Всички категории

6-те Най-Добри Гейминг Столове

Смятате ли, че гейминг столовете са излишен разход? Чудите се дали си заслужава да си купите такъв стол или не?

Е, за щастие тук сте на правилното място, тъй като ние ще отговорим на всички ваши въпроси относно гейминг столовете и до колко всъщност имате нужда от тях…

Гейминг столовате оптимизират стойката ви и повишава жизнеността ви. Те са различни с това, че подпомагат не само комфорта, но и здравето на тези, които ги използват.

Когато седите на обикновен офис стол, гръбнакът ви играе ролята на опора за ръцете, торса и главата ви срещу гравитацията. Изморявайки се от напрежението, съответно, той се извива и с течение на времето изцяло деформира вашата стойка.

Гейминг столове коригират тези проблеми с проста ергономична наука – вместо гръбнакът да държи тялото ви срещу гравитацията, те се заемат с тази задача…

Високата им подплатена облегалка с възглавници за врата осигурява основната опора, а регулируемата височина и накланяне и подлакътниците спомагат още по-пълноценното позициониране!

Запомнете – гейминг столове могат да подобрят драстично здравето ви, особено ако прекарвате по-голямата част от ежедневието си на бюро или пред компютър…

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за гейминг столовете, а за ваше улеснение, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какви са предимствата на гейминг столовете?

Гейминг столовете поддържат тялото ви в правилната поза, докато седите дълго време. Това поставя по-малко напрежение върху гръбнака и ви осигурява повече енергия.

Освен това, както загатнахме по-горе, те поемат цялото ви тегло като същевременно главата ви е правилно балансирана, а това редуцира чувството за умора значително.

Освен това, тази позиция насочва погледа ви към екрана на компютъра, а ръцете ви са на идеалното разстояние от мишката и клавиатурата…

Но за да ви убедим в пълноценността на избора на гейминг стол, нека ви представим някои от най-ключовите му предимства…

Подобрена стойка

Ако имате лоша стойка, седенето на игрален стол ще бъде най-добрият подарък за гърба ви, който може да си направите сами.

Ако сте прекарали години с неправилна стойка, тя може да се е превърнала в естествена за вас, а това не е никак полезно.

Лошата позиция води до стягане на мускулите на краката, гърба, врата и раменете. Е, когато седите на гейминг стол, стегнатите мускули постепенно се отпускат.

Дори често някои от хората с неправилна стойка са склонни да усещат известен дискомфорт в първите си срещи с ергономичния модел. В това отношение, както при йогата, например, са необходими няколко дни практика преди тялото да започне да се приспособява към изцяло новия начин на седене.

Ако седите пред монитора си само по няколко часа на ден, по-обикновен игрален стол ще осигури нужната ви ергономичност.

За тези, обаче, които имат офис работа и са принудени да седят на бюро на пълен работен ден, препоръчваме да инвестират в професионален гейминг стол. Тези модели имат по-дебела подплата, която се задържа добре при дълги натоварвания.

Постоянен комфорт

Тези, които успеят да преминат успешно през периода на свикване, ще забележат положителни разлики и в качеството си на живот, докато са седнали.

Някои от най-забележителните промени, които ще настъпят с вас са: по-дълбоко дишане и подобрена циркулация, повишени нива на енергия и по-голяма концентрация при работа. Също така ще откриете, че имате повишена гъвкавост и жизненост!

Колкото повече седите на гейминг стол, толкова по-добра ще става стойката ви, а с отлична поза в седнало положение ще се радвате на по-приятно прекарване в игри или работа.

Както споменахме, най-качествените гейминг столове значително подпомагат здравето ви, като междувременно ви гарантират удобство, което винаги ще е с вас.

Регулируемо ниво на очите

Преди създаването на гейминг столовете, геймърите са седели на плетени столове със свити вратове, за да гледат екраните, поставени твърде високо.

Е, важен аспект на съвременните гейминг столове е, че те позволяват нивото на очите да бъде равно на нивото на екрана.

Всички игрални столове са оборудвани с газов механизъм, благодарение на който може да се повдигате и спускате при нужда. В комбинация с това има и подвижни възглавници, които подпомагат очите ви да се изравнят до горната част на екрана.

В това положение не трябва да движите постоянно цялата си глава и да я натоварвате. А това, спестява и енергия, която можете да вложите в по-качествено изпълнение на заниманието си.

