Всички категории

9-те Най-Добри Телевизори за 2024

Характеристиките, които определят най-добрите съвременни телевизори, са: лесен за навигиране интерфейс, ясна картина и превъзходен звук…

И без значение дали бюджетът ви за нов телевизор е няколко стотин, или няколко хиляди лева, трябва да вземете предвид някои неща, преди да се хвърлите към покупката.

Голяма част от телевизорите изглеждат почти еднакво, така че може да ви се стори, че не се отличават кой знае колко.

Уви, обаче, в по-задълбочен план съществуват големи разлики не само в конструкцията, но и функционалността на моделите…

В това отношение със сигурност можем да кажем, че всеки телевизор е различен от останалите и определено някои модели се открояват от други.

Искате най-доброто, нали?

Е, в това ръководство ще ви покажем най-важните неща, които трябва да вземете предвид при покупката на телевизор, като ще обхванем области от специфичните характеристики, които да търсите, до размера на екрана и т.н.

По-долу ще ви запознаем и с някои от фаворитите в областта, които със сигурност ще привлекат интереса ви!

Какъв телевизор да изберете?

Множество фактори са от ключово значение за това какъв телевизор би бил най-подходящ за вас и начина ви на живот…

Този тип техника за дома е меко казано дългосрочна инвестиция и е важно да обмислите добре нещата предварително, за да задоволите максимално своите нужди и очаквания…

При покупката трябва да се запитате куп неща – от това колко голям телевизор ви трябва и дали имате нужда от модел, притежаващ най-съвременните функции, през изцяло бюджетния аспект и това колко средства сте склонни да похарчите за устройството, та чак до най-базовите и на пръв поглед неособено значителни въпроси, сред които например какво е качеството и реномето, което марката производител, на която сте спряли вниманието си, предлага?

Е, сигурно се чувствате доста объркани, но спокойно, ние сме тук именно, за да ви улесним!

Изборът всъщност може да бъде много приятен и систематизиран, стига да отделите време и внимание на процеса…

В следващите редове подробно ще ви преведем през всичко, което трябва да имате предвид при покупката, като ви гарантираме, че след нашите съвети ще направите най-правилния избор с лекота…

Какъв вид телевизор да подберете?

Определено, както споменахме, телевизорите могат да се разделят на подкатеогрии според наистина много критерии.

Уви, един от най-основните аспекти, които трябва да имате предвид при покупката е свързан конкретно със същността на устройството и процеса на произвеждане на изображението, което то предлага.

Според тази характеристика, най-популярни през последното десетилетие са три основни вида телевизори – LCD, OLED и QLED.

LCD-телевизорите са най-широко разпространеният и бюджетен вариант.

Те се предлагат в богата гама от дизайни и функции и се отличават с добър процес на произвеждане на изображението.

Това се дължи на факта, че при тях картината се излъчва благодарение на пиксели, образувани от течни кристали, поместени между електроди и поляризиращи филтъри.

LCD-телевизорите са наистина отличен и достъпен вариант, но, уви, както при всяка по-традиционна технология, процеса им на работа е склонен към бъгове, които съответно могат да причинят забавяне на кадрите при излъчване.

 

OLED-телевизорите, обаче, от своя страна гарантират винаги ясно и перфектно изображение.

Те произвеждат картината посредством взаимодействието на полимерните молекули в пикселите си и органични светодиоди, които обещават бързина и точност на кадъра. 

Високотехнологични и всъщност доста икономични – те имат един единствен недостатък и това е факта, че крехката им диодна структура изисква редовна и внимателна специализирана поддръжка.

QLED-телевизорите, пък, несъмнено са най-модерният и впечатляващ вариант…

Те са устойчиви, функционални и осигуряват “реалистично” изображение с плътност, яркост, яснота и отличителна наситеност.

Този тип устройства използва наночастици в проектирането на картината си и са изключително предпочитан избор сред съвременното общество…

Какъв е техният недостатък ли? Ами всъщност като негативен аспект при тях можем да отбележим твърде високата им цена, която, обаче, напълно се оправдава с качеството им.

