Всички категории

Обратно към BESTO.BG >>

Най-добрите Black Friday 2021 Промоции

Никога не изпускайте промоция…

Ще ви изпращаме най-горещите промоции директно в пощенската ви кутия. Ще получавате имейли за нови оферти и такива, които са на път да изтекат.

Какво e Black Friday / Черен Петък?

С всяка изминала година намирането на най-изгодните оферти на Черен петък става все по-сложно. Това е така заради участието на все повече търговци в промоцията.  Благодарение на този ежегоден феномен обаче повечето потребители имат възможността да спестят много пари от различните стоки с огромни намаления.

Въпреки че произходът на това събитие е Съединените щати, все повече страни (сред които и България) залагат на Черен петък и Кибер понеделник. Намаленията на тези дни са дълго чакани както от потребители, така и от търговци. 

В последните дни на ноември физически и онлайн магазини правят най-големите намаления на годишна база на много голям брой стоки.

Търговците определено се радват на най-голям интерес от потребителска гледна точка.

Именно на дните около Черен петък като през ноември миналата година бяха отчетени рекорден брой продажби.

Това е ясен показател, че в България това ежегодно събитие е обичано и дълго чакано.  За разлика от Съединените щати, където големите намаления са най-вече във физическите магазини, в България има тенденция промоциите в онлайн магазините да са не по-малко съблазнителни.

А ето, че наближава моментът на тазгодишния Черен петък и много от нас отново тръпнат в очакване. Искате ли да знаете какво може да очаквате тази година на Black Friday? А може би търсите най-изгодните оферти?

В това ръководство ще ви информираме за всичко по-важно около Black Friday.

Кога се падат Черен петък и Кибер понеделник (Cyber Monday)

Черният петък се пада в петъка след Деня на благодарността в Съединените щати, което тази година е на 26 ноември.

Тази година черният петък в еМаг е на 19 Ноември.

Кибер понеделникът, както подсказва името, е понеделникът след Черния петък. Съответно тази година ще се падне на 29 ноемрври.

Въпреки че на теория и на двата дни разпродажбите и намаленията трябва да са различни, все по-често и по-често не може да се направи особена разлика между тях. Вече много често търговците започват с офертите преди или на Черен петък и ги запазват до Кибер понеделник, а понякога дори и след това.

Разлики между Черен петък и Кибер понеделник

Предходни години в Съединените щати на black friday хората знаеха, че за да хванат големите намаления трябва да отидат във физически магазини. Докато Cyber Monday (както подсказва първата част от името) се отнасяше за онлайн намаленията. Сега обаче не се намира особена разлика между двата дни и често офертите са както във физическите магазини, така и онлайн.

Тъй като се отнася до онлайн продажбите, Кибер понеделникът е по-новото събитие от двете.

Този ден навлиза след като все повече и повече потребители започват да пазаруват онлайн.

Също още една разлика, която е валидна особено за Съединените щати е, че на Черен петък се намаляват най-вече електроника и по-скъпа техника, докато Кибер понеделникът се отнася повече за намаления на стоки, свързани с начина на живот.

Отново обаче в наши дни всичко е събрано заедно и подобна разлика едва ли ще се забележи, особено в България.

Защо Черен петък и Кибер понеделник са значими събития

Именно тези две събития промениха начина по който мнозина от нас пазаруват и мислят. Също така те имат огромно влияние върху търговията на дребно и икономиката.

За потребителите Черен петък и Кибер понеделник означават цяла седмица с невероятни оферти и промоции, през която могат да се купят изгодно много неща от първа необходимост, за хоби или дори за бъдещи подаръци за Коледа и други празници.

Ако наистина знаете как да пазарувате правилно и да следите за най-изгодните оферти, около тези дни можете да спестите много пари.

Миналата година българските потребители бяха толкова концентрирани върху Black friday, че през декември почти не бяха отчетени каквито и да било продажби на дребно.

Тазгодишният Черен петък се пада непосредствено в края на ноември, а Кибер понеделник хваща началото на декември – това прави дните идеалното време за покупка и на подаръците за Коледа.

Какво да очаквате на тазгодишния Черен петък

Тъй като Черният петък доби особена популярност в България през последните години, все повече и повече търговци се включват в ежегодната промоция.

След като конкуренцията става все по-голяма можем спокойно да очакваме и по-големи намаления и повече оферти.

През годините Емаг предлагаше все повече намаления и конкуренцията в България също става много по-агресивна и ожесточена. Това означава, че тази година големите физически и онлайн търговци няма да пропускат да се впуснат в надпреварата.

