Всички категории

7-те Най-Добри Тапети за Баня

Търсите ли начин да обновите визията на вашата баня?

Е, тогава си струва да обмислите тапетите за баня!

Банята със сигурност е едно от най-посещаваните места във всеки дом. Освен това, тя изисква особено внимание при обзавеждането на жилището, тъй като се различава от останалите стаи.

Често собствениците на жилища се сблъскват с един и същ проблем – банята е в различен стил от този на останалите помещения. Докато спалнята и всекидневната са облепени с цветни тапети, веднъж влезе ли човек в банята, сякаш попада в друг свят.

Е, решението на този проблем е доста просто – тапети за баня!

Все повече хора решават да заложат именно на тях когато ремонтират или преобзавеждат своята баня. Това се дължи на многобройните им предимства, които ги отличават от всички останали продукти на пазара.

Ако се чудите дали тапетите за баня могат да намерят приложение и във вашия дом, значи имате късмет!

В следващите редове ще ви представим най-важната информация за този вид тапети, а в края сме подготвили и няколко предложения, които в момента са сред най-добрите на пазара у нас.

Какво представляват тапетите за баня и какви са техните предимства?

Вероятно се чудите защо тапетите за баня са толкова специални и какво ги отличава от обикновените такива.

Като за начало, този вид продукти са водоустойчиви, което е от първостепенна важност за помещения като банята. Все пак там е доста по-влажно, а мебелите и дори самите стени често попадат под обсега на пръски или течаща вода.

Именно затова тапетите за баня са снабдени със специално покритие, което предотвратява неприятните ефекти, които водата би имала върху хартията. Така те издържат години наред без да се разлепят.

В случай, че все още изпитвате колебания, ви препоръчваме да обмислите следните предимства на тапетите за баня.

Гладко покритие

Подобно на обикновените тапети, тези за баня успяват да скрият и изгладят всички неравности по стените.

Често при ремонт на жилището, шпакловката остава неравна, местоположението на контактите може да се смени, а картините да се окачат на друго място.

Всичко това оставя издатини или дупки по стените, които трудно биха се замаскирали с боя. Този сценарии е често срещан и в банята.

С тапетите за баня ще покриете всички тези неравности така, че те да не се забелязват от посетителите на вашето жилище. Само и единствено вие ще знаете, че зад хартията се крият несъвършенства.

Икономичност

Често при ремонт на жилището разходите стремглаво се увеличават. Бюджетът трябва да се разпредели между отделните части на жилището, мебелировката и работниците.

Мнозина търсят начин да спестят пари, без това да се отразява на визията на жилището.

За щастие, тапетите за баня се предлагат на по-ниска цена от плочките.

Това ги прави подходящи за тези от вас с по-нисък бюджет, както и за живеещите под наем, които искат да освежат помещението, без да влагат всичките си средства в него.

Стилен дизайн

Вероятно най-важното предимство на тапетите е тяхната атрактивна визия.

Тъй като те се предлагат в широко разнообразие от цветове, шарки и релефи, възможностите за обзавеждане са неограничени.

Освен, че ще можете да откриете подходящ тапет, който да подхожда на останалите мебели в жилището, можете да бъдете сигурни, че те ще говорят добре за вас като домакин.

Както вече споменахме, именно банята е най-посещаваното място в един дом. Макар да нямат достъп до спалнята или килера, всички посетители на дома ви ще минат поне веднъж през банята.

Именно затова е удачно да обърнете специално внимание на нейния изглед, за да сте сигурни, че ще оставите добро впечатление у вашите гости.

Добре подбраният тапет в банята със сигурност ще привлече погледите на посетителите и ще ви представи в светлината на домакин, който обръща внимание дори на най-малките детайли.

Какво трябва да вземете предвид при избора на тапети за баня?

Както вероятно се досещате, пазарът е пълен с всевъзможни тапети за баня. Всеки един от тях се отличава с характерна визия, изработка или предназначение.

Препоръчваме ви внимателно да обмислите следните характеристики докато избирате вашите нови тапети. Така ще сте сигурни, че те са възможно най-подходящите за вашето жилище, и ще се радвате на техния изглед години наред.

Размер

Ако вече сте окачвали тапети, вероятно се досещате за тази ключова характеристика.

Преди да закупите тапетите трябва точно да сте измерили жилището и да сте пресметнали колко хартия ви е необходима.

Обикновено тапетите за баня са широки 50 см и дълги около 10 метра. Това, обаче, не означава, че няма да се натъкнете и на такива с нестандартен размер. Препоръчваме ви винаги да оглеждате продукта и да проверявате описанието и етикета.

Не забравяйте, че банята е доста по-малка от останалите помещения, затова вероятно ще ви е нужно по-малко количество тапети.

Въпреки това, винаги е добре да се презапасите и да имате излишък, който да използвате като акцент в друга стая. В противен случай може тапетите да не ви достигнат и да трябва да импровизирате.

Дизайн

Разбира се, дизайнът на тапета не е за подценяване.

Първо трябва да сте наясно с ефекта, който искате да постигнете във вашата баня.

Можете да облепите всички стени или да заложите тапета само на една от тях.

Може би искате да сложите прост акцент и да оставите тапета като резка, която да краси само част от помещението.

Мнозина избират да облепят и тавана на банята. Причината е, че в повечето случай това “отваря” помещението и го кара да изглежда по-просторно.

Що се отнася до самия тапет, той задължително трябва да е съобразен с останалата част от банята.

