Всички категории

10-те Най-Добри Таблети

Трябва ви таблет и ви трябва сега?

Може би това е първият ви таблет, а може би вече сте имали няколко?

Вероятно искате да заместите лаптопа си или просто търсите допълнителен дисплей, който да използвате, когато сте в леглото или седите на дивана.

Каквато и да е причината, не се притеснявайте, защото към момента на пазара има много добри възможности.

По-долу ще видите бърз наръчник, който ще ви помогне да разберете основите при закупуването на таблет.

Разберете какви са нуждите ви:

  • Какво трябва да правите с този таблет?
  • Искате да гледате филми?
  • Да го съхраняване в дамската си чанта?
  • Да записвате документи? Да четете статии?
  • Да използвате софтуер за обработка на снимки?
  • Ще има ли нужда от клавиатура?
  • Ще имате ли нужда уеб камера?

Също като смартфоните и лаптопите, на пазара има таблети в множество различни размери и с разнообразни характеристики и възможности. Разберете какво има най-голямо значение за вас и го запишете.

Моделът, който ще купите, се определя от това какво ви е необходимо да прави таблетът. Решенията ви тук ще определят всичко след това.

Изберете операционна система

Операционните системи Android и iOS (при таблетите iPad) доминират пазара през последните години, но напоследък се правят се повече тааблети с Windows.

Също така има някои добри таблети, предлагани от Amazon и няколко други компании, които оперират със силно модифицирани версии на Android.

Ето кратък преглед на разликите между платформите:

Android

Разработена от Google, има мощни приложения и пазар за съдържание, наречен Google Play. Идва с множество услуги от Google, включително Google Now, Hangouts, Gmail, Google Calendar, Google Maps, безплатна навигация, YouTube, Google Photos, Chrome Browser, Google Drive, Play Music и много други.

Като цяло, ако ви харесват услугите на Google, Android е добра възможност за вас. Въпреки че много от тези услуги са налични и на iOS и други платформи, интеграцията е най-безпроблемна при Android.
Android също предлага поддръжка за вписване на множество потребители, което е полезно, ако искате семеен таблет, който да бъде споделян от всички.

Също така може да се правят множество настройки. Последната версия на платформата Android е изгладена, стилна и много приятна за употреба, но не всеки таблет оперира с нея (повечето все още оперират с предходни версии, но някои се обновяват). За нещастие, диапазонът приложения, изработени специално, за да се извлекат всички ползи на таблетите с Android, е много малък.

Няма разлика между приложенията на Android за смартфони и приложенията на Android за таблети, така че качеството на преживяването може да зависи от това дали разработчикът го е оптимизирал за екрани на таблети. От положителната страна, ако вече сте закупили приложение на Android за телефона си, няма да е нужно да плащате отново, за да го получите за таблета си.

iOS

Таблетите на Apple iPad оперират с iOS. Таблетите iPad имат над 725 000 приложения, разработени специално за тази операционна система, а компанията-производител и към момента е лидер на пазара по всеки възможен начин. iPad все още е най-добрият таблет, що се отнася до качество, и има най-внушителната селекция от приложения и аксесоари.

Ако притежавате други устройства на Apple (например iPhone) или се възползвате от услуги като iTunes, iPad може да е добра опция за вас. Ако не е така, той все пак може да е най-добрата опция за вас. Потребителският интерфейс е достъпен и много приятен, но не позволява много персонализация.

Приложенията за iPad и iOS са по-скъпи от тези за Android. Също така липсва поддръжка за множество потребители и родителски контрол. Ако имате iPhone и вече сте закупили дадено приложение, може да трябва да го закупите отново, за да го използвате на iPad (някои приложения са универсални и работят и на двете устройства, а други не).

Windows

Таблетите с Windows са най-близо до предлагането на традиционно преживяване, каквото можете да намерите на компютър или лаптоп. Ще можете да оперирате с пълните версии на софтуерни продукти като Microsoft Office на таблет на Windows, така че това може да е най-добрият вариант, ако планирате да използвате таблета си за работа.

Също така има над 200 000 приложения във Windows Store, създадени да работят гладко с докосване. Windows предлага поддръжка за множество потребителски акаунти и мощни възможности за родителско контрол.

