Всички категории

7-те Най-Добри Импрегнанти за Дърво

Дървото несъмнено е прекрасен строителен материал с наистина висока естетическа стойност. Неговите свойства и външният му вид правят употребата му както на закрито, така и на открито особено разпространена.

За да се съхранят качествата на дървото обаче, е необходимо то да бъде защитено по подходящ начин.

Трябва да си дадем сметка, че дървените огради, градинските мебели или конструкциите на летните ни къщи са изложени на постоянното и неумолимо влияние на атмосферните условия, гъбичките и насемоките. Именно затова всички те се нуждаят от специална защита.

Тъкмо тук на помощ идват импрегнантите (още познати като импрегнатори или консерватори) за дърво. Този термин се отнася до продукти, които се прилагат към дървения материал, за да съхранят качествата му за максимално дълго.

Тази процедура се извършва по специален начин, за да се постигнат ефективните крайни резултати.

След прилагането ѝ абсолютно всеки дървен елемент, който използвате, ще бъде като затворен в своя собствена невидима капсула на времето. Той ще продължава да изглежда като нов, до голяма степен независимо от условията около него.

Така или иначе обаче, като всичко останало, и импрегнантите за дърво си имат своите особености. Понякога различните продукти се използват по различен начин и са подходящи за определени ситуации.

Освен това техните свойства могат да се различават, а това означава, че крайните резултати от употребата им също ще бъдат различни.

Ако искате да откриете подходящия импрегнант за своите дървени конструкции обаче, сте попаднали на точното място. Подготвили сме това ръководство, за да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за импрегнантите за дърво. Сигурни сме, че след като се запознаете с него, ще направите възможно най-подходящия избор.

За да ви улесним, в края на статията си дори ще ви споделим няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представлява импрегнацията и защо е толкова важна?

Импрегнацията (от лат. impraegnatio – напълване) е процес, който служи за съхранението на различни материи. При него определени материи биват напоени със специален разтвор, за да съхранят свойствата си или да придобият нови.

Този метод често се използва при производството на различни платове (особено служещи за спортна екипировка). Много от материите биват напоени с разтвори от катран, смола или каучук. Крайната цел е те да станат водоустойчиви или дори непромокаеми.

Така или иначе импрегнацията се прилага и по отношение на различни дървесни материали. В промишлеността тя се използва, за да придобие дървесината нови ценни качества.

Сред тях са например повишаване на здравината, както и устойчивост на различни насекоми и гъби. В този ред обаче влизат също защита от влага, UV лъчи и какво ли още не.

Ролята им би могла да се сравни с грундирането на стена преди боядисване. Един импрегнант прониква дълбоко в дървото и го защитава както отвън, така и отвътре. В същото време обаче проникналият надълбоко разтвор ще предотврати развитието на гъбички, образуването на сини петна и въздействието на насекоми.

Импрегнацията е сравнително прост, но действително високоефективен метод.

Той осигурява постоянна и стабилна защита на дървения материал, като в същото време подчертава естетическата му стойност.

Импрегнацията може да се осъществи по различни начини. Сред тях се включва какво ли не.

Дървото би могло просто да бъде намазано със защитен разтвор. В същото време обаче бихте могли да осъществите импрегнацията и посредством пръскане или обливане, при което импрегнантът преминава през пълните с влага капиляри на дървото.

В промишлената дейност импрегнацията обикновено се осъществява посредством потапяне или относително дълготрайно киснене в специален разтвор. По този начин импрегнантът постепенно прониква дълбоко в дървото.

За по-специфична обработка може дори да се използват специални камери, в които консервиращият продукт приниква в дървото под високо налягане.

Как да импрегнирате дървото си възможно най-добре?

Както сами се досещате, всеки от гореизброените методи за импрегнация на дървени материали си има своите особености. Много от тях обаче са приложими единствено по отношение на специални дървени материали и изискват по-специфична техника.

В домашна обстановка обикновено се използва методът на нанасянето. Той не е особено различен от обикновеното боядисване и може да бъде извършен напълно самостоятелно.

При всички положения обаче трябва да бъдете наясно, че и той си има своите особености. Ще бъде необходимо, на първо време, да подготвите повърхността на материала, а едва след това да преминете към импрегнацията.

