Всички категории

6-те Най-Добри Тракторни Косачки

Много хора ще кажат, че през почивните дни няма нищо по-хубаво от това да се наслаждаваш на прекрасната си морава. За да бъде моравата ви толкова изкушаваща обаче, при всички положения се налага да отделите време за нейната пълноценна поддръжка.

Има много методи за поддръжка на тревни площи, но нищо не е по-ефективно от добрата тракторна косачка!

С нейна помощ можете да си осигурите, така да се каже, озеленяване на колела. Когато използвате тракторната си косачка, всичко ще се случва лесно и дори изненадващо увлекателно.

Ако искате да имате наистина съвършено изглеждаща морава, тогава ще се наложи да излезете извън рамките на обикновените косачки. За съвършенството на тревните площи косенето се превръща в само една от многото задачи, които трябва да изпълните.

Тракторната косачка обаче е създадена тъкмо за да ви позволи да се справите с всички препятствия, свързани с тревните площи. Това включва всякакви дейности от окопаване, през аериране, та чак до почистване на сняг.

За да може една машина да ви свърши работа обаче, при всички положения трябва да я подберете внимателно.

Разнообразието на съвременния пазар наистина гъмжи от всевъзможни модели, почти неизмеримо различни един от друг. Ако искате да направите правилния избор, определено се налага да се подготвите предварително.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите с тази задача. В него ще откриете цялата необходима информация, свързана с тракторните косачки. Когато се запознаете с нея, ще можете пълноценно да прецените точно от какво имате нужда и кои предложения си струват.

А за максималното ви удобство, в края на статията дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват тракторните косачки?

Ако си търсите универсална машина за поддръжка на градината, тракторните косачки са идеални за вас.

Това са едни от най-мощните средства за косене на трева и обикновено работят с помощта на гориво и двигател с вътрешно горене. Тъкмо благодарение на огромната си мощност те успяват да се справят с определени градински задачи в пъти по-бързо от своите по-маломощни конкуренти.

Освен за косене на трева, те могат да се използват и за купища други цели. Това включва метене на листа, преместване на сняг, разпръскване на тор и др. Благодарение на широката гама от прикачни устройства, тези машини могат да се използват дори и като влекачи на ремарке.

Основната специфика на тракторните косачки се свежда до факта, че режещите им ножове са разположени в центъра на машината.

Това ги прави много по-ефективни в косенето на големи градински или публични тревни площи. Около по-широки обекти като дървета и храсти подобни машини също се справят доста подобаващо.

Единственият недостатък на тракторните косачки е, че с тях няма как да косите под сравнително ниски предмети като пейки и др. под. Това е така, тъй като режещата платформа на машината няма как да достигне под обекта.

В някои случаи това води до по-широк радиус на завиване. Този недостатък обаче е до голяма степен превъзмогнат при съвременните модели, които се проектират със специални технологии. Те на свой ред значително намаляват радиуса на завиване и оптимизират маневреността.

Различните модели тракторни косачки ще ви предложат възможност за различни системи за косене.

Това в повечето случаи включва събиране, мулчиране и странично изхвърляне.

Да, тракторните косачки са може би най-скъпото средство за поддръжка на тревни площи. Така или иначе обаче възможностите, които една подобна машина може да ви предложи, в никакъв случай не могат да се мерят с другите видове косачки.

Кои са основните предимства на тракторните косачки?

Тракторните косачки със сигурност са едни от най-добрите машини, с които можете да се снабдите за поддръжка на тревните си площи. Именно техните особености ги правят толкова ефективни в изпълнението на подобни задачи, и то през цялата година.

Подобни машини имат някои наистина сериозни предимства пред алтернативните средства за поддръжка на морава. Предстои ви да се запознаете по-подробно с тях.

Бързо косене с малко усилия

На фона на традиционните косачки, тракторните косачки са просто великолепни. Косенето с тях не ви струва почти никакви усилия и в никакъв случай няма да ви се налага да ги бутате напред-назад, докато косите тревата си.

Много от различните модели освен това мулчират събраната трева. Това при всички положения ще допринесе за по-ефективното и лесно съхраняване на отпадъците.

