните отпадъци, оставени да гният свободно, на свой ред могат да доведат до по-сериозни проблеми с плесента и гъбичките.

Именно затова е необходимо те да бъдат внимателно дезинфекцирани, за да направят повърхностите безопасни, а и по-малко отвратителни.

Надали осъзнавате, но вътрешната страна на стъклата ви е покрита с фин слой от кашлици, кихавици, ако сте пушач, цигарен дим и тем подобни. Специализираният почистващ препарат за стъкла задължително трябва да дойде на помощ.

Как да почиствате различните части от автомобила си възможно най-добре?

Е, сега давате ли си сметка колко много мръсотия се събира в автомобила ви ежедневно? Ако имате поне малко отношение към автомобила си или към хигиената си, със сигурност разбирате, че вашето превозно средство се нуждае от редовно почистване.

Редовното почистване може да предотврати много неприятни износвания и дори потенциални повреди. Да не говорим, че хигиеничната среда във в купето ще гарантира и оптималното ви здравословно състояние.

Всяка част от автомобила ви обаче се нуждае от специално отношение. Да, необходимо е да почиствате всички елементи от колата си. При някои от тях обаче това се случва по-често, отколкото при други. Независимо за коя част от автомобила ви става въпрос обаче, нейното поддържане със сигурност си има своите особености.

Мокет

По отношение на замърсяването мокетите на един автомобил (включително и във варианта на стелки) имат огромен плюс. Тъй като е предвидено тяхното ежедневно натоварване, те са проектирани така, че да бъдат устойчиви на сериозно износване.

Лошата новина обаче е, че така или иначе те вероятно са най-замърсената част от целия ви автомобил. Това е така, защото абсолютно всичко, което изпуснете, разлеете или довлечете с краката си, обикновено се впива дълбоко в тях.

Това не е всичко обаче. По-голямата част от автомобилните мокети са изработени от синтетични материали със сравнително дълбок косъм (подобно на една микрофибърна кърпа). Именно затова те могат да задържат всякакви замърсявания под повърхността със сериозна упоритост и успеваемост.

Половината от битката ви с мокета се свежда до изваждането на мръсотията изпод повърхността. Това може да се постигне само с комбинацията от четка за тапицерия и прахосмукачка. Четката успява да повдигне мръсотията, а прахосмукачката отстранява по-тежките замърсявания.

За петна, разлети напитки и общо хигиенизиране трябва да използвате препарат за цялостно интериорно почистване. Бихте могли също да си приготвите разтвор 1:10 с препарат за общо почистване. С помощта на подобни средства ще успеете да разградите мръсотията и да я изкарате от влакната на мокета си.

Това се случва сравнително лесно със стелките, които могат да бъдат отстранени. При залепения за пода ви мокет обаче задачата става доста по-сложна. (Тъкмо затова в общи линии всички автомобили са снабдени със стелки на най-натоварените места.)

Често мокетите се оказват най-трудния елемент за почистване от един автомобил. Това не се дължи само на техните особености, но и на факта, че в много от случаите достъпът до определени техни зони е сериозно ограничен.

Ако искате да почистите мокета на автомобила си по възможно най-пълноценно, ви съветваме да свалите предните (а и задните) седалки. Ще се изненадате какво има под тях.

Седалки

И кожените, и платнените, и плюшените седалки най-често се замърсяват от едно нещо… и това сте вие!

Мръсотията, прахът и кожните мазнини, които оставяте по тях всеки път, когато седнете, са най-типичните замърсители в случая. Именно затова методите, които ще използвате за почистването на различните тъкани си остават по същество едни и същи.

Разбира се, подходящите почистващи препарати при кожа и при плат ще бъдат различни. Важно е също да се отбележи, че кожата изисква повече подхранване след почистването на фона на останалите материи.

Именно затова е ключово при почистването на кожа да използвате специални препарати за поддръжка на кожа. Само така ще предотвратите избледняването и напукването на седалките си с течение на времето.

За да съхраните седалките си от плат от разливане, е доста добра идея да си осигурите специални протектори. В много от случаите подобни приспособления се инсталират изключително лесно. В същото време обаче създават чудесна бариера срещу всякакви замърсявания върху тъканите.

