Всички категории

7-те Най-Добри Кимона за Бойни Изкуства

Бойните изкуства са страст за много от нас. Всеки, който се занимава с подобен тип спорт, неизбежно в един момент опира до въпроса за облеклото.

Кимоното е един от най-важните елементи в бойните изкуства и тъкмо затова заслужава особено внимание.

Ако отдавна се занимавате с бойни изкуства, вероятно този етап отдавна е зад гърба ви. В случай че тепърва прохождате обаче, ще ви се наложи да си отделите достатъчно време, за да проучите въпроса за кимоната достатъчно добре.

Някои спортисти минават през това още в самото начало на процеса. Така, когато отиват на първия си урок, те вече са в униформа и са готови за работа.

Няма да ви занимаваме с това кога е редно да изберете първото си кимоно. В крайна сметка случаите винаги са индивидуални и изискват индивидуален подход.

Вместо това искаме да насочим вниманието ви към по-важния въпрос. Той е именно как да изберете най-подходящото кимоно за своя случай.

Подготвили сме това ръководство, за да ви помогнем да намерите отговор на всичките си въпроси в тази посока. В него ще откриете цялата необходима информация за кимоната за бойни изкуства. А когато се запознаете с нея, ви гарантираме, че ще успеете да откриете тъкмо онова, което търсите.

За да ви улесним максимално обаче, в края на статията си ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представлява кимоното за бойни изкуства?

Понякога карате униформата се нарича с японското си име “карате до-ги” или “кейко-ги” (тренировъчно облекло). Извън Япония по-често се използва само думата “ги” (облекло/униформа), която се произнася “гхи”. Същото важи и за униформите на други японски бойни изкуства, например “джудо-ги” или “айкидо-ги”.

Смята се, че основателят на джудото Джигоро Кано е разработил до-ги. То е подобно на това, което се използва в повечето клубове за бойни изкуства будо днес. По-късно основателят на шотокан карате Гичин Фунакоши променя тази униформа е променена, като я приближава до изискванията на обучение.

С течение на годините облеклото се развива, като се намалява теглото, добавят се връзки, които да държат якето затворено и т.н. Смята се, че преди популяризацията на каратето в япония, в Окинава то се е практикувало в ежедневни дрехи.

Кимоната за бойни изкуства обикновено са бели памучни униформи с кръстосано яке, наричано “уваги”. То образува V-образно деколте, когато е затворено, и има подходящи бели панталони (“шитабаки” или “зубон”). Те се носят с колан (“оби”), съответстващ на нивото на спортиста.

В различните школи облеклата са различни. Именно затова е най-добре да проверите какво е облеклото в клуба, в който искате да тренирате, и да се съобразите с него. Имайте предвид също, че на някои определени състезания облеклата също са част от регламента.

Естествено, като всичко в източните култури, отношението към бойното облекло също е изключително педантично и натоварено със символика. За всеки елемент от облеклото е помислено.

Например лявата страна на якето трябва да бъде над дясната. Предният ляв ревер трябва да минава от горния ляв край до долния десен край. Това е така, понеже в японската култура се предполага, че обратният случай означава “смърт”.

Естествено, популярни са също различните цветове колани, които носят различно значение. В някои случаи обаче въпросът за облеклото се оказва изцяло практически ориентиран.

Какви видове кимона за бойни изкуства съществуват?

Разбира се, при положение че съществува разделение между бойните изкуства, естествено е да съществува разделение и между облеклата, подходящи за тях. Както стана ясно, кимоната постепенно са се развивали. Днес обаче те се разделят на три основни групи, които си имат съответните особености.

Това са кимоната за карате, за джудо и за таекуондо. В тази секция ще ви дадем малко повече информация за особеностите и на трите вида.

Кимоно за карате

Кимоната за карате се предлагат в три основни разновидности. Всяка от тях, разбира се, има своите специфики.

Традиционно карате кимоно например е най-често използваният стил карате кимоно. То е изработено от лек памук и е предназначено за лесно движение и комфорт. Якето обикновено е прибрано, а панталонът е вдигнат около талията.

Този стил кимоно е свободен, което позволява пълна свобода на движенията. Обикновено върви с колан, който показва ранга на каратиста.