Традиционните колектори за трева могат доста бързо да се напълнят с прекомерно количество окосена трева. Мулчирането обаче от своя страна сгъстява съдържанието, така че повече окосена трева може да се побере в колектора наведнъж.

Това е особено полезно, когато става въпрос за обгрижването на по-големи тревни площи. Причината е, че по-доброто съхранение ще ви спести броя пътувания напред-назад за изпразване на контейнера.

Това обаче не е единствената причина косенето с тракторни косачки да се реализира много по-бързо. Ключовият фактор в случая се свежда по-скоро до значителните размери на острието, както и огромната мощност, с която е съпътстван процесът на работа на подобни машини.

И всичко се случва, докато вие самите просто се возите върху тракторната си косачка. Следствието: бързо косене с малко усилия.

По-голяма прецизност

Много от тракторните косачки вървят заедно с лесни за повдигане и спускане режещи ножове. Именно благодарение на тяхната несравнима ефективност в процеса на косене можете да се радвате на по-гладка обработка на тревните площи.

Съветваме ви да се възползвате максимално и винаги да регулриате режещите ножове така, че да отговарят на особеностите на терена. Това при всички положения ще ви гарантира съвършено изглеждаща тревна площ.

Предполагаме знаете, че тревните площи обикновено се поддържат спрямо особеностите на сезона. Тъкмо затова през есента и началото на зимата височината на тревата обикновено е по-висока.

По-голямата прецизност на косене от страна на тракторните косачки ви гарантира, че тревните ви площи ще изглеждат прекрасно постоянно. Особеностите на сезона в никакъв случай не са пречка пред тях.

По-подредена градина

Вече няколко пъти ви споменахме, че тракторните косачки обикновено се използват не само за косене. На практика техните възможности им позволяват да бъдат от полза в много различни ситуации, свързани с поддръжката на една градина.

Така например тези машини се справят изключително добре с отстраняването на листа и други дребни отпадъци преди мулчиране. Това на свой ред е особено полезно през сухите есенни дни след падането на листата. Подобна функция на практика ви спестява буквално часове досадно изгребване на листата.

В същото време обаче с помощта на една тракторна косачка можете да се погрижите за градината си и през зимата. Натрупалият сняг се разчиства много по-лесно с нейна помощ, отколкото с помощта на старата лопата.

А ако ви се наложи да премесите нещо по-тежко от една до друга точка в градинското си пространство, разбира се, можете да разчитате на това, че тревната косачка ще ви свърши работа. В комбинация с подходящото оборудване подобна машина може да се превърне в страхотно товарно превозно средство.

По-голям обхват и по-безопасна работа

Бензиновите тракторни косачки, както подсказва и самото им име, се задвижват с помощта на бензин. Това на свой ред ще ви гарантира, че можете да преодолявате по-големи разстояния, отколкото бихте преодолели с един електрически модел.

В същото време няма да ви се налага да се притеснява за рисковете, произтичащи от кабела, скрит някъде сред тревата. Фактът, че кабелът липсва, на практика ви гарантира не само по-големия работен обхват, но и значително по-безопасната работа.

Вие вече знаете, че бензиновите машини ви предлагат в пъти по-големи мощности. Освен това обаче имайте предвид, че няма защо да се тревожите излишно и да се съобразявате с тяхното зареждане. То може да се случи моментално.

За сметка на това акумулаторните продукти със сигурност ще затормозят работата ви. За зареждането на техните батерии ще се наложи да прекратите дейността си и да потренирате търпението си.

Дълъг живот

Тракторните косачки са едни наистина сериозни машини, които вървят ръка за ръка с високите си цени. Тяхната ефективност по време на работа обаче все пак ги прави изключително желани сред различните потребители на пазара.

Имайте предвид, че цената им определено си заслужава. Те са конструирани така, че да служат на едно домакинство дълги години наред. В крайна сметка няма да ви се налага всеки месец да сменяте подобна машина.

Освен това обаче в повечето случаи тракторните косачки вървят ръка за ръка със сравнително дълги гаранционни срокове. Това означава, че производителите ще се погрижат за дълготрайната ефективност на своите продукти. На вас, от друга страна, няма да ви се налага да се тревожите за евентуални неизправности или повреди.

Ако искате вашата тракторна косачка да работи пълноценно обаче, при всички положения трябва да се погрижите за нейната поддръжка.

