Всички категории

21-те Най-Добри Идеи за Подаръци за Кумовете

След младоженците едва ли има по-важна двойка от тази на кумовете, когато става дума за сватба.

Несъмнено мъжът и жената, които са се нагърбили със задачата да станат духовни родители на новата двойка, заслужават специално внимание и дълбоко уважение.

По традиция още на самата сватба младоженците трябва да поднесат дарове на кумовете в знак на благодарност. След това те ги посрещат като гости в дома си на всеки по-голям християнски празник като Великден и Коледа.

Дори и да сте от хората, които не спазват строго обичаите, най-вероятно ще ви се наложи да измислите подарък на кумовете поне веднъж. Е, този наръчник е предназначен именно за подобни случаи!

Ако се чудите какво би зарадвало вашите кумове и кои подаръци са най-удачни за тяхното положение, то ви препоръчваме да обмислите следните ни предложения.

Разбира се, в следващите редове сме подбрали както подаръци само за кума или кумата, така и общи семейни дарове със символична или практична стойност, за да сте подготвени с идеи за всяка ситуация.

Идеи за подаръци за кума…

Кумът е всеизвестен образ в народната култура. Толкова е важен, че хората често са казвали, че “сватба без кум не може” или “един кум на земята, един Бог на небето”.

След всички задължения, които той трябва да изпълни на самата сватба, е редно да се оттегли на заслужена почивка. Като посредник между семействата на младоженците, той е и първи и най-важен гост на сватбата, без чието съгласие не може да се върши нищо.

Ясно е, че да си кум не е лесна задача, затова трябва внимателно да обмислите как да предадете своята благодарност и да окажете нужната почит на вашия приятел.

1. Хубав алкохол


Чудесен пример за подарък за кум е бутилка качествен алкохол. Разбира се, на пазара се предлагат всевъзможни марки и видове напитки, затова е нужно старателно да подберете правилния вкус и стойностния производител. С подобен подарък ще засвидетелствате не само уважение към вашия кум, но ще покажете и колко добре познавате неговите предпочитания.

Ако искате да добавите и сантиментална стойност, ви препоръчваме да поднесете бутилка от същия алкохол, който сте предлагали на сватбата, за да върнете кума към спомените му от деня на бракосъчетанието.
Купи сега

2. Пури


Какво много подхожда на бутилка хубав алкохол? Кутия с качествени пури, разбира се! В случай, че кумът ви е пушач и често обича да се отпуска в креслото или на дивана с пура в ръка, значи това ще е перфектният подарък за него. Пурите са стилни и създават усещане за изтънченост, а освен това носят аромат, който често се харесва дори от непушачите.

Тук отново ще трогнете кума си, ако уцелите именно пурите, които той харесва най-много. В тази връзка, обърнете внимание на марката, изработката на пурите и допълнителния вкус на тютюна.
Купи сега

3. Сет за алкохол


Ако, пък, кумът ви е почитател на хубавото питие, но не разполага с нужните съдове, за да го съхранява и поднася, може да заложите на качествен сет за алкохол. Той обикновено се състои от елегантна и атрактивна стъклена бутилка, заедно с няколко подобни чаши, които се съчетават по своя дизайн.

Бъдете сигурни, че подобен подарък със сигурност ще бъде оценен от вашия кум и ще му върши работа в продължение на години, а понякога дори и десетилетия. Всеки път, когато си налее от любимото питие, той ще си спомня за вас и за вашата сватба.
Купи сега

4. Парфюм


Парфюмът е традиционен подарък, който, обаче, крие доста рискове. Ако не познавате добре вашия кум, може и да уцелите аромат, който той да не може да понесе.

В случай, че знаете предпочитанията на вашия човек, обаче, силно ви препоръчваме именно този вид подарък, тъй като е едновременно практичен и символичен. Така ще сте сигурни, че дарът ви влиза в употреба ежедневно и е от полза на вашия кум.
Купи сега

5. Елегантни ръкавели


Ръкавелите са малък, но същевременно стойностен подарък, който ще засвителества вашето внимание към детайлите. Ако кумът ви е човек, който често се облича с ризи и костюми, можете да бъдете спокойни, че той често ще използва вашия подарък.

Стилните ръкавели със сигурност ще привличат погледа на околните и често ще бъдат повод за комплименти към вашия кум. Ще са още по-ценни, ако са подбрани със сантиментална стойност – в любимия цвят или десен на човека или в тон с любимия му костюм.
Купи сега

6. Портфейл


Портфейлът е подарък, който никога не излиза от мода, а причината за това е ясна. Това е вещ, която всеки използва ежедневно и където съхранява най-ценните си принадлежности – лични документи, парични средства, визитки или снимки на близките си и прочее.

