Всички категории

7-те Най-Добри Зъбни Душове

Зъбният душ, наричан още орален иригатор, е устройство за поддържане на висока устна хигиена.


Той работи като изстрелва вода под налягане по зъбите и така ги почиства в дълбочина и из основи – дори и най-труднодостъпните места.

Въпреки че не са подходящи за цялостен заместител на четката за зъби, зъбните душове са отлично допълнение към нея и са особено подходящи за хората, които искат да се грижат по възможно най-добрия начин за своите зъби и венци.

Благодарение на зъбния душ ще можете да премахнете зъбната плака и други отлагания, които обикновено не могат да бъдат почистени добре с обикновена четка за зъби.

Ако носите скоби или брекети или пък имате чувствителни венци – зъбният душ може да ви бъде от изключителна полза.

В това кратко ръководство ще ви представим всичко, което трябва да знаете ако сте решили да си купите зъбен душ.

След прочитането му ще можете да изберете подходящия модел за вашите нужди и изисквания и по този начин ще направите добра и информирана покупка.

В случай, че изпитвате затруднения в избора на конкретен зъбен душ – в края на ръководството ще намерите и най-добрите модели.

Нека започнем от начало – има няколко неща, които трябва да вземете предвид когато избирате зъбен душ. Разбира се, ние ще се спрем на най-важните и ще обясним всяко от тях.

Видове зъбни душове


Преди всичко трябва да прецените кой вид зъбен душ ще ви бъде най-удобен за ползване.

Основно те биват три вида – нека разгледаме всеки от тях накратко.

Настолни зъбни душове

Тези зъбни душове са най-обемните от трите вида и съответно заемат най-много място в банята. Те се поставят на плота и се нуждаят от електричество, за да работят.

Също така имат резервоар за вода, който ще трябва да пълните всеки път когато остане празен. Хубавото на настолните зъбни душове е, че имат доста настройки за налягането и накрайници за използване.

Това ги прави отличен избор за семейства и хора с по-чувствителни венци и зъби, тъй като всичко може да се настройва бързо и лесно.

Портативни зъбни душовеТези зъбни душове са напълно безжични и преносими – захранват се от батерии. Идеални са за хора, които често пътуват или просто искат зъбния душ да бъде непрекъснато с тях.

Така ако заминете на почивка в чужбина изобщо няма да се тревожите за устната си хигиена или пък дали ще има къде да включите душа си заради разликата в напрежението или контакта.

Единственият недостатък на портативните зъбни душове е, че налягането им е по-слабо, както и резервоарът за вода.

Според марката и модела също така може и да няма много накрайници включени в комплекта.

Зъбни душове за свързване към чешмата

Ако сте от хората, които постоянно забравят да допълнят резервоара с вода или просто това ви е досадно – този вид зъбни душове е точно за вас.

Те се свързват директно към чешмата или душа и имат постоянен приток на вода.

Имайте предвид, че някои от тези модели могат да изискват свързване към самостоятелен кран, от който да се захранват с вода.

Съвети за начинаещи


Въпреки че зъбните душове са евтин начин за поддържане на добра устна хигиена, има някои неща, които трябва да имате предвид ако искате да използвате подобен уред по най-ефективния начин.

Има период на свикване.

Много хора се оплакват, че първоначално се мокрят много или не постигат достатъчно добри резултати. Истината е, че миенето със зъбен душ може и да изглежда лесно отстрани, но всъщност се изисква малко време и практика за свикване.

Преди да включите душа се уверете, че налягането е нагласено на най-ниска степен и че накрайникът е в устата ви.

Наклонете главата си така, че водата от душа да пада директно в мивката.

Позиционирайте накрайника на зъбния душ под 90-градусов ъгъл спрямо венците и зъбите. За цялостно почистване се стремете водната струя да мине през всички труднодостъпни места, където четката за зъби не би се справила.

Ако имате чувствителни зъби използвайте хладка вода.

За още по-добро почистване и свеж дъх можете да добавите няколко капки вода за уста в резервоара за вода.

Вашите нужди


Вече сте запознати с видовете зъбни душове и как да използвате уреда. Всеки от тези видове има своите предимства и недостатъци. Но кой от тях ще изберете зависи изцяло от вашите нужди.

Ако пътувате често, особено в чужбина – най-удачният избор е портативен зъбен душ.

Ако искате нещо, което цялото семейство да използва – логично е да изберете настолен зъбен душ.

Ако пък сте от хората, които мият зъбите си докато се къпят – модел със свързване към чешмата би бил добър избор.

Последният е подходящ вариант и за тези от вас, които просто забравят да допълват резервоара с вода или намират подобно нещо за крайно досадно.

Шум

За някои хора настолните модели зъбни душове могат да бъдат малко по-шумни, въпреки че повечето производители се стремят да ги правят сравнително тихи.

Ако държите на тишината и не искате от банята ви да се издават каквито и да било звуци – може би трябва да обмислите покупката на зъбен душ със свързване към чешмата.

При тези душове няма мотор, който да изстрелва водата под налягане, съответно те са много по-тихи.

Накрайници


Ако искате зъбен душ, който да се използва от цялото семейство – потърсете модел с възможно най-много накрайници.

Другият вариант е да си купите допълнителни, но препоръчваме да са в различни цветове за по-лесно разпознаване.

От друга страна може би пък бихте искали зъбен душ с възможно най-малко накрайници, т.е. да е възможно най-универсален и лесен за използване.

Размер

Ако нямате достатъчно място в банята – обмислете покупката на по-компактен зъбен душ.

В случай, че съхраняването на уреда може да бъде проблем – разгледайте модели със сваляем резервоар за водата. Така поне можете да спестите малко място.

