Всички категории

8-те Най-Добри Косачки за Трева

Искате да върнете зеления си двор отново във форма?

Тогава окосете моравата с нашите избрани най-добри ръчни, безкабелни, бензинови и електрически косачки.
Без значение колко пъти поглеждате през прозореца, тази ливада няма да се окоси сама.

Така че ако искате да прекарвате повече време, седейки на слънце през лятото или пред огъня през зимата, тогава купуването на качествена косачка определено ще се отплати.

Ако вече сте започнали да търсите перфектната косачка, тогава вече знаете, че има главозамайващ брой косачки, от които да избирате.

Трябва ли ви цилиндрична или ротационна косачка? Предпочитате косачка на въздушна възглавница или такава, захранвана с бензин? И, най-важното, как се получават тези перфектни ленти стил Уембли?

За начало извършихме проучване и поработихме върху всички неща, които трябва да знаете, преди да си купите косачка – дали трябва да търсите определени ключови свойства или просто да гледате плюсовете и минусите на различните видове косачки.

Ще обясним всичко в ръководството по-долу. Ако вече имате идея какво търсите, можете да превъртите надолу и да прочетете ревютата на най-добрите косачки в момента.

Ако сте отчаяни да окосите моравата и не можете да чакате, проверете двата ни най-горни избора – те са любимите ни, що се отнася до бюджет, и са в средата на огромния диапазон различни модели.

Как да си купите най-добрата косачка?

Има ли значение колко голяма или обрасла е моравата ми?

Да, има – не всяка косачка ще се справи с по-голяма трева или по-големи ливади.

Първото и най-важно нещо, което трябва да обмислите, преди да си купите косачка, е площта, върху която ще я използвате, както и вида и дължината на тревата, която ще косите.

Приемете ливадата си като стандартно тенис игрище; ако е приблизително с този размер, тогава се приема за ливада среден размер.

Всеки по-малък размер е малка ливада; а всеки по-голям е голяма ливада.

Ако сте човек, който не коси ливадата си всяка седмица, тогава ако си купите косачка, която се справя с по-висока трева, това ще се отплати.

Какви различни видове косачки има?

Общо взето има три различни видове косачки и всеки има своите плюсове и минуси:

Цилиндричните косачки са с цилиндрични остриета, които се въртят вертикално в предната част на косачката – те косят срещу едно долно острие, което е неподвижно. Те могат да придадат страхотен и завършен вид на моравата ви, но разчитат на перфектно изравнени ливади, за да дадат добри резултати – безполезни са за неравни ливади или по-дълга трева.

Роторните косачки имат едно единствено острие, което се върти хоризонтално под основното тяло на косачката. Те ще се справят с по-дълга трева и по-неравни морави, но не могат да създадат постоянното и свръхкъсо косене на цилиндричните косачки. Но са най-добрият вариант за повечето хора.

Косачките на въздушни възглавници (хувър косачки) също имат роторни остриета, но функционират като създават възглавница от въздух между косачката и моравата. Това ги прави идеални за ливади със странни форми, тъй като могат да се придвижват наляво-надясно, както и напред-назад, а също така е по-лесно да ги бутате нагоре-надолу по наклон.

Бензинова, елекрическа, безкабелна или бутаща се косачка: кое е най-добре?

Струва си да помислите за бутаща се косачка, ако имате малко затревено място или ако не искате да харчите големи суми за електричество или бензин. Просто ги бутате със собствена сила и те могат да придадат страхотен завършен вид на ливадата ви, но са подходящи само за малки и прави ливади, освен ако не искате да тренирате мускулите на гърба си.

Безкабелните косачки са страхотен вариант, ако моравата ви е малко по-голяма или ако местоположението ѝ прави достъпа с кабелна електрическа косачка доста затруднен. Те работят с батерии и като цяло струват повече от електрическите си братовчеди, но издържат достатъчно време да окосят малки до средни по размер ливади и изискват по-малко усилие от ръчните бутащи се косачки.

Електрическите косачки се захранват директно от електрическата мрежа и като цяло са по-добър вариант за малки или средни по размер ливади, освен ако не желаете да похарчите пари за голям удължител. Уверете се, че сте проверили колко дълъг е включеният кабел, преди да си купите такава косачка, или ще трябва да похарчите допълнителни средства за кабел, който може да достигне всяко ъгълче на моравата ви. Просто не използвайте стари разклонители – те трябва да са с достатъчно висок ампераж за безопасност, тъй като косачките могат да използват над 1,55 киловата, когато са в пълна мощност.

Бензиновите косачки са идеален избор за хората с големи ливади. Те често превъзхождат останалите модели по качество и плътност на косенето и ще се справят много по-добре с по-големи и по-обрасли градини, без да се “задавят”. Но изискват повече пари за бензин и трябва да помните, че бензиновите им двигатели изискват поддръжка ежегодно.

Каво друго е важно да знаете?

Едно важно нещо, което да обмислите, е какво ще се случи с окосената трева.
Много косачки идват с кутия или торба за окосената трева, но трябва да сравните размерите между моделите, които обмисляте да закупите – ако нямате лесен достъп до контейнера си за компост (ако общината ви предоставя такъв), тогава по-големите торби ще минимизират брой отивания и връщания.

Следва списък с някои от най-добрите косачки за трева, които са налични на пазара:

1. Електрическа косачка за трева Steinhaus PRO-ELM14


Тази косачка функционира чрез включване към мрежовото захранване, като е с максимална мощност от 1400 W.

