Всички категории

7-те Най-Добри Професионални Преси за Коса

Омръзна ли ви косата ви вечно да е в безпорядък, а пресата за изправяне, която имате у дома да не се справя много добре?

Може би е време да инвестирате в професионална преса за коса!

Професионалната преса за коса ще се справи с поддръжката на косата ви забележимо по-добре, отколкото обикновената. А инвестицията в здравата и красива коса несъмнено е нещо, за което си струва да отделите повече средства.

Пресите за коса са от съществено значение в комплекта инструменти за разкрасяване на всяка жена! Не се заблуждавайте от името им, те могат да създадат всичко – от идеална права прическа, през плажни вълни, та чак до бурни къдрици.

А ако искате косата ви да изглежда перфектно не само през първите няколко минути у дома, ще ви е необходим качествен инструмент, с който да достигнете съвършения ефект. Сешоарите могат да бъдат полезни и те също вършат своята магия, но нищо не може да се сравни с пресата за невероятно гладка и подредена коса.

Всяка дама знае, че има огромна разлика между различните модели преси и тази разлика често не е никак малка. Как обаче да разберете кой продукт си струва, преди да сте инвестирали в него?

Останете с нас, за да получите отговор на тези въпроси!

Независимо дали косата ви е естествено къдрава или леко вълниста, гъста или тънка, ние сме селектирали някои от най-добрите професионални преси за коса за вас.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за професионалните преси за коса. А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

С какво се отличава професионалната преса за коса от останалите?

Неслучайно професионалните преси за коси са предпочитани в почти всеки фризьорски салон! Те притежават качества, които на обикновените преси просто им липсват.

Нека обърнем внимание на тези качества, за да имате представа какво да търсите, когато купувате новата си преса.

Способност за плавно преминаване през косата

Добрата преса за коса трябва да се плъзга през косата ви, без да дърпа или да къса кичури от нея.

Много от обикновените преси нямат качествено покритие, което довежда до накъсването на косата, или пък до наелектризиране. Професионалните модели са успели да преодолеят този проблем и позволяват гладко преминаване през косата за миг.

Брой повторения при обработката на косата

За да прецените ефективността на пресата за коса, вижте колко минавания трябва да направите върху една зона, за да постигнете желаните резултати. С качествените професионални преси обикновено ще ви трябва само едно минаване!

Независимо дали косата ви е почти права или изключително къдрава – професионалните преси няма да се затруднят да изпълнят задачата си, без да се налага да минавате през дадена зона по няколко пъти!

Дълготрайни резултати

Когато използвате преса, очаквате косата ви да издържи известно време, без да загуби стила си. Добрите преси успяват да поддържат постигнатите резултати поне през целия ден, а понякога дори и повече.

Важно е да сте спокойни, че прическата ви няма да се развали от дъжда или силното слънце. Затова професионалните продукти са най-добрият ви съмишленик, независимо от времето навън!

Регулиране на температурата и дисплея

Преса за коса с LCD дисплей с настройка на температурата улеснява регулирането на температурата и нейното отчитане.

Почти всяка професионална преса има тази опция, което несъмнено улеснява процеса по използването ѝ и съответно води до по-добри резултати.

Постоянна топлина

Пресата за коса в идеалния случай трябва да поддържа топлина постоянно през цялото време, през което я използвате. Керамичната или титаниевата преса за коса има тенденция да задържа топлината постоянно.

Всяка професионална преса гарантира безспирно регулиране на температурата по време на употреба, така че косата ви да бъде еднакво и равномерно оформена.

Възстановяване на топлината

Една качествена преса за коса също трябва да се загрее бързо, ако е оставена да не работи известно време. Когато си правите прическа, ще се наложи пресата да бъде неупотребявана в някакъв момент, докато успеете да оформите косата си.

С професионалните уреди няма да е нужно да чакате повторно загряване, защото пресата ще възстанови топлината си сама за отрицателно време! Нима това не е истинско удобство, което да влезе в употреба на всяка жена?

Лекота

Идеално би било да имате преса за коса, която да не тежи в ръката ви по време на употреба. Повечето професионални продукти са отчели този фактор и са създали моделите си с допълнителна лекота.

Така не само ще се чувствате комфортно, когато си правите прическа, но и няма да ви затормозява пренасянето на пресата навсякъде с вас.

Прибиращ се и въртящ се кабел

Пресата с въртящ се кабел означава, че можете да го използвате, без да бъдете ограничавани в това как го движите около главата си, защото може да се завърти на цели 360 градуса, без да се заплита.

