Всички категории

8-те Най-Добри Снегорини

Преди години, лопатите за почистване на сняг бяха най-добрият приятел на всеки човек, желаещ да осигури пълноценни условия за предвижване около дома си през най-снежните зимни дни…

Днес, обаче, напредъкът на технологиите е факт и компактните домашни снегорини определено станаха най-ефективният избор в борбата с трудно проходимия сняг!

Благодарение на снегорините, почистването на това красиво, но усложняващо обстановката около себе си, зимно явление вече е бърза, лесна и приятна задача…

Кажете „сбогом“ на неудобството през зимата и си осигурете комфорт, спокойствие и сигурност във всеки един момент още сега!

В това ръководство сме ви запознали с всичко най-важно, което трябва да имате предвид при избора на снегорин, и сме ви представили някои от най-добрите и висококачествени предложения в областта, които със сигурност ще харесате!

Как да изберете снегорин?

Снегорините са специални уреди, предназначени за обработка на заснежени пространства, с цел обособяване на чисти и леснопроходими за хора и автомобили коридори през зимата.

Механизмът им на работа не е никак сложен и представлява процес на всмукване, компресиране и изхвърляне на снега от едно място на друго (най-често встрани от главния маршрут на почистването).

Снегорините са перфектен избор за поддръжка и почистване на дворни и градински пространства, алеи, тротоари, малки улици и паркинги.

На пазара се предлага наистина широко разнообразие от предложения за продукти в областта, различаващи се по своя начин на работа, практичността и функционалността си.

А за да направите най-правилния избор, ви съветваме да съобразите покупката си най-вече с условията, в които ще я използвате.

И естествено – бъдете прецизни и внимателни!

Снегорините са изключително впечатляващи, но и пропорционално с това, са доста скъпи.

Именно затова, ви препоръчваме да не бъдете прекалено повърхностни в търсенето си и наистина да проучите обстойно различните варианти на пазара, естествено обръщайки специално внимание на техническите им характеристики, капацитета им на работа и техния дизайн.

Какъв вид снегорин да подберете?

На първо място при избора си трябва да прецените какъв вид снегорин (електрически или моторен) е най-практичният вариант за условията ви на снегопочистване.

Електрически снегорини

Електрическите снегорини са много популярен избор през последните години.

Те са изключително икономични и лесни за употреба и поддръжка и се предлагат на много достъпни цени.

Този тип снегорини са идеалният избор за обработка на по-малки и компактни пространства (стълби, пътеки, градинки) и това се дължи на финият им и олекотен, почти безшумен, високоманеврен, дизайн.

Също така, имайте предвид, че въпреки попринцип ниската им мощност, електрическите снегорини се отличават и с висока ефективност и бърз процес на работа, дори и в най-студените дни.

Важно е да знаете, обаче, че този тип снегорини се нуждаят от постоянен мрежов контакт, което съответно ги прави една идея по-непрактични, ако не разполагате с електрозахранване в близост до терена на почистване.

Моторни снегорини

Моторните снегорини са класически, многофункционален избор, отличаващ се с наистина голяма производителност и винаги перфектен процес на работа както в по-леки, така и в по-екстремни снежни условия.

Този тип снегорини се задвижват от двигател, захранван с гориво (бензин), и се отличават с изключителна мощност и прецизност на работа.

Те са подходящ избор за обработка както на малки, така и на много обширни пространства, без значение дали те са в пряка близост или на по-голяма отдалеченост от дома ви.

Единствено, имайте предвид, че тези снегорини са значително по-скъпи. Високото им качество и широкоспектърният им принцип на работа, обаче, оправдават стойността им напълно.

Колко степенен снегорин да подберете?

Друга важна характеристика, която трябва да имате предвид при подбора на снегорин, е неговата механика по отношение на процеса му на събиране, преработка и изхвърляне на снега.

Това колко степенен снегорин ще подберете има голямо значение за качеството на работа на машината и нейната функционалност и практичност.

Едностепенни снегорини

Това са най-опростените откъм механично действие снегорини, при които всмуканата от тях снежна маса, се изхвърля директно, с едно движение, през улея в горната част на конструкцията им.