Луксозният и стилен портфейл ще привлича погледите на околните и допринася за добрия външен вид на вашия кум. Разбира се, редно е да съобразите какви са неговите лични предпочитания що се отнася до изработката, материята и дизайна на портфейла.
Купи сега

7. Луксозен комплект тефтер и химикал


Още един подходящ подарък е луксозният тефтер, който идва в комплект с елегантна химикалка. В случай, че кумът ви е зает с всевъзможни задачи и внимателно трябва да организира ежедневието си, тефтерът със сигурност ще му бъде от полза.

Този практичен подарък може да се използва не само за работни задължения, но и в личния живот – в него той може да записва своите творби, ако е човек на изкуството, или да го използва за дневник, в който да съхранява спомените си.
Купи сега

Идеи за подаръци за кумата…

Макар в народните обичаи кумът да е главната звезда на сватбата, кумата също не му остава длъжна.

Нейните задължения по време на празненството също са многобройни – тя трябва да организира моминското парти, да напомни на булката да настъпи младоженеца след бракосъчетанието, както и да поведе хорото.

Ето няколко идеи как да се отблагодарите на вашата кума за всичките усилия, които е положила по време на и след вашата сватба.

1. Вечна роза


Този подарък е сравнително нов на пазара, но все по-често се среща в домовете на изисканите домакини. Цветята винаги са били средство за внасяне на свежест в жилището и разчупват обстановката с разнообразни форми и цветове. Те, обаче, изискват доста грижа, а кумата ви може и да няма възможност да отделя нужното време.

Е, вечната роза, съхранена под елегантен стъклен похлупак, е идеалното решение. Тя ще краси жилището на вашата кума без да се налагат допълнителни усилия от нейна страна.
Купи сега

2. Качествено кафе


Ако кумата ви е почитателка на кафето и оценява качествената напитка, когато я опита, то подобен подарък е чудесен избор. На пазара се продават множество марки и видове кафе, сред които да избирате, но старанието на производителите и високия клас на напитката със сигурност проличават за всеки, който започва деня си по този начин.

Така ще подарите на кумата си не само практическо решение за сънливите утрини, но и ще покажете колко внимание отделяте на малките детайли.
Купи сега

3. Бижу


Бижуто е традиционен подарък за жена, което кумата ви несъмнено ще оцени по достойнство. Тук възможностите са неограничени и всичко зависи от личните предпочитания на получателката.

Ако кумата ви си пада по минималистичния дизайн, може да заложите на малко и стилно колие или гривна. В случай, че е почитателка на нестандартни форми или естествените минерали, може да ѝ подарите и пръстен с камък или атрактивни обеци, които да привличат погледа на останалите.
Купи сега

4. Парфюм


Парфюмът е още едно практично решение, което ще влезе в ежедневна употреба. И тук, както при кума, трябва да сте изключително внимателни при подбора на аромата, тъй като всеки има предпочитани миризми и такива, от които му прилошава.

Ако, обаче, успеете да уцелите подходящото ухание, може да сте сигурни, че кумата ви ще го носи с гордост и ще ви бъде благодарна.
Купи сега

5. Козметичен комплект


Всяка жена заслужава да се поглези и да отдели време и грижи за себе си. Ако кумата ви е прекалено заета и ежедневието ѝ е пълно със задачи, вероятно не ѝ остава много време именно за тези моменти, в които да се отпусне и да обърне внимание на себе си. Можете да я улесните, като ѝ подарите комплект от любимите ѝ козметични продукти, с които да извършва разкрасителните си процедури.

Тук отново трябва да обмислите нуждите и предпочитанията на кумата – ако тя е жена, която обръща специално внимание на прическата или кожата си, можете да я снабдите с продукти, които са изработени точно с тази цел.
Купи сега

6. Портфейл


Предимството на портфейла е, че е подходящ подарък както за мъжете, така и за жените. Разбира се, в самия изглед на портфейла има разлика, в зависимост от пола на получателя.

Въпреки това, бъдете сигурни, че кумата ви ще използва подаръка всеки ден, стига да уцелите нейния вкус и да подберете портфейл, който добре да се съчетава с тоалетите в нейния гардероб.
Купи сега

7. Книга


Малко неща са толкова приятни и релаксиращи като това да се отпуснеш на меката мебел с книга в ръка и да потънеш в четивото си. Книгата е подходящ подарък за тези, които не искат да рискуват с по-персонална вещ, тъй като тук може да заложите на вашето любимо четиво, което отдавна препоръчвате на кумата си.

