Всички категории

9-те Най-Добри Гейминг Слушалки

Нуждаете се от най-добрия начин, с който да се потопите максимално в игрите и да усетите страхотните аудио ефекти от това изживяване? Е, гейминг слушалките са отлично решение!

Те са незаменим аксесоар, особено за хората, които прекарват много време пред компютъра и обичат да играят игри.


Качественият звук е от изключително значение за едно истинско гейминг изживяване и любителите определено ще оценят това предимство.

Добрите слушалки могат да променят геймплея, тъй като позиционните аудио сигнали от най-добрите игрални слушалки могат да бъдат решаващ фактор във важни ситуации.

За всеки, който се занимава професионално с гейминг, знае че тази периферия ви позволява да определите с точност местоположението на противника, вместо да стреляте на посоки.

Веднъж опитали, повечето хора не могат да си представят живота без този аксесоар.

Мнозина обаче не разбират как да изберат висококачествено и надеждно устройство. Съществуват няколко момента, които купувачът трябва да вземе под внимание.

Ако искате да откриете най-подходящото устройство за вас – продължавайте да четете нашето ръководство.

За допълнително удобство, по-надолу ще ви представим и най-добрите предложения на пазара, между които може да избирате.

По какво се отличават гейминг слушалките от традиционните?


Традиционните или потребителски слушалки са предназначени за музика.

В резултат на това драйверите, с които разполагат, предлагат пълен звук от среден диапазон, високият звук се контролира, а басът може да се регулира плътно. Всичко това създава приятно музикално изживяване.

Слушалките за игри поставят много силен акцент върху баса и превръщат изживяването ви в истинска магия.

Ако искате да използвате слушалките си за игри за слушане на музика, звукът, който произвеждат, може да е изморителен.

Това дори може да развали цялостното ви изживяване, което води до музикален звук, който е мек.

Тъй като те са предназначени за игри, обикновено нямате възможност да регулирате високите честоти в слушалките за игри.

В резултат на това, музикалните инструменти, които слушате, ще имат приглушен или неясен звук.

Причината номер едно, поради която хората избират слушалки за игри е, че предлагат удобството на микрофона и слушалките на едно място.

Бихте могли да закупите отделен, като такъв, който можете да прикрепите към ризата си или стоящ микрофон, но защо бихте направили това, когато има толкова много висококачествени слушалки за игри?

Ако закупите отделен микрофон за вашите слушалки, трябва да се справите с допълнителен кабел, допълнителни връзки и риск от неизправност на допълнителен продукт.

Аргумент, който някои са направили за закупуване на микрофон, освен слушалки, е, че качеството на микрофона на слушалките за игри не е на ниво.

Това може да е било вярно преди няколко години. Но сега качеството на микрофона и качеството на звука на слушалките за игри скочиха до голяма степен.

Така че няма причина да се чувствате неудобно да закупите слушалки за игри, мислейки единствено за удобството.

Слушалките за игри са проектирани да ви позволят да чувате аудио и виртуален съраунд звук.Вярно е, че не всички те са създадени еднакви. Някои ще ви осигурят умопомрачителен съраунд звук, а други ще бъдат някъде в средния диапазон.

В повечето случаи с геймърски слушалки ще стигнете до качеството, за което плащате.

Ако играете игри на компютър, ще имате възможност да използвате софтуер за съраунд звук, който ви позволява да се наслаждавате на съраунд звук, независимо от слушалките, които използвате.

Но има много хора, които използват Xbox One или PS4, за да играят игри. В тези случаи ще се възползвате от съраунд звук само ако използвате техните слушалки за игри.

Накратко: Мнозина гледат на слушалките за игри като на майстор на всички занаяти, когато става въпрос за слушалки.

Те са невероятно гъвкави и имате възможност да ги използвате за игри, разговори по Skype или гласова диктовка.

Какво да търсите при покупката на геймърски слушалки?


За да откриете най-доброто решение, което може да ви предложи усещане, което другите периферни устройства не могат да предоставят, трябва да се запознаете с някои основни аспекти.