Прибиращият се кабел добавя още повече гъвкавост, тъй като може да се прибира според разстоянието между инструмента и електрическата мрежа. Прибиращият се кабел също е голямо улеснение, когато ви се налага да опаковате пресата си в пътна чанта за предстоящо пътуване.

Двоен или универсален адаптер

Пресата за коса с универсален адаптер е доста удобна, когато пътувате в други страни, които може да използват различно зарядно.

Не всеки се замисля за това, но би било неприятно да попаднете в хотел, където не може да включите пресата си, защото кабелът за захранване е несъвместим с контакта. Повечето професионални преси за коса са се погрижили никога да не се сблъсквате с този проблем!

Бързо загряване и бързо охлаждане

Професионалните преси за коса имат способността да загряват изключително бързо. Това е особено полезно, когато сте зает човек с малко свободно време.

Същото се отнася и когато бързате да излезете от вкъщи и нямате възможност да чакате пресата да се охлади – тези модели изстиват за отрицателно време и не е нужно да чакате дълго.

Дръжка, която не се пързаля

Когато търсите качествена преса за коса, не забравяйте да обърнете внимание на захвата. Дръжката, която не се пързаля, ще гарантира, че уредът няма да се изплъзне от ръцете ви.

За щастие, професионалните преси за коса се изработват с много удобен и стабилен захват, защото са предназначени за продължително ползване. Това несъмнено ще улесни процеса на употреба и ще ви спести излишни главоболия.

Температурна памет

Има интелигентни преси за коса, които запомнят последните ви температурни настройки.

Така няма да е нужно да се чудите всеки път колко градуса на зададете, защото уредът ще го направи вместо вас!

Плочи със заоблени ръбове

Пресата за коса с извити плочи минимизира броя на преминаванията, които трябва да направите през косата си, за да изгладите ръбовете или извивките, които някои квадратни или ъглови плочи обикновено оставят на косата ви.

Заоблените ръбове предотвратяват тази опасност, което съответно съкращава и времето за оформяне на прическата ви.

Автоматично изключване

Пресата за коса с автоматично изключване е много безопасна, защото ще се изключи сама, когато не се използва за определен период от време.

Така ще забравите за притеснението и ужасяващия въпрос „Изключих ли пресата от контакта?“ всеки път, когато излизате навън.

Как да изберете най-добрата професионална преса за коса?

Изборът на професионална преса за коса изисква внимание. Тъй като ще инвестирате в уред, който да се грижи за външния ви вид, е много важно да заложите на надежден модел.

В статията ни за преси за коса внимателно сме характеризирали основните точки, на които трябва да обърнете внимание при избора.

И все пак, има някои разлики между обикновените и професионалните преси за коса и затова ще систематизираме най-ключовите неща, които трябва да имате предвид. Продължете да четете, за да видите кои са те…

Температура

Фината, крехка или повредена коса предпочита по-ниски температури. Грубата, гъста или къдрава коса изисква по-високи температури. Равномерната топлина е от решаващо значение за всички типове коса, за да се избегнат горещи точки (които могат да изгорят) и хладни петна (което ще доведе до многократни преминавания, необходими за постигане на вашия стил).

Повечето професионални преси за коса разполагат със сензори, за да гарантират равномерно и постоянно нагряване.

Използваният материал за направата на тези уреди също е важен за поддържане на равномерна и постоянна топлина. Придържайте се към керамика, турмалин или титан (ще обърнем повече внимание на материалите след малко). Опитайте се да останете в препоръчителния температурен диапазон за вашия тип коса и определено не надвишавайте 215 градуса!

Препоръчваме:

  • Фина, химически третирана или увредена коса: 150° или по-малко
  • Здрава или средно текстурирана коса: 150-200°
  • Груба, къдрава или гъста коса: 170-200°

Съвет: Намирането на правилната температура за вашия тип коса може да бъде трудно, но си заслужава! Когато температурите са твърде ниски, може да се наложи да направите няколко минавания, което може да доведе до повреда. Прекалено високите температури също могат да причинят щети. Правилната температура ще бъде достатъчно висока за оформяне с едно минаване и достатъчно ниска, за да минимизира щетите.

