Всички категории

7-те Най-Добри Роботи За Почистване На Прозорци

Омръзнало ли ви е да прекарвате часове в почистване на прозорците у дома и все пак резултатът никога да не е напълно съвършен?

Е, ние имаме практично, висококачествено и отличително решение на този ваш проблем…

Перфектно изчистените прозорци са мечта във всеки един дом. Те осигуряват не само по-пълноценни условия на живот, но и внасят свежест и спокойствие в домашната атмосфера.

Наясно сме, обаче, че това всъщност е много трудоемка и сложна задача. Точно затова, ви съветваме да подберете специализиран робот за целта, който да ви отмени в това занимание и да ви осигури комфорт, спокойствие и чистота с лекота…

Не се колебайте и направете най-добрия избор за вашия дом още сега!

В това ръководство сме представили всичко най-важно, което трябва да знаете при избора на робот за почистване на прозорци. Също така, по-долу сме ви запознали и с някои от най-висококачествените предложения в областта, които със сигурност ще ви впечатлят.

Защо да подберете робот за почистване на прозорци?

Роботите за почистване на прозорци са модерно допълнение към хигиенните домакински електроуреди, отличаващо се с изключително високо качество на работа.

Ефективни и практични – те несъмнено са перфектния избор за всеки един дом!

В дизайнерски план, на пръв поглед скромната им, но всъщност много интуитивна структура, им позволява да изпълняват почистването много  детайлно. Това, съответно, гарантира идеални резултати, дори и в най-трудните за поддръжка зони (ъглите, например).

Същевременно, зад компактността на роботите за почистване на прозорци, се крие и доста мощна конструкция, подсигуряваща обработката на голям обхват от пространство за наистина кратък период от време.

Друго предимство, с което те се отличават, е и факта, че са много удобни за употреба, пренос и поддръжка. Това се дължи най-вече на изцяло разглобяемата им конструкция и стабилна същност.

И естествено, това, което несъмнено прави този тип устройства привлекателен избор за всяко домакинство, е богатата им функционалност. Роботите за почистване на прозорци разполагат с интелигентни и комфортни за управление софтуеъри, гарантиращи наистина качествена обработка на всякакви повърхности!

Какви видове роботи за почистване на прозорци съществуват?

Според процеса си на работа, роботите за почистване на прозорци биват два вида – магнитни и вакуумни. В това отношение трябва внимателно да съобразите избора си с нуждите и условията на дома ви и, естествено, с вашите лични предпочитания и финансови възможности.

Магнитни роботи за почистване на прозорци

Магнитните роботи за почистване на прозорци са класически, но вече, с развитието на технологиите, не особено популярен избор.

При тях устройството се състои от две магнитни части, прикрепени съответно от двете страни на работната повърхност с цел осигуряване на по-добра стабилност и детайлно почистване.

Факт- магнитните роботи се отличават с наистина високо качество на работа и много удобна и сигурна структура. Тези отлични работни характеристики са комбинирани и с още едно голямо предимство – изключителна достъпност в ценови план.

Но какъв всъщност е техния недостатък, правещ ги по-скоро непредпочитани през последните години? Поради устройството им, магнитните роботи са доста по-бавни и тежки в работата. Също така, не са подходящи за обработка на всички типове остъкление. Ако то е по-тънко, например, магнитните роботи могат да предизвикат надраскване по повърхността му. Ако, пък, е по-дебело, може почистването да не е достатъчно пълноценно.

Вакуумни роботи за почистване на прозорци

Когато говорим за перфектна комбинация между интелигентен интерфейс, високо качество на работа и практичност, определено вакуумните роботи за почистване на прозорци отговарят на всички тези характеристики.

В структурен план, те използват за закрепването си вакуумна помпа, която гарантира стабилното им придвижване по цялата повърхност на прозореца и съответно – идеалните резултати в почистването му.

Вакуумните роботи впечатляват и с бързия си и почти безшумен процес на работа като е важно да отбележим, че при тях няма значение от това какъв тип е остъклението и с каква дебелина е то.

