Всички категории

15-те Най-Добри Телевизори

Характеристиките, които определят най-добрите съвременни телевизори, са: лесен за навигиране интерфейс, ясна картина и превъзходен звук.

Но без значение дали бюджетът ви за нов телевизор е няколко стотин, или няколко хиляди лева, трябва да вземете предвид някои неща, преди да се хвърлите към покупката.
Голяма част от телевизорите изглеждат почти еднакво, така че може да ви се стори, че не се отличават кой знае колко.

Но съществуват големи разлики в размера, смарт платформата, резолюцията на картината, че дори и в дистанционните на всяка марка.

Така че можем да кажем, че всеки телевизор е различен от останалите и определено някои модели се открояват от други.

Ще ви покажем най-важните неща, които трябва да вземете предвид преди покупка, като ще обхванем области от специфичните характеристики, които да търсите, до размера на екрана и т.н.

Какъв телевизор да изберете?

Множество фактори са определящи какъв да бъде телевизорът, който да си купите.

Това е дългосрочна инвестиция и е важно да обмислите добре нещата предварително, но ние сме се погрижили да ви помогнем.Трябва да се запитате няколко неща, като колко голям телевизор ви трябва, колко искате да похарчите, колко важна е марката и дали ви трябва 4K резолюция?

По-долу ще ви преведем не само през това, но и през много повече.

Да започнем от размера на телевизора.

Пазарът на телевизори показва тенденция към по-големите екрани и, следователно, много малко от най-качествените телевизори са с размер по-малък от 40 инча.Но помнете, че по-големите телевизори може да не са с толкова голям екран, колкото мислите, понеже рамките около екрана могат да ви заблудят чисто визуално.

Колко трябва да похарча?

Има телевизори, които могат да струват няколко хиляди лева, но можете да намерите и доста по-евтини модели.

В днешно време можете лесно да си купите добър телевизор, дори ако бюджетът ви е нисък.

Например, висококачествените 32-инчови HD телевизори могат да се намерят на ниски цени, а малко по-големите модели, които са около 40 до 43 инча също често се предлагат на разумни цени, а понякога дори имат по-високо качество 4K UltraHD (или накратко UHD) екран.

Най-добрите телевизори рядко се намират за по-малко от 400 лева, но доста от тях са в ценовата гама между 500 и 1 000 лева.

Но защо да платим повече?

Телевизорите, които са около 1 000 лева ще са с по-добра технология и по-красив дизайн, като често рамките около екраните са по-тънки и метални.Премиум телевизорите често имат по-ясни картини, докато по-евтините модели понякога предлагат по-нискокачествена картина.

Как да избера най-добрата марка телевизор?

На пазара се намират множество марки телевизори, всички от които се състезават за вниманието и парите ви.
Повечето хора купуват модел на компания-производител от “голямата четворка” – Samsung, LG, Sony и Panasonic.

Водещата марка на пазара за телевизори е Samsung, а съвсем отблизо я следва южнокорейската марка LG.

И двата бранда са със широка продуктова гама, включваща и евтини телевизори, и такива с голям екран, които струват няколко хиляди.

Sony, както и Panasonic, имат сравнително по-малки продуктови гами, но размерът и цената на продуктите са подобни.

Като оставим тези четири гиганта настрани, има множество други по-малки марки, като Тoshiba, Sharp и Philips, които в последните години започнаха да губят популярност.
Голяма част от пазара е заета от евтини телевизори от супермаркетите и собствените им марки, като JVC (Currys) и Technika (Tesco).

Тези телевизори по принцип са по-евтини.

HD или 4K UHD?

Телевизионният пазар беше залят с нови технологии през последните години.

Това, от една страна, означава, че имате по-голям избор, но от друга значи, че е по-трудно да решите кое ви трябва и кое не.

HD телевизорите са ни познати от известно време и са в два различни видаHDReady, които са с 720 пиксела резолюция и съответно най-евтини и FullHD (накратко FHD), с резолюция от 1080 пиксела и средно позиционирани ценово.
И двата вида могат да предават висококачествена картина и телевизия, но е по-добре, ако имате финансова възможност, да изберете FHD, тъй като ще се радвате на по-добро при гледане на филми и всякакви други видеа с 1080 пиксела резолюция.

През последните години се появи и по-висока резолюция, която прави HD телевизорите да изглеждат малко изостанали.

