Всички категории

17-те Най-Добри Дамски Чанти

Едва ли има дама, която да не се съгласи с твърдението, че дамската чанта е един от най-удобните аксесоари.


Защо ли? Защото в една дамска чанта могат да се съберат всички важни за една жена лични вещи, а освен това добре подбраната може да бъде идеално допълнение към тоалета. 

Основното предизвикателство при избирането на нова дамска чанта е избирането на подходящия модел.

Дамските чанти понякога могат да бъдат значителна инвестиция (тъй като има модели, които струват няколко стотин лева), така че трябва да избирате внимателно, за да си купите нещо, което си заслужава и ще използвате дълго време.

За ваше улеснение създадохме това подробно ръководство, в което ще ви помогнем да изберете дамска чанта, която няма да смятате за ненужна след броени дни.

След прочитането му ще можете по-добре да изберете модел, който не е прекалено тежък за раменете ви, не е прекалено хлабав и балансира чудесно между визия и практичност.

Определете предназначението и стила на дамската си чанта


Едно от най-основните неща, които трябва да обмислите при покупката на нова дамска чанта е как планирате да я използвате и какво ще слагате в нея. Също така трябва да помислите на какво облекло ще я носите, как ще я носите и т.н.

Например ако ви трябва чанта, която да носите по цял ден – потърсете модел, който е лек и практичен.

Чанта за през рамо би била идеална за подобна цел.

Няма да е разумно да изберете кожена чанта с къси дръжки или презрамка.

Можете да се спрете и на стилна чанта за рамо, която има достатъчно място, за да поберете всичко необходимо за деня си – важни документи, малък таблет или дори лаптоп.

Когато става въпрос за стил – има множество модели, от които можете да избирате.  Ще се върнем на тях малко по-късно.

Дамската чанта и типа на тялото ви

Освен това как ще се използва една дамска чанта, също така е важно да видите кои модели ще си отиват с типа на тялото и физиката ви – подобно на това как избирате рокля или чифт обувки.

Но не се притеснявайте, ще ви информираме как да направите правилен избор на дамска чанта що се отнася и до тялото ви.

ПропорционалностРазмерът на чантата трябва да отговаря на типа на тялото ви.

По слабите жени с по-нисък ръст изглеждат по-високи когато носят по-къса и малка дамска чанта. Също така могат да изглеждат още по-ниски ако носят по-голяма дамска чанта.

От друга страна, високите и слаби дами пък изглеждат по-високи ако носят по-малки и къси чанти. Вместо това те трябва да се замислят за средна по размер чанта или дори по-голям модел.

Форма на дамската чанта

Трябва да изберете формата на чантата обратно на типа на тялото ви.

По-ниските дами изглеждат по-високи като носят правоъгълна и по-висока дамска чанта. Високите дами пък ще изглеждат перфектно със средна по размер кръгла чанта.

Дължина на дамската чанта

От особена важност е да вземете предвид до къде достига дъното на чантата спрямо вашето тяло.

Например късите чанти а Можете да вземете и по-дълга чанта, която пада надолу по тялото и няма да се забелязва толкова. Повечето жени предпочитат да носят дамски чанти, които висят в близост до гърдите им – по този начин те си придават по-стилен и изискан вид.

Също така можете да обмислите избирането на дамска чанта, която балансира тялото ви.

Например ако имате по-закръглена или крушовидна форма и раменете ви са по-тесни в сравнение с талията и бедрата – можете спокойно да балансирате с чанта за рамо.

По този начин ще акцентирате върху бюста и долната част на чантата ще падне над талията и бедрата ви и по този начин ще изравни пропорциите на тялото.

Ако пък раменете ви са широки колкото талията и бедрата – можете спокойно да си вземете чанта с форма на полумесец и средно дълга дръжка за рамо.

Ако планирате да посетите магазин за дамски чанти – особено важно е първо да пробвате няколко модела и да се огледате добре в огледалото.

Изберете чанта, която да отговаря на стила и тялото ви, а не такава, която да бъде в разрез и с двете.

