Всички категории

8-те Най-Добри Шиацу Масажори

Шиацу масажът е класическа японска техника, известна с множеството си полезни характеристики, облекчаващи неразположения като болки в мускулите, главоболие, безсъние, задух, умора и сънливост.

Когато сте под константен стрес и напрежение е напълно логично и тялото ви да реагира по остър и болезнен за вас начин…

Именно затова е много важно да си осигурявате пълноценни мигове на максимален комфорт и релаксация всеки ден!

И докато преди години можехте да получите отпускаща масажна процедура единствено в специализираните за това студия, днес съществуват множество портативни масажори за домашна употреба, които определено не са по-малко ефективни…

Кажете „Сбогом!“ на състоянията на отпадналост в ежедневието ви!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за шиацу масажорите, запознали сме ви с някои от най-добрите предложения за продукти в областта и сме отговорили на най-често задаваните въпроси относно този тип релаксираща терапия…

Какво трябва да знаете за шиацу масажорите?

Шиацу масажорите несъмнено се отличават с богатството си на полезни за здравословното състояние на всеки човек качества.

Благодарение на нежните си, пулсиращи движения, те активно тонизират мускулите и кръвообръщението, с което подсилват тъканите в тялото и осигуряват на кожата по-благоприятен вид.

През последните години този тип масажори са изключително популярни, което несъмнено се дължи на множеството им впечатляващи свойства

Осигуряват пълноценна релаксация и спокойствие

Всички шиацу масажори са със структура и функции, специално предназначени да редуцират стреса и напражението в човешкото тяло.

Те умело комбинират в техниката си на масаж по-леки и фини с по-резки и дълбочинни движения, чиято динамика успява да енергизира организма значително.

Отстраняват мускулните схващания

Използвани в комбинация с противовъзпалителни кремове, този тип масажори могат да предотвартят дори и най-тежките мускулни неразположения.

Масажирайки ключови зони от вашата мускулатура, те успяват с лекота да отпуснат фибрите в тъканите, с което облекчават болезнените състояния ефективно.

Редуцират болките в гърба и развитието на ишиас

Шиацу масажорите, особено тези със загряващи функции, могат да се разглеждат като своеобразна физиотерапия, склонна да намали риска от възпаления в областта на различните тъкани.

Именно затова, за да постигнете максимално добър ефект в борбата с ишиаса, ви съветваме да прилагате масажора по 30 минути на ден, 5 пъти седмично, комбинирайки използването му с активна физическа дейност (спорт,стречинг и т.н.).

Полезни са при лечението на артрит

Точковият масаж на шиацу масажорите доказано стимулира процесите в организма и предотвратява развитието на автоимунни заболявания.

И все пак, ако страдате от по-тежки неразположения и развита фаза на определен дискомфорт, ви съветваме да подберете внимателно масажор само след консултация със специалист.

Страхотен избор са за спортисти

Това е така, тъй като финият им масажен стил обгрижва мускулите по дължината и ширината им, с което им осигурява допълнителен тонус, еластичност, спокойствие и здравина.

Какво трябва да имате предвид при покупката на шиацу масажор?

На пазара има наистина широко разнообразие от предложения за шиацу масажори.

От изключително значение е да съобразите избора си внимателно с вашите лични нужди и предпочитания.

А за да направите възможно най-правилната покупка, ви съветваме да имате предвид няколко основни неща…

Функционалност

Колкото повече програми на работа има един масажор, толкова по-универсално е и неговото действие.

Повечето масажори комбинират в себе си няколко основни шиацу-техники –  класическо размачкване, тапинг, стречинг и спотинг. Те са подходящ избор за хора с хронични мускулни болки.

Някои масажори, пък, разполагат и с функцията „вибрация“, чиято цел е по-добрата стимулация на кръвообръщението. Предложенията с тази функция са страхотен избор за спортисти и хора с активно ежедневие.

Термофункцията също е изключително впечатляваща. Благодарение на нея, масажорът може да има загряващо или охлаждащо действие, което да тонизира допълнително мускулните влакна.