Моделите, които могат да поддържат тази по-висока 4К резолюция, са наречени UltraHD (UHD) и в момента продажбите на четирите големи марки се състоят най-вече от тях.

Тези модели имат 4 пъти пикселите на FHD телевизорите, така че могат да покажат още по-детайлна и ясна картина.7

Качеството на HD картината показва някакво подобрение, но за да използвате технологията на пълна мощ ще ви трябва 4K UHD съдържание.
Засега то е ограничено до стрийминг услугите, платената телевизия и UHD филмите, но през следващите години ще е по-разпространено.

Повечето от най-добрите телевизори са 4K UHD, така че ако ще подобрявате телевизора си, препоръчваме да изберете най-високата резолюция.

Какво е High Dynamic Range (HDR) и има ли нужда от него?

Ако търсите нов телевизор, ще видите, че много от сегашните модели предлагат High Dynamic Range или така нареченото HDR.

Този термин е взет назаем от фотографията и означава, че телевизорите могат да покажат по-тъмни черни нюанси, по-ярки бели нюанси и по-фини нюанси между тези два цвята.

От няколко години насам UHD телевизорите рядко могат да се намерят без тази добавена технология на картината.

Но и тук също ще ви трябва HDR съдържание, за да видите предимствата на технологията.

И въпреки че операторите провеждат опити да го въвеждат в продукциите си, това съдържание е дори по-малко от това с UHD резолюция. Отново е ограничено до стрийминг услугите и UHD филмите, така че в момента не е задължителна характеристика.

Но тъй като при 4K телевизорите не плащате допълнително за тази технология, ако сте решили да изберете някой от тези 4K телевизори с по-висока резолюция си струва да взмете такъв с HDR.

Струва ли си да си взема телевизор с извит екран?

Преди няколко години телевизорите с вдлъбнати извити екрани започнаха да се появяват при най-скъпите и висококачествени модели, като след това преминаха и към по-достъпните модели.

Но напоследък не са популярни и производителите намаляват броя им при новите си продукти.

Въпреки че производителите твърдят, че извитите телевизори могат да подобрят преживяването ви, докато гледате, като “извият” картината около вас – нещо като да гледате на живо – някои експерти твърдят обратното.

Смята се, че ефектът на извиването е минимален и се вижда, само ако стоите напълно изправени, докато гледате екрана, а малко хора гледат телевизия по този начин.

И докато телевизорите с извит екран са сравнително добри модели, препоръчваме ви добре да си помислите дали това е правилният избор за вас.

Помнете също, че ако искате да закрепите телевизора си към стената, моделът с извит екран няма да стои толкова добре, колкото би стоял модел с плосък екран.

Освен това, когато гледате под ъгъл, извитият екран може да изглежда малко странно.

Смарт или стандартен телевизор

На смарт телевизорите можете да правите много неща, които са недостъпни на стандартните модели.

Можете да влезете в интернет, да гледате онлайн филми и телевизия, да играете игри, да теглите приложения и т.н.

Ако се чудите какво можете да правите със смарт телевизор или вече сте решили, че искате такъв, ето някои неща, които трябва да знаете:

Смарт телевизорът, като цяло, е телевизор с допълнителни екстри, който се свързва с интернет и съответно ви позволява да сърфирате в интернет, да влизате в социалните мрежи и да получите достъп до всички онлайн услуги и някои приложения.

В днешно време тези модели са сравнително евтини и достъпни, а също така можете да ги свържете с други смарт устройства в дома си, като таблет или смартфон, като по този начин можете да гледате YouTube на големия екран или да споделяте семейни снимки и т.н.
За да имате достъп до смарт свойствата, телевизорът ви трябва да е в обхвата на безжична мрежа, но повечето от тези модели също имат букса за интернет, чрез която можете да свържете телевизора директно с рутера си. След като свържете телевизора си ще имате достъп до множество онлайн услуги.

Предлагаме ви и някои от най-добрите модели телевизори според размера и функционалността им:

15. Стандартен LED Телевизор Samsung, LT32E310EW

Този 32-инчов телевизор (което отговаря на 81 см.) е FHD.

Неговият екран може да се раздвоява, така че лесно можете да свършите няколко неща едновременно, да го използвате като телевизор и като компютърен монитор или на раздвоения екран да гледате две различни картини едновременно.

Зрителният ъгъл е 178 градуса, което оптимизира зрителното изживяване и ви предоставя отлично качество на картината.

