Всички категории

7-те Най-Добри Уреди за Премахване на Черни Точки

Независимо от възрастта и пола – вероятно искате да имате еластична кожа.


Също така може би бихте искали да се отървете от черните точки и несъвършенствата по нея. Премахването на черни точки чрез стискане отнема много време, както и може да бъде доста болезнено и вредно за кожата.

Ако искате да имате красива и видимо поддържана кожа, то тогава можете да използвате уред за премахване на черни точки. Подобен уред ще ви помогне да се отървете от черните точки и в същото време ще направи кожата ви много по-еластична и здрава.

С него ще можете да премахвате и други несъвършенства като например пъпки и акне.

На пазара обаче има прекалено много уреди за почистване на черни точки. Съответно избирането на най-подходящия за вашите цели и бюджет може да бъде сложна задача. За да ви помогнем да направите една по-информирана и правилна покупка, в това ръководство ще ви представим по-важните неща, които трябва да знаете за тези уреди.

В края му дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите уреди за премахване на черни точки.

Какво да вземете предвид при избора

ЗасмукванеПрепоръчително е да изберете уред за премахване на черни точки с двойно засмукване – така няма да има риск от нараняване на кожата и черните точки ще излизат по-лесно.

Един добър уред за почистване на черни точки не трябва да наранява или дразни кожата и трябва да ги засмуква хубаво от първия път. Затова избирайте внимателно и се насочете към модел, който е безопасен и ефективен ако искате да се наслаждавате на трайни резултати и да имате гладка и еластична кожа. При работа е препоръчително уредът да стяга кожата – така се предотвратява уголемяването на порите и се премахват и пъпки.

Материали

Препоръчително е да изберете уред за почистване на черни точки, който е изработен от здрави и качествени материали.

Така освен, че той ще издържи дълго време употреба, гарантирате, че засмукването на черните точки ще се случва лесно и от първия път.

Изберете модел, който ще почисти в дълбочина лицето ви и освен, че ще премахне черните точки и пъпките, ще елиминира и факторите, които причиняват акне. Добрият уред за премахване на черни точки е изработен от нетоксични материали и е напълно безопасен за използване от хора с всякаква кожа.

Презареждане

Най-добре е да се спрете на уред за почистване на черни точки с презареждаема батерия. 

Също така е препоръчително същият да има поне четири накрайника, който се сменят лесно и настройка за силата на засмукване в поне пет степени за най-добри резултати. Вграден дисплей пък може да ви даде полезна информация за настоящата настройка на уреда, както и за нивото на батерията.

Модел с добра батерия би трябвало да издържи около 5 часа общо време на работа без нуждата от презареждане.

ПреносимостАко искате да носите навсякъде с вас уреда за премахване на черни точки, то в такъв случай изберете по-лек и преносим модел. Също така е добре той да работи напълно безжично, например с презареждаема батерия.  Уредите сертифицирани по стандартите за безопасност и качество, изработени от екологично чисти материали ще оставят кожата ви още по-гладка и мека след използване.

Ако пътувате често и искате да поддържате кожата на лицето си навсякъде и по всяко време, то задължително се оглеждайте за възможно най-преносим модел.

Безопасност

Когато избирате уред за почистване на черни точки е важно той да бъде максимално безопасен за използване. Това се изразява в премахване на черните точки и пъпките по лицето без да се наранява кожата и без да се разширяват порите й.

Един добър уред трябва да прави кожата по-чиста, гладка и бляскава без допълнителни усилия. Ако изберете модел с презареждаема батерия, най-безопасни са литиево-йонните, които се зареждат с USB кабел, а не директно от контакта.

Сила на засмукването

Уредът трябва да има достатъчно силно засмукване с цел да отстранява черните точки от първия път и да не дразни излишно кожата.  Добре избраният уред за премахване на черни точки се справя със задачата много по-добре от различни маски за лице, пилинги и ръчни методи. Според личните ви нужди трябва да изберете уред, който има достатъчно сила и настройки на засмукване, че да отстрани черните точки по необходимите зони.

Също така може да има различни накрайници, които допълнително да улеснят процеса и да го направят още по-бърз и приятен.

