Всички категории

7-те Най-Добри Степери

Степерът е отлично средство за тренировка в домашни условия, което не заема излишно място.

 

Подобна машина има множество допълнителни опции, чрез които можете да направите своите тренировки уникални.

Въпреки че степерите са на пазара от дълги години едва наскоро добиха популярност вероятно защото хората осъзнаха, че някои модели могат да се използват дори в седнало положение, т.е. можете да горите калории дори докато сте на бюрото в офиса.

Но ако си търсите степер е много вероятно да се запитате кой модел би бил най-подходящ за вас и как да разберете това. Нашето кратко ръководство има за цел именно да ви помогне в избора на степер.

Как работят степерите

Педалните степери имат два независими педала, които се движат нагоре и надолу.

Мощен хидравличен цилиндър ги предпазва от прегряване.  Машината се задвижва от краката ви като по този начин се симулирате ходене или дори бавно тичане.

Съпротивлението на педалите обикновено може да се променя – така можете да увеличавате трудността с напредване на времето когато краката ви ще свикнат с натоварването.

Най-голямото предимство на степерите е, че са компактни и по този начин не заемат излишно място, а освен това могат да се съхраняват почти навсякъде.

Видове степери

Мини степери

Този вид степери често предлагат повече действително въртене в сравнение с обикновените.  Освен това могат да се използват и в изправено и в седнало положение. 

Много модели имат и дръжки и по този начин когато се използват в изправено положение няма риск от падане или загуба на баланс.

Туист степери

Те са много подобни на мини степерите, но имат една съществена разлика – имат усукване на педалите (от там идва и името им).

Самата усукваща функция спомага за тонизирането на различни области от тялото и позволява укрепването на основните мускули на седалището и корема.  По този начин правите една по-завършена тренировка за цялото тяло.

Елиптични степери

Често хората ги бъркат със следващия вид – стъпалните степери.

Въпреки привидната прилика елиптичните са много различни откъм движения. Стъпалните степери обикновено се движат нагоре и надолу, докато елиптичните имат повече хоризонтални и овални движения и натоварват повече мускули на краката.

Стъпални степериТова са най-големите откъм размери степери на пазара и обикновено могат да се срещнат и в публичните фитнес зали.

Има ръчни и моторизирани модели, които работят по различен начин, но са еднакво ефективни откъм натоварване. Този вид степери са трудни за пренасяне, така че ако ви трябва такъв за домашния фитнес е добре да имате специално отредено място за такъв.

Предимства на степерите

Макар и вероятно степерите да имат безброй предимства, нека се спрем на най-големите.

С подобна машина можете да укрепнете мускулите на краката и седалищните части. Ще можете да подобрите външния си вид и да изглеждате по-здрави и свежи.

Очаквайте по-подчертани и добре оформени прасци, бедра, задни части и коремни плочки.

Кардио ползите от степерите също са налични и можете да очаквате намаляване на телесното тегло и цялостно тонизиране на тялото. За да се възползвате напълно от степера е препоръчително да го използвате поне десет минути без прекъсване.

Имайте предвид, че това е абсолютният минимум – колкото повече тренирате, толкова по-добри и бързи резултати можете да очаквате.

Отслабването несъмнено съпътства тренировките на степер заради кардио елементите.  Ще горите калории докато използвате машината и по този начин ако спазвате и добър хранителен режим несъмнено ще свалите излишни килограми.

Подобрена имунна система също е сред предимствата, които носи използването на степер.

Това е резултат от подобрената цялостна форма на тялото и организма.

И последно, но не и по важност е това, че можете да очаквате подобрен баланс и укрепнали основни мускули, които ще направят ежедневието ви по-леко и приятно.

Какво да имате предвид при избора на степер

Размер и максимално тегло

Трябва да прецените колко свободно пространство имате вкъщи и къде ще използвате степера си.

Много хора предпочитат да държат степера под бюрото ако тренират седнали или пък да го сложат пред телевизора ако тренират изправени.  Уверете се, че размерите на избрания степер отговарят на мястото, за което сте го предвидили.

Освен размерите на машината е добре да се подсигурите, че тя ще издържи теглото на най-тежкия трениращ.

Максималното поддържано тегло варира от модел на модел. Най-добре изберете степер, който поддържа 5-10 килограма повече от теглото на най-тежкия трениращ.

Здравина и стабилност

Тъй като степерът ще поддържа цялото ви тегло е добре да е изработен от здрави и издръжливи материали. Освен да бъде изключително здрав е важно да не е и прекалено тежък, особено ако ще го местите постоянно.