Как да различите некачествена и качествена дамска чанта


Без съмнение всеки има свой вкус и предпочитания що се отнася до стил и мода. Въпреки това ако погледнете по-далеч от тях ще се съгласите, че една дамска чанта може да се ползва две, три и повече години.

Заради това е особено важно да можете да различавате некачествените от качествените модели.

Така ще сте сигурни, че правите добра и дългогодишна инвестиция с покупката на нова дамска чанта.

Претрупване на джобове и отделения

Разбира се, може и да харесате идеята за чанта с много отделения и джобове, особено що се отнася до организиране на личните ви вещи. Въпреки това, чанта с джобове отвътре и отвън и много отделения често се оказва непрактична, защото няма достатъчно пространство за тяхното използване.

Според модела, може пък да имате достатъчно пространство, но пък същите да са прекалено големи и дълбоки и трудно да намирате сложеното в тях.

Прекалено голяма тежест

Според скорошно проучване, средностатистическата дамска чанта трябва да тежи около 1 килограм, за да се избегне болката в раменете и гърба.

За съжаление същото това проучване показва, че средно една дамска чанта тежи около 2.5 килограма, което гарантира в даден момент ставни и мускулни болки.

Невъзможност за регулиране на дръжките и презрамката

За по-голяма гъвкавост и удобство потърсете чанта с регулируеми дръжки и презрамка. Ако избраният модел няма възможност за регулиране, уверете се, че дръжките и презрамката не са прекалено къси или дълги за вашия ръст и тип тяло.

Също така се въздържайте от купуването на чанта, чийто дръжки и презрамка са прекалено тънки – те могат да са неудобни и да се впиват в ръцете и рамото ви.

Нискокачествени материалиКогато избирате кожена дамска чанта, важно е да запомните, че кожата трябва да е мека и гладка на пипане. Избягвайте модели, чийто външен вид изглежда лъскав, изкуствен и материалът е твърд.

Текстилните дамски чанти или тези, които не са изработени от кожа трябва да изглеждат и да се усещат здрави, а не тънки и евтини.

Дамска чанта с лошо качество

Важно е да проверите дали избраната чанта е изработена добре и от издръжливи на атмосферните влияния материали. Не пренебрегвайте и вътрешната подплата – тя не трябва да бъде хлабава и не добре зашита по ъглите.

Основни неща, които да вземете предвид преди покупка на дамска чанта

Шевовете

Важно е чантата да е добре зашита с правилните шевове. Ако намерите свободно висящи конци в ъглите или краищата – не купувайте подобна чанта.

В случай, че избраната чанта е шита отвътре и отвън – проверете дали вътрешните шевове са също толкова качествени и добри, колкото изглеждат външните. Ако не са – пропуснете конкретната чанта.

Освен шевовете, не забравяйте да проверите и останалите детайли – те трябва да са добре зашити и закрепени и да не ги усещате сякаш ще паднат всеки момент.

Качество на циповете и закопчалките

Един от най-надеждните начини да проверите дали една дамска чанта е висококачествена е като обърнете внимание на циповете и тяхното качество.

Всеки джоб или отделение с цип трябва да се отваря плавно и без усилия.

Подобно на това и закопчалките трябва да функционират безпроблемно.

Връзка с презрамката и дръжкитеШевовете, които свързват основата на чантата с дръжките и презрамката са критична област, която също трябва да проверите. Именно те ще поемат тежестта на чантата и вещите ви. Най-добре е изобщо да не избирате дамска чанта, чиито дръжки и презрамка са зашити за страниците или по краищата.

Шансът шевовете да се скъсат много бързо е голям.

Колкото по-малко шевове – толкова по-добре

Това е просто – многото шевове означават, че има много повече слаби точки където чантата може да се скъса. Възможно е подобно нещо да се случи след едва няколко месеца ползване и реално вината няма да е ваша.

Много кожени парчета зашити заедно означават множество шевове, което води до слаб и нискокачествен краен продукт. Затова по-добре изберете модел, който няма толкова много шевове и декорации.