Разбира се, бихте могли да оборудвате с нещо подобно и кожения си салон. За жалост обаче, тогава ще се лишите от неговото най-голямо предимство – елегантността.

Ако искате да осъществите дълбоко почистване на тапицерията си обаче, ситуациите са аналогични.

В случая с кожените салони препоръчваме разбъркването на специализирания почистващ препарат за кожа с четка за тапицерия. При останалите тъкани разбъркването на общ разтвор за почистване ще свърши същата чудесна работа.

Основната функция на четката се свежда до ефикасното повдигане на вкоренилите се в тъканите петна и мръсотия. След като те излязат на повърхността, могат лесно, бързо и удобно да бъдат премахнати. Това обикновено ще ви струва само едно или в най-лошия случай няколко избърсвания с подходяща кърпа.

Табло и детайли

Таблото е един от най-важните компоненти в интериора на един автомобил. То е нещо като вътрешна “витрина” – освен пътя именно него шофьорът гледа най-много, докато шофира.

Именно защото таблото е толкова ключово, повечето производители (особено на по-елитните марки) се стремят да използват възможно най-висококласните материали. Това може да включва меки на допир пластмаси, деликатни вложки, кожени тапицерии, дърво и др.

Естествено, голяма част от превозните средства са по-утилитарни и залагат на по-твърди пластмаси. Дори и те обаче ще бъдат много по-чувствителни от тези, използвани в повечето домашни мебели.

Всички тези особености водят до необходимостта да използвате определени почистващи препарати, разработени специално за автомобил. В противен случай е възможно след вас да останат следи или дори да нарушите покритието.

За поддръжката на таблото си в никакъв случай няма да сбъркате, ако се насочите към универсалния почистващ препарат за автомобилен интериор. Подобни продукти са разработени специално, за да бъдат безопасни за всички повърхности.

Няколко напръсквания и после забърсвате. Дори бихте могли при определени материали да комбинирате с четка за по-дълбоко вътрешно почистване.

При таблата, конзолите и други детайлни елементи от автомобила съществува още един основен проблем. Пластмасите и винилът, използвани в тяхната конструкция, могат да създадат статичен заряд, който привлича прах. Именно затова обикновено таблото често е най-прашното място в целия автомобил.

С отстраняването на по-голямата част от праха, разбира се, можете да се справите лесно. За по-фините зони обаче вероятно ще се нуждаете от четка за почистване на детайли.

За да предотвратите натрупването на прах за максимално дълъг период от време, можете след почистване да приложите специален завършващ продукт. Подобни препарати обикновено съдържат антистатични агенти, които допринасят за отблъскването на праха и по-леките замърсявания.

За да предотвратите напукване и избледняване, е добра идея да добавите и продукт за крайно покритие. Подобни препарати съдържат специални UV инхибитори, които съхраняват материалите максимално.

Стъкла

Припомняме ви, че вътрешните стъкла на един автомобил (особено предното) се оказват носители на всякакви замърсявания. Какви ли не петна, пръстови отпечатъци и пр. се наслагват върху тях. За да се получи перфектно покритие и идеална видимост, разбира се, е необходимо всички петна да бъдат отстранени.

За разлика от външното стъкло обаче, при интериора не се препоръчват керамичните покрития. Вътрешната страна на стъклото обикновено няма нужда от защита от атмосферни влияния, нито от противодействие на водните отблясъци.

Това означава, че много от почистващите препарати, които са изключително ефективни отвън, ще се окажат просто излишни отвътре.

Обикновен почистващ препарат за стъкла в повечето случаи би трябвало да ви свърши чудесна работа. Съществуват обаче и особени ситуации, при които употребата му не е уместна.

Много от стъклата на съвременните автомобили са затъмнени с помощта на специално фолио за тониране. То обикновено се поставя от вътрешната страна на стъклото. Досещате се, че ако вашите стъкла са облепени с фолио, за почистването им ще се наложи да използвате специални препарати.

