Всички категории

15-те Най-Добри Телевизори за 2022

Характеристиките, които определят най-добрите съвременни телевизори, са: лесен за навигиране интерфейс, ясна картина и превъзходен звук…

И без значение дали бюджетът ви за нов телевизор е няколко стотин, или няколко хиляди лева, трябва да вземете предвид някои неща, преди да се хвърлите към покупката.

Голяма част от телевизорите изглеждат почти еднакво, така че може да ви се стори, че не се отличават кой знае колко.

Уви, обаче, в по-задълбочен план съществуват големи разлики не само в конструкцията, но и функционалността на моделите…

В това отношение със сигурност можем да кажем, че всеки телевизор е различен от останалите и определено някои модели се открояват от други.

Искате най-доброто, нали?

Е, в това ръководство ще ви покажем най-важните неща, които трябва да вземете предвид при покупката на телевизор, като ще обхванем области от специфичните характеристики, които да търсите, до размера на екрана и т.н.

По-долу ще ви запознаем и с някои от фаворитите в областта, които със сигурност ще привлекат интереса ви!

Какъв телевизор да изберете?

Множество фактори са от ключово значение за това какъв телевизор би бил най-подходящ за вас и начина ви на живот…

Този тип техника за дома е меко казано дългосрочна инвестиция и е важно да обмислите добре нещата предварително, за да задоволите максимално своите нужди и очаквания…

При покупката трябва да се запитате куп неща – от това колко голям телевизор ви трябва и дали имате нужда от модел, притежаващ най-съвременните функции, през изцяло бюджетния аспект и това колко средства сте склонни да похарчите за устройството, та чак до най-базовите и на пръв поглед неособено значителни въпроси, сред които например какво е качеството и реномето, което марката производител, на която сте спряли вниманието си, предлага?

Е, сигурно се чувствате доста объркани, но спокойно, ние сме тук именно, за да ви улесним!

Изборът всъщност може да бъде много приятен и систематизиран, стига да отделите време и внимание на процеса…

В следващите редове подробно ще ви преведем през всичко, което трябва да имате предвид при покупката, като ви гарантираме, че след нашите съвети ще направите най-правилния избор с лекота…

Какъв вид телевизор да подберете?

Определено, както споменахме, телевизорите могат да се разделят на подкатеогрии според наистина много критерии.

Уви, един от най-основните аспекти, които трябва да имате предвид при покупката е свързан конкретно със същността на устройството и процеса на произвеждане на изображението, което то предлага.

Според тази характеристика, най-популярни през последното десетилетие са три основни вида телевизори – LCD, OLED и QLED.

LCD-телевизорите са най-широко разпространеният и бюджетен вариант.

Те се предлагат в богата гама от дизайни и функции и се отличават с добър процес на произвеждане на изображението.

Това се дължи на факта, че при тях картината се излъчва благодарение на пиксели, образувани от течни кристали, поместени между електроди и поляризиращи филтъри.

LCD-телевизорите са наистина отличен и достъпен вариант, но, уви, както при всяка по-традиционна технология, процеса им на работа е склонен към бъгове, които съответно могат да причинят забавяне на кадрите при излъчване.

 

OLED-телевизорите, обаче, от своя страна гарантират винаги ясно и перфектно изображение.

Те произвеждат картината посредством взаимодействието на полимерните молекули в пикселите си и органични светодиоди, които обещават бързина и точност на кадъра. 

Високотехнологични и всъщност доста икономични – те имат един единствен недостатък и това е факта, че крехката им диодна структура изисква редовна и внимателна специализирана поддръжка.

QLED-телевизорите, пък, несъмнено са най-модерният и впечатляващ вариант…

Те са устойчиви, функционални и осигуряват “реалистично” изображение с плътност, яркост, яснота и отличителна наситеност.

Този тип устройства използва наночастици в проектирането на картината си и са изключително предпочитан избор сред съвременното общество…

Какъв е техният недостатък ли? Ами всъщност като негативен аспект при тях можем да отбележим твърде високата им цена, която, обаче, напълно се оправдава с качеството им.

Телевизор с какъв дизайн да подберете?

