Всички категории

9-те Най-Добри Външни Хард Дискове 2024

Омръзнало ли ви е компютърът да ви сигнализира, че нямате повече памет? Искате ли да имате възможност да съхранявате по-голямо количество данни? А да използвате едни и същи файлове на различни устройства?

Е, в такъв случай ще имате нужда от подходящия външен хард диск!

Тези устройства предлагат редица предимства на своите потребители. С тяхна помощ можете значително да подобрите преживяването си в дигиталния свят, като го разширите.

Като целия останал технологичен свят, и външните хард дискове се усъвършенстват непрекъснато. Нови модели излизат по няколко пъти в годината. И всеки следващ продукт се стреми да предложи нещо иновативно и да се отличи от останалите на пазара.

Именно затова понякога се оказва трудно да бъдем в крак с промените. А когато не сме актуални, рискуваме да пропуснем най-добрите предложения.

На пазара в момента съществуват толкова много варианти, че човек много често не знае кой от тях да предпочете. А когато започнете да четете описанията на продуктите, съвсем се оплитаме в цифри и съкращения…

Няма страшно! Подготвили сме това ръководство, за да ви спестим главоболията. В него ще научите как да се ориентирате в света на външните хард дискове максимално ефективно.

Когато се запознаете с него, без никакви проблеми ще можете да различавате предложенията, които си струват. По този начин ще се погрижим да сключите възможно най-добрата сделка при възможно най-изгодните условия.

В крайна сметка всички търсим баланса между цената и качеството.

Той невинаги се постига толкова лесно. Ако искате да се запознаете с няколко продукта, които обаче са улучили десетката, ви съветваме да стигнете до края на статията ни

Какво представляват външните хард дискове?

Външните хард дискове са важни периферни устройства за всеки, който работи с цифрови данни. Без значение е дали става въпрос за лични файлове, професионална работа, или съдържание за развлечение. Те имат ключова роля в стратегиите за управление на данни и архивиране.

Външният твърд диск е преносимо устройство за съхранение на данни, което се свързва с компютъра ви. Това се случва чрез USB, Thunderbolt или други интерфейси.

Обикновено то съдържа традиционен въртящ се диск или твърдотелен диск (SSD). Тези дискове предлагат значителен капацитет за съхранение, вариращ от гигабайти до терабайти, като побират огромен набор от типове данни.

Една от основните причини за инвестиране във външен твърд диск е архивирането на данни.

Тъй като все повече разчитаме на цифровата информация, опазването ѝ става от първостепенно значение. Външните твърди дискове осигуряват удобно и надеждно решение за архивиране. Те гарантират, че вашите важни файлове, документи, снимки и видеоклипове ще останат в безопасност от случайно изтриване, хардуерна повреда или атаки на зловреден софтуер.

Освен това външните твърди дискове улесняват преносимостта на данните. Независимо дали сте студент, професионалист, или любител, наличието на лесен достъп до данните ви на различни устройства е безценно.

Външните дискове ви позволяват да носите цялата си цифрова библиотека със себе си. Същевременно сигуряват безпроблемен достъп до файловете ви на всеки съвместим компютър.

Освен това външните твърди дискове са незаменими при увеличаването на капацитета за съхранение.

С постоянно нарастващия размер на мултимедийните файлове и софтуерните инсталации вътрешната памет на компютрите бързо може да стане недостатъчна. Външните твърди дискове предлагат рентабилен начин за разширяване на пространството за съхранение, без да се налага да заменяте или обновявате вътрешния диск на компютъра.

Външният твърд диск служи като универсален и незаменим инструмент за архивиране на данни, преносимост и разширяване. Няма значение дали съхранявате ценни спомени, управлявате професионални проекти, или просто искате да освободите място на компютъра си.

Кои са основните ползи от външните хард дискове?

Освен основната си функция за съхранение, външните твърди дискове играят решаваща роля и в други отношения. Те допринасят за рационализиране на управлението на данните и повишаване на цялостната компютърна ефективност.

Едно от ключовите предимства е възможността за пренасянето на рядко достъпваните файлове и приложения върху външен твърд диск. Опитайте да приоритизирате важните данни на вътрешния диск и прехвърляте по-малко важните файлове на външния диск. По този начин можете да разтоварите системата си и да подобрите нейната бързина на реакция.

