Всички категории

7-те Най-Добри Гейминг Клавиатури

Игрите са вълнуващо хоби, но струва ли си да инвестирате в оборудване, предназначено специално за геймъри, което ще изведе играта ви на следващо ниво?

Е, гейминг клавиатурите са устройства, които определено си струват, ако искате да си осигурите перфектно преживяване!


Те са удобни, лесни за използване, с ергономичен и изключително интересен дизайн, и напълно готови да откликнат дори на най-дългите ви игрови сесии.

Този тип клавиатури обикновено включват пълноразмерни, добре разположени механични клавиши, които са лесни за използване, независимо от вида на играта или периода на действие.

Освен това, формата на клавиатурата е направена така, че да пасне идеално на ръцете ви, за да можете да използвате устройството, без да натоварвате ръцете и китките си.

На пръв поглед всичко е много ясно. Клавиатурата изпълнява функция за въвеждане на различни данни на вашия компютър под формата на символи, независимо дали това са цифри, букви или специални знаци. Съществуват обаче и нюанси, на които е важно да се обърне внимание.

Ако сте любопитни да ги чуете – продължавайте да четете нашето ръководство.

А по-надолу ще откриете списък с най-добрите гейминг клавиатури на пазара, които ще превърнат играта ви в наистина вълнуващо изживяване.

Какво прави гейминг клавиатурите по-добри от традиционните?


Ако досега не сте използвали по-различна клавиатура от стандартната е нормално да не сте запознати с основните разлики, но те определено ще ви заинтригуват.

Опитвайки веднъж специално предназначените гейминг клавиатури, никога повече няма да искате да се върнете към стандартните модели.

Както се досещате, игралните клавиатури са проектирани така, че да са по-подходящи за игрови ситуации и нужди.

Когато играете състезателни игри, имате нужда от бърза реакция и лесен достъп до всички бутони.

Обикновените клавиатури често дават приоритет на ергономията за по-удобно и по-добро изживяване при писане, но разликите са по-забележими в подредбата на клавиатурата и използваните превключватели.

Истинската игрална клавиатура използва механични превключватели поради всички предимства, които носят. Силно интензивните ситуации, в които се намират конкурентните геймъри, изискват точен вход и бързо време за реакция.

Стандартните клавиатури обаче използват мембранна технология, често наричана куполни превключватели. Мембранната технология се използва в обикновените клавиатури поради евтината производствена цена и тихото натискане на клавиши.

Независимо дали ще изберете гумен купол или механична клавиатура за игри, много модели предлагат повече от основно писане.


Добре проектираната клавиатура за игри ще има много по-високо ограничение, често до 10 клавиша, което ви позволява да въвеждате сложна серия от команди, без да губите натискания на клавиши. Това понякога се нарича и броят на превъртанията, които клавиатурата може да изведе последователно.

Много игрови клавиатури имат проста подсветка под клавишите, но по-напредналите модели използват RGB осветление във всеки отделен клавиш.

Най-добрите игрови клавиатури включват софтуер на Windows, който ви позволява да създавате свои собствени модели на осветление.

Не всяка клавиатура е създадена еднаква, а някои имат допълнителни бутони и дискове, които ви позволяват да контролирате любимите си медийни плейъри и да регулирате силата на звука в движение.

Ако играете игра, ще можете да местите своя герой с много по-лесно в сравнение с другата клавиатура. Тъй като е по-лесно, няма да страдате от умора, докато играете и ще можете да правите всичките си движения много по-бързо.

Понякога в игрите милисекундите имат значение и лесно можете да спечелите няколко милисекунди, ако използвате механична клавиатура.

За какво трябва да помислите преди да купите гейминг клавиатура?


Ако сте нови в света на игралните клавиатури е съвсем лесно да се объркате в избора и затова решихме да ви подпомогнем с няколко лесни въпроса, на които да си отговорите сами.

Те ще ви ориентират към това, от което имате нужда и значително ще ви улеснят по пътя към успешната покупка…

Какви са вашите лични нужди?В случай че сте напълно начинаещи и не можете да боравите пълноценно с една професионална гейминг клавиатура, бихме ви посъветвали за начало да потърсите по-обикновен модел.

Има страхотни клавиатури, които ще ви свършат отлична работа, съчетавайки качество и добра цена.