Това, което можем да отчетем като единствен техен недостатък, е твърде високата им цена. Тя, обаче, напълно се оправдава от перфектния им процес на почистване.

Робот за почистване на прозорци с каква система на управление да подберете?

Съществуват три типа управление на роботите за почистване – ръчно, дистанционно и интелигентно.

Всички те се отличават с определени предимства и недостатъци, като при избора си сами трябва да прецените кой вариант е най-практичен за вас и условията ви на почистване.

Ръчно управление

Моделите роботи за почистване на прозорци със система за ръчно управление са най-често срещани и се отличават с най-опростен, но и сигурен софтуеър.  При тях, както може да се досетите, стартирането и настройването на устройството се извършват изцяло благодарение на бутоните, инсталирани върху него.

Този тип управление е най-надежден, тъй като при него няма риск от повреждане на контролния панел или разминаване в командите ви и дейността на робота.

Недостатък при него, обаче, е че е доста непрактичен. Използването на робот с такъв тип управление, изисква допълнително внимание – да сменяте посоката му на движение и да регулирате режимите му на работа.

Дистанционно управление

Моделите роботи за почистване на прозорци с дистанционно управление са много удобни и практични. При тях вие може да осъществявате контрол над устройството си бързо, лесно и от разстояние (от съседна стая, например).

Тук недостатък, обаче, е фактът, че връзката между робота и дистанционното понякога може да става доста нестабилна. Това, съответно, би предизвикало известен дискомфорт в употребата на устройството и би наложило преминаване към ръчен режим на управление.

Интелигентно управление

Това е най-новата и впечатляваща система на управление при роботите за почистване на прозорци.

При интелигентното управление, устройството действа почти напълно автономно, като от вас се изисква единствено да го прикачите към съответното остъкляване и да го включите. След това, устройството, благодарение на интелигентния си интерфейс, само започва да прегулира режимите си на работа, да сменя посоката си на движение и да оценява кога е приключило с почистването, като дори ви индикира за това.

Моделите с интелигентно управление имат специално вградени функции за интернет връзка, управление чрез телефон и допълнителни защитни сензори, а както сигурно се досещате, основният им недостатък е един – твърде високата им цена.

Какво друго трябва да имате предвид при избора на робот за почистване на прозорци?

И след като вече сте избрали какъв вид робот за прозорци желаете и с какъв тип управление е най-удобно за вас да бъде той, е време да се съобразите и с няколко други важни неща

Функции и програми на почистване

Тук принципа колкото повече – толкова повече, важи с пълна сила.

На пазара вече се предлагат най-разнообразни модели с все по-добри параметри, свръзани с детайлност, бързина и икономичност на работа. И все пак, най-важно е да съобразите избора си с това с какво остъкление разполагате у дома и колко често планирате да използвате уреда за почистването му.

Ако живеете в голяма къща с много прозорци, например, е напълно естествено да заложите на продукт, отличаващ се с голям брой програми и функции за почистване.

Ако, обаче, живеете в апартамент или по-малка къща с около 5-6 прозореца, ви препоръчваме да заложите на по-скромен вариант. Твърде функционалното устройство така или иначе няма да успее да развие потенциала си напълно в условията ви на живот.

Тип захранване

Попринцип всички роботи за почистване на прозорци са снабдени с комбинирано захранванемрежово и автономно.

При мрежовото захранване, както се досещате, дейността на уреда се извършва изцяло чрез кабелна връзка към електрически източник. Това е стандартния начин за употреба на този тип устройства и е наистина много удобен, гарантирайки добри резултати и детайлно почистване без риск от прекъсване. В това отношение, вие трябва да съобразите при избора си дължината на захранващия кабел, с който разполага устройството. Тя трябва изцяло да отговаря на условията за връзка към електрическата мрежа във вашия дом.