В повечето случаи това означава почистващ препарат, който е достатъчно безопасен за леко почистване на чувствителни фолиа. Бъдете особено внимателни точно с какво чистите фолираното си стъкло, освен ако не искате да повредите покритието.

Съществуват специални почистващи препарати за стъкла. Те обикновено са не само безопасни, но също и изключително лесни за употреба. В много от случаите подобни продукти дори могат да бъдат прилагани и от външната страна на стъклото.

Необходими са само няколко напръсквания върху стъклото. След това минавате с чиста микрофибърна кърпа и сте напълно готови.

Врати, прагове и други пластмасови елементи

Единствената реална разлика между таблата на вратите и контролното табло на един автомобил се свежда до степента на контакта с тях. Много често се случва контролерите, дръжките и таблата на вратите да бъдат обрисувани с мазни следи заради по-честото им докосване.

Именно затова вероятно ще се налага по-честото дълбоко почистване на вашите врати. Това означава да направите разтвор от препарат за общо почистване и да потъркате малко с четка.

Почистването обаче, разбира се, ще зависи единствено от използваните материали и количеството замърсявания.

По-голямата част от пластмасовите и гумените елементи около стъпалата, стелките, дори педалите са изработени от по-издръжливи материали. През целия живот на автомобила те са подложени на наистина сериозно износване. Това обаче в никакъв случай не означава, че не могат да бъдат ефективно обработени и освежени.

Използването на по-концентриран разтвор с универсален препарат може да бъде доста полезно за химическото отстраняване на най-замърсените частици. Тъй като материалите са по-издръжливи, няма защо да се тревожите, че ще им навредите с концентрирания препарат.

Ако добавите към това и финишно покритие, ще придадете на тези елементи дълбок и устойчив вид. Подобни препарати често попиват в порите на пластмасата и по този начин съживяват облицовката.

Можете да напръскате препарата върху микрофибърна кърпа и да избършете повърхностите. Алтернативата е най-избледнелите декоративни елементи просто да се отстранят и да се напоят добре. След втвърдяването на препарата просто трябва да избършете излишното количество и сте готови.

Не бива да пропускаме и праговете на вратите. Те почти винаги са сериозно надраскани или замърсени вследствие на интензивния контакт с външния и вътрешния свят.

Основните проблеми в случая произтичат от мръсотията по обувките и мръсотията по пътищата изобщо. И двата проблема обаче се отстраняват лесно.

Съветваме ви да направите по-концентриран разтвор с универсален препарат за почистване (например 1:5). За освежаване и полиране на боядисаните участъци препоръчваме мирофибърен тампон.

Таван

Подобно на повечето седалки, тапицерията на тавана на вашия автомобил обикновено е с текстилна облицовка.

За разлика от седалките и стелките обаче, надали ще успеете да накиснете тавана си изцяло за отстраняване на петна. Това е така, понеже в повечето случаи под тапицерията има подплата от картон или пресован фиброкартон. И в двата случая подплатата може да пострада при прекомерно накисване.

В много професионални козметични центрове се използва специална гореща пара за почистване и дезинфекция на таванската тапицерия. Тази сложна процедура обаче често излиза доста солено, а в крайна сметка може да бъде доста ефикасно компенсирана.

С помощта на общопочистващ препарат върху четка или микрофибърна кърпа и леко забърсване можете да постигнете наистина чудесни резултати.

Таванската тапицерия на един автомобил поначало не се замърсява чак толкова на фона на други елементи от интериора. В повечето случаи бързото избърсване в комбинация с малко препарат е напълно достатъчно.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на препарати за почистване на кола?

Сами виждате колко особени претенции могат да проявяват различните елементи на вашия автомобил. Да, до голяма степен в много от ситуациите можете да разчитате на универсални препарати при определен разтвор. Така или иначе обаче в определени ситуации се налага към конкретни компоненти се налага индивидуален подход.

Дори и универсалните препарати обаче се срещат в страшно много разновидности на пазара в момента. Е, как тогава да изберете точния продукт?

В тази секция ще ви насочим към няколко ключови точки, на които да обърнете внимание при покупката на почистващ препарат. Ако ги вземете предвид, ви гарантираме, че със сигурност ще сте направили правилния избор.