Ако пък вече сте по-напреднали в това начинание и сте готови за нещо по-мощно – свободни сте да избирате от по-функционалните модели, които естествено гарантират по-високо качество и добри резултати.

За щастие разнообразието на пазара е огромно и ще успеете лесно да попаднете на точния модел, който да отговаря на вашите нужди.

А най-добрият начин да разберете какво пасва идеално на вашите изисквания е да изпробвате клавиатурата на място във физически магазин или в дома на познат или приятел, който вече притежава такава.

Колко често ще използвате клавиатурата?Ако сте запален или професионален геймър, който прекарва часове в игри без прекъсване, потърсете модел, който е подходящ именно за тези цели.

Обикновено времето прекарано в игри минава неусетно и доста често ще ви се случва да не можете да се отделите от клавиатурата.

Това обаче понякога може да се окаже лоша идея, защото би могло да доведе до неприятни последствия.

За щастие, производителите са помислили за тези възможности и затова са разработили ергономични клавиатури, които максимално да предпазят пръстите и китките ви.

Постарайте се да потърсите модел, който максимално ще щади ръцете и очите ви, защото в бъдеще е напълно възможно да ви очакват проблеми.

Важно е да определите и какъв тип игри ще играете, защото някои клавиатури са по-подходящи за един вид начинания и съответно друг вид за други.

Игралните клавиатури, които използват състезателните играчи, са проектирани за висока производителност и надеждност, дори след години на тежка употреба.

Накратко – потърсете модел, който е подходящ за възможно повече видове игри, ергономичен и лесен за употреба, и не на последно място – устойчив, дори при непрестанна употреба.

Какъв е вашият бюджет?


Преди да предприемете покупката е важно да определите вашият бюджет и колко сте склонни да отделите за подобен тип устройство.

Цените на клавиатурите могат да варират от много ниски до много високи, в зависимост от функциите, които притежават.

В повечето случаи, купувайки клавиатура, получавате наистина това, за което плащате, но е възможно да се натъкнете и на изключения.

Подмамливия маркетинг може да ви заблуди да закупите два пъти по-скъпа клавиатура, която ще работи по същия начин като най-обикновената.

За това наистина е важно да бъдете внимателни и да не се заблуждавате, че на всяка цена най-скъпият продукт е най-добрия.

Не се задоволявайте обаче и с най-простия модел, защото все пак трябва да инвестирате във висококачествено устройство, с добра производителност, което ще издържи с години.

Опитайте се да потърсите златната среда, която ще ви гарантира резултатите, на които се надявате.

Какво трябва да имате предвид при покупката на гейминг клавиатура?


Преди да сте напълно готови да се сдобиете с вашето устройство, ще ви се наложи да се запознаете с още няколко аспекти.

Те са много важни при избора и е задължително да не пропускате нито един от тях. Следвайки тези фактори, няма как да не сте удовлетворени от крайния резултат.

КлавишиДайте си предимство, като изберете игрална клавиатура със специални функционални клавиши и софтуер за Windows, които ви позволяват да създавате персонализирани макроси.

Те ще ви помогнат да възпроизвеждате поредица от сложни натискания на клавиши и щраквания на мишката само с едно натискане.

Стриймърите също могат да се възползват от тази функционалност, като използват специалните клавиши на някои клавиатури за картографиране на команди като стартиране, пауза и спиране на записа, когато са интегрирани с правилния софтуер.

Хубаво е да използвате бутоните на място във физически магазин, за да усетите удобството и самото “потъване” и “връщане” на клавиша.

ПодсветкиПодсветката е стандартна за почти всички игрови клавиатури, от едноцветен до пълен RGB (16,8 милиона цвята).

Едноцветните клавиатури с подсветка имат опция за регулиране на яркостта, но не са с толкова функции, колкото останалите.

Пълен RGB за всеки клавиш предлага индивидуално персонализиране на цвета на клавишите, както и ефекти (дишане, вълна, промяна на цвета и т.н.).

С помощта на софтуера за персонализиране можете да промените отделните ключови цветове и настройки. (напр.: Apex M800, използвайки режим Disco).

Не може да се отрече, че пълната настройка изглежда много по-впечатляваща със синхронизирано осветление на всички устройства.