Несъмнено първото нещо, върху което всеки един човек съсредоточава вниманието си при покупката на съвременен телевизор е неговия дизайн.

Съществува наистина широко разнообразие от предложения, всяко от които изпъква с характерен чар, удобства и стил…

Да започнем от размера на телевизора…

Пазарът на телевизори показва тенденция към покупката на по-големите екрани и, следователно, много малко от най-качествените телевизори са с размер по-малък от 40 инча.

Големите модели гарантират по-добро, ясно изображение, изключителен комфорт, свързан с по-малкото натоварване за очите при гледане, и, разбира се, особено в дизайнерски план, чувство за съвременност и стил.

Помнете, обаче, че в някои случаи по-големите телевизори може да не са с толкова голям екран, колкото мислите, понеже рамките около екрана могат да ви заблудят чисто визуално.

Точно затова, винаги при покупката проследявайте както размерите на цялото устройство, така и конкретната широчина на екрана му.

Екранът на телевизора е неговото “лице”!

Тук основните въпроси са два – с какъв размер и каква форма екран да подберете…

Откъм размер, както вече споменахме, трябва да се съобразите изцяло с вашите лични нужди, предпочитания и очаквания…

По отношение на формата, обаче, нещата са доста по-сложни и контрастни.

Разглеждайки широкото разнообразие от телевизори с все по-модерни дизайни, е напълно естествено да си зададете въпрос: “Струва ли си да си взема телевизор с извит екран?”

Преди няколко години моделите с вдлъбнати, извити екрани започнаха да се появяват при най-скъпите и висококачествени модели и определено привлякоха вниманието на потребителите.

Напоследък,  обаче, те са по-скоро считани за непрактични и не са особено популярни, а производителите избягват създаването им… Но защо?

Това, както можете да се досетите, е намек, че не са особено оптимален избор.

Въпреки че част от производителите твърдят, че извитите телевизори могат да подобрят преживяването ви, докато гледате, като “извият” картината около вас (нещо като да гледате на живо), някои експерти твърдят обратното.

Смята се, че ефектът на извиването е минимален и се вижда, само ако стоите напълно изправени, докато гледате екрана, а малко хора гледат телевизия по този начин.

Помнете също, че ако искате да закрепите телевизора си към стената, моделът с извит екран няма да стои толкова добре, колкото би стоял модел с плоско лице.

Е, препоръчваме ви внимателно да си помислите кой е най-правилният избор за вас и дали е по-добре да заложите на иновацията, или по-сигурен ход е покупката на стандартен модел с плоска, равна конструкция.

Какво друго трябва да имате предвид при избора на телевизор?

Да, визията на устройството е от изключително значение за вашия комфорт и спокойствие, но пълноценността му на работа също не трябва да се пренебрегва…

Обърнете внимание на качеството на картината!

В това отношение логичният въпрос е HD, 4K UHD или 8K UHD модел телевизор да подберете?

Телевизионният пазар беше залят с нови технологии през последните години.

Това, от една страна, означава, че имате по-голям избор, но от друга значи, че е по-трудно да решите кое ви трябва и кое не.

HD телевизорите са ни познати от известно време и са в два различни вида – HDReady, които са с 720 пиксела резолюция и съответно най-евтини и FullHD (накратко FHD), с резолюция от 1080 пиксела и средно позиционирани ценово.
И двата вида могат да предават висококачествена картина и телевизия, но е по-добре, ако имате финансова възможност, да изберете FHD, тъй като ще се радвате на по-добро при гледане на филми и всякакви други видеа с 1080 пиксела резолюция.

Уви, през последните години се появиха и нови, по-висока резолюции, които правят HD телевизорите да изглеждат малко изостанали.

Моделите, които могат да поддържат тази по-висока 4К и 8K резолюция, са наречени UltraHD (UHD) и в момента продажбите на четирите големи марки се състоят най-вече от тях. Тези модели имат в пъти пикселите на FHD телевизорите, така че могат да покажат още по-детайлна и ясна картина.

Аналогично, както сигурно се досещате повечето от най-добрите модели днес са със съответно 4K или 8K UHD.

Така че ако сте в търсене на перфектния телевизор, ви препоръчваме да изберете един от тези два изумителни варианта.