Еластичност на кожата

Преди да изберете окончателно даден уред за премахване на черни точки е добре да проверите дали той спомага възстановяването еластичността на кожата. Освен, че е препоръчително да не я дразни и да е безопасен за употреба, уредът е добре да прави кожата по-гладка, мека и еластична – това може да бъде единствено във ваш плюс.

Имайте предвид, че някои уреди за почистване на черни точки оставят зачервени петна по кожата след използване, а други я правят да изглежда още по-красива и изящна. Особено ако имате чувствителна кожа е силно препоръчително да обърнете повече внимание на тази точка и да изберете подходящ уред.

ВодоустойчивостАко предпочитате да почиствате лицето си докато сте под душа или когато го миете, то задължително потърсете водоустойчив уред за премахване на черни точки. Така няма да ви се налага да пазите уреда от вода, пръски и влага, които иначе могат да го повредят. 

Вече дали ще решите да използвате уреда директно под душа или на мокро лице – това няма да ви носи притеснения. Но дори и при ползване на сухо, знаейки, че избраният модел е водоустойчив ще ви осигури допълнително спокойствие.

Употреба

Изберете уред, чието използване става възможно най-лесно и интуитивно – така ще си спестите време, нерви и усилия.

Най-добрите уреди за почистване на черни точки

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите уреди за премахване на черни точки. Просто изберете този конкретен модел, който най-добре отговаря на вашите представи, изисквания и бюджет.

1. Професионален уред за акне и черни точки Comedo DeviceУредът почиства черни точки и акне чрез засмукване с вакуум, което го прави много ефикасен. Може да премахне черни точки и всякакви трудни за отстраняване замърсявания по кожата.

Вакуумната технология благоприятства за кръвообращението и стимулира лимфната система в лицевата област. Уредът има пет степени на работа и четири вида засмукване. Включени в комплекта са и различни накрайници.

Мощността е 5 вата. Вградена зарядна батерия, която издържа до 60 минути непрекъсната работа.
Купи сега

2. Апарат с вакуум за почистване на лице, черни точки, пъпки BeyoutifulМоделът почиства кожата на лицето от замърсявания, черни точки и пъпки чрез вакуум. Намалява болката при възпаление и стимулира кръвообращението.

Разполага с вградена батерия, която се зарежда.

В комплекта са включени различни накрайници за оптимална работа – с малък отвор, с голям отвор, с микрокристални елементи и за намаляване на бръчките.
Купи сега

3. Електрически уред за акне и черни точки ZenifiqueТова е професионален уред за премахване на акне и черни точки. Разполага с вграден дисплей и работи с вакуум. В комплекта са включени четири приставки и зарядно устройство за презареждаемата вградена батерия.

Бутон за включване и изключване и възможност за избиране между пет скорости на работа.
Купи сега

4. Вакуумен уред за почистване на пори и черни точки XN-8030Уред за почистване на черни точки, който работи с вакуумна технология. В комплекта са включени и четири приставки – голям накрайник, малък накрайник, приставка с микрокристали и елипсовидна глава. Самият уред е изработен от здрава пластмаса и има мощност от 0.8 вата. Вградена презареждаема батерия.

Време за непрекъсната работа с едно зареждане до 60 минути. Възможност за избиране силата на вакуума в пет степени.
Купи сега

5. Професионален електрически уред за акне и черни точки AZ Beauty SkinВакуумен уред за почистване на кожата на лицето от замърсявания, черни точки и акне. Оставя кожата почистена в дълбочина, гладка и блестяща. Благоприятства за по-доброто кръвообращение и стимулира лимфната система в лицевата област. В комплекта са включени и четири накрайника за по-добро почистване и ексфолиране на кожата.

Три степени на работа и пет вида засмукване. Функция за супер силно засмукване.

Вградена презареждаема батерия, която може да издържа до 60 минути непрекъсната работа с едно зареждане.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Апарат с вакуум за почистване на лице, черни точки, пъпки RahelМоделът работи с вакуум и може да се използва за почистване кожата на лицето от черни точки, пъпки и замърсявания. Има вградена презареждаема батерия. В комплекта са включени накрайници с голям отвор, с малък отвор, с микрокристални елементи и за намаляване на бръчките.

