Всички категории

9-те Най-Добри Тримери за Брада

Искате да тримирате и поддържате брадата си, но нямате идея какво да използвате?


Може би тя е прекалено дълга или искате да я оформите? Тримерът за брада е най-подходящото пособие, но на пазара има толкова много модели, че избирането на подходящия може да бъде доста сложно.

В това кратко ръководство ще ви представим всичко необходимо, за да направите информирана покупка.

В края му дори ще ви представим някои от най-добрите тримери за брада на пазара, от които бързо и лесно можете да изберете.

Защо ви е тример за брада

Тъжната истина е, че поддържането на мъжката брада не е никак лесно. Обикновено е свързано с доста неудобства и изисква много грижи. Ако искате брадата ви да расте нормално и същевременно да изглежда добре – трябва да я тримирате.

В противен случай космите по нея цъфтят и това може да доведе до два основни проблема. Първият е забавен растеж – ако искате още по-дълга брада ще трябва да я подстригвате.

Вторият проблем е, че заради това брадата изглежда рошава и космите стърчат независимо колко е дълга. Ако харесвате бради и как изглеждате е важно за вас – редовното тримиране е задължително.

С тримерът за брада можете да поддържате и спретнат външен вид с изчистено лице защото можете да го използвате и вместо самобръсначка.

За разлика от дългата брада, поддържането на къса до никаква изисква редовни усилия. Самобръсначка, машинка за подстригване или ножици не са най-добрите варианти, особено при нуждата от по-често тримиране или бръснене.

Тримерите за брада са специално направени само и единствено за това и очаквано – те са най-доброто решение.

Оформянето на брада с ножица изисква доста усилия и практика, което не се отнася за тримерите. Имайте предвид, че някои модели обаче не са особено точни и могат да бъдат малко по-агресивни.

Това прави шансовете за допускане на грешка по-големи и малко невнимание може да ви коства част от брадата.

Затова ако имате наистина много дълга брада, която изисква специално внимание и поддръжка, може би трябва да опитате и с ножици или пък просто да посещавате бръснар.

Ако обаче предпочитате брада с еднаква дължина навсякъде и искате да изглеждате спретнато без да влагате много усилия и време – тримерът за брада е точно за вас. Всичко, което трябва да направите е да нагласите дължината на приставката преди да започнете.

Също така ако искате да оформите линиите на брадата – просто сваляте приставката и го правите бързо и лесно. Също така можете да използвате тримера без приставка за да почистите от нежелано окосмение врата и бузите си.

Какво да търсите в един тример за брада

На пазара има наистина много марки и модели тримери, много от които имат сходни характеристики, аксесоари и ценови диапазони. За щастие има някои основни неща, които могат да ви ориентират.

Качество на изработкаПовечето хора не взимат предвид качеството на материалите и цялостната изработка когато избират тример за брада. За съжаление подобна грешка може да доведе до последващо разочарование от бърза повреда.

Тримерите от високия клас освен, че предлагат отлично качество, имат и някои допълнителни екстри като лазер за линията на рязане и контейнер за космите. Лишени са от пластмасови части където това е възможно и могат да се повредят много по-трудно.

Но за съжаление дори най-скъпите тримери могат да се повредят ако не се поддържат и се използват неправилно. Много хора, които са инвестирали стотици левове в тример се оплакват, че са се повредили само след няколко месеца – познайте защо.

Затова е важно да изберете правилно тримера и той да съчетава достатъчно качествени материали и добра изработка, както и да е лесен за поддържане и използване.

Жични и безжични тримери за брада

Също едно от по-важните неща е да помислите дали ви трябва жичен или безжичен тример за брада. Помислете кое подхожда повече на вашите нужди и начин на живот. 

Имайте предвид, че някои безжични тримери може да са по-слаби от жичните.

Но това колко можещ тример за брада ще ви трябва зависи изцяло от това колко дълга и гъста брада имате. С дълга и гъста брада – то тогава някои безжични тримери може да се затруднят.  Също така ако смятате да използвате тримера и за косата си – тогава по-добре изберете нещо с кабел или безжично, но по-мощно.

Ако пък имате наистина много гъста коса или брада – то тогава може би е по-добре да се насочите към професионални тримери или машинки за подстригване.

Но един средностатистически мъж с нормално окосмение не би трябвало да изпита проблеми дори и с безжичен тример. Съответно ако спадате към тази категория – безжичните модели ви дават повече удобство и свобода при работа. Но дори и да се носите с по-дълга и гъста брада, както стана ясно вече – има достатъчно безжични тримери, които да ви свършат добра работа – просто ще трябва да платите малко повече.

Просто когато избирате какъв вид тример за брада искате – вземете предвид едно от следните две неща.

Първо, безжичните тримери имат различни батерии. Игнорирайте всичко, което не е литиево-йонно. Това са същите акумулаторни батерии, които се използват в нашите лаптопи, смартфони и т.н. Тези батерии са най-издръжливи и се зареждат бързо.

Ако пък избирате жичен тример – вземете предвид това дали и ако да – колко често пътувате. Жичните тримери, които се продават в България не са съвместими с контактите във всички страни, например Великобритания.

Видове ножчета

Тримерите могат да имат различни ножчета и това се отразява пряко на тяхната острота и издръжливост. Така например карбоновите ножчета са най-остри, но могат да ръждясат. Все пак повечето мъже тримират брадата си в банята, където понякога е мокро и влажно.

Ножчетата от неръждаема стомана пък са по-издръжливи и се справят добре и с по-дебел косъм. Но най-добрите и скъпи ножчета си остават карбоновите с титаниево покритие и титаниевите. Те са издръжливи, твърди и устойчиви на корозия.