Няма значение дали се облягате назад, за да гледате филми, или седите в тонус, за да работите. Можете да регулирате стола си, за да сте сигурни, че стойката ви винаги е подравнява очите и екрана ви.

Повишена енергия

Когато седите дълго време с лоша стойка, мускулите се напрягат. Това е проблем, защото имате нужда от здрави мускули, за да поддържате тялото си в баланс. При лоши навици на седене много хора развиват хронична болка във врата, гърба и раменете.

Когато седите на гейминг стол, обаче, той поддържа мускулите ви значително, така че тялото да не се налага да го прави само.

Това елиминира мускулното напрежение, оставяйки ви повече енергия за продуктивни занимания.

Пълна концентрация

Гейминг столовете предлагат едно завладяващо компютърно изживяване. Когато седите в такъв стол, тялото ви е подравнено в удобна поза и фокусирано върху екрана.

Седенето в изправено положение с добра стойка представлява силна поза. В изследователски проучвания дори се показва как стойката влияе на настроението.

Силните пози предизвикват повишен тестостерон, намален кортизол и повишено чувство за сила.

Заради всички предходно изброени ползи на гейминг столовете, те несъмнено завладяват пазара, позволявайки ви да забравите, че седите, с което мозъкът ви може да се фокусира изцяло върху компютърното занимание.

Какви стилове гейминг столове се предлагат?

Както може би се досещате, геймърските столове не са само един вид, стандартизиран за всякаква употреба – съществуват множество вариации за различните цели на употреба.

Тук ще ви запознаем с основните стилове на тези столове, за да разберете в какво се различават и кой би отговорил най-пълноценно на нуждите ви…

Стол за компютърни игри

Този гейминг стол видимо прилича на стандартния офис стол. Това се дължи на факта, че офис столовете са най-разпространени в бизнес сградите и е естествено дизайнът на гейминг столът да тръгне оттам. Въпреки че има някои прилики, обаче, ще забележите и доста ключови разлики…

Игралният стол има седалка с допълнително омекотяване. Освен това, подлакътниците се регулират на височина и тези столове предлагат особена опора. Някои модели дори включват малка възглавница и функция за накланяне. Дори съществуват и модели, които имат високоговорители, вградени в облегалката за глава.

Благодарение на умния си дизайн, този тип столове се отличават с много по-голям комфорт, предлагайки изживяване, полезно и за здравето.

Накратко казано – със сигурност ако прекарате 8 часа върху този стол, ще имате съвсем различно усещане от това, което бихте изпитали след пълен работен ден с обикновено, офис оборудване..

Гейминг столове на платформа

Игралните столове на платформа са със съвсем различен модел. Най-често те имат цялостен вид наподобяващ облегалка и обикновено са поставени така на пода, без допълнителни крачета.

Тези столове са създадени за конзолните играчи. Перфектни са за почивка, докато сте дълбоко концентрирани в играта.

Повечето модели могат да се люлеят или имат странични джобове за съхранение на контролери за игри. Тези, които нямат вградени високоговорители, пък, съдържат жакове за слушалки.

Ако търсите стол, който да съчетава както форма, така и функция, тогава този модел би свършил доста добра работа за вас. Все пак, обаче, той не е особено подходящ за употреба пред обикновен компютърен екран.

Хибриден гейминг стол

Типичният хибриден стол е монтиран на въртяща се основа, което му придава външен вид, наподобяващ повече на офис стол, но има формата и подплатата, най-разпространени при столове на платформа.

По-усъвършенстваните хибридни столове се предлагат с множество монитори, вградени високоговорители за заобикалящ звук и разнообразни механизми за управление на играта.

Този модел не се вписва лесно в естетиката на дома, но за заклетите геймъри е мечтана покупка.

Ако все пак сте начинаещ играч, тази голяма инвестиция може би не би била много разумна. Добре е да започнете с някой от първите два модела и в последствие да преминете към хибридните предложения..

Beanbag гейминг стол

Тези игрални столове са изцяло свързани с комфорта на геймърите. Beanbag са били изключителен хит през 70-те години, но наскоро отново започнаха да се появяват и да завладяват магазините.

Този тип столове нямат подлакътници, облегалка и допълнителна опора за глава. Те, обаче, предлагат голяма гъвкавост и лекота, което ги прави чудесен избор за геймърите.

Ако обаче искате стабилна опора за кръста или гърба, тогава може да се наложи да помислите за специално проектиран игрален диван или игрален стол с мемори пяна, който е доста подобен на стила Beanbag, но да е снабден с подлакътници и облегалка.