Тази практика помага да се намали рискът от фрагментиране на паметта и намалява натоварването на вътрешния диск. Това пък води до по-бързо време за достъп и по-гладка работа на компютъра ви.

Освен това външните твърди дискове позволяват на потребителите да създават специализирани решения за съхранение, съобразени с конкретни задачи или проекти.

Няма значение дали работите върху мултимедийна продукция, разработка на софтуер или научни изследвания. Наличието на отделен външен диск за всеки проект или категория позволява ефективна организация и лесен достъп до съответните файлове.

Този подход не просто повишава производителността чрез рационализиране на работния процес. Същевременно свежда до минимум риска от загуба или повреда на данни, като изолира проектите от потенциални системни проблеми.

Нещо повече, външните твърди дискове предлагат гъвкавост при архивирането на данни и управлението на дългосрочното съхранение. Със своите големи капацитети и надеждност външните твърди дискове служат като идеално хранилище за архивни данни, исторически записи и резервни копия на завършени проекти.

Като съхранявате такива данни отделно от основната система, можете да запазите ценни ресурси и да поддържате среда без безпорядък. И то, при положение че не се налага да правите компромис с достъпността или сигурността.

Не бива да се пренебрегва и възможността външните твърди дискове да улесняват съвместната работна среда. Те позволяват безпроблемно споделяне и синхронизиране на данни между множество потребители или устройства. И то без необходимост от интернет връзка.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате външен хард диск?

И сами виждате колко много ползи можете да извлечете от употребата на един външен хард диск. Тези устройства са изключително полезни и неслучайно се използват във всевъзможни различни ситуации.

Ако искате да откриете най-подходящото устройство за своя случай обаче, определено си заслужава да навлезете в детайлите. Външните хард дискове си имат редица особености, на които си заслужава да отделите достатъчно количество от вниманието си.

В тази секция ще ви насочим към всичко, което трябва да вземете предвид, когато избирате бъдещия си външен хард диск.

Вид

Има два основни вида твърд дискове – HDD и SSD.

Традиционните твърди дискове (HDD) остават популярен избор за много потребители поради достъпната си цена и големия си капацитет за съхранение. Тези модели използват въртящи се магнитни дискове за съхраняване на данни, като предлагат достатъчно пространство при относително ниска цена на гигабайт.

Те са идеални за съхранение на големи файлове като например мултимедийно съдържание, резервни копия и архиви. HDD обаче са податливи на механично износване и като цяло са по-бавни по отношение на достъпа до данни в сравнение с твърдотелните дискове (SSD).

Твърдотелните дискове (SSD) представляват най-съвременната технология за външно съхранение, като предлагат несравнима скорост, издръжливост и енергийна ефективност. За разлика от твърдите дискове, SSD устройствата използват флаш памет за съхранение на данни. Това води до по-високи скорости на четене/запис и подобрена реакция на системата.

SSD дисковете са особено подходящи за задачи, изискващи бърз достъп до данни, като например редактиране на видео, игри и разработване на софтуер. Въпреки че SSD дисковете обикновено се предлагат на по-висока цена в сравнение с HDD дисковете, ползите от производителността, които осигуряват, оправдават инвестицията потребителите, ценящи скоростта.

Хибридните дискове съчетават най-доброто от двата свята, като интегрират HDD и SSD технологиите в едно устройство. Тези дискове използват SSD като кеш за ускоряване на достъпа до данни, като същевременно осигуряват огромния капацитет за съхранение на традиционните HDD.

Хибридните дискове предлагат завладяващ баланс между производителност и достъпност. Това ги прави привлекателен вариант за потребителите, търсещи компромис между скорост и пространство за съхранение.

Различава се също преносими и настолни модели.

Преносимите дискове са компактни, леки и се захранват от шина, което ги прави идеални за използване в движение с лаптопи и мобилни устройства. Настолните дискове, от друга страна, са по-големи, изискват външно захранване и често предлагат по-голям капацитет. Те са подходящи за стационарни конфигурации като настолни компютри и мултимедийни центрове.

Специфика

Скоростта на трансфер също е важна за спецификата на един външен твърд диск. Искате прехвърлянето на файловете ви да се реализира максимално бързо, нали?