Но тъй като не винаги има подходящи условия за връзка със захранване, производителите са се погрижили роботите да могат да почистват и автономно (на акумулаторен принцип). В този вариант на използване, устройството е много по-ограничено откъм времетраене на почистването, но пък за сметка на това се отличава с добра практичност без компромис в качество на работа. В този смисъл, друга много важна характеристика, която трябва да гледате при избора на робот, е животът на неговата батерия. Колкото повече, толкова по-добре… особено ако планирате редовно да използвате устройството отделно от електрическата мрежа.

Тип почистване

Почистването на прозорците, което могат да предоставят роботите бива два основни типа – сухо и мокро.

Сухото почистване се концентрира най-вече в обирането на прах и други по-фини замърсявания по повърхността на остъклението. Устройствата, разполагащи с такъв тип почистване са оборудвани с микрофибърни подложки в същността си и се отличават с по-олекотен процес на работа. Проблем при тях, обаче,е че те практически не предлагат голям интензитет в почистването, което ги прави по-неефективен избор, ако желаете с тях да третирате силно замърсени плоскости.

Мокрото почистване, пък, е изключително високоефективно. Уредите, разполагащи с такъв тип почистване са обордувани както с микрофибърни подложки, така и с четки в същността си, и целта им е безупречното и детайлно почистване на повърхностите. Мокрото почистване не прави компромис дори и с най-наситените замърсявания и се извършва посредством употребата на по-концентрирани почистващи препарати. Недостатък при роботите с мокро почистване, обаче, е фактът, че изискват много по-прецизна грижа и поддръжка, което може да се струва доста непрактично и трудоемко за някои от вас.

Бързина и шум на почистване

Това роботът да се отличава с много бърз процес на почистване е от изключително значение за неговата ефективност.

Това да е с нисък шум на работа, пък, има пряко отношение към вашия комфорт и спокойствието ви.

Именно затова, не бъдете пренебрежителни към тези две основни характеристики и проучете внимателно пазара, подбирайки точно този продукт, чиито условия на работа са максимално удовлетворяващи за вас.

Дизайн и качество

И естествено, след като сте се съобразили с всички останали много включови характеристики, остава да подберете модел с дизайн, изцяло отговарящ на вашите очаквания. Старателно заложете на продукт с практична, компактна, но високоефективна и качествена конструкция.

И не забравайте – този уред има най-вече за цел да улесни домакинското ви ежедневие максимално и да ви осигури пълноценни условия на живот.

Именно затова, не правете компромис с качеството. И дори и от това да зависи стойността на финансовата ви инвестиция, винаги подбирайте продукти със сертифицирана структура, отличаваща се със стабилна изработка, сензори за безопасност и удобен интерфейс.

 

Време е да ви запознаем и с някои от най-впечатляващите модели роботи за почистване на прозорци на пазара в момента…

1. Xiaomi Hutt W8 Smart


Xiaomi Hutt W8 Smart е едно невероятно устройство, приспособено за сухо и мокро почистване на прозорци. Този работ е проектиран с двойна система за водно пръскане, която осигурява възможност за работа както с вода, така и с препарати. Резервоарът му възлиза на 80 мл, което позволява на този приятел да почиства площ до 35 квадратни метра. Интелигентният алгоритъм, “богът в машината”, се грижи за това гладките плоскости на вашите прозорци да бъдат почистени по оптималния маршрут. Резултатът е свързан с отстраняването на всяка излишна мръсотия. Роботът предлага различни механизми за почистване, които се справят с препятствията както по прозорците, така също по огледалата и плочките. Машината разполага с функция за гласова сигнализация и страхотна система за сигурност.
Купи сега

2. iHunt Smart Window Robot 3 PRO


iHunt Smart WIndow Robot 3 PRO е още един страхотен уред за почистване на прозорци, от чиито услуги можете да се възползвате вкъщи. Устройството е сравнително компактно и леко и благодарение на своя 800-ватов мотор се справя повече от удовлетворително с различни видове мръсотия по гладки повърхности. Акумулаторът издържа до 20 минути след зареждане, а работният обхват на робота достига до 25 м. Можете да управлявате устройството както със специалното дистанционно, така и с помощта на своя смартфон. Роботът се справя с дълбокото почистване без особени затруднения. Неговите навигационни системи му позволяват да се ориентира в пространството и да избере най-добрия възможен маршрут.
Купи сега