Какво е High Dynamic Range (HDR) и имате ли нужда от него?

Когато говорим за това колко пълноценен избор за вас би бил модел телевизор с кристална картина, нямаме предвид само резолюцията му.

Всъщност, цветовете, които телевизорът възпроизвежда, също имат ключова роля в съвършения му работен процес…

Ако търсите нов телевизор, ще видите, че много от съвременните модели предлагат High Dynamic Range (HDR).

Този термин е взет назаем от фотографията и означава, че телевизорите могат да покажат по-тъмни черни нюанси, по-ярки бели нюанси и по-фини нюанси между тези два цвята.

Да, моделите, разполагащи с такъв тип настройване на картината, са по-скъпи в ценови мащаб, но пък ще ви гарантират наситени цветове и още по-реалистични мигове пред малкия екран.

Да поговорим и за функционалност – смарт или стандартен телевизор да изберете?

Стандартните варианти са все по-рядко срещани в пазарната мрежа.

Бъдещето е в технологиите и производителите на телевизори определено осъзнават това…

Смарт телевизорът (Smart tv), от своя страна, откъм същност, може да бъде разглеждан като класически телевизор с модерни, допълнителни екстри.

Той се свързва с интернет и съответно ви позволява да сърфирате в интернет, да влизате в социалните мрежи и да получите достъп до всички онлайн услуги и приложения.

В днешно време тези модели са вече широкоразпространени и сравнително евтини и достъпни!

А и също така можете да ги свържете с други смарт устройства в дома си, като таблет или смартфон, като по този начин можете да гледате YouTube на големия екран или да споделяте семейни снимки и т.н.
За да имате достъп до смарт свойствата му, телевизорът ви трябва да е в обхвата на интернет мрежа.

Повечето модели разполагат с Wi-Fi и Bluetooth функции, но също имат и букса за интернет, чрез която можете да свържете телевизора директно към рутера си.

Колко средства трябва да похарчите за покупката на качествен телевизор?

Има телевизори, които могат да струват няколко хиляди лева, но можете да намерите и доста по-евтини модели със също приемливо качество.

С други думи – в днешно време можете лесно да си купите добър телевизор, дори ако бюджетът ви е нисък.

Например, висококачествените 32-40 инчови HD телевизори могат да се намерят на сравнително ниски цени.

UHD моделите с малки по размер екрани също се предлагат изгодно, макар и генерално разположени в малко по-висок ценови диапазон (все пак качество им на работа напълно оправдава това).

В общи линии, с малко повече търсене и проучване, може да осигурите на ежедневието си доста добър стандартен телевизор, без да се налага да отделяте прекалено високи суми…

Но защо да платите повече?

Ако бюджетът ви позволява, определено малко по-скъпите телевизори на утвърдени марки, ще ви впечатлят.

Както споменахме по-горе, този тип устройства са дългосрочна инвестиция и е добре да подберете колкото се може по-актуален вариант, който да бъде надеждно допълнение в дома ви за по-дълъг период от време.

Телевизорите, които са около и над 1 000 лева, например, са с доказано по-добра технология и по-красив дизайн от останалите, като често дори и в конструктивен план се отличават с по-висока стабилност и устойчивост.Премиум телевизорите, освен това, както можете да се досетите често имат по-ясни картини, докато по-евтините модели понякога предлагат по-нискокачествени изображения.

Коя е най-добрата марка телевизори?

На пазара се намират множество марки телевизори, всички от които се състезават за вниманието и парите ви…

Повечето хора купуват модел на компания-производител от “голямата четворка” – Samsung, LG, Sony и Panasonic.

В случая, водеща марка на пазара за телевизори е Samsung, а съвсем отблизо я следва южнокорейския бранд LG.

И двете компании са със широка продуктова гама, включваща както евтини телевизори, така и доста скъпи и луксозни модели.

Sony и Panasonic, от своя страна, пък, имат сравнително по-малки, но също толкова впечатляващи продуктови гами.

Откъм качество и цена на устройствата си те действат доста сходно с предходните две марки и това ги прави водещ избор през последните години.

Малките брандове също могат да предложат много!

