Всички категории

7-те Най-Добри Боксови Ръкавици

Безопасността, комфортът и успехът, особено в спорта, често вървят ръка за ръка…

Точно затова независимо дали сте начинаещи или опитни в бокса, надеждните и висококачествени боксови ръкавици трябва да бъдат винаги неизменна част от вашата екипировка.

Боксовите ръкавици са специално моделирани с цел смекчаване и значително улесняване на ударите, предпазвайки от наранявания както носещия ги, така и опонента му.

Съществуват различни видове боксови ръкавици, които се различават по своето предназначение, теглото, подплатата и цялостния си дизайн, а изборът ви трябва да е обвързан с много прецизност и внимание!

Е, богатото разнообразие може да ви затрудни, но, пък, със сигурност правилните ръкавици ще улеснят вашата тренировка и ще ви помогнат да постигнете желаните резултати.

В това ръководство ще научите всичко най-съществено, което трябва да имате предвид при избора на боксови ръкавици и в грижата за тях.

По-долу ще откриете и някои от най-впечатляващи модели боксови ръкавици на пазара в момента, сред които със сигурност ще откроите най-подходящия чифт за вас.

Какви видове боксови ръкавици съществуват?

В най-общ план боксовите ръкавици могат да се разделят в две категории – тренировъчни и състезателни.

Изборът ви в това отношение, както сигурно се досещате, трябва да бъде изцяло съсредоточен върху вашите нужди и спортни цели.

Ако все още сте начинаещи, например, не бързайте да се подготвяте с два чифта ръкавици, тъй като няма да ви бъдат нужни..

Разпитвайте треньора си или по-опитните от вас и пробвайте различни видове, за да изберете най-подходящите за вас.

Тренировъчни ръкавици

Този тип ръкавици, както се досещате от наименованието им, се използват за боксови тренировки във фитнеса, спаринги и тренировки с боксови чували.

Те най-често са изработени от кожа или синтетични материали и са снабдени с опори за китките, подплата от пяна и отвори за палеца.

Тренировъчните ръкавици имат най-вече за цел да предотвратят наранявания и да създадат условия за по-продължителни тренировки като гарантират значително по-близък контакт с боксовата круша или опонента.

Ако търсите универсална боксова ръкавица, класическите тренировъчни модели вероятно ще бъдат най-добрият вариант за вас.

Те осигуряват перфектния баланс между защита при боксиране и оптимизиране на скоростта.

Ако планирате активни тренировки със спаринг партньор, пък, подберете специализираните за целта спаринг тренировъчни ръкавици.

Те са подобни на класическите модели, но се отличават с по-удобен, контурен дизайн с поддръжка на китката и подплата.

Спаринг ръкавиците са изградени, за да предпазят вас и партньора ви от случайни нокаути, както и от наранявания на главата и лицето. Лекото им тегло позволява продължителни тренировки и комфорт.

При тренировки с чувал, стенна възглавница, лапи или круша, пък, подберете уредни ръкавици.

Този тип боксови тренировъчни ръкавици са създадена, за да предпазят ръцете ви от наранявания и осигуряват допълнително подкрепа на китката при тренировка. Важно е да отбележим, обаче, че те не са никак подходящи за спаринги заради вероятността от нараняване на партньора.

Състезателни ръкавици

Състезателните боксови ръкавици, известни още като професионални, пък, са предназначени за използване в професионалните боксови битки.
Те обикновено са много по-леки от тренировъчните модели и отговарят на определени стандарти за изработка и качество.
Най-често този тип ръкавици са снабдени с по-твърда подложка за максимална безопасност и почти винаги са с връзки за по-голям комфорт и точно прилягане върху ръката..

Какво трябва да имате предвид при избора на боксови ръкавици?

След като сте избрали най-подходящия вид боксови ръкавици за вашия тренировъчен и състезателен процес, е време да съсредоточите вниманието си и върху още няколко ключови характеристики….

