Всички категории

7-те Най-Добри Джаги За Дома и Офиса

Замисляли ли сте се защо джагите са добили толкова голяма популярност?

Kое ги прави често срещани и желани в много офис пространства, хотели и дори домове?

Тук сме, за да отговорим на всичките ви въпроси! Ако имате желание да закупите джага, но не знаете как да изберете правилната, то сте попаднали на правилното място!

Футболът на маса, наричан още Фусбол или Джага, е настолна игра, популярна в световен мащаб.

Футболът на маса често се играе за забавление в барове, работни места, училища и клубове. Също така се среща и в официални състезания, организирани от много национални организации със силно усъвършенствани правила и условия.

Джагата, сама по себе си, е изключително изобретение, тъй като играчът може да няма представа какво прави и въпреки това да постига страхотни игри от чист късмет.

С време и търпение същият този играч може да развие невероятен контрол на топката – да я преплита между фигурите и да я пренасочи за удар към вратата, развивайки не само уменията си в тази игра, но и съобразителността и рефлексите си в общ план.

Фусболът е лесно, достъпно и забавно занимание с много ползи за физическото и психическото здраве на играчите. Ако и вие имате желание да закупите това невероятно забавление за вкъщи, продължете да четете!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за джагите. А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво представлява джагата и кои са нейните елементи?

Футболът за маса, както сигурно се досещате, се основава изцяло на истинския футбол. Целта на играта е да преместите топката в противниковата врата чрез управление на пръчки, които имат прикрепени фигури към тях.

Произходът на джагите започва през далечната 1921 г. от Харолд Тортън, който изобретява играта поради популярността на футбола в Европа. Той решава да направи игра, която хората могат да играят в домовете си. Тъй като европейците наричат ​​истинския спорт футбол, Харолд решава да нарече новото си творение „Фусбол“.

Джагите се изработват по сравнително сходен начин, макар и често да се срещат различни модели на пазара. Съществуват няколко основни елемента, които се намират във всеки модел…

Поле

Нека започнем, като поговорим за дизайна на масата за футбол. Ако погледнете джагата от птичи поглед, ще видите поле, което имитира футболно игрище. Това е съвсем умишлено, тъй като самата игра представлява имитация на истинския футбол.

Има целеви зони и линии, които да ви помогнат да се ориентиране по-добре относно усещането за разстояние и перспектива, когато сте ангажирани в играта.

Пластмасови или дървени „мъже“, прикрепени към пръчки, кръжат точно над полето. Това е следващия задължителен елемент от дизайна на джагата.

Краката на мъжките фигури всъщност не докосват масата. Вместо това те се въртят достатъчно далеч, за да могат да движат топката около масата хоризонтално, вертикално и дори диагонално с някои наклонени удари.

Пръчки за игра

Всеки играч стои от едната от дългите страни на масата. Като такъв вие отговаряте за четири пръчки. Всяка от тях служи за определена цел и може да се управлява чрез хващане на дръжка директно пред вас.

Каква е ползата от четири пръчки за игра на джаги? Две са предназначени за офанзивна игра, а две са предназначени за вашите защитни действия.

В средата на футболното игрище на джагата има офанзивна лента за пет човека и офанзивна лента за трима. Когато се използват заедно, те ви помагат да запазите контрола над топката и да я приближите до вратата на противника.

Другите ви две пръчки са защитна лента за трима души и лента за двама. Използвате ги, за да се защитавате срещу офанзивните ходове на опонента си. Докато са разположени близо един до друг, трябва да ги използвате внимателно, за да избегнете да дадете на опонента си прозорец от възможност да вкара топката във вашата врата.

Футболна топка

Самата топка за футбол е достатъчно голяма, за да се борави с нея от мъжките фигури на вашите пръчки.

Въпреки че всяка маса за джаги идва с топка, можете да намерите различни видове топки в интернет. Някои играчи обичат да експериментират с различни топки за футбол, направени от материали като корк и пластмаса.