Телевизор с какъв дизайн да подберете?

Несъмнено първото нещо, върху което всеки един човек съсредоточава вниманието си при покупката на съвременен телевизор е неговия дизайн.

Съществува наистина широко разнообразие от предложения, всяко от които изпъква с характерен чар, удобства и стил…

Да започнем от размера на телевизора…

Пазарът на телевизори показва тенденция към покупката на по-големите екрани и, следователно, много малко от най-качествените телевизори са с размер по-малък от 40 инча.

Големите модели гарантират по-добро, ясно изображение, изключителен комфорт, свързан с по-малкото натоварване за очите при гледане, и, разбира се, особено в дизайнерски план, чувство за съвременност и стил.

Помнете, обаче, че в някои случаи по-големите телевизори може да не са с толкова голям екран, колкото мислите, понеже рамките около екрана могат да ви заблудят чисто визуално.

Точно затова, винаги при покупката проследявайте както размерите на цялото устройство, така и конкретната широчина на екрана му.

Екранът на телевизора е неговото “лице”!

Тук основните въпроси са два – с какъв размер и каква форма екран да подберете…

Откъм размер, както вече споменахме, трябва да се съобразите изцяло с вашите лични нужди, предпочитания и очаквания…

По отношение на формата, обаче, нещата са доста по-сложни и контрастни.

Разглеждайки широкото разнообразие от телевизори с все по-модерни дизайни, е напълно естествено да си зададете въпрос: “Струва ли си да си взема телевизор с извит екран?”

Преди няколко години моделите с вдлъбнати, извити екрани започнаха да се появяват при най-скъпите и висококачествени модели и определено привлякоха вниманието на потребителите.

Напоследък,  обаче, те са по-скоро считани за непрактични и не са особено популярни, а производителите избягват създаването им… Но защо?

Това, както можете да се досетите, е намек, че не са особено оптимален избор.

Въпреки че част от производителите твърдят, че извитите телевизори могат да подобрят преживяването ви, докато гледате, като “извият” картината около вас (нещо като да гледате на живо), някои експерти твърдят обратното.

Смята се, че ефектът на извиването е минимален и се вижда, само ако стоите напълно изправени, докато гледате екрана, а малко хора гледат телевизия по този начин.

Помнете също, че ако искате да закрепите телевизора си към стената, моделът с извит екран няма да стои толкова добре, колкото би стоял модел с плоско лице.

Е, препоръчваме ви внимателно да си помислите кой е най-правилният избор за вас и дали е по-добре да заложите на иновацията, или по-сигурен ход е покупката на стандартен модел с плоска, равна конструкция.

Какво друго трябва да имате предвид при избора на телевизор?

Да, визията на устройството е от изключително значение за вашия комфорт и спокойствие, но пълноценността му на работа също не трябва да се пренебрегва…

Обърнете внимание на качеството на картината!

В това отношение логичният въпрос е HD, 4K UHD или 8K UHD модел телевизор да подберете?

Телевизионният пазар беше залят с нови технологии през последните години.

Това, от една страна, означава, че имате по-голям избор, но от друга значи, че е по-трудно да решите кое ви трябва и кое не.

HD телевизорите са ни познати от известно време и са в два различни вида – HDReady, които са с 720 пиксела резолюция и съответно най-евтини и FullHD (накратко FHD), с резолюция от 1080 пиксела и средно позиционирани ценово.
И двата вида могат да предават висококачествена картина и телевизия, но е по-добре, ако имате финансова възможност, да изберете FHD, тъй като ще се радвате на по-добро при гледане на филми и всякакви други видеа с 1080 пиксела резолюция.

Уви, през последните години се появиха и нови, по-висока резолюции, които правят HD телевизорите да изглеждат малко изостанали.

