Всички категории

7-те Най-Добри Сушилници за Съдове

Ако обмисляте закупуването на най-добрата поставка за сушене на съдове, вероятно вече знаете колко важни могат да бъдат правилното проучване и знания при вземането на подобни решения.

Макар и скромна инвестиция, оборудването на дома с едно такова приспособление е много правилна стъпка, към която трябва да се отнесете с особено внимание!

Сушилниците за съдове ви спестяват място, време и усилия, като същевременно пасват чудесно към останалия ви кухненски и интериор.

Сушилниците за съдове ви позволяват компактно да поставите съдовете си извън кухненските шкафове непосредствено след измиване.

Повечето модели са с дизайн, който позволява на водата да тече директно в мивката и не създават излишна бъркотия върху плота.

Сушилника за съдове ще ви помогне да държите всички неща поотделно в правилния ред, така че да са лесни за издърпване, когато е необходимо.

Ако се чувствате несигурни относно избора, нашето ръководство за закупуване ще ви преведе през всички основни елементи, с които трябва да сте запознати по време на покупката.

А за да ви бъдем максимално полезни сме ви подготвили и списък с най-добрите сушилници за чинии, които може да срещнете на българския пазар.

Какво представляват сушилниците за съдове?

Миенето на чинии е част от живота, но това колко точно съдове трябва да миете и съответно сушите може да зависи от фактори като ежедневие, големина на семейството и наличие на съдомиялна машина.

Една добра стойка за сушене на съдове, която отговаря на вашите нужди, може да направи всичко различно.

По този начин можете да изсушавате съдовете си ефективно, като същевременно не заемате твърде много ценно пространство на плота.

Поставката за съдове работи добре и за организиране на чинии по правилен начин. Сушилникът ще поддържа кухнята ви спретната, чиста и добре организирана.

Освен това позволява по-добър въздушен поток и дренаж, което ускорява времето за изсъхване. Чудесно, нали?

Кои са основните предимства на сушилниците за съдове?

Ако обобщим всички предимства на тези приспособления, тогава необходимостта от закупуването им е извън съмнение.

Все пак, при подобни продукти, винаги търсим позитивите, които ще успеят да улеснят ежедневието ни до голяма степен. Именно това е основната роля на тяхното закупуване, а ето и някои от тях…

Спестяват място

Стелажите за съдове не заемат толкова място, колкото всъщност си мислите, защото са специално проектирани да висят на стени или да стоят над мивки.

Тези уникални сушилници ви позволяват да създадете пространство от нищото.

Можете да ги поставите над вашата печка, мивка или на всяка стена, където искате бързо да достигнете чиниите си (ако разбира се моделът ви позволява това).

Почистват се лесно

Друг позитив, който притежават е че се почистват лесно, с бързо изплакване и кърпа, което ги прави по-хигиенични от много други видове поставки за сушене.

Например, сушилниците с дървена или телена поставка са обемисти тежки и не се почистват лесно.

Стелажите, монтирани над мивката или под шкафа, могат лесно да се почистват просто като се избършат, което ги прави доста по-удобни.

Спестяват енергия

Сушилниците за съдове ви позволяват да намалите сметката си за енергия, като ви дават алтернатива на работата на вашата съдомиялна машина.

Съдомиялните машини са шумни, отнемат много време и използват огромно количество енергия и два пъти повече вода, отколкото просто да миете собствените си чинии.

Можете също така да предотвратите появата на неприлични петна по вашите съдове, повреда от функцията за топлинно сушене от вашата съдомиялна машина и евентуална повреда на чупливи съдове.

Какви типове сушилници за съдове разпознаваме?

За щастие, вече не е нужно да се тревожите за локви от мръсна вода, които се намират върху плота под решетката за съдове!

Има няколко вида поставки за съдове, които можете да закупите и напълно да забравите за тези досадни проблеми.

В зависимост от нуждите ви, най-лесно ще успеете да определите кой модел ще се справи най-добре с изискванията ви.

Стелаж с решетки

Те обикновено са по-евтини от другите опции, но изискват повече поддръжка при периодично почистване.

Имайте предвид обаче, че не заемат толкова място, колкото дървените стелажи. Също така могат да бъдат преместени в шкаф относително бързо, ако трябва да разчистите плота си.

Недостатъците са, че те също се държат на плота. Следователно имате нужда от дренажна подложка и ще загубите повече място на плота във вашата кухня.

