Всички категории

8-те Най-Добри Външни Батерии

Външните батерии имат много имена, някои от които портативни батерии, портативни зарядни, пауър банк, power bank, джобни зарядни и т.н.

Но както и да ги наричате вие, тяхното предназначение е едно и също – да зареждат вашия телефон или таблет без да имате нужда от контакт наблизо.

Външните батерии идват в различни размери и форми като по-малките по размер могат да спасят телефона ви от изгасване при изтощена батерия и да му помогнат да изкара докато се приберете вкъщи, а по-големите могат да го заредят напълно, дори да заредят две или повече устройства наведнъж.

Споменавайки това, ще забележите, че има външни батерии, които имат вграден кабел за зареждане, а други имат просто портове, в които се поставя кабел.

Точно така – портове, в множествено число, това означава, че можете да зареждате множество устройства на един път.

Защо да изберете външна батерия за своя телефон или таблет?

Мобилните устройства като смартфони и таблети улесняват много живота ни.
Повечето от нас са свикнали дотолкова с тях, че не биха издържали дълго ако същите останат без батерия и изгаснат през деня.

Подобна ситуация би била доста неприятна, особено ако скоро няма да се приберем или отбием до място, където има контакт да включим своето зарядно.

От какво бихте имали полза при избора на добра външна батерия за смартфона си?

Преди всичко малката по размер и тегло външна батерия може да се носи навсякъде.

За да се поддържа малък размер и тегло, батерията няма да е с голям капацитет, но би трябвало да е достатъчна, за да зареди поне веднъж телефона ви.

Просто я зареждайте напълно когато сте вкъщи и при излизане я вземете в джоба, чантата или раницата си. Когато имате нужда я свържете към телефона си и можете да продължите заниманията си.

Никога повече няма да ви се налага да се притеснявате за нивото на заряд на батерията в телефона си.

Как да изберете външна батерия за своя телефон или таблет?


Ако следвате съветите в ръководството ни, избирането на външна батерия не би трябвало да представлява трудност.

Все пак е добре да обмислите най-важните фактори при избора – размер и капацитет на батерията, мощността на заряд, брой портове за зареждане, включени ли са кабели, време за заряд на самата батерия, безопасност и качество.

Избиране размер на външната батерия

Тук не става дума само за това коя батерия ще се побера в джоба или чантата ви.

Размерът на батерията определя и нейния капацитет.

Повечето външни батерии имат изписан броя mAh или милиампери-час.

Най-разпространени според размера и капацитета са батерии от 2000 до 10 000 mAh, но има и батерии достигащи до 26 000 mAh.

Колкото повече милиампер-часа имаме, толкова по-голям е капацитета на батерията, т.е. ще зарежда повече пъти преди самата батерия да има нужда от презареждане.

Повечето хора използват външните батерии, за да зареждат своите смартфони и таблети, но всъщност те могат да се използват за зареждане на всяко устройство през USB, например GoPro камери, четци Kindle и дори блутут слушалки.

Разбира се, по-големите устройства имат по-големи батерии, които съответно се нуждаят от повече милиампер-часа за пълно зареждане, т.е. за тях от полза ще ви бъде по-голяма като размер и капацитет батерия.

Така например една малка батерия с капацитет от 2000 mAh ще зареди вашия смартфон при спешна нужда и вероятно до самото й изтощаване той ще бъде зареден наполовина.

Този тип батерии са подходящи за носене дори в джоба,но не стават за зареждане на таблет.

Средният размер външни батерии с примерен капацитет от 6000 mAh могат да заредят напълно смартфона ви между два и три пъти, а таблета от един до път и половина, преди да имат нужда от презареждане.

По-тежест и размер са средни и могат да се носят в малка дамска чанта и според модела, може и да се поберат в по-голям и широк джоб.

Големите батерии като размер и капацитет, например около 10 000 mAh, могат да заредят смартфона между три и четири пъти, а таблета около два пъти, преди да се изтощят напълно.

Те са най-тежки и обемни и в повечето случаи са подходящи за носене в по-голяма дамска чанта или в раница.

Помислете за отдаваната мощност – важен фактор за бързо зареждане


Технически към стандартният USB порт на външната батерия може да се включи всеки стандартен USB кабел.

Въпреки това количеството мощност, която може да се отдаде варира.

Така батерия, която зарежда само едно устройство и има мощност от 1 ампер ще зарежда сравнително бавно, дори да има по-голям от необходима капацитет (милиампер-часа).