На пазара ще срещнете както едноцветни хартии, така и тапети с принтове и шарки. Можете да заложите на изчистен, елегантен и модернистичен вид, или на винтидж шарка в традиционен стил.

Не забравяйте и за възможността да си вземете реплика на определен вид материал.

Ако в банята ви преобладава мрамора или дървото, бъдете сигурни, че тапетът с подобна шарка ще се впише идеално. Лесно ще откриете продукти, които имитират други повърхности като плочки, тухли и прочее.

Материал

Изработката на тапета е това, което го отличава от обикновените тапети.

Както вече стана ясно, водоустойчивостта на хартията е ключова за доброто представяне и издръжливостта на този вид тапети. Тя се дължи на покритието от винил, с което повечето стандартни тапети за баня разполагат.

Това прави тапета една идея по-плътен от останалите.

Тапетите от фибростъкло също са удачен вариант.

Те са изработени от нетоксични материали като сода или вар. Освен това, те са една идея по-издръжливи и предпазват от натрупването на мухъл.

Тапетите от нетъкана материя не бива да се подценяват.

Този вид “дишащи” тапети са изключително популярни, тъй като се произвеждат от екологични материали. Това най-често е комбинация от синтетични и естествени фибри.

Независимо кой материал изберете, винаги проверявайте доколко той е водоустойчив и колко лесно се почиства.

Рядко ще срещнете тапет за баня, който да не може да се почиства с гъба и мека четка.

Всяка мръсотия се премахва сравнително лесно, без самата материя да се наранява или разлепя. Въпреки това ви съветваме да проверявате характеристиките на продуктите и да заложите на този, който е максимално лесен за поддръжка.

Как да се грижите за тапетите в банята?

Издържливостта на тапетите в банята се определя още при първоначалното им поставяне.

От изключителна важност е да изберете правилното място за залепяне, иначе рискувате да уязвите материята и тя да се отлепи в близкото бъдеще.

Разбира се, всички тапети за баня предлагат определено ниво на водоустойчивост, но нито един от тях не може да замени плочките.

Именно затова ви препоръчваме да не позиционирате тапета директно под душа, където той ще е в обсега на водната струя ежедневно.

Можете да го поставите около мивката или ваната, но избягвайте местата с най-високо ниво на влажност.

Що се отнася до почистването, тапетите имат нужда от редовна поддръжка, също както останалите мебели и обзавеждане във вашия дом.

За щастие те са сравнително лесни за почистване, което означава, че бързо можете да премахнете мръсотията веднага след като тя попадне върху тапета.

Още едно тяхно предимство е, че могат да се забърсват с парцал или мека гъба, затова няма да ви се налага да четкате старателно, както често се случва с фугите на плочките.

С малко топла вода, мека четка и сапун или препарат, тапетът ви ще бъде като нов. Не забравяйте, обаче, че той също може да се разлепи, ако го залеете с обилно количество вода, затова не прекалявайте с течностите при почистването.

 

Е, надяваме се този наръчник да ви бъде от полза при избора на вашите нови тапети за баня.

Ако все още се чудите как да подберете правилния продукт ви препоръчваме да обмислите следните ни предложения.

1. Tапет Selling Depot RS028


Този модерен 3D тапет е изработен от пяна и е с размери 70 на 70 см. Освен, че е самозалепващ, той е безопасен, екологичен и е без мирис, което го прави подходящ дори за хора с алергии или непоносимост към силни миризми. Атрактивният дизайн позволява свобода при декорирането – можете да го обърнете или насложите за максимален ефект.
Купи сега

2. Тапет SIKS


Следващото ни предложение също е самозалепващ се 3D тапет, който имитира покритие от камък. Размерът е 77 на 70 см, а релефът е водоустойчив и лесен за почистване, което го прави идеален акцент за вашата баня.
Купи сега

3. Тапет Alma For Home


Този продукт е екосъобразен и е с покритие от винил. Атрактивната визия се дължи на шарката, наподобяваща игли в приятен бежов цвят. Тапетът е устойчив на влага и слънчева светлина и е със стандартния размер – 50 см на 10 м.
Купи сега

4. Тапет REGINABUL 23516


Този тапет ще бъде акцент във вашата баня, който със сигурност ще привлича погледите на всички посетители. Предлага се в стандартен размер и е изработен с покритие от винил, което го прави идеален вариант за бани и кухни с високо ниво на влажност. Устойчив е и на слънчева светлина, а релефът на цветя е доста лесен за почистване.
Купи сега

5. Тапет DEGRETS 879-05


Следващото ни предложение е тапет за баня от винил и PVC, който се отличава със своята атрактивна визия – комбинация от имитация на плочки с цветчета магнолия в свеж лилав цвят. Тапетът е със стандартен размер и е устойчив както на влага, така и на слънчева светлина.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Тапет REGINABUL 5637-03


Този тапет за баня е със стандартен размер и е изработен от винил и PVC. Освен, че е екосъобразен и устойчив на слънчева светлина, той е и с интересна шарка, имитираща елегантен мрамор, който веднага ще придаде свеж и модерен вид на помещението.
Купи сега


7. Тапет R17


Последното ни предложение е 3D тапет с модерен дизайн в златни цветове, наподобяващи листа. Самозалепващия се тапет е с размер 77 на 70 см и е с дебелина 3 мм. Освен това, той е екологичен и безопасен за деца, тъй като е изработен от пяна, нетоксичен е и няма мирис.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!