Като тъчскрийн таблет изживяване, Windows все още е значително по-слаб от Android или iOS. Част от проблема е че все още е налично усещането, че тези таблети са хибрид между старата, позната компютърна платформа, и новата платформа за таблети. Приложенията също са сравнително ограничени, по-скъпи и с по-ниско качество.

Други

Преди няколко години имаше повече състезатели при операционните системи, но BlackBerry Playbook излезе от пазара, а Barnes & Noble спря да произвежда таблети Nook.Все още можете да закупите евтино таблет от някоя от тези марки, но не го препоръчваме.

Към другите операционни системи сме оставили само Amazon и неговите Kindle Fire продукти.

Таблетите на Amazon оперират със силно модифицирана версия на Android, което означава, че нямат Google Play Store или приложенията и услугите на Google. Вместо това Amazon иска да купувате приложенията от собствения му Appstore, където ще намерите повече от 300 000 приложения, от които да избирате.

Таблетите на Amazon са създадени да бъдат достъпни устройства за развлечение и ако сте премиум потребител на Amazon Prime, те си заслужават да бъдат взети предвид. Имат вградени разнообразни опции за родителски контрол, поддържат множество потребители и са лесни за употреба. Също така можете да намерите отлична поддръжка на клиентите, чрез приложението Mayday.

От отрицателната страна, няма толкова голям избор за приложения и качеството като цяло е по-ниско. Също така има ограничения по отношение на персонализирането и потребителският интерфейс не е толкова стилен или добре изработен като този на тримата си противници.

Екстри, които ще искате на таблета си

Когато избирате таблета си има богат избор, но не можете да се доверите напълно на консултантите в магазина, защото много от тях не разбират достатъчно, а някои дори не знаят какво говорят и обясняват. Най-добре направете предварително самостоятелно проучване и вземете предвид важните за вас фактори.

Размер на дисплея


Има таблети с различни размери, вариращи от 7 инча чак до 13 инча.

iPad е в категорията около 10 инча. Имаше ранна вълна таблети Android от 7 инча, но в последно време множество таблети попадат между 7 и 10 инча. Всеки е различен, но смятаме, че 7 инча е твърде малко, за да не бъде класифицирано просто като по-голям смартфон, а 10 инча може да е малко неудобно, ако държите таблета си дълго време.

Резолюция: Внимавайте за резолюцията

За таблети на първо време ще искате поне 1280×800 пиксела за добро преживяване. Таблети с резолюция 1080p (1920×1080 пиксела) или повече са много по-добро.

Гледайте PPI (pixels-per-inch или пиксели-на-инч), за да придобиете представа колко ясна ще е картината. Например, iPad Air 2 има резолюция от 2048×1536 пиксела, което е 264ppi, докато Kindle Fire HDX 8.9 има резолюция от 2560×1600, което е 339ppi.

Представяне

Ако искате да отваряте най-новите приложения и игри без проблем, тогава изберете поне четириядрен процесор. Като цяло, колкото повече GHz, толкова по-добре. Също така ще искате прилично количество RAM памет, като минимумът е 2GB. Но спецификациите не са всичко, така че проверете някои от ревютата и разгледайте еталоните, за да видите как всъщност се представят таблетите. Apple са особено добри в извличането на по-добро представяне от по-слаб хардуер.
В крайна сметка, колкото повече груба сила има таблетът ви сега, толкова по-дълго ще издържи, преди да започне да забива.

Само Wi-Fi (Wifi Only)

Ако можете да си позволите по-високата цена за 3G или 4G LTE връзка и искате да плащате месечна сметка за мобилен интернет, тогава със сигурност си вземете таблет с връзка за мобилни данни (препоръчваме 4G). Ако е ви е необходимо често да използвате таблета си извън дома си, тогава това е добра причина да купите именно такъв модел. Но за останалите от вас, които избират да закупят модел само с Wi-Fi, това ще ви спести доста пари. Просто трябва да намерите Wi-Fi връзка, когато сте извън дома си (а това не е голям проблем в днешно време).

За най-добро представление, търсете двулентова поддръжка и най-новият 802.11ac стандарт.

Батерия

Попитайте за батерията или я проверете. Разликата между таблет с дълъг живот на батерията и таблет с кратък живот на батерията е като разликата между нощта и деня.

iPad има 10 часа живот на батерията, така че това е еталонът, който да търсите във всички други устройства. Помнете, че ако таблетът ви не може да поддържа заряда за няколко дни, след като го купите, след 12-18 месеца ще е много по-зле.