Два основни фактора играят роля за това колко бързо може да работи вашият диск: основната технология за съхранение и използваният конектор.

Въпреки че някои дискове са по-бързи от други, като цяло SSD дисковете могат да обработват данни по-бързо от HDD дисковете. Външните SSD дискове обикновено са по-скъпи от своите HDD аналози и често имат по-малък капацитет за съхранение.

Не се нуждаете нито от едното, нито от другото, тъй като има по-големи SSD дискове, които можете да закупите на по-висока цена.

По отношение на връзката между външния диск и вашия компютър или мобилно устройство има няколко стандартни опции, които си струват. Повечето дискове днес използват USB интерфейс, но най-новите поколения имат някои отчетливи разлики – най-вече по отношение на скоростта на трансфер.

USB 2.0 е стар стандарт и ако правите нещо друго освен рядко прехвърляне на малки файлове, избягвайте го. Максималната му скорост на трансфер достига само 480 Mbps. Обикновено портът не е обозначен с цвят при персоналните компютри.

USB връзките отвъд 2.0 могат да бъдат донякъде объркващи. Може да видите спецификации, посочени като USB 3.0, USB 3.1 Gen1 или USB 3.2 Gen1. И трите са по същество едни и същи, осигуряват скорости до 5 Gbps и обикновено са оцветени в синьо.

В същото време USB 3.1 Gen2 и USB 3.2 Gen2 също са еднакви, оцветени в червено, и предлагат пренос със скорост 10 Gbps. Най-бързият, USB 3.2 или 3.2 2×2, предлага до 20Gbps.

USB-A е най-разпространеният тип конектор, който има правоъгълна кутия и връзка само с тази страна нагоре. USB-C е по-нов, по-малък и по-закръглен, като предлага реверсивен конектор. Този порт е свързан с протокола DisplayPort за видеоизход.

Капацитет

Един външен твърд диск трябва да отговори ефективно на специфичните ви нужди за съхранение. Разбирането как капацитетът влияе върху възможностите за съхранение, е от решаващо значение в това отношение.

Капацитетът на външните твърди дискове варира от няколкостотин гигабайта до няколко терабайта. Предлага се широк набор от възможности за удовлетворяване на различни изисквания за съхранение.

При избора на подходящ капацитет е важно да се вземат предвид различни фактори. Сред тях са: видовете файлове, които възнамерявате да съхранявате, очакваните бъдещи нужди и бюджетните ограничения и др.

За основните нужди от съхранение (например файлове с документи, снимки и музика) може да е достатъчен външен твърд диск с по-малък капацитет, който обикновено варира от 500 GB до 1 TB.

Тези дискове са подходящи за обикновени потребители, които се нуждаят предимно от архивиране на лични файлове или от разширяване на пространството за съхранение за ежедневни компютърни задачи.

За потребителите, които работят с по-големи мултимедийни файлове, са необходими външни твърди дискове с по-голям капацитет. Ако си имате работа с видеоклипове с висока разделителна способност, проекти за графичен дизайн или обширни музикални библиотеки, помислете за такъв вариант.

Дисковете с капацитет от 2 TB до 8 TB или повече предлагат достатъчно място за съхранение на големи файлове и колекции. Това ги прави идеални за творчески специалисти, медийни ентусиасти и всички, които имат значителни изисквания за съхранение на данни.

Важно е също да се вземе предвид възможността за бъдещо мащабиране. Тъй като цифровото съдържание продължава да нараства по размер и сложност, е разумно да инвестирате в диск с достатъчен капацитет. Той ще посрещне бъдещите ви нужди за съхранение.

Основната тънкост опира до това да намерите баланс между капацитета и цената. Обикновено по-големият капацитет изисква по-сериозна инвестиция. От всяко правило обаче си има изключения. Поразтърсете се и ви гарантираме, че ще намерите подходяща оферта.

Дизайн

Когато става въпрос за дизайна на един външен твърд диск, обикновено не се обръща особено внимание на естетическата страна на въпроса. По-важните особености на дизайна в случая опират до преносимостта и издръжливостта.

Ако просто искате външен диск за резервни копия, съхранявани в дома ви, устройствата за мрежово съхранение (NAS) може да са по-добър вариант. Обикновено те се разполагат като самостоятелно кабелно устройство в локалната мрежа. На ваше разположение са предоставени множество дискове и режими на съхранение.