Гейминг стол от какъв материал да изберете?

Материалите, от които се изработват гейминг столовете биват два основни – кожа и текстил.

Както кожените, така и текстилните столове имат своите предимства и недостатъци и точно заради това е важно всеки сам да прецени от какво би се лишил за сметка на друго удобство…

Кожени гейминг столове

Кожата е гъвкав и дълготраен материал, което прави и моделите, изработени от нея, доста по-скъпи от текстилните предложения.

Столовете от този тип са отлични по отношение на издръжливостта си и са много подходящ избор за деца, които често хапват или пият по нещо в игрите си.. С други думи, ако разлеят питие или изцапат стола с храна, можете лесно да го забършете, тъй като тези столове са изключително устойчиви на замърсявания и петна…

Интересен факт – кожената материя може дори да ви помогне да изгорите малко калории, тъй като тя не диша и това ще доведе до изпотяване на гърба ви. Това от своя страна е доста полезно за вашето здраве, защото ще изразходвате много токсини и то изцяло чрез седене.

Е, уви, някои модели все пак са с изработка, приспособена към охлаждане, но в това отношение трябва сами да оцените приоритетите си.

Ако се грижите добре за кожения стол, той може да се задържи в живота ви по-дълго, отколкото сте предполагали като междувременно кожата е гладък и нежен материал, гарантиращ уют и сигурност по време на игра…

Независимо каква игра играете на компютъра си, ще се насладите на всяка секунда от нея на напълно удобен, многофункционален кожен стол, без да наранявате гърба си.

Тези модели са отлични и за употреба в офис, тъй като освен комфортни се открояват и с винаги съвършен, професионален вид.

Текстил

Тези столове са също отличен пример за качество. За разлика от кожените предложения, обаче, те се срещат изработени от голяма вариация от тъкани, които гарантират необходимия комфорт..

Често снабдени с дишащ дизайн с мрежа, те позволяват вентилация, като ви предпазват значително от изпотяване по време на игра.

Неудобство при този тип модели, обаче, е фактът, че често се почистват трудно. Този недостатък, обаче, през последните години е напълно преодолим.

Благодарение на употребата на защитни фини пластмасови покрития, които предотвратяват разкъсванията и правят стола лесен за поддръжка.

Е, текстилните столове гарантират съвсем ново ниво на комфорт, тъй като с тях се чувствате сякаш седите на възглавница. Много удобни, дори и за онези, които имат болки в гърба, те придават на тялото позиция за почивка, което прави работата, играта или ученето приятна и удобна задача.

Какво да имате предвид, когато купувате гейминг стол?

Преди да направите тази отговорна и впечатляваща покупка, трябва да сте добре запознати и с различните характеристики на игралните столове.

Това е важно, тъй като ще ви позволи да оцените правилно всеки стол, за да сте сигурни, че той има функциите, които търсите, и че влагате парите си в най-пълноценния за вас продукт…

Ергономичност

Ергономичността е може би най-важното нещо, което трябва да се има предвид при закупуване на игрален стол, тъй като това е причината повечето геймъри да искат такъв модел на първо място. Но какво всъщност представлява ергономичността?

Е, тя се отнася до начина, по който нещо е проектирано въз основа на набор от психологически и физиологични принципи, за да отговаря най-добре на потребителя.

Ергономичният игрален стол е този, който е оптимизиран около играча, който е подходящ за него, за да подобри производителността и ефективността.

Или казано по друг начин, ергономичният гейминг стол е този, който ви помага да поддържате правилна стойка, намалява болката в гърба и подобрява времето за реакция на игрите.

Има някои важни ергономични характеристики, за които трябва да внимавате. Всеки игрален стол, за който се твърди, че е ергономичен, трябва задължително да има:

Високо ниво на регулируемост: Трябва да можете да конфигурирате височината на седалката, ъгъла на облегалката и подлакътниците, за да отговарят по-добре на размерите на тялото ви. Колкото повече корекция, толкова по-добре.

Лумбална поддръжка: Най-добрите игрални столове ще имат регулируема лумбална опора, за да отговарят на кривината на гръбначния ви стълб. По – бюджетните столове имат лумбална възглавница, която изпълнява тази функция.

Висока, извита облегалка: Тя разполага с много голяма опора в горната част на гърба и врата и гарантира комфорта ви.