Този модел предлага режим „спорт“, който осигурява изключителна яснота на картината, а също така дава възможността за увеличаване на мащаба и разделяне на екрана на части, за да видите по-добре случващото се, а същевременно звукът също е оптимизиран.

Освен това са налични функциите ConnectShare (за свързване на преносими устройства с телевизора) и Picture-in-Picture Plus – картина в картината.

Телевизорът разполага с два HDMI порта.
Купи сега

14. Стандартен LED Телевизор LG 32LJ500V

Този 32-инчов модел също е FHD.

Ъгълът на визуализиране е 178 градуса, което позволява по-добро зрително преживяване на потребителите.

Съвместим е с DVB-T2 & CI+.

Можете да свържете USB устройство към специално предназначения за това порт и да гледате файловете, съдържащи се на устройството.

Този модел осигурява първокласен сигнал по HDMI кабел, ако свържете телевизора си с друго устройство.

Предлага висококачествена картина и е с вграден мултимедиен плеър.

Сравнително бюджетно решение, подходящо за хората, които не искат смарт телевизор.
Купи сега

13. LED Smart Телевизор LG 32LJ610V

Този смарт FHD модел е с дисплей от 32 инча.

Технологията му е създадена така, че да подсилва цветовете и да регулира техните нюанси, оцветеност и наситеност, което създава по-интензивна картина.

С Resolution Upscaler – което е функция, повишаваща разделителната способност, можете да оптимизирате изображението на картини от всякакво качество.

А технологията Virtual Surround Plus подобрява звука и го прави много по-насочен.

Чрез лентата за стартиране на webOS 3. ще получите достъп до развлекателно съдържание, представяно от най-популярните доставчици.

Поддържа безжична мрежова връзка и има 2 входа за USB.

Осигурява достъп до интернет пространството при налична мрежова връзка и ви позволява да сърфирате в интернет, да гледате онлайн филми и т.н.
Купи сега

12. LED Smart Телевизор Samsung 32M5502

Този FHD телевизор на Samsung е смарт модел, който е 32-инчов и предлага реалистично зрително изживяване, което подобрява картината и оптимизира изображенията.

Усъвършенстваният алгоритъм на Ultra Clean View филтрира шума и го намалява, така че ще можете да гледате изображения, близки до стандарта на високата резолюция, дори ако източникът е с по-ниско качество.

Благодарение на Micro Dimming Pro технологията можете да се насладите на по-контрастна и ясна картина, благодарение на по-голямата дълбочина на тъмните и по-голямата чистота на белите нюанси.

За по-добри цветове е включена и технологията Wide Color Enhancer, а екранът Multi-Link предлага многозадачен режим.

Има вградена безжична LAN, а чрез ConnectShare межете да свържете USB или HDD устройството си към телевизора.

Малко по-скъп модел е, но предлага множество свойства, сред които единична точка за достъп до игри, ОТТ, Телевизия в реално време и други (като за това трябва да имате достъп до интернет).
Купи сега

11. Стандартен LED Телевизор LG, 43LJ500V

43-инчовият FHD модел на LG е със 178 градуса зрителен ъгъл, което ви помага да се насладите на по-качествена и завладяваща картина.

Телевизорът може да се свърже към външен твърд диск или USB памет чрез USB порта, за да гледате съдържащите се в паметите файлове директно на големия екран.

HDMI интерфейсът позволява свързване на телевизора с други устройства и предаване на видео- и аудиосигналите към екрана на телевизора, като картините се предават с висока детайлност. Моделът е с композитен видео вход, вход за USB, 2 HDMI порта и слот за PCMCIA карта

С вграден мултимедиен плеър е, има вход за антена, а цифровият тунер е DVB-T2/C/S2.
Купи сега

10. LED Smart Телевизор Philips, 43PUS6162/12

Този смарт телевизор е 4K UHD с 43-инчов екран.

Малко по-скъп модел е, но разделителната му способност е 4 пъти по-висока от тази на обикновен FHD телевизор.

Технологията Ultra Resolution и над 8-те милиона пиксела придават отлично качество на картината и предлагат безупречни детайли, превъзходен контраст, по-добро усещане за дълбочина и подобрена рязкост.

Можете да се възползвате от множество онлайн приложения, да гледате онлайн филми, да играете игри онлайн и други. HDR Plus е видео стандарт, който усъвършенства цвета и контраста, създавайки по-добри детайли.