Понякога футболната ви топка може да излети от масата по време на игра или да се изцапа малко от честа употреба. В зависимост от материала на топката, трябва да можете да я избършете или да я почистите с гореща вода, така че да се движи без усилие върху зеления плот на масата.

Каква е основната цел на играта на джаги?

Сега, когато знаете основните елементи на вашата маса, трябва да знаете и каква е целта на играта.

Вашата цел недвусмислено е да вкарате футболната топка във вратата на противника. Обикновено мачът по фусбол се печели от страната, която вкара пет гола. Победителят се определя от най-добрите две от три или три от пет игри.

Разбира се, това е по-трудно, отколкото изглежда, особено ако не сте свикнали да движите и усуквате четири пръчки, за да държите топката във ваше владение. Дайте си време да разберете как да работите заедно с всички пръчки, за да постигнете желаните резултати.

Играчи

Не е необичайно да видите само двама играчи на маса за футбол, които се опитват да движат топката из игрището. Въпреки това, не е нужно да се ограничавате само до двама души за игра на джаги.

Някои хора се наслаждават на приятна игра за четирима души. Двама души са от двете страни на масата и всеки отговаря за две пръчки. Въпреки че това ви дава възможност да се концентрирате върху по-малко елементи от играта, трябва да можете да работите ефективно с партньора си, за да продължите играта.

Правила

Има няколко ключови правила във футбола на маса, които всъщност създават “магията на играта”.

Най-важното е да не въртите мъжките фигури на пръчката безцелно, надявайки се да ударите топката. Вместо това трябва да държите мъжете да „стоят“ и да не правят излишни движения. Това може да бъде трудно за овладяване, особено когато тепърва започвате. Допускането на грешка при въртене е разбираемо, когато сте начинаещ.

Друго правило за игра на джаги, което трябва да знаете, е, че се очаква да бъдете честни. С други думи, не се опитвайте да разсейвате играчите от противоположната страна на масата. Всички са там по една и съща причина – не трябва да прибягвате до измамни тактики, за да спечелите.

И накрая, не отделяйте повече от 10 секунди, за да настроите и да движите фигурите си. Трябва да накарате топката да се движи, независимо дали е нагоре и надолу по пръчката ви или през игралното поле на масата за футбол. Ако отделяте твърде много време, това само ще спира напредъка на играта и ще разочарова както играчите, така и наблюдателите.

Кои са различните видове джаги?

Както може би се досещате, джагата съществува в много разновидности и многообразието на пазара често може да бъде объркващо.

Тъй като фусболът е създаден преди около сто години, усъвършенстването му и създаването на нови видове, е напълно естествено.

За ваше улеснение сме подготвили някои от най-често срещаните видове джаги и какво отличава всяка от останалите.

Самостоятелни джаги

Това е най – разпространеният и популярен тип маса за футбол, тъй като позволява традиционна игра от няколко различни играчи и обикновено се среща както в домовете, така и в обществени пространства.

Благодарение на здравите крака на тази маса за джаги, тя ще може да се справи с груба и запалена игра, без масата да се измества или да бъде повредена. Всички крака са тежки и се прикрепват много здраво на земята, което означава, че масата няма да се люлее.

Този тип джага се предлага в разнообразие от различни функции, но основното й предимство разбира се е нейната стабилност. Страхотна за потребители от всички възрасти и с всякакви способности, джагата може лесно да издържи на всяко ниво на игра без проблеми.

По-дългите маси са по-подходящи за използване от семейства или от по-големи групи хора, докато по-малките са по-добър вариант само за двама играчи да се забавляват заедно.

Мини джаги

Мини джагите много по-малки от традиционните самостоятелни маси за футбол и също така са много по-леки.

Поради по-малкия си размер и ниското си тегло, тези маси могат лесно да бъдат поставени на всяка равна повърхност за игра, включително върху маси, плотове и дори на пода.

Тъй като са толкова малки и са много по-леки от самостоятелните маси, те са чудесен вариант за използване от деца. За възрастните обаче може да бъде по-трудно да ги ползват, именно поради малкия им размер.

