Всички категории

6-те Най-Добри Спасителни Жилетки

Чудите се как да подсигурите собствената си безопасност или тази на вашите близки?

Е, спасителната жилетка със сигурност ще ви бъде от полза!

Във всяка една ситуация животът и здравето трябва да се поставят на първо място. Независимо дали практикувате воден спорт, обичате да пътувате с водни превозни средства или сте почитатели на плуването и разполагате със собствен басейн, безопасността е неоспорим приоритет.

За щастие човечеството отдавна е измислило начин хората да бъдат в безопасност във водата – с помощта на спасителната жилетка! Тя е станала задължителна част от оборудването във водния транспорт, както и при съоръжения, които включват водни басейни.

Често именно спасителната жилетка е решаваща при бедствия и непредвидени инциденти.

Ако често се случва да сте в бурни води, не се колебайте и се запасете с качествена спасителна жилетка.

В случай, че не сте добре запознати с този тип продукти – имате късмет!

В следващите редове ще ви представим най-важната информация, която трябва да знаете за жилетките. Накрая ще ви представим и някои от най-добрите предложения на пазара у нас към момента.

Какво представляват спасителните жилетки и какви са предимствата от тях?

Официалното наименование на спасителната жилетка е “лично флотационно устройство”. Името идва от английското “personal flotation device” или накратко PFD.

Жилетката е приспособлението, благодарение на което човекът може да остане над повърхността на водата при неочакван инцидент.

Както вече споменахме, подобни жилетки можете да видите във всяко водно превозно средство, както и в редица водни спортове, които изискват излизане в бурни води.

Ако се чудите защо ви е необходим подобен продукт, ви препоръчваме да обмислите следните предимства.

Безопасност

Разбира се, на първо място е безопасността.

Знаете ли, че според изследване на Галъп, 55% от хората по света не могат да плуват самостоятелно?

Това означава, че шансът да попаднете на борда с хора, които не могат да оцелеят в бурни води, е голям. Възможно е и самите вие да се причислявате към бройката на неумелите плувци.

В такъв случай задължително трябва да се екипирате със спасителни жилетки, ако ще се качвате на лодка, кораб, яхта или кану. При евентуален инцидент тя може да се окаже ключова и да спаси живота ви.

Тя е удобна и за случаите, в които се учите да плувате. Жилетката ще ви помогне да се упражнявате сами, без да се притеснявате, че може да потънете.

Универсалност

Добрата новина е, че спасителните жилетки са толкова популярни, че се произвеждат във всякакви размери и видове.

Ще откриете жилетки, подходящи за възрастни, деца или бременни жени.

На пазара се продават дори такива, предназначени за вашия четирикрак домашен любимец. Те обикновено са снабдени с дръжки на гърба, за да придържате животното по-лесно докато се във водата.

Бъдете сигурни, че при добро желание ще откриете жилетка, която да пасва точно на вашите нужни и предпочитания. Това е огромно предимство за тези от вас с големи семейства или за собствениците на водни басейни, които биват посещавани от голямо разнообразие от хора.

Какво трябва да вземете предвид при избора на спасителна жилетка?

Широкото разнообразие от спасителни жилетки на пазара е голямо предимство, ако знаете как да търсите подходящия продукт за вас. В противен случай рискувате да се снабдите с жилекта, която няма да ви свърши работа, а в рискови ситуации това може да бъде опасно.

За ваше улеснение сме подбрали най-важните характеристики на спасителните жилетки, на които задължително трябва да обърнете внимание при закупуването.

Вид

Съществуват няколко основни вида спасителни жилетки.

Стандартните са направени от плаващи материали като пяна, например.

Това означава, че те автоматично ще ви държат над водата, без да се налагат излишни усилия от ваша страна. Те са изключително удобни за екстремните водни спортове, при които всеки момент може да се окажете под водата и вероятно няма да имате време да надуете жилетката си.

Надуваемите жилетки изискват предварителна подготовка.

Те държат човека над водата благодарение на въздуха в тях, а не заради материала, от който са направени. Поради тази причина, те няма да ви свършат работа, освен ако не ги надуете преди да се озовете във водата.

Това ги прави най-подходящи за водните превозни средства, при които ще разполагате с известно време, преди да напуснете борда.

Имайте предвид, че този тип жилетки не са подходящи за деца под 16 години или за хора, които не могат да плуват добре. Причината е, че представителите на тези група могат да потънат преди да успеят да надуят приспособлението.

Спасителните жилетки се разделят и на автоматични и ръчни.

Първите се издуват автоматично когато се озовете в допир с водата.

От своя страна ръчните имат отвор или дупка, през които трябва да ги надуете. Някои от тях разполагат и с връв, която трябва да дръпнете, за да се издуе жилетката.

Съществуват и хибридни жилетки, които обединяват характеристиките на останалите жилетки.

Те са устроени така, че да ви задържат за кратко над повърхността над водата. Замисълът е, че ще успеете да ги надуете в този промеждутък, без да се налага да го правите предварително.

Размер

Обикновено размерът на спасителните жилетки се измерва в килограмите на хората, за които са предназначени.

Въпреки това не е изключено да откриете и продукти, в чиято характеристика размерът да е указан със сантиметри на гръдната обиколка.

При избора на спасителна жилетка е изключително важно да обърнете внимание на размера и да сте наясно за кого купувате приспособлението.

Важно е жилетката да пасва идеално на тялото, без да се измъква от главата ако човекът вдигне ръцете си.

Старайте се да подберете жилетка, която не оставя свободно пространство около раменете и не закрива брадичката или лицето на човека, който я носи.