Поради това, те са с по-малка мощност – 2.5 – 3 к.с., сравнително ниска максимална работна площ – 55 х 25 см. (ширина на обработваем сняг до 55 см. и височина до 25 см.) и доста по-фин и крехък принцип на работа.

Именно затова, те са най-ефективни при почистване на лесен за обработка, пухкав, пресен сняг, насипан върху равна повърхност. Съветваме ви да не опитвате да ги използвате върху степкан или вледенен сняг, тъй като по този начин може единствено да ги претоварите и повредите.

Двустепенни снегорини

Ако желаете да обработвате по-обширни пространства с грапава повърхност и тежка снежна покривка, двустепенните снегорини са най-подходящия избор за вас.

Те са най-универсалният вариант, съчетаващ в себе си механизъм с два етапа в обработката на снега и много стабилна структура. Механизмът на този тип снегорини всмуква снега и го прехвърля към центъра на машината, откъдето работно витло, го изхвърля през улея в компресиран вид.

Именно тази, по-спцифична методика на работа на този тип снегорини, им дава възможността да се отличат с по-голяма ефективност на действие, добра мощност – 4.5 – 5.5 к.с., и по-впечатляваща работна площ 100 х 40 см. (ширина на обработваем сняг до 1 м. и височина до 40 см.).

Тристепенни снегорини

Тристепенните снегорини, пък, могат с право да се нарекат напълно професионални. Те са много мощни, функционални и се отличават с изключителна здравина и устойчивост.

Те действат на базата на оптимизиран механизъм за събиране, обработка и изхвърляне на снега, който позволява перфектното почистване на пространства с много неравности и твърда, тежка и дори напълно вледенена снежна покривка.

Тристепенните снегорини са наистина впечатляващи и разполагат с много висока мощност – над 5.5 к.с., и голяма работна площ– 150 х 50 см. (ширина на обработваем сняг до 1.50 м. и височина до 50 см.).

Какво друго трябва да имате предвид при избора на снегорин?

След като сте избрали най-подходящия за вашите условия на почистване вид снегорин и сте съобразили степента му на работа със спецификите на работния ви процес, е време да вземете предвид и няколко други важни фактора…

Гуми

Гумите на снегорина са от голямо значение за неговата стабилност и качеството му на работа.

Това от какъв материал са изработени и как ги поддържате определено ще изиграе ключова роля в пълноценната дейност на вашия снегопочистващ уред.

Най-добрите гуми за снегорин са тези с фино полимерно покритие и ярко изразен грайфер. Те са здрави и качествени и ще подпомагат движението на машината ви с лекота без да предизвикват и за миг натоварване в корпуса и механиката й.

Улей

Улеят е сред най-важните части от конструкцията на всеки снегопочистващ уред, имаща най-пряко значение за неговата продуктивност.

Най-добрите улеи са тези, изработени от пластмаса. Те са качествени и устойчиви, не се задръстват, не замръзват и не се деформират.

А относно разстоянието на изхвърляне на снега от тях, то има най-вече пряка връзка с цялостната мощност и конструкцията на машината.

Най-оптималният вариант са улеите, изхвърлящи сняг на разстояние над 5 м. В противен случай, ефектът от почистването няма да е напълно задоволителен.

Система за управление

През последните години в производството на снегорини започнаха все повече да се налагат предложенията с хидравлична система за управление. Те определено са най-добрият избор, който ще ви осигури комфорт, лекота и спокойствие по време на снегопочистващия процес.

Хидравличните системи значително ще ви улеснят в управлението дори и на най-тежките модели снегорини и несъмнено ще направят смяната на посоката на движение на машината много по-лесна и безопасна за гърба и ръцете ви.

Фарове

Все пак какво по-практично от снегорин, разполагащ със свое собствено осветление?

То определено ще направи работата ви много удобна и пълноценна дори и в ранните сутрешни часове или привечер, когато навън е тъмно.

Така ще можете максимално най-ясно да виждате обстановката около себе си, за да бъдете възможно най-прецизни в дейността си по всяко време на денонощието.

Това, обаче, е все още много нова и модерна функция, която предстои да бъде въведена масово в производството.