Дървени сушилници

Дървените сушилници са издръжливи, защото дървото е естествено устойчиво на влага, гниене и топлина.

Въпреки това, тези модели заемат много място на плота и събират само няколко чинии наведнъж.

Те са страхотни варианти, ако планирате да ги използвате само за чинии и чаши, но купите за салати бързо ще запълнят пространството.

Ще ви трябва и подложка или кърпа под тях, за да попие водата, която се стича от съдовете, докато ги добавяте към решетката.

Метални сушилници над мивката

Сушилниците над мивката са идеални за хора, които искат да спестят място в кухнята си.

Тези стелажи обикновено имат вендузи на краката, за да ги закрепят към плота.

Като цяло са много стабилни. Повечето обаче се доставят с допълнителни крепежни елементи за стена за по-голяма стабилност.

В допълнение, те позволяват на съдовете да се оттичат направо в мивката, така че вече не е необходимо да използвате платнени подложки за отцеждане или кърпи за съдове, за да не губите място на плота.

Отводнителни сушилници над мивката

Тези отводнителни модели обикновено се свързват с вашата мивка с телени или силиконови подложки, които се развиват над вашата мивка, простирайки се от плота до разделителя.

В повечето случаи могат да бъдат чудесен вариант, защото не заемат почти никакво място и се съхраняват лесно.

Те обаче са способни да събират само ограничен брой съдове и това може да се окаже сериозен проблем, особено за семействата с повече членове.

Монтирани сушилници за съдове

Друг вариант за сушилници за съдове е монтираният на стената рафт. Тези модели могат да се използват над мивката, но също така и на всяко друго място във вашата кухня.

Например, някои потребители поставят стойката си за съдове отделно от мивката. Тези опции за монтиране на стена им дават тази по-голяма възможност и свобода.

Съществуват и хора, които искат да имат повече от един сушилник в дома си. И в двата случая стойката е идеален вариант, тъй като позволява на потребителя да съхранява повече съдове, без да заема място на плота.

Един от недостатъците на използването на този сушилник, който не е над мивката, е, че може да се наложи да поставите кърпа или подложка за съдове под него, ако го използвате за задържане на мокри съдове.

Много хора обаче използват тези стелажи просто за съхранение на сухи съдове.

Това може да бъде чудесен вариант, ако имате малка кухня с ограничено пространство в шкафа или искате да покажете съдовете си.

За какво трябва да помислите преди да закупите сушилник за съдове?

На пазара има много различни видове поставки за съдове. Всеки от тях има свой списък с плюсове и минуси. В резултат на това може да е трудно да намерите най-добрия стил за вашия дом.

Ако търсите поставка за съдове, която ще отговори на вашите нужди, помислете за следните фактори, преди да направите покупката си:

Какъв е вашият домашен интериор?

Въпреки че днес се предлагат много стелажи за съдове, не всички дизайни са най-добрите за всяка кухня.

По-модерните устройства може да имат регулируем дизайн, което ви позволява да персонализирате конфигурацията на вашата стойка за съдове, за да отговаря на вашите нужди.

Разширяващите се тави могат да осигурят повече пространство за сушене на по-големи готварски съдове като тенджери и тигани.

Рафт, който се сгъва, със сигурност е бонус, когато дойде време да го съхранявате.

Опитайте се да съобразите модела, който избирате с вашия домашен интериор, за да създадете допълнителна хармония на дома.

Изборът на дизайн ще зависи единствено и само от вашите лични предпочитания и стил, така че избирайте разумно.

С какво място разполагате?

Един от ключовите фактори, който трябва да имате предвид, е изискването за пространство.

Нужно е да изберете най-добрия модел, според вашата кухненска мивка и околното пространство на плота.

Например, ако вашата кухня има квадратна част от плота до мивката, може да е отлично място да поставите сушилник за съдове на плота.

Изберете достатъчно компактен модел за по-малки кухни, а съответно за по-големи пространства ще можете да си позволите някой по-масивен сушилник, който дори може да бъде на няколко етажа.

Има чудесни предложения, които се предлагат с подвижен отцедник за прибори, който има специални отвори за остри ножове, здрава релса и място за дъски за рязане.

Ако на самия работен плот няма достатъчно място, за да го поставите, е препоръчително да изберете модел за стенен монтаж.

