Всички категории

7-те Най-Добри Въдици

Не е нужно да бъдеш рибар, за да знаеш колко определяща за добрия улов може да бъде една въдица. Наличието или липсата ѝ могат сериозно да променят послевкуса от вашето почивно приключение.

Добрата въдица стои в основата на всяко пълноценно риболовно преживяване!

Както е в много други случаи, качеството на даден продукт може да бъде от ключово значение. Още по-ключово обаче е да знаете точно от какво имате нужда и да подберете подходящия инструмент за реализирането на целите си.

При наличието на толкова много различни модели на съвременния пазар как обаче да разберете коя е подходящата въдица за вас? Е, тъкмо това ви предстои да научите.

Изборът на въдица може да бъде абсурдно труден особено когато не знаете какво точно търсите. От дължината и материалите до функционалността и приложенията – списъкът със съображения е толкова пространен, че може да ви завърти главата.

Не се тревожете! Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за въдиците. В него ще откриете цялата необходима информация за тези верни служители на риболовеца.

Когато сте наясно с всичко това, при всички положения ще имате възможност да изберете възможно най-подходящата въдица за себе си.

За да улесним избора ви максимално обаче, в края на статията си ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални продукти в областта…

За какво трябва да помислите преди покупката на въдица?

Преди изобщо да се насочите към магазина за въдици, има няколко основни неща, на които трябва да отделите подобаващо внимание.

Те имат определящо значение както за вида, така и за особеностите на вашата бъдеща придобивка.

Къде ще ходите на риболов?

Особеностите на мястото, на което ходите за риба, са може би първото нещо, с което трябва да се съобразите, когато си подбирате подходящ инструмент. Определени риболовни локации, както и техните физически особености предполагат използването на специфични видове въдици.

Ако предпочитате да ловите риба в дълбоки води например, най-добре би било да заложите на графитна въдица. Тя ще ви осигури както по-голяма чувствителност, така и възможност за справяне с по-голяма маса.

С помощта на подобен модел ще можете да си позволите да използвате по-дебела корда. В същото време не само примамките, но и потенциалният ви улов също ще имат възможност да натежават.

От друга страна, въдиците от фибростъкло са идеални за риболовни зони с по-груба повърхност. Те са значително по-леки от графитните модели, но в същото време си остават достатъчно здрави и издържат на разнообразни пречки и препятствия.

Ако ще ловите риба във водоем със солена вода, фибростъклото е най-добрият ви избор. Това е така заради устойчивостта на подобни модели на корозия.

Така или иначе и сами виждате колко взискателна може да бъде риболовната среда към риболовните средства.

Колко често ще ходите на риболов?

От базово значение е и колко често имате намерение да използвате новата си придобивка.

Ако ходите за риба само от време на време, може би не си заслужава да инвестирате в някой от върховните модели на пазара. Разбира се, в случай че сте истински ценители и държите на качеството, то вероятно няма цена за вас.

Така или иначе обаче в повечето случаи това колко често ходите за риба, определено може да наклони везните към един или друг продукт.

Професионалистите и истинските запалянковци в никакъв случай не биха искали да се лишат от възможно най-доброто, което могат да открият на пазара. Много от любителите рибари обаче биха могли спокойно да се задоволят и с нещо по-стандартно.

Още повече, че в много от случаите надали се нуждаете от кой знае колко специализиран модел, при положение че се отбиват няколко пъти в сезона до местния рибарник.

Каква риба ще преследвате?

Въпросът каква риба имате намерение да преследвате, може би е тъкмо онова, което най-много вълнува всеки рибар. Вероятно и сами се досещате, че всяка риба предявява своите претенции към риболовните средства, които ще използвате.

Естествено, има значение каква примамка ще използвате, каква плувка, тежести и т.н. Разбира се, ключово значение има и самата въдица, която имате намерение да използвате.

Именно защото видовете риба и въдичните модели са толкова много, темата става прекалено широка, за да я покрием. Могат обаче да се направят няколко кратки обобщения.