Въпреки че е трудно да предскажем какво ще се случи тази година, може да направим следните сигурни заключения:

 • Заедно с eMAG и други големи търговци като FashionDays и AliExpress ще имат участие в Черен петък.
 • Не бързайте с покупката на нов компютър или лаптоп и изчакайте промоциите в края на ноември – ще спестите много.
 • Ако е дошъл моментът да обновите телевизора или домашното кино – подобна техника също ще бъде силно намалена на Black friday.
 • Ако ви трябват нови слушалки – бъдете сигурни, че ще намерите изгодна оферта.
 • Камери, фотоапарати и обективи – отново препоръчваме да изчакате Черен петък.
 • Топ офертите на миналогодишния Черен петък

  Няма как да не споменем и някой от най-добрите оферти от миналогодишния Черен петък, че и Кибер понеделник.

  Портативната конзола Nintendo Switch беше сред офертите със силни намаления, но видяхме и отлични оферти за PS4 и Xbox One. Конзолите и гейминг аксесоарите винаги са били отразявани около Черен петък, така че няма причина защо и тази година да не бъдат.

  Дори видяхме силно намалени очила за виртуална реалност – както за PlayStation, така и за Oculus.

  Цените на лаптопите също падаха драстично и имаше намаления с над 1000 лева за модели, включително и такива за игри.

  Домашното аудио и видео също не остана по назад и видяхме дори топ продукти като Nvidia Shield TV на сериозни намаления.

  Личното аудио също не беше подминато и имаше крайно много слушалки на намаление като може би моделът на Bose QC35 беше най-изгоден.

  За хората, които искат най-новите и интересни смартфони – следете отблизо Емаг. Всяка година се пускат изключително добри промоции и категорията на смартфоните винаги е била една от най-силните.

  Миналата година имахме и сериозни оферти за фитнес тракери и смарт часовници, като някои модели достигаха до 50% намаление. Имайки предвид колко скъпи са часовниците на Garmin – намирането на един такъв с голямо намаление няма да ни се отрази никак зле.

  През Black friday на миналата година видяхме и много намаления на фотоапарати и обективи, както и екшън камери.

  Дроновете също не бяха пренебрегнати.  Дори топ производителят на дронове DJI предложи изгодни оферти на своите фенове.

  Домашната автоматизация също набира популярност и все повече подобни продукти се намаляват силно на Черен петък.

  Какво можем да очакваме на тазгодишните Black friday и Cyber monday

  Няма никаква причина промоциите в България около Черния петък да бъдат по-малко от миналогодишните. Всъщност очакваме те да са повече и още повече търговци да се включат. Също така силно се надяваме търговците да удължат офертите си и да не бъдат само за конкретния ден.

  През изминалата година в Съединените щати и Великобритания някои смели търговци дори обещаха, че ако цените на закупен на Черен петък артикул паднат още повече след събитието – ще им се възстанови разликата. Това беше добър начин да уверят потребителите, че цените не са изкуствено завишени за събитието.

  Въпреки че това за сега не се случва в България, кой знае – може скоро да видим и нещо подобно.

  Но независимо как ще се развиват нещата около Черния петък, тази година несъмнено ще видим не малко намаления и привлекателни оферти от много търговци.

  Определете си бюджет и започнете да разглеждате офертите – бъдете търпеливи и със сигурност ще намерите каквото търсите.

  Топ оферти на Черен петък

  Няма как да знаем какво точно ще има на намаления около Черен петък и Кибер понеделник, но въпреки това ще ви представим някои от най-актуалните стоки. Много потребители ще ги очакват и именно заради това вероятно много търговци ще се възползват и ще ги включат в своите оферти.

  Apple iPhone XS, XS Max и XR

  Все пак е по-реалистично да очакваме големи намаления на миналогодишните модели, а не на най-новите iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max. Но ако това не ви притеснява – iPhone XS, XS Max и XR ще бъдат налични на изгодни цени и вероятно това ще е факт на повече от едно място.

  Можете да очаквате и прилични ако не много изгодни оферти и на таблетите iPad.

  Samsung Galaxy S10, S10 Plus и S10e

  Няма как няколко месеца преди излизането на новите модели от топ серията на Samsung търговците да не пуснат настоящите на добри намаления. Така се осъществяват много повече продажби и няма риск да останат на склад прекалено много бройки в последствие.

  Можете да очаквате и Note 10 моделите на намаление, въпреки че едва ли отстъпките в цените ще са толкова големи.

  За по-старите модели от топ класовете на производителя като например Galaxy S9 и Note 9 пък можете да очаквате изключително големи намаления.

  Nintendo Switch

  Всеки път когато има по-добра оферта и разпродажби на тази портативна конзола – тя се изчерпва за броени минути. Няма как и тази година да не срещнем изгодни оферти за нея, че дори и по-евтиния модел Switch Lite.