Можете също да помислите за възможността да създадете второ ниво на работната повърхност, за да увеличите допълнително капацитета на съхранение.

Какви са вашите нужди?

При поръчка на кухни, такива продукти често се игнорират, тъй като потребителите смятат, че моделите вградени в горния или долния шкаф са напълно достатъчни.

Този подход към завършването на кухненското обзавеждане е грешен. Външните сушилници са истински необходими, въпреки наличието на вградени.

Използването им значително опростява процеса на готвене, миене на съдове и помага за спестяване на време.

Какъв е вашият бюджет?

Цената на даден продукт е важен фактор, който трябва да имате предвид, когато купувате малка поставка за сушене на съдове.

Важно е да знаете колко можете да си позволите да похарчите за продукта, преди да изберете такъв.

Проверете различните цени от различни продавачи, преди да вземете решение от кой да закупите.

Можете също така да сравните цените с други подобни продукти, преди да вземете окончателния си избор.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате сушилник за съдове?

Преди да преминете към последната крачка ще ви бъде полезно да се запознаете с още няколко фактори.

Те ще ви помогнат да се ориентирате по-бързо, като по този начин несъмнено ще ви изтласкат към успешната покупка.

Не пропускайте нито един от тях, защото всеки има своето съществено значение.

Качество

Качеството на вашата поставка за сушене на съдове е много важно при вземането на такова решение за покупка, тъй като то определя колко дълго ще издържи вашият продукт, преди да се развали или да стане неизползваем напълно.

Ето защо е важно да търсите висококачествени продукти, така че да не се повреждат лесно и да не изискват ремонт или подмяна на кратки интервали.

Това не само ще изхаби вашите пари, но и ще създаде неудобство за вас, както и за членовете на вашето семейство, които използват тази конкретна малка поставка за сушене на съдове ежедневно.

Издръжливост

Издръжливостта е най-важният фактор при избора на поставка за сушене на съдове.

Сигурни сме, че се нуждаете от нещо, което ще издържи по-дълго, особено ако планирате да го използвате ежедневно или няколко пъти седмично.

Трайността на един продукт зависи от неговото качество и използваните материали.

Най-добрият начин да определите издръжливостта е като прочетете отзиви от други потребители, които вече са закупили продукта и са го изпробвали сами (ако има такава възможност).

Материал

Твърдата пластмаса и неръждаемата стомана са най-издръжливите и популярни материали за направата на сушилник за съдове.

И двата материала имат своите предимства и недостатъци.

Неръждаемата стомана с по-евтин материал може да е податлива на ръжда.

Телът с винилово покритие е най-добрата алтернатива на неръждаемата стомана и помага да защитите вашите съдове от надраскване, а също така е устойчив на ръжда.

Има много варианти на пазара, изработени от различни материали, така че се стремете към най-качествените.

Размер и форма


Поставките за сушене на съдове се предлагат в различни стилове, форма и размери.

Когато започнете с избора е много важно да вземете под внимание размерите на модела, за да определите най-добре дали разполагате с подобно пространство във вашата кухня.

Разбира се, ако имате малка кухня, ще купите сушилник, който покрива възможно най-малко пространство на плота ви.

Ако разполагате с голяма площ в кухнята си, можете да изберете по-големи модели поставки за съдове.

Но това не е задължително, защото въпреки големите размери на плота, някои потребители все още предпочитат по-малките размери що се отнася до такива продукти.

Поддръжка

Поддръжката на вашия сушилник за съдове е от съществено значение за увеличаване на живота му.

Ако имате поставка за съдове от неръждаема стомана, тя може да ръждяса, ако не я почистите правилно.

Можете да използвате мек домашен почистващ препарат като смес от оцет и вода или лимон.

Има и вариант, в който да напръскате с разтвора върху ръждясалия участък и да го оставите за няколко минути.

След това можете да изстържете с четка, за да се отървете от ръждата.

Хубаво е предварително да проверите спецификите на дадения материал, който сте избрали, за да имате точна представа за изискването за почистване.

Всеки материал има различни характеристики и изисквания, имайте предвид, че някои материали могат да затруднят процеса на почистване.

Дизайн

Дизайнът се отнася до форми, цветове, размери, инсталации и други.

Той е най-важното съображение преди оформлението за вашето пазаруване.

Възможно е целият ви архитектурен дизайн да бъде дискриминиран, ако не успеете да направите правилнл решение.