Централната стойка е геометрично фасетирана, а заедно с наклоненото рамо създава красива конструкция.

Можете да получите достъп до множеството онлайн приложения от колекцията с приложения на Philips (разбира се, трябва да сте свързани с интернет).
Купи сега

9. LED Smart Телевизор Samsung, 43MU6102

Този 43-инчов модел е 4K UHD и резолюцията му е 4 пъти по-висока от тази на обикновения FHD телевизор, така че яркостта е оптимизирана, а цветовете са по-реалистични.

Технологията PurСolor ще ви осигури детайлни и естествени цветове.

С UHD затъмняването се постигат оптимизирани яснота, цвят и нива на бели и черни нюанси, за да се подобри контрастът.

Тънкият му и елегантен дизайн осигурява стилен външен вид.

Всички свързани устройства могат да се управляват с едно дистанционно, а освен това телевизорът предлага гласово управление.

Можете да свържете смартфона си към телевизора и да управлявате всичко чрез телефона, благодарение на приложението Smart View.

Този модел е малко по-скъп, но осигурява множество свойства, които ще подобрят зрителното ви преживяване и ще оптимизират картината, а освен това получавате достъп до онлайн приложения, стига да сте свързани с интернет.
Купи сега

8. LED Smart Телевизор Samsung, 40MU6102

Този модел е 4K UHD и е с екран от 40 инча.

Малко по-евтино решение, но също толкова висококачествено.

Резолюцията му надминава тази на HD телевизорите цели 4 пъти и така цветовете са по-реалистични, а яркостта е оптимизирана.

Технологията PurColor ще ви даде възможност да се насладите на естествени и детайлни цветове. За по-добра яснота, цветове, контраст и оптимизирани черни и бели тонове е интегрирано UHD затъмняване.

Телевизорът е със стилен и тънък дизайн, осигуряващ елегантен външен вид.

Всички устройства, които са свързани, могат да се управляват чрез едно дистанционно.

Телевизорът разполага и с гласово управление. Можете да съберете цялото съдържание само на един екран и да разгледате възможностите, преди да изберете какво ще гледате, чрез опцията One Depth.
Купи сега

7. LED Smart Телевизор Samsung, 50MU6102

Този модел е 4K UHD. Екранът му е 50-инчов, а цената е малко по-висока, но резолюцията му надминава резолюцията на FHD телевизорите 4 пъти.

Това води до подобрена яркост и естествени, реалистични цветове. Всеки цвят можете да видите в детайлния му и естествен вид, тъй като този модел е с технологията PurColor.

Допълнително е вградено UHD затъмняване, чрез което се подобряват яснотата и цвета, а също така се оптимизират нивата на белите и черните нюанси, което осигурява отличен контраст.

Можете да свържете различни устройства към телевизора и да управлявате всички тях с едно единствено дистанционно.

Телевизорът, освен това, предлага гласово управление. Ако го свържете към мобилния си, можете да управлявате телевизора чрез смартфона си с приложението Smart View.

Допълнително можете да се възползвате от One Depth, което ви позволява да съберете съдържанието само на един екран и да го разгледате цялото едновременно, докато изберете това, което желаете.
Купи сега

6. LED Smart Телевизор LG, 49UJ635V

LG ви предлага този 49-инчов, 4K UHD телевизор.

Той е с webOS 3.5 операционна система, която ви осигурява лесен достъп до развлекателно съдържание.

Моделът е с IPS 4K панел, благодарение на което контрастът ще е засилен, а цветовете – по-богати и не се променят, дори и при големи зрителни ъгли.

Активният HDR създава още по-добро зрително преживяване. Осигурена е също функция HDR Effect, която увеличава контраста на картината, осигурявайки отлична картина с качество, подобно на това на HDR.

За по-добри детайли и оптимизирана яркост са вградени функциите Local Dimming и Ultra Luminance, чрез които контрастът на различните блокове на картината се индивидуализират.

Звукът при този телевизор също е оптимизиран и много богат.
Купи сега

5. Smart LED Телевизор Sony Bravia, 49XE7077

Смарт телевизорът на Sony Bravia е с 49-инчов екран и е 4K UltraHD за по-добро зрително преживяване и осигурява ярка картина с оптимизирана яснота, подобрени детайли и цветове.

