Всички категории

6-те Най-Добри Възглавници За Пейка

Ежедневието ни може да бъде наистина натоварващо, а това често се отразява на психиката и физическото здраве.

В тази връзка всеки човек има нужда да разпусне и да се отдалечи от стреса, натрупан през седмицата.

За тази цел специалистите препоръчват активна почивка или да се прекарва време сред природата – чистият въздух и зеленият цвят на растенията успокояват съзнанието.

За съжаление обаче в забързаното ежедневие не винаги имаме възможност да отделим цял ден за планински преход или по-дълга разходка в парка.

За тази цел във всеки дом има по едно малко местенце, което може да бъде един чудесен кът за почивка!

Дворът, верандата и терасата в един дом са част от местата за отдих и уединение. За да бъде един двор уютен и предразполагащ към отпускане, то той трябва да бъде декориран според вашите предпочитания и нужди.

Можете да заложите на растения в различни размери, декорации както и удобни градински мебели, люлки или пейки.

Един от най-предпочитаните градински мебели е градинската пейка. Често обаче градинските мебели се предлагат без меки части, които да предлагат необходимия комфорт.

За тази цел можете да се доверите на възглавниците за пейка!

Наименованието на това допълнително приспособление е свързано конкретно с пейките, но може да се пригоди и за градински дивани и люлки.

Тези възглавници са изключително удобни и създават по-голямо удобство и с тяхна помощ местенцето изглежда още по-уютно.

Не знаете как да изберете възглавница за пейката в двора? Няма проблем, ние сме насреща!

В това ръководство ще ви представим какво представляват възглавничките за пейки, както и как да изберете най-подходящата за вас.

Какво представлява възглавницата за пейка и какви са нейните основни предимства?

Възглавницата за пейка видимо наподобява дюшек, но с по-тясна форма и е много мека. Тя е мобилна и може лесно да се мести при почистване или други дейности.

Основното предимство на възглавницата за пейка е, че придава мекота на градинската пейка!

Това, пък, определено създава по-голям комфорт при седене и гарантира много мигове на наслада и пълноценна почивка.

Обикновено градинските мебели са твърди и без омекотяваща част (каквато е възглавницата) могат да бъдат доста неудобни.

Също така, възглавничката за пейка създава една по-уютна обстановка!

Тя определено придава чар на мебела, върху който е поставена и прави мястото приветливо – както за вас самите, така и за хората, които ви идват на гости.

Друго предимство на възглавничката за пейка е, че може да се приспособи и към други градински мебели, с които разполагате.

Разбира се, това зависи и от размерите на самата възглавница, но не е проблем да я използвате за градинската люлка или диван.

За какво трябва да помислите преди да закупите възглавница за пейка?

Има няколко неща, за които е добре да помислите, преди да закупите възглавница за вашата градинска пейка…

Моделът и размерите на пейката са от голямо значение…

Размерите на пейката са определящи при избора на възглавница. Необходимо е да измерите дължината и широчината на пейката, за да изберете възглавница със същите размери.

Ако пренебрегнете размерите на пейката, то е много възможно да изберете възглавница, която няма да пасне на пейката и няма да бъде функционална.

Също така е важно да обърнете внимание и на модела и дизайна на пейката – дали тя разполага с облегалка за гърба и дали е необходима допълнителна възглавничка за нея.

Местоположението на пейката не е за пренебрегване…

Важно е да имате предвид и къде обичайно се намира пейкатаако е на открито, то е добре да изберете възглавница, която е изработена от водонепромокаеми материали – по този начин ще предпазите пълнежа от намокряне и увреждане.

Ако пък се намира под навес или на верандата – то не е необходимо възглавницата да бъде от специална материя.

Помислете за вашите нужди…

При избора на възглавница за градинска пейка е важно да помислите от какво имате нужда, за да се чувствате максимално добре.

Изберете възглавница с плътност и мекота, която ще ви създава най-голямо удобство. Също така съвсем спокойно можете да изберете възглавница, която да бъде с дизайн и разцветка по ваш вкус – така със сигурност ще се чувствате много по-добре и ще ви бъде много по-уютно, когато прекарвате времето си в двора.

И, разбира се, бюджетът…

На пазара се предлагат най-разнообразни видове възглавници за пейки, като те се различават по материали, пълнеж, плътност и… цени.

Обикновено възглавниците, изработени от по-скъпи материи, имат по-високи цени. Разбира се, важно е да заложите на качеството, но ако заделеният бюджет не може да покрие тази покупка, то е добре да се насочите към по-евтин и по-нискокачествен вариант.

Важно е да се чувстваме комфортно в градината, на верандата или на терасата си, но от друга страна е важно да не забравяме, че възглавницата за пейка не е единственият разход за вашето домакинство.

Каква възглавница за пейка да изберете според плата, от който е направена?

По-горе споменахме, че възглавниците за пейки, които се предлагат на пазара, се различават по материалите, от които са направени.