Поддръжката на вашите собствени тревни площи представлява все пак едно наистина сериозно усилие. Ако искаме “работникът” да си върши работата пълноценно, трябва да се грижим за неговите нужди.

Повечето производители (а и ние заедно с тях) ще ви препоръчат редовното сервизно обслужване на вашата тракторна косачка. Погрижете се за нея и тя ще се погрижи за вашия двор.

Какво трябва да вземете предвид при избора на тракторна косачка?

Вече сме уверени, че сме ви убедили колко сериозни предимства могат да ви предложат тракторните косачки. Ако искате да се възползвате от всички тях обаче, тепърва ви предстои да направите своето проучване.

Тракторните косачки си имат куп характеристики и особености. Ако искате да се снабдите с най-подходящата машина, при всички положения си заслужава да ги вземете предвид при нейната покупка.

Клас

Тракторните косачки се групират в два основни класа. Това са съответно стандартни тракторни косачки и градински трактори.

Стандартните тракторни косачки ви осигуряват солидна мощност и завидна гъвкавост. В повечето случаи те се проектират с двуцилиндрови двигатели с нисък въртящ момент.

Подобни модели са просто задължителни, ако възнамерявате да косите големи тревни площи или да използвате редовно определени приспособления.

С подходящите приспособления тракторните косачки могат да изпълняват серия различни дейности. Те включват аериране, изкореняване, пръскане, разпръскване и дори почистване на сняг през зимата.

Обикновено подобни модели се проектират с хидростатични трансмисии, които предлагат възможност за лесно регулиране на скоростта по време на движение.

Това може да се случва посредством лост или с помощта на педал. Опцията с педално управление ще ви осигури най-голям комфорт и ще ви гарантира по-сериозна гъвкавост, що се отнася до скоростта.

Градинските трактори на свой ред са нещо като стандартните тракторни косачки, но на стероиди. Те могат да правят всичко, което могат да правят и тракторните косачки. Освен това обаче с тяхна помощ получавате възможност за обработка на почвата, брануване, теглене на по-тежки товари и пр.

Техните здрави платформи, колела против изкривяване и мощни двигатели им дори им позволяват да се справят с прорязването на някои по-претенциозни храсти.

Градинските трактори в повечето случаи вървят заедно с ковани или чугунени оси. Те са значително по-здрави и могат да послужат като добър показател за цялостното ниво на качеството на даден продукт.

По-големите задни гуми на подобни модели ще им осигурят допълнителен ход и по-добра стабилност по различните склонове. В случай, че имате вземане-даване с наклон, който надвишава 15 градуса, ще се наложи да помислите за градински трактор със система за контрол на сцеплението или блокиращ заден диференциал.

Представянето на тракторните косачки и на градинските трактори е доста близко. Градинските трактори обаче се справят значително по-лесно с по-тежките задачи.

Размер

След като вече сте подбрали класа на бъдещата си тракторна косачка, ви предстои втора стъпка. Тя от своя страна е свързана с избора на подходящия размер коситбен апарат.

Размерът на коситбения апарат се отнася до ширината на косене, която вашата машина може да ви завоюва. Ако си нямате никакво понятие от косене, естествено, в никакъв случай няма да ви бъде лесно да изберете подходящия размер.

Съществуват обаче определени правила, според които можете да прецените към коситбен апарат с какъв размер да се насочите. Подходящият размер зависи преди всичко от площта, която имате намерение да обслужвате с дадена машина. Тъкмо затова размерът на коситбения апарат се преценява въз основа на тревната площ.

Ако тревната ви площ е под 4 декара, вероятно ще се справите с нея подобаващо и без тракторна косачка. При тревна площ от 4 декара обаче ви препоръчваме да се насочите към коситбен апарат с диаметър около 90-110 см.

Между 4 и 8 декара обработваем терен се препоръчват машините, които ви осигуряват между 110 и 120 см коситбен диаметър. В случай че тревната площ, която искате да окосите надхвърля 8 декара, най-добре би било да се насочите към машините с диаметър на косене от над 120 см.

Може би се питате защо ли просто да не се снабдите с възможно най-голямата и мощна машина, независимо от размера на тревната си площ. Със сигурност имате право да предполагате, че по-голямата тракторна косачка ще свърши работата по-бързо.