Видове дамски чанти

Когато става въпрос за определяне на най-използваните и функционални аксесоари за ежедневието, дамската чанта е сред водещите. Тя е един от най-използваните предмети. От съхранение на важни неща за ежедневието до побиране на дребните лични вещи без които не можете – представете си само ден без любимата си дамска чанта.

Ако търсите нова, може да изпитате сериозни затруднения, защото на пазара има толкова много видове и модели. Както споменахме по-нагоре в ръководството, ще ви представим основните видове дамски чанти.

Кожени чанти с капак тип СачълТози вид чанти имат репутацията на издръжливи и подходящи за ежедневно ползване. Те са здрави с достатъчно място за лични вещи. Дръжките на тези чанти са със среден до голям размер, а модели се срещат във всякакви цветове и дизайни.

Въпреки това повечето жени избират тъмно кафяви или черни.

Въздържайте се от покупката на бяла или светла кожена чанта, тъй като може да се зацапа сравнително бързо.

Уверете се, че ако избирате чанта от този вид – то тя ще пасне на типа на тялото ви. Разбира се, може да е любов от пръв поглед, но все пак се огледайте с чантата преди да я вземете. Уверете се, че пасва добре на тялото ви.

Ако сте по-високи, не избирайте прекалено малка чанта или ще изглежда сякаш носите чужда чанта. По същия начин, ако сте по-ниски – изберете чанта, която не изглежда сякаш можете да се поберете в нея.

Чанти за лаптоп / куриерски чанти

Тези чанти са по-големи и са идеални за носене на служебни документи, таблет и дори лаптоп.

Ако ви трябва нещо подобно за работа и ще носите доста документи и електроника – подобна чанта би била отличен избор.

Чанти с форма на полумесец тип Хобо

Това са класически чанти, които се срещат от десетилетия. Независимо от формата и дизайна, те са изискани и могат да ви осигурят комфорт и по-завършен външен вид.

Можете да ги носите като модел аксесоар, в динамичното работно ежедневие или през свободното си време.

Широки чанти тип БъкетЕдна от най-добрите причини да си вземете подобна чанта е, че можете да я носите със всичко. Характерно за този вид чанти е, че са по-високи отколкото широки и имат заоблено дъно.

Чанти за дрехи тип Дъфъл

Също наричани чанти за уикенд и почивка, те са тип сакове подходящи за пътуване и събиране на дрехи, гримове, електроника и каквото още се сетите. Идеалният избор ако ви трябва нещо за пътуванията през уикенда или за командировките.

Можете да избирате от различни размери и форми. Ако пътувате често – подобна чанта би била подходящ избор.

Чанти с дълга презрамка за през рамо тип Кросбоди

За по-голяма гъвкавост и свобода на движение подобна чанта би била идеална. Тя е перфектният аксесоар за носене на личните ви вещи и допълване на тоалета.

Този вид чанти са здрави и с гъвкава презрамка, която се регулира лесно на дължина. Носят се през рамо и са много удобни защото разпределят тежестта между раменете и гърба.

Освен това можете да бръкнете и извадите нещо от подобна чанта много бързо и лесно.

Препоръчително е да изберете поне средна по размер чанта от този вид – ако е прекалено малка едва ли ще ви бъде толкова функционална. Но пък ако е прекалено голяма и тежка може да причини дискомфорт и да не ви отива толкова.

Средна по размер чанта за рамо

Когато става въпрос за класически и изискан външен вид – този вид дамски чанти си остава сред най-предпочитаните. Освен, че са страхотен моден аксесоар, подобни чанти са особено функционални и гъвкави.

Те ви дават добра мобилност и ви предоставят достатъчно място за личните ви вещи. По-добър вариант са от чантите тип Сачъл, защото не трябва да ги държите за дръжките.

Освен това имате голям избор от комбинации откъм дизайн и материали на изработка.

Разбира се, на пазара могат да се срещат и други видове дамски чанти. Също така не трябва да забравяме, че има и многофункционални модели, които съчетават в себе си повече от един вид чанта. На какво ще се спрете и изберете – всичко зависи от личните ви предпочитания и потребности.