Въпреки това, ако искате да държите устройството си при себе си, когато сте навън, преносимостта е от съществено значение. То трябва да е леко и малко, за да можете да го пъхнете в джоб или чанта и да имате незабавен и бърз достъп до него. В идеалния случай искате и такова устройство, което не изисква външен захранващ кабел.

Повечето външни дискове далеч не са тежки, а някои са миниатюрни. Samsung T5 например предлага огромен капацитет за цифрово съхранение, като същевременно е физически умален. От друга страна, SSD дисковете обикновено са малко по-малки от аналозите си с твърди дискове, тъй като в тях не се помещават подредени магнитни дискове.

Друга причина да обмислите SSD пред HDD е издръжливостта. Въпреки че съвременните външни дискове често са оборудвани със здрави корпуси, които ги предпазват от повреди, двете технологии имат много различни физически характеристики.

Тъй като няма движещи се части, SSD дискът е по-устойчив на повреди при падане от традиционния твърд диск и в резултат на това е значително по-издръжлив.

Погрижете се да си подберете такова устройство, което отговаря на вашите нужди. Ако издръжливостта и преносимостта (които впрочем обикновено вървят ръка за ръка) са важни за вас, вероятно SSD моделите ще бъдат за предпочитане.

Качество

Различни фактори допринасят за цялостното качество на един външен твърд диск.

Един от основните показатели е конструкцията на корпуса. Търсете дискове с издръжливи и здрави корпуси, изработени от висококачествени материали като алуминий или здрава пластмаса.

Здравият корпус помага за защита на вътрешните компоненти от физически повреди. Той осигурява и допълнителна издръжливост срещу случайни удари, изпускане или вибрации по време на транспортиране или използване.

Освен това обърнете внимание на качеството на вътрешните компоненти, като например механизма на твърдия диск (HDD) или твърдотелния диск (SSD). Изберете реномирани марки, известни със своята надеждност и производителност в индустрията за съхранение на данни.

Висококачествените дискове обикновено разполагат с усъвършенствани технологии като устойчивост на удари, управление на температурата и корекция на грешки. Така се гарантира целостта на данните и дълготрайността им.

Вземете предвид репутацията на производителя и опита му в производството на надеждни решения за съхранение. Утвърдените марки с история на предоставяне на висококачествени продукти и отлична поддръжка на клиентите е по-вероятно да предлагат външни твърди дискове, които отговарят на строги стандарти за качество.

Освен това, когато оценявате качеството на външния твърд диск, обърнете внимание на гаранционното покритие и следпродажбената поддръжка.

Реномираните производители обикновено предлагат удължени гаранции и отзивчиво обслужване на клиентите. По този начин се справят с всякакви проблеми или притеснения, които могат да възникнат по време на експлоатацията на продукта.

Изчерпателната гаранция осигурява допълнително спокойствие и гарантира бързо разрешаване на проблеми в случай на хардуерни повреди или дефекти.

И накрая, консултирайте се с потребителски отзиви, професионални оценки и независими тестове. Това ще ви позволи да оцените цялостното качество и производителност на конкретни модели външни твърди дискове.

Реалният опит на други потребители и експертните оценки могат да предложат ценна информация за фактори като надеждност, скорост на трансфер на данни и съвместимост с различни операционни системи и устройства.

Как да използвате външния си твърд диск възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за външните твърди дискове. Сега сме сигурни, че без особени затруднения ще успеете да изберете възможно най-доброто устройство за себе си.

След добрата сделка ви предстоят множество различни преживявания с новата придобивка. Разбира се, искате да се научите да я използвате възможно най-ефективно, нали? В такъв случай е добре да носите в джоба си няколко основни съвета в тази посока

Редовно архивиране

Въведете последователен график за архивиране, за да защитите важните си файлове и данни.

Използвайте софтуер за архивиране или вградени функции на операционната система, за да автоматизирате процеса. Така ще гарантирате, че данните ви се копират редовно на външния твърд диск.

Множество резервни копия

Обмислете създаването на няколко резервни копия на важните си данни, за да сведете до минимум риска от загуба на данни.

Съхранявайте резервни копия на различни външни твърди дискове или използвайте услуги за съхранение в облак в допълнение към външния диск за допълнителна резервираност.