Тези джаги могат лесно да се съхраняват, когато не се използват, което ги прави идеална опция за всеки дом, който няма достатъчно място за самостоятелна маса, която да стои настроена през цялото време.

Мини джагите са и доста по-бюджетни от самостоятелните маси, което ги прави страхотна стартова маса за всеки, който тепърва ще се учи да играе.

Електронни джаги

Електронните маси за футбол имат очевидното предимство, че улесняват значително играчите да се наслаждават, особено ако не искат да отделят време, за да следят собствените си точки.

Автоматичното оценяване на точките при тези маси намалява шанса за всякакви спорове между играчите и гарантира, че играта се играе честно.

Някои електронни маси за джаги са оборудвани и с друга електроника, освен отбелязването на точки, която може да се използва за подобряване на цялостното изживяване на играта.

Този тип джаги включват и мигащи светлини, които правят масата много привлекателна за игра на тъмно и са идеални за тийнейджъри или деца за игра по време на парти.

Освен това съществуват и електронни джаги, които дори пускат музика! Този модел определено е създаден за истинско забавление и атракция за всеки купон!

Електронните джаги, уви, несъмнено се нуждаят от източник на захранване, така че потребителите трябва да внимават къде искат да ги разположат, за да им се насладят. Въпреки това, обаче, те могат да се играят като обикновена маса за футбол, дори когато не са включени.

Маси за няколко игри

Хората, които искат да се насладят на играта на джага, но същевременно да имат и възможността за други игри, могат да се възползват от избора на маса за няколко игри.

Масите за няколко игри комбинират много различни игри в една маса, което я прави идеална за семейството, ориентирано към игрите, което няма много място в дома си.

Тези игри се предлагат с голямо разнообразие от опции, сред които да избирате, а това означава, че играчите могат да се разнообразяват постоянно.

Популярните игри, които можете да закупите като част от вашата многофункционална маса включват хокей, тенис на маса, шах, табла, пулове и др.

Съвет: Важно е да вземете предвид качеството на игрите, които купувате, за да сте сигурни, че избирате маса с надеждни компоненти.

Сгъваема джага

Сгъваемите маси за футбол са невероятно популярна опция за хората, които искат да имат традиционна маса за джаги в пълен размер в дома си, но просто нямат необходимото пространство, което да отделят, за да го използват по всяко време. Те са и доста бюджетен вариант, на който да се насладите.

Тези маси обикновено не са толкова издръжливи, колкото традиционните маси за джаги, но са чудесен, компактен избор за не ежедневно използване.

Сгъваемите маси за футбол имат панта, която разрешава на плота на масата да се сгъва нагоре, а краката да се сгъват надолу. Това позволява на масата да се побере в по-малки пространства, без да се притеснявате, че ще бъде счупена. Когато купувате сгъваема маса за джаги, разбира се, е важно да се уверите, че тя има издръжливи панти и крака, така че да няма проблем със стабилността й, когато се сгъва и разгъва за игри.

Джага – масичка за кафе

Някои фенове на настолния футбол искат да имат масата си на разположение за игра по всяко време, но не искат да жертват пространството в дома си. Тук на помощ идва този продукт, който съчетава масичка за кафе и джага в едно!

Това е страхотна двойна мебел, която не само позволява забавлението и вълнението от страхотна игра на футбол, но и служи като практична част от домашния интериор.

Тези джаги са много по-ниско до земята от традиционните маси за футбол, което означава, че играчите ще трябва да са една идея по-приведени. Това може би е и най-големия им недостатък.

Джага за употреба на открито

Ако искате да разположите джагата си в двора ви или на терасата, например, съветваме да обмислите закупуването на маса за футбол за открито пространство.

Въпреки че изглеждат подобни на вътрешните модели, те са направени от материали, които могат да издържат на различни климатични условия, без да бъдат повредени.

Тези маси могат да се използват при дъжд и да се оставят на слънце, без игралната повърхност да се нарани или изкриви.

