Всички категории

7-те Най-Добри Електрически Фурни 2019-2022

Електрическите фурни са предпочитани от много хора, особено от тези, които имат ограничено пространство в кухнята.


Тъй като те правят всичко, което и готварските печки, може да се каже, че са отличен избор ако трябва да се спести място или просто в самата кухня няма как да се сложи по-голяма печка.

Всъщност има и домакинства с готварски печки, в чиято кухня присъства и електрическа фурна – обикновено в случаите когато семейството е голямо и се готви в по-големи количества или пък от гледна точка за по-добра енергийна ефективност (използва се по-малката като размери и консумирана енергия електрическа фурна вместо готварската печка).

Електрическите фурни се предлагат в различни размери и имат всякакви функции.

Затова е добре да се запознаете по-отблизо с тях и да изберете модел, който да отговаря на вашите изисквания и нужди.

Има доста неща, които да вземете предвид преди да се впуснете в покупката на електрическа фурна – от капацитета й чак до различните допълнителни функции.

За щастие в това ръководство ще засегнем (макар и накратко) всичко по-важно.

Какво да търсите в една електрическа фурна?


Нуждите на всяка домакиня са различни, но ако сте сигурни, че електрическата фурна е точно това, което търсите, то вземете предвид следните неща:

Функции за готвене

Какво ще готвите във фурната?

Може би ще размразявате храна, ще печете месо или десерти, а може би пък ще задушавате по нещичко веднъж или два пъти седмично? Имате ли нужда от електрическа фурна с вграден вентилатор за още по-добро разпределение на температурата и по-бързо печене?

Функциите, от които ще имате нужда зависят пряко от това какво ще готвите най-често.

Температурен диапазон

Често ли печете кроасани за закуска на 60 градуса? Ако е така – избирането на фурна, чийто температурен диапазон започва от 100 градуса може да доведе до проблеми – в конкретния пример до прегорели кроасани.

Размер

Не винаги ще ви трябва електрическа фурна с обем над 30 литра, тъй като дори тези с обем над 21 литра в повечето случаи са достатъчни за базовите нужди на всяка домакиня. Но отново – вземете предвид какво ще се готви във фурната.

Ако обичате да печете големи пици или пък да задушавате месо за повече хора – ще имате ли достатъчно място за това?

Изберете размерите и вътрешният обем според личните си нужди.

ЦенаЦената на електрическата фурна може да започне от 100 лева и да достигне с лекота над 300 лева. Обикновено по-скъпите модели са от по-висок клас, т.е. по-здрави и имат повече функции и настройки.

Това в никакъв случай не значи, че трябва да се впуснете в покупка на подобна електрическа фурна, особено ако няма да ползвате повечето неща, които ви предлага тя.

Истината е, че има достатъчно бюджетни фурни, както и модели от средния клас, които са надеждни и вършат отлична работа.

Аксесоари

Повечето електрически фурни идват с най-основните аксесоари като тава за печене и решетка. Някои модели могат да имат и тава за трохи, която седи на дъното на фурната и събира трохи и други неща, които могат да паднат и замърсят фурната при печене.

Стандартните тави и решетки от готварските печки няма да паснат в електрическа фурна заради разликата в размерите.

Котлони

Някои електрически фурни имат котлони отгоре, които са обикновено два на брой – един по-голям и един по-малък.

За съжаление при повечето модели котлоните не могат да се използват едновременно с фурната. Но дори и да има такава възможност – можете да очаквате по-слабо печене на фурната и по-ниска температура на котлоните. Така че ако ще използвате котлоните и фурната едновременно – може би ще е по-добра идея да си купите отделен котлон.

Място

При избирането на електрическа фурна ще трябва да намерите и място за нейното поставяне, както с всеки друг кухненски уред.

Добре е фурната да не влиза плътно в пространството, с което разполагате, ами да има поне 10 сантиметра разстояние от всяка друга повърхност.

Ако фурната е по-силна е препоръчително разстоянието да е дори до 25 сантиметра. Уверете се, че имате достатъчно място преди да купите даден модел.

ТаймерПовечето електрически фурни имат вграден таймер. Той ви позволява да настроите времето за готвене и фурната ще звънне и спре когато то изтече.

Таймерите на някои модели могат да бъдат до 60 минути. Дори и да е прекалено малко, това е добър вариант, който да ви напомня да погледнете храната, която приготвяте.

Почистване

Повечето електрически фурни са много по-лесни за почистване от готварските печки. Като за начало няма нужда да се навеждате докато го правите.

Обикновено почистването ще става с кърпа и малко сапунена вода, без нуждата от по-тежки и дори токсични препарати. Разбира се, преди да почистите електрическата фурна прочетете ръководството за употреба, за да знаете точно как да го направите без риск от повреда.