 

След като ви представихме всичко най-важно, което трябва да имате предвид при избора на снегорин, е време да ви запознаем и с най-добрите предложения за продукти в областта…

1. Honda HSS760AТози бензинов снегорин е практичен и изключително функционален избор за снегопочистване на малки и средни по големина площи. Той е изработен от пластмаса и метал и разполага с ръчна система за запалване, 3 скорости и двигател с мощност 5.5 к.с. Отличава се и с много добра производителност с работна площ 60.5 х 51 см. и разстояние за изхвърляне на снега приблизително 14 м.
Купи сега

2. Oleo-Mac ARTIK56Този висококачествен бензинов снегорин определено ще ви впечатли с високата си ефективност и функционалността си. Той е оборудван със зимни гуми тип „Supergrip“, които му осигуряват перфектна проходимост дори и в най-заснежените участъци на работа. Снегоринът е изработен изцяло от метал и разполага с четиритактов термичен мотор и двигател с мощност 5.5 к.с. Работната му площ е 56 х 51 см., а разстоянието му на изхвърляне на снега е около 12 м. Също така, моделът е почти безшумен и много удобен за работа, което го прави идеален и много практичен избор за поддръжка на градини и дворови пространства по всяко време на денонощието.
Купи сега

3. Premium HDТова е ротационен бензинов снегорин, удобен за почистване на сняг от улици и пътища. Той е с изключително добра проходимост и комфортен дизайн с работна площ 62 х 55 см. и разстояние на изхвърляне на снега до 6 м. Също така, предложението се отличава и с мощен двигатен, разполагащ с 6.5 к.с., ръчно стартиране и общо 7 скорости (5 за движение напред и 2 за движение назад). Гарантираме ви, че ако сте в търсене на перфектната симбиоза между практичност и функционалност за обработка на по-големи снежни участъци, този снегорин ще ви осигури това с лекота.
Купи сега

4. Ariens Sno-Tek 24Toзи самоходен двустепенен бензинов снегорин е страхотно предложение, подходящо за обработка както на по-фини, така и на по-екстремни снежни участъци. Той разполага с четиритактов термичен мотор, общо 8 скорости (6 напред и 2 назад), двигател с мощност приблизително 6.6 к.с., работна площ 60.9 х 50.8 см. и разстояние на изхвърляне на снега до 12.2 м.
Купи сега

5. Güde GESF 570Този електрически снегорин с мрежово захранване е идеален избор за почистване на тротоари, дворни пространства и градини. Той е изработен от пластмаса и метал и разполага с двигател с мощност 2.6 к.с., работна площ 57 х 22 см. и разстояние на изхвърляне снега до 5 м. Важно е да отбележим и, че предложението е с удобен дизайн с прекъсвач, който ще ви осигури максимална безопасност и сигурност по време на работа.
Купи сега

6. Hecht 9161Това е изключително удобен електрически снегорин с мрежово захранване и компактен дизайн. Въпреки скромната си мощност от 2.1 к.с., той е много практичен избор за почистване и на пространства с по-дълбок сняг. Моделът се отличава и с работна площ 40 х 25 см. и разстояние за изхвърляне на снега приблизително 10 м.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. GardenMAX KCM24-fТози бензинов снегорин се отличава с много добра маневреност и отличителна ефективност. Той разполага с четиритактов термичен мотор, компактен дизайн и двигател с мощност 6.5 к.с. Моделът има 5 скорости и удобен контрол на управлението, което го прави перфектен избор за обработка на всякакви терени – алеи, пътеки в паркове и дворове, паркинги и пешеходни зони. Той е с работна площ 61 х 51 см., а разстоянието му на изхвърляне на снега е приблизително 11 м.
Купи сега


8. Steinhaus PRO-SB7Това е висококачествен бензинов снегорин, предназначен за обработка на сняг върху големи повърхности – дворни и градински пространства, алеи и паркинги. Моделът разполага с четиритактов термичен мотор, двигател с мощност 6.5 к.с. и 5 скорости на управление. Работната му площ е 53 х 51 см., а разстоянието му на изхвърляне на снега е регулируемо и може да бъде съответно 8 или 11 м.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!