Имайте предвид обаче, че спазването на препоръчителните размери на палубата все пак не е без значение. Само то ще ви гарантира, че вашата нова придобивка коси тревата по възможно най-ефективния начин.

В противен случай може да се окаже, че сте се снабдили с капацитет, от чиито възможности в крайна сметка не успявате да се възползвате. Подбирайте внимателно и със сигурност ще останете доволни.

Мощност

Мощността е един от най-важните аспекти на всяка машина, независимо от нейното предназначение. В случая с тракторните косачки от мощността на двигателя до голяма степен ще зависят максималната скорост на косене, както и въртящия момент на ножовете.

Когато става въпрос за двигатели с вътрешно горене (независимо за какво се използват) мощността обикновено се измерва в конски сили. В същото време количеството конски сили до голяма степен ще зависят от размера на самия двигател.

В случая с тракторните косачки двигателите могат да бъдат, от една страна, с един цилиндър. По-достъпните модели от по-базовите нива обикновено са тъкмо такива.

Някои по-скъпи машини, от друга страна, ще ви предложат възможността да се възползвате от мощността на двигател с два цилиндъра.

Така или иначе двигателите на тракторните косачки далеч не могат да се мерят с двигателите на леките автомобили например. Тъкмо затова няма как да очаквате кой знае колко високи стойности.

В повечето случаи става въпрос за по около 10-ина конски сили. Те са напълно достатъчни на машината, за да си свърши тя самата пълноценно работата.

Разбира се, колкото повече са конските сили, толкова по-мощна и съответно оперативна ще бъде една тракторна косачка. Положението е горе-долу следното:

Ако планирате да косите гъсти храсти или диворастящи растения, т.е. каквато и да е по-претенциозна растителност, определено ще ви се наложи да се насочите към модел, който ви предлага по-стабилна мощност.

Ниската до средна мощност пък в повечето случаи ще ви свърши напълно прилична работа при обслужването на стандартни тревни площи.

Съвременните производители са се погрижили да създадат достатъчно разнообразни модели, които да отговарят на претенциите на всяка обработваема площ. Стига да знаете точно за какво да следите, със сигурност ще намерите подходящата тракторна косачка.

Работен процес

Работният процес на тракторните косачки определено е важен с оглед на цялостното им представяне. Той обаче, колкото и прост да е, сам по себе си остава твърде сложен за описание в цялост.

Тъкмо затова ще насочим вниманието ви към два ключови фактора, с които определено си заслужава да се съобразите. От една страна, става въпрос за механизма на обработка на окосената трева, а от друга, за трансмисията на машината.

Та по същество. Тракторните косачки имат възможност да мулчират или да събират окосената трева в чували.

Комплектите за мулчиране се инсталират в изхвърлящия улей на косачката и нарязват тревата на ситно, като след това я разпределят под платформата. Фините тревни стърготини са особено богати на хранителни вещества, които могат да подхранят почвата ви.

N.b. Важно е комплектът за мулчиране да съответства на мараката и размера на вашата тракторна косачка!

Алтернативният вариант е събирането на окосената трева в торбички, монтирани отзад към улея за изхвърляне. В зависимост от размера на машината, те се предлагат в двоен или троен вариант. Торбичките отново трябва да съответстват на марката на вашата тракторна косачка, ако искате да са съвместими с нея.

Що се отнася до трансмисията на вашата машина, вариантите са в общи линии три – ръчна, автоматична и хидростатична трансмисия.

Ръчната трансмисия предлага набор от скорости, измежду които можете да изберете подходящата. Препоръчваме ви да се насочите към моделите, които ви позволяват да превключвате между скоростите нагоре или надолу, без да се налага да спирате или да използвате съединител.

Автоматичната трансмисия функционира подобно на онази в автомобила випосредством педала на газта контролирате скоростта на машината. Ако трябва често да намалявате скоростта, за да работите около различни препятствия например, това може да бъде особено полезно.

Хидростатичната трансмисия работи като автоматичната, но вместо ремъци използва течност. Тя предлага по-плавно движение, изисква по-малко поддръжка и е по-дълготрайна.