Разбира се, ако вече познавате нейните предпочитания що се отнася до литературата, може да я снабдите с интересен роман или сборник с поезия по нейн вкус. Допълнителното послание на първата страница ще добави и сантиментална стойност към подаръка.
Купи сега

Идеи за подаръци за семейството кумове…

В миналото кумуването се е предавало през поколенията – от баща на син. Съответно кума е ставала съпругата на сина, затова и в днешно време кумовете обикновено също са двойка.

В такива случаи е добре да помислите и за семейни подаръци, които кумовете да използват заедно, вместо да им подарявате отделни предмети.

Ако се чудите какви подаръци са най-подходящи за подобни двойки, ви препоръчваме следните ни предложения.

1. Пътешествие


Пътуването е чудесен общ подарък за двойка, независимо дали са с приключенски дух или не. Ако кумовете ви си падат по адреналина и обичат да опознават нови територии, то пътешествие в чужбина или на непознато място в родината е перфектният подарък за тях.

В случай, че са хора, които предпочитат спокойствието и почивката, можете да заложите и на релаксиращ отдих в някой СПА курорт. Възможностите тук са неограничени, затова внимателно подберете подходящото пътешествие в зависимост от предпочитанията на кумовете ви.
Купи сега

2. Звезда


Личната звезда е сравнително нов продукт на пазара, но скоростно набира популярност, тъй като е чудесен оригинален подарък за всеки, включително и за двойки. Обикновено в подобни комплекти са включени както сертификат за притежание на звездата, в която са вписани имената, така и карта с точната позиция на небосвода.

Така всеки път, който кумовете ви погледнат към небето, ще знаят, че там някъде има звезда, която символизира тяхната любов.
Купи сега

3. Сувенир с послание


Сувенирите са едни от най-популярните подаръци, тъй като почти винаги носят сантиментална стойност и имат конкретна история. Те са подходящи както за декорация на дома или офиса на вашите кумове, така и за по-практична употреба.

Освен посланието, с което ще изразите вашата благодарност и уважение към кумовете, сувенирът ще привлича погледа и с нестандартния си вид. Несъмнено подобна вещ ще става тема за разговор с гостите на вашите кумове и ще бъде повод те да си спомнят за вас и сватбата ви.
Купи сега

4. Картина


Картината също е подходящ подарък за кумове, които обръщат специално внимание на интериорния дизайн в жилището или са почитатели на изкуството. Този вид творби радват окото и са чудесен завършек за всяко помещение.

Можете да подарите картина на любим художник или в определен стил, а защо не и на определена тема, която интригува вашите кумове. Дайте свобода на въображението си и подберете възможно най-атрактивната творба, която да стане акцент в жилището на кума и кумата.
Купи сега

5. Карикатура


Подобно на картината, карикатурата също ще привлича погледите както на самите кумове, така и на всички посетители в техния дом. Този вид подарък носи допълнителна сантиментална стойност, тъй като карикатурата често включва характерни неща, близки до човека, който е изобразен на нея.

С подобен жест ще покажете, че познавате добре вашите кумове, и ще покажете своето старание в избора на оригинален и нестандартен подарък.
Купи сега

6. Оригинален домакински уред


Щом става въпрос за двойка, то най-вероятно те споделят общо жилище. Това озна чава, че те споделят и обща кухня, а полезният домакински уред ще се използва и от двамата. На пазара вече се срещат всевъзможни уреди с различни предназначения, така че възможностите са много.

Препоръчваме ви да се поинтересувате за хранителните навици на вашите кумове – ако те честно пият сокове, може да им подарите нова сокоизстисквачка, а ако са почитатели на газираните напитки, заложете на специален уред за газиране, например.
Купи сега

7. Домашно растение


Растението за дома винаги е добра идея, тъй като внася свежест, разчупва обстановката и носи спокойствие. Разбира се, домашното растение има нужда от грижи, но ако поне един от кумовете е почитател на цветята, то нямате повод за притеснение.

Освен това, различните растения носят определен смисъл и история, затова внимателно обмислете какво послание искате да предадете, както и дали самият подарък ще се впише добре в дома на кумовете ви.
Купи сега

Е, надяваме се този наръчник да ви е бил от полза при избора на подарък за вашия кум, кума или за двойката, като цяло.

Не забравяйте да поднесете подаръка, придружен от специално послание, за да изразите максимално своята благодарност към покровителите на вашия брак. И… горчиво!

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!