Всички категории

8-те Най-Добри Раници за Лаптоп

Търсите перфектния начин да пренасяте своя лаптоп напълно удобно и безопасно?

Е, ние определено можем да ви улесним в избора!

Няма никакво съмнение, че вече живеем в света на технологиите, които се развиват с всеки следващ ден.

Те са станали неизменна част от нашето ежедневие и присъстват във всеки дом, работно пространство, обществено място и прочее.

Разбира се, причината за това се крие във функционалността им. С тях всичко става по-бързо, лесно и ефективно. Едно от най-употребяваните и полезни устройства със сигурност е лаптопът.

Тъй като главното му предназначение е да служи като “преносим компютър”, логично е всеки собственик да търси как да го транспортира по практичен и безопасен начин.

Вероятно най-предпочитаният метод е чрез специална раница за лаптоп.

Ако се чудите какво прави тези раници специални или вече сте се насочили към закупуването на такава и се колебаете относно избора, бъдете спокойни!

В следващите редове сме ви подбрали най-важната информация, която трябва да знаете при покупката, както и някои от най-добрите предложения на българския пазар за момента.

Какво представлява раницата за лаптоп и какви са нейните предимства?

Вероятно се чудите с какво раницата за лаптоп се различава от останалите и защо не може да носите лаптопа си в обикновена раница.

Отговорът се крие в допълнителната защита, която чантата предоставя на устройството.

Тези раници включват специално отделение за лаптопа, което е подплатено от всички страни и е снабдено с колан или закопчалка, която да го държи на едно място.

Разбира се, ако сте любители на риска може да използвате и обикновената си ученическа или туристическа раница, за да транспортирате своя лаптоп.

Спомнете си, обаче, че лаптопът е скъпа вещ, която е предназначена да издържи поне няколко години. Като такъв, той заслужава допълнително внимание.

Освен очевидната защита, която раниците за лаптоп предоставят, те имат и други предимства, които ги правят толкова предпочитан продукт.

Практичност

Раницата за лаптоп е най-лесният начин да пренасяте устройството си до училището, университета, работното място или на екскурзия.

Освен лаптопа, в нея може да складирате и други вещи – ученически тетрадки, моливници, документи, резервен чифт дрехи и прочее. Така, вместо да носите две чанти (например спортна и такава за лаптоп), може да ги комбинирате и да си спестите излишните главоболия.

Предпазват тялото

За разлика от останалите чанти за лаптоп, които натоварват само едната страна на тялото, раницата разпределя тежестта равномерно по целия гръб.

Ако тя е изработена качествено и не е претъпкана с вещи, може дори да не я усещате върху тялото си.

В случай, че вече страдате от болки в кръста или, пък, искате да се предпазите от възникването на такива в бъдеще, раницата за лаптоп е идеалното решение, тъй като предотвратява изкривяване.

Универсалност

Раниците за лаптопа не само се предлагат в разнообразни форми, цветове и размери, а и са предвидени за всякакъв тип хора.

Както вече споменахме, живеем в дигитална ера където повечето от нас разполагат с поне един лаптоп. За щастие, никой от нас не е ощетен от липса на подходящи варианти – без значение дали сте ученик, студент, турист или бизнесмен, със сигурност ще откриете раница за вашите лични нужди и предпочитания.

Какво да имате предвид при закупуването на раница за лаптоп?

Трудно е да се избере само един продукт, когато на пазара съществуват множество различни предложения.

Всяка раница е изработена по начин, който да отговаря на определени условия и да бъде от полза за определен тип хора.

Именно затова ще ви представим най-важните характеристики, които да обмислите при покупката на вашата нова раница, за да може инвестицията ви да бъде възможно най-добре оправдана.

Материал

Основната част на всяка раница е материалът, от който тя е изработена. Качественият материал, съобразен с условията, в които ще се използва раницата, е ключов за нейната издръжливост.

Голяма част от раниците за лаптопи се изработват от полиестер или найлон.