Препоръчваме ви при възможност да изпробвате жилетката още в магазина, за да сте сигурни, че размерът е правилен и продуктът ще ви свърши работа.

Материал

Повечето спасителни жилетки се изработват от плаващи материали.

Неопреновите жилетки са меки и гъвкави.

Те позволяват повече свобода на движението дори когато се намокрят, което ги прави подходящи за тези от вас, които не са сигурни в уменията си като плувци.

Полиестерните жилетки не се разширяват при допир с вода.

Те пасват на тялото по еднакъв начин както на сушата, така и във водата, затова внимателно трябва да подберете размера.

За разлика от неопреновите, те обикновено включват повече закопчалки и рядко разчитат на циповете.

Закопчаване

Във връзка с предната точка е редно да обърнете внимание и на вида закопчаване.

То трябва да е удобно и да позволява свобода на движението. По никакъв начин закопчалките не бива да пречат на плуването.

На пазара ще срещнете както жилетки с цип, така и продукти с клипси.

Обикновено закопчалките са поне две и доста често са регулируеми, за да пасне жилетката на повече хора.

Дизайн

Когато избирате своята нова спасителна жилетка трябва да обмислите и нейния външен вид.

За ваша безопасност ви препоръчваме жилетка в ярък цвят, който по възможност да е и светлоотразителен. Така, при евентуален инцидент, шансът да ви забележат докато сте във водата е много по-голям.

Добре е жилетката да разполага и с поне един джоб.

В джобовете може да прибирате приспособления, които може да са ви от полза при практикуването на водни спортове или риболов.

Ако пък сте на борда на воден транспорт, може да скриете в джоба сигнална свирка, с която да привлечете вниманието , ако се окажете във водата.

Как да поддържате спасителната жилетка в изрядно състояние?

Като всеки друг продукт, спасителната жилетка също изисква поддръжка и грижа.

Особено що се отнася до приспособления, които могат да спасят вашия живот, трябва да се стремите те винаги да са в изрядност.

Добре е често да почиствате жилетката с топла сапунена вода.

Ако я съхранявате сгъната е най-удачно да изчакате жилетката да изсъхне напълно, преди да я приберете. В противен случай рискувате остатъчната влага да повреди материята.

Редовно проверявайте дали жилетката е здрава.

Задължително я изхвърлете ако е скъсана или овехтяла.

При проверката огледайте внимателно всички шефове и особено местата, където жилетката поема повече напрежение. Обикновено това са местата около раменете и ремъците.

Не подценявайте и не подминавайте вредите, дори и да са само по външния слой на жилетката. Ако забележите дупки или протрити места, то вътрешната пяна също може да е повредена.

В случай, че жилетката е закупена преди известно време, преценете дали не е време да я подмените. Ако е придобила овехтял вид, то вероятно е повредена от UV лъчите и компонентите ѝ са отслабнали.

 

Е, надяваме се този наръчник да ви бъде от полза при избора на вашата спасителна жилетка.

Ако все още изпитвате колебания ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения

1. Спасителна жилетка Vistamar LJ-289Тази спасителна жилетка е изработена от полиестер, полиетилен и EPE пяна, която да ви държи на повърхността на водата. Разполага с три катарами за затягане към тялото и е оцветена в черно, бяло и синьо, за да се забелязвате отдалеч, ако се окажете във водата.
Предназначена е за хора между 70 и 90 кг. и е подходяща както за лежерни занимания като риболов и туризъм, така и за екстремни водни спортове.
Купи сега

2. Спасителна риза EVAL CRETEСледващото ни предложение е спасителна жилетка за хора над 90 кг., която е оцветена в сигнално оранжево и снабдена със светлоотразителни ленти. Приблизителната гръдна обиколка е между 120 и 130 см. Освен, че обхваща целия торс, жилетката разполага и с подглавник, който подхваща главата щом се озовете във водата.
Продуктът се разкопчава с колан и цип и е снабден с допълнителна сигнална свирка.
Купи сега

3. Спасителна жилетка Vistamar LJ-100Този продукт представлява спасителна жилетка в тъмносин цвят, предназначена за възрастни с тегло между 70 и 90 кг. Изработена е от полиетиленова пяна, която е облечена с найлон.
Снабдена е както с цип, така и с два колана и допълнителна свирка.
Купи сега

4. Спасителна жилетка Vistamar KLJ-40Тази спасителна жилетка е предназначена за деца между 10 и 20 кг. и е изработена от полиетиленова пяна. Външният слой е от найлон в ярък оранжев цвят, облепен със светлоотразителни ленти.
Освен сигнална свирка и специална яка за защита на главата и врата, жилетката разполага и с колани за закопчаване. В допълнение ще откриете и специален колан за краката, който осигурява още повече сигурност на детето.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Спасителна риза EVALСледващото ни предложение е спасителна жилетка за възрастни. Тя е изработена в ярък оранжев цвят, за да се забелязвате отдалеч, дори когато сте във водата. Размерът е универсален и пасва на широк кръг от хора, а самият продукт се закопчава с колан и е снабден със сигнална свирка.
Купи сега


6. Спасителна жилетка BESTO ECONПоследното ни предложение е спасителна жилетка за деца между 20 и 30 кг., която е изработена от 100% полиестер в ярък оранжев цвят. Освен колан за закопчаване, ще откриете и сигнална свирка, светлоотразителни ленти по външния слой, както и допълнителен ремък за краката. Продуктът е изработен така, че да да поддържа главата, дори човек да е в безсъзнание.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!