Състезателно карате кимоно е специализирано кимоно, което се носи за състезания по карате. То е изработено от висококачествени материали и има по-плътна кройка, което улеснява изпълнението на сложни движения като удари или скокове.

Състезателното кимоно е с по-къса дължина, за да се осигури по-голяма подвижност. Обикновено има по-къси ръкави, които не пречат на ръцете по време на контролните и ударните серии.

Тежкото кимоно е изработено от по-тежка памучна смес, която е предназначена да абсорбира потта и да предпазва тялото. Обикновено се използва от по-възрастните практикуващи карате или от тези в по-студен климат.

Изборът на подходящо кимоно, разбира се, е от съществено значение за обучението по карате. Добре прилягащото кимоно трябва да е удобно, да позволява пълна свобода на движенията. В същото време качественото кимоно трябва да е проектирано така, че да издържи дълги години тренировки.

Съвет от нас. При покупката на кимоно за карате изпробвайте няколко различни размера. Само така ще установите кой от тях ви приляга възможно най-добре. С подходящото кимоно ще си спечелите комфорт и увереност в способностите си. Така ще можете да се съсредоточите върху самата тренировка и движенията.

Кимоно за джудо

Кимоното за джудо и карате се различава значително по отношение на дизайна и функцията си.

Кимоното за джудо, наричано още “джудо-ги”, е изработено от дебел, тежък памучен материал. Той може да издържи на голям натиск по време на схватки. Това обикновено е или конопен памук, или памук, смесен с полиестер.

Горната част на джудо-ги се състои от дебело яке с широка яка, подсилващи допълнителни материи в областта на гърдите и раменете. Те са особено важни, тъй като това са области, които понасят голям натиск по време на схватка.

Полата на джудо-ги също е дебела, издръжлива и се простира под коленете на спортиста. Панталонът е широк и дълъг, като дава достатъчно място за ритане и разтягане на крака, без да се скъса. Различната разцветка на необходимия колан също остава важен атрибут от облеклото на спортиста.

Кимоното за карате си остава по-леко, тъй като е предназначено за по-бързи движения. Поради същата причина ръкавите и панталоните обикновено са с по-къса дължина. По този начин се насърчават експлозивните удари и ритници.

И двете кимона са символ на чест и уважение, като означават уменията и ранга на практикуващия бойни изкуства. Ето защо спецификата и сложността на дизайна на кимоното могат да определят представянето на спортиста. В същото време обаче от тях до голяма степен произтича и насладата от собствения спорт.

Кимоно за таекуондо

В таекуондото кимоното е известно и като “добок”. То се състои от горно яке и панталон. Въпреки че добокът се предлага от различни материали, традиционният добок е изработен от памук.

Както е и в другите източни бойни изкуства, цветовете са изключително важни и означават нивото на практикуващия. Правилното носене на облкелкото също е от решаващо значение. То показва уважение и дисциплина – основни качества на спортиста.

Добокът за таекуондо е проектиран така, че да бъде удобен и същевременно издръжлив. Обикновено якето е със свободна кройка, което позволява плавно движение и гъвкавост.

Таекуондото набляга на ритниците, затова панталоните са проектирани така, че да позволяват свобода на движенията. Използването на специална материя, която се разтяга, помага да се избегне разкъсване по време на разтягане или изпълнение на удари.

Една от уникалните характеристики на таекуондо добока е V-образното деколте. То позволява на въздуха да циркулира вътре в униформата, давайки на спортиста възможност да диша.

Широчината на V-образното деколте трябва да е пропорционална на дължината на врата на спортиста. Така на добока се придава по-професионален вид.

Добокът трябва да е добре закрепен, така че да не пречи на ударите и движенията. Освен това трябва да е чист, изгладен и без бръчки. Носенето на униформата с уважение е важен аспект на таекуондото. Облеклото отразява ангажираността на ученика към спорта и уважението към другите участници.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на кимоно за бойни изкуства?

Вече добре познавате основните разновидности на кимоната за бойни изкуства. Разбира се, трябва да си дадете сметка, че в зависимост от спорта (а спортовете става все повече) изискванията към облеклото ще варират. Във всеки случай обаче ние ви представихме по-класическите варианти.

Кимоната за бойни изкуства обаче си имат още редица особености. Добре е да ги познавате достатъчно добре, за да можете да изберете най-подходящата униформа за себе си.