Този тип раници са най-леки, което ги прави подходящи за ежедневна употреба на работа или в университета.

Те са и сравнително издръжливи, но не осигуряват максималната възможна защита за лаптопа. Имайте предвид, че при по-тежки удари устройството вътре може да се повреди.

Те не са подходящи за употреба в лошо и влажно време, тъй като не са водоустойчиви. За сметка на това, обаче, изсъхват бързо.

Ако желаете раница, която спокойно да използвате по време на лек дъжд или сняг, може да се насочите към тези от брезент. Освен защитата от влага, която осигуряват на лаптопа, те са и едни от най-издръжливите раници и предлагат здрава защита от удари.

Освен тях, добър вариант са и раниците с мемори пяна.

Те са идеален вариант за училище или парка, където е много по-вероятно някое буйно дете да удари или ритне раницата.

Прибран в тях, лаптопът има повече шансове да остане невредим, тъй като мемори пяната поема силата на удара и я разпределя равномерно.

Съществуват и раници за лаптопи от кожа.

Те се славят като най-стилни, а в допълнение са и издръжливи. Още едно тяхно предимство е, че при желание може да ги направите водоустойчиви.

Те са идеален вариант за тези от вас, които работят в корпоративна среда и желаят да изглеждат представително и сериозно. Имайте предвид, обаче, че кожените раници са по-тежки и скъпи от останалите.

Закопчаване

Всяка раница разполага с някакъв вид закопчаване, за да предпазва лаптопа и вещите ви както от климатичните особености, така и от кражба.

Опциите на пазара са много, но голяма част са снабдени с цип.

Препоръчително е да търсите метални такива, защото пластмасовите ципове не са толкова издръжливи при ежедневна употреба.

Ако сте се насочили към такъв вид закопчаване, задължително се уверете, че ципът се отваря и затваря плавно. Удачно е да се стремите и към такива, които са издръжливи на дъжд – макар да е по-скъпо, тази опция ще се оправдае още при първото ви излизане в лошо време, тъй като вещите ви ще останат сухи.

В случай, че ципът ви се струва като бавен и тягостен вариант, може да се насочите и към раниците с клипси или катарами.

С тях се борави сравнително по-бързо и лесно, макар това понякога да е за сметка на защитата на лаптопа.

Размер

Очевидно е, че раницата трябва да бъде съобразена с размера на устройството, за което ще се ползва.

Дори в случаите, когато лаптопът се побира в чантата, размерът може да не ви позволява да използвате някои от функциите, например закопчаването с предпазен колан, който може да не пасва.

Задължително измерете лаптопа преди да направите своя избор. За начало е добре да измерите цялото тяло на устройството, като е нужно да предвидите няколко сантиметра допълнителна височина, иначе лаптопът може да изскача от раницата.

Нужно е да сте наясно и с размера в инчове. Това е дължината на екрана по диагонал.

Най-лесният вариант ако не знаете колко инча е вашият лаптоп е да премерите разстоянието в сантиметри и да разделите числото на 2.54. Към полученото число обезателно прибавете още един или два инча за рамката на екрана, която обикновено не е включена в инчовата характеристика на устройството.

Освен размера трябва да съобразите и вместимостта на раницата. Обмислете дали ще пренасяте само лаптопа или ще имате нужда от допълнително място за тетрадки, документи и други.

Често вместимостта на раниците се измерва в литри. Като ориентир може да приемете, че малките раници, които побират само устройството и една-две тетрадки, обикновено варират около 10-15л., а най-универсалните варианти са тези около 20-25л.

Съществуват и по-големи раници от 30л. и нагоре, които са подходящи за тези от вас, които ще пренасят по-обемно професионално оборудване.

Комфорт

С цел да ви осигурят максимално удобство повечето раници са снабдени с регулируеми подплатени презрамки, които са по-широки от обикновените.

Освен тях качествените чанти разполагат и с ергономични мрежести гърбове срещу запотяване. Те предотвратяват изкривявания и схващания, както и обриви от лошата вентилация.