Свързване

Това, което ще ви трябва, зависи от това как възнамерявате да го използвате, но като цяло колкото повече портове и възможности за свързване има, толкова по-добре.

Уверете се, че таблетът поддържа най-новия Bluetooth стандарт. Допълнително място за съхранение чрез SD (или microSD) ще е добре, USB или MicroUSB е изключително важно, а Micro HDMI също е добре. Може да искате NFC поддръжка, а безжичното зареждане се струва да се обмисли, заради удобството.

Памет

Ще откриете, че таблетите Android и Windows предлагат допълнително място за карта с памет.

Добавянето на повече място с microSD карта памет е лесно и евтино. Apple и Amazon не поддържат microSD карти памет на таблетите си, така че трябва внимателно да помислите какъв модел да купите. Ако ще теглите игри и ще съхранявате филми, 16GB могат да се запълнят изненадващо бързо. Можете да намерите безплатна “облак” услуга за съхранение на всяка платформа, но това няма да задоволи всекиго.

Уеб камера

Трябва да сте наясно само дали задната камера е важна за вас. Ако е, вероятно е по-добре да вземете iPad.

Препоръчваме да се уверите, че таблетът има предна камера, която можете да използвате като уеб камера. Никога не знаете дали някой роднина или приятел няма да пожелае да се видите по Skype.

Клавиатура

Има Windows таблети, които ще ви позволят да свържете таблета си с клавиатура, за да можете да пишете по-лесно. Ако искате да заместите лаптопа, това може да е важно.

Също така ще откриете Bluetooth клавиатури, които работят с всеки таблет. Ако възнамерявате да пишете, тогава се уверете, че таблетът, който избирате, има добра възможност за външна клавиатура. Малко от тях имат.

За да ви помогнем да намерите най-добрия за вас таблет, ето някои от най-популярните на пазара в момента.

1. iPad Pro 10,5 инча


С най-бързия мобилен процесор на Apple и дисплей True Tone, 10,5-инчовият iPad Pro е най-добрият таблет в момента.

iPad Pro използва сензори, за да долови светлината в стаята, в която е, за да настрои цветовата температура на дисплея според околната светлина. Ефектът прави екрана да изглежда повече като хартия и това е най-забележимо, когато бъде изключено и екранът се настрои на ярка синкава светлина.

В допълнение към екранната резолюция от 2224 x 1668 пиксела, устройството използва A10X Fusion чип с 64-bit ко-процесор Embedded M10, най-бързият мобилен процесор, наличен на iOS устройство, и е с четири говорителя за най-добрия възможен звук. Да не споменаваме, че iPad Pro е съвместим със стилус и има специален конектор за клавиатури, така че не трябва да разчитате на Bluetooth връзка, за да пишете, без да използвате екранната клавиатура.

Луди сте по Instagram? Apple е включил отлична задна камера с 12MP и 4K HD видео, както и 7MP FaceTime HD камера за тези, които искат да правят по-добри снимки с таблета си. Животът на батерията е около 10 часа, а мястото за съхранение на данни е 256 GB.
Купи сега

2. Samsung’s Galaxy Tab S2


Ако не смятате, че искате iPad на Apple, помислете за Galaxy Tab S2 на Samsung.

Той е всичко, което е iPad, но оперира с Android и е с патентованата от Samsung TouchWiz технология. Дисплеят е 9,7-инчов и с 2048 x 1536 пиксела и е повече от идеален за ежедневни задачи, включително гледане на филми. Двойният 1.9GHz + 1.3GHz четириядрен процесор е съчетан с 3GB RAM за блестящо представление и дори не забива при извършване на множество задачи. Накрая, корпусът от мека пластмаса, който е съчетан с метал около ръбчетата, предлага елегантен външен вид и усещане.

Като надникнем отвъд външния вид и мощността, батерията предлага около 10 часа употреба при ежедневни условия с имейл, сърфиране в интернет и стрийминг на филми. За щастие, 32-та GB вътрешна памет е съчетана със слот за microSD карта памет, поддържащ до 128GB допълнителна памет за филми, снимки и видео.