Материал на плочата

Титаниевите преси се нагряват бързо и са способни да задържат много висока топлина постоянно. Те са устойчиви на потъмняване и ръжда, което означава безпроблемно оформяне, стига да се грижите за плочите и да ги поддържате чисти от стилизиращи продукти. Имайте предвид, че те обикновено са по-скъпи, но поради дълготрайността си инвестицията несъмнено си заслужава. Способността им да достигат високи температури ги прави най-подходящи за гъста, къдрава или груба коса.

Керамичните преси обикновено са по-евтини, но също толкова ефективни за повечето типове коса. С равномерна топлина и гладки плочи, керамиката е популярен избор. Някои модели имат плочи с керамично покритие, което може да се износи и да доведе до неравномерно нагряване с течение на времето, така че вземете под внимание цената спрямо издръжливостта. Като цяло керамиката е добър избор за фини или нормални типове коса.

Турмалиновите преси генерират отрицателни йони, които помагат за успокояване на къдренето и запечатване на кутикулата на косъма. Този йонен ефект означава, че косата може да бъде изправена или накъдрена с по-малко преминавания и по-ниски температури. Турмалинът е покритие, направено от смлени скъпоценни камъни, така че може да се износва с течение на времето, подобно на керамичните плочи. Ако косата ви е хвърчаща, турмалинът е най-добрият избор за постигане на хубав гладък резултат.

Среброто не се използва редовно самостоятелно и обикновено се използва в комбинация с други материали. Има дезинфекциращ ефект, така че е полезна добавка за предпазване от микроби, особено ако често споделяте пресата си с някой друг.

Форма и размер на плочата

Плочите се предлагат в набор от форми и размери, за да отговарят на вашата дължина на косата и стила, който искате да постигнете!

Заоблените плочи са по-универсален вариант. Те са в състояние да създават прави елегантни стилове, както и къдрици и начупвания без гънки.

Плочите с квадратни ръбове са чудесни за прави прически, но могат да бъдат по-трудни за използване при къдрене или правене на леки вълни.

Плочи с широчина 5 см: най-добри за дълга коса за създаване на прави, гладки стилове. Те намаляват броя на преминаванията, необходими за изглаждане на гъста, груба коса.

Плочи с широчина 2,5 см: Добри за повечето дължини на косата. Те са по-лесни за създаване на непрежен външен вид, било то на права или на къдрава коса.

Изключително дълги плочи: подходящи за дълга коса за създаване на гладки или къдрави стилове. Те позволяват на по-големи участъци от косата да преминават наведнъж.

Как правилно да използвате професионалната преса за коса?

Когато третирате косата си с каквато и да е преса, има няколко задължителни стъпки, ако искате да получите търсения резултат.

За ваше улеснение, ние сме описали ключовите етапи, за да сте сигурни, че прическата ви ще е на ниво:

Предварителна подготовка

Ако искате добре изглеждаща прическа, несъмнено косата ви трябва да е почистена преди това с шампоан и мек балсам. Можете да я изсушите със сешоар след измиване или просто да я оставите да изсъхне сама. Ако имате къдрава, гъста коса, използвайте изглаждащ и подхранващ шампоан. Ще ви помогне, ако изберете продукти за обем, ако имате фина коса.

Подсушете леко косата си с кърпа и продължете да я изсушавате със сешоар от корените до върховете, докато изсушавате косата. Срешете правилно косата си и я разрешете.

След като приключите с разплитането, нанесете топлинно защитен спрей, за да предпазите косата си от топлинно увреждане. Не забравяйте да не го пръскате в корените, тъй като може да остави косата мазна.

Включете пресата

Разделете косата на секции/разделения, преди да започнете да я изправяте или къдрите, за да сте сигурни, че тя е равномерно третирана от двете страни.

Задайте правилната температура на пресата в зависимост от дължината на косата. Дигиталното управление на повечето професионални преси за коса ви позволява да настроите температурата според вашия тип коса.

Оставете около сантиметър от корените и продължете да изправяте косата си. Изправяйте една част коса наведнъж. Повторете процедурата секция по секция.

Следвайки тези лесни стъпки с помощта на най-добрите преси за коса, всяка жена може да покаже красивата си лъскава права коса!

Противно на общоприетото схващане, лесно е да получите права коса като в салона у дома с подходящите продукти за оформяне и някои съвети за изправяне на косата.