Ако имате намерение да ловите на по-голямо разстояние или по-голяма дълбочина, при всички положения бихте се справили по-добре с по-дълга въдица.

В същото време, ако набелязаният улов предполага риболовна борба, късите въдици ще ви свършат по-добра работа.

Всяка риболовна ситуация обаче си има своите специфики. Тъкмо затова ви препоръчваме да се обърнете към специалист, който да ви насочи към подходящата въдица в зависимост от това каква риба имате намерение да преследвате.

Какви видове въдици съществуват?

И сами си давате сметка, че в зависимост от особеностите на задачата, която сте си поставили, ще се нуждаете от определени инструменти за нейното изпълнение.

Различните видове въдици, на които ще попаднете по време на търсенето си, най-общо могат да се разделят аналогично на различните типове риболов. В тази секция ще ви запознаем именно с тях.

Кастинг въдици

Въдиците, известни като кастинг въдици, са проектирани за използване в комбинация с макари за примамка или подходящи мултипликатори. Именно защото са такива, в повечето случаи те разполагат с макародържач в горната част на пръта. Сравнително често малки водачи са позиционирани от горната им страна.

В повечето случаи на самата им дръжка е разположено нещо подобно на спусък за по-удобно захващане с водещия ви пръст.

Кастинг въдиците са предназначени за използване в по-сурови условия. Те са подходящи за по-мощен улов, както и за по-продължителните борби, които ви очакват с него.

Макарите, с които обикновено се предлагат подобни модели, в повечето случаи са много по-издръжливи. Тези въдици разполагат и с изключително стабилна система за плъзгане, за да ви помогнат да защитите въдицата си дори и от най-агресивните риби.

Най-общо може да се каже, че кастинг въдиците обикновено са сред най-здравите и издръжливи модели на пазара. В същото време обаче могат да ви бъдат полезни както в динамични, така и в по-спокойни риболовни ситуации.

Повечето модели са съставени от една или две части. Във втория случай двете части са стабилно скрепени, така че това в никакъв случай не отнема от издръжливостта на въдицата.

Кастинг въдиците се предлагат в най-различна големина. Така можете да изберете подходящата в зависимост от рибата, която имате намерение да преследвате. А, повярвайте ни, с нещо подобно в ръцете си, спокойно можете да се впуснете след почти всичко.

Препоръчваме подобни въдици на всички опитни риболовци, които имат амбиции да се преборята с по-едрите и мощни риби в различните водни басейни.

Спининг въдици

Така наречените спининг въдици ви осигуряват въртящи се макари. Макародържачът на тези модели би трябвало да бъде позициониран под дръжката.

Доста типично е да откриете по-големи водачи при спининг въдиците, особено близо до кордата. Те също ще бъдат монтирани отдолу.

Макарите, с които подобни въдици се използват, обикновено са лесни за употреба и доста популярни.

Спининг въдиците се справят добре в една идея по-леки и балансирани риболовни условия. Те са отличен избор при ветровити дни, преследване на по-малки риби и сравнително неопитни риболовци.

С тях бихте могли да хванете какви ли не риби. Така или иначе обаче ще ви се наложи да се задоволите с по-дребния улов.

Спининг въдиците като цяло са сравнително по-гъвкави спрямо кастинг моделите. Освен това обаче се предлагат и в ултралек вариант, който ще ви осигури по-голямо предизвикателство и съответно повече забавление.

В никакъв случай обаче не възприемайте спининг въдиците като слаби! С тях бихте могли да хванете истински чудовища, стига да познавате тънкостите на занаята.

Подобни модели отново можете да срещнете, съставени от една или две части.

Сърф кастинг въдици

Съществуват въдици, специално проектирани за риболов от плажната ивица. Те се наричат сърф кастинг въдици.

Те са проектирани специално за риболов от брега, както и за риболов в по-дълбоки води в близост до брега.

Тъкмо затова подобни модели обикновено са по-дълги. По този начин те ви предоставят възможност да ги използвате възможно най-добре.