Заключване на накланянето: Това ще ви осигури не само удобство, но и безопасност, тъй като редуцира риска облегалката ви да се наклони случайно по време на игра. Също и заключването на стола в различни позиции позволява наистина пълноценното позициониране от ваша страна.

Освен тях има и други усъвършенствани ергономични функции, като дишащи мрежести материали, 4D подлакътници (които се регулират във всички размери) и др. В зависимост от бюджета ви може да се наложи да направите някои компромиси по тези въпроси.

Качество на изработката

Колкото по-високо е качеството на изработка, толкова по-дълго вашият игрален стол ще издържи. Не искате да инвестирате в стол, който се счупва или става неудобен след няколко седмици употреба, нали така?

Ключов показател за качество на изработката, който трябва да се погледне, е рамката.

Висококачествените рамки най-често са от метал (обикновено стомана) и се открояват със стабилност и стил.

Дървените и пластмасовите варианти изглеждат наистина добре, но се амортизират по-лесно с течение на времето.

Основата е друг важен аспект, който не бива да пренебрегвате…

Потърсете модел с широки, алуминиеви основи, защото по-тесните, найлонови варианти са значително по-некачествени..

Желателно е и колелата да бъдат възможно най-широки също, защото колкото по-масивни са те, толкова по-трайна би била и цялостната конструкцията на стола..

Подклакътници

Особено за PC-геймърите подлакътниците са изключително важни. Те гарантират ергономична поддръжка на китката, с което подобряват времето за реакция по време на игра.

По принцип повечето игрални столове за компютър се предлагат с подлакътници, но много конзолни модели – не. Именно затова е важно внимателно да прецените нуждите и интересите си преди покупката.

И все пак е важно да отбележим, че най-добрите подлакътници са регулируемите. Може да ги съобразите с тялото и височината си и да ги регулирате така, че раменете ви да са в покой, докато лакътят ви е под прав ъгъл и ръцете ви са подпрени.

Тегло и ръст

Много хора, които купуват геймърски стол, особено за първи път, забравят да обмислят този аспект. Той, обаче, е изключително важен, за да направите наистина най-пълноценния избор.

Игралните столове могат да имат много различен капацитет на тежестта и препоръчителна височина и трябва да сте сигурни, че купувате такъв, който е подходящ за вашето собствено тяло.

Ако не сте сигурни, проверете теглото и препоръчителната височина преди покупката и дори обсъдете избора си с консултант. Така ще знаете със сигурност, че попадате в правилния диапазон.

Съвместимост

Особено при конзолните игрални столове много важен аспект е съвместимостта.

Някои столове имат USB портове, които ви позволяват да зареждате контролерите от подлакътниците си.

Други, пък, имат вграден звук в подглавника, който възпроизвежда тоновете, идващи от вашата конзола, непосредствено до ушите ви, или са снабдени със специализирани жакове за слушалки.

Съществуват дори и модели столове с функции за съвместимост на движението, които ги накланят, завъртат, разклащат и вибрират въз основа на случващото се във вашата игра.

Колко средства е препоръчително да отделите за гейминг стол?

Игралните столове могат да бъдат доста евтини, но от другата страна на ценовата скала едва ли има горна граница и стол от висок клас понякога струва доста.

Ако се замислите колко време на ден прекарвате седнали, тогава добрият ергономичен стол всъщност е една от най-важните инвестиции, които можете да направите.

И така, колко струва един гейминг стол? Цените варират в зависимост от дизайна, изработката и качеството на материала, независимо дали става дума за офис стол или игрален стол.

Има три различни ценови диапазона за това колко струват тези столове: в долния край на скалата са бюджетните игрални столове, последвани от широкото разнообразие от модели на средни цени като, разбира се, на върха се нареждат игралните столове от висок клас, които обещават най-доброто качество и най-добрата поддръжка след продажбата.

Бюджетни столове

Столовете в ценовия диапазон под 200 лева са много популярни и се продават в много магазини. Но за да предложи столове в този ценови сегмент, е необходимо производителят да намали разходите си.

От качеството на изработката и използваните материали можете да разберете, че това не са най-качествените столове.
За много начинаещи геймъри, обаче, те вършат наистина добра работа и осигуряват достатъчно комфорт..

За сериозните фенове на игрите, които прекарват над осем часа седнали на стола, обаче, тези предложения са по-скоро неподходящи, защото повечето не са достатъчно здрави, за да издържат на високи постоянни натоварвания и не са много удобни.