И така, след като вече знаете как да използвате професионална преса за коса у дома, можете да ѝ се порадвате по всяко време.
 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за професионални преси за коса на пазара в момента…

1. Преса за коса L’Oréal Professionnel Steampod 3.0

Несъмнено ще ви хареса да изправяте косата си със SteamPod с 2 пъти по-гладки резултати, когато използвате усилената мощност на парата и вградения гребен. За най-добри резултати плъзнете SteamPod бавно надолу и изправете косата си на части: колкото по-тънка е частта, толкова по-точен е резултатът. Вземете всеки малък кичур и бавно движете пресата надолу от корена към върха, като се уверите, че стрелките на инструмента сочат надолу, за да постигнете оптимални резултати.
Купи сега

2. Професионална Инфраред преса за коса OTTO brand

Тази преса има възможността за равномерно нагряване на косъма, отвътре навън, като стимулира естествената му хидратация. Благодарение на инфрачервената технология, влагата в косъма се запазва и се предпазва епидермиса. А пък отрицателните йони премахват статичното електричество и накъсването на косата. Този модел има йонно керамично покритие и незалепващо нагреваемо тяло. Максималната температура, която достига, е 230 градуса. Плочата е с ширина 5 см и дължина – 11 см, за оптимално изправяне на всяка коса.
Купи сега

3. Преса за коса BaBylissPro 2512

Ако търсите нещо по-бюджетно, то този модел може да е точно за вас. Пресата за коса BaByliss PRO осигурява без усилие перфектната прическа. Косата ви винаги ще бъде красиво оформена, гъвкава и невероятно блестяща. Уредът има възможност за регулиране на температурата, така че да я изберете спрямо нуждите на вашата коса. Има цели 5 степени на регулиране на градусите, от 120° до 200°C. Също така разполага с въртящ се шнур, който улеснява използването ѝ.
Купи сега

4. Професионална преса за коса Philips HPS930/00

Пресата Philips несъмнено е комбинация от най-доброто – титаниеви подвижни плочи с най-добрата топлопроводимост за бързо изправяне с оптимален натиск. Загрява само за 10 секунди и разполага с цифров контрол на температурата. ThermoGuard предотвратява неволното излагане на топлина над 200°C. Йонното подхранване дава моментална грижа за косата. Отрицателно заредените йони неутрализират наелектризирането, освежават косата и заглаждат кутикула на косъма, за да направят косата ви по-лъскава и блестяща. Резултатът е прекрасно блестяща, гладка и нехвърчаща коса. Благодарение на високопроизводителния нагряващ елемент тя ви дава възможност да изправяте косата си при по-щадяща температура, получавайки точно желаната от вас прическа! А освен това, подвижните плочи не позволяват накъсване на косата.
Купи сега

5. Професионална преса за вафли и обем Elekom ЕК-106

Невинаги цената е определящ елемент за качеството на даден продукт. Това ни доказва моделът Elekom. Тази преса успява да придаде супер обем, благодарение на своите Зиг Заг плочи. Разполага с PTC Нагревател и страхотно керамично покритие. Максималната температура, която поддържа, е 220˚, а мощността ѝ е 60 W. Моделът има светлинен индикатор и въртящ се на 360 градуса захранващ кабел, които улесняват процеса на работа и позволяват лесното движение на пресата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Преса за коса Remington PRO-Ceramic Ultra S5505

Неслучайно Remington са се наложили като име на пазара за уреди за коса. Моделът PRO-Ceramic Ultra S5505 ще ви даде идеално права коса, без усилие, в уюта на вашия дом. Благодарение на по-дългите и дебели плочи, тази преса за коса ви позволява да изправите повече коса с всяко движение, включвайки по-широки кичури, директно от корените до върховете, което ви помага да постигнете желания резултат много по-бързо. Моделът има и термоустойчива чантичка, която прави пресата за коса PRO-Ceramic Ultra на Remington идеален спътник за пътуване.
Купи сега


7. Професионална преса за коса с пара и титаниево покритие Saint Algue Demeliss TITANIUM

Този модел разполага с пет температурни нива. Регулирайте температурата според естеството и чувствителността на вашата коса от 150 до 230 градуса с максимална точност благодарение на LCD екрана. Пресата има титаниеви плочи. Стилизаторът Demeliss Titanium е оборудван с широки плочи за бързо изглаждане. Включен е и подвижен гребен, идеален за разплитане на кичурите по време на преминаване му.
Насладете се на максимална маневреност благодарение на дългия 2,3 метра въртящ се кабел. А за оптимална безопасност, уредът има система за автоматично изключване след 60 минути.
Купи сега

3.5/5 - (6 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!