Задната камера е с 8 мегапиксела и прави достатъчно добри снимки, но както повечето камери на таблети изглежда повече като допълнение, отколкото като ежедневна камера. За щастие, една от силите на Galaxy Tab S2 е че включва множество приложения на Google, Microsoft и Samsung, така че е лесно да се хвърлите в работата и играта.
Купи сега

3. HP X360


HP предлага променящ формата си 2-в-1 модел с тази комбинация лаптоп/таблет, която е с 4 различни начина на работа, което позволява гъвкава употреба във всяка ситуация. Това устройство има мощен процесор Intel Core i5-7200U 7-мо поколение с 2.5GHz и 8GB DDR3 памет с 1TB SATA HDD за съхраняване на всичко, което ви е необходимо.

Удивителното представяне е подкрепено с привлекателен 15.6” HD IPS WLED-Backlit edge-to-edge стъклен тъчскрийн. Звукът е подсилван от двойните говорители Bang & Olufsen play, които предоставят внушително преживяване по време на слушане, перфектно за филми и музика.

Но най-доброто на този таблет е гъвкавостта му. Можете да го сгънете, за да го използвате като традиционен таблет; да удължите клавиатурата, за да го използвате като традиционен лаптоп; да го свиете като палатка, за да гледате филми в леглото; или да го изправите за презентации. Уеб камерата със широко зрително поле и включеният Bluetooth 4.0 правят задоволяването на нуждите ви за сърфиране и медия още по-лесно.
Купи сега

4. ASUS ZenPad 10.1


Докато ASUS ZenPad 10.1 не се съревновава с Amazon Fire HD, що се отнася до ниска цена, все пак е на страхотна цена и има множество добри характеристики за евтин Android таблет. Както предполага името, този ZenPad има 10.1-инчов HD IPS дисплей. Той е с размери 0.4 x 9.9 x 6.8 инча и има 16GB памет.

Не е бавен, благодарение на своите 2GB RAM и четириядрен 64-bit процесор. Ако искате да правите снимки, има 5-мекапикселова задна камера и предна камера за селфита с 2 мегапиксела.

Много отзиви на потребители показват, че ASUS ZenPad 10.1” е изпълнил или надвишил очакванията им. Те казват, че най-важното нещо, което да се обмисли, е че това не е iPad и не бива да заменяте iPad с това, тъй като може да предизвика разочарование. Но ако това е първи таблет или таблет за дете, тогава е чудесна опция.
Купи сега

5. Samsung Tab A


Този малък таблет от Samsung е създаден с внимание към преносимостта и е перфектен за самолетни полети и претъпкани раници. Оперира с Android и има 2GB RAM и осемядрен 1.6Ghz процесор, който ви дава гладко представяне.

Докато 16GB вътрешна памет не са много, таблетът има слот за microSD карта памет, за да увеличите капацитета си с до 200GB, което е идеално за запълване на таблета ви с достатъчно филми и приложения, които да ви държат заети.

13-часовият живот на батерията също е идеален за дълги пътувания, докато по-малкият 10.1” дисплей и тънък профил няма да ви тежат, но ще ви предоставят чудесна картина. Последно, можете лесно да извършвате множество задачи, благодарение на функционалността, която ви позволява да пуснете две приложения едно до друго.
Купи сега

6. Microsoft Surface Pro 4


Microsoft пусна отново своя награждаван Surface Pro 4, за да включи актуализираното юбилейно издание на Windows 10 с по-добри мерки за сигурност и поддръжка. И което е по-важно за дизайнерите, най-новите актуализации на Windows 10 са съчетани със Surface Pro 4, за да осигурят отлично представление при всяка професионална задача, благодарение на поддръжката за Adobe Creative Cloud, AutoCAD, Visual Studio и други програми. Лесно можете да работите с множество креативни програми една до друга, рационализирайки дисплея.

Разбира се, функционалността на Surface Pro е това, което прави таблета мечтата на всеки дизайнер. Той има мощен процесор Intel i5 или i7 6-то поколение с 4GB или 16GB RAM. Всички модели включват силна батерия, която може да издържи за 9 непрекъснати часа употреба, докато 12,3-инчовият PixelSense дисплей изглежда превъзходно и е отговаря изключително добре на допир.