Организирана структура на файловете

Поддържайте добре организирана файлова структура на външния си твърд диск, за да улесните достъпа и извличането на файлове. Създайте логически папки и подпапки, за да категоризирате различните видове данни, като например документи, снимки, видеоклипове и музика.

Криптиране на данни

Криптирайте поверителни данни, съхранявани на външния ви твърд диск, за да ги защитите от неоторизиран достъп или кражба.

Използвайте софтуер за криптиране или вградени функции за криптиране, предоставени от операционната система. По този начин щезащитите файловете си със силни алгоритми за криптиране.

Безопасно изваждане

Винаги изваждайте правилно външния твърд диск, преди да го изключите от компютъра. Така ще предотвратите повреда или загуба на данни.

Използвайте опцията “Безопасно отстраняване на хардуер” или “Изхвърляне”, предоставена от операционната система. Това ще ви позволи да демонтирате безопасно устройството, преди да го изключите от захранването.

Предпазване от физически повреди

С външния твърд диск се борави внимателно, за да се избегне физическа повреда или неправилно боравене. Дръжте устройството в защитен калъф, когато не го използвате, и избягвайте да го изпускате или да го подлагате на екстремни температури, влага или магнитни полета.

Редовна поддръжка

Изпълнявайте редовно задачи за поддръжка. Те включват дефрагментиране на диска (за твърди дискове), проверка на грешки в диска, актуализации на фърмуера и др.

Така ще успеете да осигурите осигурите оптимална производителност и надеждност на външния си твърд диск.

Състоянието на диска

Използвайте инструменти за диагностика или вградените функции SMART (технология за самонаблюдение, анализ и отчитане), за да следите състоянието на външния твърд диск.

Следете за индикатори като температура, лоши сектори и цялостно състояние на диска. Когато откриете потенциални проблеми на ранен етап, може да ги отстраните своевременно и ефективно.

Тестване на архивирането и възстановяването

Периодично тествайте резервните си копия, съхранявани на външния твърд диск. Това ще ви позволи да гарантирате тяхната цялост и надеждност.

Упражнявайте процедурите за възстановяване на данни, за да проверите дали можете успешно да възстановите файловете си. Това ще се окаже изключително ефективна превенция в случай на загуба на данни.

Редовно обновяване

С развитието на технологиите обмислете възможността за обновяване на външния твърд диск с по-нови модели с по-голям капацитет, по-високи скорости на трансфер и подобрена надеждност.

Редовно оценявайте нуждите си от съхранение и инвестирайте във външни дискове, които предлагат най-добрия баланс между производителност, капацитет и стойност за вашите изисквания.

 

Е, надяваме се нашето ръководстов да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за външните хард дискове и тяхната употреба, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. WD My Book V3


Откриваме предложенията си с един страхотен външен хард диск. WD My Book V3 е мощно устройство, което предоставя на своя потребител цели 6 TB. Можете да ги използвате за съхранението на какви л ине файлове. Устройството е с размери от 3,5 инча и разполага с порт USB 3.0. Черният му цвят го прави изключително стилно и елегантно. Моделът тежи малко над 1 кг и е проектиран със страхотни защитни системи, които да предотвратят загубата на файловете ви. С WD My Book V3 всичките ви данни са на сигурно място.
Купи сега

2. Seagate Firecuda Gaming


Seagate Firecuda Gaming, както личи и от името му, е един чудесен външен хард диск, който може да изкуши всеки геймър. Това устройство ви предлага капацитет от 5 TB и съвместимост както с Windows, така и с macOS. Портът на хард диска е USB 3.2, а самият той се оказва изключително лек и лесен за използване. Голям е едва 2,5 инча и е много удобен за онези от вас, чийто живот е свързан с повече динамика. А за да бъде черният диск максимално елегантен, производителят му е осигурил и страхотна Chrome RGB подсветка.
Купи сега

3. Verbatim Store ‘n’ Go 53177


Verbatim Store ‘n’ Go 53177 е един семпъл, но изключително функционален външен хард диск. Този модел е проектиран в елегантен и изчистен черен дизайн. Неговият фокус не е външният вид, а функционалността. Той е готов да предложи на своите потребители цели 2,5 TB памет, и то на доста достъпна цена. Тежи малко повече от 100 гр, а размерът му възлиза на 2,5 инча по диагонал. Съвместим е с всякакви операционни системи и компютърни устройства благодарение на USB 3.0 порта. Върти се със скорост от 5400 оборота в минута и разполага със специализирана back-up система Nero BackItUp Essentials.
Купи сега