Употреба

Вие вече сте наясно, че подходящите почистващи препарати и разтворите, в които можете да ги използвате, ще варират. Всичко зависи от това коя част от автомобила си искате да почистите с тяхна помощ. Важно е обаче да бъдете наясно и точно към какво почистване се стремите.

Дали просто искате да забършете праха, дали целите дълбокотъканно почистване, дали се борите с някои досадни петна и т.н. Ако искате да постигнете желаните резултати, трябва да знаете, че абсолютно всеки случай ще прояви към вас своите специфични претенции.

Добрите почистващи препарати за автомобил поначало в комбинация с правилната им употреба би трябвало да доведат до съвършени резултати. Това означава, че след тяхното нанасяне (и разнасяне) в никакъв случай не бива да остават петна, ивици или други остатъци.

В много от случаите ще ви се наложи да комбинирате почистващ препарат с чиста кърпа (независимо дали микрофибърна, или не). В други ситуации пък се налага да използвате специални четки, за да постигнете крайната си цел.

Винаги е добра идея да разполагате с подходящите помощни средства под ръка. Те могат да включват по-груби четки за дълбокотъканно почистване или пък по-фини четчици за допълнително внимателно почистване на детайлите.

Естествено, различните почистващи препарати ще работят подобаващо само върху определени повърхности. В някои случаи може и да е възможно да почистите седалките си с препарат за почистване на стъкла. Надали обаче ще успеете да лъснете до блясък стъклата си, ако разчитате на препарат за тапицерия.

Задължително проверете за какви повърхности е предназначен даден почистващ препарат, преди да се обърнете към неговите дезинфекциращи способности. Разбира се, редно е също да го използвате единствено по предназначение

Безопасност

Не ви препоръчваме да си правите излишни експерименти с почистващите препарати, освен ако не искате да навредите на своя автомобила или на самите себе си. Макар и повечето продукти да се грижат за вашата собствена безопасност, никой не може да стори това по-добре от вас.

Почистващите препарати все пак комбинират в себе си множество химични вещества. Някои от тях дори са изключително силни и могат да станат опасни.

Не е случайно, че с тяхна помощ успявате да освободите автомобила си от всички микроби и бактерии. А тези мъници често са едни от най-устойчивите живи организми на планетата. Представете си какво може да ви причини един почистващ препарат, ако не сте достатъчно внимателни.

Използвайте почистващите препарати само по предназначение, за да гарантирате както безопасността на автомобила си, така и своята собствена.

Много от продуктите, на които ще попаднете по време на търсенето си, са подходящи за директна употреба. Голяма част от тях обаче все пак са прекалено мощни, за да ги използвате по този начин.

В множество различни ситуации може да ви се наложи да си направите определен разтвор, който да балансира силата и въздействието на даден препарат. Не си правете експерименти, а се доверете на предписанието.

Имайте предвид също, че някои вещества е възможно да предизвикат алергична реакция. Все пак тялото на всеки човек си има своите особености и може да прояви определени претенции.

Въпреки че една от основните функции на препаратите за почистване на автомобили е свързана с техния освежаващ аромат, избягвайте прекалено “благоуханните” препарати. Твърде силните миризми е възможно да доведат до главоболие и да създадат потенциални опасности на пътя.

Съветваме ви по време на и по възможност след почистване да проветрявате автомобила си. Измиването на кожата след почистване също е абсолютно задължително.

Не забравяйте! Здравето е на първо място, затова се пазете особено внимателно!

Финиш

Да, почистването на интериора ви е от основно значение. В никакъв случай обаче не пренебрегвайте финишните продукти.

Вече ви обърнахме внимание на основните ситуации, в които е добра идея да завършите със специален финишен препарат. В много от случаите подобни продукти се оказват просто задължителен част от поддръжката на интериора ви.

Именно те ви гарантират, че ще съхраните както тапицерията, така също таблото и всички останали детайли в автомобила си за възможно най-дълъг период от време.

Блясъкът, който финишният препарат оставя след себе си обаче, далеч не е всичко. Той може и да бъде свързан с личните ви предпочитания. Така или иначе обаче, ако не сте подбрали подходящия продукт, ефектът може да бъде неприятно омазнено усещане.