Те са проектирани за използване с по-тежки примамки и тежести. Това ще ви позволи да ги хвърлите още по-надалече.

В много от случаите сърф кастинг въдиците вървят заедно със значително по-големи дръжки. Това е така, понеже по този начин възможностите ви за замятане с две ръце значително се подобряват.

Обикновено подобни модели се произвеждат с въртящи се макари. Това е така, за да противодействат на ветровитите условия, характерни за плажната ивица.

Тъй като сърф кастинг въдиците могат да достигнат до изключителни дължини, в повечето случаи те са произведени от няколко добре съединени части. Можете да попаднете обаче и на телескопични модели, които определено са по-лесни за транспортиране и съхранение.

Тролинг въдици

Така наречените тролинг въдици се използват за тролинг риболов. При него обикновено риболовецът хвърля няколко примамки в различни посоки и нарежда въдиците си на достъпно място.

Тогава започва голямото чакане. Клъвне ли нещо обаче, идва ред на истинското забавление.

По принцип въдиците, проектирани специално за такъв тип риболов, започнаха да се появяват не много отдавна. Допреди това се използваха най-различни сравнително стандартни модели.

Тролинг техниките обаче могат да варират ужасно много. Тъкмо затова и тролинг въдиците се предлагат в най-различни варианти.

Можете да попаднете както на изключително дълги, така и на изключително къси тролинг въдици. В същото време съществуват много тежки и уникално леки модели, всеки от които си има своето предназначение.

Това, което обединява разнообразието от модели, обаче се свежда до факта, че всяка една тролинг въдици е проектирана, за да може удобно да се позиционира в държач и да бъде лесно и бързо изваждане оттам.

Въдици за мухи

Въдиците за мухи са създадени специално за риболов със сухи и мокри мухи.

Те са сравнително дълги и са проектирани така, че максимално да ви улеснят в задържането на стръвта във въздуха. Никой от другите модели няма да се справи с ултралеките мухи.

Нито спининг, нито кастинг въдиците ще ви дадат възможност да правите нещо подобно. Ако сте запалени по риболова с мухи, просто няма как да избягате от специализираните риболовни инструменти.

Въдиците за мухи обикновено се използват със специални макари. В повечето случаи подобни модели разполагат с макародържач, прикрепен под дръжката и много близо до задната ѝ част.

Водачите им обикновено са доста малки и минават от долна страна.

Въдиците за мухи се предлагат в различни дължини и тежести. Благодарение на това спокойно ще можете да изберете най-подходящата за вашите собствени цели.

Въдица от какъв материал да си изберете?

В момента можете да откриете всякакви въдици, изработени от различни материали. Важно е да направите правилния избор, понеже материалът, от който е изработена вашата въдица, сериозно ще повлияе на цялостното ѝ представяне.

А, разбира се, представянето на новата ви придобивка може сериозно да повлияе на риболовните ви приключения.

Въдиците обикновено биват изработени от фибростъкло, графит или композит (смесица от двете). Сега ще обърнем вниманието както на плюсовете, така и на минусите при всеки един от случаите.

Въдици от фибростъкло

Въдиците, изработени от фибростъкло, са може би най-популярните. Те са утвърждавали репутацията си в продължение на десетилетия и много рибари все още ги предпочитат.

Изключително силни и издръжливи са, така че “държат на бой”. Освен това с тях се работи изключително лесно, което ги прави особено предпочитани от тепърва навлизащите в риболова любители.

Не само издръжливостта им, ниските цени, които тези продукти поддържат, също ги правят особено подходящи за начинаещи. Използването им обаче не идва без цена.

Заради своята гъвкавост въдиците от фибростъкло не могат да ви осигурят напълно прецизна обратна връзка. По-леките захапвания на стръвта много трудно могат да бъдат доловени.

Освен това подобни модели обикновено са сравнително тежки. Това означава, че по-продължителната борба с улова може да се окаже прекалено изтощителна и съответно непълноценна.