Препоръчително е при закупуването да се уверите, че тежестта се разпределя равномерно по целия гръб.

В допълнение изпробвайте раницата и се уверете, че може да я носите правилно. Това означава тя да е високо на гърба, но не прекалено, иначе може да натовари врата и рамената. Дъното на раницата трябва да стига до кръста ви или малко над него.

В случай, че ще носите повече товар, може да се насочите и към раниците, оборудвани с допълнителен колан или презрамка през гърдите, кръста или таза. Те осигуряват стабилност и разпределят тежестта по тялото, вместо тя да е концентрирана само на гърба.

Дизайн

Под дизайнерско оформление може да разбирате както външния вид на раницата като декорация и щампи, така и разпределението на джобовете и отделенията.

Разбира се, когато става дума за визията на чантата, всичко се свежда до вашите лични предпочитания. Бъдете сигурни, обаче, че пазарът е пълен с чанти в разнообразни цветове и форми, сред които всеки може да открие тази, която най-много подхожда на вкуса му.

От своя страна, разпределението на раницата изисква повече премисляне. В зависимост от количеството багаж, който ще носите в чантата, може да предпочетете такава с по-малко или повече отделено място.

Обмислете и дали желаете външни джобове за бутилката с вода или за по-лесен достъп до често използваните вещи като телефона, ключовете или слънчевите очила.

Като минимум може да считате наличието на подплатения джоб за лаптопа, както и вътрешен джоб, в който да съхранявате ценни вещи като лични документи и портфейл. За предпочитане е да разполагате и с поне още едно отделение, в което да пренасяте кабела за зарядното, слушалките или мишката.

Към дизайна се причислява и оформлението на дъното на раницата. На пазара съществуват както чанти със заоблена долна част, така и такива с равна за повече стабилност когато я оставите на земята, стола или бюрото.

Допълнителна защита

Както стана ясно, главното предназначение на раницата за лаптоп е да предпази устройството. Когато става дума за толкова скъпа вещ допълнителните усилия в тази насока никога не са излишни.

Много от раниците на пазара вече разполагат с модерни приспособления срещу климатичните особености, наранявания или кражби. Освен водоустойчиво покритие, някои са снабдени със заключващи се ципове, камуфлажни джобове и прочее.

Някои от най-новите модели дори разполагат със специални отделения с защита от RFID (радиочестотна идентификация), където да държите банковите си карти без притеснение, че някои може да ги сканира.

Как най-безопасно да пренасяте лаптопа в раница?

Разбира се, за да остане лаптопът невредим за дълго време, трябва да се отнасяме с грижа към него, независимо от това, че го съхраняваме в раницата.

Ако чантата ви не е водоустойчива, избягвайте да излизате с лаптопа в лошо време защото влагата може да достигне до устройството и да го повреди.

Също така, когато махате раницата от гърба си, не я пускайте от високо на пода, а внимателно я поставете на стола или леглото.

Докато лежи някъде, пък, не оставяйте други вещи върху нея, докато лаптопът е вътре – допълнителната тежест може да огъне тялото на устройството.

Накратко казано – отнасяйте се с внимание!

Не пренасяйте лаптопа в едно и също отделение с храна или напитки, които може да се разсипят и да го повредят.

Също така, преди да го поставите в предпазното отделение, уверете се, че той не е включен, иначе може да прегрее. Винаги го оставяйте в “заспал” режим, а още по-добре напълно го изключвайте.

Как да се грижите за раницата си за лаптоп?

Като за начало запомнете, че като всяка друга чанта, раницата за лаптоп също има максимален капацитет.

Старайте се да не я претъпквате с много вещи, които могат да натежат и да доведат до повреда.

Освен натиска, който може да се окаже пагубен за лаптопа, поради прекалената тежест, презрамките или самият плат на раницата също може да се скъсат.

Тъй като с времето по раницата се натрупват прах, мръсотия и различни видове бактерии, ако не я почиствате редовно може да започне да издава остра миризма и да се обезцвети.