Целият процес се извършва на етапи, и то при определена последователност. Предстои ви да научите как точно…

Първи етап – подготовка

Подготовката за импрегнация включва няколко основни елемента. Това са: подготовка на материала, на околната среда и на самия разтвор. Последователно ще ви запознаем с всеки един от тях.

В много от случаите около материала, който имаме намерение да импрегнираме, се намират множество други неща. Именно затова, преди изобщо да започнете с импрегнацията, трябва, първо, да се погрижите за тяхната безопасност.

Препоръчваме ви да покриете всички огради и външни стенни елементи, които трябва да бъдат защитени. За целта можете да използвате някаква маскировъчна лента от рода на изолирбанда или нещо подобно.

Лентата трябва да се закрепи на суха повърхност и да се отстрани веднага, след като приключите с нанасянето. Действа се така, за да се предотврати свалянето на нанесения слой импрегнант заедно с лентата.

Повърхността, която имате намерение да консервирате, трябва да бъде суха и без никакви замърсявания. Ако по нея се откриват петна или мазнини, необходимо е да се отървете от тях предварително. За целта можете да използвате екстракционна нафта, която обаче след това трябва внимателно да подсушите.

Дървената повърхност, върху която ще нанасяте импрегнанта, обаче трябва да бъде и гладка. По този начин разтворът ще се нанася по-лесно и ще се подчертае текстурата на дървесните зърна.

Препоръчително е да използвате шкурка със зърнометрия между 150 и 200. Зърнометрията на шкурката обаче трябва да се регулира в зависимост от степента на грапавост на повърхността.

Добра идея е да шлифовате целия елемент, който искате да консервирате. Това ще ви позволи да получите равномерен цвят на дървото.

Не забравяйте да отстранявате внимателно праха, който остава след шлайфането. За целта можете първоначално да премахнете праха с четка. След това обаче е добре да минете и с полумокра кърпа по повърхността на материала.

Преди употреба трябва, естествено, да разбъркате добре импрегниращия агент. Когато обработвате по-големи повърхности, е необходимо да повтаряте процеса на смесване периодично.

Втори етап – нанасяне на първия слой

Вече всичко е готово. Подготвили сте внимателно обработваната повърхност, разбъркали сте разтвора, обезопасили сте околната среда. Е, време е процесът по импрегнацията на дървото да започне.

Препоръчваме ви да използвате такъв консервант, който да съхрани дървото както отвън, така и отвътре. Ако продуктът успее да подчертае и еленгантността на дървесината, толкова по-добре.

В повечето случаи става въпрос за безцветен агент, който прониква дълбоко в дървесината и ѝ осигурява пълна защита както отвън, така и отвътре.

Естествено, различните импрегнанти си имат своите особености, но повечето от тях се използват аналогично.

Преди да започнете с нанасянето, продуктът трябва да бъде внимателно разбъркан в оригиналната си опаковка. Препоръчителната температура на въздуха по време на нанасянето е между 5 и 25 градуса по Целзий.

Както ви споменахме по-рано, процесът на нанасяне не се различава особено от боядисването. За продуктите на основата на разтворители се препоръчва използването на четка за боядисване.

Ако използвате универсална четка за боядисване обаче, добра идея е да шлифовате косъмчетата ѝ с помощта на фина шкурка. По този начин ще омекотите края ѝ и ще отстраните излишните косми, което ще направи нанасянето много по-прецизно.

Импрегнантът се нанася върху голяма повърхност от дървото. Това обаче трябва да се случва в рамките на време, което не надвишава 10-ина минути.

Ако основата започне да се матира, докато работите, ще ви се наложи да опресните продукта. Той трябва да бъде нанесен с полусуха четка по дължината на дървесните зърна, като се започва от местата, на които първо сте нанесли импрегнант.

Това ще гарантира равномерния цвят на дървото.

След като нанесете хубав, равномерен и плътен слой, трябва да оставите елементите да изсъхнат. В различните ситуации, разбира се, има разлики, но това обикновено се случва в рамките на поне 12 часа. Едва след това ще бъдете готови да продължите с работата си.

