Всички категории

22 Чудесни Идеи За Подаръци За Пенсиониране

Пенсионирането може да се превърне в един много специален празник, с който започва и един нов и по-различен етап от човешкия живот.

Традицията за голямо празненство по повод пенсиониране идва от Запада, но е много популярно и у нас.

Работата приключва, a почивката започва!

Това е един специален празник, чрез който тържествено се слага край на трудовия живот и начало на спокойните старини.

Често обаче новите пенсионери не спират да се занимават с някакви неща – любими хобита, дълго отлагани екскурзии, ремонти и какво ли още не!

Но мисълта, че ранното ставане, напрежението и стресът остават в миналото, определено е повод за радост и празнуване!

Щом има празник, значи има и подаръци!

Празникът по повод пенсиониране е едно незабравимо преживяване, защото събира близки и приятели на едно място.

Ако сте поканени на празненство за пенсиониране, то би било добре да уважите домакина с подарък, който да му остане като спомен от специалното събитие.

Изборът на подарък не е лесен…

Какво да подарим на някого, който има много свободно време? Какъв подарък се подарява за пенсионирането?

Истината е, че точни отговори на тези въпроси няма, но със сигурност можем да ви дадем ценни насоки, чрез които да откриете перфектния подарък.

За целта трябва да съобразите няколко неща. На първо място е добре да помислите за домакина – неговите предпочитания, характер, хобита, любими теми… Важно е да изберете нещо, което ще се хареса на човека, на когото поднасяте подарък.

След това можете да помислите за повода – дали избраният от вас подарък е подходящ за празник по повод пенсиониране.

И, разбира се, помислете за средствата, които сте готови да отделите. Би било чудесно да купите скъп и ценен подарък, но това не бива да ощетява крайно вашия бюджет. Все пак има и други разходи, за които трябва да мислите…

Ако често се виждате с вашия близък, който организира празненство за пенсионирането си, вслушвайте се в думите му. Понякога хората несъзнателно споменават за нещо, за което си мечтаят или което желаят да си купят.

Това може да е вашият златен шанс да подарите искрено желан подарък, с който да зарадвате домакина на тържеството.

Не знаете какво да подарите? Няма проблем!

Празникът по повод пенсиониране е много топло и специално събитие. В такива моменти обаче много често не знаем какво е подходящо да се подари, липсват идеи или не можем да решим…

А това е напълно нормално, защото поводът е особен, а и невинаги можем да преценим от какво има нужда човекът, който ни е поканил.

В това ръководство сме ви подготвили няколко идеи за подаръци за пенсиониране, като се надяваме, че по този начин ще ви улесним с избора…

1. Подаръчна кутия


Подаръчната кутия или кошница е чудесен подарък за какъвто и да е повод. Тя е перфектното измъкване в случаите, в които не знаем какво да подарим.
Подаръчната кутия е изискан подарък, който можете да подарите за пенсионирането на ваш близък. Тя може да бъде аранжирана по различни начини и да включва различни неща – шоколади, шоколадови бонбони, скъп алкохол… В нея можете да сложите и допълнителен подарък или като цяло всичко, което смятате, че би било подходящо.
Купи сега

2. Сувенир


Сувенирът също е универсален подарък, подходящ за различни поводи. Той е идеалният сантиментален подарък за пенсиониране, тъй като чрез него ще се запази споменът от събитието. Можете да изберете сувенир, който има определена символика – такива са сувенирите, изобразяващи животни. Например слонът е носител на щастие и късмет, бухалът пък е символ на мъдростта, а делфините са символ на приятелството.
Купи сега

3. Растение с послание


Стайните растения пък също са чудесен подарък, подходящ за празник за пенсиониране. Те обаче са по-подходящи за дамите, тъй като в повечето случаи господата не са особено заинтересовани от отглеждането на цветя. Можете да се доверите на тази идея, особено ако вашата близка обича да се занимава с растения и градинарство. В допълнение можете да добавите и картичка с послание, която да запази спомена.
Купи сега

4. Плакет


Поднасянето на персонализиран плакет също е добра идея. В наши дни има много места, където можете да поръчате плакет със специален надпис, а в същото време можете да изберете и материала, от който да бъде направен плакета. Това е един изключително сантиментален подарък, който е много подходящ както за пенсиониране, така и за юбилеи, балове и т.н.
Купи сега