Подберете форма, която ще пасне добре на вашето пространство, компактен размер и базов цвят, за да се слее добре с останалия ви интериор.

Нива

На пазара ще срещнете различни модели, които предлагат разнообразни нива, подходящи за всички потребители.

Едни от най-популярните типове са двуетажните сушилници, които може са срещнете в почти всяко домакинство.

Те събират достатъчно съдове и прибори, като същевременно успяват да останат компактни и леки за пренасяне.

Разбира се, съществуват и други модели като триетажните, които са подходящи за семейства с по-голям брой членове.

Хубавото е, че лесно ще успеете да откриете сушилник, който да пасне идеално на вашите нужди и ще ви даде необходимия капацитет за съхранение.

 

Надяваме се, че нашето ръководство е успяло да улесни избора ви, като същевременно е заинтригувало интереса ви.

А сега е време да преминете към най-приятната част, именно да се насладите на най-добрите предложения, които подбрахме специално за вас.

1. Сушилник ParmashКомпактен и удобен сушилник за чинии изработен от висококачествени материали и подходящ за всяко домакинство. Той е на три етажа с отделения за чинии и чаши. В комплекта със сушилника има и пластмасова табла за събиране на изцедената вода. Размерите са 52х34х28, а материалът използван за направата е висококачествен никел. Моделът е в стандартен сив цвят, за да пасне идеално към всеки интериор.
Купи сега

2. Сушилник EVO LINE СТХ 65Този модел е предназначен за вграждане в шкафове, позволявайки ви допълнително пространство и по-голямо удобство по време на изваждане или прибиране на чинии. Състои се от два реда и притежава отцедник с телескопични компенсатори, които позволяват да се обере от светлото разстояние на шкафа при нужда. Изработен е от неръждаема стомана и е подходящ за мокри съдове и прибори. Има матово покритие, компактна дълбочина 240мм и ширина 564мм.
Купи сега

3. Сушилник Gerdani BGВисококачествен сушилник за чинии изработен от стомана с компактни размери и чудесен дизайн подходящ за всеки кухненски интериор. Моделът предлага 2 броя поставки за отцеждане на чинии и купи, поставка за прибори, пластмасова тавичка и 3 куки. Сушилникът е на 2 нива, за да ви осигури по-голям капацитет на съхранение, с компактни размери и матово черен цвят.
Купи сега

4. Сушилник SAPIRАко се нуждаете от многофункционален модел, който може да оправдае всичките ви нужди, то това в точният модел за вас. Този хромиран сушилник за съдове ви позволява да съхранявате също така ножове, дъски за рязане и прибори за хранене. Притежава 2 разглобяеми пластмасови тави за лесно почистване и стабилна конструкция с гумени крачета против пързаляне. Моделът е с 2 нива, чудесен дизайн и компактни размери, които ще паснат перфектно на всеки кухненски плот.
Купи сега

5. Сушилник Pandeia DP-7096Удобен и компактен модел с хромирано покритие, което ви осигурява издръжливост и здравина с 2 нива за съхранение на съдове. Сушилникът притежава също така 2 подвижни отделения за прибори и чаши и пластмасова тава за отцеждане. Размерите са 39/25/40 см, което прави моделът стандартен и подходящ за всяко кухненско помещение. Сушилникът е в сребрист цвят и семпъл дизайн.
Купи сега

6. Сушилник 5five Simple Smart AtomПрактична поставка за сушене за съдове с чудесен дизайн и отлично качество на изработка. Моделът е изработен от алуминий и е боядисан в черно, така че да не се окислява и да не оставя следи от хлор, за да бъде лесен за измиване и поддръжка. Размерите са компактни и подходящи за поставяне във всякакви условия и пространства 42,5х30,5х12 см.
Купи сега

7. Сушилник Brabantia SinkSide Dark GreyЧудесен сгъваем сушилник с отделен държач за прибори в елегантен, компактен и красив дизайн, подходящ за всеки кухненски интериор. Държачите за сушене на прибори са подвижни, което улеснява сгъването на сушилника и подреждането му. Капацитетът на модела побира до 17 чинии, а подложката на сушилника е с наклон и борд, така че оцедената вода от съдовете да се оттича директно в мивката. Подложката също така може да се използва и самостоятелно, например за сушене на много големи съдове. Моделът ви предлага качество и здравина с 5 години гаранция.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!