Уредът не издържа на вода и намокряне и трябва да се държи далеч от магнити.
Купи сега

7. Апарат с вакуум за почистване на лице и черни точки Zenifique с четири приставкиУред с вакуум, който премахва черните точки от лицето и почиства в дълбочина кожата. В комплекта са включени и четири приставки – елипсовиден накрайник, голям кръгъл накрайник, малък кръгъл накрайник и микрокристален накрайник.

Вградена презареждаема батерия, която издържа до 60 минути с едно зареждане. Моделът има четири скорости на работа и бутон за включване и изключване.
Купи сега

Често задавани въпроси

Какво представляват уредите за почистване на черни точки?

При смесването на мазнината от кожата и мъртвите кожни клетки в повърхността на порите се получават т.нар. черни точки. Обикновено цветът им е черен защото се окисляват при контакт с въздуха. Медицински се наричат още комедони.

Има два вида комедони – отворени, които се подават от кожата и затворени, които са вътре в кожата. Черните точки носят и бактерии, които в даден момент могат да причинят акне и възпаление. Самите черни точки се получават не само от нечиста кожа, но и при генетично предразположени хора.

Как да използвам уреда за премахване на черни точки?

Преди да започнете трябва да почистите в дълбочина лицето и ръцете си – така при премахване на черните точки няма да има риск от замърсяване на порите с бактерии, които причиняват акне. След това затоплете кожата на лицето за 2-3 минути – така ще отворите порите.

Винаги стерилизирайте и почиствайте уреда за премахване на черни точки преди да го използвате. С помощта на избраният уред таргетирайте местата с черни точки и бавно и нежно започнете да ги премахвате.

Как се образуват черните точки?Черните точки могат да се образуват от смесването на мазнината по кожата с мъртвите кожни клетки, от навлизане на мръсотия в кожните пори и дори от бактерии, които причиняват акне. Ако не почиствате редовно кожата на лицето си от излишното омазняване и мъртвите кожни клетки има голям шанс да имате черни точки.

При жените черните точки по кожата преобладават най-вече в тийнейджърските години и по време на менструация, но могат да се появят и при прием на противозачатъчни, тъй като много от тях причиняват хормонални проблеми в тялото. Медикаменти от типа на кортикостероиди, литий и андрогени също могат да причинят черни точки.

Защо черните точки не трябва да се изстискват?

Когато упражните натиск върху кожата си, за да изстискате черна точка – то има голям шанс да не успеете да я премахнете, а освен това дразните и наранявате самата кожа. Така има реален риск да получите кожни белези и възпаления, които могат да предизвикат хиперпигментация.

Също така чрез изстискване може да изкарате бактериите, които да се разнесат по порите и съответно могат да причинят още повече черни точки и акне. Затова най-добре е да използвате уред за почистване на черни точки ако искате да поддържате кожата на лицето си здрава и красива.

Какво става като се раздразнят черните точки?

Дразненето на черните точки може да стане чрез неуспешни опити за изстискване или чоплене, а резултатите от това са неприятни. Бактериите по черните точки могат да се разпространят по съседните пори и по този начин да се образуват още черни точки и пъпки.  В най-лошият случай могат да се образуват кисти и подутини.  Има шансове да се развият и други кожни проблеми като акне.

Какво да правя след като използвам уреда за премахване на черни точки?

След като успешно премахнете черните точки от кожата на лицето си ще трябва да продължите с нейната поддръжка. Непосредствено след това нанесете тонер за лице.  Така ще убиете вредните бактерии останали по кожата и ще защитите порите от замърсяване.

Също така е важно да не докосвате кожата на лицето си с ръце – така няма да я замърсите и дразните излишно.

Заключение

Черните точки по лицето са често срещано явление както при жени, така и при мъже на всякаква възраст. Могат да се премахнат бързо и лесно с помощта на уред за почистване на черни точки. 

Освен, че с подобен уред можете да премахнете несъвършенствата по кожата, спомагате и за нейното здраве и по-добър вид.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!