Размер

Изборът на правилния размер кимоно, изглежда, е един от най-проблемните фактори при покупка. Естествено, оразмеряването на различните марки се различава. Въпреки това обаче има някои ключови точки, които се оказват добри водачи в избора на кимоно.

Обикновено в описанието на даден продукт се посочват два пункта, които определят размера. Например 4 / 170 см. При единия производител обаче може да сте размер 4, а при другия – 5.

Понякога вариациите се разгръщат и в зависимост от различните бойни изкуства, които използват кимона. В същото време често има разлика между японските и европейските производители.

Например размер 4 при японските кимона понякога може да бъде 160 см, докато при европейските обикновено е 170 см. Съветът ни е винаги да гледате мярката в см и да избирате размера на базата на нея. Не се доверявайте сляпо на едноцифрения “размер”.

Някои производители посочват и приблизителен възрастов диапазон за размерите на детските дрехи. Това може да е добър ориентир, но таблицата с размерите в см винаги ще бъде по-добър.

Важно е при избора на правилния общ размер в см да запомните за какво всъщност се използва тази мярка. Често срещана грешка е схващането, че измерването в см е комбинираната дължина на действителната униформа, дължина на сакото + панталона.

Това не е вярно. Измерването на размера на жилетката в см съответства на ръста на човека в см, а не на действителната дължина на жилетката.

Има обаче и други фактори, които трябва да се вземат предвид, ако имате много по-голямо или по-малко от средното телосложение. Може да се наложи да увеличите или намалите размера (това обикновено е по-лесно, когато има половин размер, напр. 175 см).

При някои кимона има и таблица с размери, която съдържа подробна информация за отделните размери на дрехите. Там можете да видите вътрешната/външната дължина на ръцете и краката, дължината на якето и т.н.

Материал

Нови комбинации от материали и тъкани непрекъснато се развиват и се използват за различни кимона. Основните два материала обаче си остават памук и полиестер.

Съществуват и различни видове тъкани, като например единична тъкан (по-лека и по-хладна) и двойна тъкан (по-тежка и по-дебела). Всеки материал или тъкан си има различни предимства и недостатъци, но в крайна сметка всичко се свежда до личните предпочитания.

Памукът обикновено е предпочитан пред полипамучните или полиестерните жилетки. Памучните жилетки обаче обикновено са по-скъпи.

Освен това те се свиват повече от полипамучните. Има обаче и предварително изсушени памучни жилетки. А вече има и кимона, които са проектирани материал от полиестерна сърцевина, обвита с памук. Той създава усещане за памучна дреха, но е по-издръжлив и по-лек.

Някои модели се предлагат от четкан памук или от нечеткан или по-твърд платнен материал. Четканият памук обикновено е по-лек и по-удобен. Платнените жилетки обаче обикновено са по-издръжливи и могат да дадат по-ясен ефект на техниките.

Някои жилетки (обикновено по-леки жилетки в стил кумите) вече имат функции за проветряване и овлажняване.

Цената и качеството на бойните облекла е различно при различните марки. Обикновено обаче по-леките модели от поли-памук са най-евтини и се използват по-често от начинаещите.

Колкото по-тежък и дебел е материалът, толкова по-скъпо е кимоното. По-дебелите и тежки ги предпочитат по-напредналите ученици. За някои състезания обаче леките модели си остават водещия избор.

Теглата на карате ги от леки до тежки обикновено се разделят на различни категории.

Най-леките модели са с тегло между 4 и 8 унции. В повечето случаи те се използват от начинаещи и деца.

Средно тежките модели се позиционират между 9 и 12 унции. Те са по-издръжливи и се използват от средно напреднали спортисти.

Тежките кимона вече отиват към 14-16 унции. Тук обикновено са най-качествените и издръжливи, но и най-скъпи модели.

Дизайн

Когато си избирате кимоно, определено си заслужава да отделите подобаващо внимание на дизайна. Както вече ви обърнахме внимание, първото ви съображение трябва да бъде свързано преди всичко със спорта, който практикувате.

След това обаче фокусът ви е редно да падне върху особеностите на кройката. Повечето производители предлагат много сходни образци, но все пак с някои разлики. Определено има детайли, на които си струва да се обърне внимание.