Материали


Дамските чанти могат да бъдат изработени от различни материали. Нека разгледаме основните.

Кожа

Подобни чанти са здрави и имат модерни дизайни. Можете да бъдете сигурни, че една качествена кожена чанта ще изкара дълго време ползване. Освен това много дами смятат, че кожените чанти започват да изглеждат по-добре с времето защото променят цвета и оттенъците си.

Текстил

Дамските чанти от текстил също са здрави и се предлагат в различни дизайни и цветове. Освен това те са по-меки и леки, което ги прави по-удобни за носене.

Заключение

Вече знаете какво да вземете предвид при избора на следващата си дамска чанта.

Ако въпреки това все още изпитвате определени затруднения, не се притеснявайте. Ще ви представим някои от най-добрите модели дамски чанти, които към момента можете да намерите на пазара.

1. Чанта от еко кожа Guess


Моделът е спортно-елегантен с изчистен дизайн. Изработен е от еко кожа в аленочервен цвят.

Има една фиксирана дръжка и една регулируема и отделяща се презрамка.

Чантата разполага с едно отделение и вътрешно джобове. Закопчава се с връзка. Размерите й са 25х25х16 сантиметра.
Купи сега

2. Чанта с тропически детайли O bag


Чантата е подходяща за ежедневно носене и има изчистен дизайн с тропически детайли. Изработена е от текстил и каучик в жълт цвят. Има две навити дръжки и се закопчава с връзка.

Разполага с релефно лого и отделящ се несесер. Въпреки че е за ежедневно ползване, не се препоръчва прекомерното излагане на слънчеви лъчи и високи температури – така ще се избегнат промени във формата и цвета.

Размерите на модела са 27х39х7 сантиметра.
Купи сега

3. Чанта Furla My Piper с отделяща се презрамка


Чантата е спортно-елегантна с изчистен дизайн. Изработена е от кожа в бледорозов цвят. Има една дръжка в горната част и една регулираща и отделяща се презрамка.

Има един заден пришит джоб и един вътрешен с цип. Закопчава се посредством метална система. Външната част е от кожа, а подплатата е от найлон и полиуретан.

Размерите на модела са 20х24х8.5 сантиметра. Максималната дължина на презрамката е 59 сантиметра.
Купи сега

4. Капитонирана чанта от еко кожа Love Moschino


Моделът е спортно-елегантен с изчистен дизайн. Изработен е от еко кожа в черен цвят. Носи се през рамото и има регулируема презрамка. Разполага с едно основно отделение, което се закопчава с капса.

Размерите на чантата са 13х20х8 сантиметра, а максималната дължина на презрамката е 55 сантиметра.
Купи сега

5. Кожена шопинг чанта DiAmanti Abrianna


Това е чанта тип шопинг със спортно-елегантен вид. Изработена е от кожа в бледорозов цвят. Има две фиксирани презрамки и едно основно отделение, което се закопчава с цип.

Подплатата е от текстил. Размерите на модела са 29х37х11 сантиметра.
Купи сега

6. Кожена чанта с презрамка през рамото Ralph Lauren


Чантата е спортно-елегантна и е изработена от кожа в черен цвят. Дизайнът и е изчистен. Разполага с две фиксирани дръжки и една отделяща се презрамка.

Два джоба – един вътрешен с цип и един външен с цип. Основното отделение се закопчава с капса. Има детайлно лого и отделящ се метален ключодържател. Външната част е от телешка кожа, а подплатата от полиестер.

Размерите на модела са 21х28х11 сантиметра, а максималната дължина на презрамката е 53 сантиметра.
Купи сега

7. Шопинг чанта от еко кожа Emporio Armani


Чантата е от тип шопинг в спортно-елегантен дизайн с черен цвят. Има две фиксирани презрамки и един вътрешен джоб. Едно голямо основно отделение, което се закопчава с цип.

Външната част е от полиестер с PVC покритие.

Размерите на модела са 32х37х16 сантиметра, а максималната дължина на презрамката е 27 сантиметра.
Купи сега

8. Кожена чанта с две отделения Chiara Canotti


Чантата е спортно-елегантна, изработена от кожа в черен цвят. Има две фиксирани дръжки и една регулируема и отделяща се презрамка.