Практичност

Подберете удобен за употреба и пренасяне масажор, който да може да ви доставя нужната доза комфорт в най-разнообразни условия.

Ако имате нужда от масаж само на горната част на тялото, например, изберете предложение тип „възглавница“ или колан.

Ако, пък, желаете да релаксирате стъпалата си, подберете уред, специализирал функциите и дизайна си в това направление.

А, ако желаете универсален продукт, подходящ за всяка част от тялото, може да подберете масажна седалка или класически, С-образен масажор.

Качество и безопасност

Естествено, както многократно споменахме, шиацу масажорът има значение най-вече за вашето здравословно състояние.

Именно затова, трябва да бъдете много прецизни при избора си и да заложите на висококачествен продукт на доказан производител.

 

Е, не се колебайте и направете най-полезния избор за вас още сега…

1. DBT TradeКомфортен и практичен – тези думи описват най-добре този класически шиацу масажор. Той разполага с 3 степени на действие и 6 програми, осигуряващи прецизна грижа за най-напрегнатите телесни зони (врат,гръб,бедра,хълбоци).
Купи сега

2. Medisana “MC 830”Това е масажираща шиацу седалка със затопляща функция и 3 степени на действие, изработена от висококачествен техногел. Посредством нежния си масаж, тя има за цел активно да тонизира три основни зони от човешкото тяло (врат,гръб,крака).
Купи сега

3. Medisana “MC 828”Тази висококачествена масажираща седалка предлага 3 силноефективни програми за масаж, отличаващи се с интензивно действие в зоната на врата, гърба и бедрата. Също така, тя разполага с фин и комфортен дизайн и термофункция за максимално отпускане на тялото.
Купи сега

4. OEMТова е удобен и ефикасен масажор, разполагащ със загряваща функция, подходяща за 3D-шиацу масаж. Продуктът е изработен изцяло от еко-кожа и е с нежен, практичен дизайн, кофмортен за тонизация на различни зони от тялото (врат,гръб,талия,дупе,бедра).
Купи сега

5. TechnikerТова е висококачествена масажираща възглавница с компактен дизайн и термофункция. Тя разполага с 4 шиацу масажни глави за дълбокорелаксиращ масаж, които ефективно облекчават мускулното напрежение и стимулират кръвообръщението във всички зони от тялото.
Купи сега

6. BrandedТози шиацу масажор с класически дизайн е изработен от естествена кожа и дишаща текстилна 3D-мрежа и разполага със затопляща функция с дълбокотъканно инфрачервено отопление, способна да осигури спокойствие и комфорт на цялото тяло.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Beurer “MG148”Този иновативен колан за шиацу масаж ще осигури интензивни антистрес процедури на цялата горна част от вашето тяло. Той е с фина и лека масажна формула, разполагаща с термофункция, и автоматичен режим на работа.
Купи сега

8. Beurer “FM60”Ако, пък, сте в търсене на перфектния уред, който да осигури на стъпалата ви пълноценна грижа, този шиацу масажор е идеален за вас. Той разполага с 2 нива на интензивност и инфрачервена топлинна функция, нежно отпускаща мускулите на краката и активно стимулираща тяхното кръвообръщение.
Купи сега

Често задавани въпроси

Какво всъщност представлява “шиацу“?

Шиацу е древна лечебна масажна техника, чието име буквално означава „натиск, посредством пръсти“.

Тя редува в методиката си пулсиращи, преплъзващи и размачкващи интензивни движения, имащи за цел да енергизират тялото и да редуцират състоянията на болка, стрес и умора.

Съществуват две теории за това от какво е предизвикан доказано полезният ефект от процедурите „шиацу“:

Първата е взаимствана от акупунктурата и е свързана със съществуването на 14-те меридиани в тялото, по които протича енергията на живота – „чи“. Всички те се свързват фино с отделни системи в човешкия организъм, а благоприятното им състояние, води и до здраве и спокойствие на тялото.