4. TOSHIBA Canvio Advance


TOSHIBA от години са едни от най-популярните производители на външни твърди дискове (и какво ли още не). Canvio Advance е устройство, което предлага на своя потребител редица предимства. Благодарение на него получавате цели 4 TB за съхранение на данните си. Скоростта на трансфер възлиза на 5 гигабита в секунда. Освен това получавате още уникалният софтуер за защита на Toshiba. Моделът е едновременно компактен и елегантен. Цветът му е черен, тежи около 200 гр, а размерът му възлиза на 2,5 инча по диагонал.
Купи сега

5. Adata HD710 Pro


Adata HD710 Pro е един доста достъпен и същевременно надежден HDD външен твърд диск. Отличава се с иновативен дизайн, който комбинира черно и червено и стои страхотно около всякакви компютърни устройства. Устройството тежи близо 300 гр, а диагоналът му възлиза на 2,5 инча. В същото време благодарение на него получавате 1 TB за съхранение на данните си при скорост на въртене от 5400 оборота в минута. Портът е USB 3.1.
Купи сега

6. Intenso


На вашето внимание представяме още един страхотен външен хард диск, този път произведен от Intenso. Продуктът предлага на своя купувач серия екстри, които определено си заслужават. Той се свързва със стандартен USB 3.0 порт и е съвместим с най-популярните операционни системи. С 2,5-те си инча и 236 грама този модел е достатъчно компактен и лесен за транспортиране. В същото време обаче малките му размери поддържат цели 5 TB за съхранение на всевъзможни данни. Като комбинирате това с изключително изчистения дизайн, получавате едно доста изкушаващо предложение.
Купи сега

7. Lenovo ThinkPad


Името на Lenovo буди множество асоциации в света на компютърните технологии. И това не е случайно – брандът се специализира в производството на всякакви устройства в сферата. Неговият компактен дизайн го прави предпочитан от много потребители, които работят в динамична атмосфера. Устройството не изисква никаква мрежова връзка или инсталиране на каквито и да е драйвъри. В същото време разполага със сигурна вградена система за администриране и интегрирана метална клавиатуриа. Продуктът криптира в реално време и предлага на своя притежател 500 GB сигурно място за съхранение на различни файлове.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. WD My Passport


Споделяме с вас още едно произведение на WD. My Passport е модел, ориентиран към по-подвижните потребители (за разлика от своя по-скоро стационарен събрат, който вече познавате). Устройството се предлага в изключително елегантен и семпъл дизайн. Цветът е черен, диагоналът е дълъг 2,5 инча, а теглото възлиза едва на малко повече от 100 грама. Моделът използва порт USB 3.2 първа генерация и предлага на своя бъдещ потребител цели 2 TB за съхранението на какво ли не. Дискът е оборудван със специална 256-битова система за криптиране AES и 256-битова система за защита.
Купи сега

9. LaCie Mobile Drive


Стига толкова черни дискове – представяме ви външният хард диск LaCie Mobile Drive. Устройството се отличава с фин и елегантен сребрист и стабилен корпус. Тежи само 200 грама, а диагоналът му е дълъг 2,5 инча. Този модел предлага на своя потребител цели 4 TB за съхранение на различни файлове. Устройството работи благодарение на иновативния си USB 3.1 Type-C порт. Може да се свърже към всякакви компютърни устройства и за нула време да приеме най-гостоприемно споделените файлове. Продуктът е подходящ както за тези от вас, които пътуват повече, така и за онези, които използват едни и същи настолни устройства. Той предлага добра среда между цена и качество.
Купи сега

3.9/5 - (12 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
  1. кунчев пише

    в описанията липсва важна информация за вида на дисковете,а празната работа не е привлекателна
    няма да визирам какво точно,щом е пропусната,значи не желаете да стигне до мен и това определя решението ми за покупка

  2. Димитър Величков пише

    Благодаря за информацията, беше ми полезна, аз нищо не разбирам от тези неща, но искам да си купя хард диск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!