Технически качества

Освен мощността на двигателя, размера на коситбения апарат и работните особености, техническите качества на една тракторна косачка могат да зависят от множество допълнителни фактори. Това включва всички възможни функции, аксесоари и екстри, които могат да направят работата ви по-лесна и приятна.

Различни екстри като поставки за чаши, USB зарядни устройства и антивибрационни волани определено ще ви осигурят повече удоволствие от косенето.

Типът на седалката на една тракторна косачка също допринася значително за комфорта и удоволствието, въпреки че изглежда маловажен. Особено ако обслужвате голяма площ, която изисква по-продължителни сесии, той ще се окаже особено важен.

Някои машини се предлагат със седалки с висока облегалка, други пък включват и подлакътници към нея, а трети дори са снабдени с лумбална опора. Ако към всичко това добавите увеличено пространство за краката си и гумени подложки за тях, косенето при всички положения ще стане осезаемо по-малко уморително.

Това, че се возите върху косачката си, вместо да я бутате, понякога не е достатъчно. Круиз контролът е функция, която може да ви отмени в още едно отношение. Той се предлага с някои автоматични и хидростатични трансмисии и ви позволява да включите на определена скорост, за да косите дълги и прави участъци.

Важно е обаче освен за комфорта си, да се грижите и за безопасността си. За целта биха могли да ви помогнат например автоматичните спирачки при паркиране. Те се активират, когато преместите коленете си навън, прекратяват работата на машината и ви гарантират безопасност от непредвидени инциденти.

Маневрирането с една тракторна косачка невинаги е най-лесната задача. Тъкмо затова някои модели ви позволяват да косите на заден ход, което допринася за движението по по-сложни терени.

Различните модели могат да бъдат оборудвани с различни приспособления. Някои са съвместими с комплект за събиране на торбички, други с ремарке, трети от своя страна с лопата за сняг и пр.

Цена

Още в началото ви подготвихме, че цените на тракторните косачки никак не са ниски. Това все пак са най-високотехнологичните, мощни и ефективни средства за косене на тревни площи със значителни размери. Това означава, че от тях друго не може и да се очаква.

Цените на повечето модели от среден клас варират между 2000 лв. и 6000 лв. Така или иначе обаче можете да попаднете на машини от по-висок клас, които значително надвишават тази цена. В същото време вероятно можете да откриете и нещо по-евтино, но то надали ще си заслужава средствата.

Сигурни сме, че всеки иска да направи възможно най-добрата сделка. Влагането на минимално количество средства в модел, който си струва, обаче не винаги е лесна задача.

На пазара има много различни маркетингови капани, които да ви изкушат към определена тракторна косачка. Вие обаче трябва да сте подготвени за тях.

Преценeте внимателно на какво точно държите и от какво можете да се лишите. Ако се откажете от някои излишни екстри, със сигурност ще намалите цената на определени продукти.

В никакъв случай обаче не пестете от качеството на една тракторна косачка. В крайна сметка си плащате за машина, която да върши работата си подобаващо. Ако това не се случва, инвестицията ви ще се окаже просто безсмислена.

Вие вече знаете всичко необходимо за тракторните косачки, така че сме сигурни, че ще подберете най-доброто. Ако вземете предвид цялата информация, с която ви запознахме, лесно ще можете да отделите моделите, които си заслужават, от множеството.

Бъдете достатъчно разумни по време на търсенето си. Така със сигурност ще откриете точната за себе си тракторна косачка с идеалното съотношение между цена и качество.

Как да използвате тракторната си косачка възможно най-добре?

Е, вече сте подбрали най-добрата тракторна косачка и сте готови да се насладите на резултатите от нейната работа. Ако искате те да бъдат ефективни обаче, има някои хитрости, които е разумно предварително да усвоите.

Употребата на подобна машина, колкото и проста и интуитивна да изглежда, всъщност си има своите тънкости. В тази секция ще споделим с вас няколко ключови съвета и насоки за работа, които ще направят използването на новата ви придобивка възможно най-пълноценно и в същото време безопасно.

Откъде да започнете?

Първо, разбира се, трябва да запалите тракторната си косачка. След това трябва да превключите на ниска предавка и да насочите машината към тревната площ, която искате да окосите. Ножовете не трябва да бъдат включени, докато се движите.