5. Икона


Иконата е много ценен подарък, който можете да подарите за всеки повод. Иконата се смята за покровител на дома и семейството, независимо кой е светецът, изобразен на нея. Тя носи щастие, късмет и благоденствие и по тази причина е предпочитан подарък за всякакви поводи. Също така подаряването на икона е символ на близост и любов. Ако вашият близък носи име на светец, то би било чудесно, ако му поднесете икона, изобразяваща съответния светец.
Купи сега

6. Звезда


Подаряването на звезда е все по-популярно в България и света. Подаряването на звезда е много мил и сантиментален подарък, който изразява истинска близост и любов. Този подарък има процедура на изготвяне. Необходимо е да изберете съзвездие, от което да се избере звезда без име. След това с кликването на няколко бутона можете да дадете име на звездата, като в случая можете да дадете името на домакина, който ви е поканил на пенсионирането си. Накрая ще получите сертификат и карта с местоположението на звездата, а именно тях вие ще можете да поднесете на вашия близък.
Купи сега

7. Пътешествие


Вече споменахме, че пенсионирането е новият етап от живота, в който човек се отдава на активна почивка. А какво по-добро начало на този етап от едно хубаво и незабравимо пътешествие? Подаряването на екскурзия или почивка е чудесна идея, особено ако вашият близък е любител на пътуванията. По този начин определено ще допринесете за създаването на едни топли и незаменими спомени.
Купи сега

8. Карикатура


Това е един чудесен подарък за хора, които имат добро чувство за хумор. Ако искате карикатурата да бъде закачлива, можете да изберете тема на карикатурата, която да отговаря на хоби или дейност, с която се занимава домакинът на празненството. Ако смятате за необходимо, могат да се добавят различни елементи, които да допълнят вашата представа за карикатурата. Това е един страхотен сантиментален подарък, който със сигурност ще запази спомена от празника за пенсионирането.
Купи сега

9. Хубав алкохол


Хубавият алкохол, поднесен в луксозна опаковка, винаги е добра идея за подарък, независимо какъв е поводът. Препоръчваме ви да изберете алкохол, който се харесва на домакина на празненството. Така със сигурност ще уцелите право в целта! Бутилката алкохол може да бъде и допълнение към друг подарък, или пък да бъде използван за подаръчна кошница/кутия. Изборът оставяме на вас…
Купи сега

10. Часовник


Хубавият часовник е подходящ подарък за хора, които обичат да носят аксесоари. Страхотна идея е да поръчате гравиране на задната страна на часовника. Може да се изпишат инициали, послание, дата – каквото решите. По този начин часовникът ще бъде персонализиран и ще бъде още по-специален. Относно подаряването на часовник има различни поверия, свързани с подаряването му. Едно от тях гласи, че когато подарите часовник на някого, това означава, че му “броите” времето. По тази причина той трябва да ви даде желязна монета, с която сякаш си откупува часовника (и съответно времето си) от вас. В наши дни обаче подаряването на часовник се приема за символ на щедрост и близост.
Купи сега

11. Бижу


Тази идея за подарък за пенсиониране е по-подходяща за дамите, но може да се открие нещо подходящо и за господата. Има различни видове бижута, но нашият съвет е да помислите за личните предпочитания на човека – помислете за неговия/нейния стил на обличане и съчетаване с аксесоари, личния вкус и т.н. Така със сигурност ще изберете бижу, което ще достави радост на получателя си.
Купи сега

12. Портфейл


Портфейлът също е един чудесен подарък, който е подходящ както за пенсионирането на ваш близък, така и за други поводи. За да бъде подаръкът по-изискан, изберете портфейл, изработен от качествени материали. Така ще поднесете подарък с доказана издръжливост и дълготрайност. Съветваме ви да съобразите любимите цветове на вашия близък – така подаръкът ще стане още по-специален.
Купи сега

13. Комплект луксозен химикал с тефтер


Това е една чудесна идея, която е подходяща за хора, които обичат да си водят записки. Комбинацията от луксозен химикал и тефтер е страхотна идея за празника по повод пенсионирането на ваш приятел или близък. Това е един едновременно сантиментален и практичен подарък, който може да се използва за различни цели – дневник, пътепис или просто за записване на задачи от ежедневието…
Купи сега