Те ще ви помогнат към пътя за успешната покупка и ще улеснят избора ви.

Все пак, чудесното аудио идва от чудесните слушалки.

Качествен звук

Когато избирате слушалки за игри, несъмнено потърсете функции, които ви дават висококачествен съраунд звук.

Съраунд звукът ви дава насоченост, така че да знаете какво се случва около вас.

В зависимост от играта, която играете, това насочено осъзнаване е от съществено значение.

Позволява ви да чуете стъпките на някой, който върви към вас, за да можете да реагирате, преди той да доведе играта ви до края.

Съраунд звукът на слушалките за игри се реализира по два начина, реален или виртуален.

Слушалките за истински съраунд звук имат множество драйвери от всяка страна, които отговарят за определени аудио канали.

Те са разделени на странични, субуфер, централен и заден канал. С истинския съраунд звук, всички драйвери работят като единица, за да създадат приятен звук, давайки ви триизмерно ротационно аудио.

Виртуалният съраунд звук се създава чрез софтуера на вашия компютър или на слушалките ви.

Предимството на това е, че ви дава по-голяма аудио среда, което води до превъзходно игрово изживяване

Добър микрофонКакто разбрахте, в повечето случаи ще срещнете модели, които предлагат микрофон, вграден в слушалките.

Може би затова микрофонът на слушалките за игри често се пренебрегва, но е важно да съобразите и него, когато пазарувате.

Като за начало, не се привързвайте твърде много към намирането на микрофон за слушалки за игри с качество на запис – те не съществуват.

Микрофоните на слушалките за игри често се борят в басовия диапазон на честотния спектър, което може да накара хората с особено дълбоки гласове да звучат малко по-зле.

Тези микрофони също често не получават достатъчно мощност чрез дадената си връзка, независимо дали е 3,5 мм или USB, което означава, че може да звучите малко тихо.

Ако говорите през Discord или конзолен гласов чат, това доста лесно се решава в настройките.

Все пак е важно да се уверите, че микрофонът е адекватно маневрен – дори коригирането на нещата с инч или два може да направи огромна разлика в качеството на разговора.

Като цяло микрофоните за слушалки са проектирани така, че да не се нуждаят от много настройване и чужда намеса.

Възможно е да направите и подобрения чрез настройките, които не са трудни за намиране или нулиране, така че не се страхувайте да бърникате, ако нещата не звучат така, както ги искате.

Практична употребаКогато купувате слушалки за игри, търсете нещо, което можете да използвате удобно в продължение на много часове наведнъж.

Повечето хора не използват потребителски слушалки за толкова последователни часове, колкото хората, които използват слушалки за игри.

Не е необичайно геймърите да използват слушалките си за четири или дори пет часа без почивка.

Затова е от изключителна важност да наблегнете на устройство, което да е практично за вас и вашите нужди, независимо колко дълго го използвате.

Какво трябва да имате предвид при покупката на гейминг слушалки?


Преди да се сдобиете с вашето устройство е нужно да се запознаете с още няколко фактори, които са особено важни в това отношение.

Ако ги следвате правилно, несъмнено ще попаднете на качествен модел, със страхотни характеристики, за да отговаря идеално на вашето търсене.

Ергономичност

Някои игрални слушалки имат саморегулираща се лента за глава, която върши чудеса и не се усеща по никакъв начин.

Начинът на поставяне на слушалките над ухото на главата ви е едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, особено за слушалките за игри.

Ако ще играете за дълги периоди от време, лошото прилягане може да бъде физически болезнено – което означава, че всъщност не можете да отдадете целия си фокус на фрагментирането.

В началото може да изглежда безпроблемно, но задържаната топлина, пот и триене могат да се натрупат с течение на времето.

След около час, дори незначителен дискомфорт може да се почувства доста ужасен.

Малко допълнително тегло на грешното място може да ви причини болки във врата. Лекият натиск в лентата може да се превърне във възпалени уши или пълно главоболие.