В същия случай ако батерията има мощност от 2 ампера, тя ще зарежда смартфона с оптимална скорост, т.е. възможно най-бързо.
При батериите, които могат да зареждат две или повече устройства, отдаваната обща мощност (т.е. за всички портове) започва от 2.4 ампера.

Това позволява оптимално зареждане на два смартфона, но ако се зареждат смартфон и таблет – скоростта на зареждане няма да е възможно най-бързата.

При обща мощност от 5.4 ампера зареждането на два смартфона или таблета ще бъде на оптимална скорост.

Брой USB портове – за да знаете до колко устройства можете да зареждате


Обикновено по-големите батерии с повече mAh имат повече от един USB порт.

Това им позволява да зареждат две или повече устройства едновременно.

Те са идеални, ако имате повече от един смартфон, имате смартфон и таблет или просто искате да помогнете на приятел да зареди и своя телефон.

С батерия, която разполага с повече от един USB порт можете да зареждате и смартфона си и например своята GoPro камера.
Друг примерен вариант е зареждане на смартфон и блутут слушалки.

Ако сте избрали батерия с достатъчно голям капацитет (mAh) дори спокойно можете да заредите напълно своя смартфон и таблет.
Всеки отделен порт зарежда индивидуално и така зареждането на всички устройства става едновременно.

Вероятно външната ви батерия ще има кабел в комплекта


В комплекта на външната батерия има ли кабел, с който тя самата да се зарежда при нужда?
Отговорът е “да”.

Всяка външна батерия трябва да има кабел за зареждане в комплекта, за да може самата батерия да се зареди при нужда.

Този кабел служи за зареждане от контакта или друг USB порт, например този на компютъра ви.

А има ли кабел за зареждане на външните устройства от батерията?

Възможно е.

В някои комплекти може да се намери кабел, който да зарежда външните устройства (смартфони, таблети и т.н.) от самата батерия, но не винаги.
Освен това вероятно е този кабел да е с микро USB, така че ако устройствата ви ползва Lightning порт или USB-C порт, вероятно сами ще трябва да си купите кабел.

Някои външни батерии обаче имат в комплекта различни кабели, като това може да се провери на самата опаковка.

Обикновено е изписано какво съдържа комплекта.

Има модели, чиито кабели са вградени в самата батерия, а при други те са откачат и сменят според това какъв тип устройство ще се зарежда.

Батериите с кабели, запоени директно към тях като имат своите очевидни предимства, както и недостатъци.
Някои модели дори са направени така, че кабелите им да се откачат, но има място в корпуса на самата батерия, където да се сложат, за да бъдат под ръка винаги.

Как става самото зареждане на външната батерия?


За съжаление все още не е изобретена магическа външна батерия, която да се презарежда сама при нужда.

Но като цяло те са много лесни за зареждане.

Просто вкарайте кабела за зареждане в порта на батерията и от другата страна го свържете към зарядно или USB порт на компютър или лаптоп.

Зарядната мощност на външните батерии варира от 1 до 3 ампера, а някои имат и по-висока.

Казано по-просто, колкото повече зарядна мощност има една батерия, толкова по-бързо ще се презарежда.

Някои външни батерии имат светлинна индикация или дисплей, които указват колко от капацитета е останал и дали има нужда от презареждане.

Насоки за избиране на безопасна външна батерия

Избягването на фалшиви и опасни външни батерии става сравнително лесно. Просто следвайте следните стъпки:

Регистрирайте батерията – някои външни батерии изискват регистриране след покупка, което става чрез въвеждане на серийния номер онлайн на сайта на производителя или на телефонната поддръжка.

Това е добър метод за активиране на гаранция към производителя и запазване възможността за рекламация. Освен това ще се подсигурите, че продуктът не е фалшив.

Проверете гаранцията – производителят, страната на производство и вида батерия могат да означават, че ще има разлики в гаранционния период.

Ако не сте сигурни какъв е вашият, просто прочетете дребния шрифт на опаковката или инструкциите за ползване.

Качеството е важно

Безопасните външни батерии трябва да са преминали през редица тестове.

Ефективност – колкото по-ефективна е една външна батерия, толкова по-ниска оперативна температура ще има, което харчи по-малко енергия и увеличава живота на батерията.