Графитни въдици

Графитните въдици започват да се използват през 70-те години на миналия век. Те представляват една значително по-лека алтернатива на фибростъклените си конкуренти. Подобни модели определено заслужават своята популярност, но в никакъв случай не бива да пропускаме и техните особености.

Ако някога сте разглеждали графитна въдица, вероятно сте забелязали маркери от типа на IM6, IM7, IM8 и т.н. Това са идентификации за различната степен на твърдост, която определен продукт притежава, и са известни още като “модул”.

Колкото по-висок е модулът, толкова по-твърд е съставният материал. Използвайки по-твърд графит, производителят може да си позволи да използва по-малко материал, и отново да постигне същата твърдост. Това означава, че самата въдица ще стане значително по-лека.

Погрешно е схващането, че IM8 въдицата ще бъде по-твърда от сходен IM6 модел. В действителност и двете въдици ще ви предложат еднотипна твърдост. Разликата обаче идва оттам, че IM8 въдицата ще бъде по-лекия измежду двата варианта.

Това, което прави графитните въдици наистина страхотни, обаче се свежда до това колко чувствителни са те на захапвания. В комбинация с по-лекото тегло това може да превърне риболова в истинско удоволствие.

Не всичко с графитните въдици обаче е цветя и рози. Именно понеже са по-твърди и нетолкова гъвкави, подобни модели се оказват по-чупливи от своите фибростъклени конкуренти.

Друг недостатък, който в никакъв случай не бива да омаловажаваме, е по-високата цена, която графитните въдици поддържат.

Композитни въдици

Ако искате най-доброто и от двата свята, определено си заслужава да обърнете внимание на композитните модели. В случай че сте истински запалянко, който не иска да прави никакви компромиси, определено ви съветваме да се насочите тъкмо към тези въдици.

Те се справят в ситуации, в които нито въдиците от фибростъкло, нито тези от графит успяват да преборят.

Композитните въдици са изградени от смес между фибростъкло и графит. По този начин те успяват да ви осигурят както гъвкавостта на фибростъклените модели, така и лекотата и чувствителността на графитните.

Композитните въдици със сигурност ще разширят значително риболовните ви възможности.

Именно понеже са толкова гъвкави, тези модели са чудесен избор, ако сте свикнали да ловите риба в различни води. В никакъв случай не може да се отрече колко добре се представят композитните въдици.

Както може да се очаква обаче, тези модели поддържат най-високите пазарни цени. Ако обаче сте склонни да инвестирате в нещо подобно и искате наистина най-доброто, тогава пред вас не би следвало да има колебания.

Какво друго трябва да вземете предвид при покупката на въдица?

Е, вече сте наясно с най-важните съображения, които трябва да направите преди покупката на бъдещата си въдица. Запознати сте както с основните видове, така и с различните градивни материали, които се срещат на пазара в момента. Сигурни сме, че имате идея към какво да се насочите.

Ако искате да направите възможно най-добрия избор обаче, преди окончателната покупка, има още няколко ключови характеристики и особености на въдиците, на които определено си заслужава да отделите подобаваща доза от вниманието си.

Дължина

Коя е правилната дължина на бъдещата ви въдица? Това е един от най-важните въпроси, на които трябва да си отговорите, когато подбирате бъдещия си риболовен другар.

Можете да откриете най-различни модели, чиято дължина би могла да се простира между 120 и 420 см. Разбира се, тези големи разлики произтичат от различните потребности, които имате, по време на различните видове риболов.

Дължината на една въдица преди всичко има сериозно влияние върху това колко далеч може да хвърляте с нея.

По-дългите модели обикновено ви дават възможност да правите по-дълги замятания. В същото време обаче те са по-трудни за контролиране.

От друга страна, по-късите въдици ви осигуряват значително повече контрол. За жалост обаче, с тях надали ще успеете да хвърлите примамката си кой знае колко надалече.

Всичко зависи от това какъв тип риболов имате намерение да практикувате.