Хлъзгавата повърхност не само привлича повече мръсотия и прах. Тя може да бъде особено опасна и при някои от елементите на автомобила, с които си взаимодействате, докато шофирате.

Представете си само до какви опасности могат да ви доведат хлъзгавите педали, скоростният лост, камо ли воланът. За да гарантирате собствената си безопасност, бъдете особено внимателни с продуктите, които използвате в тези зони.

Така или иначе обаче в никакъв случай не изключвайте финиша. Много от финишните препарати не просто ще освежат повърхността, върху която са приложени. В повечето случаи те изпълняват и определени защитни функции.

Можете например да положите определен защитен слой върху таблото или кожата си. Защитата от слънце например ще съхрани пластмасата, а и всички останали материали в един материал от избледняване.

Други препарати просто ще допринесат за отблъскването на праха. При всички положения обаче ще ви оставят доволни след постигнатите крайни резултати.

Качество

Читавите почистващи препарати трябва да оставят атмосферата в автомобила ви във възможно най-доброто състояние. Припомняме ви, че това изключва всички остатъчни петна, ивици или други подобни несъвършенства.

Бърсането с обикновена суха кърпа просто ще разпръсне праха, вместо да го събере подобаващо. Петната на свой ред са визуално непривлекателни.

Именно затова се нуждаете от подходящия препарат за почистване. Той ви помага да разкарате праха от интериора на автомобила си и в същото време премахва всички неприятни петна.

Правилният почистващ препарат дори ще ви помогне да предотвратите натрупването на прах и нови петна. Това е така, тъй като в много от случаите производителите предлагат продукти, които включват в себе си определени защити.

По същия начин можете да се насочите към някой от по-висококачествените препарати, които са готови да ви предложат и UV защита.

Цялата атмосфера в автомобила ви е изложена на неприятното и износващо въздействие на слънчевите лъчи в общи линии ежедневно. Именно затова е добра идея да вземете мерки предварително и да се насочите към подходящите почистващи препарати.

Висококачественият продукт ще остави приятна и дълготрайна, но не и прекалено силна миризма. Той ще създаде съвършената атмосфера в купето на вашия автомобил и ще превърне преживяването ви вътре в нещо приказно.

Търсете си такива продукти, които са готови да ви предложат безкомпромисни резултати. Подбирайте внимателно и със сигурност ще останете доволни от направения избор!

Цена

Цените на препаратите за почистване на автомобили могат да варират от под 10 до над 100 лв. Така или иначе това означава, че на ваше разположение е предоставено чудесно разнообразие от възможности.

Съветваме ви обаче да не се подлъгвате по свръхниските цени. В много от случаите ще се наложи да отделите една идея повечко средства за достатъчно качествени почистващи препарати.

Долнопробните продукти не само няма да почистят автомобила ви подобаващо, но е възможно дори постепенно да доведат до повреди. Тъкмо поради тази причина ви съветваме да предпочетете качеството на фона на ниската цена.

Напомняме ви, че за определени цели трябва да използвате точно определени почистващи препарати. Това означава, че при покупката си е добра идея да се насочите само към препаратите, от които се нуждаете.

Въпреки това обаче рядко почиствате само една част от автомобила си изолирано. Обикновено искате цялата работа да се свърши наведнъж, и то съвършено.

В такъв случай особено подходящи за вас могат да се окажат някои от комплектните предложения. Оглеждайте се внимателно и със сигурност ще попаднете на нещо подходящо.

Вие вече така или иначе знаете достатъчно за почистващите препарати, затова няма от какво да се притеснявате. Бъдете достатъчно разумни в избора си и ви гарантираме, че ще вземете възможно най-доброто решение.

Как да почистите интериора си възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за почистващите препарати за автомобили. Сигурни сме, че сега ще откриете точните продукти за себе си без никакви излишни усилия.

Покупката на почистващ препарат обаче е едва началото. Тепърва ви чака самото почистване.

Бихме могли да ви дадем много подробни насоки за това как точно да почистите всеки отделен елемент от автомобила си. Така или иначе обаче сме избрали различен подход.

