Всички категории

8-те Най-Добри Комплекти за Гел Лак Маникюр

Едва ли има изключения в твърдението, че всяка жена иска да има издръжлив и добре изглеждащ маникюр.


Гел лакът е именно средството, с което такъв може да се постигне. Той добива особена популярност през последните години най-вече заради това, че издържа дълго време и прави ноктите много по-здрави и красиви.

Според вида на гел лака и технологията на нанасяне той може да издържи две или три седмици ако не се пази особено.

При дамите, които пазят ръцете и маникюра си, гел лакът може да започне да се бели дори след повече от месец.

За разлика от обикновените лакове за нокти, гел лакът не съхне просто така. Той се пече под лъчите на специални лампи, които обикновено се срещат в салоните за красота и професионален маникюр.

За щастие обаче, технологията за направата на маникюр с гел лак вече не е нито толкова сложна, нито толкова скъпа.

Това позволява на всяка жена сама да прави своя маникюр и то от уюта на своя дом. Най-лесният начин да се постигне това е като се вземе направо готов цял комплект за гел лак. Но избирането на такъв комплект не е особено лесна задача и изисква време и познания.

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно, което трябва да знаете за комплектите за гел лак.

Така накрая ще можете да направите една по-добра и информирана покупка.

Също така в края на ръководството ще ви представим и някои от най-добрите комплекти за гел лак, които към момента могат да се намерят на пазара.

Как да изберете подходящ комплект за гел лак

Видове лампи

Има три основни вида лампи, с чиято помощ да печете своя гел лак. Това са UV, LED и комбинирана UV/LED. Ултравиолетовите лампи, наричани за по-кратко UV лампи, са по-евтини, но времето за изпичане на гел лака започва от няколко минути.

Принципът на работа на тези лампи е същия като при солариумите.

Редовното и продължително излагане на ултравиолетова светлина може да увеличи вероятността от развиване на рак на кожата, както и да предизвика предварително стареене.

Шансовете за кожни проблеми в следствие на UV лампа за гел лак са почти нулеви, но все пак е добре да бъдете наясно с рисковете. В сравнение с LED лампите, UV моделите изискват значително повече време за изпичането на гел лака.

Светодиодните лампи, наричани за по-кратко LED лампи, също използват ултравиолетова светлина, но изпичането на гел лака става за по-малко от минута. 

Очаквано LED лампите са по-скъпи, но за сметка на това крушките им издържат по-дълго време на работа в сравнение с тези при UV моделите. Според това колко често и как използвате лампата, може и никога да не ви се наложи да смените крушките й.

Някои видове гел лак са съвместими само с UV лампи, така че когато избирате лак или самата лампа – уверете се, че има взаимна съвместимост.

Също така е добре да прегледате дори и бегло какви екстри има конкретната лампа. Вероятно бихте се възползвали от модел с таймер, а защо не и функции за безопасност, сензори за автоматично включване и изключване и други подобни.

Съдържание на комплекта

Използването на гел лак не е толкова просто колкото на обикновен такъв. Има няколко стъпки, които трябва да следвате. Обикновено не е достатъчно да нанесете само гел лак и да го изпечете под лампа. Препоръчително е да нанесете основа преди това и защитен слой над гел лака.

Полезни още могат да бъдат аксесоари за полиране на нокти, отстраняване на кожички, лосион за нокти и кърпички без власинки.

Проверете съдържанието на комплекта за гел лак и се уверете, че той предлага всичко, от което имате нужда – така няма да ви се налага да купувате аксесоари отделно. Имайте предвид, че някои аксесоари не се предлагат в комплекта.

Пинсети за поставяне на камъни, четки за рисуване и подобни може да се наложи да закупите отделно. Добра идея е да си подготвите и консумативи за премахване на гел лак. Гел лакът изисква специални продукти за премахване след като е бил изпечен.

В зависимост от вида на лакочистителя може да ви трябват още стъргалка, щипки и алуминиево фолио.

Размери на лампатаНа пазара се предлагат лампи с различни размери. По-големите лампи дават възможност да се пече гел лакът на цяла една ръка едновременно.

Ако ще се занимавате професионално с гел лак, то подобна откъм размери лампа ще бъде най-подходяща.

Ако пък ще правите маникюр само на себе си, близки и приятелки – то спокойно можете да вземете по-малка лампа, в която се побира само пръст или два. Има дори преносими лампи, в които може да се пече лакът само на един пръст – те имат формата на симпатичен макарон. Но малките като размери лампи са сравнително неудобни за педикюр.

Мощността на лампата не е толкова важна

Вероятно ще забележите, че различните лампи имат различна мощност, която се дава във ватове (W).  Лампите с по-голяма мощност изпичат гел лака по-бързо и ефективно, но са по-скъпи като цена.

Но мощността не е толкова важна. Всяка лампа за гел лак с всякаква мощност ще се справи с изпичането. Все пак избягвайте UV лампи с мощност под 20 вата и LED лампи с мощност под 12 вата. Те нямат достатъчно мощност и съответно ще изпичат доста бавно гел лака. Но всичко около и над тези ориентировъчни мощности ще ви свърши работа.

Как да си направите гел лак в домашни условия

Възможно е да си направите професионален маникюр с гел лак в домашни условия, просто трябва да следвате внимателно стъпките за това. Преди всичко са ви необходими гел лак и лампа. За идеален и завършен маникюр обаче ще трябва да си подготвите и някои аксесоари.

Те включват аксесоари за полиране на нокти, за премахване на кожички, основа за нокти, спиртни кърпички, кожно масло и т.н.