Ако ловите риба от лодката си и упражнявате така наречения “тролинг”, тогава не ви интересува колко далеч можете да замятате. При подобни условия се нуждаете от къса въдица, с която се борави лесно и удобно.

Въдиците между 150 и 210 см са просто идеални в този случай. Освен това имайте предвид, че колкото по-къса е една въдица, толкова по-мощна става. Съответно с по-къса въдица ще имате възможност да надвиете по-лесно по-масивните и упорити риби.

От друга страна, ако предпочитате да нагазите във водата и да хвърлите примамката си надалече, няма как да се разминете с поне 240-сантиметрова въдица. Макар и по-сложно, замятането с подобни модели се оказва значително по-ефективно.

Естествено, всичко това има значение, ако правите разлика между типовете риболов и сте сравнително умели рибари. За начинаещите са препоръчителни около 210-сантиметровите въдици, които ще ви предложат сравнително универсални условия за употреба.

Акция

Когато става въпрос за въдици, често се говори за тяхната акция. Тя се отнася до това къде и колко се огъва вашата въдица, което зависи от формата и материала на инструмента.

Акцията контролира скоростта, с която въдицата преминава от “натоварено” в оригинално положение. Често се говори за бърза, средна и бавна акция.

С бърза (или тежка) акция се характеризират въдици, които се огъват в най-горната си част. Те са чувствителни към най-леките захапвания и могат да се върнат много бързо в оригиналното си положение.

Подобни модели са идеални за изтеглянето на по-претенциозните риби. Особеностите на въдиците с бърза акция ви дават възможност да преследвате наистина сериозен улов без капка резерв.

От друга страна, въдиците със средна акция се огъват в горната си половина.

Те ви предлагат широко разнообразие от настройки за куката. В същото време си остават изключително чувствителни на захапвания и ви дават деликатна обратна връзка. С подобни модели можете да замятате сравнително надалече.

Тъй като тези въдици се движат една идея по-бавно, те работят добре при риболов с множество куки. Освен това дават на рибата повече време, за да клъвне.

Естествено, бихте могли да ловите и на единична кука. Въдиците със средна акция просто ви дават по-широки риболовни възможности. С тяхна помощ можете да хванете както едра, така и дребна риба.

Моделите с бавна (или лека) акция са поместени тъкмо в противоположния край на спектъра от продукти. Те се огъват в задната си част и правят борбата дори и с най-малкото същество изключително забавна и интригуваща.

Ако балансирате добре размера на примамката с въдицата си, можете да постигнете наистина страхотни резултати при замятане. Съветваме ви да използвате възможно най-малката примамка, която ви позволява добро замятане.

Спинърите също са добър избор. С подобен модел ще ви е необходимо повече време, за да закарате куката в устата на рибата.

Мощност

В тясна връзка с акцията на въдиците е и тяхната така наречена мощност. Тя се отнася до способността на въдицата да издържа на определено количество натиск.

И сами се досещате, че по-мощните въдици са по-подходящи за по-едра риба. По-маломощните, разбира се, се представят по-добре с по-малкия улов.

Естествено, подобна характеристика е по-скоро ориентировъчна. Със сигурност ще получите известен аванс по отношение на издръжливостта на въдицата си, но все пак ви съветваме да се придържате към маркировките на инструмента си.

Ако използвате прекалено мощна въдица с недостатъчно мощна корда, вероятно ще загубите кордата си. В случай че надцените мощността на въдицата си обаче, рискувате да загубите нея самата.

За мощността на различните въдици обикновено се говори като за свръхлека, лека, средна, средно тежка, тежка и свръхтежка. Така или иначе обаче при различните модели със сигурност ще има вариации.

Маркери

По-рано ви споменахме за така наречените “маркери”. Почти всички въдици, на които ще попаднете по време на търсенето си, ще бъдат означени с тях. Те представляват серия от цифрови и буквени знаци, които на практика ще ви кажат всичко за въдицата, която сте си набелязали.