Тя работи на повърхност от 350 до 1000 кв.м. и е с максимална височина на рязане от 75 мм, докато минималната е 25 мм. Ширината на рязане на този модел е 37 мм.

Косачката е с ръчна трансмисия и 4 колела. Разполага също така и с кош за събиране, чийто обем е 40 литра.

Косачката предлага 5 нива на рязане.
Купи сега

2. Електрическа косачка Bosch ARM 32


Тази косачка е с тегло от 6,8 килограма, което позволява лесното ѝ транспортиране.

Двигателят ѝ е с мощност от 1200 W, а това осигурява отлично косене.

Дръжката е специфично изработена за по-лесна употреба. Същевременно тази косачка е с гребен за трева, така че да можете да косите дори в близост до цветни лехи, стени и т.н. Острието ѝ е от метал, а трансмисията е ръчна.

Минималната и максималната височина за рязане са, съответно, 2 и 6 см, докато ширината на рязане е 32 см.

Разполага също така и с кош за събиране, който е с обем от 31 литра.
Купи сега

3. Косачка Raider RD-GLM01S

Този модел работи на бензин и е с мощност от 1,8 киловата.

Развива до 3600 оборота. Двигателят е с обем от 100 см, а резервоарът за гориво побира до 1500 милилитра.

Тази косачка е малко по-тежка – 36 килограма. Има метално острие и кош за събиране с обем от 40 литра.

Минималната височина на рязане е 2,5 см, докато максималната е 7,5 сантиметра. Ширината на рязане на този модел е 40,5 см.
Купи сега

4. Ръчна косачка Bosch AHM


Този тип косачка е с ръчно захранване и две предни колела. Острието ѝ е изработено от стомана, а работната повърхност е под 350 квадратни метра.

Моделът тежи 6,4 килограма, което го прави удобен и лесен за употреба. С ръчна трансмисия е и разполага с 4 остриета. Максималната и минималната височина на рязане са, съответно, 4 и 1,2 см.

Ширината на рязане на тази косачка е 30 см.
Купи сега

5. Моторна самоходна косачка MTD Smart 46 SPBS


Тази косачка е с бензиново захранване и острие от метал.

Има допълнителна приставка за мулчиране.

Работната ѝ повърхност е над 1000 кв. м. Със странично изхвърляне е, а колелата (4 на брой) са със сачмени лагери. Има 6 позиции за регулиране на височината на рязане, които варират от 28 до 92 милиметра.

Ширината на рязане е 46 см. Минимална височина на рязане – 2,8 см, а максимална – 9,2 см. Косачката е с 1 скорост, 2000 W мощност на двигателя и 125 кубични сантиметра работен обем на двигателя. Допълнително е и с кош за събиране, който побира до 60 литра.
Купи сега

6. Косачка за трева Bosch ARM 3400


Този модел е електрически, което означава, че се захранва директно от мрежата.

Разполага с втора дръжка и транспортни колела. Има ръчна система за запалване и ръчна трансмисия. Повърхността ѝ за работа е от 350 до 1000 квадратни метра.

Снабдена е с 4 колела и метално острие. Резервоарът побира до 40 литра.

Теглото на този модел е 11 килограма, а ширината на рязане е 34 см.

Минималната й височина на рязане е 20 милиметра, докато максималната е 70 милиметра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Косачка за трева Viking ME 235.0


Това е електрическа косачка, която е 13-килограмова и с 5 степени за регулиране височината на косене. Разполага с дръжка, която може да се регулира, за да ви е по-удобно.

Двигателят ѝ е с мощност от 1200 вата, а кошът за трева е 30-литров, със задно изхвърляне и индикатор за нивото. Корпусът на косачката е полимерен и издържа на удар и топлина.

Острието е спираловидно, което гарантира по-добър външен вид на моравата след косене. Косачката развива максимална скорост от 2800 оборота в минута.

С автоматична система за запалване е, но трансмисията е ръчна. Ширина на рязане – 33 см.
Купи сега

8. Електрическа косачка Einhell GE-EM 1843 HW


Този модел се захранва от електричество и се препоръчва за площи с размер до 800 квадратни метра.

С централно регулиране е и предлага 6 нива на височината на косене, които варират от 25 до 75 милиметра.

Има ширина на рязане от 43 см.

Развива 1800 W мощност и разполага с метални остриета. Наличен е пластмасов кош за събиране с вместимост 63 литра.

Минималната височина на рязане на този модел е 2,5 сантиметра, докато максималната е 7,5 сантиметра.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
5 Коментари
 1. Кина Видолова пише

  Моля за ВАШЕТО СЪДЕЙСТВИЕ при избора ми. Жена съм и ми е нужна лека, лесно управляема косачка за висока трева. Да стават откоси от тревата, а не надробена в контейнер трева. Площта, която ще кося е 300 кв. метра. Този уред може да е и електрически, тъй като разполагам с ел.захранване и достатъчно удължител.
  Много ще се радвам, ако ми отговорите. Поздрави!

 2. Асен пише

  Странен избор е косачката на Raider

 3. Румяна пише

  Закупих акумулаторна косачка райдер, която се оказа пърен боклук. При най-малкото съпротивлиние спира, да не говорим за косене. Сега сме в процес на неприятни разправии и рекламации.

 4. plamen пише

  samo MTD

 5. Иван николов пише

  Интересувам се от бензинова косачка на парк сайт лидъл мнение за място около декар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!