Ако вашият компютър и мишката светят в синьо, а тапетът на работния ви плот е син, ще искате клавиатура, която свети в синьо. Ако ви харесва идеята да го смесите, RGB клавиатурата е правилният начин.

Докато пълната колекция от светещи аксесоари ще направи вашата настройка визуално зашеметяваща, осветлението също може да подобри вашето изживяване по време на игра.

Някои приложения, като GameSense на SteelSeries Engine, могат да активират реактивно осветление в игри като DotA 2 и CS:GO.

Качество на изработкаКакто може би сте забелязвали, геймърите не са най-спокойните създания и могат да бъдат много изразителни в някои по-напечени ситуации.

Разбира се, текущата ви клавиатура може да се справи с лекото почукване, но бързо развиващите се игри водят до неистово натискане на бутони (и неизбежната ярост, която може да последва).

Така че, имате нужда от клавиатура, която е направена да издържи. За щастие клавиатурите за игри са създадени с мисъл за издръжливост.

Повечето клавиатури от висок клас разполагат с метални задни плочи, които елиминират огъването и риска от счупване.

Метални или свръх издръжливи пластмасови корпуси обхващат компонентите на клавиатурата, поддържайки и защитавайки превключвателите и схемите вътре.

Тези висококачествени пластмаси са устойчиви и са произведени, за да “поддържат живота” на вашата клавиатура.

Сред стандартните клавиатури най-често използваната пластмаса е PVC.

PVC е евтин пластмасов материал, но показва износване и лесно се счупва. За ваш късмет, игралните клавиатури почти винаги предлагат по-трайно решение.

Пластмасовите материали като ABS са много по-издръжливи и са направени да издържат на стреса от многократни, силни натискания на клавиши. Ако искате най-доброто, изберете метал или ABS.

Макроси и персонализиране на софтуераИгралните клавиатури ви позволяват да препрограмирате функцията на всеки клавиш.

Можете да използвате включения софтуер, за да запишете цяла последователност от натискания на клавиши и щраквания на мишката.

Това е полезно за активиране на множество умения или способности с едно докосване.

Някои игрови клавиатури дори имат допълнителни назначени клавиши, предназначени специално за макроси.

Например, макро клавиш може да бъде свързан да стартира Steam или Discord, да задейства сложна комбинация при охлаждане или да зареди специфичен за играта профил с всичките ви любими предварително зададени настройки.

Размер


Клавиатурите могат да се предлагат във всякакви различни форми и размери. Поради това можете да сте сигурни, че ще намерите идеалното устройство за вашите нужди.

Трите най-популярни размера са типичните пълноразмерни, TKL и 60% клавиатури.

Колкото по-малка е клавиатурата, толкова по-малко клавиши ще има. С по-малко клавиши губите функционалност и достъпът до повечето функции се променя.

Ергономичен дизайнИма клавиатури, които са проектирани специално за комфорт при използване, известни като ергономични клавиатури.

Тези клавиатури се предлагат в различни форми, всяка от които е предназначена да осигури възможно най-добрия комфорт на потребителя.

Клавиатурите, предназначени за ергономичност, са повече за редовна употреба. Устройствата са насочени предимно към професионалисти, които прекарват по-голямата част от времето си в офис.

Ергономичните клавиатури могат да бъдат както мембранни, така и механични и имат персонализирани клавиши, които се различават по размер, форма и позиция.

Въпреки че е малко по-трудно, опитайте се да потърсите подобен тип модел.

А от естетическа гледна точка, клавиатурите определено ще ви шашнат, особено когато задействате подсветката.

Повечето модели обикновено се предлагат в бял или черен цвят, за да може останалите цветове да изпъкват на техен фон.

 

Надяваме се, че нашето ръководство ви е било интересно и същевременно полезно.