Затова е от особено значение да се насочите към модел с ергономични форми, който ще ви гарантира удобство и няма да ви навреди.

Качество на изработкаПовечето геймърски слушалки са направени от пластмаса – често евтина пластмаса.

Важно е да намерите слушалки, които дават усещане за здравина и са с по-масивни части.

Ако можете да намерите модел с метална или телена рамка, това е идеално и ще ви свърши доста добра работа.

В случай че сте се насочили изцяло към пластмаса, намерете устройство с достатъчен обхват на движение, за да отчетете каквато и да е формата на главата ви.

Модел, направен от евтина или крехка пластмаса, може да добави напрежение или неприятно усещане при носене.

Имайте предвид и че пластмасата може да скърца, когато се натисне дори малко и освен това, както се досещате няма да издържи много дълго време.

Някои слушалки използват изцяло метален скелет, което означава, че може да понесе удар или изпускане, без да се счупи или повреди.

Определено имайте това предвид, ако слушалките ще се използват от страстен геймър и заложете на възможно най-качествените материали.

ИзолацияКачеството на уплътнението на слушалките силно влияе върху качеството на звука им.

Лошата изолация наистина може да промени това, което чувате и това е особено важно за слушалките за игри, които използват много леки насочени аудио сигнали.

Размерът и материалът на подложката за слушалки могат да имат много общо с качеството на уплътнението.

Ако пяната на подложката за слушалки не създаде ефективно уплътнение веднага, може просто да има нужда от време, за да се оформи във формата на главата ви.

Ако самата подложка не е достатъчно голяма, за да се побере около ухото ви, трябва да погледнете или по-голям чифт слушалки, или резервни подложки с по-голяма обиколка.

Ако носите очила, наистина трябва да помислите за снабдяване с велурени подложки за вашите слушалки или поне слушалки за игри с канали за очила в подложките за уши.

Без тях почти сигурно ще пропуснете много бас и ще си създадете нежелан дискомфорт, притискайки рамките на очилата към лицето ви.

ДизайнСлушалките за игри обикновено имат геометрични модели на дизайн, но има и такива, които изглеждат точно като нормални слушалки с прикрепен микрофон.

Много други приличат повече на извънземен космически кораб, закачен на главата ви.

Някои от тези модели се предлагат в ярки цветове, със странни ъглови дизайни, цветни светодиоди и имена, които изглежда по-вероятно принадлежат на нещо, което изстрелва лазери, отколкото покрива ушите.

Това е особено важно, ако планирате да носите слушалките си на публично място. Разбира се, има и геймъри, които не придават голямо значение на външния вид при избора на слушалки.

Въпреки това, с такава фундаментална инвестиция, на аксесоар, който ще използвате може би дори ежедневно, защо да не изберете нещо привлекателно?

СвързванеКабелната връзка включва използването на кабели за свързване на вашите слушалки или слушалки към съвместим аудио източник.

Най-често срещаните опции за свързване са 3,5 мм жакове или USB портове.

В сравнение с безжичните слушалки, кабелните слушалки са сравнително евтини.

Те често са пълни с повече функции и на по-ниска цена, което ги прави покупки с по-добра стойност за пестеливи геймъри и играчи, които имат ограничен бюджет.

Всъщност на пазара има много повече кабелни слушалки, от които да избирате, в сравнение с безжичните.

Няма нужда да се притеснявате за зареждане и/или батерии. Това е очевидно предимство при използването на жични слушалки, в сравнение с техните безжични аналози.

От друга страна, много потребители все повече започват да търсят безжичното свързване, което обикновено става чрез Bluetooth.

То също си има своите предимства, като най-основното е, че забравяте за всички досадни кабели.

Безжичните слушалки са по-издръжливи и имат по-добра междуплатформена съвместимост, тъй като обикновено работят с всяка конзола или устройство, което поддържа безжични стандарти.

Също така, докато сте в обхвата на безжичните слушалки за игри, можете да бъдете почти във всяка позиция, докато играете.

Това е въпрос на личен избор, който трябва да определите сами, в повечето случаи и двата варианта са доста добри.