Първо, всички карате кимона са с просторна кройка. Те седят свободно и не затрудняват движенията.

Второ, доста често може да се види разликата в дължината на ръкавите. Някои производители предлагат ръкави с пълна дължина, а други – с три четвърти. Кой от тях да изберете, зависи от стила на бойните изкуства, с които се занимавате. Тук е добре да се консултирате с треньора си, за видите точно към какво да се насочите.

На трето място, винаги обръщайте внимание на дължината на горната част на кимоното си. В зависимост от производителя тя може да бъде доста къса. По време на активни тренировки това може да доведе до ситуация, при която горната част на кимоното постоянно ще се измъква изпод колана. Това няма да се хареса на никого.

Някои производители веднага правят горната част на кимоното с връзки. Това помага на кимоното да се държи затворено по време на активни дейности, което е много удобно за обучение.

Що се отнася до панталоните, основното, на което трябва да обърнете внимание, е начина, по който са захванати. Искате те да бъдат едновременно достатъчно свободни, но и стабилни, така че да не ограничават движенията ви.

В повечето случаи панталонът при кимоното за джудо се предлага с връзки. Повечето производители на кимона за карате обаче правят панталоните си с ластик и допълнително въже вътре.

В случая с детските тренировки това е по-надежден вариант и помага за доброто задържане на панталоните.

Брандове

Би било неправдоподобно да се изброят всички постоянно нарастващи марки. Вероятно също не е справедливо да се сравняват по отношение на качеството. Особено когато всеки бранд има склонност да предлага много различни индивидуални модели.

И все пак, тъй като брандът в много от случаите се оказва добър ориентир, ще споделим с вас някои от водещите имена в областта.

Различават леко по отношение на качеството и размера на кимоната. Някои хора например могат да открият, че гигантът на Blitz изглежда малко по-щедър в сравнение със същия размер на adidas и т.н.

Някои високотехнологични компании за традиционни кимона предлагат и модели по поръчка. Такива са например Tokaido. Това обикновено е рядкост, като тези кимона може да са скъпи, но са с отлично качество.

Производители като Cimac и Blitz често предлагат голям набор от кимона. Сред тях ще намерите всичко от леки модели за начинаещи на ниска цена до висококачествени кимона за напреднали.

Имената, които се славят с добра репутация в областта са неизброими. И все пак някои от водещите са: adidas, Arawaza, Cimac, Odachi/White Diamond от Blitz, Hayabusa, Meijin, Seishin International, Shureido, Tokaido, Tokon, Merco, Leono, Atipick, Venum и др.

Някои от тях може да са малко по-висок клас за начинаещите, но такива кимона обикновено гарантират високо качество и издържат по-дълго.

Разбира се, тези имена не изчерпват редица други брандове, които предлагат достатъчно качествени модели. Важно е да знаете какво точно търсите и така със сигурност ще откриете най-подходящия модел за себе си.

Качество и цена

Както вероятно и сами сте установили, качеството и цената на едно кимоно за бойно изкуство зависи от редица фактори. В крайна сметка обаче изборът на вашия модел зависи единствено от вас.

Вие сами трябва да прецените на какво държите и от какво можете да се лишите. Помислете си внимателно точно на какво ниво сте и с какво си заслужава да се сдобиете.

Начинаещите вероятно няма да направят особена разлика между моделите, които носят. В крайна сметка вкусът се възпитава с опита.

Именно затова в крайна сметка в началото може би не си заслужава да инвестирате в кой знае колко скъпо кимоно. Да, то ще ви предложи по-високо качество, но ако не можете да го оцените, струва ли си?

Започнете с нещо, в което се чувствате добре и постепенно се разгърнете.

Добре е обаче предварително да се посъветвате с треньора си кое облекло би било подходящо за вас. Той ще успее да ви насочи както към подходящите модели, така и от някои от по-качествените продукти на различните брандове.

Не забравяйте, че е важно да се чувствате комфортно в кимоното си. То не бива да ограничава движенията ви, не бива да спарва тялото ви прекалено и със сигурност не бива да ви дразни.

Когато се чувствате на място в кимоното си, със сигурност ще успеете да разгърнете бойния си потенциал. Затова би било най-добре да пробвате както по-леки, така и по-тежки модели. По този начин ще установите къде се чувствате достатъчно добре.