А сега ви представяме и най-добрите гейминг клавиатури, които може да срещнете на българския пазар…

1. Клавиатура Gaming A+ K75Удобна и лесна за употреба клавиатура, оборудвана със специално осветление rainbow, което ще засили допълнително ефектите от любимата ви игра. Моделът включва общо 87 бутона, които са подходящи за постоянен натиск и дават възможност за регулиране на височината и удобен ъгъл при употреба. Всички тези предимства ще осигурят страхотен комфорт дори и в най-напрегнатите игрови ситуации. Клавиатурата се свързва чрез USB кабел, в практични размери – 135 x 355 x 20 мм и в елегантен черен цвят.
Купи сега

2. Клавиатура Redragon K630 RGBГейминг клавиатура с модерен и интересен дизайн, включващ подсветки за още по-добро изживяване и компактни размери. Моделът се свързва чрез USB и разполага с удобни бутони, които са подходящи дори за най-запалените геймъри с най-дълги игрови сесии. С тази клавиатура ще имате достатъчно време за реакция и ще успеете да си гарантирате по-лесна победа във всяка игра. Тя е едно перфектно попълнение към всяка гейминг система и ще пасне чудесно към всеки интериор, благодарение на черния си цвят.
Купи сега

3. Клавиатура WHITE SHARK SHINOBI-W-REDМеханична гейминг клавиатура, с изключителен дизайн, в който всеки геймър би се влюбил. Тя е в бял цвят, с червени клавиши и LED RAINBOW подсветка, за да превърне изживяването ви в истинска магия. Моделът е с компактни размери и удобни клавиши, които ще подпомогнат за това, да не натоварвате ръцете и китките си. Сменяем TYPE C > USB 2.0 кабел и добра възможност за регулиране на височина и ъгъл по време на играта.
Купи сега

4. Клавиатура Gaming mecanica TKL Serioux FreyaУдобна гейминг клавиатура, в черен цвят и подсветка в цветовете на дъгата. Осветлението rainbow и Switch Outemu blue ще ви гарантират едно много по добро изживяване и ще можете да практикувате лесно любимото си хоби по всяко време на денонощието. Клавиатурата се захранва чрез USB кабел и разполага с 87 бутона, устойчиви на натиск и подходящи за бързо писане и по-бързи реакции, в сравнение с традиционна клавиатура.
Купи сега

5. Клавиатура RoxpowerСтрахотна клавиатура предназначена за гейминг изживявания, с ярка подсветка и бързо време за реакция. Моделът разполага с удобни за постоянен натиск бутони, голям SPACE бутон, който реагира дори на минимално натискане в крайните му ъгли и специална зона за поставяне на дланите по време на игра. Клавиатурата дава възможност за регулиране на височината и удобен ъгъл при употреба – можете да използвате двете разгъващи се крачета на гърба и. Ярката подсветка в няколко цвята е чудесна екстра, която е полезна както за използване през нощта, така и като допълнение към стила на компютърната система. Съвместима е с всички компютърни и операционни системи, като инсталацията и не изисква допълнителен софтуер.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Клавиатура Savio, Tempest RXАко сте истински запалени по компютърните игри и това е вашата страст, то тази професионална клавиатура е точното решение за вас. Тя е без цифров блок, без ключове и с общо 87 бутона. Бутоните се натискат с изключителна лекота, удобство и финес – специално направени за най-добрите геймъри. С линеен превключвател Outemu RED, N-Key Rollover, Anti-Ghosting (възможност за натискане на всички избрани клавиши) и клавиши с подсветка с 10 режима на осветление. Клавиатурата е със здрава алуминиева повърхност и гумени елементи за гарантирана стабилност по време на игра. Възможност за смяна на WASD клавишите със стрелки, избор на режими на задно осветление за най-популярните игри и мултимедийни бутони.
Купи сега

7. Клавиатура Gaming Redragon Karura 2Този безшумен модел разполага с цели 104 бутона, създадени за дълготрайност, издръжливост и отзивчивост. С тях ще си гарантирате достатъчно време за реакция и чудесни резултати. Клавиатурата има подсветка в 7 различни цвята, 4 нива на задно осветление и регулируема скорост, като подсветката може да бъде напълно деактивирана. Проектирана е ергономично и е отличен инструмент за работа в офис. Вградената лента за китки ви осигурява комфорта, който ви е необходим за дълги сесии на игри. Моделът разполага с 19 безплатни клавиша (n-Key Rollover), взаимозаменяеми клавиши Sagetile и WASD клавиши за максимална производителност на играта, плюс 12 мултимедийни клавиша. Разполага с пълна цифрова клавиатура и позлатен USB конектор за надеждна връзка.
Купи сега

4.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!