Всички категории

16-те Най-Добри Идеи за Подаръци за Новородено

Няма по-щастлив момент от раждането на дете!

А щом е толкова специален, поводът заслужава и подобаващ подарък…

Вероятно всеки родител ще се съгласи, че нищо не може да се сравни с момента, когато са прегърнали рожбата си за първи път.

За повечето родители наистина няма по-голямо щастие от децата им и това е напълно нормално. Все пак, поколението е това, което ще остане след всеки, и именно в децата се влагат най-много усилия, грижи и средства.

Разбира се, не само родителите са щастливи при раждането на бебето. Всички близки и приятели на двойката, с които те са споделили бременността, сега споделят и този радостен момент.

След раждането на детето следва и изписването на майката и малкото от болницата, а след това и срещи със семейството и приятелите у дома.

Така, както на рожден ден се подготвят подаръци, е прието и на този повод да се помисли с какво може допълнително да зарадвате и да помогнете на родителите или новороденото.

Ако ваш близък наскоро е станал родител и се чудите какво да подарите при срещата си с бебето, значи сте попаднали на правилното място!

В следващите редове ще ви дадем някои идеи за подаръци, подходящи именно за новородени.

Изберете ли някой от тях, може да сте сигурни, че родителите ще ви бъдат искрено благодарни.

Какво да имате предвид при избора на подарък за новороденото?

Не е тайна колко грижи изисква новороденото бебе.

Всяка двойка се сблъсква с безсънните нощи, в които детето не спира да плаче, както и с много други проблеми.

Особено ако става дума за родители, които за пръв път посрещат дете, може да сте сигурни, че са подложени под голям стрес.

Когато избирате подаръка, се замислете дали искате да зарадвате бебето или по-скоро да помогнете на двойката.

Всеки предмет носи своята стойност и ще бъде от полза за семейството, но дали има смисъл да купувате поредната играчка, ако детето вече е затрупано с такива?

Препоръчваме ви да обмислите добре от какво точно има нужда детето, а ако не знаете, можете да се допитате до друг близък, както и до самите родители.

Трябва да помислите и дали предпочитате практичен подарък или нещо по-символично, което да остане за спомен на двойката и детето.

Понякога именно личните послания в подаръка са това, което ще ви отличи от останалите и ще остане в сърцето на получателите.

А сега нека пристъпим към някои от нашите идеи, които си струва да обмислите и гарантирано ще зарадват родителите и бебето.

1. Златна монета


Монетата е един от по-символичните предложения в нашия списък, но със сигурност не бива да бъде подценявана като идея. Можете да изберете готов продукт с лика на някой светец, който да пази детето и да му остане за спомен. Друг вариант е да подарите монета по поръчка, на която е изписано името на бебето и датата му на раждане например.
Също ви препоръчваме да помислите дали искате монетата да остане за детето или по-скоро ще заложите на две монети с образа на бебето, които родителите да носят винаги със себе си.
Купи сега

2. Дрънкалка


Ако все пак решите да подарите играчка на бебето, най-удачно е да заложите на шарена дрънкалка. От момента, в който се родят, децата започват да учат за света около себе си и да развиват възприятията си. Всяко малко нещо, може да привлече вниманието им – от яркия цвят на дрънкулката, до закачливия ѝ звън или различните грапави повърхности по нея.
Голяма част от дрънкалките са направени удобни за хапане, за да може детето да успокоява венците си докато растат зъбките. Ако заложите на този подарък, бъдете сигурни, че той няма да остане в кутията и ще бъде от голяма полза.
Купи сега

3. Плюшена играчка


Друг много подходящ подарък е плюшената играчка, която да успокоява детето и да му бъде компания в кошарата. Освен, че е мека и удобна за гушкане, играчката може да остане спомен задълго и дълги години да присъства в живота на детето.
Тук е редно да помислите за размерите на плюшената играчка, както и дали е с достатъчно здрава изработка, че да оцелее дори и при по-груба игра.
Купи сега

4. Бебешка хавлия


Меката кърпа е изключително важна за комфорта на детето, тъй като бебешката кожа е доста чувствителна към повечето материи и условия. Освен това, около новороденото трябва да се поддържа и перфектна хигиена, тъй като то все още не е развило имунитет и е уязвимо на всякакви болести.
Доста деца не обичат банята и е възможно родителите да срещнат трудности при къпането на бебето. Ще им помогнете значително, ако ги снабдите с перфектната бебешка хавлия, в която да повият малкото и да го успокоят след това.
Купи сега

5. Муселинова пелена


Още един подарък, който ще осигури комфорт на новороденото, е пелената от муселин. Това е памучен плат, който е известен със своята ефирност и предлага множество предимства пред останалите. Като за начало, той позволява на кожата да диша и затова се използва за направата на дрехи в по-горещите страни.
Най-често се използва за изработката на пелени, тъй като те изискват често пране, а този плат съхне изключително бързо. Освен това, той е и доста мек и бухва почти двойно след изпиране, което означава, че е и доста щадящ към бебешката кожа.
Купи сега

6. Мека четка за коса


Бебешката коса е доста по-мека и крехка от тази на възрастния човек, затова изисква специална грижа и внимание. Тъй като новороденото прекарва по-голямата част от времето легнало, е нормално косата му да се заплете и да има нужда от разресване.
Често родителите се притесняват да не оскубят рожбата си, затова можете да им помогнете, като ги снабдите с подходящия гребен или четка. Този тип продукти са направени така, че да щадят максимално косата и скалпа на бебето и да направи разресването максимално удобно и лесно.
Купи сега