Припомняме ви, че по-тежките модели поемат ударите по-добре. От друга страна обаче, те вероятно ще ограничават движенията ви, макар и минимално.

Въпреки че различните модели се предпочитат в различни ситуации, в крайна сметка всичко опира до индивидуалното усещане. След като вече познавате кимоната за бойни изкуства толкова добре обаче, сме сигурни, че ще вземете възможно най-доброто решение.

Как да се грижите за кимоното си?

Да се сдобиете с подходящото кимоно, е само първата стъпка. Тепърва ви предстои да се научите как да носите кимоното си с чест и самочувствие.

Дрехите са изключително важни за един спортист, практикуващ бойно изкуство. Именно затова трябва да бъдете наясно точно как да се грижите за бойното си облекло. По този начин ще му позволите да ви служи максимално дълго. В тази секция можете да откриете няколко полезни съвета и насоки в тази посока.

Пране

Важно е да изперете кимоното възможно най-скоро след тежка тренировка. В никакъв случай не го оставяйте завито в чантата за ден или два!

Когато перете, трябва да обърнете кимоното наобратно и в идеалния случай да използвате студена или хладка вода. Така ще предотвратите свиването и ще запазите цвета и формата.

Никога не перете при температура над 30-40 градуса по Целзий. Ако е възможно, използвайте органичен или небиологичен перилен препарат. Стандартен препарат също може да е подходящ, разбира се.

Не използвайте белина, оцет или сода бикарбонат. Понякога хората използват белина върху кимоната си, ако са се оцветили леко. Това обаче ще отслаби материята.

Особено ако се използва повече от веднъж, може да доведе до по-нататъшно обезцветяване.

Измиване на колана

Коланът в източните бойни изкуства изисква специални грижи. Именно затова и ние ще му отделим допълнително внимание.

Някои хора смятат, че карате коланът никога не трябва да се пере, особено “юданша” (черен колан). Смята се, че това е свързано с традицията на карате, честта, уважението, отдадеността за постигане на пояса и т.н.

Това обаче е въпрос на лични предпочитания. Много хора предпочитат, ако коланът им има нужда от пране, да му отдадат желаното.

Коланът не би трябвало да се нуждае от пране толкова често, колкото останалта част от облеклото. Ако се слага непосредствено преди, сваля се веднага след тренировка и се третира внимателно (не се хвърля на пода), той не би трябвало да се замърсява/поти.

След време, ако се нуждае от пране, внимателно се изпира на ръка. Суши се естествено. Подобно на кимоното коланът може да се свие (понякога повече от жилетката). Именно затова трябва да се избягват пералните машини и определено сушилните. За коланите от коприна/сатен трябва да се полагат специални грижи.

Сушене

Най-добрият метод за сушене е на открито или в близост до радиатор. Сушенето в сушилня трябва да се избягва! Това ще доведе до свиване на кимоното, загуба на формата и здравината му.

Ако е необходимо, можете да изгладите жилетката с нишесте и ютия след пране. В идеалния случай я изгладете с вътрешната страна навън и по възможност избягвайте фини бродерии, щампи или кръпки.

Съхранение

Когато не се използват, кимоната трябва да се държат закачени на сухо място (обикновено гардероб). Крайната цел е да стигнете нивото на посветеност, при което имате гардероб само за кимона.

Когато носите жилетката си на и от тренировка, не я завивайте в малка чанта. След тежка тренировка, когато човек е уморен, лесно си позволява подобни бързи решения. Ако се грижите за кимоното си по-добре обаче, това ще ви спести време за гладене и ще помогне на кимоното да издържи по-дълго и да бъде по-свежо.

Имайте предвид, че горната част на кимоното трябва да се окачи на закачалка възможно най-скоро. И все пак, ако ви се налага да сгънете кимното си, имайте предвид, че има няколко основни начина. Те ще ви помогнат при транспортирането и ще предотвратят появата на гънки.

Трябва да се опитате да сгънете кимоното по шевовете, за да предотвратите появата на гънки. Можете да използвате два популярни метода за сгъване при транспортиране на кимоно.

Единият е популярен като “шикаку но ги”, което означава “квадратно сгънато облекло”. Другият вариант е “маки но ги”, което накратко може да се преведе като “навито облекло”.