Surface Pen има 1024 нива на чувствителност на допир и може да изтрива като нормален молив, което придава естествено усещане на рисуването.
Купи сега

7. Samsung Galaxy Tab S3


Samsung Galaxy Tab S3 е с HDR-ready Super AMOLED екран, който е ярък, жизнен и ви показва и най-резките разлики между нивата на черно и бяло. И отгоре на всичко това, 9,7-инчовият екран ви дава резолюция от 2048 x 1536 пиксела, която като цяло е най-добрата в класа си. Но освен дисплея, таблетът не пропуска и останалите характеристики. Неговият S-pen, който е ключова характеристика на няколко Galaxy устройства, е централен фокус и ви дава множество допълнителни характеристики като прецизно рисуване, отваряне на бързи менюта със страничните бутони и др.

Samsung е допълнил четирите си говорителя с AKG, за да представи това, което става на екрана, изключително точно и отлично да проектира звука към всяка позиция, от която гледане. Адаптивното бързо зареждане на Samsung ви дава пълен заряд само след 3 часа, която ви дава 12 часа усилена употреба на таблета.

Предната камера позволява да снимате при резолюция от 13MP, докато предната камера прави селфита и видео обаждания при 5MP. Стандартно таблетът идва с 32GB и паметта може да бъде увеличена до 400GB чрез външна SD карта памет. Има четириядрен Snapdragon 820 процесор, който захранва всичко това, което предоставя голяма бързина за някои приложения от по-висок клас, включително функцията за безжично споделяне на Samsung, наречена Samsung Flow.
Купи сега

8. Lenovo Yoga Tab 3


10.1-инчовият Lenovo Yoga Tab 3 с Android има хващащ окото дизайн и изключителен живот на батерията, достатъчен да издържи целия ден (около 15 часа). Има 2560×1600 Full HD екран с IPS дисплей, който е кристално ясен и е идеален за изглед под широк ъгъл (дори ако светлината навън е ярка).

Долната част на таблета има цилиндрична лента, която е с вградени двойни говорители (с най-добри пожелания от Dolby Atmos).

Що се отнася до другите спецификации, има Snapdragon 652 процесор, 3GB RAM и 32GB SSD, което означава, че таблетът има достатъчно мощност, за да се справи с всяко приложение. Той е много лек, съответно можете лесно да го вземете навсякъде.
Купи сега

9. Lenovo TAB 2 A10


Lenovo Tab 2 A10 оперира с Android, така че можете да играете всички най-нови игри и все още ще имате допълнителна мощност. Неговият 10.1” IPS LCD капацитивен тъчскрийн с 1200 x 1920 пиксела показва ярки цветове и предоставя отлични зрителни ъгли. Най-доброто е непремахващата се Li-Ion батерия с 7000 mAh, която може да издържи почти през целия ден.

От този таблет очаквайте някои стандартни характеристики, като 2GB памет, 8MP задна камера и 5MP предна камера, но те са в съчетание с първокласна звукова лента, подсилена с Dolby Atmos Cinematic Moving Audio.

Потребителите, написали отзиви в Amazon, отбелязват, че таблетът не е имал забавяния в представянето и намират, че дисплеят му се представя забележително добре и достига iPad на Apple.
Купи сега

10. Huawei Media Pad T3


8-инчовият Huawei Media Pad T3 е просто великолепен и има тънки декоративни рамки, които са само 6,1 мм. Устройството е със само 8,6 мм дебелина и тежи само 245 грама. Конструкцията също е първокласна и предоставя единична част от анодизиран алуминий.

Дисплеят не е супер ясен със своите 1024 x 600, така че няма да впечатлите никого, що се отнася до резолюцията. Но четириядрените A7 чипсети ви дават скорости до 1.3 GHz и са съчетани с до 2GB RAM на супер бързо представление.

Включената памет не е най-добрата и ви дава само възможности между 8GB и 16GB, а камерите са с ниски мегапиксели – само 2MP и на предната, и на задната камера. Но масивната 3,100 mAh батерия е с дълъг живот, така че ще издържи толкова дълго, колкото ви е нужно. В крайна сметка не получавате най-добрите спецификации и суперлативи, но за ниската си цена това е един от най-добрите таблети.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Drago Ivano пише

    informaciyta e mnogo dobra, dovolen sam, blagodary.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!