Разполага с две отделения и три вътрешни джоба като един е разделителен с цип. Закопчава се с магнитна капса. Моделът разполага и с метални крачета.

Размерите са 27х34х12 сантиметра.
Купи сега

9. Кожена чанта с лого JUST CAVALLI


Чантата е спортно-елегантен към елегантен модел и е изработена от кожа в канеленокафяв цвят. Дръжката й е като верижка. Има едно основно отделение с един вътрешен джоб с цип.

Закопчаването става с магнитна система. Външната част е от телешка кожа, а подплатата от памук.

Размерите на чантата са 16х25х4 сантиметра.
Купи сега

10. Чанта Pepe Jeans London Jennifer


Моделът е за през рамо и е спортно-елегантен. Изработен от еко кожа в тъмносин и бял цвят. Има флорален принт. Разполага с една регулируема презрамка.

Закопчава се с цип. Може да се ползва и като портфейл с опция за самостоятелно носене.

Външната част е от полиестер с полиуретаново покритие, а подплатата е от памук. Размерите на чантата са 14х19х7 сантиметра.
Купи сега

11. Кадифена чанта с капси Folli Follie


Чантата е спортно-елегантна и подходяща за работа. Има изчистен дизайн с капси. Изработена е от кадифена материя в тюркоазен цвят.

Разполага с регулируема презрамка. Има четири джоба – един с цип, два без закопчаване и един отзад.

Моделът се закопчава с връзка. Размерите са 18х21х13 сантиметра.
Купи сега

12. Чанта Versace Jeans Linea R от еко кожа с шагрен


Чантата е тип шопинг и е спортно-елегантна. Изработена от еко кожа в бледорозов цвят с шагрен. Разполага с две фиксирани дръжки.

Едно основно отделение, което се закопчава с цип. Три вътрешни джоба – един с цип и два без закопчаване.

Външната част е от еко кожа, а подплата от полиестер.
Купи сега

13. Кожена чанта за кръста Michael Kors Mott


Тази чанта е за кръста и е подходяща за ежедневно носене. Изработена е от кожа в черен цвят и има принтирано лого. Разполага с регулируема презрамка и едно основно отделение, което се закопчава с капса.

Три вътрешни джоба. Размерите на модела са 12х17х4 сантиметра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

14. Кожена чанта Coach Chelsea


Чантата е за през рамо и е спортно-елегантна, подходяща и за работа. Изработена е от кожа в цвят бордо. Изчистен дизайн с една фиксирана дръжка. Регулируеми и отделящи се презрамки.

Едно основно отделение, което се закопчава с цип.

Разполага с вътрешни джобове с цип. Размерите на модела са 18х29х6.5 сантиметра.
Купи сега

15. Ръчна чанта Calvin Klein Downtown от еко кожа с отделяща се презрамка


Чантата е спортно-елегантна. Изработена е от черна еко кожа. Има две фиксирани дръжки, както и една регулируема и отделяща се презрамка.

Разполага с две основни отделения и един разделителен джоб с цип.

Закопчава се с цип и магнитна капса. Размерите са 25х35х14 сантиметра.
Купи сега

16. Шопинг чанта Beverly Hills Polo Club от еко кожа с велур и несесер


Чантата е тип шопинг и е подходяща за ежедневно носене. Изработена от еко кожа в черен цвят.

Изчистен дизайн без принтове. Има две фиксирани дръжки и едно основно отделение, което се закопчава с капса.

Разполага с несесер с размери 13х20 сантиметра. Размерите на самата чанта са 28х44х14 сантиметра.
Купи сега

17. Чанта Puma Prime Street


Чантата е за ежедневно носене. Изработена е от текстил в бледорозов цвят. Има две фиксирани презрамки.

Едно основно отделение и два джоба – един вътрешен с цип и един преден с цип. Има неонови акценти по външната част.

Размерите й са 33х48х10.5 сантиметра.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Lorena пише

    Модата е до време! Стилът е вечен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!