Първите три или четири цифри, които се очаква да видите, би трябвало да са свързани с дължината на въдицата. Видът на действие е на второ място, а след него идват препоръчваната корда и примамка.

Да вземе за пример следното означение: Spin MH 732 Line Wt 10-15 lb, Lure Wt ¼ – ¾ oz. Какво ви казва то?

Пред вас има средно тежка спининг въдица, която е дълга 7,3 инча. Той може да се справи с корди между 10 и 15 lb и примамки от ¼ до ¾ унции. Цифрата “2” след “73” означава, че въпросната въдица се състои от две части.

Повечето производители обикновено използват този ред от означения, за да опишат въдиците си. Така или иначе обаче вариациите са възможни, затова ви препоръчваме по възможност да се консултирате със специалист, преди да вземете окончателното си решение.

Водачи

Може би се чудите защо ви е да се информирате толкова подробно и за водачите на въдицата си? Ще се изненадате колко сериозно могат да повлияят тези малки пръстени на качеството на цялостното ви риболовно преживяване.

Повечето водачи са изработени от метал и са оборудвани с керамично покритие от вътрешната си страна. Покритието намалява триенето на кордата, което, разбира се, ѝ позволява да се движи по-спокойно.

В наши дни почти всяка уважаваща себе си въдица е оборудвана с водачи с вътрешно керамично покритие. Ако случайно обаче попаднете на водачи, изработени от по-груби материали, съветваме ви просто да подминете модела.

Второто ключово нещо, на което трябва да обърнете внимание, се свежда до броя на водачите. 200-сантиметрова въдица например може да има от 6 до 9 водача.

Като цяло колкото повече водачи има един модел, толкова по-добре. По-голямата бройка на водачите означава, че напрежението върху кордата ще бъде разпределено по-равномерно. Това пък на свой ред ще ви позволи да замятате с по-голяма прецизност.

Разбира се, наличието на повече водачи ще оскъпи определен модел. Във ваши ръце остава да прецените дали цената в крайна сметка си заслужава, или не.

Дръжка

Последният ключов елемент от композицията на една въдица, на който ще спрем вниманието ви, е нейната дръжка.

Дръжките на повечето въдици са изработени най-общо от два материала – корк или EVA пяна.

Повечето риболовци като цяло са единодушни, че коркът е по-удобен, тъй като ви предлага повече уют и топлина в студените дни. По-важното обаче е, че коркът е много по-чувствителен от пяната и пренася до три пъти повече вибрации.

Този материал обаче носи със себе си два ключови недостатъка. От една страна, той не е толкова издръжлив, колкото EVA пяната. От друга страна, ще трябва да отделите една идея повече средства, ако искате да разполагате с коркова дръжка.

Освен това коркът е една идея по-труден за почистване. В същото време е склонен да получава повече вдлъбнатини особено ако го позиционирате в държач или някъде между скалите.

За риболовците, които предпочитат да не се стресират относно състоянието на дръжката си, EVA пяната вероятно е по-добрият вариант.

В днешно време можете да откриете дръжки и от въглеродни влакна. Те се отличават с изключителната си чувствителност, но в същото време ви лишават от грижите за тяхната надеждност. За жалост, подобни дръжки определено ще оскъпят продукта.

Що се отнася до формата на въдичните дръжки, разнообразието е наистина богато. Две форми обаче се открояват с особена популярност – дръжката пистолет и дръжката със спусък.

Пистолетната дръжка е къса и разполага с ясно очертана кука за водещия ви пръст. Тя е идеална за замятания и прецизни въздушни движения.

Алтернативният вариант представлява значително по-дълга дръжка, която ви дава възможност да замятате с две ръце. С нейна помощ определено ще достигнете по-далече и в същото време ще имате шанса да се справите с някои по-сериозни противници.