За направата на такъв тип възглавници се използват материи, които са подходящи за условията на открито – различните температури, слънчевата светлина, дъждът и вятърът определено могат да променят състоянието на обикновените платове.

В следващите няколко реда ще ви представим някои видове материи, от които се правят възглавниците за пейки, за да можете да прецените кой тип материя е най-подходящ за вас…

Тъкан “Сънбрела”

“Сънбрела” е дизайнерска тъкан, произведена за пръв път през 1960-та година. Това е една висококачествена тъкан, която е водоустойчива и запазва свежестта на цветовете си за максимално дълго време.

Това е дишаща тъкан, която може да се поддържа сравнително лесно. Тя има страхотен естетически вид и е уникална на допир.

Памучен брезент

Това е още една често срещана материя, използвана за направата на възглавници за пейки.

Памучният брезент е малко по-тежък, но гладък плат. Това може да придаде допълнителна тежест на възглавницата и да я направи малко по-трудна за преместване и пренасяне.

От друга страна памучният брезент е изключително лесен за боядисване, което означава, че може да се открие в различни цветове на пазара.

Плат от патешки пера

Структурата на плата от патешки пера е сравнително по-плътна от структурата на други платове.

Това е един наистина нежен на допир плат, които ще ви достави несравним комфорт.

Текстилен плат

Текстилният плат често се използва за направата на сенници и градински мебели. Това е един изключително устойчив плат, който е подходящ за всякакви условия.

Текстилният плат е устойчив на влага и мухъл и трудно избледнява. Този плат е труднозапалим и съдържа PVC покритие. Текстилният плат е вид тъкан полиестер.

Плат от олефинови влакна

Олефиновите влакна са синтетични влакна, които имат качества, подобни на пластмасата. Олефиновите влакна са познати и като полипропилен. Продуктите, направени от тези влакна, са изключително подходящи за употреба на открито.

Платът от олефинови влакна е силно устойчив на избледнявания, мухъл и плесен. Той е чудесен избор както за външен слой на възглавницата за пейка, така и за вътрешен слой (пълнеж).

Винилова тъкан

Тази тъкан, подобно на олефиновите влакна, има характеристики на пластмаса. Виниловата тъкан е позната и като поливинилхлорид, който пък е по-известен като PVC.

Виниловата тъкан е еко-френдли, защото може да се рециклира и по този начин не замърсява околната среда. Самият материал е лесен за поддръжка и почистване.

Възглавница за пейка с какъв пълнеж да изберете?

Не само външността на възглавницата, ноп и пълнежът й също не е за подценяване…

Обикновено пълнежът е комбинация от вата и пяна. Ватата придава гладък вид на възглавниците, а пяната е сърцевината.

Най-важното свойство, което трябва да имате предвид за пълнежа на една възглавница, е плътността. Колкото по-плътна е пяната, толкова по-твърда е възглавницата.

Възглавниците с по-ниска плътност се използват главно за декорация и употреба на външни части, а тези с по-висока плътност обикновено са предназначени за вътрешна декорация и употреба.

Друг фактор за качеството на пяната е нейната деформация при сядане. Тази деформация се измерва в IDF (Indentation Force Deflection) и всъщност показва мекотата на възглавницата.

Възглавниците, притежаващи 70 IDF се смятат за твърди; между 40 и 45 IDF възглавниците са средно твърди, а възглавниците с 33-35 IDF са средно меки.

Друг фактор е високата еластичност. Високата еластичност е присъща за възглавниците за вътрешна употреба, тъй като външните условия могат да нарушат възможността за еластичност.

Има различни видове пяна, които се използват за пълнеж на възглавници. Нека видим кои са те!

Компресирана полиестерна пяна

Тази пяна е алтернативен вариант на обикновената пяна за пълнеж. За разлика от традиционната пяна, компресираната полиестерна пяна е много по-устойчива и няма да се разгради.

Компресираната полиестерна пяна често се използва за направата на възглавници за външна употреба.

Пяна с полиестерни влакна

Тази пяна също е алтернатива на традиционната пяна. Тя е устойчива на мухъл и не предизвиква алергии.

Възглавница с пяна с полиестерни влакна може да се пере в пералня. Обикновено тази пяна се използва за възглавнички, които се използват за “дълбоко” облягане.

Полиуретанова пяна

Полиуретановата пяна е най-често използваната пяна за пълнеж на възглавници. За да се запази устойчивостта на полиуретановата пяна е необходимо възглавниците да се третират с биоцид, които да ги предпазва от плесен и мухъл.

Полиуретановата пяна притежава средна плътност – това я прави подходяща и удобна за сядане и е перфектният пълнеж за градински възглавници.

Пяна с “отворени клетки”

Пяната с отворени клетки представлява мрежеста пяна с отворени пори. Този вид пяна е особено подходящ за зони, изложени на влага, защото предоставя максимален воден и въздушен поток, което пък осигурява бързо изсъхване.