Няма да навлизаме в подробности как точно да приложите двете техники. Можете обаче да проучите въпроса допълнително. Вече имате достатъчно ключове.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за кимоната за бойни изкуства и техните особености, както ви обещахме в началото, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Кимоно за карате OUTSHOCK 100


Откриваме предложенията с това страхотно кимоно за карате, произведено от OUTSHOCK. То е от по-достъпните модели и е напълно подходящо да направите първите си стъпки в спорта с него. Изработено е от 65 % полиестер и 35 % памук. Това го прави едновременно здраво, бързо съхнещо и достатъчно леко. Теглото му възлиза на около 8 унции (220 грама на квадратен метър). Комплектът се състои от елегантно горнище, вталено в кръста. Моделът е изработен така, че да остави достатъчно свобода за движение както в ръцете, така и в краката ви.
Купи сега

2. Кимоно за карате Karate Merco KK-1


Представяме ви още едно кимоно за карате. Karate Merco KK-1 е модел с размер от 150 см. Продуктът е изработен от 100 % висококачествен памук. Дизайнът е изключително изчистен. Към горнището и панталона върви и бял колан. Всичко това превръща това кимоно в идеалният вариант за начинаещите деца или юноши. С него имате възможност да получите всичко, от което се нуждаете, за да започнете да развивате своите карате умения веднага.
Купи сега

3. Кимоно за карате Леоне


Леоне са произвели кимоно за карате, което също е идеално за начинаещите. Моделът обаче е ориентиран към възрастните бойци. Размерът на това кимоно е 190 см, което означава, че е предвидено за по-едрите каратисти. Изработката включва полиестер и памук в балансирано съотношение. Цветът е бял, като комплектът отново включва както яке и панталон, така също и колан. Кимоното е подходящо както за тренировки, така и за голяма част от състезанията. То е готово да се превърне във ваша броня, без обаче да ограничава движенията и възможностите ви.
Купи сега

4. Кимоно за джудо Atipick ARM


За да излезем от сферата на каратето, ви представяме и едно страхотно кимоно за джудо. Atipick ARM е изключително достъпен комплект, който включва всичко необходимо както за тренировки, така и за състезания. Типично за джудо моделите, кимоното е изработено изцяло от памук. Това го прави по-тежко, но и по-удобно и устойчиво. Продуктът тежи цели 450 грама. Въпреки това обаче ви оставя достатъчно пространство за движение, докато омекотява ударите и натиска осезаемо.
Купи сега

5. Кимоно за джудо и айкидо OUTSHOCK


OUTSHOCK са произвели едно от най-тежките кимона, на които можете да попаднете. Моделът тежи цели 550 грама и е подходящ както за джудо, така и за айкидо. Това се постига благодарение на комбинацията от 65 % памук и 35 % полиестер. Поради спецификата на спортовете яката на това кимоно е специално проектирана за захващане. За целта в снабдена с подгъв, оборудван с EVA пяна. Дължината на ръкавите и крачолите е оптимизирана. С това кимоно получавате както устойчивост, така също и мобилност.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Кимоно за бразилско джиу-джицу Venum Contender EVO BJJ GI


Представяме ви едно кимоно, с което осезаемо вдигаме класа на бойната екипировка. Venum Contender EVO BJJ GI е модел, подходящ за различни бойни спортове. Изработен е изцяло от памук и може да се похвали с изключително елегантен и ефективен дизайн. Размерът е L. Към комплекта върви и висококачествен черен колан, който да ви напомня, че трябва да носите униформата си с гордост от постигнатите резултати.
Купи сега

7. Кимоно за бразилско джиу-джицу OUTSHOCK


OUTSHOCK в никакъв случай не си поплюват. Представяме ви още едно кимоно, произведено от тях, което обаче този път е предназначено за бразилско джиу-джицу. Моделът се предлага във всевъзможни размери, което го прави подходящ за спортисти от всички възрасти. Изработката включва 60 % памук и 40 % полиестер, както и яка, изработена от висококачествена EVA пяна. Кимоното е едновременно изключително устойчиво и подходящо за всевъзможни движения. С него ще можете да разгърнете потенциала си, без изобщо да се замислите.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!