Моделите, които могат да поддържат тази по-висока 4К и 8K резолюция, са наречени UltraHD (UHD) и в момента продажбите на четирите големи марки се състоят най-вече от тях. Тези модели имат в пъти пикселите на FHD телевизорите, така че могат да покажат още по-детайлна и ясна картина.

Аналогично, както сигурно се досещате повечето от най-добрите модели днес са със съответно 4K или 8K UHD.

Така че ако сте в търсене на перфектния телевизор, ви препоръчваме да изберете един от тези два изумителни варианта.

Какво е High Dynamic Range (HDR) и имате ли нужда от него?

Когато говорим за това колко пълноценен избор за вас би бил модел телевизор с кристална картина, нямаме предвид само резолюцията му.

Всъщност, цветовете, които телевизорът възпроизвежда, също имат ключова роля в съвършения му работен процес…

Ако търсите нов телевизор, ще видите, че много от съвременните модели предлагат High Dynamic Range (HDR).

Този термин е взет назаем от фотографията и означава, че телевизорите могат да покажат по-тъмни черни нюанси, по-ярки бели нюанси и по-фини нюанси между тези два цвята.

Да, моделите, разполагащи с такъв тип настройване на картината, са по-скъпи в ценови мащаб, но пък ще ви гарантират наситени цветове и още по-реалистични мигове пред малкия екран.

Да поговорим и за функционалност – смарт или стандартен телевизор да изберете?

Стандартните варианти са все по-рядко срещани в пазарната мрежа.

Бъдещето е в технологиите и производителите на телевизори определено осъзнават това…

Смарт телевизорът (Smart tv), от своя страна, откъм същност, може да бъде разглеждан като класически телевизор с модерни, допълнителни екстри.

Той се свързва с интернет и съответно ви позволява да сърфирате в интернет, да влизате в социалните мрежи и да получите достъп до всички онлайн услуги и приложения.

В днешно време тези модели са вече широкоразпространени и сравнително евтини и достъпни!

А и също така можете да ги свържете с други смарт устройства в дома си, като таблет или смартфон, като по този начин можете да гледате YouTube на големия екран или да споделяте семейни снимки и т.н.
За да имате достъп до смарт свойствата му, телевизорът ви трябва да е в обхвата на интернет мрежа.

Повечето модели разполагат с Wi-Fi и Bluetooth функции, но също имат и букса за интернет, чрез която можете да свържете телевизора директно към рутера си.

Колко средства трябва да похарчите за покупката на качествен телевизор?

Има телевизори, които могат да струват няколко хиляди лева, но можете да намерите и доста по-евтини модели със също приемливо качество.

С други думи – в днешно време можете лесно да си купите добър телевизор, дори ако бюджетът ви е нисък.

Например, висококачествените 32-40 инчови HD телевизори могат да се намерят на сравнително ниски цени.

UHD моделите с малки по размер екрани също се предлагат изгодно, макар и генерално разположени в малко по-висок ценови диапазон (все пак качество им на работа напълно оправдава това).

В общи линии, с малко повече търсене и проучване, може да осигурите на ежедневието си доста добър стандартен телевизор, без да се налага да отделяте прекалено високи суми…

Но защо да платите повече?

Ако бюджетът ви позволява, определено малко по-скъпите телевизори на утвърдени марки, ще ви впечатлят.

Както споменахме по-горе, този тип устройства са дългосрочна инвестиция и е добре да подберете колкото се може по-актуален вариант, който да бъде надеждно допълнение в дома ви за по-дълъг период от време.

Телевизорите, които са около и над 1 000 лева, например, са с доказано по-добра технология и по-красив дизайн от останалите, като често дори и в конструктивен план се отличават с по-висока стабилност и устойчивост.Премиум телевизорите, освен това, както можете да се досетите често имат по-ясни картини, докато по-евтините модели понякога предлагат по-нискокачествени изображения.

Коя е най-добрата марка телевизори?

На пазара се намират множество марки телевизори, всички от които се състезават за вниманието и парите ви…

Повечето хора купуват модел на компания-производител от “голямата четворка” – Samsung, LG, Sony и Panasonic.