Трети етап – шлайфане на междинните слоеве

След като вече първият слой от импрегнантът е изсъхнал, е необходимо да се извърши така нареченото междинно шлайфане. Това се налага, тъй като след първото шлайфане някои дървесни влакна могат да се повдигнат и да създадат пореста повърхност.

Чрез повторното шлайфане въпросната повърхност става равна. Това на свой ред подобрява адхезионните (т.е. слепващите, срастващите) свойства на следващите слоеве.

Шлайфането на междинните слоеве се извършва с помощта на специална шкура със зърнометрия 320. Преди това обаче нанесеният слой трябва да е добре изсъхнал, за да не се отнеме. Бъдете внимателни и това ще ви се отплати!

По време на шлайфането със сигурност ще се образуват много фини дървесни парченца. Със сигурност, когато приключите с шкурката, трябва да обезпрашите повърхността на материала.

Можете да използвате вече споменатия метод, който комбинира четка и полумокра кърпа. В същото време обаче вероятно би ви било най-лесно да се отървете от праха с помощта на обикновена прахосмукачка. Погрижете се обаче да почистите материала достатъчно добре, за да го подготвите за финалния слой.

Четвърти етап – нанасяне на втори слой

За да подсигурите устойчивостта на материала, който импрегнирате, се нуждаете от още един слой. Вторият слой се нанася, след като първият вече е попил достатъчно навътре и изсъхнал достатъчно добре.

Целта е окончателно да капсулирате импрегнанта вътре в материала, за да му позволите да действа за максимално дълъг период от време.

Процесът не се различава особено от този при нанасянето на първия слой. И все пак си има някои специфики.

Вторият слой от продукта се нанася равномерно върху цялата повърхност на дървото с помощта на полусуха четка. Тъй като дървесината неизбежно ще абсорбира следващия слой по-бавно, процесът по разпределението на консерванта трябва да започне малко по-късно.

Ако нанесете втория слой прекалено скоро, е възможно да предизвикате промяна на цвета на дървесината. Именно затова трябва да бъдете особено внимателни и в никакъв случай да не действате припряно.

Когато приключите с нанасянето на втория слой, отново трябва да оставите дървото да изсъхне. Периодът на съхнене на втория слой възлиза на приблизително 12 часа.

Извършената по този начин импрегнация позволява да се подчертаят естественият вид и текстурата на дървото. Същевременно обаче метариалът бива гарантирано ефикасно предпазен.

Пети етап – почистване

След като приключите с нанасянето на двата слоя, остава единствено да се радвате на импрегнираното си дърво. Работата ви обаче не приключва с нанасянето на втория слой.

Когато приключите с втория слой, е необходимо да почистите всичките си инструменти внимателно и да ги изсушите. В противен случай, за жалост, ще ги съсипете безвъзвратно.

За да извършите това, можете да използвате различни разтворители за продукти на маслена основа. Те ще ви гарантират, че импрегнантът е добре почистен от космите на вашата четка. А това пък ще ѝ позволи да бъде от полза и занапред.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на импрегнант за дърво?

Е, вече знаете как точно да импрегнирате дървото си по възможно най-добрия начин. Това, което все още не знаете обаче, е как точно да изберете възможно най-добрия продукт измежду цялото разнообразие на пазара.

Няма защо да се тревожите. Тази секция е специално конструирана, за да ви запознае с основните характеристики и особености на импрегнантите за дърво. Запознайте се внимателно с информацията в нея и ви гарантираме, че бързо ще започнете да разбирате кои продукти наистина си заслужават.

Качества

Разбира се, очаквате от импрегнанта на дървото, което обработвате, да си свърши подобаващо работата. Сигурни сме, че искате възможно най-добрите крайни резултати. Именно затова трябва внимателно да подбирате продукта, с който да импрегнирате конкретния материал.

На пазара в момента може да се открие страхотно разнообразие от импрегнанти за дърво. Разтворите се конструират въз основата на множество различни вещества. Една от най-популярните опозиции обаче се свежда до импрегнантите на водна основа и импрегнантите на основата на разтворители.

До неотдавна по рафтовете на магазините за техника и бои имаше много малко продукти. По-голямата част от тях обаче бяха на основата на разтворители.