7. Козметика за бебе


Грижата за бебето не стига само до къпането и сресването. Както вече споменахме, кожата на новороденото е много чувствителна, затова всички продукти, които използвате, трябва да са подбрани внимателно и да са предназначени за деца.
На пазара ще откриете голямо разнообразие от козметика за бебета – някои под формата на прах, а други – в течно състояние. Независимо кой вариант изберете, важното е продуктът да щади кожата на детето, да я подхранва, да я предпазва и да не я дразни допълнително.
Купи сега

8. Устройство за бял шум


Понякога приспиването на бебето е мисия невъзможна. За щастие, съществуват устройства, които излъчват приятна светлина и издават релаксиращи звуци, с които помагат на детето да заспи по-лесно. Това е един от най-практичните подаръци, които можете да подарите на новороденото и така да спестите доста главоболия на родителите.
Купи сега

9. Комплект за отпечатък на ръчичка и краче


Родителите знаят колко бързо се развиват бебетата и как само за няколко месеца пред тях стои съвсем различно дете. Можете да помогнете на родителите да създадат спомени с новороденото, като им подарите комплект, с който да направят отпечатъци на детското краче или ръка.
По този начин след време ще могат да покажат на вече порасналото дете колко малко е било и колко много е пораснало всъщност.
Купи сега

10. Бебешка фотосесия


Още един подарък, с който родителите да запаметят колко малко и сладко е бебето им, е фотосесията. Препоръчваме ви да се съобразите със сезона, както и с вкуса на двойката – фотографиите може да са тематични според предстоящия празник или любимия филм на родителите.
Освен, че ще създадат много спомени още по време на фотосесията, двойката ще разполага и с много красиви кадри, които да изложи на показ в дома или на бюрото в офиса.
Купи сега

11. Фотоалбум


Естествено, след като са се снимали, проявените кадри трябва да се съхранят на сигурно място. Подходящ подарък е и фотоалбумът, който да съдържа всички мили спомени от първите няколко месеца на новороденото.
Албумът може да бъде с лично послание или да е в любимия цвят на някой от родителите. Препоръчваме ви да помислите и за поръчкова изработка на корицата, на която да бъде изписано името на бебето или датата му на раждане.
Купи сега

12. Бебешки дневник


Още през първите няколко месеца, бебето преминава през толкова различни промени, че понякога е трудно дори за родителите да запомнят и следят всичко. Красивият и организиран дневник със сигурност ще им помогне в грижата за детето, както и съхраняване на допълнителна информация, свързана с развитието на малкото.
Така освен, че ще е от полза за родителите, подаръкът ви ще бъде искрено оценен и от самото дете. След време то ще може да прочете дневника и да разбере какво и как е научило първо.
Купи сега

13. Дрешки


Колкото и да не им се иска да го признаят, едно от най-големите удоволствия на всяка майка е да облича бебето си в сладки дрешки. Все пак, детето расте толкова бързо, че не се знае дали след две седмици същите дрехи ще му станат. Именно затова, още една сладка блуза никога не е излишна.
Тук трябва да внимавате при избора на платове, които няма да разранят кожата на бебето. Освен това, избягвайте дрешките с повече орнаменти като пайети и връзки, ципове, на които бебето може да прищипе пръстите си, или копчета, които детето да откачи и да погълне.
Купи сега

14. Торта от памперси


Един малко по-нестандартен, но зрелищен подарък, е тортата от памперси. Тези удобни и сладки комплекти най-често съдържат около 20 до 40 памперса, както и допълнителни аксесоари – чорапки, детска хавлия, мека пелена или забавна играчка.
Купувайки такъв подарък, вие снабдявате родителите с по малко от всичко. Освен практични, тортите от памперси се изработват така, че внимателно да маскират цялото съдържание на кошницата, и да служат също толкова добре и за декорация.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

15. Комплект за хранене


Захранването на бебето е една от най-тежките задачи за всеки родител. Стомахът на новороденото не понася всички храни, затова подборът на правилното пюре и грижата около храненето може да стресира двойката.
Един от вариантите, с които значително да улесните родителите, е като ги снабдите с удобен и компактен комплект за хранене. В повечето случай тези продукти съдържат малки гумени прибори, които са безопасни за детската уста, лигавник и чинии и купи, които лесно се почистват.
Купи сега

16. Червено конче/гривничка


Последното ни предложение е едно от най-често срещаните по нашите земи, където червеното конче против уроки е изключително популярно. Не е нужно родителите да са суеверни, за да подарите подобен подарък на детето – символизмът на вашия жест ще бъде дълбоко оценен.
В миналото червеният конец се е връзвал на най-младите и уязвими към зли сили – новородени деца, млади майки и красиви булки. Вярвало се е, че кончето ще ги предпазва от беди и зложелатели и ще им носи късмет и здраве.
Купи сега

 
Е, това бяха нашите идеи за подаръци, с които да зарадвате своите близки и новата им рожба.

Тъй като поводите за детето тепърва предстоят, е възможно съвсем скоро да бъдете поканени на ново празненство.

Можете още отсега да се подготвите за него, като разгледате най-подходящите подаръци за кръщенето на бебето.

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!