Като оставим тези четири гиганта настрани, има множество други по-малки производители, като Philips, TCL, Toshiba и NEI, които в последните години започват да предлагат наистина интересни модели, привличащи аудиториите.

Бюджетните марки телевизори стават все по-популярни…

Голяма част от пазара е заета и от евтините телевизори, които можете свободно да закупите не само от специализираните магазини за технологии, но и от обикновените супермаркетиJVC, Star-Light и т.н.

 

Е, представихме ви някои от най-основните и важни неща, които трябва да имате предвид при избора на телевизор…

Време е да ви запознаем и с водещите модели на пазара!

1. Телевизор Sony 55XH9505Този смарт телевизор заслужено е сред големите фаворити през последните години.

Отличаващ се с перфектна картина и звук и богата функционалност, той е най-добрият избор за всеки дом.

Моделът разполага с 55-инчов LED-дисплей, 4K Ultra HD резолюция, обогатена аудио система и HDR-технология за максимална реалистичност на образите.

Във функционален план, телевизорът е снабден с интелигентен интефейс и операционна система Android 9.0 и е обордуван с високообхватна Bluetooth и Wi-Fi връзка.

Устройството е средноикономично. Разполага с енергиен клас B, а приблизителната му годишна консумация е 230 kWh.

Откъм дизайн моделът също несъмнено ще ви впечатли. Тънък екран, изчистена визия и универсален стил, приспособим към всеки интериор – всичко, от което се нуждаете.
Купи сега

2. Телевизор Samsung 65TU8072Търсите интелигентен и функционален телевизор с много голям екран, който да изпълни миговете ви на почивка с детайлност и реалистичност? Е, това предложение е страхотен избор за вас.

Моделът е с 65-инчов LED-дисплей с 4K Ultra HD резолюция, HDR-технология за плътност на изображението и наситеност на звука, гарантирана от Dolby Digital Plus.

Освен това, той се отличава и с интуитивна операционна система Tizen, напълно съвместима с устройства на iOS и Android и специално адаптирана към изпълнението на гласови команди и осъществяване на Bluetooth и Wi-Fi връзка.

Устройството е изключително икономично. Разполага с енергиен клас А+, а приблизителната му годишна консумация е 161 kWh.

По отношение на дизайна, моделът е с фина и изчистена визия, правеща го универсално предложение за допълване на всеки домашен интериор.
Купи сега

3. Телевизор Toshiba 55U3963DGЕлегантност, интелигентност и изключително качество на конструкцията- този смарт телевизор определено ще привлече интереса ви…

Моделът разполага с 55-инчов LED-екран, 4К Ultra HD резолюция, HDR-технология и обогатени аудио характеристики.

Откъм функционалност телевизорът също е отличен избор. Той е снабден с операционна система Linux и предоставя възможност за удобна Bluetooth и Wi-Fi свързаност.

В енергиен план – моделът е високоикономичен. Разполага с енергиен клас А=, а приблизителната му годишна консумация е 125 kWh.

Дизайнът му, пък, е много стилен, но и същевременно е доста масивен и стабилен. Това, както се досещате, гарантира неговите дълготрайност и здравина.
Купи сега

4. Телевизор TCL 55C715
Този смарт телевизор със сигурност отговаря на очакванията на всяко едно домакинство.

Моделът разполага с 55-инчов QLED-дисплей, 4K Ultra HD резолюция и HDR-технология за прецизност на картината.

Макар и с по-ниска функционалност от предходните ни предложения, той се отличава с напълно оптимална интелигентна система на работа, оборудвана с Android и възможност за Wi-Fi свързване.

Телевизорът е и изключително икономичен, тъй като разполага с енергиен клас А+.

В дизайнерски план, той е наистина много фин и нежен, с което със сигурност ще бъде отлично допълнение дори и към най-семплия интериор.

Купи сега

5. Телевизор Panasonic TX-65HX710EПредполагали ли сте, че телевизорът ви може да проектира напълно реалистични изображения? Е, това вече е напълно възможно и това наше предложение определено ще ви го докаже.

Моделът разполага с обширен, 65-инчов LED-дисплей, 4K Ultra HD резолюция, HDR-технология и Color Engine процесор, снабден със специален чип за възпроизвеждане на естествени цветове на телевизионния екран.