Но технологиите се усъвършенстват постоянно, а производителите стават все по-чувствителни към човешкото здраве и околната среда. Именно затова се появиха множество импрегнанти за дърво на водна основа.

И двата варианта си имат както своите предимства, така и ключови недостатъци. Кой от тях тогава следва да изберете вие?

Разтворите на водна основа като цяло имат средно по-ниски нива на летливи органични съединения (ЛОС) спрямо продуктите на разтворителна основа. Това ги прави една идея по-малко вредни за околната среда и по-лесни за изхвърляне.

Въпросните летливи органични съединения са не само вредни, но и произвеждат неприятни миризми, подобни на бензин.

Дори и това да не ви засяга толкова пряко, трябва да имате още нещо предвид. Препаратите за дърво на водна основа поначало са по-лесни за използване от повечето хора.

Те изсъхват по-бързо на фона на по-голямата част от импрегнантите на разтворителна основа. В същото време консервантите на водна основа се почистват доста по-лесно.

От друга страна обаче, импрегнантите за дърво на основата на разтворител обикновено попиват по-дълбоко в дървото. Повечето декоратори твърдят, че именно затова те имат по-дълготраен ефект.

Да, те действително са по-миризливи и неекологични, но въпреки това често ще ви осигурят по-осезаеми резултати.

Избирайте внимателно и гарантирано ще останете доволни!

Покритие

От изключителна важност е импрегнантът, който използвате, да прониква достатъчно добре в дървения материал. Голяма част от продуктите допринасят за постигането на ефективните защитни резултати предимно отвътре.

В повечето случаи това е свързано с възпрепятстването на различни насекоми вредители. Вътрешното действие обаче до голяма степен е свързано и с предотвратяването на образуването на мухъл и други подобни.

Въпреки това обаче е също толкова важно импрегнантът, който използвате, да ви осигурява и добро покритие. В никакъв случай не бива да подценявате външния защитен слой, който можете да поситнгете с импрегнанта си.

Именно той, така да се каже, ще капсулира дървото и ще го съхрани за максимално дълъг период от време. Благодарение на него вътрешната защита ще може да функционира невъзпрепятствана.

Какво прави доброто покритие?

Когато нанасяте своя импрегнант, той не бива да изсъхва нито прекалено бързо, нито прекалено бавно.

Ако продуктът изсъхва твърде бързо, ще ви се налага постоянно да повтаряте местата, през които вече сте минали. Ще ви се налага непрекъснато да смогнете на бързото изсъхване, за да постигнете хомогенен ефект по цялата повърхност.

В същото време обаче, прекалено бавно съхнещият импрегнант също не е оптимален. Продуктът трябва да стяга достатъчно бързо, а не да се разтича и разнася неравномерно по дървото.

В противен случай всяко полъхване на вятъра може да опропасти проекта ви. Резултатът отново ще се сведе до необходимостта да следите постоянно доколко дървото усвоява нанесения продукт.

Така или иначе обаче пълноценният краен резултат се свежда до достатъчно плътно и дълготрайно покритие. Веднъж стегнало, то не би трябвало да бъде нарушимо нито от атмосферните влияния, нито от каквито и да е други “вредители”.

Естествено, има значение дали импрегнирате дърво вкъщи или навън. В домашни условия се препоръчва да се насочите към по-леки и слабоактивни вещества. Навън обаче сериозно ви препоръчваме продуктите с UV защита и водоустойчиви свойства.

Цвят

Повечето импрегнанти са напълно безцветни и всичко, което правят, се свежда до потъмняването на естествения цвят на дървото.

Въпреки това обаче на пазара могат да се открият множество продукти, които вървят с допълнителен цвят. Те не само ще защитят дървения материал, към който ги приложите. В същото време са способни коренно да променят неговия външен вид.

Именно затова трябва да си отговорите на въпроса дали искате цветен импрегнант, или не. Всичко в случая е въпрос на вкус.

Какъвто и цвят да изберете, поне няма да ви се налага да се примирявате с флуоресцентния жълтозелен цвят на креозота. Някога това беше единственият консервант за дърво, който можеше да си купите.