Размер и теглоПо-леките и компактни слушалки обикновено са по-удобни за носене за продължителни периоди от време.

Това обаче не означава, че по-тежките слушалки трябва да бъдат отхвърлени изцяло, особено след като точно те са по-издръжливи и са изработени от по-качествени материали.

Важно е да се отбележи, че допълнителната подложка на възглавницата може да помогне за смекчаване на допълнителния дискомфорт.

Както се досещате – той идва с допълнителното тегло на по-тежките слушалки за игри.

Разбира се, комфортът е предпочитание. Това, което работи за вас, може да не работи за другите и обратно.

Винаги е по-добре да изпробвате геймърски слушалки за около тридесет минути, преди да направите покупка.

Това може да се случи чрез използване на устройството на познат или приятел, или ако е възможно на място във физически магазин.

БюджетностТочно както при повечето неща в живота, ще получите това, за което плащате, когато става въпрос за слушалки за игри. Но цената не е всичко.

Възможно е да попаднете на безумно скъпи модели, които ще ви предоставят безброй функции, от които всъщност не се нуждаете.

За да сте сигурни, че в крайна сметка избирате правилните слушалки за игри, важно е да направите своето проучване и да определните нуждите си, без да вкарвате нищо излишно.

Единственото важно е да вземете предвид факторите, които изброихме по-горе и от там да определите каква сума бихте могли да отделите от бюджета си.

Ако можем да ви дадем съвет – инвестирайте в качествените материали и ергономичността, останалите функции са просто търговски трикове за заблуждаване на потребителя.

 

Надяваме се, че нашето ръководство ви е помогнало да разберете какво точно да търсите в геймърските слушалки.

А сега се насладете на страхотните предложения, които подбрахме специално за вас…

1. Слушалки Logitech G435 LightspeedБезжични гейминг слушалки, подходящи за всякакви игри, благодарение на страхотния си звук и качествен микрофон в едно. Свързват се чрез Bluetooth технология за допълнителен комфорт и без излишни кабели. Слушалките са с изключително компактни размери и тегло, за да ги вземете навсякъде с вас. Дизайнът е удобен и изчистен, в чудесни цветове – бял/лилав. Диаметърът на високоговорителите е 40мм, а съпротивлението е 45 ома. Комплектът включва: слушалки, инструкции, LIGHTSPEED безжичен USB-A приемник и USB-C към USB-A кабел за зареждане.
Купи сега

2. Слушалки DC-Onikuma K5 ProfesionaleТези слушалки са създадени в сътрудничество с най-добрите геймъри в света, като са направени от най-висококачествени материали и използват най-новите технологии. Произведени са от известния производител на компютърни компоненти Onikuma, носещи наименованието PRO. Моделът е направен от изключително качествени материали, за да бъде достатъчно издръжлив във времето и удобен при употреба. Слушалките се предлагат с дигитален микрофон, който интелигентно намалява шумът от дишането, за да осигури перфектна комуникация и несравнима яснота. Със страхотен съраунд звук, който ще пренесе играта ви на друго ниво и ще надхвърли собствените ви стандарти. Слушалките се предлагат с кабел с дължина 2 метра, който ви помага да се свързвате лесно и безпроблемно.
Купи сега

3. Слушалки Havit GAMENOTE H2016DТези слушалки са жични, с подвижен микрофон и компактни размери за лесна и удобна работа у дома. Съвместими са с PC, PlayStation 4, XBOX и мобилни устройства, за да се наслаждавате максимално на любимите си игри. Моделът е с красив и ергономичен дизайн, благодарение на кожените наушници и подплатената диадема. Именно те ще ви гарантират удобство и лекота, дори и при по-дълги часове на използване. Дължината на кабела е 2 метра, за да имате достатъчна свобода на движение.
Купи сега