Може да се свърже към игрални конзоли PlayStation 4 Pro и PlayStation 4.

Подобрена е детайлността на изображението, чрез технологията 4K X-Reality PRO. Към дистанционното е добавен бутон, свързващ ви директно с Youtube.

Технологията ClearAudio+ подобрява звука и ви позволява да чуете диалозите и музиката много по-ясно.

Този модел смарт телевизор е по-скъп продукт, но ви предоставя богата картина, ясен звук и възможност за свързване с интернет.
Купи сега

4. LED Smart Телевизор Samsung, 55MU6202

Този 55-инчов смарт телевизор на Samsung не само е 4K UltraHD, но също така е с извит дизайн.

Осигурява ви резолюция, която е 4 пъти по-добра от тази на FHD телевизорите и е с наситени, реалистични цветове. За по-детайлна и естествена картина е вградена технологията PurColor.

Подобрява усещането за дълбочина, създавайки многослоен контраст, благодарение на технологията Auto Depth Enhancer. Красивите му извивки създават елегантен външен вид, а освен това е с гласово управление и единно дистанционно за всички свързани устройства.

За да съберете цялото съдържание само на един екран и да разгледате различното съдържание можете да използвате One Depth.
Купи сега

3. LED Smart Телевизор Philips, 55PUS6162/12

Този модел смарт телевизор на Philips е 4K UHD, като екранът му е 55-инчов.

Технологията Ultra Resolution в комбинация с над 8-те милиона пиксела максимално оптимизират качеството на картината и подобряват усещането за дълбочина, детайлите, контраста и естественото движение.

Можете да играете различни онлайн игри, да гледате онлайн телевизия или други онлайн филми, благодарение на Smart TV. Pixel Plus Ultra HD технологията подобрява белите и черните тонове, създавайки по-добри изображения, а технологията Natural Motion оптимизира отчетливостта и плавното движение на изображенията.

Контрастът на изображението ще бъде оптимизиран въз основа на степента на осветеност на външната среда, благодарение на вградената технология Micro Dimming Pro.
Купи сега

2. LED Smart Телевизор Samsung, 65MU6202

Екранът на този 65-инчов телевизор е извит, а самият модел е 4K UltraHD.

Цената му е сравнително висока, но резолюцията на изображенията надминава тази при Full HD телевизорите цели 4 пъти, което дава повече яркост и детайлност на картината.

Това допълнително се подсилва от технологията PurColor.

Ще усетите дълбочината на картината много по-добре, благодарение на многопластовите нива на контраст, осигурени от технологията Auto Depth Enhancer.

Дизайнът, както вече споменахме, е извит и осигурява красив и елегантен външен вид.

Можете да свържете няколко устройства към телевизора си, като за тяхното управление се изисква само едно единствено дистанционно. Освен това, ако смартфонът ви е свързан с телевизора, можете да управлявате всичко от телефона си чрез приложението Smart View.

Този модел е и с гласово управление, така че няма да е нужно да превключвате каналите.
Купи сега

1. Smart LED Телевизор Sony Bravia, 65XE7005

Sony Bravia ви осигурява смарт телевизор с 4K UltraHD резолюция и диагонал на екрана от 65 инча.

Цената му е висока, но ще ви се предостави висок контраст и яснота, а картината е с много по-добро качество, създавайки оптимизирани детайлност и цветове.

Този модел може да бъде свързан към PlayStation 4 Pro и PlayStation 4.

За по-добра яснота и по-голяма детайлност е вградена технологията за обработка на изображения X-Reality PRO.

Звукът също е по-ясен и по-реалистичен с технологията ClearAydio+. На дистанционното е добавен специален бутон, чрез който можете директно да се свържете с YouTube.

При свързване на телевизора с интернет можете да се възползвате от достъп до множество онлайн приложения и уеб страници.
Купи сега

Ние от BESTO се опитваме да ви помогнем с избора на най-подходящия за вас продукт.

Освен това, прекарваме часове, всеки ден, за да намерим най-добрите промоции, намаления и отстъпки.

Разгелдайте ги тук!

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
  1. Иван пише

    Филипс телевизорите от високия клас не отстъпват по качество на картината от прехваления samsung..

  2. Ivo пише

    Toshiba i Jvc са на един кантар.Не може да ги раздалечават толкова.Моделите за източна Европа се произвеждат я Турция.Както и Hitachi..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!