Съответно, според тази теория, чрез концетриран натиск върху отделни ключови точки на мускулните влакна, шиацу техниката отстранява всички „запушвания“ от лоша енергия (умора,стрес и напрежение) на тези меридиани и освобождава наситен енергиен приток към тялото.

Според втората теория, защитена от множество научни изследвания, пък, точковият натиск върху определени мускулни зони в тялото, стимулира положително освобождаването на ендорфин (хормон на щастието) в кръвта. Това, от своя страна, активизира процесите на имунната система и значително помага на тялото да се бори с възпаленията и болестите.

Във всички случаи, обаче, сигурно е едно – шиацу масажите несъмнено са здравословни. Те ще ви осигурят пълноценна релаксация, спокойствие и енергичност с лекота!

За кого е най-подходяща шиацу терапията?

Като цяло, шиацу масажите са доста специфични и имат силни имуностимулантни, лечебни и енергизиращи тялото свойства.

В резултат на това, те са препоръчителни за лица страдащи от:

• хронична умора
• стрес
• мускулни схващания
• ставни неразположения
• безсъние

Също така, шиацу терапията е популярна и със способността си да стимулира кръвообръщението и обмяната на веществата в организма.

Това значително подсилва и подхранва тъканите в тялото и я прави страхотен избор за:
• активни спортисти
• лица с натоварено, изпълнено с движение, ежедневие
• хора, страдащи от обездвижване
• хора с наднормено тегло

Шиацу масажните процедури са подходящи както за мъже, така и за жени.

Те единствено не са препоръчителни за деца и тинейджъри. Това е така, тъй като, според изследвания, най-полезна и ефективна е терапията при лица със зрял организъм, т.е. над 25-годишна възраст.

Как и колко често да използвате шиацу масажор?

В зависимост от вашето неразположение и състоянието на организма ви, вие сами може да прецените с каква честота и продължителност да си осигурявате тази релаксираща терапия.

Попринцип, първоначално ви съветваме да започнете с по-кратки процедури в по-широки интервали от време. 10-15 минути на ден, с честота около 1-2 пъти седмично е напълно достатъчно.

При по-задълбочени проблеми или след консултация със специалист, може да увеличите масажните сеанси до 30 минути на ден с честота 5 пъти седмично.

Съветваме ви, обаче, да не подлагате тялото си на такъв тип процедура ежедневно. То все пак има нужда и от свое собствено време за саморегулиране и възстановяване.

Попринцип не е вредно да си осигурявате шиацу масаж по всяко време на деня. За да е възможно най-ефективен, обаче, ви препоръчваме да се съобразите с две основни неща:

Докато спим, тъканите най-активно провеждат своите процеси.

Именно затова, ако страдате от мускулни схващания, ставни болки, умора или стрес, ви съветваме да правите терапията вечер, непосредствено преди заспиване.

След физическо натоварване, мускулите са най-податливи на регенерация.

Така, че ако сте спортисти, например, ви препоръчваме при възможност да си правите шиацу процедурите веднага след края на вашата активност.

Могат ли да бъдат опасни шиацу масажорите за здравето ви?

Ако сте подбрали висококачествен масажор с медицинска гаранция на доказан в областта производител – не.

Този тип уреди са създадени изцяло с цел да бъдат полезни и ефективни и няма от какво да се притеснявате при употребата им.

Да, възможно е да ви причинят известна болка по време на употреба, притискайки ключови точки от вашето тяло. Това, обаче, е изцяло естествен процес, който не трябва да ви смущава.

А за да сте сигурни, че правите възможно най-безопасния за вас избор, бъдете прецизни в търсенето и при нужда, се консултирайте със специалист.

4.7/5 - (3 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Димка пише

    Търся си масажор поради чести/почти хронични/ болки и схващания в шийно раменната област.Радвам се,че ви открих,защото нищо не знаех за тези техники и ми бяхте изключително полезни,за което съм Ви безкрайно благодарна.Желая здраве и успехи@

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!