Защита от претоварване – защитава батерията от това прекалено много енергия да влезе в нея и пренасянето й към зарежданите устройства, като по този начин ги предпазва от претоварване.

Защита от пренапрежение – защитава батерията и зарежданите устройства като поддържа напрежението в препоръчителните граници, за да се избегне повреда.

Защита от разреждане и презареждане – някои батерии следят заряда, за да предотвратят разреждане или презареждане.

Тестове за температура при екстремни условия – батерията трябва да издържа на екстремни температури и други условия без да представлява опасност.

Вече имате по-ясна представа как да изберете външна батерия, която да отговаря на вашите нужди.

Нашата препоръка е да се спрете на батерия с голям капацитет, например 20 000 mAh, защото батериите на мобилните устройства се изтощават бързо, а благодарение на големия капацитет, подобна външна батерия може да зарежда дълго без нужда от презареждане, което я прави изгодна покупка от страна на разход и бъдещо ползване. Предоставяме ви списък с някои от най-добрите външни батерии, които можете да закупите още днес.

1. Външна батерия A+ 15.000mAh


Универсална външна батерия с капацитет от 15 000 милиампер-часа може да се справи със зареждането на всеки смартфон и таблет. Изградена изцяло от литиево-йонни клиетки, но с малък размер за максимално лесна преносимост.

Батерията има два USB порта за зареждане, което позволява да се включат едновременно две устройства. Разполага и с цифров дисплей, който показва остатъчния заряд в батерията.

Има и вградено фенерче, което се включва със задържане на бутона за включване на дисплея. Теглото на батерията е 310 грама.
Купи сега

2. Външна батерия Asus ZenPower 10050mAh


Тази батерия има изключително елегантен дизайн, малки размери и ниско тегло. Капацитетът й е 10 000 милиампер-часа.

Корпусът е изработен от полиран, цветен, анодизиран алуминий. Разполага с индикатор за нивото на заряд в батерията.

Има вградена технология за контролиране температурата на батерията, както и напреженията (входящо и изходящо), за да гарантира максимална безопасност при зареждане. Разполага с един USB порт за зареждане.

Теглото й е 215 грама.
Купи сега

3. Външна батерия A+ 10500 mAh


Този модел е с капацитет от 10 500 милиампер-часа и може да зарежда до две устройства едновременно, благодарение на двата USB порта.

Корпусът е изработен от пластмаса, но златистият цвят и красивият дизайн правят батерията да изглежда стилна.

Теглото й е 205 грама.
Купи сега

4. Външна батерия TP-LINK Ally 15600 mAh


Капацитетът на тази батерия е 15 600 милиампер-часа и разполага с два стандартни USB порта за зареждане на две устройства едновременно. Батерията има изходна мощност от 2.4 ампера, което е достатъчно за бързото зареждане на всеки смартфон или таблет.

Теглото й е 344 грама.
Купи сега

5. Външна батерия Anker PowerCore+ 13400 mAh


Тази модерна батерия е с капацитет от 13 400 милиампер-часа и с технология за бързо зареждане на Куалком от трето поколение.

Капацитетът й е достатъчен за четири зареждания на Айфон и две зареждания на Айпад. Заради бързото зареждане, всяко включено към батерията устройство, което също поддържа технологията, ще се зареди за нула време.

Дизайнът на батерията е премиум и ще изглежда красиво като допълнение във всеки джоб или чанта. Корпусът е изцяло от алуминий, а теглото й е 306 грама.
Купи сега

6. Външна батерия ADATA A10050QC 10050 mAh


Капацитетът на батерията е 10 000 милиампер-часа и има порт за зареждане от най-ново поколение – USB-C, както и стандартен USB.

Може да зарежда до две устройства едновременно. Снабдена е с технология за бързо зареждане.

Теглото й е 247 грама.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Външна батерия A+ 6000 mAh


Батерията има капацитет от 6000 милиампер-часа и два слота за зареждане на до две устройства едновременно. Единият слот е стандартен USB, а другият е с новия USB-C интерфейс.

Разполага със светодиодна индикация за заряда на батерията и теглото й е 180 грама.
Купи сега

8. Външна батерия Xiaomi Mi 2, 20000 mAh


Тази батерия разполага със завидния капацитет от 20 000 милиампер-часа и два стандартни USB порта, които позволяват едновременното зареждане на две устройства.

Дизайнът й е много стилен и съвременен, подходящ за ползване от мъж или жена.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!