Възглавниците с такава пяна са много лесни за поддръжка, защото пяната има антибактериални агенти, които предотвратяват появата на мухъл и плесен.

Пяна със “затворени клетки”

Обратно на пяната с отворени клетки, пяната със затворени клетки има много висока плътност и дори се среща с името “флотационна пяна”. Тя се използва много за лодките и корабите, използвани от флота.

Интересното за тази пяна е, че не поема вода и е три пъти по-твърда от полиуретановата пяна.

Какво друго трябва да имате предвид при закупуването на възглавница за пейка?

Има някои допълнителни детайли, за които е добре да помислите…

Връзки

Голяма част от възглавниците за градински мебели притежават връзки в краищата, с чиято помощ възглавниците се прикрепят към мебелите.

Помислете добре дали имате нужда от възглавница с такива връзки – дали ще ви бъдат от помощ и дали може възглавницата да се закрепи с връзки към вашата градинска пейка.

Покритие против хлъзгане

Това покритие също прикрепя възглавничката към мебела. Този начин на прикрепяне естетически изглежда много по-добре от връзките.

Покритието може да бъде и обикновено производствено велкро.

Сгъваеми възглавници

Това са отделни възглавници, прикрепени една към друга с шев. Този тип възглавници са много удобни, защото могат да се пригаждат като седалка и облегалка.

Могат да се използват за градинска пейка, но и за различни градински мебели. Те са много лесни за съхранение.

Реверсивност

Може да променяте възглавниците с реверсивни свойства по такъв начин, че на вас да ви харесват максимално.

Това позволява повече комфорт и по-голямо разнообразие. Какво по-хубаво?

Как да използвате и поддържате възглавниците си за пейка?

Възглавниците за пейки (и градински мебели) изискват грижи и поддръжка. За да запазите качеството на градинските си възглавници, то е необходимо да следвате няколко прости правила

  • Почиствайте редовно мръсотията, попаднали клони, пера и т.н.
  • Когато почиствате петна и течности, попийте с кърпа или парцал, не търкайте.
  • Ако искате да запазите тапицерията на градинските възглавници, то е нужно да не се излагат на пряка слънчева светлина.
  • Добре е да знаете, че слънцезащитните продукти и лосионите могат да оставят мазни петна по възглавничките.
  • Ако се появят такива петна, то е необходимо да се използва абсорбиращ продукт, а след това възглавничката да се изпере с мек сапун или препарат и да се остави да изсъхне.
  • Необходимо е да съхранявате и почиствате възглавниците по най-добрия начин, за да можете да ги използвате за най-дълго време.

 

Надяваме се, че информацията ви е била полезна…

В това ръководство представихме необходимите съвети, за да изберете възглавница за пейка по възможно най-добрия начин.

А като допълнение ще ви представим и някои от най-добрите възглавници за пейки, които се предлагат на българския пазар…

1. Възглавница за градинска пейка Setgarden


Тази възглавница за пейка е подходяща както за градинска пейка, така и за т.нар. градински диван.

Възглавницата има седалка и облегалка, като по този начин предоставя максимален комфорт. Възглавницата е изработена от полиуретанова пяна и полиестер. Комбинацията от двата материала придава водоустойчивост на възглавницата.
Купи сега

2. Възглавница за пейка Beautissu


Възглавницата за пейка Beautissu е подходяща за пейки със и без облегалки. Тя е изработена от специален полиестер, който има UV защита, която предпазва цвета от избледняване.

Пълнежът на възглавницата е комбинация от дунапрен и полиестерна вата. Възглавницата има и цип – по този начин почистването на външния плат и пълнежа ще бъде по-лесно и по-ефикасно.
Купи сега

3. Комплект от 3 възглавници за градински диван vidaXL


Комплектът съдържа възглавници, които имат седалка и облегалка. Тези възглавници могат да се използват и за друг тип градински мебели.

Възглавниците се прикрепят към мебелите с помощта на велкро. По този начин се избягва приплъзването и появата на неудобство. Тапицерията е направена от текстил, а пълнежът е направен от вата.
Купи сега

4. Възглавница за пейка Madison


Възглавницата е тапицирана с плътно тъкана материя, като се предлага в различни приятни цветове. Тъканта има и специално хидрофобно покритие, което отблъсква водата и течностите.

Възглавницата притежава и специални връзки, с които да се прикрепи към пейката. За пълнежа на възглавницата е използвана полиетерна пяна, която е много удобна за седене.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Възглавница за пейка Fieldmann


Тази възглавница може да се използва както за пейки, така и за градински дивани или други подобни мебели и приспособления.

Тя притежава части за сядане и облягане, което пък предоставя максимален комфорт при употреба.
Купи сега

6. Възглавница за пейка Jemidi


Възглавницата за пейка е изработена от полиестер – той е в основата както на тапицерията, така и на пълнежа.

Тя притежава специални връзки във всеки край, за да може да се прикрепи за пейката и да не се мести или приплъзва.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Боряна Богданова пише

    Не успях да открия размери на предлаганите продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!