Най-добрите модели обикновено са изработени от алуминий, който предлага перфектен баланс между здравина и лекота. 

Имайте предвид, че по-маловажните компоненти на машината могат да бъдат от по-евтини материали като пластмаса, но обикновено това не е проблем и се предприема за намаляване на крайната цена и тегло.

Цилиндрична система

Вероятно най-важният компонент при всеки степер е хидравличният цилиндър (при някои модели цилиндрите са повече от един). Цилиндрите трябва да са особено издръжливи, за да се използва степерът безпроблемно дори при дълги тренировки.

Изключително важно е да се спрете на модел с възможно най-висококачествени цилиндри.

В противен случай има голям шанс машината да прегрява при по-дълго ползване и в резултат да издава странни и неприятни звуци, както и да се повреди.

Съпротивление и височинаЗа да извлечете повече от степера е препоръчително да потърсите модел, който има регулиране на съпротивлението и височината.  Височината ще определи с каква амплитуда да е всяко движение на краката ви.

Промяната на съпротивлението пък ще определи с каква сила ще трябва да натискате педалите.

Това е задължителна опция, тъй като с времето краката ви ще укрепнат и ще искате по-голямо съпротивление.  Като абсолютен минимум потърсете степер с поне три нива на съпротивление.

Движение на педалите

Различните степери предлагат различно движение на педалите. Някои ще ви предложат елиптично или праволинейно движение, което ще ви напомня каране на ролкови кънки.

Повечето модели ще се движат нагоре и надолу като по този начин ще симулират изкачване на стълби.

Други пък ще ви предложат леко усукване, което ще натовари допълнително основните мускули и ще направи тренировките ви по-предизвикателни.

Нива на шум

Дори и да не се притеснявате, че шумът от степера ще притеснява околните, прекалено шумен модел може да ви дразни при използване, особено ако гледате телевизия или слушате музика без слушалки.

Ако пък възнамерявате да ползвате степера на работа – тишината е най-важният фактор, който трябва да вземете предвид, особено ако нямате самостоятелен офис.

Допълнителни екстри


Всичко поставено под тази категория не е задължително и избирането на модел с подобни екстри е въпрос на лични предпочитания.

Например голям и ясен дисплей може да ви помогне по-лесно да следите тренировките си.

Ако искате да виждате каква дистанция сте изминали, колко калории сте изгорили и времето прекарано в тренировка – вероятно избирането на степер с дисплей и компютър е добър вариант за вас.

Някои модели имат бутони, с които лесно можете да настроите съпротивлението.

Ако сте начинаещи или нямате добър баланс – избирането на степер с дръжки може да бъде от голяма полза. Най-добре е да е модел, чийто дръжки се премахват – така когато укрепнете и придобиете опит ще можете да ги махнете и да продължите с тренировките.

Цена и гаранция

Както при повечето покупки и с тази цената е основен фактор.  Вероятно имате определен бюджет за степер и не бихте искали да го надвишавате.

Обикновено лесно може да се намери достатъчно приличен и качествен степер, дори и при силно ограничен бюджет. 

Освен това гаранцията е много важна – така ще знаете, че дори и да се повреди ще сте защитени. Повечето производители определят гаранцията според това колко качествен е техният продукт, съответно можете да очаквате от степер с по-голяма гаранция да бъде по-здрав и издръжлив.

Най-добрите степери

Степерите са отличен избор за хората, които искат да инвестират в удобен, лек , компактен и евтин уред за физически упражнения. 

На пръв поглед обаче избирането на подходящ степер може да бъде прекалено сложно . Ако изпитвате затруднения в това да подберете най-подходящия степер за вас – не се тревожете.  Ще ви улесним допълнително като ви представим някои от най-добрите степери на пазара.

Можете да бъдете сигурни, че който и модел да изберете – няма да останете разочаровани.

1. Мини степер Kondition SS 032


Този мини степер разполага с компютър и ще ви помогне да подобрите кръвообращението си и същевременно да тренирате мускулатурата на краката.

Моделът е с два хидравлични амортисьора, които осигуряват отлична опора и устойчивост. Педалите са с покритие против хлъзгане, а за трудно пазещите баланс хора има и меки дръжки.

Рамката на модела е здрава и позволява максимално тегло от 113 килограма. Степерът предлага два режима на тренировка – хоризонтален и вертикален. Има вграден дигитален дисплей, който показва време, стъпки, сърдечен ритъм и изразходвани калории.