Често джагите за открито се правят с алуминиева рамка, която е изненадващо издръжлива на силни ветрове и лошо време. Уау!

Въпреки че са невероятно издръжливи, добра идея е все пак да потърсите маса, която можете лесно да покриете. Това ще помогне да се гарантира най-добрата защита, особено в екстремно време.

Оценени и проектирани за използване навън, тези маси, разбира се, могат лесно да бъдат внесени в дома и да се използват там, ако желаете.

Какво да имате предвид, когато купувате джага?

След като вече имате представа какви са видовете джаги, е важно да отделите малко време и да си отговорите на по-сериозните въпроси, свързани с избора на тази увлекателна игра.

В какви условия планирате да разположите джагата?

Важно е да се уверите, че имате достатъчно място за джагата във вашия дом.

Повечето футболни маси се базират на признатите официални размери, с приблизително 142 см. дължина, 76 см. ширина (само масата – без пръчките) и с 15 см между всеки прът и имат игрално поле с размери 120 см x 70,5 см.

Забавните маси, направени за дома, особено мини джагите, обикновено са по-малки от останалите. Налични са и различни миниатюрни и настолни маси за футбол, започващи от едва 90 см. дължина. Те са насочени главно към деца или за използване като настолни офис игри.

За да подберете перфектния модел е нужно да измерите цялата ширина на масата, включително пръчките при пълното им разширение – това може да добави 30-45 см в зависимост от модела.

След това добавете метър от двете страни, за да осигурите достатъчно място за поне двама души, които да управляват дръжките. В другия край на джагата ще се нуждаете от по-малко място – но все пак трябва да можете да се придвижвате там, за да изваждате топките, когато вкарвате гол във вратата.

Приблизителна оценка, базирана на маса 142 см. x 76 см., би изглеждала така: 76 см (ширина на масата) + 90 см (удължени пръти) = обща ширина 166 см. След това добавете около един метър от двете страни, за да има място за играчите да използват пръчките, така че са необходими 366 см ширина на стаята.

Що се отнася до дължината, ще ви трябват поне 50 см от двата края, за да обиколите масата и да получите достъп до изваждането на топката. Така че са необходими 142 см + 50 см + 50 см = 242 см дължина на стаята.

Кой ще използва джагата?

Ако пазарувате за деца, които никога не са играли преди, тогава настолният модел вероятно е най-добрият избор за вас. Това отчасти се дължи на факта, че обикновените маси са твърде високи за повечето деца, но също така и защото мини моделите за маса са много бюджетни и могат да понесат щетите, които децата могат да им причинят.

Този модел е подходящ и ако пазарувате за тийнейджъри или някой, който е напълно нов в играта. По този начин няма да се налага да харчите много пари предварително и винаги можете да надстроите по-късно, ако решите, че маса от по-високо ниво ще отговаря на вашите нови изисквания..

Ако пазарувате за някой, който не е нов в играта, но който не играе често и това за него е просто приятно хоби, то тогава добрата маса от средно ниво е чудесен вариант. С малко по-висок бюджет можете да закупите маса с добро качество и гладко движещи се твърди стоманени прътове, издръжлива конструкция, плоска игрална повърхност и някои от по-висококачествените функции.

Ако, обаче, пазарувате за сериозен играч, тогава само най-доброто ще ви свърши работа. Имате нужда от маса, която е издръжлива, има най-високо качество, всички най-добри характеристики и е създадена да издържи дълго. Този тип маси от висок клас или от турнирно ниво се отличават със здрава конструкция, здрави крака и изглежда страхотно във вашата стая за отдих. Пръчките се движат плавно и често са кухи стоманени прътове, но понякога могат да бъдат и от твърда стомана. Повърхността за игра е напълно плоска и масата е мечта за добрия играч.

Какъв е вашият бюджет?

Цената на една маса за футбол може да варира сериозно и всичко зависи от вашите изисквания.