Вместо да ви занимаваме с подробности, ще ви дадем няколко основни съвета, които могат да ви бъдат полезни във всяка една ситуация. Следвайте ги и ви гарантираме, че интериорът на автомобила ви ще бъде идеално почистен.

Снабдете се с добри микрофибърни кърпи!

В описанието на почти всеки препарат за почистване на автомобили се препоръчва използването на микрофибърна кърпа за нанасяне. Това в никакъв случай не е случайно.

Тези невероятни приятели на блясъка ще ви предложат страхотни условия за почистване, полиране и подсушаване. Обикновените памучни кърпи в никакъв случай не могат да се мерят с микрофибъра.

Именно защото се очертава да разчитате на нея почти за всичко, ви съветваме да си осигурите наистина качествена микрофибърна кърпа.

Малко количество стига за много време!

Колкото и да са достъпни, почистващите препарати все пак могат да излязат сравнително солено. Ако сте прекалено либерални с прилагането им, съдържанието на бутилките ще се изхабява с доста сериозна скорост.

Не прекалявайте с пръскането наведнъж. Много по-добре би било да нанасяте малки количества препарат върху една и съща зона на няколко минавания с кърпата например.

Прекомерното напояване на почистваната зона ще се превърне в разхищаване на продукта. Обикновено не се нуждаете от толкова много препарат, за да почистите интериора на автомобила си ефективно. Понякога дори няколко капки могат да бъдат достатъчни.

Резултатите се постигат с постоянство!

Сигурни сме, че много от съвременните автомобили носят в себе си особено упорити петна и натрупвания. Особено при положение че тук сме свикнали да караме сравнително стари автомобили, това е малко или много неизбежно.

Не се обезсърчавайте обаче – резултатите се постигат с постоянство. Няколко отделни почиствания с постепен подход могат да се окажат много по-ефективни от еднократното и изтощително търкане.

Постепенното преминаване през проблемните зони ще ви спести средства. В същото време обаче този подход ще намали вероятността от повреда на почистваната повърхност поради прекомерния стрес, който оказвате върху нея.

Инвестирайте в различни почистващи препарати!

Въпреки че повечето от продуктите на пазара са универсални, те невинаги са най-добрия възможен избор. Това, че на етикета им пише “универсално”, не означава, че с тяхна помощ можете задължително да минете през целия си интериор.

Ако искате да постигнете възможно най-добрите резултати, винаги е добре да комбинирате специализирани продукти. Разбира се, това, от което се нуждаете, ще варира спрямо особеностите на вашия автомобил.

Така или иначе обаче препарат за почистване на твърди повърхности и специализиран препарат за стъкло са в общи линии задължителни за обслужването на всеки автомобил. Към списъка остава единствено да добавите и специализиран препарат за тапицерия или кожа.

Да, да си създадете арсенал от почистващи препарати за автомобили със сигурност ще ви излезе малко по-скъпо в началото. В крайна сметка обаче по този начин ще успеете да извлечете максимума от всеки продукт. А и не бива да забравяте, че по този начин ще използвате значително по-малко количество от всеки отделен препарат.

Когато се снабдите с всичко необходимо, блестящите от чистота резултати са само на някoлко търкания от вас.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, както ви обещахме, след като вече знаете всичко необходимо, свързано с препаратите за почистване на кола, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Комплект за почистване на кола i-JMB


Комплектът за почистване i-JMB включва всичко необходимо за обслужването на един автомобил. Той съдържа в себе си специални полиращи спрейове за пластмасовите части на превозното средство. Освен тях в него се включват още протектор за гуми и шампоан за кола. За да се справите с различните повърхности, можете да използвате удобните гъба и абсорбираща кърпа. Всичко това имате възможност да пренасят лесно в удобен и стилен черен калъф. Ако добавите също четка или две, ще разполагате с абсолютно всичко, от което се нуждаете за почистването на абсолютно целия си автомобил.
Купи сега