Когато стигнете там, където искате да започнете да косите, спрете да шофирате. След това издърпайте копчето за включване на ножовете или завъртете лоста. Така ще спуснете ножовете надолу към тревната площ до нивото, до което искате.

Сега ви остава само да задвижите тракторната косачка в посоката, в която искате да косите.

Как да косите моравата си?

Косете в прави линии напред и назад, така че линиите да се застъпват. Универсален метод за косене няма, но въпреки това е добра идея да карате тракторната си косачка по цялата дължина на тревната площ.

Започнете от едната страна и косете до противоположната. Просто трябва да косите в редове, които се застъпват с няколко сантиметра. По този начин няма да се получи така, че между редовете ви са останали неокосени участъци с висока трева.

Ако ви се налага да косите по определен склон, никога не косете през него. Движете се само нагоре и надолу, за да избегнете преобръщането на машината. При наклони над 15 градуса използването на тракторни косачки не се препоръчва, тъй като е силно вероятно да се преобърнат.

Препоръчително е да косите тревата на ⅓ от дължината ѝ, за да не тормозите излишно растенията.

Когато косите около ъгъл, бъдете колкото се може по-близо до него и завийте под ъгъл от 90 градуса. След това се върнете назад по права линия, за да окосите ъгъла и продължете отново напред.

Някои модели могат да се справят наистина прилично с подобна задача. Така или иначе обаче вероятно все пак ще ви се наложи да използвате тример, за да доизравните ъгъла.

Ако искате да косите бавно, намалете газта. Ако искате да косите бързо или косите наистина висока трева, не е проблем да се движите с по-висока скорост.

Защо тракторната ви косачка не иска да запали?

В случай че тракторната ви косачка не иска да запали, възможните обяснения (като изключим повреда) са две. Има шанс акумулаторът на машината да е паднал или пък горивото да е прекалено старо.

Ако не сте използвали машината си от месеци, силно вероятно е акумулаторната батерия просто да се нуждае от зареждане. В този случай свържете кабелите за зареждане към 12-волтовата батерия и включете кабел в стенен контакт. Това трябва да зареди акумулатора в рамките на около 1 час.

В случай че акумулаторът не се зареди в рамките на 8 часа, вероятно е време да си купите нова батерия.

N.b. Винаги зареждайте батерията, преди да приберете косачката в края на сезона!

Ако става въпрос за остаряло гориво, ще се наложи да го смените. В повечето случаи тракторните косачки се съхраняват с бензин в резервоара. Когато той остарее прекалено обаче, не се възпламенява толкова лесно.

В този случай ще се наложи внимателно да източите горивото в бидон за гориво и да презаредите резервоара.

Ако не сте сменяли горивния филтър през последния сезон, бихте могли да го направите. Чистият филтър гарантира, че газта ще потече към двигателя, където ще бъде изгорена.

Как да поддържате тракторната си косачка?

За да работи пълноценно, тракторната ви косачка се нуждае от редовна и пълноценна поддръжка.

Тревата, прахоляка и боклуците трябва да се почистват редовно, за да не задръстват машината. Ако сте използвали много тракторната си косачка или сте се борили с високи треви, със сигурност ще има известно натрупване във вътрешността на машината.

С помощта на подходящия листосъбирач можете да издухате насъбралата се мръсотия.

Имайте предвид, че е възможно вашата нова придобивка да върви заедно с приставка, благодарение на която можете да измиете вътрешността ѝ.

Извън почистването всеки сезон трябва да проверявате състоянието на въздушния филтър, маслото, ремъците и запалителните свещи.

Повечето модели разполагат с подвижен въздушен филтър отстрани. Отворете отделението и сменете филтъра, в случай че изглежда замърсен или запушен.

Маслото трябва да се сменя веднъж на сезон, а ремъците – само ако изглеждат износени. Повечето производители препоръчват запалителните свещи също да се сменят веднъж на сезон.

Така или иначе си остава добра идея да се запознаете с ръководството на производителя. В него ще откриете насоки за обгрижването на своята тракторна косачка.