Също така има и керамични ножчета – те предлагат превъзходно качество и издръжливост, но са по-чупливи.

Опции за мокро бръснене и миенеОще един важен фактор е дали избраният тример може да издържа на намокряне и вода. Например много тримери за брада не се мият напълно, а само ножчетата и приставките им. Това прави почистването на основното тяло малко по-сложно.

Също така подобен модел няма да може да се използва за мокро бръснене или тримиране. Това не е непременно лошо нещо, но трябва да се има предвид при избора.

Аксесоари

Има няколко основни приставки и аксесоари, които всеки би използвал, особено ако държи на това как изглежда брадата му. Останалите, които са включени в комплекта на повечето тримери обикновено са символични. Въпреки това е добре да ги има – може все някога да ви потрябват.

Сред основните аксесоари с приставка или приставки за промяна дължината на рязане. Някои тримери за брада включват и сменяеми ножчета и приставка за тримиране на носа.

Екстри

Както споменахме по-назад в ръководството, някои тримери за брада от високия клас имат някои екстри.  Понякога тези екстри са полезни, а понякога са си чист маркетинг. Например при някои модели ножчетата са самозаточващи се – това означава, че ще останат по-остри и ще режат безпроблемно по-дълго време.

Полезна екстра е и индикацията за привършване заряда на батерията, която може да ви спести доста неудобства.  Сред маркетинговите екстри пък спадат лазерното насочване или пък технологията за повдигане на косъма за по-точно тримиране.

Най-добрите тримери за брада

На пазара наистина има изключително голям избор от марки и модели тримери за брада. Това обаче няма защо да ви притеснява, тъй като сме готови да ви представим някои от най-добрите.

Просто изберете модел от предложените, който отговаря най-добре на вашите изисквания и бюджет.

1. Тример Panasonic ER-SB60-S803Тримерът е само за брада и е подходящ за домашна употреба. Може само да подстригва брадата и има 19 различни нива за дължина на рязане. Моделът е водоустойчив и може да се мие.

Има дигитален дисплей. В комплекта е включена една универсална приставка и гребенче.

Работи безжично посредством акумулаторна литиево-йонна батерия.
Купи сега

2. Тример за брада Philips BT3226/14Този тример е за брада и е за домашна употреба. Може да се използва за подстригване и подравняване на брадата. Захранва се както с кабел, така и с акумулаторна батерия.

Има 20 различни нива за дължина на рязане. Ножчетата са изработени от неръждаема стомана. Моделът може да се мие. Има светодиоден индикатор за нивото на батерията.

В комплекта е включена една универсална приставка, калъфче, гребен, четка за почистване и захранващ кабел.

Батерията е никел-метална и издържа до 60 минути работа с едно зареждане.
Купи сега

3. Тример за брада Remington MB055Моделът е само за брада и е подходящ за домашна употреба. Работи безжично с помощта на презареждаема линиево-йонна батерия. Напълно водоустойчив е и може да се мие.

С едно зареждане батерията издържа до 60 минути работа. Времето за пълно зареждане на батерията е около 4 часа.
Купи сега

4. Машинка за подстригване на брада Rowenta Signature TN4500F0Машинка за подстригване, която може да се използва за брада и коса. Предназначена е за домашна употреба. С нея можете да подстригвате и подравнявате.

Захранва се с кабел от електрическата мрежа и с акумулаторна батерия. Ножчетата й са изработени от инокс. Има функция за бързо зареждане и светодиоден индикатор за нивото на заряд. В комплекта са включени четири приставки и два гребена за брада.

Вградената батерия е литиево-йонна и може да издържи до 120 минути с едно зареждане.
Купи сега

5. Хибриден уред за брада Philips OneBlade QP2520/30Моделът е подходящ за брада и мустаци. Реално е по-близо до електрическа самобръсначка, отколкото до тример. Има осцилиращи остриета и може да се ползва както за сухо, така и за мокро бръснене.

Възможно е и да тримира.

Захранва се посредством акумулаторна никел-метал батерия, която издържа до 45 минути непрекъсната работа. В комплекта са включени три различни приставки.
Купи сега

6. Тример за брада и тяло WAHL Gold Plated Limited Edition 9864-1416Тримерът може да се използва за брада и тяло от мъже и жени. Може да подстригва, оформя и подравнява. Захранва се от акумулаторна литиево-йонна батерия, която издържа до 360 минути с едно зареждане.

Разполага с 12 нива за дължина на рязане. Ножчетата са изработени от неръждаема стомана и са самозаточващи се. Тримерът може да се мие.

В комплекта има 12 включени приставки, калъф, поставка, гребен, четка за почистване и зарядно.
Купи сега

7. Тример BaByliss Multi6 E823EТози тример може да се използва за брада, нос, уши и коса. Захранва се безжично от акумулаторна батерия, която издържа до 30 минути непрекъсната работа. Ножчетата на модела са от инокс.

В комплекта са включени гребен, ножица, четири приставки, тример за нос и уши и поставка за зареждане.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Тример за брада Rowenta TN2300F0Моделът е подходящ за брада и домашна употреба. Използва се за подстригване и оформяне. Захранва се от акумулаторна батерия.

Има пет нива за дължина на рязане. Ножчетата са изработени от титан.
Купи сега

9. Тример за брада Wahl All in one 09685-016Тример за брада и подстригване за домашна употреба. Захранва се от акумулаторна батерия с автономия до 80 минути. Предлага пет нива за дължината на рязане.

Ножчетата му са изработени от неръждаема стомана. В комплекта е включена и четка за почистване.

Времето за пълното зареждане на батерията е 80 минути.
Купи сега

4.4/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!