  Sony PlayStation 4

  Споменавайки конзоли, очаквано най-популярната и продавана конзола също ще присъства сред офертите за Черен петък. Не един или два търговеца ще я намалят, като при различните търговци можете да очаквате различни модели и бъндъли с игри и джойстици.

  Емаг не веднъж ни доказа, че предлага едни от най-добрите оферти за конзоли на българския пазар по това време от годината.

  Xbox One X

  Най-производителният модел от настоящото поколение конзоли на Microsoft несъмнено ще присъства сред промоциите. Отново имате ужасно голям избор от бъндъли – с игри, джойстици и допълнителни аксесоари. Вероятно повече от един търговец (обикновено Емаг) ще се впусне в надпреварата с предложения за Xbox One X.

  Само и единствено от вас зависи каква оферта ще намерите и дали ще се възползвате навреме преди да са свършили бройките.

  4K HD OLED телевизори

  На Черен петък се предлагат изключително много модели телевизори – това е сигурно.

  Тази година обаче очакваме да видим най-доброто, а именно 4К HD телевизори и по възможност с OLED панели. Имайте предвид, че последните са доста скъпи и може би няма да са сред най-изгодните намаления, но все пак има голям шанс да ги хванете на много по-добра цена от нормалното. Ако пък не търсите най-новото и модерно в света на телевизорите, то със сигурност ще намерите отличен телевизор на абсурдно ниска цена.

  Как да намерите най-добрите оферти

  Най-важното е да се подготвите предварително. Ако знаете какво искате и какво можете да си позволите – всичко ще върви по-гладко. Също така познаването на пазара и най-вече цените също може да бъде във ваша полза. 

  Обърнете особено внимание на реалните цени, а не на препоръчителните цени. Така например реалната продажна цена на даден телевизор може да е няколко стотин лева, но обявената препоръчителна цена да бъде в пъти по-висока.

  Също така можете да бъдете по-гъвкави при избора на конкретни стоки. Така например ако искате 4К телевизор на Sony, но не намирате добра оферта, можете бързо да се преориентирате и да потърсите телевизор с друга марка, но същите или подобни характеристики.

  Така в крайна сметка намирате това, което търсите, но и спестявате още повече.

  Топ съвети за пазаруване на Черен петък

  1. Направете си списък и приоритизирайте нещата в него

  Около Черен петък търговците имат една цел – да вземат възможно най-много пари от вас чрез примамливи промоции.  За да не се подлъгвате и охарчвате прекалено, особено за стоки от които нямате особена нужда, направете си списък.

  Нещата, които просто искате отиват надолу в списъка, а отгоре остават тези, от които имате нужда.

  Когато разглеждате офертите изобщо не обръщайте внимание на нещата, които не са в списъка ви, дори и да са изключително съблазнителни откъм намаление.

  1. Знайте какво може и да не купувате

  Следващата стъпка е да добиете добра представа какво изобщо да не купувате около Черния петък.  Има много стоки, които се намират и на толкова добри намаления и през други периоди от годината.

  Така че ако нямате бюджет за всичко, от което имате нужда – не се притеснявайте чак толкова. Просто се въоръжете с търпение и изчакайте по-подходящ момент.

  Спално бельо, коледни декорации, градински мебели, инструменти и машини, зимно/лятно облекло и обувки, кухненска посуда, матраци, лаптопи, компютри и всякаква друга електроника – ще имате предостатъчно възможности през следващите месеци, за да ги намерите изгодно.

  1. Знайте откъде да пазарувате

  Несъмнено в Черния петък ще се включат много търговци, но е важно да знаете кои са най-коректните и кои предлагат най-добрите оферти. Емаг е един от търговците, които предлагат изключително много стоки на добри и отлични намаления. Освен това ви дават възможността да пазарувате онлайн през сайта или приложението им.

  Добре е предварително да се насочите към няколко надеждни търговци, за които знаете, че през изминалите години са се представили повече от добре на Черен петък и да гледате оферти основно от тях.

  1. Започнете от рано

  Обикновено намаленията за Черен петък започват от рано сутрин, което означава, че си струва да станете по-рано от обикновено. Така ще имате шанс да хванете някои от най-добрите и изгодни сделки преди да са се изчерпали. Някои търговци дори започват дни или седмица преди събитието само и само да осъществят по-ранни продажби или просто за да избегнат натоварения ден.

  1. Пазарувайте онлайн

  Едва ли има добра причина да предпочетете навалиците и битките за стоки (понякога и буквално), които се случват във физическите магазини. Вместо това можете да се разположите удобно вкъщи и да пазарувате онлайн. Не малко онлайн търговци ще се включат в промоциите за Черен петък, така че няма да бъдете ощетени по какъвто и да било начин.

   

  Бъдете умни и заложете на най-бързия, ефективен и не на последно място удобен начин за пазаруване около Черен петък и Кибер понеделник.