Съветваме ви да се съсредоточите върху качеството на масата, особено ако искате да я имате от за дълги години! Накратко казано -определете бюджета си спрямо вашите нужди и се насочете към избрания от вас ценови диапазон.

Нискобюджетните джаги са най-добрият вариант за дете, което още не знае какво е футболна топка. Една от причините за това е фактът, че не знаете дали детето ви ще го хареса или не. Ако похарчите голяма сума и масата накрая седи в ъгъла на стаята на вашето дете, това не са добре похарчени пари. Ако се окаже, че малчуганът ви обича джагата, можете лесно да надстроите масата, когато тази се счупи.

Джагите в по-високия ценови диапазон несъмнено са с добро качество, издръжливи, стабилни и имат много функции, които трябва да има една добра маса за футбол. Това са маси, създадени за хоби или напреднали играчи, които играят футбол редовно у дома със семейството и приятелите. По-високата цена трябва да гарантира, че масата има например играчи с противовес, нивелири за крака, без стикери на игралното поле, стоманени прътове или поставки за чаши. Всяка функция зависи от модела, но когато знаете какъв е вашият бюджет, лесно е да намерите това, което търсите с желаните функции.

Високо бюджетните джаги имат отлично качество. Тези маси ще издържат дълго време и са направени за напреднали играчи и дори професионални такива. Най-добрите и несъмнено най-качествените маси са в този ценови диапазон. Ако търсите маса в тази категория, въпросът колко ще издържи, не е нещо, което трябва да ви притеснява, защото в тази категория хората гледат на масата за футбол като форма на инвестиция, а не като разход.

За какво друго да помислите преди закупуването на джага?

Преди избора на всяко ново допълнение към дома ви е важно да вземете предвид възможно най-много фактори.

Джагата е отговорна покупка и затова несъмнено заслужава да отделите време и да премислите качествата, които търсите в нея.

Материал

Изборът на материал има ключово значение не само от естетическа гледна точка, но и за цялостната стабилност на игралната конструкция. Впрочем, от твърдостта и качеството на игралното поле зависи и скоростта на играта и този аспект изобщо не е за подценяване!

Евтините модели джаги, например, обикновено се изграждат от плочи от дървесни частици, отнасящи се до вид инженерно дърво. То е комбинация от различни дървени стърготини и следователно страничните стени на тези модели са по-тънки и по-леки.

Друг често използван строителен материал е пресованото дърво. Този материал има почти същите свойства като плочите от дървесни частици, но процесът на свързване го прави по-здрав. Композитните материали се считат за по-добър избор, поради тяхната устойчивост на влага. Когато купувате композитен модел, винаги проверявайте дебелината на страничните стени и игралното поле. Те трябва да са с дебелина минимум 2 – 3 см, за да не се огъват или деформират.

Масите от масивно дърво са сред най-скъпите варианти. Въпреки това, под въздействието на влажността, дървото има способността да се разширява и свива. Следователно стаята, в която ще стои джагата, е от съществено значение за поддържането на този материал в перфектно състояние.

Аксесоари

Оригиналните мъжки фигури за джаги, които идват с вашата маса, може да не са от типа играчи, които искате да използвате. За щастие имате възможност да ги замените!

Увиването на дръжките на вашите пръчки е полезно при продължителни игри. Дланите ви ще се изпотят, а обвивките ще ви помогнат за сцеплението. Има много различни видове обвивки и изборът на правилния зависи от това какво ви е по-удобно. Смяната на обвивките е лесна, тъй като можете да ги намерите онлайн.

Дръжките на прътовете също са сменяеми, тъй като много хора намират дървените дръжки за по-лесни за хващане и позволяват добра координация на ръцете по време на игра. Поради това някои собственици на маси за джаги избират да сменят оригиналните стоманени дръжки с дървени.

Инсталирането на правилната осветителна система за вашата маса е много важно. Трябва да можете да виждате къде е топката по всяко време, за да могат вашите играчи да бъдат позиционирани. Има много различни производители на осветителни системи за маса за джаги, от които да избирате.