14. Изискан чай/кафе


Нетипичните подаръци винаги създават впечатление, защото се открояват от останалите. Можете да зарадвате вашия близък човек с изискано кафе или чай, като за целта можете да посетите специализирани магазини за кафе и чай напитки. Можете да включите изисканото кафе или чай като допълнение в подаръчна кошница или кутия – зависи от вашите предпочитания.
Купи сега

15. Персонализирана чаша


Персонализираната чаша винаги е добра идея. Тя е чудесен избор за рожден ден, завършване и, разбира се, за пенсиониране. Върху чашата може да се постави специално послание, изображение или като цяло тематиката да бъде свързана със пенсионирането. Чрез този подарък със сигурност ще стоплите сърцето на домакина на празненството.
Купи сега

16. Термобутилка


Термобутилката е един практичен, но хубав подарък за пенсиониране. Тя би била много подходяща, ако човекът, за когото е предназначена, активно се движи навън, спортува или просто обича да се разхожда. Термобутилката е удобна и при пътуване – тя запазва напитката топла/студена за дълго време. Това е един полезен подарък, който може да се използва по много начини и за различни нужди.
Купи сега

17. Машина за газирана вода


Това също е един нетипичен подарък, който пък е чудесно попълнение сред домакинските уреди. Малките електроуреди винаги са добра идея, но с машината за газирана вода със сигурност ще впечатлите домакина на празненството. Тя е много подходяща за хора, които обичат да пият газирано, или пък които често използват газирана вода за готвене.
Купи сега

18. Комплект за изработване на гоблен


Комплектът за изработване на гоблен е идеалният подарък за творчески личности. За този подарък е важно да отбележим, че е по-подходящ за дамите, тъй като бродирането е по-скоро женско хоби. Ако вашата приятелка/близка обича да твори и да бродира, то тогава гобленът е чудесен подарък за нейното пенсиониране. В наши дни има различни видове гоблени – изберете смело един от тях. Несъмнено ще изненадате приятно домакинята на празника.
Купи сега

19. Настолна игра


Ако вашият близък обича да играе игри, то една чисто нова настолна игра ще бъде идеалният подарък за него. Изберете игра, която да отговаря на интересите му. Има широко разнообразие от настолни игри – те могат да бъдат криминални, свързани със асоциации, стратегически и т.н. Настолните игри са чудесен начин за разпускане с приятели и е страхотен подарък за хора, които често посрещат гости у дома си.
Купи сега

20. Електронен четец


Електронният четец е перфектният подарък за човек, който обича да чете през свободното си време. Както неведнъж споменахме, пенсионирането е свързано с повече свободно време, в което пък човек може да отдели време за четене на книги. Четецът е изключително лесен и практичен – с него е много по-удобно да се чете навсякъде и по всяко време. Също така електронните книги са много по-евтини и със сигурност не заемат място на рафта.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

21. Домашен любимец


Това е една прекрасна идея, която обаче трябва да бъде обмислена добре. Ако вашият близък обича животните, няма съпътстващи алергии и има необходимите условия, то тогава домашният любимец е идеалният подарък за него. Това е един изключително мил подарък, който със сигурност ще остави незабравим спомен. С пенсионирането вашият близък ще има много свободно време, в което може спокойно да отглежда домашен любимец. Съветваме ви да не купувате животинче – осиновете. Има много самотни и страдащи животинки, които с нетърпение очакват да бъдат осиновени…
Купи сега

22. Кошница за пикник


Ако вашият близък е любител на излетите, преходите и разходките в планината, то една нова кошница за пикник в никакъв случай няма да му бъде излишна. В кошницата за пикник можете да добавите допълнителни неща – например удобно одеяло или допълнителни прибори. Това е един практичен подарък, който може да се използва за много дълго време и да създаде още много незабравими моменти.
Купи сега

 

Открихте ли вдъхновение?

Не забравяйте, че ако сте се сетили за оригинална изненада, която сме пропуснали в това ръководство, винаги можете да оставите коментар.

Така ще помогнете на нас и на нашите читатели по най-добрия начин!

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!