Това е идеалната машина, с която да изчистите излишните килограми и да тонизирате тялото си в домашни условия.

Препоръчително е конкретният модел да се използва два-три пъти седмично по 25-30 минути.
Купи сега

2. Степър MAXIMA Body Slend 310430


Степерът е изработен от здрава стоманена конструкция, която може да издържи 100 килограма. Разполага с дисплей, който показва броя стъпки, време на тренировка и изгорените калории.

Моделът съчетава движение на краката нагоре и надолу заедно с изнасяне на краката в страни за по-голяма ефективност.

Не е необходимо сглобяване – моделът е готов за употреба. Подходящ е както за начинаещи, така и за напреднали.
Купи сега

3. Степер с дръжки и ластици HMS S8004


Моделът е изключително практичен и има възможност за регулиране на височината, което позволява хоризонталните движения да са с максимална ефективност при тренировка.

Хоризонталните движения ускоряват горенето на калории и намаляват целулита по бедрата.

С този степер ще можете бързо и лесно да моделирате мускулите на корема, бедрата, задните част и ръцете, ако използвате ластичните ленти.

Последните увеличават ефективността на упражненията ви и спомагат за оформянето на ръцете и раменете. Машината има възможност за регулиране на съпротивлението и вграден компютър. Дисплей също е наличен като той показва време на тренировката, брой повторения в минута, изгорени калории и има таймер за обратно броене.

Педалите са с два хидравлични амортисьора като максималното натоварване на тях е 100 килограма.
Купи сега

4. Мини степер Kondition SC S008E


Този мини степер разполага с компютър и ще ви помогне да подобрите и стегнете мускулите на краката и корема. Моделът е с два хидравлични амортисьора, които осигуряват отлична опора и устойчивост. Подходящ е за използване както от начинаещи, така и от напреднали.

Рамката на модела е здрава и устойчива като позволява максимално тегло от 100 килограма.

Степерът има вграден дигитален дисплей, който показва брой направени крачки, изгорените калории и изминалото в тренировка време.
Купи сега

5. Кардио степер Twister


Степерът предлага движение в много посоки и по този начин спомага за ефективното трениране на цялото тяло. Идеален е за кардио тренировки за изгаряне на излишни мазнини, тонизиране на тялото и укрепване на мускулите.

С него лесно ще подобрите гъвкавостта на тялото и подвижността на ставите. Основата на модела е произведена от здрав метал, като има гумирани елементи против хлъзгане и елементи от пластмаса.

Сред функциите са броят на активността, възможност за смяна нивата на натоварване и упражняване на различни части от тялото.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Степер Kondition SS 058


Идеален избор както за вкъщи, така и за офисът – по този начин може да се определи този степер. Той ще вдъхне надежда на всеки човек, за когото активният начин на живот отдавна не е в картината.

Редовното упражняване със степер може да ви направи по-щастливи, да ви донесе допълнителна енергия, да повиши самочувствието ви, да ви лиши от безсънието, да намали риска от сърдечно-съдови заболявания, да намали процеса на стареене, да подобри мозъчната дейност и повиши като цяло качеството ви на живот.

Конкретният модел има гумирани меки дръжки и цифров дисплей. Снабден е с два хидравлични амортисьора, които са изключително устойчиви.

Режимите на тренировка също могат да бъдат по-леки или по-интензивни. Препоръчително е степерът да се използва два-три пъти седмично по поне 25-30 минути за най-добри резултати.
Купи сега

7. Мини степер Kondition SC S090


Този мини степер има вграден компютър и два хидравлични амортисьора, които осигуряват максимално ниво на устойчивост. Педалите са гумирани за нулев риск от подхлъзване. Снабден е с меки дръжки за допълнителен баланс.

Рамката е изключително здрава и може да поеме максимално натоварване от 100 килограма. Моделът позволява вертикално и хоризонтално трениране.

Има вграден цифров дисплей, който показва време, стъпки, ритъм, изгорени калории като всичката информация се променя автоматично. Степерът може да се използва за кардио упражнения с цел загуба на излишно тегло, тонизиране на цялото тяло или укрепване и стягане на мускулите на седалището, бедрата и корема.

За най-добри резултати се препоръчва машината да се използва два-три пъти седмично по поне 25-30 минути.
Купи сега

4.3/5 - (7 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Раиса пише

    ЗА 160КГ. ИМАЛИ СТЕПЕРИ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!