3. Hobot 388


Споделяме с вас още един чудесен робот за почистване на прозорци. Hobot 388 е истински хобот за мръсотията по прозорците. Устройството е приспособено както за сухо, така и за мокро почистване. Работи с помощта на захранващ кабел, чиято работна дължина достига до 4 м. AI технологията на този уред му позволява да се справи с мръсотията по възможно най-добрия начин. Устройството може да се управлява дистанционно и работи при три различни режима за автоматично почистване. Моделът е подходящ за почистване не само на прозорци, но и на всякакви други видове твърди и гладки повърхности. Производителят предлага своя продукт с цели 24 месеца гаранция за ефективно изпълнение на служебните задължения.
Купи сега

4. HUTT DDC55


HUTT DDC55 е уред за почистване на прозорци с елегантен и семпъл дизайн. Наслада е да следите бялото тяло на робота, което лази по гладката повърхност на прозореца. Не се подвеждайте обаче – този робот може да се справи както с прозорците, така и в общи линии с почит всички останали гладки повърхности в дома ви. Моделът разполага с въртящи се елементи, чиято работна скорост достига до цели 27000 оборота в минута. Той е произведен със системи както за сухо, така и за мокро почистване. Специалният му сензор против падане го пази от непредвидените ситуации и излишните повреди. А страхотната му навигационна система се справят с препятствията по пътя по възможно най-добрия начин. В комплекта е включено устройство за дистанционно управление.
Купи сега

5. Attractive Spider Spray 2


Паяк лази по прозореца! Не! Това е Attractive Spider Spray 2. Представяме ви поредният симпатяга, който е готов да почисти всяко петънце по вашите прозорци. Устройството разполага с два контейнера с капацитет от 0,3 л, в които да прибере бойното си снаряжение – вода и препарати. Този приятел се справя страхотно както с мокрото, така и със сухото почистване. Ефективните му микрофибърни мопове разгръщат своя потенциал при 3 различни модела на движение. Този робот успява да почисти един квадратен метър от избрания терен за не повече от 2 минути. Устройството разполага с различни защити против падане, така че да сте сигурни, че ще свърши работата си докрай и без аварии. Машината е подходяща за почистване както на стъкла, така и на рамки.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Mamibot iGLASSBOT W120-T


Mamibot iGLASSBOT W120-T е предпоследният робот за почистване на прозорци, който ще споделим с вас. Моделът е фин и елегантен, работи с помощта на батерии и се справя страхотно с всички замърсявания по стъклото. Разполага със система за мокро почистване, която преодолява не само стъклените, но и доста други подобни повърхности. Един квадратен метър бива изблизан за по-малко от 5 минути. Машината разполага с 3 различни модела на работа, които да се справят с различните видове зацапвания. Можете да я използвате с дистанционно упражнение и да се възползвате от двучасовата автономия на батерията. А вградена USB батерия позволява на робота да остане залепен за прозореца ви до 20 минути след като силите му са се изчерпали. Квадратният дизайн на робота е проектиран така, че да се движи по възможно най-ефективния модел за движение и да остави своя собственик повече от доволен.
Купи сега

7. Xmart WM-08S


За десерт ви представяме още един квадратен робот за почистване на прозорци. Xmart WM-08S е устройство, което работи с помощта на мрежово захранване и се справя с всякакви видове гладки и твърди повърхности. Този робот е подходящ както за водно, така и за сухо почистване. Машината разполага с вградени сензори за почистване на ръбове и оперира по 3 различни режима на почистване. Можете да изберете дали да го оставите сам да си свърши работата благодарение на своята жироскопна система, или пък да го навигирате през препятствията дистанционно чрез приложение на своя смартфон. И в двата случая резултатите ще бъдат безупречни. В комплекта са включени две страхотни микрофибърни подложки, които да се погрижат за вашите прозорци.
Купи сега

3.7/5 - (81 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!