Материал на изработка

Ръкавиците от естествена кожа са най-висококачествения и надежден избор, който можете да направите. Те се характеризират с по-добра издръжливост и влагоустойчиви, дишащи конструкции, гарантиращи максимален комфорт..

Моделите от изкуствена кожа, пък, също са добър вариант, тъй като са значително по-евтини и лесни за почистване и поддръжка. Имайте предвид, обаче, че те са с по-ниско качество и бързо се амортизират, така че са най-подходящи, ако сте все още начинаещи.

Най-евтините предложения за боксови ръкавици на пазара, пък, са направени от винил или PVC. Тези модели са доста по-твърди и пристегнати и, както сами можете да се досетите, качеството им е доста ниско. Уви, все пак, те са оптимален вариант, ако не планирате активна и редовна спортна активност.

Тип закопчаване

Фиксираното велкро закопчаване е най-използвано при боксовите ръкавици, защото най-практично. То, обаче, има и един основен недостатък – не осигурява достатъчно добро пристягане и често може да се закача по дрехите или превръзките ви.

Точно затова, много по-удобен и предпочитан, особено за състезания, вариант са боксовите ръкавици с връзки. Те осигуряват съвършена поддръжка на китката и не се износват лесно, а като техен единствен недостатък можем да категоризираме по-трудният процес на слагане на ръкавиците..

Тежест и размер

Откъм тегло, боксовите ръкавици се различават най-вече в зависимост от това колко подплата съдържат.

По-тежките ръкавици предлагат по-голяма безопасност и защита на ръцете на потребителя поради допълнителната им подплата.

По-леките ръкавици, пък, осигуряват по-бързо движение на ръцете. Точно това ги прави много предпочитани от боксьорите, които държат на скоростта.

Професионалистите обикновено носят по-тънки и по-леки боксови ръкавици при мачове и по-тежки и плътни при спаринг или тренировки.

Оптималният размер
на вашите боксови ръкавици, обаче, най-вече зависи от теглото ви.

По-просто казано – колкото по-тежки сте вие, толкова по-тежка трябва да е и ръкавицата.

Ориентирайте се в това отношение след консултация с професионалист и запознавайки се подробно с описанието на екипировката.

Унцията е мерната единица, използвана за обозначаване на теглото на ръкавицата като 1 унция еквивалентно отговаря на 28,35 грама.

За мъжете препоръчителен размер са моделите с тегло между 14-20 унции, за дамите между 10-12 унции, а за децата и подрастващите между 6-12.

Как да се грижите и да поддържате боксовите си ръкавици?

Вниманието в поддръжката на боксовите ръкавици има голямо значение за тяхното качество и комфорта ви.

Потните боксови ръкавици могат да бъдат място за размножаване на бактерии, ако не се почистват редовно.

Добрата хигиена и редовното проветряване, обаче, ще ги запазят без мирис и ще им помогнат да бъдат в отлично състояние за по-дълго време.

За да почистите ръкавиците си правилно и пълноценно, следвайте няколко основни стъпки:

  • Веднага след тренировка, избършете вътрешността и външността на ръкавиците си с чиста кърпа, за да поемете излишната влага.
  • След това дезинфекцирайте вътрешността на ръкавиците си с разтвор от вода и оцет (за да ви е по-удобно използвайте спрей бутилка).
  • Напръскайте и външната страна на ръкавиците с разтвора и избършете добре..
  • Оставете ръкавиците да изсъхнат на въздух и ги отворете възможно най-широко, за да им позволите да се подсушат напълно. При нужда, дори може да поставите в тях малки сапунчета и талк по време на проветряване, за да избегнете риска от поява на неприятна миризма.

Важен съвет: Ако сушите ръкавиците си на открито, не ги оставяйте на пряка слънчева светлина.

Имайте предвид и това, че поставянето на боксовите ръкавици в пералня или сушилня е забранено, защото може да ги разкъса и повреди.

Също така, избягвайте да съхранявате ръкавиците си в чанта за фитнес за дълги периоди от време, тъй като липсата на въздушен поток може да им навреди.