За щастие, креозотът – отровен, токсичен и силно запалим – вече не се продава на широката публика. Но по същество…

Цветната импрегнация има едно голямо предимство. В много от ситуациите тя имитира естествени дървесни цветове, но се отличава с по-добра защита на дървесината от ултравиолетовите лъчи. Колкото по-тъмен е нюансът (напр. орех), толкова по-голяма е защитата от слънчевите лъчи.

Можете да попаднете на множество продукти, които включват определени добавки за филтриране на UV радиацията.

Така или иначе, ако се спрете на цветен импрегнант, можете изцяло да освободите въображението си. На пазара в момента се предлагат множество разноцветни продукти. Имате възможност да избирате между бяло, жълто, кафяво, червено, зелено, лилаво и какво ли още не.

Освен това често можете да наслагвате множество нюанси един върху друг, за да създадете уникални ефекти.

Всичко е изцяло и единствено във вашите ръце, които трябва да зависят единствено от въображението ви.

Финиш

Въпросът за цвета и покритието, които един импрегнант може да ви осигури, е почти изчерпан. Искаме обаче да ви обърнем внимание на още няколко детайла, които засягат финишната обработка на дървения материал.

Финалният слой върху материала далеч не опира само до цвета или безцветността. Различните импрегнанти са способни да придадат различно усещане от контакта с дървото.

Да, в повечето случаи усещането от допира до импрегнираното дърво ще бъде като усещане от допира до лак. Гладко, леко хлъзгаво, плътно.

Съществуват обаче множество импрегниращи агенти, които могат да запазят естествеността на дървото не само цветово. Когато ги нанесете върху дървото, усещането от контакта с него след това ще наподобява контакта с истинска дървесина.

Ефектът е такъв, че сякаш липсва каквато и да е обработка. Въпреки това обаче материалът си остава стабилно защитен и освежен.

От друга страна обаче, на пазара в момента са налични и други варианти. Бихте могли да използвате восъчни елементи или продукти, които правят дървото “по-топло” на допир. При контакт с материала подобни продукти ще създадат особено тактилно усещане за мекота. Представяте ли си?

Бихте могли също да използвате продукти на основата на ленено масло (или други сикативни масла) като импрегнатори. Те ще съхнат една идея по-бързо, а усещането от допира с тях ще бъде изключително приятно и естествено.

Разбира се, съвсем спокойно можете да завършите обарботката на материала с импрегнатора, с който сте работили през цялото време. Обръщаме ви внимание обаче, че съществуват и специални финишни продукти.

Те могат да се нанесат над втория слой импрегнант. Целта им е да оптимизират повърхностния слой на обработвания материал и да го съхранят за още по-дълъг период от време.

Употреба

Импрегнацията чрез нанасяне не е особено комплексен процес. Именно затова употребата на продуктите не трябва да я усложнява излишно.

Когато си избирате импрегнант, трябва да се уверите, че продуктът, на който сте се спрели, се използва лесно. Консервантът трябва да ви осигурява пълноценни резултати, без да ви създава излишно напрежение или да ви коства излишни усилия.

Често това опира не толкова до самото вещество, колкото до онова, което върви с него. Какво имаме предвид…

Към продукта, с който сте се сдобили, трябва да вървят и ясни инструкции относно неговата употреба. Необходимо е производителят ясно да е посочил как точно се разтваря импрегнантът, на колко дебел слой да се нанася, колко време трябва да съхне и т.н.

Някои от производителите избират да продават своите продукти с четки, шкурки и всичко необходимо. Ако заедно с консерванта, към който сте се насочили, вървят и необходимите инструменти – толкова по-добре.

Има още нещо, на което трябва да обърнете внимание обаче. Въпросите, засягащи вашата безопасност, в никакъв случай не са за подценяване.

Именно затова дори още преди да отворите опаковката на импрегнанта си, трябва внимателно да прегледате етикета му. Написаното там ще съдържа цялата необходима информация. Така ще разберете дали импрегнантът, който имате намерение да използвате, е безопасен както за вас, така и за околната среда.

Някои импрегниращи препарати съдържат активни биоцидни компоненти или добавки, които ги класифицират като опасни. Това трябва да бъде указано на етикета на продукта под формата на пиктограма за опасност.