Ако избраната фурна има тава за трохи – това ще улесни значително почистването й.

Трохи, мазнина и всичко друго, което може да падне при печенето ще се събере именно в тавата. След това само я изваждате и измивате.

Икономичност

Вероятно ще се запитате дали електрическите фурни са скъпа придобивка – абсолютно не. Особено в сравнение със стандартните готварски печки. Тъй като пространството за печене е по-малко, електрическите фурни загряват много по-бързо.

Обикновено достигат до 200 градуса за под пет минути. Това може да ви спести време и пари от сметката за електричество.

Заради по-малкото пространство топлината е по-концентрирана, храната се приготвя по-бързо и съответно се пести електроенергия. Ако трябва да приготвите бързо и лесно нещо за хапване – изборът на електрическата фурна пред готварската печка би бил много по-удачен.

Най-добрите електрически фурни

След като разгледахме накратко най-важното около електрическите фурни, нека ви представим и някои от най-добрите модели на пазара.

1. Готварска печка Елдом 201VFEN


Електрическата фурна е с обем от 38 литра и има два вградени котлона отгоре. На нея може да се пече, грилова и пържи.

Има вградено осветление във фурната за по-добра видимост при печене. Мощността на фурната е 1100 вата, а на котлоните 1700 и 1200 вата.

Размерите на цялата фурна са 560х502х390 милиметра съответно за ширина, дълбочина и височина. Теглото на модела е 24 килограма.
Купи сега

2. Готварска печка Diplomat M20


Този модел е с капацитет от 24 литра и има два вградени котлона отгоре. Може да се използва за печене и пържене. Разполага с четири ключа за управление.

Фурната е с двойно закалено стъкло и мощност от 1300 вата. В комплекта има тава и решетка. Вграден терморегулатор с температура от 0 до 250 градуса.

Котлоните са с мощност от 1000 и 1500 вата. Теглото на модела е 19 килограма. Размерите са 570х345х340 милиметра за ширина, височина и дълбочина.
Купи сега

3. Готварска печка ZEPHYR ZP 1441 B38IR


Фурната е с обем от 38 литра и има два котлона отгоре. Може да се използва за пържене и печене. Вградено осветление за по-добра видимост при печене и функция за вентилатор.

Вграден термостат с настройка до 230 градуса. Мощността на фурната е 1300 вата, а тази на котлоните 1200 и 800 вата.

Теглото на модела е 11 килограма, а размерите са 420х330х550 милиметра за ширина, височина и дълбочина.
Купи сега

4. Електрическа фурна Tefal OF464810


Електрическата фурна е с обем от 33 литра и шест програми. Подходяща е за пържене, печене и сотиране. Вграден таймер с продължителност от 120 минути.

Вътрешните стени на фурната са с незалепващо покритие за по-лесно почистване. В комплекта е включен грил-поднос. Мощността на фурната е 1600 вата като има осем нива.

Максималната температура на термостата е 240 градуса. Размерите на модела са 280х390х314 милиметра за височина, ширина и дълбочина.
Купи сега

5. Готварска печка Елдом 213VFEN


Този модел разполага с фурна с обем от 38 литра и два котлона отгоре. Може да се използва за пържене, печене и гриловане. Фурната има вградено осветление, термостат и механичен контролен панел.

Мощността й е 1100 вата. Теглото й е 26 килограма, а размерите са 420х560х510 милиметра за височина, ширина и дълбочина.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Електрическа фурна Oursson MO2610/RD


Фурната има капацитет от 26 литра и четири вградени програми. Може да се използва за сотиране, печене и гриловане. Вграден таймер с продължителност от 60 минути и функция за автоматично изключване. Вътрешните стени на фурната са изработени от неръждаема стомана.

В комплекта са включени грил-поднос, тава за печене и тава за пица. Мощността е 1500 вата, а нивата на мощност са четири.

Максималната температура е 230 градуса. Моделът тежи едва 8.5 килограма и има размери от 322х340х489 милиметра съответно за височина, ширина и дълбочина.
Купи сега

7. Електрическа фурна Heinner HCE-452BK


Това е електрическа фурна с горещ въздух (т.е. конвекционална) с капацитет от 45 литра и шест програми. Отгоре й има и два котлона.

Моделът има вграден таймер с продължителност до 60 минути и звукова сигнализация. В комплекта са включени тава, дръжка за тавата, подложка за трохи и грил. Мощността на фурната е 1600 вата, а нивата на мощност са четири.

Максималната температура е 230 градуса. Размерите са 374х533х400 милиметра за височина, ширина и дълбочина.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!