4. Слушалки за игри Onikuma K20Професионални слушалки с иновативен дизайн и страхотни характеристики, представляващи върха на гамата от производителя Onikuma. Те са с изключително компактни размери, минимално тегло и технология Noise Canceling (шумоподтискане) гарантира ясни разговори, когато се използват за чат. Моделът предлага осветление Rainbow RGB и ергономичен дизайн, който ще подпомогне за вашето удобство, дори при по-продължителни часове на игра. Слушалките са изработени от висококачествени материали и се предлагат с микрофон, изработен с най-новите технологии, с филтърът Breath, който интелигентно намалява шумът от дишането. Звук, разработен в сътрудничество с ONI ACOUSTICS и съвместимост с повечето устройства.
Купи сега

5. Слушалки Gaming Redragon PandoraТези гейминг слушалки са с изключителен и запомнящ се дизайн, удобни размери и чудесна виртуализация. Изработени са от качествени материали и притежават RGB светлини, които ще внесат допълнителен ефект към вашето гейминг изживяване. Разполагат с бутони за контрол на силата на звука и за включване/изключване на подвижния микрофон, включен към слушалките. Ергономичният дизайн ще ви гарантира качествена и удобна работа, а високоговорителите – качествен звук. Технологията е с кабел и USB връзка.
Купи сега

6. Слушалки Gaming Razer Kraken XС тези ултра-леки слушалки ще успявате да играете часове наред, без да имате усещането, че са върху вас. Снабдени са със 7.1 съраунд софтуер, за да получавате качествен и точен звук по всяко време. Благодарение на 40 мм драйвери, настроени по поръчка, Razer Kraken X издава ясен и балансиран звук. Получавате допълнителни мемори пяна възглавници с канали за очила, подплата от мека лента и затягаща сила за здраво захващане на главата, за да осигури удобно и премерено прилягане. С гъвкав микрофон, който записва звук от зона, която се фокусира върху устата, за да уловите ясно гласа си, като същевременно потискате фоновия и задния шум. Включен аудио контрол, с който лесно ще управлявате устройството и съвместимост с PC, Mac, Xbox One, PS4, Nintendo Switch и мобилни устройства с 3.5 мм аудио жак.
Купи сега

7. Слушалки Gaming HyperX Cloud AlphaГейминг слушалки с изключителна Surround технология, качествен звук и компактни размери с леко тегло. Дизайнът на слушалките е много привлекателен и удобен, а включеният микрофон ще ви гарантира качествена връзка с останалите геймъри. Връзката е жична с жак 3,5 мм и дължина на кабела 1,3 м, за да имате достатъчна свобода на движение по време на игра. Диаметърът на високоговорителите е 50мм, а съпротивлението 65 ома. Моделът се предлага в черен/червен цвят, за да пасне идеално на всеки вкус.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Слушалки Gaming Trust GXT 450 BLIZZ RGBЧерни слушалки с RGB подсветка, която ще ви очарова със страхотните си цветове и ще освети допълнително всяка игра. Моделът осигурява висока точност и ясен бас. Със 7.1 съраунд звука и 40-милиметровите високоговорители ще се справяте безпроблемно с всяко едно предизвикателство по време на най-зрелостните игри. Слушалките са подходящи за дълги и интензивни гейминг сесии, благодарение на меките въртящи се слушалки и лентата за автоматично регулиране. С 2 м USB кабел, който ви позволява да се движите свободно и контрол на силата на звука и осветление плюс деактивиране на микрофона.
Купи сега

9. Слушалки Sony WirelessБезжични гейминг слушалки с невероятен звук, който несъмнено ще превърне играта ви в истинско приключение. Те са с платформа PlayStation 5, акумулаторно захранване и портове Jack 3.5 мм, USB type C. Този чудесен аксесоар предлага Noise cancelling функция за още по-качествена работа и обхват до цели 10 метра, за да не бъдете възпрепятствани от нищо. Имат и кабел с дължина 1.2 м, автономия на акумулатора до 12 часа и съпротивление 32 ома. Моделът е с 40 мм говорители и включва със себе си адаптер. Ергономичен дизайн, подходящ дори за най-запалените геймъри и елеганта и изчистена визия.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!