Всички категории

eMAG

5/5 - (1 vote)

eMAG информация

История

Емаг е онлайн магазин, който стартира своята дейност през далечната 2001 година. Основан е от трима румънци – Богдан Влад, Дан Теодосеску и Раду Апостолеску. Първоначално основателите решават, че в магазина ще се продават основно компютърни системи и продукти за офиса.

През 2009 година 51 процента от акциите на дружеството са изкупени от Асесофт дистрибюшън и така генерален мениджър на eMag става Юлиян Станчиу. Междувременно преди и особено след това придобиване онлайн магазинът започва да предлага много повече стоки в сравнение с началото.

През 2012 година инвестиционният фонд Наспърс, който е базиран в Южна Африка и има годишен глобален бизнес за над 5 милиарда долара придобива 70 процента от акциите на eMag. Така фондът започва да се занимава и с електронна търговия на фона на интернет и медиите, с които е известен преди това. Юлиян Станчиу остава генерален мениджър на компанията.

През 2014 година и последният основател, който държи акции, а именно Раду Апостолеску продава оставащите си 8.4 процента акции в eMag и така Юлиян Станчиу и фондът Наспърс стават единствени собственици на eMag съответно с 25.8 и 74.2 процента акции.

eMag не спира да се развива през годините и през 2013 година придобива агенцията за дигитален маркетинг Конвържън маркетинг.

През 2015 година компанията предприема смела крачка и придобива Фешън дейс – голяма онлайн платформа за мода и по този начин разшири пазара си и към продукти в областта на облеклото и модата.

През 2016 година eMag поема контрол и над конкурентната компания Писи гараж.

Най-бележита за румънския онлайн търговец все пак си остава 2012 година, когато той се разширява и настъпва на чуждестранните пазари.

Така eMag става познато име и на българския пазар и бързо спечелва доверието на потребителите като пазарният й дял достига 60 процента. Това разширение продължава към Унгария и Полша през следващите години.

През последните няколко години eMag регистрира огромен брой посещения в своите онлайн магазини, като основният брой е от румънския.

Компанията има десетки шоуруми в страните, в които е известна, като отново основно най-голям брой е в Румъния.

Асортимент

Предлаганите в eMag продукти са изключително много към момента и гарантирано всеки ще намери това, което търси.

Асортиментът е наистина пренаситен като за улеснение на потребителите всичко е прилежно разделено и подредено под определени главни категории. Категориите са:

 • Телефони, таблети и лаптопи
 • Компютри и периферия
 • Телевизия, аудио, фото и гейминг
 • Големи електроуреди
 • Малки електроуреди
 • Мода
 • Здраве и красота
 • Дом, градина и за домашните любимци
 • Книги, офис и подаръци
 • Играчки и детски артикули
 • Спорт и свободно време
 • Авто и направи си сам
 • Храни и напитки

Освен това, което ясно виждаме, че има в главните категории, в подкатегориите към тях можете да намерите още много различни и интересни неща.

Например в първата категория Телефони, таблети и лаптопи освен изброените ще намерите и всичко за мобилните телефони – аксесоари като калъфи, протектори, фолиа, батерии, зарядни, докинг станции, външни батерии, карти памет и дори хендсфрита.

Също така очаквано ще намерите и всички аксесоари и за таблети, включително поставки за автомобила. Освен самите лаптопи има и подкатегории за чанти за лаптопи, памети, твърди дискове, охладителни подложки, зарядни устройства, батерии и други аксесоари.

В същата основна категория са вместени и всякакви смарт джаджи и технологии като смарт часовници, фитнес гривни и решения за постигането на смарт домакинства.

Несъмнено категория Компютри и периферия също е сред най-посещаваните.

В нея ще откриете основните подкатегории за настолни компютри, монитори, периферия, компоненти, принтери и скенери, софтуер и дори системи за наблюдение. Именно под тези споменати основни подкатегории ще откриете и всичко необходимо за компютрите – процесори, видео карти, дънни платки, оперативна памет, дискове, захранващи блокове, кутии, компютърни аксесоари, клавиатури, мишки, тонколони, слушалки, уеб камери, принтери, скенери и дори операционни системи и антивирусни програми.

В категория Телевизия, аудио, фото и гейминг ще намерите подкатегории за телевизори, телевизионни аксесоари като стойки, кабели и адаптери, системи за домашно кино, саундбарове, мултимедийни плеъри, проектори, четци на електронни книги, слушалки, тонколони, конзоли, игри за конзоли, гейминг аксесоари, геймпадове, фотоапарати, видеокамери и аксесоари за тях.

Категорията Големи електроуреди предлага всичко по-голямо за дома като хладилници, фризери, хладилни витрини, перални, сушилни, съдомиялни машини, уреди за вграждане, готварски печки, микровълнови фурни, бойлери, климатици, отоплителни уреди и печки.

Всичко по-дребно като размери намира място в категория Малки електроуреди.

В нея ще намерите прахосмукачки, ютии, парочистачки, шевни машини, дъски за гладене, кошове за пране и легени. Също така има кафемашини, кафеавтомати, сокоизтисквачки, електрически скари, фритюрници, хлебопекарни, миксери, пасатори, месомелачки, тостери, мултикукъри и още много.

Останалите категории също помещават изключително богат избор от подкатегории с различни продукти като препоръчваме сами да посетите eMag и да се запознаете лично с онлайн магазина и продуктите в него.

Промоции

Именно невероятните промоции и акции помогнаха на eMag да се превърне в един от най-популярните и обичани онлайн магазини не само в Румъния, но и в България.

От него тръгна и стана особено популярна традицията всяка година в края на месец ноември да има Черен петък когато се пускат ужасно много и различни продукти с големи намаления.

Но промоциите в eMag не спират до тук. Магазинът пуска периодично по празници и не само други промоционални акции като Крейзи дейс, Ловци на оферти и други. Най-хубавото е, че всяка нова промоция на eMag предлага на потребителите нови и различни продукти с отлични намаления, които по никакъв начин не отстъпват на тези, които се виждат веднъж годишно на Черен петък.

Така че следващия път когато искате да се сдобиете с нещо на добра цена – преди всичко проверете eMag, а ако не го намирате в момента – изчакайте някоя от промоциите, които повярвайте, се провеждат по-често отколкото предполагате.

Ако поради някаква причина все още не сте дали шанс на eMag като онлайн магазин, препоръчваме да посетите сайта и евентуално да разгледате продуктите и да си купите нещо.

Ще се уверите, че цените, намаленията, обслужването и гаранционните условия не отстъпват по никакъв начин от тези на друг голям онлайн търговец, дори от световен мащаб като Амазон.

Пазарувайте разумно и пестете пари междувременно с eMag!

Никога не изпускайте промоция...

Ще ви изпращаме най-горещите промоции директно в пощенската ви кутия. Ще получавате имейли за нови оферти и такива, които са на път да изтекат.