Освен това, телевизорът се отличава и с интелигентна функционалност – операционна система Andorid 9.0, гласов контрол и Bluetooth и Wi-Fi свързване.

Той е и с добра икономичност. Разполага с енергиен клас А+ и приблизителната годишна консумация от 172 kWh.

В допълнение, дизайнът му е фин примес между класическите плоски телевизори и актуалните тенденции, и определено ще го обикнете.

Купи сега

6. Телевизор Samsung The FrameАко, обаче, сте ценители на естетиката и желаете телевизорът да бъде неизменен стилен акцент в интериора ви, не се колебайте и подберете този неповторим модел.

Телевизорът е с 43-инчов QLED-дисплей с 4K Ultra HD качество на изображението и обогатена високотехнологична аудио система.

Операционната му система е Tizen, като моделът поддържа интерактивни приложения като YouTube, Netflix и HBOGo. Освен това, той се откроява и с удобни характеристики, сред които гласов контрол и Wi-fi и Bluetooth връзка.

Моделът е средноикономичен. Разполага с енергиен клас B, а приблизителната му годишна консумация е 135 kWh.

Откъм дизайн коментарът е излишен – нежност и класа. Този телевизор определено ще внесе уют и красота в обстановката около вас с лекота!
Купи сега

7. Телевизор Nei 50NE6700Този телевизор определено е перфектната комбинация между качество, функционалност и бюджетност.

Моделът разполага с 50-инчов LED-дисплей, 4k Ultra HD качество на картината и изключително впечатляващи аудио характеристики.

Операционната система на телевизора е Linux, а интелигентният му интерфейс поддържа връзка с Wi-Fi и Bluetooth устройства.

Моделът също така е с оптимална икономичност. Разполага с енергиен клас А и приблизителна годишна консумация от 124 kWh.

В допълнение, дизайнът му е класически и изчистен, което определено му придава класно и стилно излъчване.

Купи сега

8. Телевизор Hitachi 50HAK6151Този смарт телевизор е страхотен избор, обединяващ в себе си елегантна конструкция и перфектно качество на работа.

Моделът разполага с 50-инчов LED-екран, 4K Ultra HD качество на изображението и вградена аудио система с висока мощност.

Освен това, той се откроява и с отлична функционалност за бюджетната си цена. Телевизорът разполага с операционна система Android, поддържа приложения като YouTube и Netflix и осъществява връзка с Wi-Fi и Bluetooth.

Той е и доста високоикономично предложение, разполагащо с енергиен клас А+.

И макар, че не е с особено тънък екран, дизайнът му все пак се отличава със стабилност и неповторим стил.
Купи сега

9. Телевизор Sony BRAVIAПерфектна картина и звук, богата функционалност и нежен дизайн – този телевизор със сигурност ще ви впечатли.

Моделът е с 55-инчов LED-дисплей, 4K Ultra HD резолюция, HDR-технология на проектиране на изображението и наситен звук.

Освен това, той се откроява и с интелигентен интерфейс, операционна система Android и възможност за Wi-Fi и Bluetooth връзка.

Откъм икономичност телевизорът също има заема добри позиции, разполагайки с енергиен клас А.

Дизайнът му, пък, е изключително елегантен и подходящ за допълване на всеки домашен интериор.
Купи сега

10. Телевизор Philips 58PUS8545/12Търсите нещо модерно, високотехнологично и открояващо се? Този телевизор е перфектен за вас.

Моделът разполага с 58-инчов LED-екран, 4K Ultra HD резолюция и е снабден с HDR-технология за по-добра картина.

Той е и изключително интелигентен. Снабден е с операционна система Android 9.0 и се отличава с богата функционалност и възможности за Wi-Fi и Bluetooth връзка.

Телевизорът е високоикономичен. Разполага с енергиен клас А+, а приблизителната му годишна консумация е 129 kWh.

В дизайнерски план предложението е иновативно и впечатляващо и определено ще изпълни ежедневието ви със стил.

Купи сега

11. Телевизор VOX LED 32ADS316BКомпактен, бюджетен и наистина функционален- този телевизор би се вписал идеално в ежедневието ви.