Стойността на ЛОС (летливи органични съединения) също трябва да бъде посочена на етикета – това е друга много важна информация. Граничните стойности на тези емисии за установени от директива 2004/42/ЕО и Законодателен указ №. 161/2006. Именно затова не би трябвало да попадате на небезопасни продукти.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за импрегнантите за дърво и техните особености, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Импрегнант Sadolin Hardwood Oil


Имрегнантът Sadolin Hardwood Oil е продукт, проектиран за обработката на дървени градински мебели. Разтворът е безцветен, което означава, че ще подчертае естествения цвят на дървото, върху което го нанесете. Покритието, което се получава след нанасяне е гланцирано и елегантно. След грундиране на обработвания обект можете да нанесте продукта. Той се нуждае от 24 часа, за да изсъхне пълноценно. Една опаковка съдържа 750 мл разтвор, а производителят препоръчва 2 слоя.
Купи сега

2. Импрегнант Belinka Belocid Plus


Belinka са един от най-популярните производители на импрегнанти на пазара в момента. Самото име е готово да гарантира качеството на предлаганите продукти. Belocid Plus е безцветен импрегнант, който може да бъде използван както за защита, така също и за възстановяване на дървен материал. Консервантът действа срещу всички насекоми и вредители. Разтворът винаги трябва да се нанася с друг продукт, който не съдържа биоциди за максимална безопасност. Една опаковка съдържа 750 мл.
Купи сега

3. Импрегнант Декоратор


Импрегнантът декоратор прониква дълбоко в дървесината и я защитава от всевъзможните гъбични образувания. В същото време продуктът е способен да ограничи проникването на влагата и е, така да се каже, особено комуникативен. Той се комбинира много добре с последващи декоративни слоеве. Разтворът се разрежда с вода и се нанася най-лесно с помощта на пистолет или четка. Изсъхва в рамките само на 2 часа и осигурява на импрегнирания материал страхотна защита. Опаковката съдържа 1 л от този страхотен разтвор.
Купи сега

4. Импрегнант BORI


Представяме ви още един страхотен импрегнант, който се предлага в опаковка от 750 мл. BORI е чудесен разтвор на водна основа, който е подходящ както за вътрешна, така и за външна употреба. Основните предимства на този безцветен продукт са свързани с перфектната защита от биологични вредители, която той е готов да ви осигури. Разтворът се съгласува чудесно с последващи слоеве и дори подобрява тяхното прилягане.
Купи сега

5. Импрегнант Timmer


Timmer е едно чудесно и висококачествено цвтно масло за дървообработка. Разтворът прониква в дълбочина, независимо дали става въпрос за твърда или мека дървесина. Подходящ е както за външна така и за вътрешна употреба. Той може да ви послужи както за защита, така и за декорация на всевъзможни мебели. Импрегнантът е изключително устойчив, осигурява високо непромукаемо покритие, устойчиво и на други атмосферни влияния. Нанася се с помощта на четка, памучна кърпа или валяк. На първо време, му е нужен един час, за да изсъхне. Първото изсъхване обаче според производителя отнема 24 часа.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Импрегнант Luxdecor


Представяме ви още една еднолитрова опаковка, която съдържа високоефективен импрегнант за декорация и защита на дървени материали. Разтворът съхне изключително бързо и осигурява на импрегнираното дърво висока устойчивост на всякакви атмосферни влияния. Най-стабилни резултати обаче постига, що се отнася до отблъскването на водата. Това се случва благодарение на висококачествените восъчни елементи, които разтворът съдържа. Нанасянето на този продутк ще ви осигури много по-издръжлива и яка дървесина.
Купи сега

7. Импрегнант Bochemit Plus I APP


Еднолитровата опаковка на Bochemit Plus I APP съдържа течен, фунгициден и инсектициден препарат с висока ефективност. Този импрегнант може да ви послужи за унищожаването на дърворедните насекоми, независимо в кой от стадиите си на развитие се намират те. Разтворът предлага и превантивни функции, които да защитят дървените материали от насекоми, гъбички и плесени. Ако имате проблеми с дърворедителите, това е продуктът за вас. Неговата висока продуктивност ще ви спаси за отрицателно време.
Купи сега

3.6/5 - (7 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!