Освен това, ако не искате да се ангажирате с нейната поддръжка, винаги можете да се обърнете към майсторите в местния сервиз.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за особеностите на тракторните косачки, тяхната употреба и поддръжка, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения на пазара в момента, които подбрахме специално…

1. Тракторна косачка Garden MAX XCT92 H


Представяме ви тракторната косачка Garden MAX XCT92 H. Тя разполага с 4-тактов 432-кубиков двигател, чито мощност възлиза на 16 конски сили. Височината на рязане се регулира централно и може да се настрои на между 3 и 9 см. Ширината, на която тази машина може да коси, възлиза на 92 см и съответно е препоръчително тракторната косачка да се използва за поддръжка на площи с размери между 3 и 4 декара. Моделът е проектиран с ефективна хидростатична скоростна кутия и може да се движи със скорост от почти 9 км/ч. Резервоарът ѝ е с капацитет от 4,5 л, а кошът ѝ може да побере до 260 л окосена трева. Машината тежи 220 кг и е един страхотен избор.
Купи сега

2. Тракторна косачка Villager VT 845


Тракторната косачка Villager VT 845 е още едно разкошно предложение. 350-кубиковият ѝ двигател успява да ѝ осигури мощност от около 10 конски сили. Тази машина е една идея по-лека и малокапацитетна, а кошът ѝ събира до 200 литра окосена трева. Този модел разполага със 5+1 скорости, измежду които можете да избирате. В същото време с помощта на две остриете машината може да коси трева в окръжност с диаметър от 84 см. Тази тракторна косачка ви осигурява 7 стъпки на рязане, измежду които имате възможност да избирате, за да окосите тревата си на височина от 2,5 до 8 см.
Купи сега

3. Тракторна косачка Texas Rider 7600E 3in1


Тази тракторна косачка е готова да предложи на услугите на своя притежател целия капацитет на 432-кубиковия си мотор, чиято мощност възлиза на близо 12 конски сили. Машината разполага с 4,2 литров резервоар и може да се движи със скорост от близо 5 км/ч. Можете да изберете измежду 6 скорости в зависимост от особеностите на работната си дейност. Стоманените ѝ остриета могат да се фиксират в 6 различни позиции и ви осигуряват ширина на косене от 76 см. Окосената трева бива след това събрана в торба с капацитет от 170 литра, който можете да използвате до предела, тъй като машината ви осигурява и мулчиране.
Купи сега

4. Тракторна косачка O-Mac TG 13000

Тракторната косачка O-Mac TG 13000 работи благодарение на 4-тактов бензинов двигател. Той разполага с обем от 352 кубически сантиметра, мощност от цели 13 конски сили и позволява на машината да се движи с максимална скорост от близо 9 км/ч. Можете да изберете измежду 6 скорости в зависимост от предпочитанията си. Резервоарът на тази тракторна косачка възлиза на близо 4 литра. В същото време стоманените ѝ остриета могат да косят на 7 различни нива. Окосената трева впоследствие бива мулчирана и удобно прибрана в кош с капацитет от 170 л. Машината е подходяща за поддръжка на тревни площи с размери над 1 декар.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Тракторна косачка Mini Rider 60

Mini Rider 60 е тракторна косачка, която се отличава с маневреност и иновативен дизайн. Моделът е сравнително малък и е подходящ за поддръжката на всеки двор с размери до 1 декар. Двигателят на тази машина разполага с мощност от 4,5 конски сили, а ширината ѝ на косене възлиза на 60 см. С нея можете да поддържате тревата на височина между 3,8 и 9,5 см. Окосената трева бива удобно съхранена в кош с капацитет от 150 л. Най-голямото предимство на тази тракторна косачка се свежда до нейните компактни размери. Те от своя страна ѝ позволяват да взима завои с радиус от едва 46 см.
Купи сега


6. Тракторна косачка Partner

Тази тракторна косачка е произведена в Швеция и ви предлага страхотни коситбени възможности. Ширината ѝ на косене възлиза на почти 100 см, а производителността ѝ е приблизително 4400 квадратни метра на час. В същото време височината, на която имате възможност да поддържате тревата с помощта на този модел, може да варира между 4 и 10 см. Имате шанса да изберете измежду 6 позиции за косене с разлика от 1 см. Машината работи на 6 скорости и ви предлага функция за заден ход. Сравнително тежка е, но при всички положения върши работата си ефективно и пълноценно.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!