Ако ръкавиците ви са изработени от естествена кожа, пък, интересен факт е, че може да използвате хидратиращ крем, с който да поддържате външността им здрава.

Колко издържат боксовите ръкавици?

Често задаван въпрос е този, свързан с дълготрайността на ръкавиците и това кога е време да бъдат подменени..

Е, първият ви чифт боксови ръкавици вероятно ще издържи между една и три години, но все пак дълголетието на вашите ръкавици зависи от различни фактори и най-вече колко често и колко интензивно тренирате.

Боксовите ръкавици, изработени от по-висококачествени материали, ще издържат по-дълго. Ако искате да извлечете възможно най-голяма полза от ръкавиците си, може би е добра идея да инвестирате в чифт висок клас.

Ако сте с ограничен бюджет, обаче, може да запазите боксовите си ръкавици здрави за по-дълго време като се стараете да ги пазите и почиствате старателно винаги след тренировка. Това ще ги предпази максимално от бързо износване.

Относно това кога е време да подберете нов чифт боксови ръкавици, повярвайте- ще го усетите!

Ако започнете да усещате дискомфорт на китката или кокалчетата това е най-явния знак, че е време да подновите екипировката си.

 

След като научихте най-важната информация за боксовите ръкавици, нека ви представим някои от най-добрите предложения в областта…

1. Боксови ръкавици – Venum Challenger 3.0Изработени от висококачествена синтетична кожа,Venum Challenger 3.0 ви гарантират максимална издържливост. Конструкцията им е изработена от така наречената “полу-кожа”, която е изключително издържлива на най-високи натоварвания по време на тренировка или спаринг. Благодарение на трислойна пяна с висока плътност,вашите ръце ще бъдат напълно защитени.
Купи сега

2. Боксови ръкавици Hammer Premium FightБоксовите ръкавици Hammer Premium Fight са изработени от естествена кожа за максимален комфорт и издръжливост. Благодарение на уникалния и оформен дизайн, ръката и палецът имат сигурно и плътно прилягане. Въздухът в ръкавиците също циркулира перфектно, а късият маншет на модела гарантира оптимална свобода при движение.
Купи сега

3. Боксови ръкавици ReebokReebok 14oz са тренировъчни боксови ръкавици, предназначени както за начинаещи, така и за напреднали. Синтетичната кожа, използвана за външното им покритие, им придава както здравина, така и издръжливост. Ръкавиците гарантират хомогенно разпределение на ударите и по този начин предпазват от наранявания.
Купи сега

4. Боксови ръкавици Dominator LionНапълно функционални, боксовите ръкавици Dominator Leon са моделирани така, че да отговарят на естествената форма на юмрука, за да предложат както оптимален комфорт, така и да ви позволят да се използвате максимално силата си по време на ударите. Изработени са от висококачествена естествена кожа, което ги прави доста издръжливи.
Купи сега

5. Боксови Ръкавици – Ringhorns DestroyerСпециално създадени за тези,които тренират и се боксират често и сериозно,боксовите ръкавици от естествена кожа Ringhorns Destroyer Boxing Gloves ще ви гарантират оптимален комфорт и великолепна сигурност,като същевременно предлагат амбициозен и агресивен дизайн.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Боксови ръкавици Bruce Lee SignatureБоксовите ръкавици Bruce Lee Signature са по-бюджетен вариант и са подходящи, ако сте начинаещи. Боксовите ръкавици на Брус Лий са изработени от висококачествена синтетична кожа с цел висока степен на издръжливост и устойчивост на продължителна експлоатация. Осигуряват устойчивост, сигурност и комфорт при трениране.
Купи сега

7. Боксови ръкавици SideaБоксовите ръкавици Sidea са изработени от мек полиуретан и велкро за стягане. Подходящи са за всички бойни спортове, както и за кардио тренировки на боксови чували. С изчистен дизайн, прилягат удобно за максимално ефективна тренировка.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!