Столове със средна цена

Между 200 и 400 лева струва един добър гейминг стол в средния ценови диапазон. В него се намира забележителна селекция от столове в широка гама от цветове, дизайн и различни размери.

Производителите използват по-висококачествени материали за тези столове и влагат повече усилия в детайлна и прецизна изработка. По-добрите материали и по-качествената изработка водят до повече функции, които увеличават комфорта на седене.

Ще забележите и усъвършенствани ергономични дизайни, които не само увеличават живота на стола, но и ви позволяват да седите в продължение на много часове в комфорт.

Много любители на игрите пазаруват именно в този ценови диапазон, знаейки, че тези столове са стабилни, дълготрайни и просто разполагат с всички функции, от които се нуждаете.

Столове с висока цена

Гейминг столовете, които струват около 400 лева или дори повече, ще бъдат вашият избор, ако не искате да правите компромиси с качеството и да изисквате да седите възможно най-удобно.

Както при повечето стоки, получавате това, за което плащате, а разликата между евтин игрален стол и първокласен игрален такъв може да бъде значителна…

За да оправдаят по-високата цена, производителите трябва да използват най-добрия материал и да инвестират много повече усилия в изработката и малките детайли, което се вижда във висококачественото покритие на столовете. Ако се вгледате внимателно, със сигурност ще забележите добра изработка.

На такъв стол можете да играете или да работите в продължение на много часове, като същевременно поддържате добра стойка.

С други думи – ако сте професионален играч, който седи пред компютъра си по 15 часа на ден, този тип стол може да е най-подходящ за вас.

Важно е да отбележим, че столове, които не отговарят на стандарта, т.е. тези със специални характеристики, като изключително голяма седалка, широка облегалка или особено висок капацитет на теглото за високи и едри хора, или тематични столове със специално издание, също често се намират в този ценови диапазон.

А сега е време да ви представим и някои от най-добрите предложения за гейминг столове на пазара в момента…

1. Гейминг стол Zenga Extreme EXТози гейминг стол е предназначен за хора, които търсят естетичен дизайн, комфорт и стил на игра. Състои се от ергономичен дизайн, мрежа, която позволява въздушен поток и гумени колела. Механизмът на стола позволява регулиране на височината и на наклона му.
Купи сега

2. Гейминг стол VidaXLТози луксозен игрален стол идва при вас с подложка за крака. Има висок гръб, с ергономично подплатени възглавници, облегалка, подлакътници и плоча на седалката, които позволяват продължителна игра или работни сесии. Можете да превърнете стола в шезлонг, като издърпате гърба нагоре и надолу и го заключите във всяка позиция, за дрямка на бюрото или интензивна игра, а петте найлонови джанти правят движението на седалката лесно и тихо.
Купи сега

3. Гейминг стол Gamer’s Legend G1Този стол с ергономична форма, специално проектиран за любителите на компютърните игри, така че да има максимален комфорт и оптимална позиция на тялото по време на игра или работа. Регулируемата облегалка гарантира правилно и удобно положение за всеки потребител и ви позволява да я накланяте до 45 градуса, докато възглавниците за кръста и врата осигуряват опора и са закрепени със закопчалки на седалките за бързо и лесно закрепване и откачване.
Купи сега

4. Гейминг стол Arozzi Verona V2Ето още едно предложение за геймърите. Този стол има регулируеми дръжки, регулируема височина и лумбална възглавница. Предоставя ви комфорт и оптимална позиция на тялото за една дълга геймърска сесия или пък работен ден в офиса.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Гейминг стол Nordhold YmirСтолът Ymir от Nordhold е с ергономичен дизайн който осигурява коректна позиция на тялото пред компютъра. Състои се от две регулируеми възглавници, които осигуряват комфорт по време на работа, метална рамка, подлакътници от мек материал. Също така има люлеещ механизъм, който позволява на облегалката да се регулира и заключва в желана позиция. Колелата му са гумирани против надраскване.
Купи сега

6. Гейминг стол Dr.Shield WarriorТози стол е специално създаден, за да придаде на тялото ви правилната позиция, но и възможно най-високо ниво на комфорт. Столът не само изглежда отлично, но е и изработен от най-висококачествени материали, рамката е произведена от твърда стомана, за да му даде повишена издържливост и продължителност на живота до 25 години. А пък полиуретановата пяна с функция Memory, от които е направен, предлага отлична опора на главата и шията.
Купи сега

4.7/5 - (3 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!