Преди да започнете трябва да подготвите ноктите си. Изпилете ги внимателно до желаната дължина и форма. Използвайте ножичка за да премахнете излишните кожички около ноктите. Гел лакът няма да се захване добре за ноктите ако те са мазни, затова ги избършете старателно със спирт, ацетон или специални влажни кърпички.

След това можете да нанесете основата. Старайте се, че основата не е попаднала и по кожата около ноктите – след това поставете ръцете под лампата. Вече можете спокойно да нанесете и гел лака. Най-добре е това да става на тънки слоеве. Нанасяйте слоеве докато не постигнете желания цвят и наситеност. Уверете се, че гел лакът е напълно изпечен преди да нанесете още един слой отгоре.

Когато вече сте постигнали желания маникюр е време да запечатате цвета с финален слой прозрачен лак. Отново, нанесете и изпечете добре под лампата.

Някои гел лакове остават лепкави на допир дори и след като са изпечени добре. Това е напълно нормално и не трябва да ви притеснява. Просто минете внимателно отгоре със спирт и кърпичка (която не оставя власинки) и избършете лепкавите остатъци. Нанесете кожно масло за финал и маникюрът ви е напълно готов.

Най-добрите комплекти за гел лак маникюр

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите комплекти за гел лак. Изберете този, чието съдържание отговаря най-добре на вашите изисквания и бюджет.

Не забравяйте, че за да постигнете отличен маникюр ви трябват качествени гел лакове и хубава лампа.

Не очаквайте чудеса от най-евтините комплекти, но ако нямате претенции и просто искате да добавите малко цвят и блясък на ноктите си – и подобен комплект би ви свършил работа.

1. Професионален комплект за маникюр и педикюр Lila RossaКомплектът включва разнообразие от професионални продукти за модерен и добре изглеждащ маникюр. Гел лакът е с лесна за нанасяне текстура и придава специален блясък на ноктите.

Нанасянето му става директно върху старателно почистен и обезмаслен нокът.

Суши се посредством UV лампа, която е включена в комплекта и има мощност от 36 вата. В него ще намерите още седем различни гел лака, основа, масло, обезмаслител, лакочистител, 100 броя салфетки, четка за прах, щипки, пили за нокти – права и полумесец, буферна пила и избутвач за кожички.
Купи сега

2. Комплект за маникюр от 23 части Pretty 2017990Комплект за гел лак от 23 части, който включва 36-ватова UV лампа (4 крушки по 9 вата), гел основа, топ гел, цветни гел лакове, декорации, форми за педикюр, лепило, удължители и резач за тях, буферна пила, метални форми за изграждане, дървени избутвачи, буферен блок, полиращ блок, масло за кожички, течност за почистване на нокти, четки, нокторезачка, метален избутвач и пластмасов избутвач.
Купи сега

3. Комплект за маникюр Elite99Комплектът за гел лак включва UV лампа с мощност от 36 вата и таймер, полиращи блокове, двустранен метален избутвач, метални клещи за маникюр, самозалепващи форми за изграждане, изграждащ UV гел (прозрачен, розов и бял), професионални пили за ноктопластика, възглавничка, четири цветни гел лака, кърпички за сваляне на лак, четки за маникюр, обезмаслител, масло за нокти, рошава четка и блок пила.
Купи сега

4. Комплект за маникюр от 30 части Zuzu 2016900Комплектът съдържа UV лампа с мощност от 36 вата (4 крушки по 9 вата всяка) и вграден таймер, изграждащ гел (прозрачен и розов), течност за почистване лепкавия слой на гел лака след изпичане, лепило за нокти, топ гел, форми за изграждане, четка за почистване, две палитри за декорация, резач за удължители, декорации, буферен блок, пластмасови удължители, пинсети, четка за нанасяне на гел лак и пила за ноктопластика.
Купи сега

5. Комплект за маникюр Chu Jie 20112790Комплектът за гел лак маникюр се състои от 24-ватова LED лампа със сензори и таймер, изграждащ гел лак (прозрачен и розов), основа, топ лак, обезмаслител, препарат за почистване на лепкавия слой след изпичане, четка за нанасяне на гел лак, двустранен избутвач, буферен блок, двустранна пила за ноктопластика, ароматно масло, декорации, метални форми за изграждане и инструкции за употреба.
Купи сега

6. Комплект за маникюр Мечта 20180Комплект за гел лак, с чиято помощ можете да си създадете мечтания маникюр.

Той съдържа UV лампа с мощност от 36 вата (4 крушки по 9 вата), 12 на брой цветни гел лакове, прозрачен гел, основа, топ гел, лепило, четка за почистване, обезмаслител, пила за ноктопластика, декорации, четка за нанасяне на гел лак, палитра с декорации, тампони без власинки, розов блок и дървени избутвачи.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Професионален комплект за маникюр и педикюр One stepПрофесионален комплект за гел лак, с който можете да направите модерен и цветен маникюр. Лакът има лесна за нанасяне текстура и придава приятен блясък на ноктите.

Комплекта включева LED лампа с мощност от 36 вата, 7 на брой гел лака, основа, масло за кожички, лакочистител, четка за прах, щипки, пили за нокти – полумесец и права, буферна пила и метален избутвач за кожички.
Купи сега

8. Разширен комплект за маникюр с 10 цветни гел лака Pretty 2019990Комплектът е разширен и има 10 на брой различни цветни гел лака.

Включена е и UV лампа с четири крушки и таймер, основа, топ гел, блок за полиране, течност за почистване на лепкавия слой след изпичане, обезмаслител, метален избутвач, масло за кожички, пила за нокти, лакочистител, брокат, дървен избутвач и инструкции за ползване.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Dimitria пише

    Аз си взех от Quadra пълен комплект с много по-добра лампа и цена. Вижте ги и тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!