За поддръжката и справянето с по-тежки петна може да използвате стари четки за зъби или парцали. Избягвайте четките, които имат метал по косъмчетата, тъй като те допълнително могат да наранят плата.

Внимавайте с почистващото средство, което използвате. Ако употребите много силен препарат, той може да обезцвети или дори унищожи раницата!

Започнете като старателно изпразните раницата, като не забравяйте да премахнете и всички отделими части. Изтупайте внимателно праха и срежете висящите конци, ако има такива.

Ако забележите по-големи петна може предварително да ги разтъркате с препарат, разреден с вода, и да го оставите да подейства за половин час.

След това е препоръчително да накиснете раницата, но задължително първо проверете на етикета дали това е позволено, тъй като някои чанти не са пригодени за потапяне във вода. Ако това не е проблем, използвайте топла, но не гореща вода.

Щом намокрите раницата отново разтъркайте вече третираните места, но не прекалявайте, иначе ще повредите плата. Когато сте готови изплакнете чантата добре, а след това може да използвате кърпа, с която да я увиете и леко да я притискате.

След като сте я почистили, оставете раницата да изсъхне като я закачите с дъното нагоре и държите циповете отворени.

 

Е, надяваме се предоставената информация да ви помогне при избора на новата ви раница за лаптоп.

В случай, че не знаете откъде да започнете, ви препоръчваме да разгледате следните предложения, които за момента са сред най-добрите на българския пазар…

1. Раница за лаптоп Xiaomi Mi Casual DaypackТази раница е изработена от полиестер, а джобовете се отварят и затварят с ципове. Тя е компактна и удобна, тъй като разполага с едно главно отделение с подплатена част за лаптопа, както и малък преден джоб за лесен достъп до аксесоари като ключовете или телефона.
Купи сега

2. Раница за лаптоп Lenovo B210Това предложение е изключително популярно поради своят стилен дизайн и стабилна и лека изработка. Освен, че е издръжлива на вода, тази раница се състои от едно главно отделение с допълнителен колан за лаптопа и малък преден джоб от две части, за да може бързо и безпроблемно да стигате до вещите си.
Купи сега

3. Раница за лаптоп Case Logic VNB217Този продукт е направен от найлон и също е завършен с ципове. Освен външния джоб за бутилка и регулируемите презрамки, тази раница разполага и с три отделения – задно за лаптопа, средно за документи и тетрадки и предно за малки аксесоари и принадлежности.
Купи сега

4. Раница за лаптоп Samsonite GuarditТази раница е изработена от полиестер и отново се състои от три отделения. Със своя стилен и спортен вид тя е идеалният избор за екскурзии, тъй като е снабдена и с два странични джоба за бутилка с вода и чадър. Разполага и с достатъчно място за повече от едно устройство.
Купи сега

5. Раница за лаптоп Gaming Genesis PalladСледващото ни предложение е едно от най-обемните, но затова, пък, здраво и удобно. Изработена е от найлон и се състои от цели четири отделения, като освен с място за цялата периферия на лаптопа, разполага и със странични джобчета за по-добра организация на вещите.
Купи сега

6. Раница за лаптоп Dell Pro SlimТози продукт е изработен от полиестер, а джобовете с ципове ще съхранят вещите ви дори при вода. Освен главното отделение за лаптопа, тази раница разполага и с преден голям джоб за допълнителни документи и канцеларски материали.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Раница за лаптоп Thule TCSP313K Crossover SlingТази раница за лаптоп се различава от останалите с нестандартния си разчупен външен вид. Изработена е от найлон и разполага само с една презрамка, както и с две големи и едно малко отделения, където да поберете всичко необходимо за кратко пътуване.
Купи сега

8. Раница за лаптоп HP OmenПоследният продукт е от полиестер и отново разполага с едно главно отделение и преден джоб за аксесоари. Със стилния си външен вид, регулируемите презрамки и отделни джобове за други устройства, тя е идеалният вариант както за професионални мероприятия, така и за спортни дейности.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!