В случая, водеща марка на пазара за телевизори е Samsung, а съвсем отблизо я следва южнокорейския бранд LG.

И двете компании са със широка продуктова гама, включваща както евтини телевизори, така и доста скъпи и луксозни модели.

Sony и Panasonic, от своя страна, пък, имат сравнително по-малки, но също толкова впечатляващи продуктови гами.

Откъм качество и цена на устройствата си те действат доста сходно с предходните две марки и това ги прави водещ избор през последните години.

Малките брандове също могат да предложат много!

Като оставим тези четири гиганта настрани, има множество други по-малки производители, като Philips, TCL, Toshiba и NEI, които в последните години започват да предлагат наистина интересни модели, привличащи аудиториите.

Бюджетните марки телевизори стават все по-популярни…

Голяма част от пазара е заета и от евтините телевизори, които можете свободно да закупите не само от специализираните магазини за технологии, но и от обикновените супермаркетиJVC, Star-Light и т.н.

 

Е, представихме ви някои от най-основните и важни неща, които трябва да имате предвид при избора на телевизор…

Време е да ви запознаем и с водещите модели на пазара!

1. Телевизор Samsung OLED 55S95B


Този смарт телевизор е с OLED технология, която гарантира цветна и остра картина. Екранът е 55-инчов и предлага 4К HD качество на изображението. С резолюция 3840 на 2160, HDR 10+ технологии и скорост на обновяване от 100 херца, телевизорът предлага кристално ясно видео, в което личат и най-малките детайли.

Устройството е снабдено с модерна Dolby Atmos звукова система, с която ще се потопите в атмосферата и ще забравите за околния свят. Освен Bluetooth и Wi-Fi, машината има и вградени приложения за видеовъзпроизвеждане като YouTube, Netfix и HBO.
Купи сега

2. Телевизор Philips LED The One 58PUS8507/12


Ако търсите телевизор с дълбока картина и искрящи цветове, то този продукт е точно за вас. Устройството е с HDR технология и 58-инчов LED екран, докато картината е с резолюция 3840 x 2160 и скорост на обновяване от 60 херца. Модерната Dolby Atmos аудио система е усъвършенствана с допълнения за баса, възпроизвеждане на ясни диалози, автоматична калибрация и други.

Машината работи и с гласов асистент и е с памет от 16 гигабайта, които може да използвате за инсталиране на допълнителни приложения. Стойката може да се регулира на ширина, за да вместите допълнително звуково устройство.
Купи сега

3. Телевизор Sony 83A90J


Този продукт се отличава със своята OLED технология за допълнителен контраст на картината, както и с внушителните си размери и 83-инчов екран. Смарт системата е базирана на Android и предлага вграден гласов асистент на Google, както и приложения като YouTube, Netflix и HBO Go.

Изображението е с резолюция 3840 x 2160, като може да бъде възпроизведено в няколко режима – стандарно, кино, ярко, за видеоигри и други. Аудиосистемата на Dolby Atmos също предлага множество режими, за да ви помогне да се потопите в атмосферата на филма.
Купи сега

4. Телевизор Xiaomi MiTV-P143


Този 43-инчов смарт телевизор е с LED дисплей и гласов асистен от Google. Освен тях, устройството е снабдено с 16 гигабайта памет и вградени приложения като YouTube, Netflix и HBO Go.

Резолюцията на екрана е 3840 x 2160, а скоростта на обновяване е 50 херца. Аудио системата е Dolby Audio с два вградени говорителя с мощност 20 волта.
Купи сега

5. Телевизор LG 65QNED993PB


Следващото ни предложение е смарт телевизор с специален QNED Mini LED екран с размери 65 инча. Изображенията са с качество 8K, a операционната система webOS е снабдена с гласов асистент на Google.