2. Силиконов спрей за поддържане на табло Armor All


Силиконовият спрей за поддръжка на табло Armor All е един чудесен препарат за поддръжка на най-важния компонент от интериора на един автомобил. На изключително достъпна цена получавате цели 500 мл специализиран разтвор със свеж аромат. Продуктът се използва изключително лесно и води до блестящи резултати. Комбинирайте го с микрофибърна кърпа, разнесете внимателно и освен отстранения прах ще получите прекрасен антистатичен ефект и допълнителна противопрахова защита.
Купи сега

3. Препарат за почистване на арматурно табло ZOLLEX


Спрейът на ZOLLEX е още един прекрасен избор, що се отнася до арматурното табло на един автомобил. Препаратът е създаден специално за поддръжка на повечето пластмасови елементи в една кола. Това означава, че с негова помощ можете да се погрижите не само за таблото си, но също и за контролния панел, гумени елементи, дори небоядисани брони и др. 750-милилитровият разтвор е готов да проникне и на най-неприятните места и да се справи с всякакви досадни замърсявания, та дори и някои следи от износване.
Купи сега

4. Спрей за почистване и поддръжка на гумени стелки Gledring


За да предпазят сложния за почистване подов мокет, повечето съвременни автомобили разполагат с удобни гумени стелки. Gledring са създали специален разтвор, проектиран конкретно за тяхното почистване и тяхната поддръжка. Сега можете да се сдобиете с 500 мл първокачествен препарат за гумени стелки, готов да премахне и най-упоритата мръсотия. След няколко пръскания и подобаващо почистване старите ви стелки ще заприличат на нови. Ако се съмнявате в думите ни, проверете и се убедете сами.
Купи сега

5. Valet Pro за почистване и освежаване на кърпи за кола


Е, ако почиствате автомобила си редовно, няма как да се разминете с нещо подобно. Неизбежно е, независимо какви кърпи използвате, почистената от автомобила ви мръсотия все трябва да отиде някъде. Ако не искате да изхвърляте елегантната си и ефективна микрофибърна кърпа, в която със сигурност сте вложили немалко средства, не е лоша идея да помислите за подобен препарат за освежаване на кърпи. Valet Pro са произвели страхотен продукт, който използва естествена и биоразградима технология за почистване и освежаване на кърпи. След като обработите микрофибърната си кърпа с него, тя ще бъде като чисто нова и готова за повторна употреба. Разбира се, няма как да го избегнете – скоро ще ви се наложи да повторите действието…
Купи сега

6. Спрей за кола WURTH


Представяме ви и един в общи линии универсален спрей за кола, произведен от WURTH. Този препарат е подходящ за дезинфекция на повечето повърхности в автомобила ви. В същото време основната му сила идва, когато става въпрос за премахване на неприятните миризми. Продуктът съдържа 100 мл първокачествен, изключително свеж разтвор с аромат на лимон. Резултатът е една чудесна и сравнително дълготрайна атмосфера в купето на автомобила.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Силиконов спрей за табло Kraftmann


Споделяме с вас още един силиконов спрей, проектиран специално за поддръжка на автомобилни табла. Продуктът е произведение на Kraftmann и е готов да послужи за защита на всякакви пластмасови, кожени и винилови повърхности в един автомобил. Редовната му употреба ще осигури смазване, освежаване и блясък на всеки от материалите, върху които го нанесете. 450-милилитровият разтвор има и подобаващ антистатичен ефект, който ще възпрепятства натрупването на прах за известен период от време. Използвайте този спрей и със сигурност ще съживите атмосферата с купето си, а ароматът му на кафе вероятно ще съживи и вас самите.
Купи сега

8. Препарат за почистване на арматурно табло ZOLLEX


За нуждите на различните потребители си има различни разфасовки. ZOLLEX са се погрижили да осигурят на своите потенциални клиенти и по-компактно количество препарат за почистване на арматурно табло. 200 мл от този страхотен разтвор са готови да се погрижат за всички пластмасови елементи и детайли във вашия автомобилен салон. С помощта на този продукт можете да почистите повърхностите от всякаква мръсотия и дори някои следи от износване. Препаратът има всепроникващо действие и върши работата си просто чудесно. Доверете ни се, с него няма да сбъркате.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!