Ако настолните зъбни душове са ви прекалено обемни и големи или просто нямате достатъчно място за такъв – вариантите ви са портативен или за свързване към чешмата.

Най-добрите зъбни душове

В случай, че все още не можете да се спрете на конкретни модели зъбни душове, нека ви представим някои от най-добрите, които можете да намерите към момента на пазара. Който и да изберете от тях – няма да сгрешите.

1. Зъбен душ Philips Sonicare AirFloss HX8211/02


Електрически портативен зъбен душ с презареждаема литиево-йонна батерия – може да изкара до 24 часа работа с едно зареждане.

В комплекта има една включена приставка. Почиства цялата уста за 30 секунди. Струята на водата се изстрелва с натискане на бутон като душът използва специална технология с въздух и микроскопични водни капки.

Много по-бързо, лесно и удобно почистване на зъби и венци от използването на конец.

В резервоарът може да се сложи както обикновена вода, така и вода за уста.
Купи сега

2. Зъбен душ Dr. Mayer WT6000


Професионален настолен зъбен душ, който има десет настройки за налягането на водната струя.

Има система, която може да снабди до 1400 пулса вода в минута. С него можете да почиствате зъби, венци, зъбни импланти, ортодонтични принадлежности, коронки и протези. 

Резервоарът е с голям обем от 600 милилитра. Бутонът за водната струя е разположен на удобно мястото на дръжката. Кабел за зареждане с дължина от 1.8 метра.

В комплекта има включени шест накрайника.
Купи сега

3. Зъбен душ Panasonic EW1411H845


Този модел зъбен душ е портативен с вградена презареждаема батерия. Разполага със специален режим за почистване между зъбите.

Силната му водна струя елиминира бактерии и остатъци от храна от кухините, където четките не могат да достигнат. Премахва зъбен камък четири пъти по-ефективно от използване на четка и вода за уста.

Нежен към венците, което го прави идеален и за хора с чувствителни венци.
Купи сега

4. Зъбен душ Dental Breeze


Зъбният душ е за монтиране на чешма – няма нужда от електричество или батерии.

Монтира се изключително бързо и лесно. Работи напълно безшумно. Имате възможността да контролирате силата на водната струя и температурата на водата.

Моделът е подходящ дори за хора със скоби или брекети – отмива и почиства нежно остатъците от храна по тях. В комплекта са включени пет накрайника – за всеки член от семейството.
Купи сега

5. Зъбен душ Dr. Mayer WT3100


Този модел е портативен и е идеален за почистване между зъбите, под линията на венците, около зъбни мостове, брекети и коронки.

Дръжката е с ергономичен дизайн, а маркучът се върти на 360 градуса за максимално лесен контрол. Технология с три режима (нормален, чувствителен и пулсиращ) и светодиодна индикация. Таймер за двуминутен цикъл за почистване с автоматично изключване.

Литиево-йонна акумулаторна батерия и резервоар за вода с капацитет от 160 милилитра. Може да се използва с чешмяна вода, вода за уста и антибактериални разтвори.

В комплекта има два накрайника.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Орален иригатор Waterpik WP-660


Професионален зъбен душ с компактен дизайн подходящ за почистване на зъби, венци, скоби, брекети, зъбни импланти, мостове, коронки и за всеки с парадонтални заболявания или възпалени венци.

В комплекта има включени седем различни накрайника. Има десет степени за контролиране силата на водната струя. Компактен резервоар за вода.

Вграден таймер – минута или тридесет секунди с автоматично изключване и светодиод.
Купи сега

7. Зъбен душ Jetpik JP50 Elite


Този зъбен душ е с три накрайника, стойка за аксесоарите и индукционно зарядно за вградената литиево-йонна батерия.

Има три различни степени за налягането на водата и почиства в дълбочина цялата уста. Портативен с изключително приятен дизайн.

Включен твърд калъф за лесно пренасяне.
Купи сега

3.8/5 - (32 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
7 Коментари
 1. Velvet Zaharek пише

  Много полезна информация, благодаря ви много!

  1. Емил пише

   Благодарим ви за коментара.

 2. Цветана пише

  Потрудили сте се, за да улесните избора ми. Полезна, добре написана и удобно поднесена информация. От това имах нужда! Благодаря!

 3. Севи пише

  Представената информация е полезна. Добър ориентир при закупуването на зъбен душ. Благодаря Ви!

  1. Емил пише

   Благодарим ви 🙂

 4. Мария Хитева пише

  Купих наскоро Philips Sonicare за отпуската ми. Идеята беше, че ми трябва портативен зъбен душ. Вкъщи до този момент използвам от типа Dr. Mayer WT 6000 – от който съм безкрайно доволна. За тези, които не са ползвали такова нещо – нямате си представа каквипарчета падат от зъбите и венците и с какви ‘благоухания’ (ако са престояли в устата няколко часа).
  Връщам се сега обаче на Philips Sonicare Airfloss. Голямо разочарование!!! Няма нищо общо с гореспоменатия ефект. Резервоар малко по-голям от капачка. Няма струя под налягане, а нещо като еднократно или трикратно ‘водоизстрелване’ – смехория – като воден пистолет направо. Как може да се почистват зъби с това нещо – представа си нямам. Пък и е по-скъпо от това на Dr. Mayer – дадох към 180лв. от магазин Зора.
  Ако наистина ви трябва зъбен душ – смятам, че ви трябва и хубав водна струя за целта.

 5. Стефан пише

  Много е хубаво, за да е вярно.
  Дано наистина да работи, а не само поредната излишна вещ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!