Между двата вида дръжки не съществуват кой знае какви ценови разлики. Въпросът наистина опира до там с какъв вид риболов се занимавате.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за въдиците и техните особености, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Mitchell Neuron Spin


Представяме ви Neuron Spin 180. Това е една страхотна въдица, която ви предлага свободата да ходите за риба, където си решите. Дълга е 180 см и е изработена от доста сносен стъклопласт. Моделът се състои от две части и е предвиден за спининг риболов. В комплекта е включена макара с един сачмен лагер, както и предварително навито влакно. Тази въдица определено предлага доста прилично съотношение между цена и качество и със сигурност ще донесе на бъдещия си потребител много незабравими риболовни преживявания.
Купи сега

2. Lineaeffe SUPER HERO


Това е една телескопична въдица за риболов с бомбарда, която също чака да зарадва бъдещия си потребител. Подходяща е за риболов на пъстърва и е специално подсилена с кръстосана оплетка. Изработена е от карбон и тежи едва 345 грама. В същото време си остава доста издръжлива и функционална. В сгънат вариант въдицата има дължина от порядъка на около 150 см, но разгънатият ѝ вид възлиза на цели 440 см. Препоръчителното тегло за замятане възлиза на 80 гр.
Купи сега

3. Imax Boat


Imax Boat е специализирана въдица, подходяща за всякакъв тип морски риболов. Разполага с високомодулна карбонова бланка, солеустойчиви SIC водачи и изключително качествено макародържач. Въдицата е сравнително лека и доста стабилна. В същото време дължината ѝ възлиза на 258 см, което я прави оптимална, както за лесни и контролирани замятания, така и за интригуваща и ефективна борба с улова. Акцията на риболовния инструмент е 12-20 lb. Препоръчителното тегло за замятане е 200 гр.
Купи сега

4. Mitchell Adventure Light Combo


Представяме ви още един комплект, състоящ се от въдица и макара. Веднага след покупката на този продукт, сте готови направо да се насочите към водния басейн и да се заловите за работа. Моделът е изработен от висококачествено фибростъкло, разполага с OAL водачи, както и графитна макара с намотано около нея монофилно влакно. Дължината на въдицата възлиза на цели 3 метра. Теглото на въдицата възлиза на 216 гр., а това на макарата – на 245 гр.
Купи сега

5. Shimano Еxage STC MiniTelespin 210М


Shimano Еxage STC MiniTelespin 210М вече е въдица, която отива в друга категория. Минителескопът е изключително удобен за пътуване (само 40 см транспортна дължина), но в същото време си остава страхотен носител на удоволствие с универсализираните си 210 см дължина в разгънат вид. Въдицата тежи едва 123 гр. и в ръцете на опитния риболовец може да се превърне в наистина прекрасен риболовен инструмент. Изработена е от карбон, а дръжката ѝ е коркова. С тази въдица можете спокойно да ловите всякаква риба по протежението на речните водни басейни.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Trabucco Energhia Race -X Competition


Тази въдица е създадена специално за професионалистите и е готова да им служи вярно и светкавично във всяка една ситуация. Trabucco Energhia Race -X Competition е инструмент от най-висок клас, проектиран специално, за да събуди любопитството на запалените риболовни състезатели. Изработена е от оптимално преплетени специални карбонови нишки и в пълния си блясък достига до дължина от цели 6 м. Тази въдица комбинира гъвкавост, издръжливост, универсалност и забавление – това е продукт за истински ценители.
Купи сега


7. Diamant Alb Bolognese Mistral- 746


Това е последната въдица, която ще споделим с вас. Тя е изработена от карбон и е изключително лека и фина. Формата на риболовния инструмент е изключително тънка, а акцията ѝ е до 30 г. Тъкмо затова въдицата може да се използва само с една ръка и е подходяща както за реки, така и за язовири. Тежи само 148 гр., а в същото време разгънатият ѝ вариант достига до цели 4 м. Препоръчителната тежест за замятане е някъде между 10 гр. и 30 гр. Потенциалният притежател на тази въдица си гарантира страхотни преживявания в нейната вярна и услужлива компания.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!