С резолюция на картината 7680 x 4320, множество технологии на изображението и скорост на обновяване от 100 херца, телевизорът обхваща дори най-малките детайли и ви предлага уникално изживяване. За пълното потапяне в атмосферата служи и модерната Dolby Atmos аудиосистема с Bluetooth съраунд и няколко вградени говорители с мощност от 60 волта.
Купи сега

6. Tелевизор Toshiba 32WA2063DG


Този смарт телевизор е с 32-инчов екран и LED дисплей и HDR технология. С резолюция от 1366 x 768 и операционната система на Android ще можете да се наслаждавате на разнообразни продукции с отлично качество.

Освен връзка с Wi-Fi, телевизорът разполага и с гласов асистент на Google, с чиято помощ лесно и бързо можете да управлявате устройството, без дори да ставате от дивана или да търсите дистанционното.
Купи сега

7. Телевизор Panasonic LED TX-43LX800E


В случай, че търсите телевизор, който не е нито прекалено голям, нито прекалено малък, то този продукт с 43-инчов екран е идеалното решение. LED дисплеят е със специална HDR технология и предлага 4К качество на картината. Аудиосистемата на Dolby Atmos с два вградени говорителя предлага и съраунд опция, с която да се потопите в любимия си сериал или филм.

Телевизорът може да се свързва чрез Bluetooth и Wi-Fi, разполага с операционна система на Android, гласов асистент на Google и няколко вградени приложения като YouTube, HBO Go, Netflix, Amazon Prime и Disney+.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Телевизор TCL QLED 65C635


Този 65-инчов смарт телевизор е с QLED технология, резолюция от 3840 x 2160 и 4К качество на изображението. Устройството е снабдено с множество технологии за картината като HDR, HLG и Dolby Vision, както и със скорост на обновяване от 50 херца.

Аудиосистемата на Dolby Atmos разполага с два вградени говорителя с мощност от 20 волта, а операционната система на Google TV и връзките с Wi-Fi и Bluetooth позволяват да инсталирате множество приложения за видеопродукции. Освен тях ще откриете и два гласови асистента – Google и Alexa.
Купи сега

9. Телевизор Samsung QLED The Frame 32LS03B


Последното ни предложение е смарт телевизор с 32-инчов екран и QLED технология. Резолюцията на изображението е 1920 x 1080, а самото устройство предлага опция за допълнителен контраст и скорост на обновяване от 50 херца.

Операционната система на Tizen включва и гласовия асистент Bixby, както и няколко вградени приложения, сред които YouTube, Netflix, HBO Max и Rakuten TV.
Купи сега

3.9/5 - (104 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
8 Коментари
 1. Иван пише

  Филипс телевизорите от високия клас не отстъпват по качество на картината от прехваления samsung..

 2. Ivo пише

  Toshiba i Jvc са на един кантар.Не може да ги раздалечават толкова.Моделите за източна Европа се произвеждат я Турция.Както и Hitachi..

 3. Ivailo пише

  Можете ли да ме информирате когато има на промоция илиразпродажба на телевизори онлайн в технополис, техномаркет, метро?

 4. Стефан пише

  Samsung tv са най-добри.

  Някой чувал ли е за телевизори на Ариели? Виждам ги на промо на Черен петък? Заслужава ли си такъв телевизор на промо цена?

 5. Ралица пише

  Имаме плазмен телевизор самсунг 32 инча и сме много доволни. Взехме го на промоция от емаг.

  Телевизор 1 са самсунг.

 6. Петко пише

  Имал съм Самсунг 32 и Филипс 43 инч пълни боклуци, първия изгуби картина на 4год, втория на моменти не отреагирва на подадена команда сваляне качване на опр канал прави си почивки губи картина за различно време 3-5 мин и повече

 7. Боби пише

  Имам philips android tv … НЕ СИ КУПУВАЙТЕ НИКОГА имат проблем с google акаунт не можеш да използваш YouTube google play… Изобщо пълен боклук

 8. Стефан пише

  Само Не си взимайте Самсунг голями боклуци,
  Имам чувството че ги правят до изтичане на срока на гаранцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!