Крака на джагата

Краката са най-важните части на тези маси. Това е така, защото краката поддържат цялата маса и осигуряват стабилност, така че винаги търсете маса с дебели крака. Това не само ще гарантира стабилността, но също така ще ви помогне за перфектни удари, представяне и издръжливост на масата за футбол.

Стабилността на краката е незаменим фактор, който трябва да проверите при покупката, тъй като този тип оборудване за игри е изложено на много злоупотреби по време на игра. Следователно се очаква краката на масата за футбол да бъдат здрави, а не кухи. Кухите крака никога не биха могли да издържат на износването, което идва с играта.

Несъмнено е, че краката от масивно дърво или метал са най-здравите. Някои модели дори се предлагат със сгъваеми крака, което е отлична алтернатива за собствениците на жилища с ограничено пространство.

Смята се, че сгъваемите модели са еднакво здрави, както и тези с фиксирани крака. Въпреки това, на купувачите силно се препоръчва да проверят качеството на заключващата система, преди да направят покупка.

 

А сега е време и да ви представим някои от най-добрите предложения за джаги на пазара в момента…

1. Джага Football, Регулируеми кракаТази маса за мини футбол е подходяща, както за подрастващи, така и за възрастни. Размерите ѝ са 125 x 63 x 81 cм, а краката ѝ са регулируеми, което позволява да бъде разположена на всякаква повърхност. Дръжките на прътовете са произведени от гумиран нехлъзгащ се материал, който осигурява по-голямо удобство на играчите. Теглото на масата е 17 кг, а на нея има табло за маркиране на резултата. Фигурите с играчи са 22, разделени на два отбора с по 11. Джагата гарантира приятно прекарване и забавление за двата отбора!
Купи сега

2. Джага Kondition, СгъваемаАко търсите джага, която е функционална, но същевременно и компактна, това е продуктът за вас! Тя е сгъваема, което позволява лесното ѝ пренасяне, а размерите ѝ са 118.5 x 60 x 78 см. Предназначена е за употреба от хора на всякаква възраст, без ограничения. Комплектът се състои от две топки за игра между два отбора. Правилата са ясно описани, а забавлението е гарантирано!
Купи сега

3. Футболна маса-джаги FelisТази джага е с по-малки размери, а именно 69 х 37 х 65 см, което я прави доста по-компактна и лесна за позициониране. Изградена е от масивна дървена конструкция и плътни стоманени прътове. Повърхността на масата позволява гладко и безпроблемно придвижване на топчето по нея. Масата се монтира изключително лесно и е подходяща за употреба, както за начинаещи, така и за напреднали играчи.
Купи сега

4. Джага Action One LegendТази масивна самостоятелна джага определено ще позволи да развихрите въображението си. Размерите ѝ са 140 x 74 x 89 см, което я прави солидна и устойчива за игра. В комплекта има две топки, а материалът, от който е изработена е MDF.
Купи сега

5. Джага Homcom MaroТози модел джага има по-малки размери – 87 x 43 x 78 см. Това я прави подходяща за употреба и от малчугани, които тепърва навлизат в играта. Не е тежка и може лесно да се пренася от едно помещение в друго. Изработена от качествено MDF дърво и е свободно стояща.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Джага Smoby EvolutionВ разгара на празниците ви представяме модел, идеален за подарък за вашите деца. Тази джага е създадена специално за малчугани и има невероятен външен вид, който грабва окото. Подходяща е за момчета и момичета и учи на координация между очите и ръцете. Подарете забавление за Коледа, което обогатява и развива детското въображение!
Купи сега

7. Джага Iso 9541И за финал ви предлагаме джага, която впечатлява с високото си качество. В комплекта си има цели 5 топки, позволяващи непрестанна и дълга игра. Друг голям бонус е, че масата има брояч зад всяка врата, които отброява вкараните голове на всеки играч. Тази функция може да спести много главоболия и караници относно точния резултат в играта. Изработена е от дървен материал и е подходяща за хора от всички възрасти!
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!