Моделът разполага с 32-инчов LED-екран, HD качество и HDR-технология за прецизност и реалистичност на картината.

В допълнение, той е снабден с операционна система Android и има възможност за свързване към Wi-Fi устройства.

Телевизорът е и изключително икономичен. Разполага с енергиен клас А+ и приблизителна годишна консумация от едва 66 kWh.

В дизайнерски план, макар и много по-евтин, той не отстъпва на водещите предложения на пазара и се отличава с нежност и класност.

Купи сега

12. Телевизор Panasonic TX-50GX800EТози смарт телевизор е сред водещите фаворити по цял свят през последните години.

Моделът е с 50-инчов LED-дисплей, 4K Ultra HD качество на картината и HCX-процесор, гарантиращ максимален комфорт и реалистичност при предаване на изображенията.

Откъм функционалност предложението разполага с операционна система Android, поддържаща богат набор от възможности, сред които и Wi-Fi и Bluetooth връзка.

Телевизорът е с отлична икономичност като разполага с енергиен клас А и приблизителна годишна консумация 85 kWh.

В дизайнерско отношение предложението също е повече от впечатляващо. Снабдено с удобна стойка и лека конструкция, то е перфектен избор за всеки дом.
Купи сега

13. Телевизор LG 32LM550BPLBАко не сте изкушени от смарт телевизорите и търсите висококачествен, но по-скоро класически вариант – тук имаме предложение и за вас.

Моделът разполага с 32-инчов LED-дисплей, удобен интерфейс, HD качество на изображението и обогатена звукова система.

Освен това, той е и изключително икономичен. Разполага с енергиен клас А+ и уникална приблизителна годишна консумация от едва 43 kWh.

В дизайнерско отношение също сами може да се убедите в качеството. Телевизорът е със стандартна, стабилна конструкция, но и много фин, нежен стил.

Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

14. Телевизор Philips 32PHS5505/12Когато говорим за впечатляващи, класически модели телевизори без смарт функции, няма как да не ви представим и това предложение.

Моделът разполага с 32-инчов LED-екран, HD качество на изображението и аудио система, гарантираща перфектна наситеност на звука.

Устройството впечатлява и с добра икономичност. То разполага с енергиен клас А+ и приблизителна годишна консумация от едва 36 kWh.

Дизайнът на телевизора е компактен и изчистен, което го прави идеално приспособим към абсолютно всякакви домашни условия.
Купи сега


15. Телевизор Star-Light 32DM6700Както споменахме по-нагоре в материала, съотношението на качество и бюджетност, които новите марки телевизори предлагат е наистина изумително.

Този модел разполага с 32-инчов LED-дисплей, HD качество на изображението и висока мощност на аудио говорителите.

Междувременно, телевизорът впечатлява и с богата функционалност, операционна система Android 9.0 и възможност за Wi-Fi и Bluetooth свързване.

Устройството се откроява и с отлична икономичност. То разполага с енергиен клас А+, а приблизителната му годишна консумация е 44 kWh.

А когато говорим за дизайн на модела, несъмнено можем да го опишем само с две думи – иновативност и елегантност.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
6 Коментари
 1. Иван пише

  Филипс телевизорите от високия клас не отстъпват по качество на картината от прехваления samsung..

 2. Ivo пише

  Toshiba i Jvc са на един кантар.Не може да ги раздалечават толкова.Моделите за източна Европа се произвеждат я Турция.Както и Hitachi..

 3. Ivailo пише

  Можете ли да ме информирате когато има на промоция илиразпродажба на телевизори онлайн в технополис, техномаркет, метро?

 4. Стефан пише

  Samsung tv са най-добри.

  Някой чувал ли е за телевизори на Ариели? Виждам ги на промо на Черен петък? Заслужава ли си такъв телевизор на промо цена?

 5. Ралица пише

  Имаме плазмен телевизор самсунг 32 инча и сме много доволни. Взехме го на промоция от емаг.

  Телевизор 1 са самсунг.

 6. Петко пише

  Имал съм Самсунг 32 и Филипс 43 инч пълни боклуци, първия изгуби картина на 4год, втория на моменти не отреагирва на подадена команда сваляне качване на опр канал прави си почивки губи картина за различно време 3-5 мин и повече

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!